Ključni posamezniki Kriznega štaba Republike Slovenije se selijo na druga ministrstva – Jelko Kacin ostaja uradni govorec vlade RS za epidemijo virusa covid-19 v Sloveniji

Jelko Kacin (Foto: STA)

“Ekipa, ki je tehnično in organizacijsko podpirala delovanje Kriznega štaba, se bo integrala v  zaščito in delovanje RS ter bo tam nadaljevala svoje delo. Ekipa dr. Beovičeve, ki je pripravljala strokovna stališča, se bo integrirala v ministrstvu za zdravje. Sam, ki sem bil govorec kriznega štaba, ostajam govorec vlade RS za obvladovanje krize, ki jo povzroča virus in epidemijo covid-19,” je povedal Jelko Kacin o reorganizaciji dela vlade Janeza Janše.

Vlada Janeza Janše je sprejela sklep o prenehanju delovanja kriznega štaba za zajezitev in obvladovanje epidemije novega koronavirusa, saj z vzpostavitvijo operativnega delovanja vseh ministrstev ni več razlogov za njegovo delovanje. Ob tem pa je vlada na večerni seji ustanovila medresorsko skupino za sprejem, pregled in vrednotenje ponudb zaščitne opreme.

Vlada je krizni štab za obvladovanje koronavirusa ustanovila na ustanovni seji, vodil ga je premier Janez Janša. Uradni govorec kriznega štaba je bil Jelko Kacin. Kot kaže današnja odločitev, je vlada ocenila, da ni več razlogov za delovanje kriznega štaba, saj so uspeli vzpostaviti operativno delovanje vse ministrstev. “Vse operativne funkcije, ki so bile v obliki dodatnih interventnih in koordinacijskih zmogljivosti priključene kriznemu štabu v razširjeni sestavi, se odslej opravljajo v okviru matičnih resorjev ministrstev in njihovih organov v sestavi,” so na vladi zapisali v sporočilu za javnost.

Medresorsko delovno skupino za sprejem, pregled in vrednotenje ponudb zaščitne opreme, ki jo je vlada ustanovila danes, bo vodil državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damijan Jaklin. Poleg predstavnikov uprave za zaščito in reševanje ter zavoda za blagovne rezerve bodo člani še predstavniki ministrstev za gospodarski razvoj in tehnologijo, zdravje, zunanje in notranje zadeve.

Bojana Beovič bo svoje delo nadaljevala na ministrstvu za zdravje (Foto: posnetek zaslona)

Naloge medresorske delovne skupine so sprejem in pregled posameznih ponudb zaščitne opreme, vrednotenje zaščitne opreme v smislu izpolnjevanja tehničnih standardov in posredovanje ponudb zaščitne opreme, ki izpolnjujejo zahtevane pogoje, v nadaljnji postopek zavodu za blagovne rezerve. Ta bo izpeljal postopek naročila in sklenil pogodbo za dobavo, so sporočili z vlade.

Izjavo Jelka Kacina lahko slišite TUKAJ.

Luka Perš, STA

 • Slovenka

  Kakšno olajšanje, da je klovnu in Muriju spodletel podli načrt o predčasnih volitvah! To bi bil poljub smrti za Slovenijo. Kakšno olajšanje, da so stvari končno vzeli v svoje roke sposobni ljudje. Naš položaj v sedanjih razmerah bi bil veliko lažji, če bi ti ljudje imeli možnost delovanja v vladi že pred letom in pol, po volitvah 2018, ampak takrat so bile sile zla premočne.

  Hvala Bogu in Mariji, da sta po sedmih letih končno pogledala Slovenijo.

 • rubec

  Pavel Cigantar se je oglasil hahaha. Je to poveljnik civilne zaščite za Žužemberk?

  • tomven

   Precej veliko občino bi mu ti dal v upravljanje… Bržkone si imel v mislih Dvor pri Žumbržeku…

   Btw… Imaš tudi ti kej problemov ker so oštarije vse zaprte?

   • rubec

    Neupraš. Danes mi je celo prišla na misel filtriranje svojega lulanja.

  • Ivan Ivanovič

   Bolnik.

  • Slovenka

   Ne, za Žabjak pri Novem mestu.

 • Antonius

  Koga pa zanima, kaj si Pavle Gantar misli. Upokojensko posušen in iz javnosti odmaknjen se zaliva, da njegov liberalni posušeni cvet ne zgine iz pozabe.
  Kacin se je pa tudi povsem spremenil.
  Ko je postal glasnogovornik v osamosvojitveni vojni je znal po potrebi povzdigniti svoj glas.
  Danes mi pa na tv deluje kot župnik na prižnici.
  Bemtiga, Jelko Kacin! Povzdigni svoj glas, zarohni s tv-ja med mlade, da gre smrtno nevarno zares.
  Športno, smrti nedotakljivo mladino sem gledal na vrhu Golovca, kjer sem sam pred mnogimi leti tekaško nabiral svoje korake. Na vrhu je seveda telovadni drog, na njem so pa telovadili vsi mladi in smrti nedotakljivi. Koronavirusa na prešvicani prečki telovadnega droga ni bilo, ker ga nikjer ni bilo videti.
  Jelko, Jelko, nikar po župniško. Mladincem in vsem mladim je treba po radiu in tv gromoglasno dati vedeti, da s svojim ravnanjem širijo tisto, zaradi česar je skoraj cela Slovenija v karanteni. Pa najbolj ogroženih njihovih starih staršev jim ne pozabi omeniti.

  • Vera

   Na drugem portalu so kagali, da ga ni več na tiskovkah. Dobro,da je ostal .

  • Novo Jutro

   Verjetno nosi Kacin neki dolg in zato tudi neko odgovornost pred določenimi strici iz ozadja. Mora pač paziti,da se na tej strani preveč ne izkazuje.

  • Slovenka

   Mularijo bo morala zgrabiti policija.

 • LeftistsNPCs

  Ukinili so krizni štab, kolone levih se že vijejo v italiji na smučanje

  • pupa

   Italija je za slovence do nadaljnega zaprta, te lahko kjerkoli legitimitrajo in je kazen najmanj 400 evrov. Menim, da doživlja Italija še hujšo preizkušnjo kot Slovenija. V samem Trstu, ki je v naši neposredmi bližini, imajo že več kot petdeset mrtvih na račun CORONE med temi štiredesetletna blagajničarka. Informacija ni uradno preverjena.

 • Jožefa Benko

  malce prepozno, ker je marjan svoj štab ukinil že prej, pa vendar mnogo prepozno