Nehigienična zloraba Sušnikove Zveze društev upokojencev Slovenije: S pomočjo vidne članice politično agitirajo za izvolitev Igorja Šoltesa!

Janez Sušnik in Igor Šoltes (Foto: STA)

Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) naj bi bila nevladna, neprofitna in samopomočna organizacija Slovenije, ki združuje upokojence vseh ideoloških nazorov. Očitno pa se predsednik zveze društev Janez Sušnik skupaj svojim krogom pristašev na to požvižga, glede na to, da sedaj preko elektronskih sporočil poziva k udeležbi na evropskih volitvah in k podpori vnuka Edvarda Kardelja, Igorja Šoltesa, ki vnovič kandidira za poslanca v Evropskem parlamentu. Glede na jasna stališča predsednika Sušnika, bi se morala oglasiti vsa upokojenska društva.

Vodja programa Starejši za starejše in predsednica Društva upokojencev Novo mesto Rožca Šonc je na svoje sodelavce in tudi na predsednika zveze društev Janeza Sušnika naslovila sporočilo, v katerem je uvodoma zapisala: “Pred nami so volitve v EU in tudi odločitve, komu bomo namenili naš glas, kdo izmed kandidatov je vreden našega zaupanja, kdo se je trudil za priznanje prostovoljskega dela in našega poslanstva medsebojne pomoči in solidarnosti do pomoči potrebnih.”

V nadaljevanju pa izpostavila: “Vsi mi vemo, da je bil sopredlagatelj predloga za priznanje državljan Evrope 2017 našemu programu Starejši za starejše dr. Igor Šoltes. Vsi tudi vemo, da da si je vsa pretekla leta prizadeval za večjo družbeno priznanje prostovoljstva kot glasnika solidarnosti, medsebojne pomoči in družbene enakosti, z organiziranjem 10 okroglih miz po pokrajinah, s temami, ki so za starejše vse bolj pomembne in aktualne.” Po besedah Šončeve je Šoltes oktobra 2018 s priznanimi strokovnjaki organiziral odmevno Konferenco o družbenem položaju in kakovosti življenja starejših, na kateri so bili sprejeti predlogi potrebnih ukrepov države za izboljšanje tega položaja. “Predlogi in ukrepi so zajeti v Memorandumu ZDUS 2018,” je v povezavi s tem dodala. Seveda pa se ni ustavila le pri tem in je še naprej nadaljevala s hvalospevi Šoltesu. “Vsega priznanja je vredno njegovo prizadevanje za zdravo hrano v vrtcih, šolah, bolnišnicah in domovih za starejše, zdravo okolje, družbo, ki ceni delo, varuje okolje in kjer je človek na prvem mestu. To je tudi del njegovega volilnega programa za volitve v EU parlament.”

Šončeva v e-mailu priznava, da ZDUS podpira kandidaturo
Seveda je naravnost smešna navedba Šončeve, ki izpostavlja, da naj se Zveza društev upokojencev Slovenije kot civilna družba ne bi opredelila za podporo nobeni politični stranki, podpirala pa naj bi kandidaturo Šoltesa kot osebnosti in človeka, ki si je in si prizadeva za priznanje starejših kot enakopravnega dela družbe. “Prostovoljke in prostovoljci programa Starejši za starejše znamo ceniti ta prizadevanja in verjamem, da bomo na volilni dan 26. maja svoj preferenčni glas namenili Šoltesu in naši vestni pokrajinski koordinatorici Zdenki Gajzer, ki je na listi skupaj z dr. Šoltesom.” 

V zaključku elektronskega sporočila Šončeva sicer priznava, da je pravica vsakega posameznika, da se odloči po svoji vesti, in ob tem dodaja, da jo je žalostilo in jezilo, ker ob sprejemu nagrade državljan Evrope leta 2017 v Bruslju ni bilo razen Šoltesa, Iva Vajgla in za kratek čas Franca Bogoviča nikogar drugega od evropskih poslancev. “Verjamem, da bomo vsi skupaj, kolikor nas je v programu, podprli tiste, ki nam stojijo ob strani.” Ob tem je Šončeva sodelavcem zaželela lepe prvomajske praznike in vse v adremi zaprosila, da naj pismo posredujejo društvenim koordinatorjem ter imajo z njimi sestanek, ker so rezultati letošnjega tromesečja programa ZDUS Starejši za starejše slabši od lanskih.

Sušnik se je zavzel za izvolitev Šoltesa
Očitno pa slabi rezultati ne predstavljajo ovire za politično agitiranje Šončeve in vpletanje predsednika ZDUS Sušnika v evropske volitve. O podpori Sušnika politični agitaciji Šončeve namreč priča vsebina elektronskega sporočila, ki ga je Sušnik poslal Šončevi: “Spoštovana Rožca! Poslala si lepo sporočilo vsem tvojim – našim prostovoljcem, nekaj podobnega bom jaz poslal predsednikom PZDU in potem bomo videli, v kakšni povezani skupini sodelujemo, kajti v primeru neuspeha se bo treba vprašati, kakšna organizacija ‘200.000 članov’ pa smo, da ne spravimo skupaj 40.000 glasov.”

Ob tem je potrebno spomniti, da to ni prvič, da se Zveza društev upokojencev Slovenije vpleta v promocijo Šoltesa za evropskega poslanca. Sredi marca smo namreč poročali, kako s pomočjo Šončeve zbirajo glasove podpore za vnovično kandidaturo Šoltesa za evropskega poslanca. Takrat namreč Šoltes ni imel podpore stranke DeSUS, zato je potreboval 3 tisoč glasov podpore. Sušnik je na naše novinarsko vprašanje tedaj odgovoril, da v ZDUS niso podali nikakršnega soglasja za pridobivanje glasov evropskega poslanca Šoltesa. Je pa priznal, da je njihova vidna članica Šončeva pristala na povabilo Šoltesa, da kandidira na njegovi listi. Glede na to, da Šončeva v elektronskem sporočilu, vsebino katerega nam je posredoval eden izmed naših bralcev, poudarja, da ZDUS podpira kandidaturo Šoltesa, Sušnik pa v odgovoru na njeno elektronsko sporočilo tega ne zanika in ob tem celo hvali vsebino sporočila, ki ga je zapisala Šončeva, je mogoče upravičeno sklepati, da prihaja do zlorabe ZDUS. Ker bi morala biti Zveza društev upokojencev Slovenije apolitična organizacija, smo novinarsko vprašanje glede njihovega vpletanja v volitve in promocije Šoltesa naslovili na predsednika Sušnika. Na odgovor Sušnika še čakamo in ga bomo objavili naknadno.

H. M.

 • ZatonMesecnikov

  Tako imenovane “Zveze” takšne in drugačne, so samo družbenopolitične organizacije. Nič se ni spremenilo. Vse to je še Juga.

  • Ava

   Imaš prav Jugoslavija v malem.

 • Antonius

  Sem upokojenec pa nisem član nobenega kvazi upokojenskega društva.
  Sem pa član stotnije upokojenih vztrajnikov izpred krivosodja.
  Igor Šoltes?! Komu vse še ni lezel v rit, da je prifehtal njihovo podporo.
  Šoltesova kravata pronicljivim dopoveduje, da je partijsko rdeč kot Kardelj, njegov morilski dedek.
  Sušnik, partijski kader za vse položaje ima dovolj široko rit, da se Kardeljev vnuk v njej počuti udobno.
  Volite SDS kandidate, zaradi nasprotovanja Šoltesu, Fajonovi, Novakovi in neiskreni, da jo ne omenjam.

  • samotoje

   Tudi jaz sem, cenjeni Antonius, ponosen nečlan in mi za razne “pralnice možganov” dol visi. ZDUS, Desus in razna ostala društva te vrste so nehigienični ostanki sivega socializma.

   • Margu501

    Tudi jaz nisem članice te združbe !

 • totex39

  Na vse kremplje se bori, samo da bi prišel v evropski parlament in užival v lepi plači. Volivci so tisti , ki bodo odločali,da se mu ne bodo uresničile njegove “sanje”.

  • lili pili

   A se zver, tomceva in vsi ostali ne borijo predvsem za lepo placo, a bo tam kdo zastonj delo…

 • VERRZIFIKATOR

  Edi Kradljič

  ŠULTAJS IN SUŠA

  V Blatni vasi zopet so volitve,
  pa ne vaške, temveč pancelinske,
  kandidatne liste spet starinske,
  a za mnoge ni več izvolitve.

  Šultajs, vnuk pokojnega šolmoštra,
  zdaj že sam dodobra siv, betežen,
  majhne le podpore bo deležen,
  več glasov se letos v prazno trošta.

  Za poslanca zopet kandidiram,
  upokojencem mož jadikuje,
  pa saj veste, z mano je vse huje,
  komaj sam da sebe še podpiram.

  Suša je, saj veš, v tej Blatni vasi,
  šef mu penzionistov odgovarja,
  vas se intenzivno zanemarja,
  dedkovi minili so nam časi.

  Sicer penzionistke nagovarjam,
  naj usmilijo se te vsaj malo,
  pa veliko tvojih ni ostalo,
  suša bo, že udaj te opozarjam.

  Sušnik kmet je prvi v Blatni vasi,
  že ime pove o njem veliko,
  Šultajs naj obesi svojo sliko
  brž na, klin, nikakor prepočasi.

  Oh, verjamem, da bom spet izvoljen,
  kakor svojčas dedek si ponavlja,
  a volilec pravi, naj poslavlja
  pravočasno se, prav nič zlovoljen.

  Mimo zdaj debelih krav so časi,
  suhe vse so, suša je vsesplošna,
  daleč, Šulztajs, je že zadnja košnja,
  dedkov socializem v naši vasi.

 • AlojzZ

  Na zadnjih volitvah smo naredili dokončni konec Republiki Sloveniji. Novi 24TV pa predlagam, naj kljub preje omenjenemu raje propagira pomladne kandidate kot kritizira naslednike rdeče oblasti. S takimi dejanju dela reklamo obstoječemu stanju. Slabo reklamo, a reklamo.

 • Amerikanc

  Kako mora biti njegov dedi osramočen, ko opazuje svojega naslednika v borbi za kapitalistično mezdo pri zahodnih izkoriščevalcih; kjer njegovih “osnov samoupravljanja” sploh ne poznajo a kljub temu bolje živijo od slovenske raje.

  • Ava

   Osramočen ni, dokler se krade je vse ok. Upam, da nekoč pride dan, ko bo socialiste dokončno povozil čas. Da ne bo pomote, nisem proti temu, da se ljudem ki so v stiski pomaga (kot radi tulijo levičarji) in sem proti izkoriščanju delavcev za minimalca (tudi to tulijo levičarji in vse podjetnike mečejo v isti koš kar jim pride prav) sem pa proti temu, da se krade v nedogled.
   Slovenci naj že končno enkrat odprejo oči, ampak se bojim da jih ima preveč še koristi od socializma.

 • sloustava

  Susnik je Korl v drugi preobleki. Susniku in Korlu je toliko za upokojence, kot je poldnevu do polnoci! NIC, in dokler upokojenec tega ne bo spoznal, bo Erjavec minister, Susnik pa vlekel fantasticne in hkrati nezasluzene denarce. Evrcki, evrcki, butca, niso vse!

 • Ava

  Ne izkoriščajo samo upokojencev, tudi razne Danice Lovenjak (omg), razne režimske Pižame in Vojnoviće, Artače, kot se radi imenujejo ti. influencerji (smešno, izraz izhaja iz Amerike omenjeni modeli rinejo v Jugo. Seveda, saj ameriški influencerji so vplivneži s kešem, tule je pa treba rinit h koritu ker SAM nisi sposoben ustvarit tega kar bi RAD imel…Fino in moderno se pa sliši ane?:))).

  Skratka socializem v vseh porah družbeno-političnega življenja.

 • antimur

  Rad bi videl spisek govnačev, ki so v tej Sušnikovi zvezi upokojencev. Verjetno sami okoreli komunisti in udbaši, noben pošten slovenski upokojenec ne bi želel biti v takšni kučanistični izspostavi.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA
  ZA DOBRO JUTRO.

  ŠALA
  “MATILDA-KLERIKALNA IZMIŠLJOTINA in JAVNO ZDRAVSTVO”

  “ŠLAUF” – eden od bolj zajetnih SD ALI DESUS poslancex ima govor v DZ, V PARLAMENTU:
  “ KOMUNIZEM NAM JE PRINESEL JAVNO DRŻAVNO. ZDRAVSTVO
  – hitro in zanesljivo pomoč, če ima kdo teżave z zdravjem.
  Mi nasledniki KOMUNISTOV SMO ZELO PONOSNI NA NAŠ JAVNI ZDRAVSTVENI SISTEM”
  V dvorani se sliši posmehljivo hahljanje.
  V odmoru, med malici začuti poslanec
  ŠLAUF – ostre
  ZBADAJOČE BOLEČINE V TREBUHU.
  Vzame si
  poslanec ŠLAUF redoljubno IZHOD ZARADI OBISKA ZDRAVNIKA.
  Poslanec ŠLAUF
  PRIDE PRED VRATA
  NJEGOVE
  OSEBNE ZDRAVNICE – na vratih je
  NAPIS:

  dr XXXXXXXX sem dala

  ODPOVED

  delovnega razmerja
  ZARADI MOJEGA SODELOVANJA V
  POGAJANJIH Z VLADO O DELOVNH NORMATIVIH
  – v primer večjih zdr. teźav

  SE OBRNITE – na
  URGENCO !

  Poslanec ŠLAUF
  se razjezi in si reče:
  ” PA KAJ JE TO, KAJ SE. GREJO TI DOHTARJI. ZAKAJ JIH PA PLAČUJEMO.
  Ji bo treba po partijsko – disciplinirarati”
  A
  ker ga MOČNO ZBADA
  : V. TREBUHU
  gre na URGENCO:
  Tam
  je zatohlo in nabito kašljajočih in stokajočih ljudi.
  ŠLAUF
  se redoljubno vsede in čaka,
  a ker ga kar boleče zbada, gre k ZVONCU
  in začne pritiskati nanj.

  Ven pride čisto mlada
  ZDRAVNICA lepega videza

  in nejevoljno reče poslancu ŠLAUFU:
  “KAJ
  BI RADI – gospod, a ne vidite
  da imamo gnečo
  – OTROCI, NOSEČNICE IN POŠKODOVANI
  – imajo PREDNOST !
  Poslanec ŠLAUF,
  malone zajoka:
  “ AMPAK
  – v trebuhu ME MOČNO ZBADA”
  MLADA ZDRAVNICA – ODLOČMO,
  REALISTIČNO REČE”
  “GOSPOD
  – NAJBRŻ NE BO HUJŠEGA,
  VIDIM,-
  DA STE VELIK IN PREDEBEL, da imate “ŠLAUFE”
  OKROG PASU
  – najbrż ste se samo
  PRENAJEDEL, pa vas zbada.
  Pojdite v LEKARNO – napisala vam bom odvajalo
  LACTASAN”
  Poslanec ŠLAUF
  że res zaskrbljen zase malone zajoka” JA KAJ PA, ČE NE BO BOLJE,
  ČE BODO BOLEČINE ŠE MOĆNEJŠE ?”
  Nervozna mladenka,
  ZDRAVNICA poslancu ŠLAUFU reče:
  “JA ?
  PA POKLIČITE – 112
  PA PRIDEMO – NA – DOM – po vas – – GOSOPOD” “
  Bom storil tako, samo ne govorite mi GOSPOD – jaz sem TOVARIŠ”
  “SVA
  ZMENJENA, delo imam,
  GOSPOD,
  MENE VAŠE POSLANSKE AFNARIJE – NE ZANIMAJO.
  ČE BO SLABŠE POKLIČITE SNMP 112
  – zdravnica – TILI – PRIDE VEDNO HITRO, KAMORKOLI, KADARKOLI IN ZASTONJ”
  – reče posmehljivo njej zoprnemu
  poslancu
  ŠLAUFU” L. r. Janez K. Kern KOMENDA
  P. s.
  KONEC ŠALE.
  1. del,
  se bo nadaljevalo

  • Janez Kepic-Kern

   še tu
   2 . DEL

   ŠALA
   O
   “MATILDI – KLERIKALNI IZMIŠLJOTINI IN JAVNEM ZDRAVSTVU R. SLOVENIJE”

   Poslanec ŠLAUF odide z URGENCE- ZD JAVNO ZDRAVSTVO in gre po ODVAJALO -“LACTOSAN” , ki ga je że čakalo v LEKARNI, ker je deżurna zdravnica recept ZA ODVAJALO – napisala V RAČUNALNIK..
   Poslanec
   ŠLAUF. se odpelje DOMOV. Tako močnih bolečin v njega DEBELEM “ŠLAUFASTEM TREBUHU – ni več ćutil – vendar je postajal – VSE BOLJ SLABOTEN, BREZ MOČI.
   Poslanec ŠLAUF se uleże, GRE POČIVAT – a ker je čutil NAPENJANJE, TISČANJE V NJEGA HRANE
   POLNEM “ŠLAUFASTEM” – trebuhu,
   vzame ODVAJALO “LACTO-SAN, LACTE-CON” eno profesionalno medicinsko – ODVAJALO – pač.
   Čez cca 15 minut
   – poslanec ŠLAUF – začuti močno potrebo po ODVAJANJU BLATA
   iz njegovega, vedno hrane polnega, velikega, “ŠLAUFASTEGA ” trebuha.
   Gre na WC, opravi veliko potrebo.
   Ko pa pogleda v WC ŠKOLJKO in vidi svoje blato – SE NA SMRT PRESTRAŠI.
   BLATO
   v WC ŠKOLJKI je bilo namreč – ČISTO KRVAVO.
   Poslanec
   ŠLAUF – si umije roke, s tresočimi rokami prime svoj moderni “PAMETNI MOBI”
   IN
   POKLIČE – ŠTEVILKO ZA NUJNO MEDICINSKO POMOČ – 112 !
   Poslanec ŠLAUF -reče glasu zdravnice,
   ki se odzove; “PRED DVEMA URAMA SEM BIL PRI VAS – NA URGENCI
   ZARADI VOLEČIN V TREBUHU, VZEL SEM TISTO ODVAJALO, KI STE MI GA PREDPISALI,
   ŠEL
   SEM NA WC – MOJE BLATO – JE ČISTO – K R V A V O”.
   Boli me ne več,
   VENDAR SE POČUTIM ČISTO – SLABOTNEGA”.
   Glas mlade zdravnice mu hladnokrvno odgovori:
   ” ja se vas spomnim, tisti preveč debeli poslanec ŠLAUF – ste kajne?
   HJA, ČE JE VAŠEBLATO POLNO KRI IN STE ČISTO SLABOTNI, POTEM?”
   “POTEM
   BO PRIŠLA – HITRO – K VAM NAJBOLJŠA ZDRAVNICA, KAR – JIH JE,
   gospa
   TILI, TILIKA, MATILDA !. Nič se ne vznemirjajte, kar počivajte – V 15 MINUTAH BO PRI VAS”
   Tresoči se,
   slabotni poslanec ŠLAUF – reče: ” ja, vas bom ubogal, počival in počakal to ZDRAVNICO – “TIILI”
   Glas
   mlade zdravnice prijazno, a hladno reče:
   “Sva ZMENJENA – V 15 MINUTAH BO – “najboljša zdravnica, gospa – TILI” PRI VAS !
   Poslannec ŠLAUF
   – se ves slaboten in tresoč se uleže in začne – čakati ! na “TILI” ! L:R: JANEZ K: KOMENDA
   p.s.
   KONEC ŠALE
   2. DEL
   se bo nadaljevalo.

 • učko

  Jebat ga, desnuhi, poglejte kako so levuharji organizirani in za to tud vedno zmagajo. Niso oni krivi, ker so zmagovalci, VI STE KRIVI, KER STE LUZERJI !!!!!!

 • Borut Stari

  Polemika okoli nečesa kar je zakonito je nalivanje bencina na ogenj slovenske razdvojenosti. Resen kandidat, ki misli zmagati bo v kampanji naredil vse za zmagoslavje.Če ga hoče ZDUS podpirati je to njihova stvar. Mnenje, da je to zloraba zveze upokojencev obesite mačku za rep.

 • xtc

  Dejstvo je ,da bi morala biti združenja kot je ZDUS in Desus kot stranke prepovedana,saj upokojenci niso homogena skupina in se lahko udejstvuje jo v okviru strank.
  Gre za izključno enostransko tvorbo,ki pa še ima levi politični prizvok in ,ki se predstavlja ta kot zastopnici vseh upokojencev-kar je navadna potvorba in laž.

 • Nata

  Nehigienično gor , al pa dol. . . . . . važno je, da vedo kje vedno dobijo podporo.
  In ta podpora je bogato poplačana !!
  Tički hudirjevi !

  • samotoje

   Tički- dobra je ta!

 • MižekFiga

  Tovariša ddr. Kučana tudi ni bilo tam! Ga dr. Cerar ni peljal (pa še na kakšen fuzbal) tja? Če bi bila podelitev v Moskvi, bi se oba drugače vozila!

 • lili pili

  Nova tv je ena velika zloraba ki z lazmi pita sds ovce

  • Janez Kepic-Kern

   MALO – O MATILDI ZATE !
   ŠALA
   PRAVLJIČNA
   ZA MOREBITNO SAMOSPREOBRNITEV EX KP, ZK POKOMUNISROV
   V NEKOLIKO BOLJ PODUHOVLJENA BITJA
   ZA DOBRO JUTRO.IN LAHKO NOČ

   ŠALA
   “MATILDA-KLERIKALNA IZMIŠLJOTINA
   in JAVNO ZDRAVSTVO”

   “ŠLAUF”
   – eden od bolj zajetnih SD ALI DESUS poslancex ima govor v DZ, V PARLAMENTU:
   “ KOMUNIZEM NAM JE PRINESEL JAVNO DRŻAVNO. ZDRAVSTVO
   – hitro in zanesljivo pomoč, če ima kdo teżave z zdravjem.
   Mi nasledniki KOMUNISTOV SMO ZELO PONOSNI NA NAŠ JAVNI ZDRAVSTVENI SISTEM”
   V dvorani se sliši posmehljivo hahljanje.
   V odmoru, med malici začuti poslanec
   ŠLAUF – ostre
   ZBADAJOČE BOLEČINE V TREBUHU.
   Vzame si
   poslanec ŠLAUF redoljubno IZHOD ZARADI OBISKA ZDRAVNIKA.
   Poslanec ŠLAUF
   PRIDE PRED VRATA
   NJEGOVE
   OSEBNE ZDRAVNICE – na vratih je
   NAPIS:

   dr XXXXXXXX sem dala

   ODPOVED

   delovnega razmerja
   ZARADI MOJEGA SODELOVANJA V
   POGAJANJIH Z VLADO O DELOVNH NORMATIVIH
   – v primer večjih zdr. teźav

   SE OBRNITE – na
   URGENCO !

   Poslanec ŠLAUF
   se razjezi in si reče:
   ” PA KAJ JE TO, KAJ SE. GREJO TI DOHTARJI. ZAKAJ JIH PA PLAČUJEMO.
   Ji bo treba po partijsko – disciplinirarati”
   A
   ker ga MOČNO ZBADA
   : V. TREBUHU
   gre na URGENCO:
   Tam
   je zatohlo in nabito kašljajočih in stokajočih ljudi.
   ŠLAUF
   se redoljubno vsede in čaka,
   a ker ga kar boleče zbada, gre k ZVONCU
   in začne pritiskati nanj.

   Ven pride čisto mlada
   ZDRAVNICA lepega videza

   in nejevoljno reče poslancu ŠLAUFU:
   “KAJ
   BI RADI – gospod, a ne vidite
   da imamo gnečo
   – OTROCI, NOSEČNICE IN POŠKODOVANI
   – imajo PREDNOST !
   Poslanec ŠLAUF,
   malone zajoka:
   “ AMPAK
   – v trebuhu ME MOČNO ZBADA”
   MLADA ZDRAVNICA – ODLOČMO,
   REALISTIČNO REČE”
   “GOSPOD
   – NAJBRŻ NE BO HUJŠEGA,
   VIDIM,-
   DA STE VELIK IN PREDEBEL, da imate “ŠLAUFE”
   OKROG PASU
   – najbrż ste se samo
   PRENAJEDEL, pa vas zbada.
   Pojdite v LEKARNO – napisala vam bom odvajalo
   LACTASAN”
   Poslanec ŠLAUF
   że res zaskrbljen zase malone zajoka” JA KAJ PA, ČE NE BO BOLJE,
   ČE BODO BOLEČINE ŠE MOĆNEJŠE ?”
   Nervozna mladenka,
   ZDRAVNICA poslancu ŠLAUFU reče:
   “JA ?
   PA POKLIČITE – 112
   PA PRIDEMO – NA – DOM – po vas – – GOSOPOD” “
   Bom storil tako, samo ne govorite mi GOSPOD – jaz sem TOVARIŠ”
   “SVA
   ZMENJENA, delo imam,
   GOSPOD,
   MENE VAŠE POSLANSKE AFNARIJE – NE ZANIMAJO.
   ČE BO SLABŠE POKLIČITE SNMP 112
   – zdravnica – TILI – PRIDE VEDNO HITRO, KAMORKOLI, KADARKOLI IN ZASTONJ”
   – reče posmehljivo njej zoprnemu
   poslancu
   ŠLAUFU” L. r. Janez K. Kern KOMENDA
   P. s.
   KONEC ŠALE.
   1. del,
   se bo nadaljevalo

   •Edit•Reply•Share ›

   Avatar
   Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • a few seconds ago
   še tu
   2 . DEL

   ŠALA
   O
   “MATILDI – KLERIKALNI IZMIŠLJOTINI IN JAVNEM ZDRAVSTVU R. SLOVENIJE”

   Poslanec ŠLAUF odide z URGENCE- ZD JAVNO ZDRAVSTVO in gre po ODVAJALO -“LACTOSAN” , ki ga je że čakalo v LEKARNI, ker je deżurna zdravnica recept ZA ODVAJALO – napisala V RAČUNALNIK..
   Poslanec
   ŠLAUF. se odpelje DOMOV. Tako močnih bolečin v njega DEBELEM “ŠLAUFASTEM TREBUHU – ni več ćutil – vendar je postajal – VSE BOLJ SLABOTEN, BREZ MOČI.
   Poslanec ŠLAUF se uleże, GRE POČIVAT – a ker je čutil NAPENJANJE, TISČANJE V NJEGA HRANE
   POLNEM “ŠLAUFASTEM” – trebuhu,
   vzame ODVAJALO “LACTO-SAN, LACTE-CON” eno profesionalno medicinsko – ODVAJALO – pač.
   Čez cca 15 minut
   – poslanec ŠLAUF – začuti močno potrebo po ODVAJANJU BLATA
   iz njegovega, vedno hrane polnega, velikega, “ŠLAUFASTEGA ” trebuha.
   Gre na WC, opravi veliko potrebo.
   Ko pa pogleda v WC ŠKOLJKO in vidi svoje blato – SE NA SMRT PRESTRAŠI.
   BLATO
   v WC ŠKOLJKI je bilo namreč – ČISTO KRVAVO.
   Poslanec
   ŠLAUF – si umije roke, s tresočimi rokami prime svoj moderni “PAMETNI MOBI”
   IN
   POKLIČE – ŠTEVILKO ZA NUJNO MEDICINSKO POMOČ – 112 !
   Poslanec ŠLAUF -reče glasu zdravnice,
   ki se odzove; “PRED DVEMA URAMA SEM BIL PRI VAS – NA URGENCI
   ZARADI VOLEČIN V TREBUHU, VZEL SEM TISTO ODVAJALO, KI STE MI GA PREDPISALI,
   ŠEL
   SEM NA WC – MOJE BLATO – JE ČISTO – K R V A V O”.
   Boli me ne več,
   VENDAR SE POČUTIM ČISTO – SLABOTNEGA”.
   Glas mlade zdravnice mu hladnokrvno odgovori:
   ” ja se vas spomnim, tisti preveč debeli poslanec ŠLAUF – ste kajne?
   HJA, ČE JE VAŠEBLATO POLNO KRI IN STE ČISTO SLABOTNI, POTEM?”
   “POTEM
   BO PRIŠLA – HITRO – K VAM NAJBOLJŠA ZDRAVNICA, KAR – JIH JE,
   gospa
   TILI, TILIKA, MATILDA !. Nič se ne vznemirjajte, kar počivajte – V 15 MINUTAH BO PRI VAS”
   Tresoči se,
   slabotni poslanec ŠLAUF – reče: ” ja, vas bom ubogal, počival in počakal to ZDRAVNICO – “TIILI”
   Glas
   mlade zdravnice prijazno, a hladno reče:
   “Sva ZMENJENA – V 15 MINUTAH BO – “najboljša zdravnica, gospa – TILI” PRI VAS !
   Poslannec ŠLAUF
   – se ves slaboten in tresoč se uleže in začne – čakati ! na “TILI” ! L:R: JANEZ K: KOMENDA
   p.s.
   KONEC ŠALE
   2. DEL
   se bo nadaljevalo.

   1
   •Edit•Reply•Share ›

   Avatar
   Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • 5 minutes ago
   ŠE TA DEL.
   3. DEL
   ŠALA
   O
   “MATILDI – “KLERIKALNI IZMIŠLJOTINI” IN O JAVNEM DRŽAVNEM ZDRAVSTVU”

   Poslanec ŠLAUF
   nemočno leže in komaj pri zavesti opazi
   SUHO , VISOKO ŽENSKO, ki se mu umirjeno, negrozeče približuje,
   poslanec ne ve – ali se je stvorila iz niča – ali je prišla skozi vrata,
   samo vesel je,
   da ni več sam in vpraša – VISOKO KOŠČENO ŽENSKO ”
   “A VI STE PA
   TISTA NAJBOLJŠA ZDRAVNICA – “TILI”
   ali kako vam je že ime – A ME BOSE POZDRAVII ME ODREŠILI TE NEMOČI,
   KI SEM JO POLN,
   KOMAJ LAHKO ŠE MISLIM, DAJTE ME REŠIT, ODREŠITI ”
   “JA
   TOČNO TO BOM NAREDILA
   – ODREŠILA VAS BOM VAŠEGA TELESA
   IN
   VAS POZDRAVILA,: nisem zstonj na glasu – kot najboljša,
   CELO OD BOGA DANA ZDRAVNICA, SEM – “BOŽJA DEKLA – “MATILDA”
   Poslanec
   ŠLAUF – se zdrzne, IN ZATULI
   ZADNJA ENERGIJA PLANE IZ NJEGA” – IN ZATULI:
   “Pa kakšno je to – naše POKOMUNISTIČNO ZDRAVSTVO ?
   REDNI ZDRAVNIKI,
   KAR DVIGNEJO ROKE OD MENE, ME NIČ NE ZDRAVIJO,
   IN
   ME KAR PREPUSTIJO – VAM – VAM – M A T I L D A !
   NO
   ZDAJ VSAJ VIDIM, DA RES OBSTAJATE,
   SEM VEDNO MISLIL
   – TO GOVORJENJE O “MATILDI” JE KLERIKALNA IZMIŠLJOTINA !” “MATILDE – ni !
   V
   kakšno zmoto me je pahnil
   – TA “PREKLETI” KOMUNIZEM – HVALABOGU – OBSTAJATE – MATILDA !”
   Brez vas
   bi bil zdajle – sam. To bi bilo pa res – grozno !!” AMŠAK,
   VI “ZDRAVITE”
   – TAKO – DA ME BOSTE – USMRTILI: saj za moje predebelo telo mi – NI DOSTI !
   Ampak – nikoli nisem verjel v – “DUŠE”
   za mene, mojo pamet, osebo – ZA MOJO DUŠO – bi rad – DA NE BI UMRLA !
   NE
   NE BO KAR – UMRLA – VAŠA – SICER NE PRAV LEPA DUŠA.
   Bom
   jaz poskrbela, da vas bo pogledala MARIJA, PA SV. PETER TUDI !
   Poslanec
   ŠLAUF
   reče” ” O HVALABOGU, DA VI – MATILDA, MARIJA, SV. PETER ,
   KI
   SEM VAS JAZ – ZA IZMIŠLJOTINE “FARJEV” – RES OBSTOJITE !
   BREZ
   VAS – BI BIL ZDAJL – ČISTO – ZGUBLJEN !
   SREČANJA Z MARIJO – SE VESELIM ” S SV. PETROM – TEGA SE MABJ VESELIM !”
   A
   reče MATILDA”” NAJPREJ UREDIVA TELO ” vaš trebuh je poln krvi.
   PRENAŽIRALI STE SE HRANE –
   – PRIŠLO JE DO RAZTRGANIN ČREVESJA, HITER IZLIV KRVI !
   Tu
   navadni zdravniki – ne morejo nič – ZATO SEM PRIŠLA – JAZ – MATILDA !”
   Poslanec
   ŠLAUF reče: “RAZUMEM, ZA TELO MI NI -NIČ.
   Le MARIJE – NE POZABITE POKLICATI !”
   “Ne bom
   pozabila Marije !
   – poklicat REŠILA VAS SICER NE BO – A VSAJ – K SV. PETRU VAS BO USMERIILA ”
   Poslanec,
   pokomunistični poslanec ŠLAUF reče””NAJ SE ZGODI BOŽJA VOLJA”
   Ko
   MATILDA ZASLIŠI – TE BESEDE – STISNE SRCE IN ODPIHNE ŽIVOST
   IZ
   POKOMUNISTIČNEGA POSLANCA – ŠLAUFA , ki neha dihati !
   MATILDA
   zašepeta:”MARIJA – ENA NOVA DUŠA ZATE !” IN MATILDA
   – ODIDE
   – od mrtvega telesa poslanca – ŠLAUFA.
   V
   PROSTOR – VSTOPI MARIJA: v svoj plašč zajame ŠLAUFOVO DUŠO.
   Sliši
   se ŠLAUFOV GLAS: ” tako lepe ženske š
   KOT SI TI MARIJA še nisem videl”
   MARIJA REČE: “MORDA RES – VENDAR SEM PRECEJ STROGA.,
   Tamle
   je lestev do sv. PETRA” Ne padi z nje” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE,
   nekoliko pravljične šale,
   morda se bo nadaljevala
   “POSKRBELA BOM ZA – VAŠO DUŠO” – REČE ŠE – MARIJA !

   • lili pili

    Tablete zamenjaj in obvezno jih jemlji ob vodi, ne ob pivu….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!