Ste vedeli, da je državni svet že leta 2005, pod vodstvom levičarjev, sprožil preiskavo o delu tožilstva, vlade in ministrstva za pravosodje, a se takrat ni nihče pritožil, da gre za vmešavanje v druge veje oblasti!

Nekdanji predsednik državnega sveta Janez Sušnik je podpisan pod prvo preiskavo o delu pravosodja.

Zaradi nezadovoljivega delovanja organov pregona in mehanizmov nadzora, ki so metali slabo luč na celotno pravosodno vejo oblasti, je Državni svet že leta 2005 uvedel prvo preiskavo o delu tožilstva, vlade in ministrstva za pravosodje, ki za razliko od sedanje, ni zbudila nikakršne pozornosti. Še celo hujši je primer državnega svetnika Franca Kanglerja, za katerega se sumi, da je zaradi politične inkvizicije utrpel nepopravljivo škodo v obliki več kot dvajsetih sodnih primerov, a so s tožilstva, vrhovnega sodišča in ministrstva za pravosodje zagnali pravo kampanjo o vmešavanju državnega sveta  v druge veje oblasti. Primer so celo prijavili protikorupcijskemu organu Sveta Evrope.

Zaradi suma političnega pregona je Državni svet RS v začetku junija sprejel zahtevo za odreditev parlamentarne preiskave glede morebitne politične odgovornosti v primeru pregona državnega svetnika in nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja. Pri tem gre po besedah predsednika DS Alojza Kovšce za povsem normalno, etično in zakonito pobudo, ki je državnemu svetu dodeljena z ustavo in se želi z njo zgolj in izključno preveriti politično odgovornost javnih nosilcev, na katere je očitno padla resna senca dvoma o njihovi nepristranskosti in profesionalnosti.

https://twitter.com/CoE_HRightsRLaw/status/1143105732168101889

Svet Evrope in GRECO že od nekdaj v rokah levičarjev
A zdaj se je nad državni svet z ad hoc preiskavo spravil GRECO (Skupina držav proti korupciji), telo Sveta Evrope za monitoring korupcije. Preiskovati nameravajo domnevno nedopustno poseganje zakonodajne veje oblasti v sodno vejo oblasti. Kot smo že poročali, je Svet Evrope pod močnim vplivom levičarjev, med drugim je telesu v preteklosti predsedoval Drago Kos. Še bolj zaskrbljujoče – trenutna vodja slovenske delegacije pri skupini GRECO je mag. Vita Habjan Barborič, vodja centra za integriteto in preventivo pri Komisiji za preprečevanje korupcije, pred tem pa je delovala pri Pravno informacijskem centru nevladnih organizacij (PIC) kot vodja azilne dejavnosti. Prav ta organizacija se redno sooča s kritikami, da so pri zasledovanju levičarske agende pripravljeni kršiti zakone.

Enaki situaciji smo bili priča že leta 2005, a takrat ni nihče protestiral
A enaki situaciji smo bili priča februarja 2005, ko je DS sprejel zahtevo, da državni zbor odredi parlamentarno preiskavo o politični odgovornosti nosilcev javnih funkcij v Vladi Republike Slovenije, na ministrstvu za pravosodje in Vrhovnem državnem tožilstvu Republike Slovenije. Za poročevalca je bil izbran takratni državni svetnik Jože Ilc, preiskava pa se je nanašala na veliko moralno in materialno škodo, ki je bila storjena Republiki Sloveniji zaradi nezadovoljivega delovanja organov pregona in mehanizmov nadzora, ki so metali slabo luč na celotno pravosodno vejo oblasti: “Velika moralna škoda je storjena tudi vsem posameznikom, ki so bili nezakonito preganjani s strani organov pregona, česar ne more izbrisati nobena odškodninska tožba, katerih povračilo gre iz državnega proračuna.” Prav takšen je tudi primer Kanglerja, ki je zaradi politične inkvizicije utrpel nepopravljivo škodo.

Leta 2005 je DS vodil levičar, ki je še danes vpliven v ozadju
Takrat se ni nihče pritoževal in protestiral nad dejanji DS, a razlika je bila le ena. DS je bil takrat voden z leve politične strani, predsednik je bil namreč Janez Sušnik, danes vodja vplivne Zveze društev upokojencev. A tu ne gre za običajnega pripadnika upokojencev, ki je bil nekoč na funkciji, pač pa za dobro povezano osebo, ki naj bi še vedno vlekla niti iz ozadja. Tako smo pred evropskimi volitvami poročali, da je prav on pri stranki lobiral za uvrstitev Igorja Šoltesa, vnuka Edvarda Kardelja, na prvo mesto DeSUS-ove kandidatne liste za evropske volitve.

Vir: Twitter

Rok Krajnc

 • RATATA

  Pa kaj tega sušnika kažete ??
  To je barabin preužitkarski!!
  Ga poznam še iz Alpetourja barabo smrduharsko!! Ne naseda cigojnerju komunajzerskemu!!

 • Vojvoda Šarec.

  A tut partijski krojači in frizerji niso še umrli, jih oblači in šisa S. Korejec? Stara garda KPjevcev so zgledal vsi enak.

 • Amerikanc

  “Odgovoril sem na vprašanje. Vi pa zavajate javnost: Mednarodna stroka se ni aktivirala, temveč so jo aktivirali domači akterji. Bomo videli kaj poreče GRECO na naše argumente. Nihče ni nad Ustavo in ni organa v katerega ne bi smeli podvomiti v interesu zaščite Ustave.” Kovšca je lepo povedal. Končno je DS prevzel vlogo, ki mu pritiče,…in sedaj bi ga levaki kar naenkrat ukinili.

 • pajot

  Poznam enega,ki dela spisek teh barab. Ko sem ga vprašal,kaj mu bo,je odgovoril:”Sčasoma vse prav pride.”

  • Miro Jereb

   Hahahahahah….

 • xtc

  Nad vsako stvarjo mora biti nadzor,tako policijo,sodnijo in tožiilstvom.
  Če je npr proti nekom vloženo 20 ovadb in razpisano ne vem koliko tožb ,uporabljene posebne policijske metode,na koncu pase vse izkaže kot navaden blef in tratenje časa in zadeve brez osnov,je logično ,da se uvede nadzor nad tožilstvom sodnijo in policijo,kdo je vlagal take ovadbe,zakaj jih ni sodišče zavrnilo že na začetku inzakaj je policija sodelovala v takih stvareh.
  Ne gre za vtikanje v delo organov ampak čemu vloženih kup ovadb in njih obravnava-čeprav se jeiz aviona pravno videlo,da bodo padle, in ni bil namen tega le zgolj povzročanje uničevana dobrega imena nekoga,kajti 20 ovadb in nobena uspešna je pa čudna zadeva,sploh še ,ker so bile vse še izdatno medijsko podprte s strani medijev določene opcije.