fbpx

“Dobrotnik” Čeferin služi na račun države, Skupnost socialnih zavodov Slovenije poziva svoje ustanove na brezplačno promocijsko reklamo!

Aleksander Čeferin. (Foto: STA)

Nova nastavljena promocijska reklama za Aleksandra Čeferina. V naše uredništvo smo dobili dokument žvižgača, v katerem Skupnost socialnih zavodov Slovenije poziva zavode, da lahko prevzamejo že drugo donacijo s strani Odvetniške pisarne Čeferin. V njem je zapisano, da lahko prevzamejo zaščitne kirurške maske. V sporočilu žvižgača je tako opisano, kako iz Skupnosti socialnih zavodov Slovenije pozivajo na zahvalo odvetniški pisarni Čeferin preko njihovih družbenih omrežij.

“Z veseljem vas obveščamo, da je Odvetniška družba Čeferin domovom za starejše občane in posebnim socialnovarstvenim zavodom donirala zaščitne kirurške maske – tokrat drugi del…. Predvsem tistim, ki ste oddaljeni od Ljubljane, priporočamo, da se organizirate znotraj regij na tak način, da posamezen zavod prevzame maske za več zavodov in si jih potem razdelite znotraj regije. Če vaš dom uporablja družabna omrežja, je dobrodošla tudi objava oziroma zahvala donatorju,” so zapisali v izjavi vsem zavodom v Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, kot razkriva sporočilo žvižgača. Pod promocijski tekst se je podpisal strokovni sodelavec le-te državne ustanove Benjamin Penič.

V našem mediju smo že večkrat razkrili, da je Skupnost socialnih zavodov Slovenije trdno v rokah vplivnih kadrov stranke Socialnih demokratov. Pred kratkim so sedanji vladi povedali, da ne potrebujejo več opreme, ki jo je za vse te zavode po Sloveniji dobavljala država. A glej ga zlomka, kot rezervni načrt se hitro pojavi ime odvetniške pisarne Čeferin, kjer je delni lastnik med drugim najvplivnejši Slovenec ter predsednik ene najmočnejših športnih organizacij na svetu Aleksander Čeferin.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1291421796374323201

Čeferini vsak mesec na račun RTV Slovenija poberejo vsak mesec več kot 4000 evrov od 14. aprila 2015 naprej
V naših prispevkih smo veliko razkrili o denarju, ki ga troši javna RTV Slovenija. “Naš” javni medij s približno 2200 zaposlenimi in 120 milijonskim proračunom, od tega jim skoraj 100 milijonov evrov namenijo slovenski davkoplačevalci z obveznim RTV prispevkom. Kljub temu, da imajo v javnem medijskem servisu zaposlene pravnike, brez pomoči vplivnih slovenskih odvetnikov niso sposobni rešiti težkih pravnih zadev. V enem izmed prispevkov tega avtorja smo razkrili, da Odvetniška pisarna Čeferin že od leta 2015 prejema zajeten honorar. Prvi večji obrok je bil izveden dne 14. aprila 2015, ko so dobili nakazan prvi večji obrok v vrednosti 6100 evrov. Od takrat naprej pa vsak mesec pade na bančni račun Čeferinovih 4270 evrov.

Zaslužki odvetniške družbe Čeferinovih in partnerjev na račun slovenske države od leta 2003 naprej. (Foto: Erar)

Iz službe za stike z javnostmi so nam odgovorili, da imajo z Odvetniško družbo Čeferin in partnerji sklenjeno pogodbo o sodelovanju, na podlagi katere, navedena odvetniška družba mesečno obračunava opravljene storitve. Odvetniška družba RTV Slovenija nudi odvetniške storitve na vseh pravnih področjih in pri vseh vprašanjih, pri katerih potrebujejo pravno pomoč zunanjega pravnega strokovnjaka. Storitve jim nudi v neomejenem obsegu in na vsakokratni poziv oz.  po naročilu RTV Slovenija. Storitve, ki jih odvetniška pisarna opravlja, so izvedene tudi v sodnih postopkih, v katerih je priporočljivo specialistično znanje in izkušnje iz prakse. Tako materialno kot procesno pravo sta v precejšnji meri odvisna od sodnih praks, ki se (pogosto) spreminjajo, zaradi česar zastopanje s strani odvetniške družbe, zmanjšuje tveganja in povečuje predvidljivost izida sodnega postopka. Navedeno vključuje tudi zastopanja na sodiščih.

Predsednik vlade Janez Janše se ostro odzval na lažno humanitarnost Čeferina, katero financirajo vsi davkoplačevalci
Po podatkih Erarja so od leta 2003 prejeli 10.808.800,65 evrov. Družbo so ustanovili odvetnik Peter Čeferin, njegov starejši sin in sedanji ustavni sodnik Rok Čeferin in mlajši sin ter predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Družba je skozi leta rasla in dodajala partnerje, zato se danes imenujejo Odvetniška družba Čeferin, Pogačnik, Novak, Koščak in partnerji, družba za opravljanje odvetniškega poklica, o.p., d.o.o.

Podlo potezo vodilnih v Skupnosti socialnih zavodov Slovenije je razkril tudi predsednik slovenske vlade Janez Janša. “Vi plačate naročnino  RTV Slovenija, ta sklene mastno pogodbo z odvetniško pisarno, ki kuje velike dobičke, za dimno zaveso pa potem preko skupnosti socialnih zavodov dobrodelno pošilja zaščitne maske domovom za ostarele in pričakuje javno zahvalo. Za vaš denar,” se je kritično odzval predsednik vlade.

Zato bi bilo zanimivo vprašati Čeferinove, od koga so dobili zaščitne maske, ali so plačali za opreme, koliko količine zaščitnih mask so prispevali posameznim domovom je le nekaj vprašanj, katera ostajo odprta. A to je le eden od morebitnih tihih znakov, da bo Aleksander Čeferin novi izbranec leve gospodarske in politične elite v Sloveniji.

Luka Perš

Luka Perš