Javna RTV SLO okrnjeno o filmu slovenskega misijonarja Opeke, medtem ko je novica prodrla kar v sloviti Osservatore Romano in Vatikan News!

Pedro Opeka, slovenski misijonar (Foto: STA)

Slovenski mainstream mediji vsakodnevno dokazujejo, da brez selektivnega poročanja ne gre. Še posebej to velja pri javni RTV, čeprav jo financiramo vsi slovenski davkoplačevalci in bi kot taka morala delovati v dobrobit vseh državljank in državljanov. Nacionalka je nedavno le na kratko poročala o filmu o argentinsko-slovenskem misijonarju Pedru Opeki, medtem ko se je novica o tem prebila v sloviti Osservatore Romano in Vatikan News.

Glede na to, da je izvod filma dobil tudi papež, se človek vpraša, kako je mogoče, da pri nas slovenski mediji temu posvečajo tako malo pozornosti. Nacionalka, ki jo plačujemo vsi, je o tem poročala le na kratko, in sicer pri poročilih ob 13. uri, potem pa ne več.

Namesto da bi Opekov zgled pomoči revnim preglasil hipokrizijo globalnega trgovanja z migracijami, pa mediji še naprej poročajo s izrazito svojem stilu. RTV SLO je očitno še naprej prepredena s svojevrstno cenzuro in poročanjem o tem, kar jim pač odgovarja. Seveda to ni nič presenetljivega, saj je slovenski misijonar Opeka z lanskoletno izdajo knjige v francoščini s smiselnim prevodom Zavrnimo zakone, ki jemljejo množicam in dajejo elitam potrkal na vest slovenske leve elite.

Opeka tako leta 2015 kljub svojih humanitarnim naporom ni bil deležen podpore s strani Cerarjeve vlade pri Nobelovi nagradi za mir. Ni zanemarljiv podatek, da je Pedro Opeka sin Lojzeta Opeke, ki se je čudežno rešil med partizanskim pokolom ujetnikov pri Hrastniku, kar pa pri zagovornikih revolucije vsakič znova povzroča nelagodje. Vladajočim gre očitno v nos, kako je Opeka uspešen pri vodenju smetišča  Akamasoa, kjer je ta začel praktično iz nič. Vsako leto s ceste sprejme med 28 tisoč do 30 tisoč ljudi, jih nahrani, jim prisluhne in pomaga. Ni pa se ustavil le pri tem, ampak je sodeloval celo pri gradnji šol, športnih igrišč, ambulant za bolne, porodnišnic, stanovanj, vodovodov in cest.

Foto: STA

Levim vladam bi bil lahko vzor
Če gre Opeka v nos Cerarjevi in Šarčevi vladi, pa to ni veljalo za vlado Janeza Janše, ki je leta 2012 Opeko podprla kot nominiranca za Nobelovo nagrado za mir. RTV-ju pa se očitno ne zdi na široko vredno poročati o filmu glede človeka, ki je v 25 letih več kot 15 tisoč nekdanjih smetiščarjev na Madagaskarju rešil revščine in bede. Glede na to, da je RTV javna hiša, ki je financirana s strani slovenskih davkoplačevalcev, bi se spodobilo, da bi ta več pozornosti namenila Opeki, ki je lahko nesposobnim levim vladam pravi vzor. To, da se je poročanje o filmu slovenskega misijonarja prebilo v sloviti Osservatore Romano in Vatikan News kaže, da gre za osebo, ki je vredna bolj obširnega poročanja.

Dejstvo je, da imajo mediji veliko družbeno moč, zaradi česar jih imenujemo tudi četrta veja oblasti,  in prav je, da ti poročajo o dogodkih in ljudeh, ki pomembno sooblikujejo družbo kot celoto. Medtem ko je izvod filma dobil tudi papež, se človek vpraša, kako bo novica o upodobitvi slovenskega misijonarja prišla v slovensko javnost zaradi neuravnoteženega poročanja javne RTV SLO, ki se dobro zaveda, da je najbolj gledana informativna oddaja na sporedu ob 19. uri. Glede na to, da so bila leta 2000 sprejeta poklicna merila in načela novinarske etike v programih RTV SLO, se človek vpraša, kdaj bodo ta tudi kmalu uveljavljena v praksi, da bomo lahko dejali, da so etičnost, strokovnost, poštenost in objektivnost vodila javne televizije.

H. M.

 • Sloven”c

  Jaz mislim, da je ta g. res dober človek, kakorkoli obrnem. Pa ga ne poznam osebno.

 • oto

  Padre Opeka me nikoli ni prepričal, ok., jasno, da vatikanski mediji objavljajo njegove kao zasluge, pa so res zasluge? Že dejstvo, da ga je za Nobelovo predlagala sds, potrjuje moje dvome glede g. Opeka, nadalje, obstajajo neodvisni dokazi in informacije glede njegovega delovanja na Madagaskarju, pa o smetiščih itd. Treba se je le malo širše informirat in ne nasedat pristranskim medijem kot je nova24….

  • šmentanamuha

   Seveda, ti berite raje “objektivne” medije: poratl MMC, Delo, Mladino, Dnevnik, Večer … saj si hotela to povedati, a ne? Ti pa si res prilezla z drevesa in ti še ni uspel popoln evolucijski razvoj iz opice v človeka. Moje sožalje.

  • joza joza13

   … in kateri so ti neodvisni dokazi in informacije glede njegovega delovanja?

   • Goran Hvala

    baje de nova24. . al slucajno ni? :-)

   • Fosa Stefan

    pedro opeka je človek in ime, kateremu ti ne sežeš do gležnja, če tudi živiš še 1001 let. tvoja teorija in teorija titeka,kardelja cmerarja šarca je pogubna za slovence

    • joza joza13

     Si ti malo prfuknjen?
     Glej čemu repliciraš, potem pa repiciraj…

  • BARBARA RAKUN

   Se mi zdi, da Vatikan ne mara Opeke, ker on jasno kaže, da je vsa RKC sama hinavščina!

  • Fosa Stefan

   pedro OPEKA je pedro opeka, oto pa je oto bil in bo ostal, kakor titek, kardell ali bolje kar kradi, tvoj doprinos človeštgvu se vidi, kradeš lažeš kakor kučan, kdaj bo kučko plačal stroške patrie in kdaj bo vrnil smuči elanu, kater je kučko pokradel, zaprl pa čleveka, ki je povedal resnico; kučkotov komentaer pavle preveč si govoril????????????????????????????
   ti pa vrni socialno podporo in svojo rit prutaj s svojimi rokami ali pa crkni. veliko ljudi bo veselih, ko te več ne bo, tudi titeka noben normalen slovenec ne pogreša

 • Tone

  Dragi anonimni H. M., tudi ti nisi o filmu Pedra Opeke povedal nič. Ali je Pedro Opeka pričel snemati filme? Kako je naslov filma, kakšna je vsebina, zakaj ga RTV SLO ne predvaja, ampak samo na kratko poroča, da sta Osservatore Romano in Vatikan News potočala, da je film dobil papež.

  Popolna zmeda, nafilana s tisočkrat ponovljenimi politikantskimi frazami.

  • Stric iz ozadja

   Filmu je naslov Pedro Opeka – Dober prijatelj in ga je RTVSlo predvajala ze bozica 2011 (navsezadnje je njihova produkcija). Ce te zanima, lahko v njem uzivas tu https://4d.rtvslo.si/arhiv/dokumentarni-filmi-in-oddaje-kulturno-umetniski-program/124146347. Ta clanek je samo del agende grda, grda RTVSlo, ki ne poroca tocno tako kot si mi zelimo.

   • Tone

    Hvala Stric, film seveda poznam. Samo članek je popolnoma nepismeno skropucalo. Govori o filmu Pedra Opeke, namesto o filmu o Pedru Opeki. Zamolči avtorja Možino, ki je za film prejel Prešernovo nagrado. To razumem, saj ti primitivci mislijo, da je nagrado dobil Opeka, ali pa vsaj njegova misijonarska dejavnost.

    Kako je papež dobil ta film? Ali mu ga je prinesel Miklavž? Kdo mu je film podaril? RTV SLO ali avtor, ki je tam v službi ne, sicer ne bi poročala, da je novico izvedela iz poročil Osservatore Romana in Vatikan Newsa. In zakaj šele po sedmih letih od njegovega nastanka? Primitivizem na kvadrat.

 • Stric iz ozadja

  Spet iscete probleme tam kjer jih ni. L’Osservatore Romano in Vatikan news sta v lasti drzave Vatikan in porocata samo o tem kaj se dogaja v katoliski cerkvi, ostali svetovni dogodki jih ne brigajo (kakor Druzina). Clanek na L’Osservatore Romano (http://www.osservatoreromano.va/it/news/dignita-e-speranza-nella-poverta) sicer glede na google translate ni nic posebnega (italijansko zal ne znam) in ne vsebuje nicesar takega, o cemer RTVSlo ne bi v preteklosti porocala (Film je navsezadnje njihova produkcija in je bil prvic predvajan ze bozica 2011 (https://www.rtvslo.si/kultura/film/voditelje-je-lahko-sram-ko-gledajo-kaj-dela-pedro-opeka-za-njihov-narod/273448)). Nobelova nagrada za mir je pa itak nicvredna, ce jo lahko dobi Obama po pol leta predsedovanja. (Nominacije so se baje zaprle zgolj 11 dni po njegovi zaprisegi).

  • Goran Hvala

   tocno tako…sam janseviki itak ne gledajo slo1 tak da ne vedo da je tist dokumentarec ze star… pa imajo spet neki za lajat….pust jim veselje..

  • Tone

   Nobelova nagrada za mir je res kompromitirana, ne samo zaradi Obame, ampak jaz bi jo Opeki vseeno privoščil. Ne zaradi ugleda in slave, ampak zaradi zajetnega kupčka denarja, ki ga Opeka znal uporabiti za svoj projekt. Nekaj časa mu ne bi bilo treba fehtati okoli.

 • Ivan Friderik Novak

  Smešno, ideje SDS-ovske črede so v nasprotju z idejami Opeke.

  • janez55

   Tole pa je film o sds-ovski čredi.
   https://www.youtube.com/watch?v=QcE5aDTszrY

   • janko

    Dober posnetek! Ampak to je socialistična čreda!!
    Drug Tito: jel tako?
    Raja: tako je !
    Slogan: Tito, omladina, partija, armija, Jugoslavija!
    Itd.
    Janezu, sory, sve su to socialističke mantre!

   • pajot

    He,he,he…si pa najdu ta prau film. Tista ovca v ospredju si ti.

   • Nata

    Film ???

 • Krtača 20

  Ko desni odprete gobce, se lažete. Gotovo dejstvo od katerega ne odstopim.

  • Kapodistrias

   Krtača – orodje za pucati drek.

   • Tone

    Saj točno to počne.

 • Anton

  Če bi bil pa partizanski sin………..ooooooo to bi se pa pelo..

 • AlojzZ

  “Še posebej to velja pri javni RTV, čeprav jo financiramo vsi slovenski davkoplačevalci ”

  Ja, treba so povprašati po IQ desnih davkoplačevalcev, ki plačujejo prispevek za RTV.

  • Olga2345

   A levi imate Hanzi zastonj? Ste brez elektrike? Vam jo zastonj dobavlja Murgleone?

   • Miro

    kaj je Olgica , ne moreš spati?

 • Olga2345

  Ukinimo murglsko kloako in jo nehajmo financirati!

 • Olga2345

  Opeka pomaga ljudem! Komunisti z opankovicem pa izkoriščajo uvožene divjake z lažnimi bivalisci, vse za volilne glasove!

  • janko

   Ja, in še mnogo več, same katastrofalne negativnosti, vse kar jih je!! Nič pa pozitivnega, vsaj za moje pojme (komyje sem prenašal na hrbtu vse življenje)!

 • Goran Hvala

  gledal kar nekaj prispevkov in dokumentarcev o Opeki…. tip je cisti car.. pisite kar hocete sam nima nic niti z vami desnaki.. se manj pa z janseviki….levak itak ne more bit ce je tezki vernik..tak da ne fantazirajte spet…je bil na slo1 al slo2 ene pol leta nazaj dokumentarec o njem in o ljudeh katere je dobesedno potegnil iz dreka. . ne ga mesat v politiko ker je dalec od vseh. .. tako levih kot desnih….

  • bubamara

   Torej dopuščaš možnost, da obstajajo ljudje, ki niso ne levaki ne desnaki? Recimo nevolilci?

   • janko

    Opeka je pravi car. Nevolilci so po moje razni tipi, ki pa jih ne razumem; v glavnem slovenceljni! Kar se tiče takšnih humanitarcev, pa duhovščine – niso nevolilci, vsi ti gledajo samo eno: pravičnost, poštenost, humanost… političnih strank. Iz tega sledi, da levajzarski pol nikakor ne more biti njihova opcija. Desni pol pa ima praktično vse to, kar njim predstavlja ideal. Tako jaz vidim to.

 • RATATA

  Saj ne morejo eRTeVejevci vsega poročat, ko pa vsako polno uro seznanjajo kolikokrat je skočil Dončić in koliko točk, ukradenih žog in podaj je dosegel v amerikanski ligi. Brez teh novic bi crknli.

  • Miro

   boljš to kot pa da lažejo in zavajajo kot na Nori TV

   • RATATA

    Ti si tako zaveden in nalagan, da misliš da tu le lažejo in zavajajo, zato rajši preskoči k tistim, ki te imajo v oblasti in s tabo manipulirajo ter ne kukaj semkaj!

    • Fhhhhanc Bhhhezveznik

     Ovčetina glasna in govori v prazno.

 • VERRZIFIKATOR

  Peter Oseka Zidak

  GRADNJA V LEVI VASI IN OPEKA

  V Levi vasi vztrajno so gradili,
  Babilonski stolp bo vsaka gradnja,
  je ukazal šef, in takšna skladnja
  bo, da z njim nebo bomo prebili.

  V Levi vasi krasni materiali
  uporabljajo se za graditve,
  temu pač primerne so stvaritve,
  ki so na ogled ljudem jih dali.

  Koliko herojev dela v vasi
  je doslej že vse od sebe dalo,
  se iz blata ko je pozidalo
  čisto vse, seveda pač počasi.

  Blato meša z zemljo se rdečo,
  barva da se pridobi primerna,
  zgradba da je trdna, neizmerna
  vlaganja v graditeljsko s tem srečo.

  V Levi vasi tudi zdaj gradijo,
  le da zdaj sinovi so herojev,
  sanjajo ki serijo prebojev,
  zidati v oblake ki hitijo.

  Dobro se iz blata stavba sprime,
  toda vsakič nekaj jih premoti,
  vsakič kak gradnik jim gradjo zmoti,
  pravijo, da vse zavoljo klime.

  Klima južna da je vse premočna,
  en gradnik zdaj dela jim težave,
  roke so junakov spet krvave,
  ko dežurstva so potrebna nočna.

  Nočna, da gradnik jim ne nagaja,
  da ne skoči v malto in sesuje
  vsega, kar čez dan se doziduje,
  se med blatom stalno ne poraja.

  Ta gradnik med trske in med blato
  venomer in vztrajno se jim vriva,
  njega je navzočnost kajpak kriva,
  da podira zídanje se zlato.

  Ta gradnik jim silna je prepreka,
  prav zato na delu je cenzura
  in dežurstev marsikdaj nadura,
  da ne skvari vsega jim – opeka.

 • Sani Rijavec

  Dajte, vsaj ime Pedra Opeke ne mažite za politične točke. Sem prepričan, da glede takilih člankov nimate njegove podpore. Očitate nekaj, sami pa se obnašate isto.
  Janša umakni se.

  • Kapodistrias

   Kreten.

  • Tone

   Se strinjam, Opeka bi se zgrozil, če bi prebral ta članek, da o komentarjih ne govorim.

 • tarantela

  Sej to smo pa gledali, so na TV predvajali, sam vi tlele neki palamudite, k vam je prepovedano gledati RTVSLO!!!

 • bubamara

  Pedro Opeka je potomec sovražnikov revolucije. Ima srečo, da je sploh kdaj stopil na sveto komunistično zemljo.

  • Ladka Sladič

   sram naj vas bo!!!

   • bubamara

    Zakaj mene ? Govorim o Sloveniji po letu 45.

  • večni srb

   Ne bi rekel, saj je večina zapornikov tako ušla, komunistične milice so likvidirale samo take, ki se niso mogli več upirati oziroma so izgubili voljo do življenja. Kdor je hotel pobegniti, je lahko ušel, samo zato so izkopavanja do sedaj pokazala manj kot deset tisoč žrtev,od nekaj sto tisoč, o katerih se je govorilo.
   Mogoče je to tista izkušnja, ki je zaznamovala očeta Opeko, da je navdihnil svojega sina iskati dobro v ljudeh, kjerkoli na tem svetu, celo med kanibali in nekrofili.

   • bubamara

    Vseh domobrancev je bilo 22000. Pobili so okoli 12000. Mlajše so komunisti spustili. Ostali so pobegnili.

  • Fhhhhanc Bhhhezveznik

   Ti si pa potomec/ ka komunistov. Bal se je tvojih in se boji tebe.

   • bubamara

    Mojih se sigurno ni, ker jih politika ni zanimala.

    • Fhhhhanc Bhhhezveznik

     Tako kot tebe danes ne zanima?

     • bubamara

      Res je. Ebe se mi za politiko. Če bi se mi šlo za politiko, ne bi visel na forumu, ampak v parlamentu ali vsaj občinskem svetu.

     • Fhhhhanc Bhhhezveznik

      To bi se zelel pa nis sposoben.

 • abc

  Pa kaj zavajate s takimi članki Nova24, RTV Slovenija je večkrat predvajala razne dokumentarce o Opeki, kot imate let obstoja. Ne serite no.

 • domovina mili dom

  Če bi na glavi nosil CHE baretko, ne vprašujte, kadilo bi se iz murgeljskih medijev izpod peres – tipk.

 • Andrej

  Peter Opeka je živ in resničen dokaz, kako lahko z zelo malo denarja na licu mesta ustavimo migracije. Samo, kdo bo pa potem pokasiral milijone, ki se primejo voluharjev, ko musličem nudijo bajno okolje tukaj? Nameso, da bi jim pokazali, kako naj polno zaživijo v svojem okolju.
  Peter Opeka trka na vest škodljivim vladam, ki delajo v lastno korist in ljudsko škodo.

  • Andrej

   Če kdo še vedno ne verjame:
   http://nova24tv.si/slovenija/ne-boste-verjeli-migranti-jedo-precej-bolje-kot-zaporniki-in-ucenci-vse-to-pa-placujemo-davkoplacevalci-tudi-tisti-ki-se-komaj-prezivljajo/
   Celo Dnevnik Opeki da priznanje: https://www.dnevnik.si/1042230011
   Najpomembnejši je zadnji odstavek. Ta odgovori na mnogo vprašanj.
   Zapišite si na zid, v podzavest, kamorkoli in ponavljajte vsak dan trikrat:

   Opeka ljudi uči živeti od svojega dela, saj meni, da “delo ljudem vrača dostojanstvo”.

   • Tone

    “Opeka ljudi uči živeti od svojega dela, saj meni, da “delo ljudem vrača dostojanstvo”.”

    Večina ljudi zna živet os svojega dela, če ga imajo. Opeka jih ne uči delati, ampak jim je zrihtal delo, od katerega lahko živijo. Večina brezposelnih ob izgubi zaposlitve to doživi kot “izgubo dostojanstva”. Zato jih je sram, ko so prisiljeni iti na Karitas po pomoč.

    Delo kot dostojanstvo je levičarska, da ne rečem komunistična ideja. Desničar delo pojmuje kot dolžnost (protestanti) ali kot izkoriščanje človeka po človeku (kapital).

    • Andrej

     “Opeka jih ne uči delati, ampak jim je zrihtal delo, od katerega lahko živijo.”
     Precej slabo poznaš stanje na Akamasoi. Peter jih nauči delati, da vidijo rezultate svojega dela. Ne pusti, da jim kakšna država pride postavit hišo, ampak zahteva, da si jo domačini sami postavijo. Tako pridejo do usposobljenosti za razne poklice. To je pomemben del dostojanstva.

     • Tone

      Precej slabo poznaš stanje na Akamasoi. Preden se je pojavil Opeka, država ni niti poskusila komu postaviti hišo ali kaj drugega. Po besedah samega Opeke v filmu. Pozabi ideologije in odpri oči!

     • Andrej

      Ne mislim na Malgaško, ampak na evropske države, ki so hotele biti radodarne in ljudem vse narediti. Opeka tega ni pustil. Ljudje si morajo kruh zaslužiti. Domača država pa še sedaj kaj prida ne sodeluje.

     • Fhhhhanc Bhhhezveznik

      Ti to malo posvoje pišeš. Ovčetina.

    • večni srb

     Afrika je primitivna, mistična dežela, kjer še živijo razni duhovi in pošasti, najhujši pa so sledilci kulta lažnega Idola Dela, odgovornega za vsaj trikrat več smrti in zla kot vsi diktatorji, serijski morilci, verski fanatiki in razni norci skupaj.

  • BARBARA RAKUN

   Opeka trka na vest tudi RKC, ki je del tega globalnega “sranja” – pohlepa, sovraštva….

   • Andrej

    Tudi, pa vendar RKC Opeko zalaga s prostovoljnimi darovi vernikov. Denar se ne porazgubi, ampak pride neposredno v prave roke.

 • Bandit123

  Takim kot si ti bi morali prepovedati pisanje o tako velikih ljudeh, kot je Pedro Opeka, ker pišeš samo zato, da nekoga blatiš in delaš razdor. Če si videl intervju z njim veš, da on ni sovražen do nikogar, a ti s svojim gnojenjem povzročaš ravno to.

  • Nata

   No, tole pa le malo razloži ! Komu si to kritiko namenil ?

   • Bandit123

    Oprosti, piscu članka H.M.

    • Nata

     No, že. Vendar , ali se ti ne zdi, da je to samo en info več, kako ravnajo naši mediji, takrat, ko jim ne paše.

     Bi pa bilo prav, da avtor članka da kakšno povezavo.
     Saj je tukaj veliko nejevernih Tomažev. Včasih uoravičeno.

 • plavi-mil

  Ti levi fašisti so itak bolani v glavo, ko že misliš, da globje ne morejo, njim to uspeva, butale press.

 • Nata

  Dvoličneži !! Ko pa jih imenuješ z imenom, ki jim edino pripada glede na njihovo ravnanje, so takoj na okopih !!!!

 • Dragan Krstič

  Čimbolj jim pomagaš, več otrok bodo naštepali in Evropa bo rešena pred izumrtjem.

  • Fhhhhanc Bhhhezveznik

   Tako kot tvoji srbi v Sloveniji in šiptarji.

 • večni srb

  Prosim link na Youtube, to bi si pa rad pogledal.

 • Ryuk

  Dober zgled. Ljudem je treba pomagati v njihovih državah, ne pa sprejemati (ilegalnih) migrantov.

 • večni srb

  Saj eulogije za Slovenijo od Petersona tudi niso niti omenili na nacionalki, pa je trenutno najbolj popularen filozof na globalni sceni. Zanimivo, da nikogar več ne zanimajo filozofi, če je jasno, da brez filozofije ne more biti nobenega reda in miru na tej Zemlji, niti politike in diplomacije. Zakaj imajo potem ti ljudje milijone ogledov na socialnih omrežjih, bolj popularen je edino še Justin Bibler.
  Uredniško politiko države lažje razumemo, če pogledamo o čem pa poročajo, dejansko samo tisto, kar gre državi v korist, novinarska diplomacija je relativno nov pojem v globalnem medijskem prostoru.
  Civilna sfera se brani z viralnimi senzacijami, ki se kot virus razširijo po socialnih omrežjih, kjer jih lahko vsakdo zastonj prebere in pogleda. Avtoritarne oblasti pa jih lobirajo tako, da postavijo neke zakonske omejitve pravic za javno predvajanje in seveda cenzuro vsebine, kar anarhiste prisil v ilegalo in jim včasih omogoča naravnost legendaren status, kar ne more poustvariti niti najbolj močna in razvejana državna propaganda. Ko se javnost enkrat bolj ali manj spontano identificira z glavnim protagonistom cele fame, mu s tem podeli status preroka, gre za isti fenomen kot v Bibličnih časih, ko so razni ljudje sendviči po ulicah mest pridigale božji srd, pokoro in konec sveta. Za take posebneže rečemo, da jih nekaj žene, pa nihče ne ve kaj, je pa vsem všeč, da so in nekdo tudi to zmore.

  Osebno menim,da sociološka razlaga ni dovolj, pravi preroki uporabljajo naravno čarovnijo, ki verjetno izvira iz čustvene inteligence hrbtenjače, kot sem razlagal že med volitvami, v svojem elaboratu o trilobitih.

  • Cucurbita Pepo

   Najbolj popularen filozof =/= najboljši filozof.

 • Cucurbita Pepo

  Kdaj se bo vodstvo SDS zavedalo da miti in legende o veliki vodji osamosvojitelju, ne pritegnejo ljudi?

 • Osti jarej

  …karizmatičen kar se da

 • FORT WORTH

  G.Pedro Opeka je clovek vreden spostovanja !!
  Naj G.Opeko zblojeni in zaspani ZORE predlaga v Vatikan za papeza.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!