fbpx

Medtem ko so Jankovićevi in politični kriminalci nedotakljivi, se mora žena vodje vaške straže Nataša Zidar zaradi zapisa na Facebooku, ki naj bi spodbujal sovraštvo, nasilje ali nestrpnost, zglasiti na policiji!

Foto: Facebook

Namesto da bi v naši državi preganjali Jankovićeve, ki so jim z raznovrstnimi manevri odpisali kar 45 milijonov evrov dolga, in druge politične kriminalce, se očitno raje spravljajo na običajne ljudi, ki imajo dovolj sprenevedanja glede varnostne situacije v državi. Nataša Zidar, žena vodje belokranjske vaške straže Blaža Zidarja, je namreč od Policijske uprave Novo mesto dobila vabilo, naj se zglasi v prostorih metliške policijske postaje, kjer bo morala kot osumljenka dati izjavo o kaznivem dejanju javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.  

V vabilu Zidarjevi so zapisali, da jo na podlagi 148. člena zakona o kazenskem postopku vabijo, da se v četrtek, 17. oktobra, ob 9.30 zglasi v uradnih prostorih Policijske postaje Metlika, in sicer v vlogi osumljenke, da bo podala potrebno izjavo o kaznivem dejanju. Pri tem so zapisali, da gre za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti po členu 297/I KZ-1, ki je bilo storjeno 19. septembra na svetovnem spletu. Obvestili so jo tudi, da ima pravico do svobodne izbire zagovornika, in zaključili z opozorilom, da bo privedena prisilno, če se sama ne bo odzvala vabilu.

Policija se je obregnila ob naslednji zapis Zidarjeve na družabnem omrežju Facebook: “Gremo Slovenci, orodje v roke, pa na mejo. Ko tam počistimo nevladne švercerje 2x žganih, potem pa še v parlamentu zrihtamo te k*urbe lopovske levajzeljske, pol pa bo mir … gremo, akcija.” Za Nova24TV je Zidarjeva glede dogajanja povedala, da preprosto nima besed. “Namesto da bi bila metliška policija hvaležna, se potem tako spravijo nad nas. Na vsak način nas hočejo onemogočiti. Vseskozi delajo na tem.”

Daleč od tega, da se bo morala na policijski postaji zglasiti samo Zidarjeva, zglasiti se bo moral tudi njen mož. Ta bo moral v vlogi priče podati izjavo glede ženinega zapisa, ki ga je policija prepoznala kot takšnega, ki naj bi javno spodbujal sovraštvo, nasilje in nestrpnost. Zidar poudarja, da je vse skupaj pričakovano. “Tam so zasedali, kako bi uničili vaške straže. Kako bi našli nekaj takega, kar je v skladu z zakonom, da bi nas ustavili. Vseskozi smo pod drobnogledom. Sum kaznivega dejanja je poskus, kako se bo razrešilo, bomo videli.”

Foto: Facebook

Vseskozi tarča kritik levičarjev
V luči povečevanja števila nezakonitih migrantov v Sloveniji postaja vedno bolj očitno, da policija sama ne zmore zagotavljati varnosti. Glede na to, da se je v preteklosti že pokazalo, da je belokranjska vaška straža pod vodstvom Zidarja učinkovita pri varovanju meje, se poraja vprašanje, zakaj se je zdaj policija spravila nad ženo vodje vaške straže? Namesto da bi se reševala težava s kadrovsko podhranjeno in slabo vodeno policijo ali pa propadajočo vojsko, so se očitno odločili, da se raje spravijo na vaške straže, ki za levičarje očitno v teh časih predstavljajo največje varnostno tveganje v državi.

Foto: Igor Kralj/Večernji

Žalostno je, da se na delovanje vaških straž spravljajo tudi novinarji RTV Slovenija. Spomnimo. V nedavnem prispevku na spletnem portalu MMC RTV SLO so na žaljiv in zavajajoč način pisali o vaški straži, pri tem pa sta sodelovala tudi nekdanji direktor Sove Andrej Rupnik in nekdanji visoki Zaresovec, danes pa tako imenovani “neodvisni strokovnjak” Branko Lobnikar. Vaško stražo so opisali kot paravojsko in jo primerjali s Štajersko vardo Andreja Šiška, prav tako pa so zgražajoče izpostavili, da država za družino ne more vohuniti, dokler ta ne povzroča kaznivih dejanj.

Čeprav je Zidar že večkrat javno izpostavil, da vaška straža nikakor ni paravojaška skupina, saj niso oboroženi in ne uporabljajo nobenih slovenskih ali kakršnih koli drugačnih insignij, očitno nekateri še vedno vztrajajo pri zavajanju in obsojanju. Če so v ZDA ulične straže nekaj normalnega, pa je pri nas drugače. Zaradi hujskaškega prispevka o vaški straži v oddaji Tednik na TV Slovenija so Zidarjevim celo razbili okno, zdaj pa se bo pred zaslišanjem policije znašla Zidarjeva žena. Kako daleč bodo šli?

Hana Murn