fbpx

Šarec, Kozmelj in Črnčec – vsi po vrsti so lagali! Lepa Nataša je bila prva kadrovska zahteva po zaposlitvi na Sovi!

Foto: STA

Spletni portal Požareport je razkril epilog afere Lepa Nataša, ko je nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec izsilil v Sovi zaposlitev svoje znanke Nataše Hribar. Informacijo naj bi razkrila vodja kadrovske službe, agentka M.S. na pričanju KNOVS-a v petek.

Nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec, Šarčev svetovalec Damir Črnčec in nekdanji direktor Sove Rajko Kozmelj so lagali o zaposlitvi Šarčeve znanke. Zahteva za zaposlitev je bila podana že prvi dan mandata Kozmelja, ki je od vodje kadrovskih zadev na Sovi M.S. zahteval, da jo zaposli. Po nastopu novega mandata direktorja Sove Janeza Stuška pa bi jo naj premestili v “vozni park” slovenske obveščevalne službe.

Spomnimo, da je Marjan Šarec ob razkritju afere tudi naši novinarki Nova24TV, Marjanci Scheicher zatrdil, da ni imel nobenega vpliva na zaposlitev svoje znanke. Zatrdil je tudi, da je sam zelo dolgo ni videl in z njo ni imel stikov. Dejstva, ki so se odkrila kasneje, so besede predsednika stranke LMŠ postavila na laž.

Marjan Šarec lagal in zavajal slovensko javnost glede zaposlitve svoje znanke
Spomnimo, da so v času Šarčeve vlade odmevali napeti odnosi med Knovsom in Sovo, v središču pa je bila zaposlitev premierjeve prijateljice Nataše Hribar na agenciji. Iz poročila Knovsa je namreč razvidno, da Nataša Hribar sploh ni izpolnjevala pogojev za delovno mesto, kot je to zatrjeval premier Marjan Šarec. Dobila je celo pozitivno zdravniško spričevalo, čeprav je bila v tem času na dolgotrajnem bolniškem staležu, poleg tega ne zna tujega jezika, zaposlena pa je bila na delovnem mestu, na katerem naj bi se ukvarjala z mednarodnim sodelovanjem?!

Glede navedbe, da z zaposlitvijo njegove prijateljice ni bilo vse v redu, je premier pred časom dejal, da sam pri tej zaposlitvi ni bil zraven in težko sodi. “To je stvar inšpektorata in Sove,” je menil. Napovedal pa je, da se bo vabilu Knovsa odzval, in sicer iz spoštovanja do parlamentarizma in do same institucije, “ne pa do tistih, ki to komisijo vodijo”.

A spomnimo, da še preden je Knovs začel z raziskovanjem sporne zaposlitve, je Šarec zatrdil, da je Hribarjeva dobila službo na Sovi, ker “se je prijavila in je šlo vse po postopkih”. Na vprašanje, ali bo odstopil če se karkoli izkaže za neresnično, je dejal, da se “ne bo nič izkazalo, ker delamo po pravilih”. A izkazalo se je, da Šarec ne dela po pravilih in da se je naš predsednik vlade zlagal pred celotno Slovenijo.

Šarčeva femma fatale Nataša H.

Šarčeva femme fatale Nataša Hribar.

Usodno zaslišanje pred KNOVS-om povzročil “nepričakovan” odstop Šarca
Spomnimo še, da je Marjan Šarec odšel na zaslišanje KNOVS-a 24. januarja 2020. Pred zaslišanjem je zatrjeval, da gre le za politični konstrukt opozicije. V ponedeljek, 27. januarja 2020 je ob 10. uri zjutraj nepričakovano ponudil odstop z mesta predsednika vlade. Na usodnem petkovem zaslišanju, bi ga naj presenetila novica, da bo glavna kadrovnica agentka M.S. javno razkrila zaposlitev njegove usodne dame. Zaslišanje le-te je potekalo v petek, 3. julija 2020. S tem pa se je pričel začetek konca politične kariere nekdanjega kamniškega župana.

Luka Perš