Jadranka Kosor in strokovnjak za mednarodno pravo dr. Miha Pogačnik enotno: Hrvaška in slovenska stran bi morali ponovno sesti za pogajalsko mizo!

Foto: Nova24TV

Dogajata se nam ne samo nevarna histerija in prava farsa, znašli smo se sredi največje institucionalne in politične krize po osamosvojitvi Slovenije.

Priznani strokovnjak za mednarodno pravo dr. Miha Pogačnik, ki je pogajanja glede rešitve mejnega problema s Hrvaško vodil tako v času leve vlade Janeza Drnovška kot tudi desne vlade Janeza Janše, Šarčeve histerije ne razume, poziva slovenskih oblastnikov Hrvaški, naj spoštuje pravo, pa prav tako ne, saj je Slovenija tista, ki je prva to pravo kršila.

Ob vprašanju, zakaj slovenska oblast tako vztraja pri implementaciji arbitražne sodbe, ki po mnenju številnih za Slovenijo ni dobra, je Pogačnik izpostavil, da je to edino, kar je dosegla, kar se tiče arbitraže. “Leta 2008 sem povedal, da je arbitražni sporazum oziroma izhodišče slabo. Seveda slabo zastavljen temelj za seboj potegne številne napake, ki se potem kopičijo in kopičijo. Če osnova ni dobro zastavljena, potem je težko iti v zmagovito zgodbo.” V Sloveniji se pogreva pet let staro zgodbo, zaradi nič kaj novega dejstva, da obveščevalne službe pač prisluškujejo. “Prisluškovanje je vedno bilo in vedno bo,” poudarja Pogačnik in dodaja, da je pomembno, da te pri tem ne zasačijo.

Slovenski arbiter izbran po drugačnih merilih, kot so merila stroke
Kar zadeva konkretno afero, se je najpomembneje zazreti v vprašanje, zakaj se je to prišepetavanje ujelo v prisluh oziroma zakaj je bilo to šepetanje sploh potrebno. Naš sogovornik pravi, da  se mora slovenska politika zazreti v fazo, ko je izbirala arbitra in je na veliko presenečenje slovenskih pravnih krogov svojo izbiro predstavil tedanji predsednik republike Danilo Türk. “Moja osebna ocena je, da je bil slovenski arbiter izbran po drugačnih merilih, kot so merila stroke. Kajti, če bi veljala merila stroke, potem bi bil verjetno izbran nekdo, ki je usposobljen za mednarodno javno pravo, denimo dr. Ernest Petrič, predsednik komisije za mednarodno pravo Združenih narodov, vrhovnega telesa, elite 34-ih ljudi na svetu, ali nekdo drug takšnega kova.” Izbran je bil strokovnjak, ki sicer je strokovnjak za mednarodno trgovinsko pravo, a se ne ukvarja s suverenostjo držav in z državnimi mejami. Zato je bil vržen dobesedno med morske pse, opozarja Pogačnik. “Rekel bi morda, da je bil velik del potreb po tem, da se je arbitra nagovarjalo oziroma šepetalo o tem, v tem, da je bil ta arbiter v krogu elitnih strokovnjakov za mednarodno javno pravo neenako strokovno podkapacitiran, ker je strokovnjak za drugo strokovno področje.”

To je zdaj aktualno zaradi evropskih volitev
Jadranka Kosor je pogovoru za Nova24TV povedala, da je podpisala arbitražni sporazum z Borutom Pahorjem. “V tem primeru je pomembno le eno, to pa je, da smo posnetke slišali že davnega leta 2015, zaradi česar je hrvaški parlament odločil, da Hrvaška izstopi iz arbitraže. In da vse prihodnje odločitve arbitražnega sodišča razglasimo za neveljavne, česar se hrvaška službena politika drži. Zame je torej pomembno samo tisto, kar smo slišali, slišali pa smo, da so nekateri predstojniki slovenske strani skušali vplivati na sodnike in na cel proces.” Jernej Sekolec in Simona Drenik sta tista, ki nosita odgovornost, ne pa hrvaška obveščevalna služba, ki jo je samo ujela z roko v marmeladi, pravi Kosorjeva. “Meni se nekako zdi, da je to zdaj aktualno zaradi evropskih volitev, na katerih sodelujeta tudi Hrvaška in Slovenija. In da takrat vedno politiki z obeh političnih polov znajo te probleme s sosedi privleči na dan ravno v tem času, da bi si seveda izboljšali svojo politično moč. Kar se tiče slovenske afere, kdo je koga snemal in na kašen način, to je recimo tema, o kateri bi se morali pogovarjati, če imata za to sploh interes, vaš predsednik Borut Pahor in naša predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Jernej Sekolec (Foto: STA)

Ključno vprašanje ostaja, zakaj se je slovenska stran sploh ujela v prisluhe. So bili naši uradniki res tako nesposobni ali pa se je kdo prodal nasprotni strani? “Seveda ne smemo biti naivni, hrvaška obveščevalna služba zanesljivo prisluškuje slovenskim državnim organom v zvezi z arbitražo. Ravno tako vam lahko potrdim, da verjetno prisluškuje tudi najin pogovor,” je v času dajanja izjave zatrdil Pogačnik. “Seveda, tukaj je šlo pravzaprav za vprašanje varnostnih standardov. Spomnim se časov, ko sem sam vodil pogajalsko skupino za mejo. Mi se o takih stvareh nismo pogovarjali po telefonu in e-mailu. Vse komunikacije so bile osebne.”

Zlobni jeziki pravijo, da je bil Sekolec nekoč povezan z Udbo. Bi lahko v resnici delal za Hrvaško? Če je to res, je potemtakem Hrvaška sploh šla iskreno v arbitražo? Kosorjeva ob tem sicer poudarja, da so v arbitražo vstopili povsem iskreno in da je popolnoma iskreno podpisala ta sporazum. “Podpisala bi ga tudi danes. Nedvomno bi podpisala sporazum, ki je bil kompromisna rešitev, saj Slovenija ni želela spora reševati na mednarodnem sodišču. Hrvaška takrat ni bila članica Evropske unije, Slovenija je bila. Slovenija je blokirala Hrvaško, naša rešitev je bila, da se dogovorimo okrog meje. Ker se sami nismo mogli dogovoriti, smo se odločili, da to naredi arbitražno sodišče. Več kot prepričana sem, da je takrat tudi slovenska stran k sporazumu pristopila iskreno. Torej Borut Pahor in njegova vlada.”

Foto: Nova24TV

Jadranka Kosor pravi, da so tudi njo na Hrvaškem zaradi arbitraže napadali. Priznati, da je odločitev boljša za naše južne sosede, pa nekdanja premierka noče. “To, za koga je arbitražna odločitev sodišča boljša ali slabša, je, kar se tiče hrvaške strani, brezpredmetno ugibati. Čeprav sem slišala različne zgodbe o tem, kdo je koga tukaj premagal. To je, ponavljam, s strani moje države popolnoma irelevantno, saj arbitraža za nas ne obstaja. Mislim pa, da bi morali obe strani resno nadaljevati z dvostranskimi pogovori,” je prepričana Kosorjeva. Vsebinsko gledano je po prepričanju Pogačnika najboljša opcija, da se ponovno sede za mizo. Prvič zaradi tega, da bosta državi končno dosegli sporazum, ki bo za obe ugoden oziroma sprejemljiv za obe strani brez slabih čustev. Drugič, ker ne vidi razloga, zakaj bi se vztrajalo na tem izidu arbitraže, ki je za Slovenijo po njegovem prepričanju absolutno neugoden, samo zaradi potrebe, da se potrdi ta sporazum kot tak.

Glavno sporočilo naših sogovornikov je, da nikar ne smemo dopustiti, da nam nevarne politične spletke zameglijo razum. Hrvati in Slovenci smo tradicionalni prijatelji in zavezniki, politika in mediji so tisti, ki nas ves čas postavljajo na dva bregova, da se ne bi ukvarjali z resničnimi problemi. Očitno nas znova in znova zavedejo.

H. M.

 • svatne

  Hrvatska ni stranka v postopku določanja poteka državne meje RS! (Člen 5. Sporazuma o arbitraži)

  1) RS se je osamosvojila od SFRJ (v povezavo, takrat poimenovano Kraljevina SHS, je kot ZEMLJE države SHS vstopila 1.12.1918 – z določenim teritorijem oblastjo in državljani)
  2) Zagreb je uradno in veljavno priznal državne meje slovenskih dežel vse od Kvarnerja pa do sotočja Mure in Drave pod Kotoribo že davnega leta 1941. Poglej dokumente – pogodbe s takratnimi okupatorji slovenskih dežel (kasneje – in žal še danes – so / je drug…)

  Arbitražni tribunal je z neprikritim zadovoljstvom (mestoma tudi zaničevanjem) z mize zbrisal vse “AVNOJSKE”, “partizanske” in notranje jugoslovanske pravne akte, ker na internacionalni ravni nimajo nikakega učinka. (Točka 34 ipd. Final Award).

  • lili pili

   In kaj imamo od teh dejstev sedaj mi, ostali smo na avnojskih mejah.

   • svatne

    imamo vlado, funkcionarje, šefe strank ki vpijejo o spoštovanju internacionalnega prava, ki ga – skupaj z dokumenti, pogodbami – nesramno ignorirajo. Najnovejši primer je sprejem zakona, ki ignorira meddržavno pogodbo, ki jo je podpisalo 28 držav.
    Kaj drugega kot Ukrajinske situacije pač ne moremo imeti….

    • lili pili

     O kateri pogodbi govoris, arbitraza je dvostranska pogodba in dajte se sds ze enkrat naucit, da je najprej drzavni interes in sele potem strankarski, vi pa delate vse, da bi ocrnili obstojeco oblast tudi za ceno drzavne intergritete…..

     • svatne

      si zgrešil naslovnika in vsebino.

 • Amerikanc

  Že vnaprej se je vedelo, da nas bojo Hrvatje “nategnili”, saj je bil njihov edini cilj, da pridejo v EU. Naši partijci in udbopartijci z Borčijem, Danilčijem in kasneje Sokolcem ter podobnimi, so bili že v štartu obsojeni na neuspeh. Takoj za tem, ko se je začelo govoriti o pojmu “junction”, ki je bil očitno podtaknjen našim udbopartijcem, se je že vedelo, da ne bo nič z arbitražnim dogovorom. Niti snovalci dogovora niso bili enotni glede pojma “junction”. Hrvatje so že vnaprej vedeli, kje bojo naše nesposobne stare partijce, ujeli v zanko. In iz zanke se še kar izmotavajo. Šarc pa s svojo prepirljivostjo zadeve še bolj zapleta in jih dela nerešljive.

  • Anton

   skratka da ne bomo dogovezili, učenci sledijo naukom Kardeljeve profesure

   sarkazem press

  • učko

   Tud partijc Jajo se je “izkazal” pri vsem tem, že na začetku 90, ko so Hrvatarjem pustil postaviti svoje kontrolne kontejnerje na našo stran. Vse za mir pri biznisu z orožjem !!!!!!! Pa tud kasneje se JaJo ni izkazal v svoji 1.vladi in tisto njegovo dogovarjanjem z lopovom Sanaderjem je blo en velik “šit” !!!!!

   • lili pili

    Lopov je je dogovarjal z lopovom

    • Amerikanc

     Milan Kućan s Stipom Mesićem.

     • lili pili

      Sanader in jajo, oba sta bila ze zaprta, kucan pa neeeee

     • Amerikanc

      Jajo je še dobro zvozil, Ivek je že dolgo mrtev. Partija ne odpušča.

     • lili pili

      Partija je odpustila jajota iz svojih vrst, bolje povedano nagnala ga je…

   • milanček

    Janša bo kriv tudi za tvoje težave z erekcijo, če že trobiš laži, si poglej malo v zgodovino, ko je slov. vojska hotela prodirati vse do Mirne, pa je politika, torej največji izdajalec samostojne Slovenije, kućan ustavil te dejavnosti!!

  • Borut Stari

   Če si sposoben in ne dovoliš te nihče ne more nategniti.Poraz bo vedno takrat, če gresta obe ali ena stranka v dogovor s figo v žepu.

  • milanček

   denar je sveta vladar!

 • totex39

  Tako pač je to, če politični bedaki Slovenije, izberejo Hrvata za arbitra Slovenije, saj to se je lahko pričakovalo že od samega začetka, da nas bo na nek način izdal.

  • marker

   Vprašaj Danila, zakaj ga je predlagal. Sicer pa se naši naši komunisti dobro zavedajo, da jih ljudstvo ne mara in mu zato škodujejo kjerkoli le morejo. To je namerno dejanje.

 • janko

  S ciganom se dogovoriti? Ja, samo v našo VELIKO škodo. Edini način je, na obstoječo mejo postaviti zid, pa makar samo pol metra visok in PIKA. Mejniki se ne obnesejo, ker jih od vedno čez noč premikajo proti severu; sami mejniki se že ne premikajo, saj niso živi.

  • Perkele

   Ljubljana že ni več slovenska, samo ne vem pa, ali je že Hrvaška.

   • Olga101

    Je srbska

    • lili pili

     Siptarske po jajotu

  • Olga101

   Kako vam bojo pa divjaki (novi volivci) potem! vdirali v državo?!

   • lili pili

    Samo preko hrvaske prihajajo, krivi so hrvati…

 • Olga101

  Hrvati se tako režijo udbomafijski “aferi”, ki jo je udbomafija organizirala za dnevno politično dimno zaveso, da odmaknejo pogled od murglske marionete, ki igra nekakšnega predsednika vlade!

  • lili pili

   Jajota drzijomza jajce, ker jim jevprodajal orozje zato pa drzi z hrvati

 • Skrajno Desni

  Med Slovenijo in Hrvaško je edini sporazum postavitev betonskega zidu vzdolž celotne meje.

  • kokobily

   Avstrijci so te že prehiteli. Armaturo (imenovano ekološka ograja) so na svojo mejo že zasadili. Samo še miceno malte bodo ob priliki gor pošpricali, pa bo za njhih problem režen. Tedaj pa nastopiš ti, pa zgradišp svoj zid. Pa smo tam ! Evropa lahko mirno spi, ker se je losala ukvatjanja s tem shizofreničnim ljudstvom. Rudnike zapiramo, ob vhodu v kulnjamo pa gradimo največjo elektrarno na kuln. Od Hamburga do Soluna smo samo mi imeli neizgrajenih 13 km avtoceste. Na koncu pride bosansko podjetje, pa to izgradi, 2 meseca PRED rokom in za 20% ceneje, kot je bilo predvideno, mi se pa bahamo, da bomo 27 km ajzenbona zgradili za 1000K, ali 1500K, ne vemo še , ker nam je prekomplicirano za zračunati, glavno, da vozni red že mamo natisnjen. Istočasno, od Maribora do Jeblane moraš iz vagonov presedati na aftobus, ker je železnica v vražji materi…Pred tednom sem se nekaj pelal v Crikvenico.. Do meje (Postojna-Jelšane) po nekem kolovozu od Marije Terezije, od meje (tam, kjer bi ti zgradil zid), pa po avtocesti, ali hitri cesti, po čisto novi trasi, NAD Bakarskim zalivom. Rečem ti, Balkan še živi na naši strani meje, severno in južno pa galopirajo proč od nas…Sramota, kako smo nizko padli..Razen naših nosov, ki jih vihtimo do oblakov…

 • učko

  Poslušte! Hrvati ne nameravajo dati svojega dela “Savudrijske uvale” Sloveniji niti pod razno, čeprav je arbitražna razsodba tako določila. Slovenija in Hrvaška lahko v taki “pat poziciji” še zelo dolgo eksistirata, pri čemer bo vedno nad Hrvaško visel “Damoklejev meč” arbitražne razsodbe, ki jo Hrvaška ne upošteva in bo tako “večni krivec” za morebitne slabe odnose s Slovenijo ali pa za kakšne druge probleme. Slovenija lahko Hrvaško še vedno izsiljuje in to UPRAVIČENO pri recimo vstopu v Šengen. Slovenija ima torej “eno karto več” v rokah !!!! Če pa se bo samo enkrat sestala s Hrvaško na temo “reševanja meje”, ki je mimogrede ŽE DOLOČENA, potem bo tudi Slovenija tista, ki bo arbitražno razsodbo naredila za nično. In to bi bila VELIKA GLUPOST, ki jih je bilo do sedaj s strani Slovenije ŽE PREVEČ.
  Tako da nehajte na tem portalu nabijat gluposti Janeza Janše, da se je potrebno s Hvraško o meji pogovarjati. JE ŽE VSE DOGOVORJENO, PIZDA TI GLUPAVA, JaJo !!!!!!

  • lili pili

   Jajo je talec hrvatov zaradi prodanega orozja, in madzarov, ki fininancirajo in so ladtniki nove tv.

  • kokobily

   Pomisli, zakaj nas “tam zunaj” imajo poln kufer ? Kaj je tisto, kar smo EU prispevali ? Samo neko jamranje, da naj ONI namesto nas rešijo tisto, kar sami nismo sposobni. Spomni se Javijerja Solane, ko je zažugal ta našim pogajalcem, ko smo se pogajali o vstopu v EU. Povedal nam je skoraj dobesedno .” Naj se naši prijatelji iz Slovenije zavedajo, da so oni tisti, ki pristopajo Uniji, a ne unija njim. Mora jim biti jasno, da s politično AROGANCO in IZSILJEVANJEM ne bodo ničesar dosegli, ke v EU velja princip dogovarjanja in iskanja kompromisa “.. KAPIŠI ???? Pa ta človek nam je bil najboljši prijatelj ! Končno, v EU smo vstopili z 14 odprtimi zadevami (od privetizacije bančnega sektorja, do prometa, do enetgetike… Smo v vseh teh letih, kljub MEDNARODNO dati obvezi katerega od teh rešili ??? Ja enega – Bosanci so nam zgradili tistih bogih 13 km avtoceste do Hrvaške…
   Kaj pa naši počnejo ? Kaj jim pa ti svetuješ ? A ti še ni jasno, da smo MI tisti, ki bi jih se ostanek EU najraje znebil ? Ker smo tečnobe ! (mimogrede, še denarja, ki nam je na razpolago ne znamo pobrati, ker še sami sebe jebemo v tisto malo pameti, kar nam je je ostalo)

 • učko

  Dr.Mihec Pogačar je pač ena sluzava pička, ki je svoje čase vlekel od države Slovenije velike denarje za pravno reševanje naše obale v odnosu s Hrvaško, pa ni naredil NIČ. Sedaj se je pička od pičke PRODAL Hrvatarjem. In jasno je, da bi rad Slovenijo speljal na led in pri tem še veliko zaslužil od Hrvatov.

  • lili pili

   Njegov profesor je bil dr. Davorin rudolf, hrvat…. vse jasno

   • svatne

    Davorin Rudolf je Slovenec !!! Slovenci so vsi, ki so kdajkoli škodovali Sloveniji in Slovencem.

    • lili pili

     Ja od kdaj pa… davorin ni slo ime rudolf pa tudi ne

 • pajot

  Čakam,kdaj bo naslednji bebec izustil tisto ponarodelo: kakšen fantastičen dan!

 • RATATA

  Hrvatska nezavisna država ima hude traume, ker z Italijo in z Avstrijo ne meji po kopnem. V primeru, da bi bila par dni na območju Bele Krajine, Prekmurja in Primorske popolna tema, bi hrvatska domovinska vojska zradirala Slovence s teh območij in zasedla ta ozemlja ter s tem uresničila “tisućgodišnji san”.

  • lili pili

   Tisisuculjetni san… je pravilno

   • RATATA

    Ja qrc, kaj pa vem saj si hrvati kar naprej nekaj izmišljajo v tej svoji hrvaščini. Bi bili štokavci pa ne bi bili štokavci ker je to pač srbsko, pa bi Slovence Bezjake prejrstili za hrvate kajkavce, in bi za hrvate vzeli pravoslavne Srbe v Beli Krajini in bi pohopsali vse Čiče, Arbanese, Retorumene, MoroVlahe in Crnogorce po Istri in Kvarnerju in Uskoke v Vinodolu in Senju…., kot so za hrvata hoteli vzeti Ruferja Boškovića, Nikolo Teslo, Iva Antića in za hrvaško pesem piskusili razglasiti tisto “Na Kordunu, grob do groba, majka traži sina svoga”, čeprav so ti ljudje Srbi in pesem srbska, kot so bili prebivalci Like, Korduna, pa tudi Bosne v Krajini….
    naj se fukajo s svojimi glasnogovorniki, zrakoplovi, zrakomlati u njihovo medjunožno guralo!!!

    • lili pili

     Se 100% strinjam, golazen….

 • Matjaz Zitnik

  Pogacar hrvaski placanec, jasno za koga navija Opatijanac papucarski.

 • althar

  Slovenci in Hrvatje nismo “prijatelji in zavezniki” in to nikoli nismo bili.

  • svatne

   Hrvaška ni bila “madžarska kolonija”, marveč integrlani del enovite, nedeljive kraljevine Ogrske. Slovenske (in druge “habsburške” dežele) pa so od začetka suvereni subjekti z lastno državnostjo, teritorijem, državljani in vladarjem (ki je bil pač ista oseba v večini dežel!).
   Da so bile (in so še vedno, dokler kdo ne pokaže dokumenta, ki je to dejstvo veljavno odpravil!) subjekti internacionalnega prava, je zapisano v ustavi habsburške monarhije (1867), kjer je monarhija pravno in dejansko definirana v stavku: “Habsburško monarhijo sestavljajo Kraljevina Ogrska in vojvodine in kraljestva, ki imajo svoje predstavnike pri cesarjevem svetu na Dunaju.” PIKA!

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  POMEMBNO.
  PONAVLJAM.
  ŽAL NAŠI”
  SD, LEVICA, LMŠ, SMC, DESUS, SAB ITD. POKOMUNISTI !
  SE ZDI
  SE SPRENEVEDAVO
  IZGIBAJO – OBSODBI – ISLAMISTOV
  IN
  IZRAZOM OGORČENJA – ZARADI NAPADOV NA KRŠČANSKE CERKVE IN KRŠČANE !
  ALI JE KDO ZBRAL – JAVNE IZJAVE
  “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK VIDNIH LJUDI IN STRANK?
  Ali
  SPLOH KAJ – OBŽALUJEJO,IZRAŽAJO OGORČENJE – ZARADI
  NAPADOV
  ISLAMISTOV – NA KRŠČANSKE CERKVE IN KRISTJANE?
  Ali
  pa se kot nekateri ex KP, ZK BEDNI PROVOKATORČKI TUKAJ
  – LE HINAVSKO IN UMAZANO NASLAJAJO
  NAD
  NASILJEM – NAD – KRŠČANSTVOM. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KAJ
  PRAVI SD, EU TANJA FAJON IN “LEVICA” L. MESEC, KORDIŠ

 • Common Sense

  Meni se to zdi neumno. Če smo se šli arbitražo, če smo zmetali milijone, ker se prej 25 let ni bilo moč dogovoriti, potem je to to. Kakršnekoli “dogovor” bo podoben arbitražni odločitvi, saj drugače ne more biti. Če pa bi bile na obeh straneh modre glave, bi vseeno po neformalnih poteh potekala tiha diplomacija za “face saving”. Sklenili bi dogovor, ki bi bil kakšno malenkost drugačen, a v resnici 95% isti kot arbitraža. Samo državnikov, ki bi to v Sloveniji peljali, ni. Niti jih ni na Hrvaškem. Kolektivno smo pač še vedno Balkan, ker si volimo bedake na oblast. Oboji.

  • svatne

   FA ne obstaja, ker je nična. Izhaja iz lažnivih navedb v slovenskem memorandumu. To je po vsakem pravu zadosten razlog za ničnost.

 • lili pili

  Ce je potrebno zaceti pogovore na novo, potem je potrebno hrvate vreci ven iz unije in pika.

  • Common Sense

   Imaš prav:) A obenem sam veš, da to ne bo šlo skozi.

   • lili pili

    Vem zato je potrebno vstrajati na razsodbi, ker v dirrktnih pogovorim bomo dobili samo manj…..

  • ZatonMesecnikov

   Treba je vrniti istro pa primorje Italijanom, pa bomo vsi zadovoljni. Pa prebivalci tudi, razen nekaj ZZBejevcev in vstale primorske, ki so jih tja naselili po letu 1954.

   • lili pili

    Tipicni primer izdajalca, se pekmurje madzarom, stajrsko avstriji pa ostane ljubljana z okolico in jajo kot prezident, seveda do smrti…

    • ZatonMesecnikov

     Tipično lili.

     kot 41, določi levičar, kdo je izdajalec. Me kakšen zakon veže na privrženost “naši” primorski? kakšna prisega? Ali je levičar tako rekel…

     • lili pili

      Kot 41 do 45 so nekateri sodelovali z okupatorji, no na koncu so bezali, se klavrno vrnili in bili ksznovani za izdajo…

     • ZatonMesecnikov

      na ta način vsak lahko določi soseda za izdajalca, kot so to komunisti določili lili.

      Divji zahod…

     • lili pili

      Kdor zmaga doloca kaj je prav, tudi danes ce znas narediti pravo koalicijo, a ne

     • ZatonMesecnikov

      To vsekakor, vendar so od 16. stoletja naprej veljale na tem področju neke civilizacijske norme.

      Borci so pa zopet uvedli norme Džingis kanove Zlate horde na te prostore…

     • lili pili

      Pa dolfije norme, tudi krivi borci..

     • ZatonMesecnikov

      #Pa dolfije norme,#

      Socialisti kot socialisti…

     • lili pili

      Ja tudi domobrancki, ki so mu prisegli so pol socialisti…..hooo

     • ZatonMesecnikov

      pa 70.000 mobilizirancev v wehrmacht. Gorenjcev in Štajercev.

     • lili pili

      Tako je vsi samo socialisti, krscanski demokrati so bili v manjsini tako kot danes.

      Sds nastala iz socialdemokratske stranke, na celu sami bivsi komunajzarji….

     • ZatonMesecnikov

      Motiš se Lili. Socialdemokratska stranka in Komunistična Partija sta pojavni obliki istega gibanja.

      leta 1911 je Ruska socialdemokratska stranaka preimenovana v Komunistično Partijo. leta 1990 je Zveza komunistov Slovenije preimenovana v Socialdemokratsko Stranko.

      Leta 1990 nihče ni upal biti zaradi vseobsežne indoktrinacije zadnjih 50 let v SR Soveniji desničar. tudi Ivan janez ne.

     • lili pili

      In leta 2003 se je sdss preimenovala v sds, drzi se pomnite tovarisi…

     • ZatonMesecnikov

      Ja, posledica 50 let indoktrinacije v šolah…

      leta 1990 nihče ni upal reči, da je desničar.

 • opazovalec

  Ravno ta pravi se je oglasil. Kdo je ta človek?Poglejmo v Delo, Pogačnik, honorar je izrazito pod mojo ceno, https://www.delo.si/novice/slovenija/pogacnik-honorar-je-izrazito-pod-mojo-ceno.html
  in bomo našli njegove prispevke v časih pogajanj s Hrvaško:

  1.) za uspešno vodena pogajanja je prejemal stalni čisti honorar 5.200€ mesečno
  2.) M. Lahovnik je zapisal v pismu zunanjemu ministru Ruplu:
  Predvideni honorar je nerazumljivo visok, še posebej zato, ker bo dobival fiksen mesečni honorar za delo, ki ga bo mogoče oceniti in finačno ovrednotiti šele na podlagi poročila o opravljenem delu…

  Vsi vemo, da kakšnih rezultatov ni bilo opaznih, kljub čestim trditvam, da so tik pred sklenitvijo sporazuma……., ki ga seveda ni nikoli bilo.

 • marker

  Pogačnik bi si spet rad napolnil lastne žepe na račun arbitraže.

 • Vojteh Dovč

  naj grejo vsi nekam ok.
  so dočakali Makedonci pa bodo še Hrvati

 • marker

  Kosorca in Pogačnik naj vrneta vsa precejšnja sredstva, katera je Slovenija dobesedno vrgla skozi okno zaradi neuspele arbitraže. Račun je treba izstaviti tudi Danilu in našima arbitroma pa tudi Borutu in Cerarju.

 • goldhorn

  Hrvate čaka še Shengen in uvedba €. Takrat jih lahko dobijo po prstih.

 • stajerc5

  1) Hrvaska niti slucajno nima zelje in namena sprejeti Evro! Glede na posle, ki jih dela z Kitajsko, bo prej sprejela Yuan…
  -Članice EU, ki zaenkrat še niso prevzele evra, še niso pripravljene na prevzem skupne evropske valute, v danes objavljenem konvergenčnem poročilu ugotavlja Evropska centralna banka (ECB).
  V luči trenutnih težav v evrskem območju pa osem članic unije, ki so zavezane prevzemu skupne valute, niti ne kaže vneme za tak korak. (https://siol.net/posel-danes/novice/ecb-clanice-eu-brez-evra-se-niso-pripravljene-na-prevzem-skupne-valute-287628)
  2) Sengen!? Niso nori, da si nakopljejo in prevzamejo nase probleme na meji in jih preselijo na svoje.
  .
  Dobro so nas zjebali, pa ne Hrvati, ampak “nasi”!!! Mamico jim rdecezvezdasto…

  • RATATA

   Ma kakšen euro(??), je ja njihova kuna močnejša.

 • Janez Kepic-Kern

  SLABIM PREDSTAVNIKOM NAS SLOVENCEV !
  TOLE.
  ŽE SPET – SE ZDI
  – SE PONAVLJA SITUACIJA,
  – KOT NPR. V PRIMERU – “NLB-IRAN GATE”
  OB TEMAH KOT
  JE ZGORNJA

  IN OB
  – NAPADIH ISLAMISTOV NA KRŠČANSKE CERKVE IN LJUDI

  – OB IZJEMNO SLABEM STANJU IN DELOVANJU
  SODSTVA IN OSTALIH INSTITUCIJ PRAVA V R. SLOVENIJI,

  – OB ENAKO IZJEMNO SLABEM STANJU V Z D R A V S T V U NASE R. SLOVENIJE
  IN NA ŠTEVILNIH DRUGIH PODROČJIH

  PONAVLJA SE SITUACIJA,
  DA
  – ” ŽAL NAŠI IN
  – ŽAL IZVOLJENI ALI
  – “ŽAL” IMENOVANI NA POMEMBNA – JAVNA MESTA V NAŠI DRŽAVI R. SLOVENIJI
  NE
  NAREDIJO NOBENEGA JAVNEGA NASTOPA – NA TV !
  V KATEREM BI IZRAZILI JASNA OSEBNA IN URADNO POLITIČNO DRŽAVNA STALIŠČA
  DO
  ZGORAJ – NAKAZANIH – JAVNO POMEMBNIH PEREČIH TEM.
  O
  VZROKIH ZA NJIH
  JAVNO NEAKTIVNOST
  – V ZA VSE POMEMBNIH PEREČIH TEMAH
  TU
  NITI NE BI PISAL : ponavadi gre za banalne vidike kot so – da dotični, na visokih položajih
  – niti nimajo znanj,
  – ne volje po dopolnitvah – njih “neznanja”
  – da o oportunizmu, in “bednem” gledanju – bodo, naj se angažirajo – prvi – ostali, zakaj ravno – jaz !? itd. itd.

  Qb – NAKAZANEM – BI RAD IZRAZIL
  LE
  MOJE OSEBNO
  GLEDANJE NA – NEAKTIVNOST, NA NEODZIVNOST ITD.
  ZELO
  VIDNIH
  POLITIČNO DRŽAVNIH VISOKIH IN NAJVIŠJIH “FUNKCIONARJEV” ,
  KI
  NAJ BI BILI NEKAKŠNI – “PREDSTAVNIKI” – NAS – S L O V E N C E V !

  Vsako “neagiranje, neodzivanje – teh “predstavnikov”
  štejemo

  – mi Slovenci,
  ki smo vsaj 40 let že
  NEPRIMERNO BOLJ AKTIVNO,
  ODZIVNO, POZITIVNO, ITD.
  V DOBRO NAŠIH SONARODNJAKOV VSEH PLASTI IN STAROSTI – DELALI !

  ŠTEJEMO,

  NEAKTIVNOST, NEODZIVNOST ITD. – TEH – “PREDSTAVNIKOV”
  KOT – SRAMOTNO,
  KOT “DOKAZ”,

  DA SO – “NEVREDNI” – NJIH “POLOŽAJEV”, KI JIH ZASEDAJO

  IN
  DA SO SEVEDA TUDI,
  “ŽAL FORMALNO KOREKTNO”
  – A GLEDE DA PRAKTIČNO “NEZAZNAVNE POZITIVNE ” UČINKE
  NJIH ZASEDANJA TEH POLOŽAJEV
  TUDI

  – VELIKO ” P R E – DOBRO PLAČANI”!
  V visokem %
  – nedvomno – “PREDOBRO PLAČANI”. !

  Pozitivnim izjemam
  kot je vzorni g. sodnik Z. RADONJIĆ – se opravičujem
  – za tako moje
  – in ne samo moje – trdno – MNENJE. Mnenje, k se ga pa da – tudi – dokazati !

  Enako
  naj si omenjeni nakazani, večinoma – “SAMOVSILJENI ” PREDSTAVNIKI – NAS SLOVENCEV
  NIKAKOR
  NE DELAJO ILUZIJ, UTVAR ITD.
  DA
  SO – KAKORKOLI – S STRANI – NAS – OK SLOVENCEV -KAJ – SPOŠTOVANI !
  ČE
  KOGA OD JAVNO DELUJOČIH OSEB V SLOVENIJI – MI”OK” SLOVENCI – RES -SPOŠTUJEMO
  TO
  ŽE NA PRIMEREN NAČIN – JAVNO – IZRAZIMO !
  Torej,
  naj si večinoma “žal” naši – “PREDSTAVNIKI” – NE DELAJO UTVAR, NAJ NE ZAVAJAJO – SAMIH SEBE
  DA
  SO KAJ – JAVNO, MED NAMI SLOVENCI – KAJ POSEBNO – SPOŠTOVANI.
  Večinoma – niso – prav nič spoštovani !
  Le na – javni – SCENII – so. Le to in nič drugega !
  in
  kot rečeno – VEČINOMA SO VELIKO “PREDOBRO – PLAČANI,

  ŽAL – FORMALNO KOREKTNO – A MOČNO – “PREDOBRO PLAČANI”. Kar je možno dokazati.
  S slabim stanjem na večini področij v naši R. Sloveniji. Dejstvo

  ODZIV
  “žal” naših predstavnikov” na novejšepomembne javne dogodke v svetu
  in
  na javne probleme v naši Sloveniji
  je
  bil: SKROMEN, “REVEN” ALI “NIKAKRŠEN”. ALI GA TUDI
  – SPLOH – NI BILO.
  Koga
  in
  ZAKAJ – SPLOH – PLAČUJEMO – POŠTENI SLOVENSKI – DAVKOPLAČEVALCI !?
  PONAVLJAM.
  “ŽAL NAŠI”
  SD, LEVICA, LMŠ, SMC, DESUS, SAB ITD. POKOMUNISTI !
  SE ZDI
  SE SPRENEVEDAVO
  IZGIBAJO – OBSODBI – ISLAMISTOV
  IN
  IZRAZOM OGORČENJA – ZARADI NAPADOV NA KRŠČANSKE CERKVE IN KRŠČANE !
  ALI JE KDO ZBRAL – JAVNE IZJAVE
  “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK VIDNIH LJUDI IN STRANK?
  Ali
  SPLOH KAJ – OBŽALUJEJO,IZRAŽAJO OGORČENJE – ZARADI
  NAPADOV
  ISLAMISTOV – NA KRŠČANSKE CERKVE IN KRISTJANE?
  Ali
  pa se kot nekateri ex KP, ZK BEDNI PROVOKATORČKI TUKAJ
  – LE HINAVSKO IN UMAZANO NASLAJAJO
  NAD
  NASILJEM – NAD – KRŠČANSTVOM. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KAJ
  PRAVI SD, EU TANJA FAJON IN “LEVICA” L. MESEC, KORDIŠ

 • xtc

  Baje ima HDZ,posnetek porniča z Jadranko v mlajših letih v akciji,baje je dobr ritala.
  Sicer pa…………
  To kar je povedano s strani obeh je realnost, treba se bo dogovoriti arbitraža pa je mrtva zašuštrali pa Levi.

 • hle

  Danes bi bilo kakršno koli pogajanje z Hrvati preden ti potrdijo arbitražo enako veleizdaji misliti da bi lahko z pogajanji dobili kaj več pa je čista utopija zadeva je bila zajebana že davno prej nazadnje leta 91

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!