fbpx

[Ekskluzivno] Čertrtnemu svetniku ljubljanske Levice zaradi grožnje nacionalni varnosti in ustavni ureditvi, zavrnili vstop v Izrael

Matjaž Razdrih in Grega Ciglar. (Foto: Facebook)

V uredništvo smo prejeli zaskrbljujoče informacije, da naj bi četrtnemu svetniku iz ljubljanskih Dravelj Matjažu Razdrihu zavrnili vstop v državo Izrael, na podlagi grožnje nacionalni varnosti. Razdrih velja za velikega privrženca iranskega teokratskega režima, ki je na zadnjih protirežimskih protestih ubil več kot 1500 protestnikov. Na javni okrogli mizi januarja letos v prostorih Filozofske fakultete je pred študentsko publiko hvalil iranski režim in s tem povzročil ogorčenje med Iranci, živečimi v Evropi. Razdrih je ravno tako tesen prijatelj nekdanjega člana Levice in mestnega svetnika Liste Zorana Jankovića, Grege Ciglarja, ki je bil med drugim na obisku pri venezuelskemu avtokratu Nicolasu Maduru.

Matjaž Razdrih velja za enega izmed bolj radikalnih članov Levice. Je zagrizen podpornik Venezuele in iranskega teokratskega režima, ki je na zadnjih protirežimskih protestih v državi ubil več kot 1500 ljudi. Triindvajsetletni študent mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede (FDV) v Ljubljani je bil oktobra 2018 izglasovan za četrtnega svetnika v ljubljanskih Dravljah. Po atentatu na šiitskega fundamentalista in rablja več tisoč svojih državljanov Kasema Sulejmanija, katerega smrt so slavili na ulicah Iraka in Irana, je bil Razdrih eden izmed glavnih govorcev na okrogli mizi na ljubljanski Filozofski fakulteti, kjer je edini hvalil iranski teokratični režim in s tem povzročil ogorčenje.

Iranec, živeč v Sloveniji, čigar ime hranimo v uredništvu, nam je sporočil, da je eden izmed glavnih geopolitičnih ciljev iranskega režima, ki ga vodi šiitski verski kler, da v evropskih državah dobiva svoje podrepnike. Predvsem ciljajo na člane levičarskih strank, kajti njih naj bi se dalo najlažje spreobrniti. Zanimivo. Stranka Levica zagovarja pravice istospolnih, istočasno pa njeni člani podpirajo režime, kjer so istospolno usmerjeni, usmrčeni z obešenjem. Hipokrizija par excellence. Neizpodbitno pa je dejstvo, da stranka Levica ustvarja prostor za moderni antisemitizem. Levica usmerja sovraštvo proti Judom in njihovi državi Izrael. Moralna sprevrženost stranke Levica kot kaže na pozna meja. Ali si Razdrih in Luka Mesec upata pogledati iranskim političnim nasprotnikom ali iranskim pripadnikom LGBT skupnosti v oči?

Matjaž Razdrih in Grega Ciglar. (Foto: Facebook)

Razdrihovi skrajni nazori prišli na radar Izraelskih oblasti
Njegovi skrajni nazori pa se ne omejujejo samo na Slovenijo, kajti pridobili smo si ekskluzivne informacije o tem, da naj bi Razdrihu lani, ko je s svojo partnerico potoval v judovsko državo, izraelski obmejni organi na letališču Ben Gurion zavrnili vstop v državo, na podlagi antisemitskih, pro-hamasovskih in anti-izraelskih vsebin na osebnem telefonu, kot tudi iranskega vizuma v potnem listu. Na stranko Levica smo poslali vprašanja okoli Razdrihovega potovanja v Izrael, ter o njegovih skrajnih stališčih, a odgovora do konca redakcije nismo prejeli.

Razdrih tesen prijatelj nekdanjega člana Levice in mestnega svetnika Liste Zorana Jankovića, Grege Ciglarja
Po objavah na družbenih omrežjih je razvidno, da je Razdrihov tesen prijatelj tudi razvpiti nekdanji član Levice in mestni svetnik Liste Zorana Jankovića Grega Ciglar, ki se je med drugim udeležil srečanja z venezuelskim avtokratom Nicolasom Madurom v Caracasu. Ciglar je znan po svojih veleumnih izjavah o stradajočih prebivalcih Venezuele “če pač nimajo jajc, naj pojejo pač nekaj drugega”.

Matjaž Razdrih in Grega Ciglar. (Foto: Facebook)

Je Razdrih vohun Iranske revolucionarne garde?
Iranec živeč v Sloveniji, nam je razkril zelo zaskrbljujoče informacije, da naj bi iranske oblasti preko svojih veleposlaništev vohunile za iranskimi begunci v Evropi, ki so v Evropo pobegnili v strahu pred smrtjo. Ker se begunci velikokrat zatečejo k nevladnim organizacijam, ki so med drugim tudi tesno povezane s stranko Levica, obstaja morebitna nevarnost, da bi Razdrih njihove podatke razkril iranskim oblastem in jih s tem postavil v neposredno nevarnost.

'I still don't believe that it happened': Man mourns wife, daughter killed in Iran plane crash

Hamed Esmaeilion lost his his wife, Parisa, and nine-year-old daughter, Reera, in the Ukraine International Airlines flight that crashed in Iran.He said he wants to share their story to honour them.

Gepostet von CBC Toronto am Donnerstag, 9. Januar 2020

Iranska revolucionarna garda (IRGC) je po povračilnih napadih na ameriško bazo v Iraku Al-Mansawr, sestrelila ukrajinsko civilno potniško letalo, na katerem je umrlo 167 potnikov, med njimi tudi na desetine dojenčkov in malčkov. Med njimi sta tudi žena in hčerka zobozdravnika iz Toronta, iranskega rodu Hameda Esmajelijona, ki je skupaj z drugimi svojci letalske nesreče ustvaril mednarodni center za preučitev sestrelitve ukrajinskega letala. Iranske oblasti trdijo, da so letalo sestrelile po nesreči, a več informacij potrjuje dejstvo, da naj bi iranske oblasti načrtno sestrelile letalo.

Na podlagi naših informacij smo poslali vprašanja stranki Levica v petek 17. julija 2020 ob 10.59 uri. Prosili smo jih, da nam odgovore pošljejo do ponedeljka,20. julija 2020 do 14.ure, a se na našo prošnjo niso odzvali.

Spoštovani,

V naše uredništvo so pricurljale informacije, da naj bi vašemu članu in kandidatu na lokalnih volitvah leta 2018 v Ljubljani Matjažu Razdrihu, izraelski obmejni organi zavrnili vstop v državo, zaradi domnevne grožnje nacionalni varnosti. Slednje naj bi se zgodilo julija ali avgusta lani. Lahko slednje trditve potrdite, glede na to, da naš prihaja ravno iz vaše stranke. Ravno tako se je na nas obrnil sicer slovenski državljan iranskega rodu, ki je kot begunec zaradi krščanske veroizpovedi v Sloveniji pred leti zaprosil za mednarodno zaščito. Slednji nam je povedal, da naj bi Razdrih na okrogli mizi dal podporo teokratičnemu režimu. S tem pa prosimo na odgovor na naslednja novinarska vprašanja, ki so direktno ali indirektno povezana z očitanima dogodkoma.

Ali je bila Matjažu Razdrihu res izdana odločba o zavrnitvi vstopa v Izrael, na podlagi grožnje nacionalni varnosti,ki naj bi jih izraelski obmejni in varnostni organi utemeljili na podlagi antisemitskih, pro-hamasovskih in anti-izraelskih vsebin na osebnem telefonu Matjaža Razdriha, kot tudi iranskega vizuma v potnem listu?

Ali se stranka Levica zavzema za prekinitev priznanja države Izrael, ki je svojo neodvisnost razglasila leta 1948?

Kako se opredeljujete do izstopa Grege Ciglarja, ki naj bi bil tesen in intimni prijatelj Matjaža Razdriha, iz vaše stranke?

Matjaž Razdrih naj bi na okrogli mizi januarja letos v prostorih Filozofske fakultete v Ljubljani javno hvalil iranski teokratični režim, ki je na zadnjih protirežimskih protestih ubil več kot 1500 protestnikov. Kot smo že prej omenili, se je na nas obrnil iranski begunec, ki mu ni jasno, kako lahko nekdo iz Slovenije na javnih okroglih mizah hvali islamsko teokracijo v Iranu. Si Razdrih upa iranske politične zapornike pogledati v oči?

Drznili bi si prositi, da odgovore na vprašanja, pošljete najkasneje do ponedeljka do 14. ure

S spoštovanjem,

Redakcija Nove24tv

Luka Perš