Dokumenti razkrivajo, da je Erjavčeva ministrica Aleksandra Pivec ponarejala!

Aleksandra Pivec (Foto: STA)

Aleksandra Pivec (Foto: STA)

Ko je pred dnevi odjeknila novica o tem, da je ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec v vlogi državne sekretarke na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu le na podlagi ustnega sodelovanja zaslužila kar 70 tisoč evrov bruto v sumljivem projektu “Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo za trajnostni turizem SRIPT”, zadnje nakazilo pa je dobila, ko je že bila ministrica, je postalo jasno, da se je kot naslednja znašla na seznamu Šarčevih ministrov za odstrel. Očitno pa je vse skupaj še hujše, saj dokumentacija, ki jo je pridobil Požareport dokazuje sume, da Pivčeva obsega dela za katerega je bila plačana, sploh ni opravila sama, vsaj v celoti ne. Dokumenti namreč razkrivajo ponarejanje in krajo intelektualne lastnine.

Pri projektu SRIPT na Turistično-gostinski zbornici Slovenije (TGZS) je ministrica doslej prejela honorar v višini okrog 36 tisoč evrov. Predvidoma naj bi v dveh letih projekta dobila 70 tisoč evrov, a so se na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo junija letos odločili, da plačevanje zaustavijo, ker so “zaznali določene nepravilnosti”. Ni pa bizarno le to, da si je zaslužek prislužila le na podlagi ustnega sodelovanja, ampak tudi to, da je zadnje nakazilo prejela 11. decembra 2018, ko je že prevzela vlogo ministrice za kmetijstvo.

Prišlo do kraje intelektualne lastnine
Nedavno pridobljeni dokumenti so razkrili in dokazali, da je prišlo do popolne zlorabe projekta SRIPT. Požareport poroča, da je prišlo celo do ponarejanja listin, kraje intelektualne lastnine in goljufije, kar posledično pomeni, da je zadeva zrela za policijo in državno tožilstvo. V luči afere naj bi po predvidevanjih v kratkem padla nekdanja ministrica za šolstvo v Cerarjevi vladi Klavdija Perger, tedaj Klavdija Markež, ki trenutno zaseda mesto direktorice TGZS. Zelo verjeten je tudi odstop Pivčeve. Na tem mestu pa se poraja vprašanje, če bo morda zaradi tega Slovenija izgubila celo evropska kohezijska sredstva na področju turizma.

Klavdija Perger (ex Markež), ki je morala odstopiti z mesta ministrice za izobraževanje le po nekaj dneh, ko so ugotovili, da je njen magisterij plagiat. (Foto: STA)

Dokumenti, ki kažejo, da si je Pivčeva očitno pri pisanju poročila in obračunavanju honorarjev prisvojila tuje delo, oziroma delo drugih sodelavcev pri projektu, so nedvomno velikansko razkritje v aferi v katero se je vpletla ministrica. Iz poročila o delu in faksimile dela avtorske pogodbe številka 04-2018-AP, ki ga je ministrica podpisala z direktorico TGZS Pergerjevo, so razvidne aktivnosti in študije, ki so jih po zanesljivem poročanju Požareporta opravili drugi udeleženci projekta SKRIPT: ustanoviteljica Goodplacea Jana Apih, dekan Fakultete za turizem iz Brežic Boštjan Brumen in Ljubica Knežević Cvelbar iz Ekonomske fakultete v Ljubljani.

Foto: Požareport.si

Foto: Požareport.si

Foto: Požareport.si

Foto: Požareport.si

Foto: Požareport.si

Foto: Požareport.si

Elektronsko sporočilo Pergerjeve, ki je bilo naslovljeno na posamezne udeležence projekta, razkriva navedbo Pergerjeve, da je “navodila, ki sledijo nadaljevanju dopisa, sestavila strokovna sodelavka v projektu SKRIPT Rebeka Koncilja Žgalin iz Ekonomske fakultete Ljubljana …”. Pri tem pa je potrebno izpostaviti, da je ista navodila, kot svoje delo, v istem poročilu navedla ministrica Pivčeva.

Foto: Požareport.si

Pergarjeva naj bi bila že odstavljena z mesta koordinatorke SKRIPT, pred tem pa z mesta predsednika SKRIPT nepreklicno odstopil Marjan Batagelj, ki je sicer ostal podpredsednik TGZS. Prejšnji petek naj bi zaposleni na TGZS celo priznali, da so na podlagi navodil Pergerjeve pripravljali gradiva za druge udeležence v projektu, za kar pa so “avtorji projekta” dobili honorar. Medtem pa so se na gospodarskem ministrstvu zavili v molk, ko je prišlo do poročanja o tem, da je prišlo do zaustavitve plačil na račun zaznanih nepravilnosti. Minister Zdravko Počivalšek naj bi prvaku DeSUS Karlu Erjavcu povedal, da glede Pivčeve vse v redu. Podobno naj bi Erjavcu zagotovila tudi ministrica. Kljub navedbam in zagotovilom obeh ministrov, pa lahko vidimo, da dokumenti kažejo povsem drugačno številko.

Foto: STA

Projekt SRIPT je sicer sumljiv že od začetka delovanja, saj so glavni igralci v projektu same sumljive osebe iz političnega bazena SMC. Po poročanju Požareporta so v projektu imeli glavno besedo bivša padla ministrica za izobraževanje v Cerarjevi vladi Klavdija (Markež) Perger, mariborska odvetnica Nina Brumen ter njen mož Boštjan Brumen, nekdanji sporni tajnik Univerze v Mariboru in “turistični dekan iz Brežic”, znan po sojenju zaradi ponareditve poslovnih listin, težkih 300 tisoč evrov. Vendar pri nas ni nobenih naključjih, saj je v odvetniški pisarni Nine Brumen zaposlena Mojca Stropnik, partnerka zunanjega ministra in padlega predsednika vlade in SMC Mira Cerarja. Vodja projekta je bila Pergerjeva v vlogi direktorice Turistično gostinske zbornice Slovenije. Brumnova je za omenjeno združenje sestavila pravno mnenje glede dokazanih očitkov v projektu SRIPT. Aktivna vloga Brumnove je toliko bolj očitna, saj je glavni zmagovalec njen mož Boštjan Brumen, ki je v projektu SRIPT zaslužil 150 tisoč evrov.
Hana Murn
 • Vladni komik

  Vse bom odstavil, tko ne morem več delat.

  • Poštenjakar

   Zgleduj se po men, psi lajajo, karavana gre dalje

  • asdfg

   Ja, a si že začel delat ? Kdaj pa ?
   aja…. problem je nočna ptičica…..vič, vič, rikverc …..

   • Vrhovni sodnik

    Sto tiaro si čist Dolores podobna

 • Jan Kovalski

  Karavana laja, psi gredo dalje.

 • francelj3

  Levuharji kradejo. What else is new?

 • Ivan Ivanovič

  Obnašajo se kot prašiči pri koritu. Kar tudi so. Budale tisti, ki volijo te zajedalce.

 • tasilo

  Tako je, če imaš prazen bazen … poln krofov …

  • asdfg

   …… poln krofov brez marmelade, he, he….

 • Amerikanc

  Naša država je najbolj dobrohotna od vseh komunističnih držav; če si naš, si plačan samo za izkazovanje partijske ljubezni – denar kar sam kaplja na transakcijske račune. Če pa ima država še premiera na razvojni stopnji serpentinška, je vse še toliko lažje.

  • asdfg

   …. “sam, da ni Janša” ………. je zlajnana molitvica, ki jo furt ponavlja “Koalicija – Anti Janša”

 • Zürich

  Tote nase babe iz Ptüja so Opasne
  Na vejko kradnejo
  Bravo

  • Vera

   Rojena je bila na Kogu občina Ormož .

 • VERZIFIKATOR

  Aleksander Krivec

  ZASTONJSKI PIVEC

  Pivec se je spet za šank usedel,
  ker da si zasluži okrepčilo,
  delo se je namreč zgotovilo,
  tega pravi, zdaj se je zavedel.

  Dva čurina za omizje celo,
  pivec glasno birtu je naročil,
  danes on bo namreč pivsko točil,
  saj končano je pomembno delo.

  Delo, ki se sploh še ni začelo,
  a je pivec zanj že pokasiral,
  preden je pri birtu lamentiral,
  to bilo je res pomembno delo.

  Ko popije pivec ga čez mero,
  po gostilni glasno paradira,
  še naprej pri birtu ministrira
  in razdre neumnost še katero.

  Pivec gre se trajnostni turizem,
  zlepa ne odlepi se od šanka,
  dela, pravi, da mu sploh ne manjka,
  raziskuje namreč narcisizem.

  Honorarno delo da opravlja,
  virtualno le kozarce prazni,
  rezultati kajpak so porazni,
  pivec se pri tem grdo ponavlja.

  Važno, da je delo urejeno,
  v brk se mu gostilna posmehuje,
  zdaj ko se v zadevi preiskuje,
  ali vino ni ponarejeno.

  Pivca namreč vsak korak zanese
  in s težavo šanka se oklepa,
  čaka pristen le podpis še sklepa,
  kdo in kam naj končno ga odnese.

 • asdfg

  Nič presenetljivega, nič novega – to ta rdeči obvladajo v nulo – Rjavc pa itak…

 • Nšo-či

  Pivčeva …še ena izmed super ljudi, ki poleg zahtevne 10 urne službe, zmore še dodatno delo. Pa ni videti popolnoma nič izmučena. Se bodo ljudje kdaj vprašali, zakaj nam ne gre bolje, kljub številnim super ljudem, ki bogatijo javni sektor? Kdaj bo prišel čas, da jih namočimo vsaj v Ljubljanico?

  • asdfg

   …to so posamezni(ce)ki, ki “garajo od jutra do večera” – se razdajajo za “narodov blagor” in pri tem sploh ne pomislijo na svoje zdravje, ali koliko bodo imeli koristi od tega – skratka “deloholiki” …… ;)

  • Rožle

   V Ljubljanico jih je potrebno zmetat in potopiti .. ne pa samo malo namočit ..

 • WISKY 1000

  Leva banda lopovska

 • WISKY 1000

  Čas je za SDS in Janeza,da OSVOBODIMO Slovenijo od rdečih in lopovov.

  • asdfg

   Mislim, da je Janša edini, ki bi še rešil to ubogo izropano zemljico, ker jo resnično ljubi.
   Dokler pa bomo volili te, ki so v politiki samo zaradi svojih koristi pa bo tako in še slabše.

  • Stajerka

   ….to je temelj antijanša koalicije……okupacija, lopovščina in siromašenje naroda……dokler desnica ne bo prebila 50%+, tako dolgo ne bo nič……v desni koaliciji NE sme bit nobene lewe stranke, ker to pomeni nič druga kot blokado……torej 50%+ ali pa predlagam, da JJ niti ne prevzame žezla……žal

   • Vera

    Janša ga po dveh nepravih vladah, niti zavoženosti ne bo želel prevzeti.

  • Šobar Davorin

   Pravijo Prleki takim s takšnim razmišljanjem,kot ti, de so božji otroci. Buhstebo.

 • zamaškar

  S Pivčevo je vse v redu je Rjavcu potrdil bademajster,ki je odločal,da se nepovratna sredstva za razvoj turizma v kmetijstvu dodelijo tistim,ki ne bodo naredili nič,kar je tudi v redu.

 • hribovc

  predlagam nov logo za LMŠ… velik, rdeč, prehlajen krof

 • JANEZ GUS

  Še ena cvetka iz naših komunističnih logov.Zgleda, da so ti rdečuhi že ob rojstvu okuženi s kleptomansko bakterijo.,precej pa je dedna.

 • Stajerka

  …..kraja, laž in sprenevedanje so jim v genih……lewaki bodo vedno težje sestavljali vlade……svet, kaj šele Slovenija, je postal premajhen, da skrijejo svoje lopovščine……
  …..včeraj na Nova24 pogovor z Radom Pezdirjem……za popizdit, dobesedno……takšne ljudi potrebujemo na oblasti……

 • montyamp

  Dajte nekaj novega napisat .
  Npr. , sprejet je bil zakon o finančni policiji po austrijskem vzorcu , ki bo veljal za 50 let nazaj .
  Izvajala ga bo mešana skupina oboroženih specialcev pod vodstvom tistih ki so nikoli vohali partijo , nadzor bo pa imelo ljudstvo preko zato izvoljenih .
  Dodatek :
  -korupcija se kaznuje z zaprtjem v HUDO JAMO . .

 • montyamp

  Če bi normalni ljudje lahko jedli solate izrazov katere najdemo na takšnih študijah , so Slovenci preskrbljeni s hrano za 100 let naprej .
  Delagatsko partijski ultraidiotizem je zarezal globoke brazde v patologijo nesposobnega quazi intelektualnega legla udbovskih sinekurcev in kriminalcev .
  Ženske seveda tu so nobena izjema .

 • montyamp

  Zato hodijo babe pri muslimanih pred moškimi smo po minskem polju .

 • JANEZ GUS

  Zanima me ali javna RTV KANAKIZACIJA,KI JO MORAMO OBVEZNO PLAČEVATI,ima sedež izven naše vukojebine in pri toliko zaposlenih novinarjih nič ne zvohajo ,kako nam kradejo državo.Kje pa živi Požar,da vse to zve,kar nas zanima in s katerim živimo.Naredimo združenje in ta prispevek,ki dajamo rdeči kanalizaciji ,damo Požarju.Greznico z lažnjivo rdečo posadko pa demolirat.

 • Boy

  Se nikoli nismo bili potrosniki bolj ogrozeni s kmetijskimi proizvodi, zlasti mesom, kot prav zdaj, ko ministruje Pirceva. Dela vse drugo, samo svojega dela na ministrstvu ne!

 • trobenta

  Denar je sveta vladar….

 • Boy

  Zenska je izkoristila svoj polozaj in poimenovala svojo novoustanovljeno narado, po svojem dedku, ki jo je baje ucil postenosti. Tako je napisala, citiram:

  Dragi dedek z največjim ponosom in častjo sem “tvojo” nagrado lahko podelila premierno. Vem, da si ponosen! Jaz grem skozi življenje s največjimi vrednotami, ki si mi jih privzgojil – ljubezen do dela, poštenost, pravičnost in neizmerna vztrajnost za doseganje ciljev!

  Zaradi njene postenosti, je dedek res zelo ponosen nanjo!!!

  PS:
  Doktor znanosti, bi pa ze moral vedeti, da NI pravilno zapisano “s najvecjimi vrednotami”.
  Sramota za drzavo, da imamo ministre, ki niso osvojili niti osnov sporazumevanja!

 • Edi Puc

  KRAJA je KAZNIVO DEJANJE, se z njo/njimi že ukvarja POLICIJA ?

 • xtc

  Kraja,prevara,zločin-to je pri socialistih ,komunistih skratka levakih že genetsko prirojeno.Oz. v njihovi naravi.

 • Šobar Davorin

  jaz pa onemu ministru iz toplic popolnoma verjamem. de je fse u redi. Usklajeno iz tanovo moralo petrletove švice. Že od časa inkasantstva priveznine in izbrisanih dalje. Še posebej me ja pa razveselilo, ko je odstopljena ministricaplagiatroka postala šefinja turizma.

 • jan Gedli

  No, pa pri gozdni hišici je tudi zraven