fbpx

Epidemija mu je načela živce: Šarec naj bi davil Šabedrovo svetovalko in grozil lastnemu ministru!

Foto: STA

Marsikdo je že pozabil, koliko preglavic je prihajajoča epidemija koronavirusa povzročila nekdanji vladi Marjana Šarca, predvsem pa premierju samemu. Kot smo izvedeli, je, po poročanju Požareporta, v navalu besa celo napadel svetovalko nekdanjega ministra za zdravje Aleša Šabedra, ministru pa grozil, da ga je potrebno ustreliti.

Ker je Marjan Šarec na čelu s trenutno opozicijo, ki je ob začetkih prvega vala bila vladna koalicija, tudi s pomočjo osrednjih medijev oblekel “novo srajčico” in bi se po tej narativi vsi morali delati, da se nesposobnost njegove vlade in njegovo priznanje, da je nesposobna, z odstopom, nikoli ni zgodila, je vsake toliko smiselno spomniti, kaj se je na koncu te žalostne zgodbe, imenovane “vlada Marjana Šarca” dogajalo.

Šarec v zadnjem času po principu “minilo je dovolj časa, da so Slovenci pozabili”, nastopa kot moralna in predvsem strokovna avtoriteta, ko kritizira vlado Janeza Janše, pri tem pa mu “štango” držijo osrednji mediji. Požareport pa je, kar nas, ki nimamo spomina kot zlate ribice, ni prav nič presenetilo, objavil članek v katerem opisuje dogajanje v časih, ko je vlado še vodil Marjan Šarec, zakorakali pa smo v prvi val.

Na neki točki izgubil živce
Marjan Šarec je, če spomnimo, kriv, da so bila skladišča prazna in je slovenska vlada morala v gverilski boj na svetovnih trgih za maske in respiratorje, kriv je, da je NIJZ z manj denarja imel manj zaposlenih, kriv je, da je zavlačeval s prvimi ukrepi. Skupaj s svojim četvorčkom je aktivno spodkopaval praktično vse protikorona ukrepe v prvem valu in posledično spodbujal ne samo nezakonite petkove proteste, ampak tudi stampedo tako imenovanih zanikovalcev pandemije. Danes na nacionalni TV brezvestno laže, da je ukrepe ves čas podpiral, čeprav je skupaj s to nacionalko že v samih začetkih vlado napadal zaradi nabave mask, ki je bila problematična – zaradi njega.

Foto. STA

Eden najbolj nesmiselnih očitkov pa je očitek v zadnjem času, odkar nacionalka četvorčku in JP Damijanu dela zastonj PR, da je Janševa vlada drugi val pričakala povsem nepripravljena. In s tem očitkom v umu gre brati članek na Požareportu, ki omenja, da naj bi 12. marca, ko je tedanji Šarčev minister za zdravstvo, Aleš Šabeder, šel na tiskovno konferenco in napovedal zaprtje slovenske meje z Italijo, v krizi popolnoma izgubljeni Šarec živce izgubil do te mere, da je v zaodrju konference pričel daviti Šabedrovo svetovalko, Polono Križnar in kričati, da je Šabedra potrebno ustreliti.

Pretep s Šabedrom preprečili varnostniki
Med predsednikom vlade in ministrom naj bi zaradi tega skoraj prišlo do pretepa, če ju ne bi ločili varnostniki. Se pa po tem dogodku minister Šabeder nikoli več ni vrnil v službo. Zakaj je ta novica pomembna? Če je soditi po tem dogodku, slovenski javnosti kot strokovna avtoriteta pridiga in vlado kritizira človek, ki nima nadzora nad samim seboj in je pokazal, da ga nima nad slovensko vlado v kriznih trenutkih

Aleš Ernecl