fbpx

[FOTO] Marjan Šarec vnovič ujet na laži: Njegova stara ograja je bila daleč od dotrajane in novi betonski zid okoli njegove hiše je precej višji od ograj sosedov!

Foto: Google maps, Nova24tv

Predsednik vlade Marjan Šarec je nedavno, ko mu je poslanec SDS Zvonko Černač Šarcu postavil ustno vprašanje glede ukrepov za preprečevanje ilegalnih prehodov na hrvaško-slovenski meji, namesto odgovora na vprašanje, med izdal besede, ki so se po našem preverjanju izkazale za lažne. Glede visokega betonskega zidu, ki je zrasel okrog njegove hiše v Kamniku je dejal je, da je staro ograjo zamenjal, ker naj bi bila dotrajana, vendar posnetek Google Street View-a kaže drugače.

Marjan Šarec je v odgovoru Zvonku Černaču, čeprav ga ta sploh ni ničesar vprašal glede ograje, nehote izdal naslednje: “Tukaj gre za mednarodne okoliščine, vendar pa to, kar govorite vi … Od vas nisem slišal še nobene konkretne zadeve, razen tiste lovske o lovcih na meji in pa, seveda, veliko je bilo prejšnji teden natolcevanja o dogajanju okoli moje domače ograje, ki je bila, mimogrede, tam že 30 let, ampak ker je bila dotrajana, sem jo pač zamenjal, in če se boste peljali skozi našo vas, boste videli, da nisem edini, ki imam to.”

Ekipa Nova24TV je šla po poti preverjanja in Šarca dobili na laži že s fotografijo ‘Google Street Viewa’, ki kaže njegovo staro ograjo okoli hiše na njegovem domačem naslovu v Kamniku, ki pa je, po videzu sodeč, daleč od dotrajane. Ob primerjavi stare in nove ograje je očitno, da je nov zid približno pol metra višji. Prav tako pa je neresnična izjava, da naj bi imeli sosedje prav tako visoko ograjo. Fotografije, iz katerih so razvidne hiše sosedov, kažejo, da nekateri ograje celo nimajo, drugi, ki pa jo imajo, imajo občutno nižjo. Ne glede na to, kaj Šarec trdi, je dejstvo, da ima okrog hiše zid, ki je betonski in višji od vseh preostalih ograjic sosedov.

 

Stara ograja (Foto: Google Street View)

Nova ograja. Foto: printscreen

In še druga stran ograje – prej:

Foto: Google maps

In potem:

Foto: Nova24TV

Novi betonski zid (Foto: Nova24TV)

Foto: Nova24TV

Sosedje Šarca (Foto: Nova24TV)

Jezi ga, da poročamo glede visokega zidu
Glede na to, da je Šarec v odgovoru na poslansko vprašanje na dan privlekel svojo ograjo, je očitno, da ga je zmotilo, da smo na Nova24TV ekskluzivno poročali o tem, da postavlja visok zid. Med drugim je namreč Šarec dejal: “Vi ste natolcevali, da je to zaradi ne vem česa, potem je vaš predsednik prejšnji teden dal na Twitter na profilno sliko bojno uniformo, sem že pričakoval, da bo kdo prilezel čez mojo ograjo od vas, itn. Skratka, ne vtikajte ste v moje zasebne zadeve, ker se tudi jaz v vaše ne. Razni vaši mediji pošiljajo vprašanja naslovljena, tako imenovani mediji, seveda naslovljena na to, kdo bo to plačal pa zakaj je to pa če se res počutimo ogrožene od migrantov pa ne vem kaj. Skratka, cel teden smo bili deležni takšnih in drugačnih neresnosti in seveda se z vami o tem vprašanju težko tudi na neki racionalni osnovi pogovarjamo.”

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Ob tem moramo poudariti, da smo na urad predsednika Vlade RS že pred časom poslali novinarsko vprašanje, in sicer smo ga povprašali, ali ima za gradnjo zidu vso potrebno dokumentacijo, in ga pozvali, da naj nam jo pošlje, da se o tem prepričamo na lastne oči. Po več kot tednu dni smo prejeli aroganten odgovor, da naj bi Šarec posedoval vso potrebno dokumentacijo za obnovo ograje okrog svoje posesti. “V primeru inšpekcijskega nadzora bo zahtevano dokumentacijo predložil pristojnim organom,” so še zapisali.

Ker imamo sprenevedanja in laži na uredništvu dovolj, smo na Upravno enoto Kamnik poslali novinarsko vprašanje, da se prepričamo, kakšne so zahteve za postavitev betonskega zidu (višina, oddaljenost, določila glede gradbenega dovoljenja), in da ugotovimo, če so navedbe Šarca, ki trdi, da ima vso potrebno dokumentacijo, resnične. Na odgovor še čakamo in ga bomo objavili takoj, ko ga prejmemo.

H. M.