fbpx

Namesto mednarodnih odnosov bolj pomembno, kam gre kdo na stranišče

Lucija Tacer (Foto: Fb)

Novoizbrano mladinsko delegatko pri OZN Lucijo Tacer bolj od mednarodnih odnosov zanima, kam bo šel kdo na stranišče, glede na spolno prepričanje posameznika. Na socialnem omrežju Facebook javnost spodbuja k rabi spolno nevtralnega jezika, kar je skregano s kakršnokoli logiko. Ravno tako so v uredništvo prišle zaskrbljujoče informacije, da naj bi bil postopek izbora za mladinskega delegata netransparenten.

Nova mladinska delegatka pri Organizaciji združenih narodov za Republiko Slovenijo, Lucija Tacer je po objavah sodeč zagrizena in vneta podpornica skrajno levih in radikalno feminističnih organizacij in idej, ki so nadvse bizarne. Po neuradnih, a zanesljivih podatkih naj bi bila zagrizena podpornica levice in s tem posledično tudi kontinuitete jugokomunističnega režima. Temu tudi botruje dejstvo, da je Tacerjeva delala v okviru slovenske filantropije, organizacija pa je na plačilni listi Georgea Sorosa.

Besede kongresnik, policist in gasilec odslej prepovedane, zaradi seksizma?
Mladinski delegat je glasnik dela Združenih narodov z mladimi in za mlade, hkrati pa glasnik mladih iz Slovenije pri tej mednarodni organizaciji. Korenine institucije segajo v leto 1971, ko so se mladi prvič z delegacijami svojih držav udeležili srečanja OZN, občutno pa se je delež mladinskih delegatov povečal v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, predvsem po letu 1995 – prvem mednarodnem letu mladih. Cilj instituta je, da mladi z aktivnim sodelovanjem na mednarodnem parketu dajejo težo oziroma legitimnost odločitvam, ki zadevajo mlade. Institut je leta 2014 ustanovil Mladinski svet Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve, Uradom Republike Slovenije za mladino in Društvom za Združene narode za Slovenijo. Na mednarodni ravni se delegat običajno udeležuje rednega zasedanja Generalne skupščine OZN v New Yorku in zasedanja 3. odbora, ki obravnava socialne, humanitarne in kulturne zadeve, poleg tega pa se lahko vključi tudi v druga visoka srečanja na mednarodni ravni. Četudi je institut mladinskega delegata pri OZN koristen, po besedah poznavalcev razmer izbirni postopek za delegata v Sloveniji meji na korupcijo.

Domnevno nepošten izbor, kar nakazuje na zrelost prijave na Komisijo za preprečevanje korupcije
Poznavalci razmer so nas opozorili na zaskrbljujoče dejstvo, da naj bi bili mladi strokovnjaki s področja mednarodnih odnosov, med njimi tudi osebe z doktorati in izkušnjami v mednarodnih organizacijah, med njimi tudi pri Svetu Evrope, pri selekciji za izbor mladinskega delegata pri OZN diskriminirani na podlagi več dejavnikov, od spolnih kvot do pavšalnega argumenta, da so eko tematike bolj “in”, kar je posledica narativov skrajne okoljske aktivistke Grete Thunberg. Ravno tako poznavalci razmer trdijo, da naj bi imela pri selekciji za mladinskega delegata glavno besedo predsednica Mladinskega sveta Slovenije Anja Fortuna, ki se po neuradnih informacijah poteguje za vodilna mesta v Evropskem mladinskem forumu. Fortuna naj bi ravno tako bila v dobrih odnosih z nekdanjo predsednico Mladinskega sveta Slovenije in skrajno levičarko Tejo Jarc, ki trenutno opravlja funkcijo predsednice ekstremističnega sindikata Mladi Plus, ki želi preko kolesarskih protestov zrušiti demokratično izvoljeno vlado.

Anja Fortuna in Tea Jarc. (Foto: STA)

Nedvomno ima sindikat Mladi Plus pri politikah Mladinskega sveta Slovenije velik ideološki vpliv. Jarčeva je velika zagovornica izstopa Republike Slovenije iz zveze NATO, kar predstavlja iminentno grožnjo slovenski zunanji politiki, katero nedvomno podpihuje nesveto zavezništvo oziroma “os zla” Rusije, Kitajske, Venezuele, Severne Koreje in Irana preko njihovih piškotarskih izpostav v Sloveniji. To nakazuje na netransparentnost postopka izbora, kar je zrelo prijavo na Komisijo za preprečevanje korupcije in posledično kazensko ovadbo.

Ekosocialistični narativi Thunbergove kot mehanizem za preusmerjanje pozornosti od resnično pomembnih tem?
Iz filozofskega vidika bi lahko rekli, da sta moderna levica in posledično moderni kulturni marksizem izdali delavski razred. Vprašanja o pravicah delavcev in delavskega razreda so za moderno levico postale obsoletne, če ne že pasé. Zdaj je bolj pomembno to, kam gre kdo na stranišče na podlagi nekega samosvojega spolnega prepričanja. Teorija večih spolov in pravice transseksualcev so bolj pomembne od pravic delavcev in izboljšanja njihovega socialnega položaja. Žalostno je, da je institut mladinskega delegata pri OZN postal podaljšek internacionalne salonske levice, ki želi preko OZN spodbujati globalizem.

Hana Murn