Nepotizem! Ko je bil Škoberne državni sekretar je službo “zrihtal” svakinji!

Datum:

Že večkrat smo lahko, na podlagi razvejanosti kadrov stranke SD v državnih podjetjih, opazili, da znajo Socialni demokrati poskrbeti tudi za kadrovanje svojega širšega sorodstva. Tukaj po moči še posebej izstopa poslanec Matjaž Han, ki je v svoji bližini namestil vrsto kadrov, s pomočjo katerih dobro služi. Kot dober kadrovnik se pojavlja tudi nekdanji poslanec Jan Škoberne. Na uredništvo smo namreč dobili informacijo, ki navaja, da naj bi se na Ministrstvu za kulturo v času, ko je Škoberne zasedal mesto državnega sekretarja, zaposlila njegova svakinja Nina Brulc.

Nina Brulc, svakinja Jana Škoberneta iz SD, se je na Ministrstvu za kulturo zaposlila decembra 2018, ko je bil Škoberne državni sekretar na kulturnem ministrstvu,” nam je zaupal vir in ob tem dodal, da je Brulčeva zaposlena za določen čas in ji pogodba letos poteče. “Očitno gre za nepotizem. Zaposlil je sorodnico, ko je bil državni sekretar na Ministrstvu za kulturo.”

Spomnimo. Škoberne se je do funkcije državnega sekretarja dokopal potem, ko je pogorel na državnozborskih volitvah in ni bil izvoljen za poslanca. Svojega mandata na mestu državnega sekretarja sicer ni uspel dokončati, saj mu je ta prenehal, ko je odstop z mesta ministra za kulturo, na račun obtožb o domnevnem šikaniranju, podal Dejan Prešiček. Ko je prišlo do nepričakovane spremembe vodstva na vrhu stranke, je bilo zaznati, da Škoberne na novo predsednico Tanjo Fajon gleda z velikim odobravanjem. To seveda ne čudi glede na to, da je bilo iz anonimnega pisma članov stranke Socialnih demokratov o zakulisnih igricah vodstva stranke in padcu dolgoletnega predsednika stranke Dejana Židana, moč opaziti, da se Škobernetovo ime pojavlja med tistimi, ki naj bi odigrali vlogo pučistov.

Škobernetova svakinja Nina Brulc. (Foto: Facebook)

Škoberne ima dobro zaledje – je predstavnik šaleškega lobija
Škoberne velja za vidnega člana Socialnih demokratov. V času poslanske funkcije je namreč zasedal mesto namestnika vodje poslanske skupine SD Matjaža Hana in namestnika člana preiskovalne komisije za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v blok 6 Termoelektrarne Šoštanj. Pri tem je seveda potrebno vzeti v obzir, da je Škoberne sin direktorja in več kot desetinskega lastnika velenjskega Esotecha, ki je od leta 2014 na veliko biznisiral s Termoelektrarno Šoštanj. Vse skupaj je izgledalo takole: Medtem, ko je sin preiskoval, je očetovo podjetje s TEŠ-em v pičlih treh letih dobilo za 2,4 milijona evrov državnih poslov.

Škoberne je prišel v parlament kot nadomestni poslanec z mesta svetovalca župana Občine Velenje Bojana Kontiča (SD) za mednarodno področje. Ob tem pa je zanimiv podatek, da podjetje Esotech z naslova velenjske občine prejema sredstva, kar kaže na poznanstvo Kontiča in Škobrneta starejšega. Očitno je, da ima Škoberne mlajši zelo dobre zveze v Velenju, zato ne čudi, da ga mnogi prištevajo med izbrance šaleškega lobija. Glede na to, da Socialni demokrati tako radi na ves glas moralizirajo glede kadrovanj aktualne vlade, čeprav so bili sami v levih vladah, ki so kadrovale brutalno, še posebej tik pred začetkom mandata aktualne vlade, je očitno, da dvoličnost kar sije navzven.

Foto: Facebook

 

Iz Ministrstva za kulturo so nam sporočili naslednje:

Spoštovani!
Nina Brulc je bila na podlagi izvedenega postopka javne objave prostega delovnega mesta izbrana za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta za določen čas. Pogodba o zaposlitvi za določen čas je bila z njo sklenjena za obdobje od 3. 12. 2018 do 30. 11. 2020.

 

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Levi mediji napadli kmete s “potujočo razstavo”

Kmetje se zaradi nevzdržnih razmer za kmetovanje zbirajo po...

Zala in Boris Tomašič prihajata v Kozje

Voditelja oddaj Kdo vam laže in Signal, Boris ter...

Tihotapca prevažala kar 36 ilegalcev

Novomeški in brežiški policisti so prijeli tihotapca ljudi s...

Ameriška veleposlanica obiskala Brežice

V sredo, 21. 2. 2024, je Občino Brežice in...