fbpx

“Gre mi na bruhanje”, je razočarana kandidatka zapisala ob spoznanju, da bo mesto vodilnega piarovca na MIZŠ zasedel Dejan Karba

Dejan Karba (Foto: FB)

V javnost je prišlo pismo kandidatke, ki se je prijavila na sporen razpis za redno zaposlitev vodje svetovalca za stike z javnostmi na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), na katerem je bil prejšnji teden še pred imenovanjem nove vlade izbran nekdanji sporni novinar Dela in Dnevnika Dejan Karba. Vendar se je ena izmed kandidatk pritožila in začasno zadržala podpis pogodbe.

Po poročanju Požareporta je bil razpis za redno zaposlitev na mestu vodje svetovalca z javnostmi na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport prirejen, da bi zaposlitev dobil prav Dejan Karba. Javni poziv za redno delovno mesto vodje stike z javnostjo na MIZŠ so objavili javno 16.12.2019. Vsak kandidat, ki se je želel prijaviti, se je prijavil lahko do 24.12.2019.

Na razpis bi se naj prijavilo 16 kandidatov, od tega jih je 12 pisalo teste. Dejanu Karbi se očita, da sploh ni oddal pravilnega obrazca za prijavo na delovno mesto. Priče, ki so bile prisotne pri pisanju pisnih testov za omenjeno delovno mesto, pa zatrjujejo, da je Karba prišel med zadnjimi ter prvi izmed vseh prisotnih zapustil mesto. Na koncu bi naj prejel 19 točk od 25 možnih ter premagal vse preostale kandidate. Kot je navedeno v pismu razočarane kandidatke, je Karba pisal test kot vodja PR službe na ministrstvu po pooblastilu bivšega ministra Jerneja Pikala. Med drugim je v anonimki zapisano, da je bil po mnenju razočarane kandidatke pisni test sestavljen, kot bi ga sestavil sam Dejan Karba oziroma eden izmed ožjih sodelavcev bivšega ministra Pikala.

Objavljamo pismo razočarane kandidatke. Med drugim je napisala,  da ji gre na bruhanje.

Pismo razočarane kandidatke za vodjo službe za stike z javnostjo na MIZŠ. (Foto: Posnetek zaslona/ Pozareport)

Bivša ekipa ministrstva do zadnjega čakala, da je izpeljala postopek zaposlitve za Karbo
Vendar glede na datum razpisa in zgoraj navedene besede v anonimnem pismu razočarane kandidatke je skrajno čudno, zakaj so čakali do zadnjega trenutka Šarčeve vlade, da so za zmagovalca razpisa izbrali prav Karbo. Glede na zgoraj navedene datume, so vse postopke izpeljali takrat, ko je bilo jasno, da bo kmalu na oblasti Janševa vlada. S tem primerom se je še enkrat dokazalo, da je skrb za državljane v bivši Šarčevi vladi bila na drugem mestu.

Namesto, da bi se takrat vodilni na ministrstvu soočili z nevarnostjo koronavirusa, ki je izbruhnil z morebitnimi okužbami na osnovnih šolah v Kamniku, Naklem, Šmarjem pri Jelšah in Gimnaziji Bežigrad, so raje skrbeli za kadrovske apetite. Situacija je prišla tako daleč, da je moral župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš sam zapreti šole v svoji občini, preden bi prišlo še do hujšega izbruha. Spodaj si lahko ogledate prijavo za razpis in razpisne pogoje za mesto vodje za stike z javnostjo na MIZŠ.

Vsak kandidat bi moral izpolniti tale obrazec. Po besedah insajderjev razpisa naj bi Dejan Karba izpolnil obrazec z velikimi tiskanimi črkami naknadno. (Foto: Obrazec za prijavo za vodje stike z javnostjo na MIZŠ)

 

 

Celotno besedilo javnega razpisa za vodjo službe za stike z javnostjo na MIZŠ, ki je bilo objavljeno dne 16.12.2019. (Foto: Razpisna dokumentacija za vodjo za stike z javnostjo na MIZŠ)

Luka Perš