Kučan se pripravlja na svoj najpomembnejši dogodek v življenju, na ta račun pa bodo zopet polnili žepe njegovi prijatelji!

Milan Kučan (Foto: STA)

Zadnji šef slovenske komunistične partije se v tem času, kot kaže, pripravlja na svoj najpomembnejši dogodek v življenju – okroglo stoto obletnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Pri tem si bodo, kakor smo v ugrabljeni globoki državi že navajeni, na račun proslave zopet napolnili žepe prijatelji režima. Da je Prekmurje rdeča trdnjava, pa je bilo vidno tudi v času lokalnih volitev, kampanje so se zelo verjetno financirale na sumljiv način!

V tem letu bomo praznovali okroglo stoto obletnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. 12. avgusta 1919 je Prekmurje zasedla jugoslovanska vojska, 17. avgusta pa je na množičnem ljudskem zborovanju v Beltincih oblast predala civilnemu upravitelju. In režim globoke države ne počiva, tudi pri tem so izvohali priložnost, kako si napolniti žepe, po vsej verjetnosti pa je v zgodbo osebno vpleten kar Milan Kučan.

Stoletnica je očitno njegov najpomembnejši dogodek v življenju, stranka Socialni demokrati Dejana Židana pa je vzpostavila samooklicani organizacijski odbor, ki si obeta proračunska sredstva. Pri vsem tem sodelujeta tudi murskosoboški župan iz vrst SD Aleksander Jevšek ter predstavnik službe za stike z javnostjo SD Denis Sarkić. Pomenljivo je tudi, da naj bi se Kučan z lokalnimi člani SD srečeval na tedenski ravni, kar priča o tem, kako pomemben je zanj dogodek.

Financiranje 100. obletnice po vzoru državnozborske kampanje SD in makete drugega tira

Kot vse kaže, bo obletnica praznika financirana na podoben način, kot smo mu bili priča že pri financiranju državnozborske kampanje SD leta 2014 in 2018 ali pa v primeru makete drugega tira. Portal V Fokusu tako poroča, da je bilo podobno, kot podjetje Futura, tik pred zdajci ustanovljeno tudi podjetje Zgodba, ki naj bi jo lastniško obvladovali pomembni člani SD.

Prekmurje v srcu (Foto: posnetek zaslona)

Dve leti pred državnozborskimi volitvami je nekdanji minister za kmetijstvo Židan s Futuro podpisal 3 milijone evrov težko promocijo lokalno pridelane hrane, prav tako je prejšnja ministrica za delo Anja Kopač Mrak, prav tako iz vrst SD, podpisala 380 tisoč evrov vredno pogodbo s podjetjem Pristop.

Prijatelji režima si bodo bogato napolnili žepe

Kučan naj bi se že oglasil tudi pri direktorju RTV Slovenija Igorju Kaduncu, da si je izboril financiranje dokumentarnega filma o 100-letnici “Za Prekmurje gre.” Pod film je avtorsko podpisan Zavod Sončnica Štefana Celca in Brigite Bavčar. Slednja je polsestra Geze Vogrinčiča, moža razvpite Gabi Čačinovič Vogrinčič in enega najtesnejših prijateljev Kučana.

Družinska prijatelja Gabi Čačinovič Vogrinčič in Milan Kučan. (Foto: STA)

Kadunc naj bi primaknil 30 tisoč evrov. Tudi pri izbiri logotipa je bilo podobno, Kučanov odbor naj bi se na javnem razpisu potrudil, da je bil izbran hišni izvajalec. Po mnenju mnogih gre pravzaprav za ponaredek, Kučanovemu odboru pa je odprto pismo poslal tudi grafični oblikovalec Srečko Merklin, ki se med drugim sprašuje, kako sta Kučana uspela prepričati neoriginalnost in plagiatorstvo.

Režimski mediji delali reklamo kandidatom SD pred lokalnimi volitvami

Objave v režimskih lokalnih medijih pred nedavnimi lokalnimi volitvami so bile prav bizarne, a to ni naključje. Tudi tukaj bi v ozadju lahko ležal razlog; iz podjetja Zgodba, ki je samo v zadnjih štirih letih po podatkih Erarja prejelo 92.819,44 evra od Mestne občine Murska Sobota, naj bi se “nekaj malega” prelilo tudi v lokalna medijska podjetja.

Foto: posnetek zaslona

Tako smo bili lahko na regionalnih portalih Vestnik ali pa Pomurec priča propagandističnim fotografijam Jevška, kako se slika ob nasmejanem ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću, čigar delo od nekdaj senčijo obtožbe o korupciji, ali pa s Kučanom in Židanom. Drugi kandidati so se pojavljali na neugodnih fotografijah proti dnu strani.

J. Ž.

 • Dada

  Kako boleče za SDS Kučan ima družinske prijatelje in “Kučan naj bi se dobival” s stranko SD na tedenski ravni. Rumen časopis, ponavljate cele odstavke iz članka v članek skupaj s fotografijami. Kučan je šel tja. Kučan gre na proslavo…. Meghan Markle je oblekla tole obleko, Meghan Markle je šla na shower party s prijateljicami. PODOBNOST RUMENEGA TISKA JE ZGOLJ SLUČAJNA. Resnosti ni v nobenem od teh medijev… To sta MIčna in nora24 tv.

  • Luiggi

   Dada,you can not denies that Kucan was the last chief executive officer of the communist party in Slovenia,that’s the fact.And this creature should hang by his neck until the last breath,just like Caucsecu in Romania!

   • VERRZIFIKATOR

    Dadoje Dadič

    NOVI SLOG

    Novi slog se zadnji čas pojavlja,
    v slogu je ta slog dojenčka z dudo,
    dal umetnosti bi slog spodbudo,
    je dokaz, da se zaman postavlja.

    Novi slog v resnici ni novina,
    z novim le imenom se naslavlja,
    svoje šibke sile slog zapravlja,
    zdavnaj je presežen, zgodovina.

    Pred očmi ti v svojem slogu mala,
    rad bi preslepíl te, te zaslépil,
    besen je, da vse bi jih oslépil,
    ki spoznali so, da slog je šala.

    Novi slog prišel je, ni cinizem,
    cinično se sicer malce sliši,
    je umetnost to za slepe miši,
    pravijo pa slogu DADAIZEM.

   • Dada

    Not him. If somebody should hang, that is you. You should hang first, than your coleague Vezifikator, the third autor this . You are spiking about very first president of Slovenia with twoo mandats. You are nothing compare to him, you are garbage, like this medium. You should pay some respect insteadt.

    • Peter

     Piši kao što govoriš, dado jadna

     • Dada

      Ti si pa nepismen. Poglej zgornji komentar……

     • Peter

      Tvoja angelščina, jaoj, kaj se matraš, če ti ne gre, no.

     • Dada

      EXACTLY RIGHT. Če si zaspan, pa leži in ln, ha,ha

     • Peter

      Če si zaspan, pa leži in ln, ha,ha

      Lahko prosim za prevod, po možnosti v angelščino, da bom razumel, kaj si hoel povedati, no.

    • samotoje

     I’ve sized you up. Complete and utter moron, therefore you go into the area for blocked examples of the lowest human species.

     • Dada

      Full. You are vampire or you yust act like one. Bye, bye vampire

  • Andrej

   Dada, nekaj elementarnega ti ni jasno. SDS s tem popolnoma nič ne izgublja (nisem njen član), opozarja pa, da bomo vsi državljani izgubili. Še vedno je bilo tako. Kadar se je ta lopovska družba lotila nekega posla je vedno izpuhtelo nekaj milijonov neznano kam. SDS-ju za slovence ni vseeno.

   • Steiermark

    Rdeči in nerazgledani , nepošteni, ki komaj čakajo, da bo tudi njim kaj padlo v žep, tega ne upoštevajo, ker njim je najbolje le v lopovski rdeči združbi, med roparji in morilci slovenskega naroda!

   • Dada

    Elementarno mi je jasno kaj želi SDS. Veliki večini podpornikov SDS pa tega sploh ne ve, ker SDS mediji sami fiilajo podpornike z neumnostmi. V kolikor bi SDS imela resne pametne namene in res želela dobro, potem bi bila drugačna kot je, z drugim, pametnejšim predsednikom, in takoj, leta 1991 bi uzakonila lustracijo……. TAKO PA GRE SAMO ZA OBLAST. Začenši z Janšo, ki je v prvem svojem predsedniškem mandatu politično nastavil “svoje” po ministrstvih, KO pa je zaključil mandat, JE SPREMENIL zakonodajo, da so njegovi ostali “uslužbenci”, ki jih ne moreš zamenjati. Da ne naštevam dalje…. Kapiscjh….

    • Andrej

     Kdo vsakiš, ko slučajno SDS pride na oblast takoj uvede števec menjav? In kdo ga takoj, ko zopet pridejo tastari na oblast ukine?
     Če menjavi vlade ne sledi menjava “svojih” mejava nima nobenega smisla.

 • VERRZIFIKATOR

  Émil Csukán (Emil Čukan)

  RESNICA O MOŽU

  VEČ RESNIC o možu je krožílo,
  prej učitelju iz šole neke,
  tam iz krajev onstran divje reke,
  se ob vseh ti milo bi storilo.

  Slišati je najmanj pet različic,
  pa je vir pogosto eden isti,
  naj se zmenijo že formalisti,
  da za mozaiček gre iz sličic.

  Enkrat, da je domovini služil,
  zamolči se vsakokrat, kateri,
  in da ne zapadeš krivi veri,
  zgodbi boš prikimal, se pridružil.

  Drugič, da je bil mobiliziran,
  dali v vojsko da so ga sovražno,
  ne nazadnje vse to sploh ni važno,
  mólči, da ne boš kako oviran.

  Tretjič, da postal je prostovoljno
  tuje vojske isti mož pripadnik,
  pa potem čez noč da kot odpadnik
  se pridružil rdečim samovoljno.

  Ali pa, da so ga ti zajeli,
  ko bolezen je na poti staknil,
  ker se mož prepozno je umaknil,
  kaj bi zgodbi takšni ne verjeli.

  Kje, kako ta mož je storil smrt,
  toliko različic je krožilo,
  se tako nejasno govorilo,
  da podatek vsak je s sabo sprt.

  Vsak podatek isto dokazuje,
  da resnica bojda ni le ena,
  prava vsaka je in pa nobena,
  vzame, kar potomstvo potrebuje.

  V bran možá je tega vseh pravic
  brez težav, z lahkoto res stopiti,
  slišali potomca so trditi,
  da je namreč vedno VEČ RESNIC.

 • Janez Kepic-Kern

  Dobro jutro vsem skupaj !
  Hvala Novi 24tv za prispevek !
  Ampak?
  Ljubi Bog ?
  Ali je sploh kaj pomembno – kaj ta 79 letni ex CKZK počne?
  Ali
  bo šel spet brat kako besedilo, ki so mu ga napisali drugi-tja v Prekmurje.
  Naj o
  PREKMURJU ODLOČAJO MLADI PREKMURCI.
  Kaj se vmešavajo v življenje mladih taki
  skoraj 80 let starci, ki so jim dnevi šteti.
  V
  PREKMURJU NAJ USTANOVIJO VEČ STROKOVNIH ŠOL,
  DA MLADIM NE BO TREBA
  LETATI V ŠOLE DRUGAM PO SLOVENIJI.
  IN DA BODO LAHKO USTANAVLJALI
  OBRTI IN PODJETJA DOMA V PREKMURJU. Mar ne? L.r. Janez K.Kern KOMENDA

 • luka globus

  Smrt?
  Obisk Matilde?
  Čas je že …

 • antimur

  Ko bo ta rdeči antislovenec, zločinec in kriminalec Kučan enkrat škripnil, se bodo podgane, ki so ob njem in za njega, razletele na vse strani. Takrat se bo uresničila tisočletna želja Slovencev po svobodi in svoji domovini.

  • janezxy

   Za nekaj časa se bodo potuhnili,potem pa po vstaljenem scenarju. Kako že, dober komunist ,mrtev komunist.

   • Steiermark

    Res je, rdeče podgane so preveč trdožive in kot praviš ti, se najprej razkropijo in si poiščejo varna zatočišča, od koder pa potem trenirajo ponovni naskok na oblast in vrh udbomafije – isto se je zgodilo ob osamosvojitvi!

 • milanček

  pa naj že crkne ta komunajzarski gnoj!!!!

 • Steiermark

  Prehitro sem se razveselila, ob naslovu, misleč, da je napovedal svoj “odhod” k svojemu gospodarju satanu – prav kmalu…..

  • zokispoki

   Le kje hodi in caka, tovarisica Matilda?

 • Janez Kepic-Kern

  PREKMURJE
  NAJ DOBIJO MLADI PREKMURCI.
  Tisti postarani ex KP, ZK PREKMURCI
  – NAJ GREDO PA V PENZIJO. L.R. Janez K. Kern KOMENDA

 • janezxy

  Majstore je zgodaj zgrabil za vile.Začel je s komunistično floskulo primite tatu.Vse to že poznamo.Ajde Šarec da vidimo.

 • milanček

  a ta neslovenska svinjarija še ni pospravljena na odlagališče ? skrajni čas je, da ta pokvarjena pokveka crkne!

 • Hunyađi

  Tale desn zravn Zokana je član istega jadralnega društva kot sm sam. Eni se mastijo kvalitetno na slovenska leđa. Konc aprila sea opening, 20jadrnic na regati.

  • Janez Kepic-Kern

   AJA ?
   TAK SI TOREJ TI “SPACEMAN” – NE SUPERMAN.
   Moraš biti pa kar precej star,
   da like iz ZDA TV ODDAJ IZ 1960. JEMLJEŠ ZA AVATAR.
   ORIGNALNI
   “SPACEMAN” JE NAJBRŽ POKOJNI – VESOLJEC?
   A
   ti tudi že planiraš – odhod v vesolje – za njim?
   A si zmožen še kakega kreativnega dela
   ali pa samo lenobno životariš – na račun davkoplačevalcev R. Slovenije.
   Iz česa se pa vzdržuje tisti JADRALNI KLUB?
   Upam, da z vašo osebno članarino, iz nedržavnega denarja.L.r. Janez K. Kern KOMENDA
   P.S.
   NAPIŠI KAJ ZA MOJO “SLOVENIANA” REVIJO ALI E-PORTAL.
   Samo
   kot človek z očetom in z materjo.
   ne kot EN UTRGAN “SPACEMAN”
   “SLOVENIANA”
   https://sloveniana.si/

 • FRANC3

  Ja, s komunisti je VEDNO KRIŽ!

 • milanček

  kućanova štefa, kaj čakaš, kaj stojiš, se tastarga prdca zastrupiti ti bojiš? štefa, največ boš naredila za slovenski narod, če pošlješ ta stvor na žale!

  • Steiermark

   Včasih izgleda, da je ona večji sovražnik in podtaknjenec v Sloveniji, kot on, ona bi naj bila korošica, on pa pritepenec z balkana – srbin, odrastel v Sloveniji (turški janičar)…..

   • freedomfighter

    Kaj steiermark ce smo.se slovenci naselili na obmocje slovenije pred 500 leti kako to da obstajajo 1000 let stari zapisi slovenskega jezika na nasem.teritoriju…ce mi das logicen odgovor ti priznam da slovenec ne obstaja in smo.vsi avstrijci…ce nimas logicnega odgovora si izpadla bolj glupa kot si.lahko predstavljas…pa se snkrat srbi in turki niso slovani

 • Janez Kepic-Kern

  PREKMURJE
  NAJ PREVZAMEJO
  MLADI – PREKMURCI,
  NEKOMUNISTIČNI PREKMURCI.BODOČI
  OBRTNIKI, PODJETNIKI ITD. – kaj naj s temi zastarelimi komunisti. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • macon

  kučan je patron sam po sebi z “žmohtno” zgodovino in ni treba brezveznega navijaškega naslova, da se ga prikaže kot negativca. Dajte malo dvigniti nivo pisanja na nivo, ki ga zmorejo kolumnisti, pa bo medij izpadel veliko bolj resen in profesionalen.

  • Dada

   POPOLNOMA RES. Ta medij piše o bivšem, dvakratnem predsedniku, kot, da je vaški pijanček. >>Isti medij kot rumeni časopisi,…. Meghsan Markle ima novo obleko, Meghan Markle je noseča, Meghan je šla s prijateljicami na shover party. Skratka rumeni, neresni medij.

   • Darth Vader

    a da je bil član zveze komunistov ter zadnji predsednik zveze komunistov si pozabil dodati?

    • Dada

     Ne, ker to ni pomembno. MOGOČE PA JE ReS POMEMBNO . IVAN JANŠA IN VINKO GORENAK STA BILA TUDI KOMUNISTA. So what. Tudi to ni pomembno.

 • Nata

  Ali ga bo ob tej priliki kdo od Primorcev in drugih silnih Slovencev , kaj povprašal o Solkanu ?? Ravno danes smo brali o grozotah, ki so se tam dogajale !!
  Dajmo pripnimo članek o tem povsodi, kjer se da !

  Pa spravite ga tudi lahko, saj nekateri vse ” pozabijo ” . . .
  https://www.alter.si/tema/auschwitz-nad-solkanom-titovi-poboji.2000639/

 • ZatonMesecnikov

  Prekmurje je le majčken del ozemelj, ki jih je po prvi vojni s pogodbo v Triatonu morala odstopiti Madžarska svojim sosedom. In kjer je zunaj meja Madžarske ostalo od sedmih milijonov, 4 milijone Madžarov.

  najbolj pa so za vključitev Prekmurja v današnjo Slovenijo zaslužni Komunisti Bele Kuna, ki so z Revolucijo in ustanavljanjem sovjetske Madžarske republike leta 1919 destabilizirali državo in ji nakopali jezo velikih sil. zato je vojska kraljevine SHS brez težav vkorakala na to območje.

  velik del komunistov Bele Kuna pa je po propadli revoluciji našel zatočišče v prekmurju, kjer se še danes srečujemo z prokomunističnimi revolucionarnimi nagnenji….

 • piko8

  Mafijski šef kurčan in njegovi podizvajalci so mlinski kamen SLOVENSKEGA NARODA!!!

  • Darth Vader

   zakaj? zato, ker projicirajo na ljudi vrednote, kot so laž, skrivanje, prevara, goljufija ter ves ostal nabor bolj socialističnih vrednot…..in potem ta krog ljudi, ki drka na te vrednote postaja vse večji in ko je kritična masa prebita…..lahko govorimo o kolektivnem enoumju, kjer vsi v en rog tulijo: Vsi kradejo, to je normalno, da kradeš danes, normalno da lažeš, normalno da goljufaš…..in ko se enkrat vrednostni sitem slovenca začne rušiti zaradi slabih vzornikov…..je samo še korak do katastrofe

  • etrusk

   Kdo bo ta mlinski kamen zdrobil v atomski pepel . Ta si bo zaslužil ime SLOVENEC

 • Dada

  Meghan Markle mora upoštevati na dvoru 16 pravil, Meghan Markle je bila v družbi kraljice, Meghan Markle je šla na shover party s svojimi prijateljicami………KOGA še zanima, da ima Kučan družinske prijatelje…Namreč TO ISTO JE ŽE BILO OBJAVLjENO….

 • frondi

  Loleki, kdo bo pa kriv ko kučana ne bo več? Si boste natlačli strašilo iz slame iz vaših glav???

 • Peter

  Strumno v bran svojemu velikemu vodji.
  Vas posebej obvestijo, da je treba spet kaj dobrega o Kučanu pisati ali to kar sami od sebe najdete, no?

 • milanček

  štefa, pa kaj se obotavljaš, pri poročilih ob 15,30 niso nič poročali, da je gauznil pritlikavec iz murgel! kresen ga že, boš imela saj mir pred njim in ga veselo tankala!

 • Peter
  • samotoje

   Kje so te barabe? Koliko je zaprtih?

 • Darth Vader

  a jebiga, on je samo eden najbolj aktivnih upokojencev v sloveniji…..ščiti svoje omrežje na račun siromašenja države in slovenskega naroda……ampak tokrat škratek teče zadnji krog

 • Olga101

  Kdaj bo udbomafijec Kučan za zapahi?

  • učko

   Nikol, oziroma dokler bo JaJo šef opozicije !

 • krneki

  Le keri bedak je uniču SDK, zdej pa naši delavci nimajo plačanih prispevkov, hm le kdo je bil takart ???
  Mamicu vam jebem sdsovsko.

  • maksimalno

   Ne spomnim se ,da je Drnovšek kdaj bil član SDS. No da te spomnim , in ravno on je ukinil sdk. Toliko za osvežitev spomina, da ne boš zaradi nevednosti zavajal.

 • samotoje

  Ravno zaradi združitve z matično domovino(?) je partija z barabami na čelu ukradla tudi Prekmurje.

  • Dada

   Ja, in ga dala v kateri žep ???? Izgleda, da je Prekmurje v tvojem zadnjem žepu, ha,ha,ha

 • Janez Kepic-Kern

  PREKMURJE JE TREBA
  DATI
  MLADIM PREKMURCEM.
  Jim dati šole, da jim ne bo treba letati
  na šolanje po Sloveniji.
  Da se bodo v Prekmurju izšolali v mladde obrtnike, podjetnike.
  Kaj bodo ti ex KP, ZK ljudje pri 80 letih, ki so jim šteta leta, meseci, dnevi – ŽIVLJENJA
  ODLOČALI
  O PRIHODNOSTI
  OK – MLADIH PREKMURCEV IN PREKMURK.? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • milanček

  poročila ob 7h zjutraj, ni vesele novice, da se je stegnil milan iz Murgel! Škoda, skrajni čas!

 • MEFISTO MODRI

  Zakaj Kučan ne mara Prekmurcev, Prekmurci pa njega?

  • FRANC3

   Izdajalca lastnega naroda nihče ne mara.

 • maksimalno

  Glede na naslov, Kučan se pripravlja na najpomembnejši dogodek v življenju, me je že spreletelo radostno upanje, da bo imel končno sestanek z Greto.
  Gospa dokončna pride in nato greta.

 • milanček

  a se bo končno na veliko veselje-radost stegnil?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!