fbpx

Je Šarec lepi N.H. priskrbel službo v Sovi, ker ve za njegove utaje davkov?

Potem, ko so se prejšnji teden v javnosti pojavile trditve, da naj bi premier Marjan Šarec svoji nekdanji tesni sodelavki, po nekaterih navedbah ljubici, preko svojega državnega sekretarja Damirja Črnčeca priskrbel delovno mesto na Sovi, so zdaj prišle na plan nadaljnje podrobnosti. Ugiba se celo, da naj bi N.H. vedela koliko tisoč evrov je v času svoje komedijantske kariere premier Šarec utajil, s tem ko so ga plačevali “na roke”. 

Potem, ko so prejšnji teden v javnost prišle informacije, da naj bi premier Marjan Šarec po pisanju Požareporta na Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji priskrbel zaposlitev svoji ljubici, znani kot N.H, je novinarka Nova24TV Marjanca Scheicher premierju ob večih priložnostih postavljala vprašanja o resničnosti teh trditev, ta pa se je jasnim odgovorom izogibal.

Namesto odgovorov na vprašanja je naša novinarka dobila stalni nadzor v obliki kar dveh varnostnikov, ki namesto, da bi ščitili Šarca, raje položili roko na 160-centimetrsko poročevalko, ki je želela resnico.

Ponavlja se zgodba s Šoltesom
Šarcu ni bilo prijetno, ko je namesto dobrikanja zlizanih medijev, dobil resna vprašanja, ki kažejo na zlorabo oblasti. Namreč zakonske zdrahe Šarca nikogar ne zanimajo. A v kolikor je ljubici na Sovi priskrbel službo, potem je skrajni čas, da tudi odide.

Irena Prijović, Marjan Šarec in Brane Kralj (foto: STA)

A to ni prvi tak primer s Šarcem. Nedavno je bil ravno zaradi vršenja pritiskov na nadzornico Uradnega lista Ireno Prijović “odstavljen” generalni sekretar LMŠ Brane Kralj. Ta je Prijovićevi namreč v telefonskem pogovoru povedal, da država pričakuje imenovanje Igorja Šoltesa na mesto direktorja Uradnega lista.

Kljub škandalu, ki je sledil, ko je zadeva prišla v javnost, je Kralj po zadnjih informacijah še vedno naveden kot generalni sekretar LMŠ. A vkolikor se je Šarec lahko zgovarjal, da pri nastavljanju Šoltesa ni imel nič zraven, je to pri že omenjeni N.H. nekoliko težje.

Kadrovanje po Šarcu
Namreč, ne samo da sta dolga leta sodelovala, že takrat pa se je začelo s kadrovanjem po Šarcu, saj ji je priskrbel delo administratorke na Srednji lesarski šoli Ljubljana, nato službo na občini Škofljica in sedaj v Sovi.

(printscreen: rabim info)

V času, ko je N.H. bila njegova asistentka, je Šarec prejemal plačilo tudi preko njenega podjetja NABA, agencija za posredovanje hostes in organiziranje NABA. N.H. Čeprav je bilo podjetje leta 2012 izbrisano iz registra, pa so na večih mestih po spletu še vedno dostopni podatki o omenjenem podjetju.

Po nekaterih trditvah naj bi Šarec za svoje nastopaštvo veliko večino honorarjev prejemal v gotovini zaradi česar je možno, da je utajil “več deset ali celo sto tisoč evrov davkov,” kakor piše Bojan Požar. Po njegovih trditvah, naj bi Šarec N.H. našel delo pri Sovi, ker je vedela za njegove domnevno davčno sporono poslovanje.

Rihard Orel