fbpx

Kovačeva ne razume prikrivanja povezav s Smodejem: Menda se vsi poznajo, saj Ljubljana ni ravno velemesto!

Nika Kovač (Foto: STA)

“Stvari, ki jih ne razumem: Zakaj policija na podlagi anonimnih pričevanj, profila, medijskih nastopov na začne preiskave primera Smodej? Zakaj ljudje preprosto ne sprejmejo dejstva, da je Ljubljana majhna in da smo vsi nekako povezani? Zakaj zanikati stike, če stiki praviloma obstajajo?” se na Facebooku sprašuje Nika Kovač. Odkar smo priča slovenski verziji afere “Epstein”, se Smodeja vsi izogibajo kot hudič križa, čeprav obstajajo indici o povezavah …, in čeravno je bil v osrčju izrojene žurersko-kulturniške scene. Celo bivši minister iz kvote NSi Mark Boris Andrijanič priznava, da ga kot Novomeščan pozna, pa ravno ne spada v ta kulturno-ideološki milje … 

To je zanimivo vprašanje, ki si ga že ves čas zastavljamo besni davkoplačevalci in običajni smrtniki, ki moramo financirati takšno “kulturo”. Gre pa tudi za vprašanje, ki bi moralo “žuliti” nekatere vidne politike, ki to okolje, očitno poznajo. V javnosti sta se pojavila vsaj dva videoposnetka, ki potrjujeta, da koordinatorju Levice Luki Mescu zloglasni Fotopub ni tuj. Ob njegovih izjavah pa se zdi, da je na ta kraj povsem “slučajno” zašel, malce pokramljal in spil kakšen kozarček rujnega. Ali zadnja izjava Nike Kovač Mesca vabi k bolj temeljiti samorefleksiji? Mimogrede: spomnimo se, kako je Mesec Janeza Janšo povezoval s korupcijsko afero le na podlagi slik. Enaki vatli za vse, dragi Lukec!

Na enem od že znanih posnetkov vidimo, kako se aktualni minister Mesec sproščeno zabava in kramlja pred Fotopubom. Zagotovo so bili tam prisotni sami simpatični tujci, Mescu pa se je jezik kajpak razvezal, ko je zvrnil nekaj kvartinčkov … Recimo, da sprejmemo teorijo, da je šlo zgolj za naivno in nedolžno zabavanje. Je pa malce srhljivo to, da se je nič hudega sluteči šef Levice povsem slučajno znašel v “brlogu” domnevnega spolnega predatorja, ki naj bi v pijačo podtikal razne zadeve … Očitno ima nekdo več sreče kot pameti. Samo upamo lahko, da nima podobnega odnosa do svojih službenih dolžnosti.

Od Smodeja se je skušala distancirati tudi kulturna ministrica Asta Vrečko. Resna vprašanja sicer vzbuja fotografija, na kateri je sproščena, seveda v družbi zloglasnega Smodeja. Ob njem ji je prijetno. Podobno razigrana se zdi tudi na fotografiji s Smodejevim pokojnim prijateljem Romanom Uranjekom, prav tako zelo sporno osebo. Od Smodeja pa se distancira tudi poulični umetnik in aktivist Jaša Jenull. Tudi o njem se je že pisalo, da bi slovenskega “Epsteina” moral poznati. Nenazadnje gre za druščino petkovega kolesariata. Afera Smodej bo še nekaj časa burila duhove. V vseh teh letih se je z gotovostjo nabralo veliko zanimivih fotografij in posnetkov, ki v teh dneh marsikomu ne dajo mirno spati … In ki jih bo moral pojasniti …

Zabave so se menda dogajale več let: Zagotovo obstaja veliko šokantnih fotografij in videoposnetkov
Nekateri morajo biti v hudi stiski, ker ne vedo, od kod bo še “priletela kakšna batina”. Je pa nekaj gotovo: če so povezave med Levico in pokvarjeno umetniško/kulturniško sceno resnične ter v javnost pride ena sama, dovolj obremenilna fotografija ali posnetek … Potem je to začetek konca skrajne Levice in močan udarec za vlado Roberta Goloba. Molk in prikrivanje informacij, zlasti pa domnevno nedejavnost organov pregona, je mogoče razumeti tudi v tej luči. Celo višja državna tožilka Dragica Kotnik je opozorila, da za resno preiskavo očitno ni volje, čeprav je dokazov dovolj že sedaj. “Dejstvo, da bi preiskavo afere Smodej vodil Dušan Mikolčević, je skoraj že garant, da do preiskovanja sploh ne bo prišlo,” je še pojasnila.

Foto: Facebook

Mikolćevič je sicer znan po prikrivanju dokazov v aferi Bulmasitifi, za kar je tudi odgovarjal pred sodiščem, vendar brez pravega epiloga. Nekdanja tožilka je bila namreč prepričana, da je kriminalist Mikolčevič 2. februarja 2010 med ogledom kraja dogodka na Oražnovi ulici v Ljubljani, kjer so podivjani bulmastifi raztrgali svojega lastnika Saša Baričeviča, zavestno prikril nekatere sledove. S kolegom Conradijem, ki je bil tistega dne dežuren na operativno-komunikacijskem centru, pa naj bi se strinjala, da o sumih mučenja živali in zoofilije ne bosta poročala vnaprej, zato ne dežurna tožilka ne preiskovalni sodnik nista prišla na ogled.

Roka roko umije: “Če je volja, da nočeš preiskovat, potem ne preiskujejo”
Mikolčević je prikrival in zamolčal operativni podatek o krvavih madežih v stanovanju, glede drugih še kako pomembnih podatkov (spremembe na pasjih rektumih ter sum mučenja živali in prisotnosti še enega človeka na kraju dogodka. Zadeve nikoli dokončno niso bile raziskane, med drugim tudi, zakaj so bila vrata garaže zaprta, zakaj so bili na umetnem spolnem pripomočku kondomi in zakaj je bil Baričevič sredi zime zunaj slečen. Tožilka je vztrajala, da je pse vzdražila in na Baričeviča naščuvala neka tretja oseba ter da je bil Baričevič umorjen. Da pa se zadeve raziščejo, po njenem mnenju ni bilo v interesu nekaterih na visokih položajih, zato so se enostavno pometle pod preprogo. “Če je volja, da nočeš preiskovat, potem ne preiskujejo.”

Foto: Facebook

“Če bi se oseba pisala Janković ali Senica, bi sodišče tako čuvalo in pazilo na zakonitost, da odvetniku niti predloga ne bi bilo potrebno dati, bi se že zažigalo dokaze, pri nikomur drugemu pa to ne velja, to je dejansko de facto v Sloveniji,” je še prepričana. Povedne so tudi besede pesnika Denisa Poniža za Portal Plus: “Mladenič s Tivolske 44 se nima česa bati, pa najsi je storil še bolj zavržena in kriminalna dejanja od teh, ki se pojavljajo v zapisih na socialnih omrežjih. Naši, njegovi sostorilci in pajdaši, se ga bodo navidezno odrekli, se distancirali od njegovih dejanj, v resnici pa bodo storili vse, da ga potegnejo iz godlje, v kateri so tudi sami in ki grozi, če bi (bo) resnica prišla na dan, da pogoltne tudi njih.” Je Kovačeva zgolj naivna, ali preprosto blefira?

Foto: Facebook

Foto: Twitter

Domen Mezeg