Niti jokajoče aretacije jim niso v pomoč: Jenulovci bodo tokrat postregli z okoljskim aktivizmom, a ko se je gradilo TEŠ6 in Magno, jih ni bilo nikjer na spregled!

Datum:

Jaša Jenull in njegovi tovariši, ki organizirajo petkove “mitinge resnice” so povsem izgubili kompas in ne vedo več kaj bi sami s seboj, saj njihovi, mnogokrat precej neokusni dogodki, na katerih smo videli že vse mogoče, tudi razkazovanje genitalij, postajajo vse bolj podobni večkrat pogreti juhi. Ker jim je zmanjkalo idej nasprotovanja aktualni vladi, jih vodstvo sedaj skuša popestriti z okoljskimi temami. Ko pa se je gradilo TEŠ6, Magno, kanal C0 in druge okoljsko sporne objekte, pa o njih ni bilo ne duha ne sluha. Toliko o njihovi intelektualni poštenosti.  

Mineštra po imenu “petkovi protesti” je vse bolj neprebavljiva, zato bo eden od njenih neuradnih “kuharjev” Jaša Jenull tokrat vanjo primešal še nekaj “začimb” oziroma okoljskega aktivizma. Ob tem na Facebooku straši s fotomontažo na kateri so buldožerji, ki brezsramno pustošijo po Logarski dolini, na sloviti tabli za napisom “Dobrodošli” v več jezikih in “Slovenija”, pa se nahaja še nalepka “For sale”, s pripisom telefonske številske stranke SDS. Se vidi, da je tovariš Jenull režiser, njegova fotomontaža pa bolj kot v novice sodi v kakšno produkcijo Viba filma. Svoje znanje iz pouličnih teatrov absurda bi lahko investiral v snemanje kakšne okoljevarstvene grozljivke.

V svojem pripis levičarski demonstrant straši pred tem, da je “JAVNI INTERES NA RAZPRODAJI – ROPARJI NA POHODU!” Po njegovem prepričanju vlada znova izrablja oblast in priviligiran kapital, namesto da bi jo bolj skrbelo za ljudi in okolje. Gre za novo zavajanje enega od neuradnih (med seboj sprtih) vodij protestov, ki ignorantsko pozablja na vse kar je vlada postorila, da bi zajezila posledice koronakrize na gospodarskem in zdravstvenem področju ter pohitela z reševanjem človeških življenj. Jaša v nadaljevanju modruje tudi o korupciji in ignoriranju odločitve ustavnega sodišča, naše okolje in naša sredstva pa naj bi se pod vladavino največje koalicijske stranke znašli na dražbi.

Jaša Jenull je tokrat “mineštri” po imenu “petkov protest” prikuhal še malce okoljske tematike. (Foto: posnetek zaslona, Facebook)

Posebej ga skrbijo tudi napadi na t. i. nevladne okoljske organizacije, ki naj bi delovale v javnem interesu, s čimer naj bi vlada samovoljno posegala v naravo, civilno družbo pa izločila iz postopkov. V nadaljevanju še navaja, da naj bi se pod peticijo z naslovom “NARAVE NE DAMO” podpisalo skoraj 37 tisoč ljudi, s čimer naj bi se postavili po robu tretjemu protikoronskemu paketu, torej prav temu s čimer je vlada tako velikodušno priskočila na pomoč tistim, ki so v nevarnosti, da bi zaradi posledic pandemije izgubili delovna mesta in podjetjem, ki jim upada poslovanje. Jenull svoj poziv zaključi kot resnični levičarski domoljub: “Države ne damo za gradbeno jamo!”

Protesti političnih okoljevarstvenih organizacij. (Foto: STA)

Seveda pri vsem skupaj ne gre za okolje. Skrb za naravo je le dimna bomba za nadaljevanje rušenja aktualne vlade, na kar je pred meseci že opozoril Zmago Jelinčič Plemeniti. Odločno se je odzval na provokacije okoljskih nevladnih organizacij, ki so ob podpori medijskega kartela kričali, da je s sprejetjem amandmaja k Zakonu o ohranjanju narave, z naravo v Slovenji konec z naravo v Sloveniji. “Izjave, da bo z naravo konec, so bile bedaste in kažejo na nivo protestnikov. Nedvomno gre za bolečino ob izgubi ogromnih finančnih sredstev za minimalno ali nikakršno delo. Sicer pa so bili protesti zgolj v Ljubljani, kar ni čudno in se sklada z ugotovitvijo, da je 90 odstotkov teh organizacij v Ljubljani.”

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...

Kapacitete evropskih vojsk so danes bistveno manjše kot leta 1989

Vojaški strokovnjak Thomas C. Theiner opozarja, da je Evropa...