Kardiolog Mrevlje o napovedanih ukrepih zdravstvenega ministra Šabedra: Floskule in masovni rop davkoplačevalcev za zdravniško-dobaviteljsko mafijo!

Aleš Šabeder (Foto: STA)

“S temi floskulami bivši direktor Semenarne d.d. meče ljudem, davkoplačevalkam in davkoplačevalcem, ki ta masovni rop skozi javnofinančno črpalko, imenovano državno, socialistično zdravstvo, financirajo, pesek v oči. Istočasno pa 200 do 300 milijonov vašega denarja zdravniško-dobaviteljski mafiji,” je napovedane ukrepe ministra za zdravje Aleša Šabedra za ureditev razmer v zdravstvu komentiral kardiolog Blaž Mrevlje in dodal, da je dodatnih 136 milijonov evrov v zdravstveni sistem vrgla že nekdanja ministrica Milojka Kolar Celarc, vendar so se zadeve le še poslabševale. “Samo obljube niso dovolj, da bi lahko vladajoča koalicija takoj sprejela resne ukrepe v smeri zmanjševanja korupcije in izboljšanja skrbi za zdravje ljudi, a tega iz nekih pristranskih razlogov ne stori,” pa meni France Cukjati.

Koalicijski partnerji so na včerajšnjem srečanju na Brdu pri Kranju razpravljali predvsem o aktualnih težavah v zdravstvu in pripravi proračuna za prihodnji dve leti. Pri prvem podpirajo napore ministra za zdravje Aleša Šabedra za ureditev razmer, pri drugem pa jih zdaj čaka prerazporeditev denarja po posameznih resorjih.

Zdravstvo je bilo po mnenju premierja Marjana Šarca najpomembnejša tema tokratnega vrha koalicije, na katerem je minister Šabeder predstavil trenutno stanje v zdravstvenem sistemu ter ključne prioritete. Te se nanašajo na zakonodajo, pri čemer je izpostavil zakon o dolgotrajni oskrbi, upravljanje javnih zdravstvenih zavodov in skrajšanje čakalnih dob. Glede slednjih bo treba po njegovih besedah izkoristiti vse vire na trgu, je poročala STA.
“Žal smo ugotovili, da pri čakalnih vrstah nimamo točnih podatkov. To se zdaj rešuje,” je dejal Šarec. Na vprašanje, ali ima Šabeder podporo tudi pri načinu reševanja problema čakalnih dob, je odgovoril, da se je treba odločiti, ali bomo zaupali ministru, ki je pripravil načrt in je bil imenovan na ta položaj, da začne zadeve reševati, ali pa se bomo po njegovo “zapletli v politične debate”. “Če hočemo imeti krajše čakalne dobe, je treba izkoristiti vse možnosti, vendar ne pod krinko trajne privatizacije,” je posvaril Šarec.

Denar je v zdravstveni sistem vrgla že nekdanja ministrica, pa so se zadeve le poslabšale
Glede tokratnih obljub o reševanju zavoženega zdravstva smo povprašali upokojenega zdravnika Franceta Cukjatija, ki je dejal, da samo obljube niso dovolj in da bi lahko vladajoča koalicija takoj sprejela resne ukrepe v smeri zmanjševanja korupcije in izboljšanja skrbi za zdravje ljudi, a tega iz nekih pristranskih razlogov ne stori.

France Cukjati

Da gre za floskule, s katerimi bivši direktor Semenarne d.d. meče ljudem, davkoplačevalkam in davkoplačevalcem, ki ta masovni rop skozi javnofinančno črpalko, imenovano državno, socialistično zdravstvo, financirajo, pesek v oči. Istočasno pa 200 do 300 milijonov vašega denarja zdravniško-dobaviteljski mafiji, pa meni kardiolog Blaž Mrevlje. “Kajti, dokler ne znižamo cen vseh zdravil, pripomočkov in storitev na nivo EU in letno v zdravstvenem sistemu privarčujemo do 400 milijonov evrov, kolikor jih zdaj skozi prirejene javne razpise in preplačana zdravila, pripomočke in storitve pokradejo, dodaten denar ni potreben, kajne? V danih pogojih več denarja pomeni le več korupcije. Ne pozabimo, v prejšnjem mandatu je zdravniško-dobaviteljski mafiji vrgla 136 milijonov že pokvarjena Milojka. Pa obljubljala je razpis za rokavice, igle in plenice. Ga imamo? Pa standarde in normative! Jih imamo? Aja, pa krajšala je čakalne vrste!!! So skrajšane? Iste floskule gredo sedaj skozi grlo bivšega direktorja Semenarne d.d. Za zagotavljanje statusa quo, da gre balkansko plenjenje mirno dalje. Pred vašimi očmi. Ker ste tako hoteli.”

Blaž Mrevlje

Franci Donko

 • Miro Jereb

  Bivši direktor semenarne : NAŠE SEME VAŠ USPEH. KC je podobna stvar. Če seme ne klije pač crkne…in če zdravsvo ne zalaufa pač crkne brez čakalne dobe. Kadrovska semena NISO dobra in bodo pač crknila.

 • večni srb

  Že leta in leta ponavljam isto, naše zdravstvo lahko reši samo dvakrat več (kvalitetnih) zdravnikov, njihova kazenska odgovornost za malomarno ali celo zlonamerno zdravljenje in boljša zdravila.
  Ampak zgleda, da nihče iz politike noće niti slišati za objektivna dejstva, kar mi čudno, če vemo, da se ves državni in upravni vrh zdravi na zasebnih in tujih klinikah. Sami sebe jemljejo dovolj resno, ne razlagajo brez veze, da je stanje katastrofalno in so se najboljši zdravniki že odselili, reveži itak nimajo ne denarja in ne drugega izbora.
  Politika skupa spolirati kup gnoja, da bi se svetil, pa seveda ne gre, ker se potem nič ne more spremeniti, tudi oligarhije ne prenehajo s svojimi umazanimi posli in črpanjem krvavega denarja na svoje družinske račune. Nekdo itak mora pobrati denar, namenjen za izboljšanje nečesa, kar se ne da.več popraviti, sicer bi šla neporabljena in privarčevana sredstva nazaj v proračun, kjer bi jih potem pokradla neka druga kmečka mafija.

  • Darth Vader

   tepec…….države storitve (šolstvo….zdravstvo….) niso več namenjene svojemu core-biznisu….recimo v tem primeru zdravljenje davkoplačevalcev…..ampak je core biznis ekstrakcija davkoplačevalskega denarja iz sistema……isti kurac šolstvo……in vi bebci mislite, da bo, če bo to državno in “brezplačno”, da bo kvalitetno……jebiga, povprečen odrasel v sloveniji je zabit tepec na mentelnem nivoju srednješolca…..to je edina zadeva, ki malce pojasni od kje slovneiji toliko podppovprečnosti in luzerstva

   • stajerc5

    Tisto z povprecjem srednjesolca si pa pretiral, pa cetudi vem, da si hotel dobro…

 • tasilo

  Minister za zdravstvo ni Aleš Šabeder.

  Minister za zdravstvo je Samo Šenpeder.

  • zokispoki

   Ta model meni deluje kot Jeremija iz Alan Forda !

   • dob

    Pa Jeremija deluje! On uvek deluje.

    • zokispoki

     Ako oces pobediti, nesmes izgubiti !

     • dob

      Ko leti vrijedi ko ne leti ne vrijedi!

 • francelj3

  Rešitev sovjetskega zdravstva je povsem enostavna. Treba ga je pri priči ukiniti oziroma povsem sprivatizirati izvajanje zdravstvenih storitev (v vprašanje zavarovalnic se ne spuščam). Potem bodo zdravniki motivirani za ukvarjanje z bolniki, birokratizacija se bo zmanjšala na minimum, cene potrošnega materiala in opreme bodo takoj padle na evropski nivo, čakalne vrste bodo izginile čez noč. Rešitev socialističnega zdravstva (ki je navadno korupcijsko sranje) je radikalna privatizacija. Mimogrede, z javnimi razpisi, ki naj bi zniževali cene in zvečali konkurenco, se dejansko cena medicinske opreme in materiala zviša za okrog 30 %.

  • Princ Divjak

   iz svojega žepa pa boš plačal taki gnar da ti bo pamet stala-CT slikanje traja 5 minut 130€ zdaj-budale-tisti ki si bojo lahko privoščili bojo v privat sobah ostalih 90% pa bo hiralo-budale desničarske

   • Amerikanc

    Razmišljaš tako, kot te je Titej s svojimi pomočniki naučil razmišljanja. Če bi bila zadeva sproščena in na tržnih temeljih, katere bi pokrival zdravstveni sistem, bi bilo v Sloveniji saj 500 CT aparatov (privatnih), na uslugo ne bi čakal niti en dan, cena pa bi padla na 13 €. Tako je v Avstriji in drugod po razvitem svetu.

    • Princ Divjak

     60 miljonov od tega kar plačamo porabi zavarovalnica za lastno delovanje-če bi jih mel 500..pa če to pomnožiš z 10 miljoni po zavarovalnici kaj misliš kolko bi bila pol zavarovalna premija-ne bluzite-vsi mamo nekaj zavarovano in dokler plačuješ je vse ok.ko mora zavarovalnica kaj izplačat pa se tega otepa do nezavesti-zavarovalnica dela za lasten dobiček in ne za tvoje dobro-dajte si to že 1x v glavo vbit-trumpi idiotski

   • francelj3

    Če uporabim tvoj jezik: idiot levuharski. Zdravstvene storitve bodo še naprej plačevale zavarovalnice kot doslej. Tvoj post pa kaže vso tvojo neizobraženost in primitivizem. Res si divjak, dobro ime si si izbral. Tvojemu “razmišljanju” sploh ni mogoče reči razmišljanje, to je samo nepismeno citiranje agitpropovskih marksističnih gesel.

    • Princ Divjak

     zavarovalnice ti bojo plačevale prokleto tele desničarko-lupale te bojo pa za vsako sranje boš pol pri doktorju moral doplačat-zavarovalnica ni dobrodelna ustanova ampak ji je edini cilj dobiček-tele desničarko

   • Mojca pokraculja

    Neee, nic doplacevanja, nobene zzzs, vzajemne itd. ne potrebujemo! Vse to je del roparskega mafijskega sistema. Potrebujemo zgolj prosti trg zavarovalnic, ki bodo plačevale iz tvojega zavarovanja kjerkoli se boš že zdravil-pri privatnikih ali javnih zdravnikih.
    Tu je keč, ki ga ne bodo izpustili iz svojih rok.

    • Princ Divjak

     pol pa mi povej kaj misliš kakšno premijo bi plačevala da bi vse to kar zdaj dobiš dobila tudi od zavarovalnice-povej mi

     • Mojca pokraculja

      Placujemo dovolj za to kar dobimo. Problem je monopol ene zavarovalnice, ki je nasledek drzavne, samoupravne dogovorne institucije. Problem je monopol in zatiranje vsakrsne konkurence. Dokler bo veljalo da je drzavno v nacionalnem interesu nam bog pomagaj. Enako je s privatnim zdravstvom, šolstvom itd. Celo lekarne so drzavne, privatnih je za vzorec, tako kot šol. Vse je v spregi z mafijo in ropanjem denarja.

     • Princ Divjak

      al si zavarovalniški agent ali pa pojma nimaš kak zavarovalnice delujejo…bi mela konkurenco 10 različnih paketov 10-ih zavarovalnic …vsaka zavarovalnica bi ti nebesa prodajala pol ko pa bi začela čitat droben tisk pa bi vidla hudiča…zavarovalnici je edini interes dobiček in ne tvoje dobro..to bi že lahko vedla..poškodbeno zavarovanje..zlom noge zavarovlica v paketu obljubla plačilo bolniške in itd..zavarovalniško obdobje 11let..za zlom noge sem dobil 100% cca. 500€..čez približno sedem osem let zlom roke..pa mi za bolniško niso več dali 100% ampak so mi znižali na 50% ker sem že bil poškodovan… to so zavarovalnice….čeprav ko skleš zavarovanje ti tega nihče ne pove..kar pomeni če se v neki zavarovalni dobi v tem primeru 11 let večkrat poškoduješ se ti na koncu lahko zgodi da ne dobiš za bolniško sploh nič več denarja, čeprav si se zavaroval v ta namen..in tak delujejo zavarovalnice

     • Mojca pokraculja

      Bejz no, mdo pa govori o teh zavarovalnicah in o tovrstnih zavarovanjih. Čudno potem, da ravno zzzs nima takih dobickov kot komercialne zavarovalnice, ampak vedno izgubo. Izguba je znak postenega poslovanja, dobicek pa goljufije, kajne?!

     • Princ Divjak

      ZZZS ne sme imet dobička-saj tu je keč-samo ne štekaš-dobiček lahko ustvariš samo če ne plačaš v celoti storitve-to se pravi če plača 1/3 pacient zavarovalnici ostane-in k temu vi težite–
      –kake zavarovalnice imaš potem ti v mislih-povej mi kake?????????
      -ki ti bo za 32€ dala vse to kar zdaj lahko dobiš..če pa te skrbijo čakalne dobe pa sem ravno v kasl dobo reklamo da za slabih 6€ na mesec polica ti oni zrihtajo dostop do najboljših specialistov v sloveniji v 10 dneh-pol si pa kupi to pa bo…in tako se tržijo zavarovanja-če lahko plačaš boš mel vse če ne moreš plačat ne boš mel nič-in to si vbite že 1x v glavo..
      že ime komercialna zavarovalnica ti pove da se del za profit in ne v dobro pacienta

     • Mojca pokraculja

      Neee, osnovno zavarovanje ni 32 eurov, to je še dodatek k osnovnemu zavarovanju. Obe zavarovanji pa ne krijeta vsega, kar je pa sploh super. Daj pejt nazaj v samoupravljanje, kaj tukaj delaš, tam je bilo vse ok, ker ni bilo grdih kapitalistov, nobene komercialne zavarovalnice, nobenih doplačil.

     • Princ Divjak

      vse krijeta-tisto kar pa se ne krije pa so zavarovalniške manipulacije in še hujše bo če se bo zavarovalniški trg glede tega sprostil-preneumna si da bi razumela-osnovno zavarovanje je da lahko sploh greš k dr. dodatno so pa pol ostale stvari-nimaš dodatnega plačaš recept in zdravilo..itd
      -argumentov od vas desničarskih idiotov ni-samo pljuvanje po drugače mislečih čeprav nonstop lajate da imate vi pač samo drugo mnenje-žalost je da za vas je vaše mnenje edino pravilno-če so ti tak všeč komercialne zavarovalnice, vse ti nudijo pakete za zdravstvo pa si jih kupi-pa nena lajaj neumnosti..
      -pa še to mi povej če imaš sploh sposobnost razmišljanja kaj misliš kolko bi bila zavarovalna premija pri komercialni zavarovalnici za 20 letnika in kolko za penzionista pri 70-ih??????????? razmisli malo preden čvekaš neumnosti

     • Mojca pokraculja

      Nimam sposobnosti z divjaki se spopadat. Adijoooo !

   • stajerc5

    Picka svasta rodi, samo love ne! Budala vseh budal!!! Krkni si se en sus, ampak tistega zadnjega- zlatega!

  • macon

   Ko bo prišlo do tega, to je, ko bodo izrabljene vse druge možnosti, bo tudi do pol manj zdravstvenega osebja, ker bodo že šli pretežno v tujino. Celi zdravstveni sistemi bodo propadli.

   Medicinsko osebje gre najlažje v tujino, medtem, ko se lahko družboslovci le udinjajo režimu, v tujini pa se zaposlijo v McDonaldsu.

   Udbomafija bo to zaostrovala do skrajnosti, ker se ji gre za njeno organizirano krajo, ljudje je ne zanimajo.

 • Amerikanc

  Ko sem v Italiji kupoval zdravila, sem jih plačal manj, kot pri nas košta doplačilo – za ta ista zdravila. Kaj to pomeni ? Da se udbopartija z vrhovnim poveljnikom udbomafije, napaja iz kroničnih bolnikov.

  • RightClick

   Udbopartija, udbomafija, plačujemo davke za koga, kam gre denar????
   Samo budale volijo Šarca 13% za štiri leta.

 • AlojzZ

  V danih pogojih več denarja pomeni le več korupcije.

  Tako meni poznavalec. Ampak Slovenca to ne gane.

 • RightClick

  Povejte Cukjatiju da ima prevelika očala, skoz mu dol po nosu lezejo in si jih mora popravljat. To pa zaradi tega ker so ročke predolge, če bi ročke krajše, bi tudi očala stala na mestu, ne pa na polovici nosu.

  • JANEZ GUS

   Cukjati take zahojene tipe tvojega kova na daleč zavoha,ni treba ,da jih vidi.

 • totex39

  Kakšna dvoličnost pri nas vlada pri zaposlitvi, “navadni” človek mora imeti določene kriterije za upravljanje dela, medtem ko tem nesposobnim šalabajzerjem pa ni potrebno nič, samo da je strankarsko opredeljen določeni frakciji, zato pa se dogajajo take stvari na vseh področjih.

 • antimur

  Edini namen vsega tega ropanja ubogih Slovencev je, da ima Kučan in njegova banda sredstva za vdrževanje tega razbojniškega levega fašizma, v nasprotnem bi jih že zdavnaj ne bilo več. Zato moramo poskrbeti da se zločinec Kučan, njegova vampirska drhal in vsi antidomoljubi pošljejo na trajno mirovanje.

 • tomven

  Kakopak, moron šalabajzeder je bil nastavljen prav zaradi tega, da se ne bo nič spremenilo–za mafijo na slabše, da se razumemo. Njegova beseda in strateški plan, sta vredna manj kot prescan in pohojen pasji drek na pločniku.

 • JANEZ GUS

  Zopet so našli nekega semenarja ,da ocenjuje čevlje,čeprav ni kopitar.Točno vse z namenom.Če nič ne veš,nisi nevaren.To pa ti vladis tem klovnom odgovarja.

 • Janez Novak

  Samo slepec ne vidi, kako nas globoka država – mafija – farba. Na čelo zdravstva postavijo človeka, ki nima pojma o zdravstvu. Še prej so ga dali na čelo največje bolnišnice v Sloveniji. Podoben “strokovnjak” je bila prejšnja ministrica, Več denarja naj bi rešilo vse probleme v zdravstvu. Dejansko pa bo le več denarja poniknilo v žepe zdravstvene, dobaviteljske in farmacevtske mafije.
  Se opravičujem zdravnikom, ki pošteno delajo in se ne okoriščajo z javnimi sredstvi, ki so še vedno v večini, ampak žal v molčeči večini.

 • mona lisa

  Dokler se bo pri vrhu države ropalo in dokler bodo tujci več vredni kot državljani bo šlo vse samo navzdol. Vsakemu Kekcu je že jasno da vlada in politika v tej državi dela za svoje žepe in slabo Slovencev.

  • JANEZ GUS

   Saj mi ne maramo tujcev.Komunist je rad sam,da lahko krade po mili volji.Tam ,kjer so tujci prevzeli nesposobni komunisti takoj odletijo.Tam je red in tudi funkcionira.Poglejmio madžare.

 • xtc

  Dokler se bolnice ZD in zdravniki ne sprivatizirajo in ukine dvoživkaratvo,se bo ropp in kraja levakov nadaljevala,ko bodo enkrat lastniki bo zadeva hitro urejena,levaki pa izgnani,kot tudi koruptivni zdravniki.

 • Ryuk

  Imajo 300 mio evrov za dobaviteljsko mafijo, nimajo pa 300 K za upoštevanje ustavne odločbe o financiranju zasebnega šolstva.

 • Antonius

  Način rešitve problemov slovenskega zdravstva je zelo preprost, učinkovitost ukrepa so dokazali pa že na hrvaškem.
  Hrvaška vlada je sprejela sklep, parlament ga je pa potrdil, da so vsem bolnicam prepovedali samostojno nabavo, vsega zdravstvu potrebnega materiala. Zdravstveni šverc komerc so s tem sklepom v trenutku onemogočili in prekinili.
  Ustanovili so centralno službo, ki nabavlja medicinski material za vse bolnice.
  Kontrola nad početjem zaposlenih v centralni službi je zagotovo nekaj zelo preprostega. Zlahka jih je kontrolirati, kje nabavljajo, po kakšni ceni in kaj nabavljajo za hrvaško zdravstvo.
  Verjamem, da bi za spodobne plače vsega medicinskega osebja ostalo več kot dovolj.

  • JANEZ GUS

   Kako enostavno in kako včinkovito.Zdrava kmečka pamet.Naj kdo predlaga to pri nas,skliče pinokijo krizni štab.

  • stajerc5

   Zemljaric se bo takoj obesil, ko bo to precital. V redu, saj je ze tako na vrsti, ampak, vsak dan steje, a ne!?

 • JANEZ GUS

  .Kdo mi lahko pove,zakaj rabimo Šarca.V EU in v svetu nam lahko dela sramota tudi Tomička.Manj se ji bi smejali.,ker je po naravi kura.

 • kokobily

  Samo ena pripomba – ni to nikakršno “balkansko plenenje”, je pristno slovensko plenenje.
  Dokler si ne bomo na jasnem, da nismo (kot družba in kot narod) nič boljši in nič manj lopovski od vseh (tudi južnih) sosedov, ne bo nobenega napredaka. Plenilo se je v Sloveniji tudi za časa Marije Terezije, pleni se tudi zdaj. Edino, kar smo si zmislili kot svoj original- je vesoljsko velika preproga, pod katero vso domačo svinjarijo lahko pometemo. Nikakor mi ni jasno, zakaj Paracetamol stane v Angliji 30 centov, (na letališču, kjer so cene ohoho višje, pa celih 45 centov) pri nas pa 3 € (Lekadol, kar je samo tovarniško ime preplonkanega). Na ta strašnem balkanu so pa Plivadoni in podobni bombončki pa za pol cenejši. Balkanska, ali slovenska posla ??? Ta lopovščina (enako kot LB, ali MB banke) ni uvožena, je pristno naša.
  Polomit prste kradljive….

  • JANEZ GUS

   Ti ni nič jasno,katera udbovska svojat nam vlada,ki se je 50l šolala v vsporedni ekonomiji.Samo ,ne mi napisat vsi so glih,vsi kradejo.To napiše samo zarukan komunar.

   • kokobily

    Ne, niso in nismo vsi enaki. Razen v enem, v obračanju glave od problemov, ki nas tepejo in v pričakovanjum da nekdo drug namesto nas spravi reči v red. V vseh sistemih v katerih je to ljudstvo živelo, se je našel nekdo, ki je bil namesto nas kriv. Švavi, Karadjordjevići, Talijani, Titoisti, Balkanci, Srbi, Hrvatje.. Ne, ne, ljubi moj, sami smo si krivi, na svojem smo, pa smo cincarji, nič boljši od Cmerarja. Če bi bilo drugače, ne bi takšnim vozekom uspevalo priplavati na površje.. Ne, nismo vsi enaki, smo medseboj različni – loleki.. Dopadlo se tole tebi ali ne, dejstvo je, da pametni ne uspejo spraviti proč ta druge. Ker mislimo, da to ni naša odgovornost, ker smo mi na ta pravi strani, barabe so pa ta “drugi”. Dokler jim dovolimo, da nas vozajo, nismo nič boljši. Loleki..

 • Janez Kepic-Kern

  ZA ODDIH OD TEŽKE TEME.
  ALI IMA KDO OD VAS BEROČIH KAKO MNENJE ALI REALNO INFO
  O SPODNJEM !?

  MEDICINSKI ČUDEŽ ?
  V
  ZVEZI Z EX T.I. MARŠALOM TITOM ?
  ALI KAJ ?
  ŠE VEDNO MI NI JASNO,
  KAKO JE LAHKO
  – TISTA DOMNEVNA “TITOVA” MAMA – MARIJA BROZ !
  ZMOGLA

  1. NAJPREJ RODITI – LETA 1892 – NA DUNAJU – FRANZA BROZA !
  NATO PA ŠE
  ISTEGA LETA 1892

  2. MAJA 1892. LETA – ŠE – JOSIPA BROZA T.I “MARŠALA TITA !?
  RES
  ČUDNO: poglejte na moj e-portal “SLOVENIANA” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

  Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

  Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

  CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

  Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

  Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

  Vprašanje ni šaljivo,

  ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.
  P.S.
  “SLOVENIANA”- MOJ KAR OK E-PORTAL

 • milanček

  Slovenci, pa kdaj vam bo kapnilo, mi živimo v mafijski državi, katere šef je kućan, podkrepljen z čefurjem jankovićem s svojo jugo bando!

  • JANEZ GUS

   Nekaterim nam je že dolgo jasno.Ko bo večini,bo pa v Slovenistanu podobno stanju v EU.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!