Ko v 21. stoletju levi ljudskosti in jugoslovanski propagandi ni videti konca!?

Foto: STA

Če je večina Slovencev podpirala osamosvojitev Slovenije, pa žal ne moremo istega reči za politiko in medije. Levi mediji in levica okrog zadnjega predsednika Komunistične partije Slovenije Milana Kučana, za katere osamosvojitev nikoli ni bila intimna opcija, so namreč z vso paro vse do zadnjega hodili v zelje osamosvojiteljem in Demosu. Nič čudnega, da smo še poleti 1991 brali članke z naslovi, kot je “Samostojna Slovenija, ne hvala”, nič drugače pa ni dandanes, saj levičarji in mainstream mediji ne zamudijo priložnosti za povzdigovanje komunističnega diktatorja Josipa Broza Tita, pri tem pa “pozabljajo”, da je po Sloveniji več kot 600 množičnih morišč, ki nazorno kažejo neizprosno sliko revolucionarnega boja za oblast in njegovo neusmiljenost. 

Velepatriotski intelektualec Tomaž Mastnak je bil tisti, ki je tik pred slovensko osamosvojitvijo v reviji Mladina vztrajal, da si ne želi samostojne Slovenije, češ kdo nas bo pa priznal. Mastnak je bil prepričan, da v Evropski skupnosti in v Združenih državah Amerike ne bodo podprli slovenske neodvisnosti. “Česar komunistom ni uspelo v pol stoletja, je Demos dosegel v letu dni. Ljudje so se petdeset let upirali komunizmu, ker jim je kratil človeka dostojno življenje. Zdaj si ljudstvo prosto voli, da bo živelo kot živina. Plebiscitarni podvigi so žabja volna,” je med drugim zapisal Mastnak dober mesec pred osamosvojitvijo Slovenije od Jugoslavije.

Tomaž Mastnak (Foto: Printscreen/Youtube).

Poudaril je tudi, da nacionalna država lahko obstaja le v mreži sistemskih razmerij z drugimi nacionalnimi državami – če je druge suverene države ne priznajo, je ni. “In zdaj je že postalo očitno, da samostojne Slovenije druge nacionalne države ne mislijo priznati,” je bil jasen. Bankovec spodaj, ki nam ga je poslal eden izmed bralcev, predstavlja ultimativni dokaz o utemeljenosti članka “Samostojna Slovenije? Ne hvala!” pred osamosvojitvijo v reviji Mladina, kajti v skladu z njegovo prerokbo sedaj jemo le čemaž, regrat, šparglje itd., namesto da bi bili prav vsi do zadnjega milijarderji, če bi ostali Jugoslovani. No, če koga zanima, kakšno “silno” bogastvo, sodeč po ničlah, predstavlja bankovec, ne bo odveč podatek, da je bil ta januarja 1994 po uradnem tečaju NJB vreden približno desetinko evrskega centa.

Levica in razorožitev Slovenije
Spomnimo. Po volitvah, na katerih je slavil Demos, je levica skušala osamosvojitev najprej preprečiti z razorožitvijo Slovenije maja 1990, nato pa še zlasti z zaviranjem oblikovanja Slovenske vojske – takšno vlogo je imela na primer razvpita Deklaracija za mir, ki je zahtevala enostransko razorožitev Slovenije in katere podpisnik je bil tudi Kučan. Ko se je Slovenija v desetdnevni vojni ubranila pred agresijo, pa se je levica, ki je do konca prisegala na Jugoslavijo, odločila za postopno demonizacijo slovenskega osamosvajanja in osamosvojiteljev. Eno od priročnih orodij te jugonostalgične demonizacije so bile izmišljene zgodbe o trgovini z orožjem, s katerimi so skušali očrniti osamosvojitvenega obrambnega ministra Janeza Janšo in obenem odvrniti pozornost od sodelovanja slovenskih partijskih struktur pri razorožitvi Teritorialne obrambe maja 1990. Prve izmišljene zgodbe glede trgovine z orožjem so se pojavile že poleti 1991.

Sprenevedanju glede komunizma in Tita ni videti konca
Vladajoča koalicija si kljub izpovedim in statističnim podatkom o grobiščih še danes zatiska oči pred resnostjo posledic vseh treh totalitarizmov, in to kljub dejstvu, da Slovenija velja za edino evropsko državo, ki je trpela nasilje s strani vseh treh najhujših totalitarizmov 20. stoletja. Fašizem, nacizem in komunizem so v slovenskem narodu zaradi zločinov in krutosti ravnanj pustili neizmerljivo rano. Po vsem tem, kar po desetletjih prikrivanj, zavajanj in grajenju mitov na lažnih herojih danes vemo o povojnem komunističnem zločinskem dogajanju, je nedostojno in žaljivo do vseh žrtev in njihovih svojcev, da del slovenske politike še vedno vrednoti komunizem kot nekaj dobrega, njegove zločine pa opravičuje s partizanstvom in NOB, s čimer ne nazadnje omalovažuje tudi vse tiste partizane, ki so se iskreno uprli tujemu zavojevalcu.

Zgovoren je podatek, da se Josip Broz Tito uvršča na 13. mesto dvajsetih največjih morilcev 20. stoletja, saj je poskrbel za odstranitev največjih političnih nasprotnikov, ki bi lahko ogrozili njegovo vladanje s trdo roko. 570 tisoč smrti je razlog, da ga po krutosti uvrščamo celo pred Benita MussolinijaFidela Castra in Francisca Franca. Na priloženi znamki lahko vidimo podobo severnokorejskega voditelja Kim Il Sunga in Tita z roko v roki, ki jima je skupna “ljudskost”. Sicer je res, da se Sung po krutosti uvršča pred Tita, saj mu pripisujejo smrt 1,6 milijona žrtev, s čimer se uvršča na 8. mesto največjih dvajsetih morilcev 20. stoletja, je pa obema skupno, da sta sistematično skrbela za to, da jima ne bi politični nasprotniki hodili v zelje.

Za lažjo ponazoritev zločinov, ki so jih izvajali slovenski partizani, objavljamo naslednjo izpoved: Na koncu vojne, skupaj z drugimi 44 partizani sem v ujetništvu držal določeno gospodično Paulitsch (Pavlič). Zavrnila je poslušnost partizanom. Zatem je nastal prepir, dekle so razglasili za vohunko in 42 partizanov jo je posililo, potem pa jo je omenjeni odvedel v gozd in ubil. Samo še en tovariš je vedel, da so njeno telo razkosali in iz nje naredili golaž, ki so ga servirali partizanom, močno začinjenega s soljo, poprom in papriko, da se ne bi poznalo.” To se je zgodilo nekje v Spodnji Koroški, a točnega mesta spovednik, ki se je bal kazni Vatikana zaradi kršitve zaobljube molka, ni znal navesti.

Mnenje glasbenika iz tujine bolj pomembno kot mnenje 4/5 slovenske populacije, ki pa je živela pod Brozovo diktaturo
Žalostno je, kako mediji kljub dejstvom še danes obujajo jugonostalgijo. Eden izmed naših bralcev je bil zadnji petek povsem zgrožen ob poslušanju 2. radijskega programa. Povezovalec je namreč povedal, da naj bi John Lennon z ženo Titu poslal pismo spodbude in zahvale za prizadevanja za mir na svetu. Povezovalec, čigar imena žal ni uspel ujeti med vožnjo na avtocesti, je povedal dobesedno takole: “… Nekateri nedonošeni imbecili pa še vedno tvezijo o diktatorju.”

Ob tem je naš bralec zgroženo izjavil: “Ta tip torej meni, da če je imel nek faliran študent s pevskim talentom iz Velike Britanije, ki skoraj zagotovo ni poznal dogajanja v Jugoslaviji med letoma 1941 in 1989, dobro mnenje o Brozu, je to bistveno pomembneje kot mnenje 4/5 slovenske populacije, ki pa je živela pod Brozovo diktaturo. To, da niti omenjeni povezovalec ne ve, če je to pismo sploh res kdaj obstajalo, še bolj jasno kaže, za kakšnega ‘zmeneta’ gre, saj mu celo že sama možnost, da bi utegnil nekdo v tujini imeti dobro mnenje o Brozu, zadošča za skrajno zaničevanje večine Slovencev. Zanima me, če bodo levi dušebrižniki kaj godrnjali čez ta izraziti sovražni govor. No, pravzaprav me ne zanima, ker že vem odgovor,” je zaključil.

Žalostno je, kako hvalospevom in prirejanju prireditev, na katerih ne manjka rdečih zvezd in jugoslovanskih zastav, ni videti konca. Očitno se je komunistom težko sprijazniti z dejstvom, da se je kar 95 odstotkov udeleženih (88,5 odstotka vseh volivcev) na plebiscitu, ki je potekal 23. decembra 1990, odločilo za samostojno in neodvisno Slovenijo. Čas, ko smo brez prelivanja bratske krvi kot narod dosegli samostojno državo in se združili okrog pozitivnih civilizacijskih vrednot, bi nam moral predstavljati vzor za naprej, saj je do enotnosti Slovencev prišlo kljub neenotnosti politike, namesto tega pa smo priča razdvojenosti, ki ji ni videti konca. Bodo končno tudi jugonostalgiki spregledali in se sprijaznili z zgodovinskimi dejstvi? Le tako bo namreč tudi v praksi mogoča usmeritev Slovenije na pot evropskosti.

H. M.

 • Miro Jereb

  Kako hudika a je kučman še živ ? Ah jebi ga…jest sem se pa že veselil moji intimni opciji .

  • SIMON ROZIC

   …enkrat se nama bo že izpolnila..pravijo, da nikoli ni prepozno !

   • boogin1

    Takrat bomo nazdravili s šampanjcem.

    • piko8

     V ta namwn hranim steklenico penine!!!

 • Valter BraniSlav

  Zaradi pljuvanja po NOB ste v opoziciji in ne vladate.
  Ko Kucana ne bo vec med zivimi, kdo bo Vas novi dezurni krivec?
  KDO BO KRIV DA STE ZAMORJENI KER IZ SEBE NISTE NAREDILI NIC???
  Slabic vedno krivi nekoga drugega. Pri nas v ZDA so se nekoc tako obnasali crnci ki so za vse lastne neuspehe krivili bele rasiste. Danes so crni emancipirani in se vedejo kot odrasli ljudje.
  KDAJ BOSTE ODRASLI VI?

  • Luiggi

   Ves kaj Valter,ti mal prevec cvekas in se hvalis,stalno pa povelicujes enonogega trinoga,bolan si v tikvi!

   • Valter BraniSlav

    Bogat v denarju in potomcih…
    Ja vem, uspeh v ZDA mi je udaril v glavo.
    So what?

    • FORT WORTH

     No way.
     Ti ZDA se videl nisi !!

     • Valter BraniSlav

      ZAKAJ NE?
      A zato ker vsi butci zivijo le v SLO?

     • FORT WORTH

      Ker med Slovenci, ki so tam ne bos nasel titofanatika, kot si ti.
      Tisti so se uklopili v ameriski nacin zivljenja in, kadar je govora o titu samo zamahnejo z roko.
      V ZDA so emigrirali zaradi politike, svobode in 7 – 10 x visjih plac, kot so danes v sloveniji.

     • Valter BraniSlav

      Jaz danes zasluzim 100 x vec od ameriskega poprecja. To pa zato ker sem v ZDA prisel z dokoncano EF.
      Ce bi bil rojen v ZDA, bi tezko studiral. Moj IQ je poprecen, starsi pa bi bili revni (Macki in Kardelji bi v ZDA bili na dnu).
      Zakaj ne bi bil hvalezen Titovi SFRJ za dar izobrazbe in odprte meje?

     • Iztok Kresnik

      Kakšna ekonomska neki ti si navaden Luzar ki klati neumnosti tvoj Tito je morilec

     • Valter BraniSlav

      Nismo vsi luzerji tak kot si ti.

     • Valter BraniSlav

      Moj Tito je moj dobrotnik.

  • FORT WORTH

   In v ZDA lahko vidis najvec črnih bogatasev na planetu.
   Titova politika ( se vedno tudi danes ) govori in pise, kako zelo so temnoplti v ZDA zapostavljeni in brez pravic.
   Narobe svet tale titova politika !!
   Hehehe

  • slosin

   dej ne serji….ex in sedanji komunajzarji niso sposobni narediti iz Slovenije nič….rajši se vprašaj, kdo bo krivec za njihove pizdarije, ko JJ ne bo več….pa tole o nigrih v zda je tud mal za lase privlečeno…..

 • Ros

  Milan kučan je dobil M227, kar pomeni, da je že praznoval zadnje novo leto. Uživaj v peklu prekleti satanist in poosebljenje zla.

 • Valter BraniSlav

  …”Ta tip torej meni, da če je imel nek faliran študent s pevskim talentom iz Velike Britanije, ki skoraj zagotovo ni poznal dogajanja v Jugoslaviji med letoma 1941 in 1989, dobro mnenje o Brozu, je to bistveno pomembneje kot mnenje 4/5 slovenske populacije, ki pa je živela pod Brozovo diktaturo”…

  John Lennon je bil “faliran” student ???
  Jaz naj bi bil “berac iz Rakove Jelse” ???
  O Brozu naj bi 80% Slovencev imelo slabo mnenje???
  Ankete, ki jih je opravila Ninamedia v letih 1995, 1998, 2001, 2007 in 2010, kažejo stalno visok odstotek za ocene, da je Tito pozitivna zgodovinska osebnost (najmanj leta 1998: 63 %, največ leta 2007: 81 %) in nizek odstotek anketirancev, ki ocenjujejo Tita negativno (med 7 in 11 % v različnih letih; razlika neopredeljeni).[11]

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Josip_Broz_-_Tito

  • SIMON ROZIC

   ….a je ljudstvo imelo kakšno izbiro? Po letu 1991 se še vedno boji, da
   bo stara svinja prilezla na plano z nekimi reenkaniranimi osebki!!!

   • Valter BraniSlav

    Pazite…. moja stricka se bosta vrnila…

    • SIMON ROZIC

     Osel!

  • antimur

   Ti ne samo, da si politično nepismen, ti si enostavno bedak. Kako lahko vsiljuješ anketo levofašistične Ninamedie za relevantno in pošteno.

 • Valter BraniSlav

  https://arhiva.nedeljnik.rs/nedeljnik/portalnews/ekskluzivno-istrazivanje-srbi-bi-danas-na-izborima-izabrali-tita/

  Rezultat istraživanja (u procentima):

  Tito 24,6

  Vučić 23,5

  Đinđić 10,7

  Milošević 7,4

  Pašić 4,4

  Tadić 2,1

  Koštunica 0,7

  Nijedan od navedenih 18,7

  Ne znam 7,9

  • Iztok Kresnik

   Posledica Titove politike so grozljive krvav razpad Jugoslavije. Velika zadovsenost zahod ga je podpiral ker so imeli od njega korist

   • Valter BraniSlav

    Ja, tako je zivljenje.
    Se zlasti v ZDA .

   • Valter BraniSlav

    ZDA SO PODPIRALE TUDI NACISTICNE ZNANSTVENIKI KER SO IMELI OD NJIH KORIST.
    Google OPERATION PAPERCLIP

 • Roman Benedik

  ampak,zakaj ni pisec imenovan s polnim imenom?

 • sloustava

  Oglejte si ga, tipa, ki se deklarira kot Slovenec, pa ni zelel in ne zeli, da je samostojna Slovenija intimna opcija, NJEGOVA! Prosim, Slovenci , ne pozabite, kdo vam in vasim potomcem NE zeli dobro, kdo je sorosevec in titoist v istem telesu. NE POZABITE!

 • Andrej

  Komunisti delajo. Če bi danes izvedli podoben plebiscit bi bistveno večji odstotek, kot si morda mislimo, hotel nazaj v YU. Zdrekali so cel narod in mu zmešali glavo. To je dejstvo, ki ga je nujno potrebno upoštevati.

  • Slovenec

   Točno.

   • pravapot

    Že po dveh letih bi bilo zopet veliko sran.e, ko bi imeli nekega Vučića za predsednika

 • VERZIFIKATOR

  Mile Čukan

  OPCIJA BREZIMNA

  Je optiral svojčas, lamentiral,
  opcija, dejali so, intimna,
  on sam sebi rekel legitimna
  odločitev, z njo naprej laviral.

  O optiranju smo poslušali
  vsakič znova, ko se je prikazal,
  mislil vsakič, da se je izmazal,
  ker ga na zagovor niso dali.

  Opcijo zdaj desetletja gledam,
  ali je intimna, se sprašujem,
  se nad legitimnostjo hudujem,
  v prazno, tega dobro se zavedam.

  Ni da z opcijo bi se ukvarjal,
  siva je, povsem neprepričljiva,
  vsa pritlehna, skrajno nadušljiva,
  ni da kaj od tega bi poudarjal.

  Naj, če hoče, še tako optira,
  naj intimno scela se razgali,
  malih ne zanima svet živali
  me prav nič, ki vase se podira.

  Ko ne bo ga, naglo bo brezimen,
  v majhni vsej sivini bo pozabljen,
  tudi on kot drugi uporabljen,
  da je z opicami bil intimen.

 • Slovenec

  Komunisti so primer hudega zla na svetu. Namen imajo uničiti vse kar je možno. So
  prostozidarji. Najhuje je, da so tudi v Sloveniji tako močno oprali možgane ljudem in jim dali privilegije, da jih ljudstvo
  noče, ne zna in zmore vreči z sedla in na
  ta način trpi. Enkrat se bo to vseeno zgodilo. Medtem pa je vprašanje na kolikšen nizek nivo bo Slovenija padla
  in koliko desetletij bo potrebovala za
  gospodarsko in moralno okrevanje.
  Imamo pač Butale brez primere…

 • Silos

  Odlično izgleda za svoja leta tale Milan.

  • SIMON ROZIC

   …pojdi no k okulistu! Kdaj je zloba dobro “zgledala”?

 • antimur

  Normalno, da je lahko takšno stanje, če je udba na to bila pripravljena, saj je desetletja pred razpadom srboslavije preigravala različne scenarije, kako delovati po razpadu. Tako, da je ob osamosvojitvi bila levofašistična drhal, s Kučanom na čelu na to pripravljena in pokradla vse nepremičnine in finance, ter se bogato založila za plačevanje s tem krvavim denarjem ter olastninila ves državni aparat, s sodstvom, vojsko, policijo, predvsem pa prvo poskrbela za medije in šolstvo. Ker posebno pri izdajalcih igra glavno vlogo denar, jim je to uspelo, posebno potem, ko jim je z lažnivimi mediji uspelo nastaviti zločinca Kučana za predsednika.

 • pajot

  Z volilnimi lističi jih ne bomo premagali. Po svetu to delajo na drug način.

 • FORT WORTH

  In se najbolj so za yugovino tista teleta, ki v njej niso preziveli 5 minut.
  Yugo-rusofili so pa itak najslabsi mozni in zaostali nevednezi.

  • Perkele

   Yugo-rusofili so ostareli Srbi.

   • FORT WORTH

    In slovenska hudba, ki je imela in se vedno ima srbski kader.

  • slosin

   ja, najbolj bedno je, da so uspeli tudi mlade napumpat, kako je bilo v jugi vse oh in ah. Poznam jih kar nekaj, ki so bili ob osamosvojitvi še smrkavci, pa plozajo, kako je bilo včasih lepo in to celo taki z univerzitetno izobrazbo. Večina jih pa ob vprašanju, kakšna je razlika med totalitarizmom in demokracijo gleda, kot tele v nova vrata…..Največkrat povedo, kako si včasih takoj dobil službo in stanovanje……Ko jim pa poveš, da je šlo iz juge s trebuhom za kruhom na zahod preko 1 mio ljudi, pa pravijo, ‘pa saj je danes enako’….neizobraženi zaplankani bedniki, ki jih je čas povozil….

 • JANEZ GUS

  Te smrkave zblojene skrajne levičarje poslat vSibirski gulag v toplice.Po enem letu bi jih vprašal,kakšno mnenje imajo o DEMOKRATIČNEM socializmu.

 • Antonius

  Slovenci so špica, se veseli komunistični Kučan! Veleizdajalec in njegov forum ljudem prek sredstev javnega obveščanja lažeta, da je Janez Janša največji slovenski problem, slovenski volivci pa verjamejo lažem in mirno spregledajo, da so zaradi lažnivcev o Janezu Janši dvakrat dokapitalizirali pokradeno NLB, da so in jim še vedno kradejo državno premoženje, da zaradi njih stojijo v vrstah okradenega denarja iz zdravstva, …………… !
  Seveda so šli vrli Slovenci z lahkoto mimo resnice o Kučanu že takrat, ko jo je izpovedal bivši Elanov, danes po nedolžnem zaprt finančnik Koder, koliko deviz je moral dati iz skoraj prazne Elanove devizne blagajne, ki jih je za svoj žep zahteval prvi sekretar Centralnega komiteja Slovenije.
  Dejstvo je, pošteni Janez Janša jim je pred slovensko javnostjo paravan, da lahko za lažmi, ki jih v javnost trosijo o njem, še naprej neopazno kradejo.

 • Drago

  Titov pogreb. Na častni tribuni sami komunisti in zločinci : https://www.delo.si/55let/55-let-dela-sedem-filmov-za-ljubljano-triindvajset-za-pogreb.htm

 • Drago

  “Ta tip torej meni, da če je imel nek faliran študent s pevskim
  talentom iz Velike Britanije, ki skoraj zagotovo ni poznal dogajanja v
  Jugoslaviji med letoma 1941 in 1989, dobro mnenje o Brozu, je to
  bistveno pomembneje kot mnenje 4/5 slovenske populacije, ki pa je živela
  pod Brozovo diktaturo.

  Pa koga briga, kaj neki zafrustrirani janševik misli o Johnu Lennonu?

  • FORT WORTH

   Zafrustriranec te je naredo, zato pa take pises.

  • slosin

   kdo pa je to janševik….

   • Drago
    • slosin

     dej no… vsi vemo, da so to levi tipčki, ki se na smrt bojijo JJ…

     • Drago

      Logika ti pa ni ravno močnejša stran. Torej so kučanisti desni tipčki, ki se na smrt bojijo Kučana?

 • Hribouc

  Protikomunisti Slo : ČRNE BUKVE 1943
  Protikomunisti Slo : V ZNAMENJU OF, dokazi o zločinih 1943
  9 EU avtorjev : ČRNA KNJIGA KOMUNIZMA
  Drago Jančar: TEMNA STRAN MESECA
  Sergej Kurdakov : ODPUSTI MI NATAŠA
  Karlo Steiner: 7000 dni v SIBIRIJI
  Orlando Figes – ŠEPETALCI
  Orlando Figes – TRAGEDIJA LJUDSTVA, ruska revolucija 1891-1924
  Alain Besancon: ZLO STOLETJA

  Jacques Semelin: OČISTITI UNIČITI
  Ivan Korošec : MOJA DOLINA
  France Turšič : MED NORCI, ZLOČINCI IN LJUDEŽERCI
  NSZ: SLOVENSKI DOLG DO SIVEGA POTOKA
  Zdenko Zavadlav: POZNA SPOVED UDBOVCA
  Milovan Džilas: NOVI RAZRED
  Aleksander Bajt: BERMANOV DOSJE
  Marko Štrovs: NEME PRIČE
  Več avtorjev: NOTRANJSKI LISTI
  S.Semič Daki: NAJBOLJŠI SO PADLI- kako se je začelo po gošarsko
  Drago Jančar: TO NOČ SEM JO VIDEL
  Roman Leljak : SAM PROTI NJIM, MIT O NOB in 25 drugih knjig
  Jože Dežman : NI BILO LAHKO A SMO OBSTALI IN STOJIMO
  Jože Dežman. SLOVENIJA 1945-1960
  Silvin Eiletz: PRED SODBO ZGODOVINE ( o Stalinu in Titu kriminalcih)

  Silvin Eiletz: TITOVA SKRIVNA LETA V MOSKVI 1936-1940
  Ljuba Dornik: OZNA in prevzem oblasti
  Lovro Šturm : O VZPONU KOMUNIZMA NA SLOVENSKEM
  Gregor Medvešek: MIT o NOB
  Maks Ipavec: KALVARIJA NOTRANJSKE DEŽELE
  Janko maček: KAKO SE JE ZAČEL

  Se nadaljuje…

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++++ zelo OK seznam, HVALAA !
   bom kaj dodal – kot OK ex knjižničar. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • milanček

  Zavedni Slovenci, poti sta dve, prva so volitve, da se ljudje udeležijo in volijo pravo stranko, jaz volim SDS, in tako dobimo večino-vlado, ki mora “poskrbeti” za vse to kućanovo golazen podprto z jankovićevo jugo mafijo! Druga pot, katera se bo najverjetneje uresničila pa je, državljanska nepokorščina in se na krvav način Slovenija končno osvobodi! zatorej, predragi moji zavedni Slovenci, oborožite se, drugače nas bo ta golazen uničila, primer si oglejte, kako načrtno hočejo dobesedno zjebat slov. vojsko! kućan naj gre takoj po poti morilca tita!

 • milanček

  kućan, največ boš naredil za Slovenijo, če takoj, ta moment crkneš!

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Komuniste bodo požrle gliste.

 • Anton

  lahko je biti solidaren, če ti to solidarnost plačujejo drugi. pač levičarji kot hinavci,le zakaj nisem presenečen?

  sarkazem press

 • Janez Kepic-Kern

  Samo kako to izvesti,
  KAKO IZVESTI – PRENOVE
  BREZPERSPEKTIVNE – “POKOMUNISTIČNE MISELNOSTI”
  V
  BOLJ TVORRNE
  – NA OBČUTKU
  1.LASTNE OSEBNE ZMOŽNPSTI.
  NA OSNOVI
  ZAVEZANOSTI
  2.
  DRUŽINSKEMU ŽIVLJENJU IN
  OBČUTKU
  3. PRIPADNOSTI SVOJEMU NARODU ?
  Ko PA
  imamo z nad 70 let
  ex KP, ZK TERORJA ZASTRAŠENE PRAVNIKE. IN
  PREMALO POKONČNIH NARONO ZAVEDNIH SLOVENCEV,
  KI SE UPAJO – JAVNO IZPOSTAVITI ?

  A najbrž bi šlo. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  SE VE KDO NAJ BO ORGANIZATOR.
  POMLADNE STRANKE.

 • Janez Kepic-Kern

  BRANJE
  ZD SE
  – ZA SKROMNO – RAZGLEDANEGA EX CKZK – JA M.K.
  IN
  ZA NJEGOVE – zdi se –
  enako malo razgledane – SLEDILCE !
  – ali je kdaj bil v ZDA?
  — Ali sploh zna, govori – ANGLEŠKO?

  CITATNO
  IZ HR SVIJET: FRANC AMBROZ … JE TITO.
  https://hrsvijet.net/index….

  Englez, koji je iz Lonodona doselio u Australiju, radeći zajedno, sa Hrvatom u Australiji, povjerio je da je on, na jednom mjestu u Londonu, sa naredjenjem palio hrpu knjiga. Iz znatiželje, uzeo je, jednu knjigu, sakrio, čitao i tu je knjigu donio u Australiju.

  Tu knjigu, sa naslovom, Razlog u pobuni, ( Reason in Revolt), napisao je Fred Copeman, koji je bio zapovjednik, bataljona, engleskih dragovoljaca, njih 500, u španjolskom gradjanskom ratu u sastavu internacionalne komunističke divizije u borbama protiv vojnika generala Franka. U toj knjizi, objavio je i sliku, na kojoj je Fred Copeman, zajedno, što je napisano, sa Josipom Brozom, pod nadimkom Šapajev, koji je bio zapovjednik bataljona Dimitrov, dragovoljaca sa Balkana. Ta knjiga je tiskana u Londonu, 1948.g. u 10.000 primjeraka, koji su svi završili na lomači.

  Došavši u London, 1972.g. otišao sam u knjižnicu engleskog parlamenta, potražiti tu knjigu i na iznenadjenje službenika u knjižnici, on je ustanovio, da tu knjigu nemaju. Na zadnjim stranicama te knjige, kad je prekinuo sa komunističkim neistinama, F. Copeman je napisao da je postao član organizacije u Londonu, sa imenom, ”moral rearmament,” za borbu protiv komunizma. Uz pomoć prijatelja u Londonu, od osobe u toj organizaciji, prijatelja F. Copemana, dobio sam tu knjigu, koju je on dobio od F. Copemana. Želio sam osobno razgovarati sa Fredom Copemanom ali njegov prijatelj reče, da njima nije poznato, gdje je on i da više nemaju nikakove vijesti od njega.

  Polubraća Josip Broz i Franc Ambrož

  Kad se je taj Tito pojavio u Beogradu,1945. dva brata sa prezimenom, Vinkmiler u Austriji, izjavili su u bečkim novinama Kurir, sljedeće:“ Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv.Pavao” u Kernstenu. Njegovo ime među nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rođen je u Beču…..Uživao je u ljepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje….Radi sređivanja nasljedstva od oca, na sudu u Ptuju, braća Vinkmiler, sačuvali su dokument, zahvale braće, što su uputili, svome školskom prijatelju, Francu Ambrozu, zvanome Tito, radi njegove pomoći, za sredjivanje, nasljedstva, na sudu u Ptuju.” U toj školi, Franc Amroz, dobio je najbolju naobrazbu na Wiener-deutsch govoru i završio je i glazbenu školu sa savršenim sviranjem na glasoviru skladbe Verdia i Chopina, što je i dokazao, sa priznanjem Zinke Kunc, koja je njemu pjevala, sa njegovom pratnjom na glasoviru. Na poziv Tite, otišla je u Beograd i došavši natrag u Zagreb, na sastanku sa svojim prijateljicama, rekla je da je na Dedinju u Titinom dvorcu, Tito svirao na glasoviru, od slonove kosti, prateći njezono pjevanje. Taj glasovor je dobio na poklon od Nehrua iz Indije. To svjedočanstvo, dobio sam od prijateljice Zinke Kunc, koja je sudjelovala u razgovoru, sa Zinkom Kunc.

  U prvom svjetskom ratu, taj Franc Ambroz, otišao je u Rusiju, gdje je 1918.g. primljen u komunističku partiju, pod imenom , Josip Broz, Valter i Tito.

  Njegova majka, Marija Javeršek, selo Podsreda, Slovenija, žena Franje Broza, Kumrovec, radila je u Beču, kod trgovca, Samuela Mayera, stvarnog biološkog oca Franca Amboza, rodjenog u Beču, 7. svibnja, 1891.g. pod imenom, Josua Ambroz Mayer. Po židovskom zakonu, djete nosi nacionalnost majke i prema tome zakonu, sin Marije Javeršek , od oca Samuela Mayera, Ambroz Mayer, on je Slovenac.

  Njegov otac, Samuel Mayer, školovao je svoga sina u Beču i višoj vojnoj školi u Pečuhu.

  Marija Javeršek, rodila je u Kumrovacu, 21. travnja, 1892.g. Josipa Broza, otac, Franjo Broz i taj Josip Broz polubrat, Ambrozu Mayeru, bio je po zanatu bravar, mehaničar. Od 1907.g. do 1913.g. Josip Broz radio je u Sisku, gdje mu je stroj odrezao srednji prst, na desnoj ruci. Niko Ivšić radnik, član komunistiške partije, bio je prisutan, pored Josipa Broza, kad se je to dogodilo.

  Poslje rata, 1945.g. kad je Tito došao u Sisak, Niko Ivšić, pred prisutnim svjedocima, rukova se sa Titom i reče:” Ti nisi Josip Broz,” jer je Tito imao sve prste čitave. Poslje toga razgovora, OZN-a je Niku Ivšića mučila i na kraju ubila.

  Fred Copeman prije odlaska u Španjolsku, došao je u ured komunističke Kominterne u Parizu, od kuda su prebacivali dobrovoljce u Španjolsku. Fred Copeman, ostavio je svjedočanstvo, da je tu u uredu Kominterne upoznao, Josipa Broza -Titu i došavši u Španjolsku tu je sa dokazima u toj njegovoj knjizi, dokazao i reče, da je tu upoznao Josipa Broza, pod imenom Šapajev.?? Radi čega??

  Radi toga jer je Kominterna, radi zavaravanja, upotrebila pravoga Josipa Broza, kao dvojnika, po majci sličnoga polubrata, sa Franc Ambrozom, prozvanim Tito, od oca Samuela Majera. Pri kraju španjolskog gradjanskog rata, stvarni Josip Broz, prozvan Šapajev, komandir bataljona Dimitrov, on je u Španjolskoj ubijen, jer Kominterni više nije bio potreban.

  Film, što je snimio Ante Vrdoljak, to je film o Francu Ambrozu, prozvanom Tito.

  Tko su ti, koji su uništili i zapalili knjigu Fred Copemana i zašto i radi čega u kojoj je Fred Copeman dokazao da je bio zajedno u Španjolskoj, sa Josipom Brozom, zapovjednikom, bataljona Dimitrov i da je u uredu Kominterne u Parizu upoznao osobu, sa imenom Josip Broz, Tito, gdje je u njegovoj službenoj biografiji napisano da on nikada nije bio u Španjolskoj. Što je i istina, jer je u Španjolskoj bio njegov polubrat, Josip Broz, po zanimanju bravar, bez jednoga prsta na desnoj ruci, kojega je partija ubila, jer partiji više nije bio potreban.

  KONEC ŠALE.

  A je detektiv P. se zdi – skromen
  in noče postati – SLAVEN
  KOT
  ODKRITELJ PRAVE IDENTITETE – T.I. Maršala TITA.? Se zdi? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  SEVEDA JAZ, Janez Kepic-Kern zagovarjam stališče – naj nejasnost identitete ex t. i. MARŠALA TITA
  raziščejo
  za to – za identitete oseb – usposobljene in pooblaščene uradne službe države R. Slovenije.

 • montyamp

  Astrološka psihologija svetuje :
  – če hočete zdravo državo , so atentati , montirani sodni procesi in bankroti prepovedani .
  – če hočete zdravo državo , morate mentalno motene spraviti na rehabilitacije v ustrezne ustanove
  – če hočete zdravo državo , morate na oblast spraviti zdrave ljudi
  Na seznamu je nekaj kozorogov , zaslužnih za stanje v Sloveniji in tudi v svetu.
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , Svetlana Slapšak , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .

  Podalpski svet je z nastankom komunistične partije l.1920 , se pravi oddelka banditskega gibanja , dobil smrtni udarec v gospodarskem , kulturnem , finančnem ,……………………………. smislu .
  Za svoje trditve imam seveda dokaze .
  1992 – Likvidacija predsedniškega kandidata Ivana Krambergerja
  1994 – Afera Depala vas, politični obračun z Janezom Janšo
  2000 – Nespoštovanje rezultata referenduma o večinskem volilnem sistemu in medijski umor Andreja
  Bajuka
  2008 – Veliki pok iz Finske v režiji omrežja Foruma 21
  2011 – Tožilsko-sodni proces Patria proti predsedniku SDS Janezu Janši
  2014 – Na podlagi montirane sodbe v primeru Patria v zapor pošljejo prvaka SDS, konkurenco torej
  onemogočijo z represijo.
  2019 – udbovska judikatura mora priznati da je Novič nedolžen , Kemijski inštitut pa fabrika za redčenje
  substanc , ki so vir dohodka murglosrbskemu kokakartelu .

  • Janez Kepic-Kern

   hvala
   za
   vaš trud in za objavo.
   Veliko dejstev – ste zbrali. Hvala ! L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA

 • montyamp

  Kje se je med osamosvojitveno vojno skrival murglosrbsko halbmadžarski prekmurec žvepleni pritlikavec ???
  A veste kje se je skrival med osamosvojitvijo, ko je bil Janša na poziciji?
  V Konjšici nad Zagorjem na vikendu Štefkine sestrične, ki se piše Dolanc in je neposredna sorodnica Staneta Dolanca.

 • montyamp

  Ko govoriš z levičarji nižjega ne vladnega ranga so eni še vedno zelo prepričani kako je Kučan osamosvajal Slovenijo. Eden mi je nedolgo nazaj celo rekel, da bi bil pripravljen dati za Kučana tudi življenje.
  Pa jim poveš, da sta ZSMS in Školjč pripravljala rušenje Demosove vlade celo v času same vojne. Ja pravijo ampak Kučan ni ZSMS. On ni bil s tem nič povezan.
  Pa jim poveš, da so v takratni SDP danes SD par dni pred osamosvojitvijo terjali odstop vlade in konfederacijo. Ja pravijo ampak Kučan ni SDP. On ni imel nič s tem. Čeprav je imel pri njih zamrznjeno članstvo.
  Pa jim poveš, da je Kučan sodeloval pri načrtih, da ne bi imeli svoje vojske. Ja ampak to je hotel samo mir pravijo. Kot da bi JLA kaj dala na to?!!
  Pa jim poveš, da je Kučan sodeloval pri razorožitvi TO. Ja ampak to ni bilo čisto tako, on je dober pa so ga eni zavedli. Predsednik CK, šef udbe se pusti nategnit slabše od kake šolarke?!!
  Pa jim poveš, da je Zlobec sodeloval s Kučanom in lobiral proti osamosvojitvi v tujini. Ja pravijo pa to ne more biti res, ker saj se spomnimo kako je zapustil kongres ZKJ v Beogradu.

  Kaj naj rečemo na takšne ljudi? Upati je samo, da bodo novo generacije pametnejše in bodo s pomočjo interneta spoznale kaj je bila resnica!

 • montyamp

  »Domovinsko pravico je v tem kontekstu dobilo ali če sem bolj natančen, dobiva načelo »kdor ni z nami je proti nam«, še bolj določeno »kdor ni z mano, je proti nam«, je torej sovražnik. In za premagovanje
  sovražnika so dovoljena vsa sredstva, ne samo tista, ki jih pozna demokracija, torej argumenti, protiargumenti, ampak vse tisto, kar z demokracijo nima nobene zveze: to je najprej diskvalifikacija in potem likvidacija, če je potrebno tudi fizična.«

  Milan Kučan, izrečeno na poslanskem večeru Boruta Pahorja v Novi Gorici, 23. februar 1994
  1992 je bila likvidacija KRAMBERGERJA .

  • montyamp

   Škoda da se likvidirajo dobrotniki , banditi pa preživijo , da narod lahko pod golaznijo crkuje .

 • montyamp

  Vedno je v političnih spopadih potegnil s tistimi, ki jim je kazalo na zmago. Tako je leta 1973 kljub drugačnim predhodnim obljubam podprl Kardelja in izdal Staneta Kavčiča, leto kasneje ob čistki na politični fakulteti Hribarja, Rusa, Arzenška in Jerovška, v času službovanja v CK ZKJ skupaj z Ribičičem je podpiral srbske represivne ukrepe na Kosovu, leta 1988 je hotel pomiriti Srbe in JLA z aretacijo kritičnih novinarjev, leta 1989 je nasprotoval prepovedi srbskega mitinga resnice v Ljubljani in policijski akciji Sever, češ da to pomeni postavljanje meje na Kolpo. Maja 1990 je omogočil razorožitev večjega dela TO, novembra 1990 je sprva nasprotoval plebiscitu, februarja 1991, že po plebiscitu, pa je podpisal t.i. Deklaracijo za mir, ki je nasprotovala ustanovitvi Slovenske vojske. Ob prodaji družbenega stanovanjskega fonda je protizakonito privatiziral tudi državno reprezentančno hišo v Murglah, zanjo je plačal le pičlih 30.000 DEM. Jeseni 1991 je preko Rupla in Spomenke Hribar uspel razcepiti Slovensko demokratično zvezo in tako je Demosu vzel večino v skupščini. Neposredno je organiziral vse tri nezaupnice proti DemoSovi vladi (Voljč, Bavčar, Drnovšek), po volitvah leta 1992 pa je po svojih zamislih oblikoval veliko koalicijo LDS, ZLSD in SKD. Marca 1994 je organiziral in neposredno usmerjal spletko proti Janši in ga odstranil iz vlade, jeseni istega leta pa je po odstopu Rigelnika neomajno vztrajal na izvolitvi Jožefa Školča za predsednika državnega zbora RS. Leta 1995 je Vrhovno sodišče ugotovilo, da je bilo ob Kučanovi predvolilni kampanji leta 1992 utajenih za okoli 15 milijonov SIT davka. Leta 1996 je bilo v knjigi Kučanov klan navedeno, da je Milan Kučan v letih 1986 – 1990 prejel samo od Elana za okoli 400.000 DEM različnih daril in denarja. Kučanov urad je po mnogih javnih vprašanjih potreboval več kot dva meseca, da je objavljeno trditev medlo zanikal. Kučan sam pa je molčal.

 • montyamp

  Ob tem se spomnimo še na nekaj najbolj “odmevnih” izjav Milana Kučana od leta 1988 naprej.
  Žvepleni pritlikavec , halbmadžarsko murglosrbski prekmurec , razoroževalec slovenske TO , veleizdajalec ,…………… pravi takole :

  ”Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta … Vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo.”
  Milan Kučan, 26. 10. 1988
  ”Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana.”
  Milan Kučan v Ljubljani, 8. 2. 1989
  ”Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi.”
  Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989
  ”Za nikakršen odhod in odcepitev iz Jugoslavije ne gre. Z dopolnili smo ustvarili pomembne pogoje za prihodnost, za socializem po meri ljudi.”
  Milan Kučan, 2. 10. 1989
  ”Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija. Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti.”
  Milan Kučan v Beogradu, december 1989
  ”O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.”
  Milan Kučan, 31. 1. 1990
  ”Zame je merodajno predvsem vprašanje, ali Slovencem res ni mogoče živeti v Jugoslaviji.”
  Milan Kučan, februar 1990
  ”O odcepitveni poti nisem nikoli govoril, o njej pa so govorili mnogi politični ljudje v Sloveniji.”
  Milan Kučan, 20. 4. 1990

 • montyamp

  Seveda je moral potrditi saj je sam kšeftal s Čengičem in Izetbegovičem,posle pa je nadziral Silvo Komar SDV,JJ pa jih je zaheblal ,ko jim je na MB letališču zasegel kontejnerje polne orožja za Bosno,ki so jih hoteli stlačitiv ukrajinske helikopterje z oznakami Rdečega križa.
  Ko je bilo orožje Kučanu zaseženo,je poslal faks Čengić;”Milane ,daj šalji ono oružje koje si obečao in kojeg smo ti platili”.

 • montyamp

  O nastanku in namenu Kučanovega klana: »Najbolj varovana skrivnost je bil ves čas podatek, da znotraj partije obstaja Organizacija oziroma nekakšna oblast nad oblastjo. (…) Milan Kučan je lahko začel upati, da bo nekoč šef partijskega imperija, šele potem, ko se je konec osemdesetih let prerinil v Organizacijo. (…) Obstajajo priče, ki zatrjujejo, da je najožji krog Organizacije leta 1989 sprejel sklep o nujnih ukrepih za preživetje njenih potomcev in da je bilo izrecno rečeno, da sprememba režima nikakor ne sme prizadeti ali socialno ogroziti njihovih otrok.«

 • montyamp

  Spomnimo, kaj je o šolstvu leta 1973 povedal Kučan, objavljeno je bilo v glasilu Komunist:
  “To pa spet pomeni, da bodo morali iz šole tisti ljudje, ki svojih osebnih ciljev ne morejo usklajevati z družbenimi, pri čemer pa seveda ne gre predvsem in samo za religiozne učitelje. Gre namreč za širšo diferenciacijo, pri kateri ključni problemi niso religiozni, o čemer smo podrobneje govorili že na 30. seji CK. (…) V prosvetnih kolektivih pa morajo biti ljudje, ki (kakor stalno poudarjamo) sprejemajo socialistično usmeritev in so se zanjo tudi pripravljeni bojevati. To pa so hkrati tudi ljudje, ki imajo temeljne kriterije za sprejem v ZK. (…) Učitelj je namreč vojak revolucije in zato mora biti pripravljen za svoje poslanstvo …”
  (Milan Kučan, Komunist, 9/3-1973). Bistvo tiči v nadzoru nad šolstvom. Povsem enako je bilo v prejšnjem sistemu. Če jim je uspelo oskruniti druga področja, zakaj ne bi isto storili še s šolstvom? Zavajanje za dosego svojega cilja je naslov zgodbe, ki jo Kučan s svojimi priležniki že dolgo piše.

 • montyamp

  LAŽ , NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA .
  Laž ima vedno večji učinek kot resnica , važno je doseči cilj , četudi preko trupel in nedolžnih v zaporu .
  Resnico varujejo bataljoni laži .

 • Olga101

  Kučana v zapor, pa bomo rešili tričetrt problemov!

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++++++ se strinjam, žal bo to v praksi
   – težko izvedljivo,
   ob množici naših še vedno
   “KOMUNISTIČNO PRESTRAŠENIH PRAVNIKOV, TOŽILCEV, SODNIKOV” – SE ZDI ?
   Še vedno
   – ” EX KP, ZK – prestrašenih”?! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Olga101

    Kjer je volja, je pot! Gre za kršenje človekovih pravic in zločine pod Kućanovih vodstvom!

  • milanček

   še boljš na žale!

 • Janez Kepic-Kern

  BODIMO NO – RESNI !
  SE
  RAZUME – SAMO PO SEBI,
  DA
  NE MORE BITI – “NOSILEC PRIHODNOSTI” – NAS SLOVENCEV
  NEK
  NIZKORASLI , SKORAJ 80 LETNI – EX KP, ZK “SISTEMČEK”, ZDAJ LE – STARČEK – pač !
  Ob
  njega boljšem času v 1980. in v 1990. letih
  je – če – zaradi njega mini , nenevarnega videza
  – po domače povedano – “PRAV PRIŠEL” tedaj že zelo starim
  pn
  “NELEPIM” EX KP STALINISTO I. MAČKU, M. RIBIČIČU ITD.
  DA
  SE JE KAZAL – NAM PREBIVALSTVU –
  kot
  PREDSTAVNIK TEDAJ ŽE PROPADAJOČE
  “TITO”
  STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNE – “OBLASTI”
  LE
  TO JE – BILO,
  LE – FIGURICA – JE BIL !Tako,
  kot so bili – le nemočne “figurice” – tisti,
  ki
  so bili v zabjih letih – v stiku – s tem, upajmo – odhajajočim, cca 80 let M.K-jem.
  Le
  PRETEKLOST – IMA
  IN
  PRAKTIČNO – NIĆ – PRIHODNOSTI ! Se zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  Kako konkretno izvesti
  PRENOVO NAD 70 LET
  VSILJEVANE NAM STALIN, TITO KOMUNUSTIČNE IN
  SD, “FAKE” LEVICA, SMC, SAB, DESUS, LMŠ – V S I L J E V A N E NAM
  POKOMUNISTIČNE
  “MISELNOSTI”?
  Samo kako to izvesti, ko imamo z nad 70 let
  ex KP, ZK TERORJA ZASTRAŠENE PRAVNIKE. IN
  PREMALO POKONČNIH NARONO ZAVEDNIH SLOVENCEV,
  KI SE UPAJO – JAVNO IZPOSTAVITI ? A najbrž bi šlo. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  SE VE KDO NAJ BO ORGANIZATOR.
  POMLADNE STRANKE.

 • Valter BraniSlav

  “Ta tip torej meni, da če je imel nek faliran študent s pevskim talentom iz Velike Britanije, ki skoraj zagotovo ni poznal dogajanja v Jugoslaviji med letoma 1941 in 1989, dobro mnenje o Brozu, je to bistveno pomembneje kot mnenje 4/5 slovenske populacije, ki pa je živela pod Brozovo diktaturo”…

  John Lennon je bil “faliran” student ???
  Jaz naj bi bil “berac iz Rakove Jelse” ???
  O Brozu naj bi 80% Slovencev imelo slabo mnenje???
  Ankete, ki jih je opravila Ninamedia v letih 1995, 1998, 2001, 2007 in 2010, kažejo stalno visok odstotek za ocene, da je Tito pozitivna zgodovinska osebnost (najmanj leta 1998: 63 %, največ leta 2007: 81 %) in nizek odstotek anketirancev, ki ocenjujejo Tita negativno (med 7 in 11%).

  • Janez Kepic-Kern

   VALTEK !
   ALI
   SI PREBRAL ?
   TVOJ “J.B. TITEK” – JE DOBIL – LE – 8&
   – JE
   PA PRED 300 LETI – ROJENA
   VLADARKA
   – MARIJA TEREZIJA – DOBILA KAR – 76% GLASOV. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  SPODNJI – V. B. !
  POJMA NIMA
  OZ. SEVEDA – NAMERNO – SEVEDA BREZUSPEŠNO –
  POSKUŠA ZAVATI !
  V. B..
  ŠE NIKOGAR – NI ZAVEDEL,
  KER
  NA TAKO PREPROSTE
  IN
  PRECEJ “BOLANE” FINTE – KOT JIH
  NAM VSILJUJE – V.B.
  – PA RES PPRAV NIHČE – NE “PADE”
  TA
  “HITRA” ANKETICA – SPODAJ
  PA
  JE VERODOSTOJN.

  IZ
  MOJE REVIJE “SLOVENIANA” 300. OBLETNICA ROJSTVA
  MARIJE TEREZIJE,, 1717-1780.

  “Za naše pokomuniatične in žal še vedno vladajoče nam politike
  se zgodovina – se zdi – pač začne šele s K. Marxom ali s stalinističnimi partizani
  – kaj
  bi praznovali vladarko, ki ji niti do njenih
  gležnjev ne sežejo?”
  “Verjetno jim je pač nerodno in jih je sram – ker oni pač niso tako dobri politiki in vldadarji
  – kot je bila to – Marija Terezija.” i.t.d.
  Približno
  tako je bilo pač “ljudsko” mnenje med bolj razgledanimi Slovenci
  – mojimi ljubljanskimi znanci. Glede omenjanega “nepraznovanja”

  300. obletnice vsem vsaj po imenu znane Marije Terezije zgornjemu podobno “ljudsko” mnenje odraža tudi neka

  “horuk” – anketa

  na Twiterju, ki jo je izvedel nek slovenski humoristično razpoloženi
  strokovnjak za marketing.
  Na vprašanje:
  “MARIJA TEREZIJA – 300. obletnica rojstva”
  OBNOVIMO
  SPET POZITIVNO
  TRADICIJO.
  POVEZANOST
  MARIJE TEREZIJE
  Z NAMI SLOVENCI.

  NADALJEVANJE

  “Kdo bi bil po njihovem mnenju

  – najboljši vladar v (NA OBMOČJU) R.SLO?”

  mu je
  182 ljudi odgovorilo in glasovalo takole; vsak po 8% so dobili:

  – J. B. Tito, kralj P. Karađođević, Borut Pahor
  – vsak le 8%,

  – kar 76% pa je dobila Marija Terezija – brez samoreklame.

  Kot rečeno: na Twiterju, humoristično, a resnično: vtipkajte v Google okence besede
  “Marija Terezija brez marketinga “nese” Tino
  Maze”, pa boste videli sami.
  Poučen izid “ankete” – ni kaj! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  VALTER,
  NAPIŠI RAJE KAJ O AFROISLAM MIGRANTIH
  PROTI
  SD TANJI F. VIOLETI T. – ITD. – TISTO, BOLJE NAPIŠEŠ.

 • Olga101

  Čestitam komentatorju montyamp za spodnja izvrstna zgodovinska dejstva. Kučan je veleizdajalec!

  • Janez Kepic-Kern

   ŠE TOLE
   POSREDUJEM – Z INTERNETA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   PISMO SPODNJE SLOVENKE J.C. JUNCKERJU.

   ne bom napisala SPOŠTOVANI, ker vas ne spoštujem, niti GOSPOD, ker niste niti ena črka te besede, niti ne bom napisala VAS z veliko začetnico, ker niste veliki.

   Po videnem in slišanem dne 14. 2. 2018, ko ste (spet) izkazovali politično-ljubezenske jezične mišice na mlin vašega takratnega obiskovalca, namesto da bi izpostavili pravno disciplino ter priznavanje in spoštovanje le-te, ste ponovno pokazali svojo klovnovsko, norčevsko licemerno igro. Prav tako se je tega dne pokazala diskriminacija do slovenske besede, slovenski novinarji so morali molčati – morda bi morali postavljati vprašanja v hrvaškem jeziku?!

   S svojega stolčka še kar naprej blebetate in meketate kozlovske nesmiselne šale s političnimi osebki, ki so tisti hip ob vašem boku. S stola dol! je moja osebna zahteva, ker nategujete vso Evropo,ves svet, nategnili ste našo bivšo premierko, nategnili ste NAŠ teran, nategnili ste Piranski zaliv, nategujete vse Slovence.

   Ponižana in ogorčena Slovenka sem, ker se norčujete iz moje domovine in kot Slovenka vas ne priznavam in izstopam iz EU, četudi mi je trenutno omogočeno le utopično in miselno.

   Avtor: Sonja Votolen
   Pisno je bilo izvirno objavljeno na portalu klip.si.

  • Valter BraniSlav

   Ti pa si Olgistka.
   Sram naj te bo!!!
   Bolujes za Olgizmom in z njim okuzujes vse okrog sebe!!!

 • tomnidari

  OK, hvala lepa za prijeten članek, ampak!!!!! Jaz osebno, sem v obdobju propada socijalizma živel ko Amerikanc!

  • Valter BraniSlav

   Tocno!!!
   Zastonj zdravstvo in solstvo, odprte meje….
   Mar BUDALE iz Nove ne vedo da s potvarjanjem zgodovine odbijajo volilce???

 • tomnidari

  Naslovnico si oglejte!!! Nekaj let nazaj!! Pa mi iščemo nekaj let naprej, ne nazaj!!

 • Valter BraniSlav

  Jaz danes zasluzim 100 x vec od ameriskega poprecja. To pa zato ker sem v ZDA prisel z dokoncano EF.
  Ce bi bil rojen v ZDA, bi tezko studiral. Moj IQ je poprecen, starsi pa bi bili revni (Macki in Kardelji bi v ZDA bili na dnu).
  Zakaj ne bi bil hvalezen Titovi SFRJ za dar izobrazbe in odprte meje??

 • Valter BraniSlav

  Ta tip torej meni, da če je imel nek faliran študent s pevskim talentom iz Velike Britanije, ki skoraj zagotovo ni poznal dogajanja v Jugoslaviji med letoma 1941 in 1989, dobro mnenje o Brozu, je to bistveno pomembneje kot mnenje 4/5 slovenske populacije, ki pa je živela pod Brozovo diktaturo”…

  John Lennon je bil “faliran” student ???
  Jaz naj bi bil “berac iz Rakove Jelse” ???
  O Brozu naj bi 80% Slovencev imelo slabo mnenje???
  Ankete, ki jih je opravila Ninamedia v letih 1995, 1998, 2001, 2007 in 2010, kažejo stalno visok odstotek za ocene, da je Tito pozitivna zgodovinska osebnost (najmanj leta 1998: 63 %, največ leta 2007: 81 %) in nizek odstotek anketirancev, ki ocenjujejo Tita negativno (med 7 in 11%).

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  SPODNJI – V. B. !
  POJMA NIMA
  OZ. SEVEDA – NAMERNO – SEVEDA BREZUSPEŠNO –
  POSKUŠA ZAVJATI !
  V. B..
  ŠE NIKOGAR – NI ZAVEDEL,
  KER
  NA TAKO PREPROSTE
  IN
  PRECEJ “BOLANE” FINTE – KOT JIH
  NAM VSILJUJE – V.B.
  – PA RES PRAV NIHČE – NE “PADE”
  TA
  “HITRA” ANKETICA – SPODAJ
  PA
  JE VERODOSTOJNA !

  IZ
  MOJE REVIJE “SLOVENIANA” 300. OBLETNICA ROJSTVA
  MARIJE TEREZIJE,, 1717-1780.

  “Za naše pokomuniatične in žal še vedno vladajoče nam politike
  se zgodovina – se zdi – pač začne šele s K. Marxom ali s stalinističnimi partizani
  – kaj
  bi praznovali vladarko, ki ji niti do njenih
  gležnjev ne sežejo?”
  “Verjetno jim je pač nerodno in jih je sram – ker oni pač niso tako dobri politiki in vldadarji
  – kot je bila to – Marija Terezija.” i.t.d.
  Približno
  tako je bilo pač “ljudsko” mnenje med bolj razgledanimi Slovenci
  – mojimi ljubljanskimi znanci. Glede omenjanega “nepraznovanja”

  300. obletnice vsem vsaj po imenu znane Marije Terezije zgornjemu podobno “ljudsko” mnenje odraža tudi neka

  “horuk” – anketa

  na Twiterju, ki jo je izvedel nek slovenski humoristično razpoloženi
  strokovnjak za marketing.
  Na vprašanje:
  “MARIJA TEREZIJA – 300. obletnica rojstva”
  OBNOVIMO
  SPET POZITIVNO
  TRADICIJO.
  POVEZANOST
  MARIJE TEREZIJE
  Z NAMI SLOVENCI.

  NADALJEVANJE

  “Kdo bi bil po njihovem mnenju

  – najboljši vladar v (NA OBMOČJU) R.SLO?”

  mu je
  182 ljudi odgovorilo in glasovalo takole; vsak po 8% so dobili:

  – J. B. Tito, kralj P. Karađođević, Borut Pahor
  – vsak le 8%,

  – kar 76% pa je dobila Marija Terezija – brez samoreklame.

  Kot rečeno: na Twiterju, humoristično, a resnično: vtipkajte v Google okence besede
  “Marija Terezija brez marketinga “nese” Tino
  Maze”, pa boste videli sami.
  Poučen izid “ankete” – ni kaj! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  VALTER,
  NAPIŠI RAJE KAJ O AFROISLAM MIGRANTIH
  PROTI
  SD TANJI F. VIOLETI T. – ITD. – TISTO, BOLJE NAPIŠEŠ.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TOLE
  POSREDUJEM – Z INTERNETA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  PISMO SPODNJE SLOVENKE J.C. JUNCKERJU.

  ne bom napisala SPOŠTOVANI, ker vas ne spoštujem, niti GOSPOD, ker niste niti ena črka te besede, niti ne bom napisala VAS z veliko začetnico, ker niste veliki.

  Po videnem in slišanem dne 14. 2. 2018, ko ste (spet) izkazovali politično-ljubezenske jezične mišice na mlin vašega takratnega obiskovalca, namesto da bi izpostavili pravno disciplino ter priznavanje in spoštovanje le-te, ste ponovno pokazali svojo klovnovsko, norčevsko licemerno igro. Prav tako se je tega dne pokazala diskriminacija do slovenske besede, slovenski novinarji so morali molčati – morda bi morali postavljati vprašanja v hrvaškem jeziku?!

  S svojega stolčka še kar naprej blebetate in meketate kozlovske nesmiselne šale s političnimi osebki, ki so tisti hip ob vašem boku. S stola dol! je moja osebna zahteva, ker nategujete vso Evropo,ves svet, nategnili ste našo bivšo premierko, nategnili ste NAŠ teran, nategnili ste Piranski zaliv, nategujete vse Slovence.

  Ponižana in ogorčena Slovenka sem, ker se norčujete iz moje domovine in kot Slovenka vas ne priznavam in izstopam iz EU, četudi mi je trenutno omogočeno le utopično in miselno.

  Avtor: Sonja Votolen
  Pisno je bilo izvirno objavljeno na portalu klip.si.

  • Janez Kepic-Kern

   TOLE
   JE ZELO POMEMBNO.
   DOLG – KRATEK SPOMIN?
   O
   KP STALINISTIČNO UMORJENEM – ING. Č. NAGODETU
   IN
   O
   NJEGOVEM ZAGOTOVO KVALIITETNEM
   PROJEKTU
   ŽEČEZNIŠKE POVEZAVE
   OSREDNJE SLOVENIJE – Z OBALO. L.R. JANEZ K KERN KOMENDA
   IZ
   MOJE REVIJE “SLOVENIANA”

   ŠE BOLJ
   ZASKRBLJUJOČE – JE TOLE !
   SPLOHV NABOR ZA
   REALIZACIJO – SE ZDI
   -NISO BILI ZAJETI VSI
   TEHNIČNO, GEOLOŠKO
   NAJBOLJ PRIMERNI – OBSTOJEČI -PROJEKTI !
   NA
   LE MINI POPRAVKOV
   POTREBEN,
   ZELO KVALITETEN PROJEKT ING. Č. NAGODETA
   JE
   OPOZARJAL LE CENJENI G. DR. A. UMEK !
   P
   MU NISO PRISLIHNILI !

   L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   P.S.
   IZ MOJE REVIJE
   “SLOVENIANA”
   “2 TIR” – PROJEKT ING. NAGODETA
   Nedvomno: aktualna tema – ta vladni projekt
   t.i. “2. tira” od Divače do Kopra! !?
   Spoštovani beroči !
   Nedvomno. – ampak ?
   Vsakemu realno razmišljajočemu Slovencu je ob tej aktualni temi zastavlja vrsta povsem logičnih vprašanj.
   Uvodoma naj pojasnim, da se za objavo tega prispevka o t.i. projektu “2. tir” nisem NIČ kaj usklajeval ali se dogovarjal s spoštovanim infranstrukturnim poznavalcem in
   strokovnjakom, tudi univerzitetnim profesorjem ( v pokoju ?) dr.
   Andrejem UMEKOM.
   Na predavanju v Svetovnem
   slovenskem kongresu v LJ – cenjenega gospoda dr. A. UMEKA
   sem jaz in verjetno tudi vsi drugi
   – smo sploh prvič slišali in izvedeli za PROJEKT ŽELEZNIŠKEGA PREHODA ČEZ POSTOJNSKO
   PLANOTO IN ČEZ T.I. KRAŠKI ROB
   – ING ČRTOMIRJA NAGODETA – IZ
   ČASA MED OBEMA VOJNAMA.
   PRISPEVEK OBJAVLJAM IZ –
   SPOŠTOVANJA DO OSEBE GOSPODA DR. Andreja UMEKA !
   OBJAVLJAM GA TUDI ZARADI
   OGORČENJA MENE OSEBNO IN VSEH MOJIH ZNANCEV !
   VLADNI AKTERJI IN OSREDNJI RTV
   SLO E-MEDIJI
   ( ZLASTI JAVNA,
   DRŽAVNA RTV SLO ) dr. A. UMEKU
   NI NAMENILA, NI ZAGOTOVILA NITI

   15 MINUT ČASA , DA BI JAVNO

   – NA
   OSREDNJI RTV SLO
   NAM – VSEMU PREBIVALSTVU R. SLOVENIJE.

   UDK 323(497.4)
   1.o5 poljudni članek, “SLOVENIANA” znak “B”
   Izvleček:
   Namen: zaradi pozitivne razrešitve naslovne problematike, posredovanje
   preverjenih javno pomembnih informacij prebivalstvu, političnim strankam in
   državnim organom R. Slovenije.
   Metodologija/pristop: analitičen nabor relevantnih informacij o temi in zapis.
   Analiza/rezultati: analiza ugotovitve v prispevku. Glede javno pomembnega
   starejšega projekta železniške povezave med osrednjo Slovenijo s Koprom
   in Trstom je verjeten obstoj medijskih in političnih blokad javno pomembnih
   informacij o projektu ing. Č. Nagodeta
   Uporabnost: vsebina prispevka in njeni rezultati so uporabni v javni, v
   parlamentarni in strokovni javni razpravi o problematiki železniških povezav v R.
   Sloveniji
   Ključne besede: ing. dr. Črtomir Nagode, Republika Slovenija, železnice v R.
   Slovenije.

   DO KDAJ BOMO IMELI V NAŠI R. SLOVENIJI TAKO
   NEDODELAN
   NAČIN ODLOČANJA O POMEMBNIH DRŽAVNIH PROJEKTIH ?!
   vprašanje
   Janez K. Kern
   ZAKAJ NAM TEHNIČNE PROJEKTE DRŽAVNEGA POMENA
   VSILJUJEJO
   PRAVNIKI KOT JE DR. CERAR IN DRŽ. SEKRETAR M. DRAGONJA,
   KI NIMATA
   USTREZNE IZOBRAZBE ?
   J. K. KERN

   PREBIVALSTVU IN STROKOVNI JAVNOSTI KOREKTNO PREDSTAVIL UPOŠTEVANJA
   POTREBEN PROJEKT ING. Č. NAGODETA. KI GA NAJBOLJ PODROBNO POZNA
   RAVNO GOSPOD DR. A. UMEK !
   Skratka: dr. A. Umek sploh ni imel možnosti na TV javno, vsemu slovenskemu
   prebivalstvu ustrezno predstaviti projekta ing. Č. Nagodeta.

   To je dejstvo.
   GRE SEVEDA ZA – JAVNE POZORNOSTI IN STROKOVNEGA UPOŠTEVANJA UPRAVIČENI PROJEKT ING. Črtomira NAGODETA, KI JE KONČNO LE BIL EDEN NAŠIH,
   SLOVENSKIH NAJBOLJ PRIZNANIH STROKOVNJAKOV IN PROJEKTANTOV NA PODROČIJ GEOLOŠKIH OZ. VELIKIH INFRASTRUKTURNIH GRADENJ, PROJEKTOV
   I.T.D.

   Končno je le nedvomno dejstvo, da je bil žal politično umorjeni Ćrtomir NAGODE v Franciji akademsko izšolani ing. gradbeništva in
   dr. geoloških znanosti.

   Najprej pa nekaj besed o splošnih okoliščinah, v katerih se je “dogajal”
   vladni projekt t.i. “2. tira”.
   Kot sem zapisal na začetku pprispevka: veliko vprašanj se nam zastavlja
   nam običajnim občanom, Slovencem in vestnim plačevalcen davkov V
   “baje da naši” državi R. Sloveniji!

   1. Zakaj moramo o v bistvu tehničnih infrastrukturnih projektih, kar projekt 2. tira oz. železniškega prehoda čez t.i. Kraški rob nedvomno je –
   odločati vsi prebivalci na referendumu? Saj o gradnjah večjih držanih
   poslopij, gradenj stavb itd. se pa ne odloča referendumsko. O tem ponavadi odločajo kompetentni tehnični strokovnjaki, kakšni predstaniki lokalnih skupnosti, občin itd. že sodelujejo. Nikoli pa kar vse prebivalstvo
   države.
   2. Ali so nam, infrastrukturno nekvalificiranemu prebivalstvu – sploh bili
   verodostojno predstavljeni vsi projekti, ki izpolnjujejo normative za biti v
   izboru za ocenjevanje in določitev tehnično in ekonomsko najbolj kvalitetnega projekt? Ki je vreden realizacije v prakso!?
   Na zgornje vprašanje ne jaz, ne mnogi Slovenci – ne znamo odgovoriti.
   Ker tega – preprosto ne vemo.

   3. Mene osebno je cenjeni gospod Vili Kovačič seveda prepričal, da gre
   v ozadju tudi za političn prestiž in verjetno ozke interese lažjih dobičkov
   s strani raznih posameznikov in interesnih skupin.
   Vsi vemo, da je od države oz od davkoplačevalcev lažje dobiti več denarja za nek projekt – kot od ponavadi zelo gospodarnega, racionalnega
   in neradodarnega privatnega investitorja.
   Vendar – resnično me, nas zanima”?
   4. Ali slovenski davkoplačevalci sploh vemo? A so nam bili enakopravno predstavljeni VSI ZA IZVEDBO PRIMERNI PROJEKTI T.I. 2.
   TIRA ?!

   NA ŽALOST MORAM RECI, DA PO MOJEM VEDENJU. VSI PRIMERNI PROJEKTI JAVNOSTI NISO BILI PRIMERNO IN ENAKOPRAVNO PREDSTAVLJENI! Se zdi. V/na javmih RTV medijih zagotovo niso
   bili res kvalitetno predstavljeni!

   Opozorim naj vse beroče, da očitno nekateri kar primerni projekti sploh
   niso bili zajeti v izbor projektov za predstavitev javnosti in za uvrstitev
   med projekte, ki bodo v ožjem naboru za izbor tistega projekta 2. tira, ki
   bo izbran za realizacijo ?
   Na svoj projekt “potisnega” prehoda Kraškega roba je dr. Duhovnik kar
   uspešno opozarjal v medijih – sam, s podporniki njegovemu projektu !?
   “2 TIR” – PROJEKT ING. NAGODETA

   PRIMER
   PRE –
   GLASOVALNEGA VSILJEVANJA
   “SMC 2. TIRA”
   JE “DOKAZ”, DA V R.SLO POTREBUJEMO
   NAD
   -STRANKARSKCENTRALNI DRŽAVNI ORGAN
   ZA
   STRATEGIJE, INVESTICIJE ITD. mnenje J. K. Kern
   DRŽAVNI
   VSESLOVENSKI “NARODNI SVET
   “Z IZBRANIMI
   STROKOVNJAKI, BI BIL PRIMEREN ZA OBRAVNAVO
   PROJEKTOV KOT
   JE “2. TIR “ mnenje Janez K. Kern

   102 SLOVE NIANA – vsebina Leto 1, št. 1 (Julij, 2018)
   Na tehnično, geološko in okoljevarstveno po zagotovilih prof. dr. Andreja
   Umeka zelo primeren, starejši projektni ing. Črtomira NAGODETA iz
   časa med obema vojnama – pa je javno opozarjal le izključno in le gospod dr. A. Umek.

   Dr. A. Umek je kot ( bivši ?) profesor za infrastrukturne gradnje in
   kot zlasti za gradnje železnic verjetno sploh eden redkih strokovnih
   ljudi s tega področja, je zagotovo eden od redkih ljudi, ki je kza
   projekt ing. Črtomira Nagodeta – sploh vedel ! Končno – gre za nad
   80 let star , a zaggotovo kvalliteten projekt iz časa pred 2. sv. vojno.

   Kot je spoštovani gospod dr. Andrej Umek predstavil projekt ing Nagodeta v Svetovnem slovenskem kongresu nekaj dni pred minulim ( prvim )
   referendumom o 2. tiru: gre za – za projekt dveh globljih, daljših predorov-tunelov skozi pod vrhnjim slojem nestabilnega apnenca nahajajoči se
   dolomit, ki je v primerjavi z apnencem veliko bolj stabilna kamnina. Kar
   vemo vsi.

   Po besedah dr. Umeka bi bilo treba projekt ing.. Nagodeta samo malo
   posodobiti pa bi bil povsem konkurenčen ali celo boljši v primerjavi z
   ostalimi projekti, ki so v naboru za izvedbo.

   Poslušalci predavanja v Svetovnem slovenskem kongresu smo bili
   seznanjeni tudi, da osrednji mediji v R. Sloveniji priznanemu strokovnjaku dr. A. Umku niso zagotovili niti pol ure, da bi vsem Slovencem primerno predstavil pozornosti potreben projekt ing. Č. Nagodeta.

   Zlasti mu tega časa ni zagotovila osrednja državna R. TV SLO. : nad
   takim ravnanjem državnih medijev s priznanim profesorjem in infrastrukturnim strokovnjako smo lahko – le zgroženi !

   Gospod dr. A. Umek je uspel svoje poznavanje te tematike na kratko
   predstaviti le v glasilu Delo in na internetu. Te objave dr. A. Umeka lahko
   beroči najdete sami – z vtipkanjem imena gospoda dr. Andrej Umeka v
   okence iskalnika Google.

   In?
   Kdo je bil inž. Ćrtomir Nagode?
   Ing. Črtomir Nagode ( 1903-1947) je bil v Franciji izšolani ing.. in dr.
   geologije in geoloških gradenj.

   Precej znan je zlasti po njegovi tragični življenski usodi!

   Njegovo skupino-stranko “Stara pravda”
   so stalinski KPS komunisti izključili iz OF
   zaradi njegovih nestrinjanj z nesodnimi likvidacijami,
   ki jih je izvajala KPS VOS.
   Tudi se po dostopnih virih ni strinjal z monopolno vlogo KPS v OF
   in s prisilno podrejeno vlogo ostalih skupin v okviru OF.

   Po vojni pa je bil v znanem stalinističnem “sodnem” t.i. Nagodetovem procesu obsojen na smrt in tudi likvidiran. Za njegov grob se sploh – ne ve.

   Kot razlagajo nekateri pisci je vodilni KPS komunist Boris Kidrič ing. Č.
   Nagodeta dojemal kot njemu osebno nevarnega političnega konkurenta.
   In? To je bil – se zdi – dovoljšen razlog za konstruirani stalinističen sodni
   proces. in – leta 1947 – za politično usmrtitev inž. Črtomira Nagodeta?!

   Za
   “grob” ing dr. Č. Nagodeta se ne ve, njegova mati je od žalosti zaradi usmrtitve njenega sina storila
   – samomor. Vila na Mirju, dom ing. Nagodeta je
   KPS Kidrič-Kardeljeva stalinistično-komunistična oblast
   – “nacionalizirala oz.državno – zaplenila” !
   Kdo bo razkril vso resnico o verjetno pozitivnem človeku ing. Č. Nagodetu? Kako krivični, egoistični, kruti do drugih – so lahko nekateri!

   Njegov
   projekt železniškega prehoda hribovja od Vrhnike, do Kraškega roba,
   katerega avtor je bil ing. Nagode si gotovo zasluži – resno obravnavo !
   Zdaj v letu 2018, cca 80 let po nastanku ?

   “2 TIR” – PROJEKT ING. NAGODETA
   INFORMACIJO O ZAMOLČEVANEM
   PROJEKTU ING. Č.
   NAGODETA
   RESNO PONUJAM V OBRAVNAVO
   R. SLO PARLAMENTARNIM STRANKAM INVSEM ZAINTERESIRANIM, TANGIRANIM.
   Janez K. Kern

   PREDSTAVNIKI
   R. SLOVENIJE NAJ SE VSAJ S KOREKTNO OBRAVNAVO
   PROJEKTA ING.
   NAGODETU “OPRAVIČIJO” ZA VSE “SLABO” DO NJEGA S STRANI KP REP. SLO !
   mnenje
   Janez K. Kern
   Pozivam torej tudi v povezavi s sporno tematiko t.i. “.2. tira” k temeljiti
   javni razpravi v Parlamentu R. SLO in drugod.

   Preteklo dogajanje okrog “2.tira” je z mojega osebnega stališča le še en dodaten
   argument več za resen razmislek o (med drugim )
   tudi mojem predlogu za pripravo in

   USTANOVITEV NOVEGA SLOVENSKO VSENARODNEGA DRŽAVNEGA
   ORGANA – NOVEGA
   “SLOVENSKEGA DRŽAVNEGA NARODNEGA SVETA”.
   Ta osrednji slovenski organ naj bi namreč
   – oblikoval kvalitetne temeljne vizije in strategije za nas Slovence,
   – za naš slovenski narod in
   – za našo državo R. Slovenijo.

   Tudi o tako vsedržavno, vsenarodnih strateških razvojnih infrastrukturnih projektih kot je “zloglasni” “2. tir” !

   In o nadaljni posodobitvi železnic v naši R. Sloveniji.

   Vsi vemo, se spominjamo, kako “brezglavo in nestrateško” so ex KP, ZK
   “politični strokovnjaki” v naši Sloveniji

   – kar ukinjali v stari Avstriji zgrajene
   proge npr. do Kranjske gore, iz Velenja v Slovenj Gradec itd. Malo za šalo:
   morda bomo od SMC dr. Cerarja slišali kaka pojasnila “o potrebnosti” ukinjanja tistih prog, od strank KP; ZK kontinuitete (SD; DESUS; LEVICA:::)
   pa –
   Morda – bomo slišali , kakšna “opravičila” za “komunistično modra”
   ukinjanja železniških prog v Sloveniji v 1950.,1960. letih?!

   O mojem predlogu “narodnega sveta” pišem v posebnem poglavju v tej reviji.
   Tudi primeri, kakršni je primer SMC “vladnega projekta in Zakona o 2. tiru”, ki ga
   je zdaj že “bivša” z glasovi preglasovalna SMC vsiljevala nam vsem Slovencem.
   Skratka: osrednji “slovenski narodni svet” naj bi s svojim obstojem in s “politično
   nadmočjo” v strateških zadevah – blokiral in preprečil take “anomalije”, kakršna
   je bila SMC politično nekorektna “solo akcija” z vsiljevanjem strokovno in ekonomsko nedomišljenega projekta “2. tir” !

   Moja zamisel o “osrednjem vseslovenskem narodnem svetu” – se mi zdi
   vredna premisleka !

   VREDNA PREMISLEKA – TUDI IN PRAV ZARADI SPORNEGA VLADNEGA
   ZAKONA O “2. TIRU”. Morda se bo vanj postopoma preoblikovalo že obstoječi Državni svet?
   V ta novi “svet” naj bi bili izvoljeni ali imenovani Slovenci z največjo veljavno priznano največjo strokovno “težo” na nekem področju !

   Končno !?
   Skrajno nenaravno in nelogično je, da nas o tehničnem “2.tiru” prepričuje
   “kardeljevski tip pravnika dr. M. Cerar in drž. sekretar g. Dragonja, ki verjetno tudi nima nikakršne “infrastrukturne izobrazbe”. Mar ne ?!

   Kaj torej – SMC – ve o “projektu ing. Nagodeta?!
   Naj, prosimo, dr. Cerar – javno, na RTV SLO, TV 3 – to javno pove ! Morda
   bomo slišali tudi njegovo “interpretacijo politično KP, ZK strokovnih ukinjanj” železniških prog v 1950., v 1960. letih – v “naši” Sloveniji !!

   “Še pomnite – tovariši” ? Kako smo se včasih vozili z železnico v Planico,
   v Slovenj Gradec itd. ?
   Pa so Vaši “tovariši-vzorniki” – te proge – kar ukinili, prodali tračnice itd.
   Zakaj so te proge – kar – ukinili.?

   Baje so se nekim ex KP, ZK “vsevednim tovarišem” vlaki zdeli “nazadnjaški, zastarela reč”, avtobusi in tovornjaki – pa sodobna, “napredna – reč”
   Tudi SMC dr. M. Cerarju se “njegov-vladni” 2. tir
   – Bogve-zakaj
   – zdi “napreden” ?!

   “Sumljiva podobnost z naprednostjo” avtobusarskih in tovornjakarskih “projektov” ex KP; ZK “projektantov” ?! Se zdi !?
   Ta “naprednost”
   dr. Cerarjevega “2. tira” – namreč ?!
   V DZ R. SLO bi bilo nujno treba preveriti “vzroke” za “ignoriranje” projekta
   ing. Nagodeta. In “ignoriranje” opozoril na ta projekt – s strani dr. A. Umeka
   Hvala za branje !
   Zapis: odg. urednik edicij SLOVENIANA l.r. Janez Kepic-Kern

 • Adolf

  Kučan je največja Slovenska baraba

  • Valter BraniSlav

   Adolf pa svetovna

 • Valter BraniSlav

  TITO ODPUSTI JIM.
  NE VEDO KAJ DELAJO.
  MI TVOJI PIONIRJI TE LJUBIMO.
  TI SI NAS – SAMO NAS.
  MI TEBE NE DAMO.
  MI SMO TITOVI IN TI TITO SI NAS!!!

  • xtc

   A zato klošsriš vsak dan na Tromostovju,zvečer pa odideš domov na Rakovo Jelšo med brate Cigane?

   • Valter BraniSlav

    Ne zato sem milionar v ZDA.

   • Iztok Kresnik

    Pozdravljeni človek ki se skriva za Valter jem branislavom je navaden bednik

 • milanček

  poročila jutri zjutraj ob 7h, upam, želim si jaz in ogromno št. zavednih Slovencev, da objavijo, da je gauznil komunist kućan!

  • Valter BraniSlav

   Zivel bo se 20 let

  • Janez Kepic-Kern

   BOG SE NAJ USMILI Valterja Branislava !
   SPODNJI – V. B. !
   POJMA NIMA
   OZ. SEVEDA – NAMERNO – SEVEDA BREZUSPEŠNO –
   POSKUŠA ZAVJATI !
   V. B..
   ŠE NIKOGAR – NI ZAVEDEL,
   KER
   NA TAKO PREPROSTE
   IN
   PRECEJ “BOLANE” FINTE – KOT JIH
   NAM VSILJUJE – V.B.
   – PA RES PRAV NIHČE – NE “PADE”
   TA
   “HITRA” ANKETICA – SPODAJ
   PA
   JE VERODOSTOJNA !

   IZ
   MOJE REVIJE “SLOVENIANA” 300. OBLETNICA ROJSTVA
   MARIJE TEREZIJE,, 1717-1780.

   “Za naše pokomuniatične in žal še vedno vladajoče nam politike
   se zgodovina – se zdi – pač začne šele s K. Marxom ali s stalinističnimi partizani
   – kaj
   bi praznovali vladarko, ki ji niti do njenih
   gležnjev ne sežejo?”
   “Verjetno jim je pač nerodno in jih je sram – ker oni pač niso tako dobri politiki in vldadarji
   – kot je bila to – Marija Terezija.” i.t.d.
   Približno
   tako je bilo pač “ljudsko” mnenje med bolj razgledanimi Slovenci
   – mojimi ljubljanskimi znanci. Glede omenjanega “nepraznovanja”

   300. obletnice vsem vsaj po imenu znane Marije Terezije zgornjemu podobno “ljudsko” mnenje odraža tudi neka

   “horuk” – anketa

   na Twiterju, ki jo je izvedel nek slovenski humoristično razpoloženi
   strokovnjak za marketing.
   Na vprašanje:
   “MARIJA TEREZIJA – 300. obletnica rojstva”
   OBNOVIMO
   SPET POZITIVNO
   TRADICIJO.
   POVEZANOST
   MARIJE TEREZIJE
   Z NAMI SLOVENCI.

   NADALJEVANJE

   “Kdo bi bil po njihovem mnenju

   – najboljši vladar v (NA OBMOČJU) R.SLO?”

   mu je
   182 ljudi odgovorilo in glasovalo takole; vsak po 8% so dobili:

   – J. B. Tito, kralj P. Karađođević, Borut Pahor
   – vsak le 8%,

   – kar 76% pa je dobila Marija Terezija – brez samoreklame.

   Kot rečeno: na Twiterju, humoristično, a resnično: vtipkajte v Google okence besede
   “Marija Terezija brez marketinga “nese” Tino
   Maze”, pa boste videli sami.
   Poučen izid “ankete” – ni kaj! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   VALTER,
   NAPIŠI RAJE KAJ O AFROISLAM MIGRANTIH
   PROTI
   SD TANJI F. VIOLETI T. – ITD. – TISTO, BOLJE NAPIŠEŠ.

 • xtc

  Zadeva bo minila tisti hip,ko ne bo penzij,sociale in večine plač-NI DALEČ-

 • Janez Kepic-Kern

  v – EU – bodo
  IZVOLJENI !

  ZELO OK – GOSPE

  – ROMANA TOMC,
  – PATRICIJA ŠULIN, morda tudi mlada SDS kandidatka Domijan,
  tudi
  OK moška in plesalca g. BOGOVIČ in M. ZVER – BOSTA IZVOLJENA.
  Morda tudi INVALIDNI kandidat g. … .

  Morda bo izvoljen – g. BERNARD B. iz DOM.

  NIKAKOR – PA NE BODO IZVOLJENI !
  NIHČE !
  NE: TANJAF, NE – VIOLETA T., NE – I. JOVEVA, NE- I. ŠOTES,, NE – SAB MLINARJEVA,
  NE – LJ. NOVAK, NE – L. PETERLE, NE – ZMAGO J.P.
  sploh
  NIHČE OD TEH NE BO IZVOLJEN ”
  Po današnjih soočenjih – JE TO JASNO ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA