fbpx

Ste vedeli, da je državni svet že leta 2005, pod vodstvom levičarjev, sprožil preiskavo o delu tožilstva, vlade in ministrstva za pravosodje, a se takrat ni nihče pritožil, da gre za vmešavanje v druge veje oblasti!

Nekdanji funkcionarji Zveze društev upokojencev pozivajo predsednika Janeza Sušnika k odstopu (Foto: Nova24TV)

Zaradi nezadovoljivega delovanja organov pregona in mehanizmov nadzora, ki so metali slabo luč na celotno pravosodno vejo oblasti, je Državni svet že leta 2005 uvedel prvo preiskavo o delu tožilstva, vlade in ministrstva za pravosodje, ki za razliko od sedanje, ni zbudila nikakršne pozornosti. Še celo hujši je primer državnega svetnika Franca Kanglerja, za katerega se sumi, da je zaradi politične inkvizicije utrpel nepopravljivo škodo v obliki več kot dvajsetih sodnih primerov, a so s tožilstva, vrhovnega sodišča in ministrstva za pravosodje zagnali pravo kampanjo o vmešavanju državnega sveta  v druge veje oblasti. Primer so celo prijavili protikorupcijskemu organu Sveta Evrope.

Zaradi suma političnega pregona je Državni svet RS v začetku junija sprejel zahtevo za odreditev parlamentarne preiskave glede morebitne politične odgovornosti v primeru pregona državnega svetnika in nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja. Pri tem gre po besedah predsednika DS Alojza Kovšce za povsem normalno, etično in zakonito pobudo, ki je državnemu svetu dodeljena z ustavo in se želi z njo zgolj in izključno preveriti politično odgovornost javnih nosilcev, na katere je očitno padla resna senca dvoma o njihovi nepristranskosti in profesionalnosti.

https://twitter.com/CoE_HRightsRLaw/status/1143105732168101889

Svet Evrope in GRECO že od nekdaj v rokah levičarjev
A zdaj se je nad državni svet z ad hoc preiskavo spravil GRECO (Skupina držav proti korupciji), telo Sveta Evrope za monitoring korupcije. Preiskovati nameravajo domnevno nedopustno poseganje zakonodajne veje oblasti v sodno vejo oblasti. Kot smo že poročali, je Svet Evrope pod močnim vplivom levičarjev, med drugim je telesu v preteklosti predsedoval Drago Kos. Še bolj zaskrbljujoče – trenutna vodja slovenske delegacije pri skupini GRECO je mag. Vita Habjan Barborič, vodja centra za integriteto in preventivo pri Komisiji za preprečevanje korupcije, pred tem pa je delovala pri Pravno informacijskem centru nevladnih organizacij (PIC) kot vodja azilne dejavnosti. Prav ta organizacija se redno sooča s kritikami, da so pri zasledovanju levičarske agende pripravljeni kršiti zakone.

Enaki situaciji smo bili priča že leta 2005, a takrat ni nihče protestiral
A enaki situaciji smo bili priča februarja 2005, ko je DS sprejel zahtevo, da državni zbor odredi parlamentarno preiskavo o politični odgovornosti nosilcev javnih funkcij v Vladi Republike Slovenije, na ministrstvu za pravosodje in Vrhovnem državnem tožilstvu Republike Slovenije. Za poročevalca je bil izbran takratni državni svetnik Jože Ilc, preiskava pa se je nanašala na veliko moralno in materialno škodo, ki je bila storjena Republiki Sloveniji zaradi nezadovoljivega delovanja organov pregona in mehanizmov nadzora, ki so metali slabo luč na celotno pravosodno vejo oblasti: “Velika moralna škoda je storjena tudi vsem posameznikom, ki so bili nezakonito preganjani s strani organov pregona, česar ne more izbrisati nobena odškodninska tožba, katerih povračilo gre iz državnega proračuna.” Prav takšen je tudi primer Kanglerja, ki je zaradi politične inkvizicije utrpel nepopravljivo škodo.

Leta 2005 je DS vodil levičar, ki je še danes vpliven v ozadju
Takrat se ni nihče pritoževal in protestiral nad dejanji DS, a razlika je bila le ena. DS je bil takrat voden z leve politične strani, predsednik je bil namreč Janez Sušnik, danes vodja vplivne Zveze društev upokojencev. A tu ne gre za običajnega pripadnika upokojencev, ki je bil nekoč na funkciji, pač pa za dobro povezano osebo, ki naj bi še vedno vlekla niti iz ozadja. Tako smo pred evropskimi volitvami poročali, da je prav on pri stranki lobiral za uvrstitev Igorja Šoltesa, vnuka Edvarda Kardelja, na prvo mesto DeSUS-ove kandidatne liste za evropske volitve.

Vir: Twitter

Rok Krajnc