Inštitut 8. marec je satelit Levice

Nika Kovač in Matej Kolenc. (Foto: STA, Facebook Inciativa za demokratični socializem)

Osrednji mediji so eno izmed junakinj za zmago nasprotnikov zakona o vodi razglasili Niko Kovač, gonilno silo nevladne organizacije Inštitut 8. marec. A se je izkazalo, da je bila, oziroma je še v zvezi s sekretarjem poslanske skupine stranke Levica Matejem Kolencem. Kot so nam povedali zanesljivi viri, je Kolenc t. i. Gregor Golobič stranke Levica in večino pomembnih odločitev je v njegovih rokah. Zaradi Kolenčeve moči v stranki Levica se ga je prijel vzdevek Gazda.

Leve politične stranke v Sloveniji imajo to prednost, da svojo politično agendo spretno negujejo in “podaljšujejo” v nevladnih organizacijah. V Sloveniji jih imamo več kot 23 tisoč, a so večina teh lokalna in gasilska društva. Obstaja pa del nevladnih organizacij, ki so politično izjemno motivirane in aktivirane, ko jih slovensko tranzicijsko omrežje potrebuje za dosego svojih ciljev in seveda izdatno plačane iz proračuna. Vse kaže, da sta načrt za referendum o zakonu o vodah izpeljala Nika Kovač, hčerka Mihe Kovača, in sekretar poslanske skupine stranke Levica, Matej Kolenc.

Iz hodnikov državnega zbora smo dobili informacije, da sta bila oz. sta še v zvezi prav Nika Kovač in Matej Kolenc. Naši viri so nam potrdili, da so to informacijo potrdili strokovni sodelavci stranke Levica v preteklosti. Prav ta informacija dokazuje, da je “ljubljenka osrednjih medijev” Nika Kovač le še eden od satelitov, ki ga upravlja stranka Levica.

Koordinator Levice Luka Mesec je le “lutka” v rokah sekretarja poslanske skupine Mateja Kolenca. (Foto: STA)

Gazda Levice je Matej Kolenc, “reinkarnacija Gregorja Golobiča” 
Ob poizvedbi te ljubezenske zveze pa smo še odkrili, da je sekretar Kolenc t. i. reinkarnacija Gregorja Golobiča v Levici. Viri, ki se spominjajo sodelovanja s Kolencem,  vedo povedati, da so mu govorili “Gazda”. Vse pomembne odločitve v stranki sprejema on, medtem ko so Luka Mesec in preostali člani poslanske skupine Levica le izvršitelji njegovih zahtev.

Kolenc je začel skupaj z Mescem že delovati v takratni Inciativi za demokratični socializem (IDS), kjer je imel nosilno vlogo. Bil pa je tudi eden izmed osrednjih akterjev incidenta v Krškem na kongresu IDS, ko so hoteli nekateri člani iniciative pretepsti sedanjega koordinatorja Levice Luko Mesca. Enako so nam povedali, da je njihov večni boj za delavske pravice le pesek v oči. To je dokazal pred tedni sam Mesec, ko ga je fotograf Primož Lavre ujel v družbi obsojenega tajkuna Bineta Kordiša na kavi v baru blizu Moderne galerije v Ljubljani.

Enako je bilo pri tematikah nelegalnih migrantov in pri zagovarjanju skupnosti LGBT. Kot smo izvedeli, je nekaj nekdanjih članov zagovarjalo stališče, da bi morala politika do nelegalnih migrantov taka, kot je zapisano v slovenski zakonodaji. Kolenc tega ni trpel in je najbolj neposlušne člane tako zanalašč pošiljal na dogodke, kjer so morali zagovarjati stališča stranke. Kljub temu, da so videli na licu mesta, da stanje ni tako, kot so ga radi prikazovali v stranki, so morali “trobiti v isti rog”, kot je zahteval Kolenc. Druga vplivna oseba, t. i. desna roka Kolenca je bila večino časa dr. Asta Vrečko, mestna svetnica Levice v Mestni občini Ljubljana.

Izvedeli smo še, da si s Kolencem ne želijo več sodelovati, saj jih je razočaral s svojim obnašanjem kot šef v senci. Sami pa si tudi želijo, da bi prišlo na dan še več pikantnih zadev, ki jih skrivajo pred slovensko javnostjo. Levica bo tudi težko zanikala navedbe v članku, saj so o vlogi Kolenca in izkoriščanja strokovnih sodelavcev Levice že leta 2018 pisali v mediju Svet24.

Luka Perš