Novinarji Reporterja postali pravi klečeplazni piškotarji: Sedaj so se tudi oni pridružili POP TV in drugim pri promoviranju Šarca!

Foto: Twitter

V času, ko je POP TV ekskluzivno poročal o tem, kako je sosednja Hrvaška s pomočjo posrednika Ivana Tolja poskušala pritiskati na njihovo poročanje v zvezi s prisluhi Sekolec-Drenik v arbitraži med Slovenijo in Hrvaško, je kmalu postalo jasno, da se za medijskim cirkusom okrog tega skriva kemija med POP TV in Šarčevo LMŠ. Očitno pa se je pri promociji Šarca mainstream medijem pridružil tudi Reporter, ki pa je z objavo velikega nekritičnega intervjuja poskrbel za promocijo Šarca v luči približevanja evropskim volitvam. Spomnimo, da je Reporter že septembra ob izvolitvi Šarca za predsednika vlade zapisal, da bi “manko političnih izkušenj Šarec lahko nadomestil kar s svojo dolgo imitatorsko kariero?!”, kar je naravnost bizarno in neodgovorno.

Reporter je le še bleda senca tistega, kar je nekoč bil. Kritičen medij, ki so ga iz ostankov uničenega Maga ustanovili njegovi novinarji, da bi razbijal enoumno medijsko krajino, vselej servilno do tranzicijske levice. Po prevzemu Reporterja s strani medijskega tajkuna Martina Odlazka pa gre temu tedniku le še na slabše, saj med njim in drugimi mediji ni več pravzaprav nobene razlike. Vsi se namreč največ ukvarjajo z opozicijo in napadi na Janeza Janšo, medtem ko je kritika oblasti, kar bi moralo biti temeljno vodilo vseh medijev, povsem odsotna. Še več: dogajajo se servilni piar članki za namene promocije Marjana Šarca, kot to uspešno počne praktično celoten ‘mainstream’.

Kot je splošno znano, ima močan vpliv na uredniško politiko Reporterja njegov nekdanji kolumnist in sedanji Šarčev svetovalec za varnost Damir Črnčec, kar se nedvomno vidi po sami vsebini. Črnčec je namreč v stalnih stikih z urednikom Silvestrom Šurlo, tovrstna incestna razmerja med izvršilno oblastjo in medijem pa zagotovo ne vplivajo pozitivno na medijsko neodvisnost ter objektivnost.

V intervjuju, v katerem je razvidno, da je šlo za skrben in v naprej pripravljen pogovor s serviranimi vprašanji, je Šarec poudaril, da bolj kot kdo pritiska nanj, manj bo dosegel. “Po kitajskem horoskopu sem kača. Ko hodiš po gozdu, se me izogni, če pa me boš pohodil, te bom pičil,” je prav o sebi povedal Marjan Šarec, ko ga je Reporter v lasti tajkuna Martina Odlazka spraševal o njegovih srečanjih z Janezom Janšo pred volitvami.

Šarec je prav tako komentiral obveščevalno vojno med slovensko in hrvaško stranjo, pri čemer se je osredotočil zlasti na obnašanje opozicijskih strank. Spregovoril je o odnosih z nadkoalicijsko Levico, Matejem Toninom, Zmagom Jelinčičem, pojasnil navodila, ki jih je dal ministru Jerneju Pikalu glede uresničitve odločbe ustavnega sodišča o financiranju osnovnega šolstva. Poleg tega, da je pojasnil, kakšne reforme ima vlada v pripravi, je komentiral tudi svoj odnos z zadnjim predsednikom Komunistične partije Slovenije Milanom Kučanom  in spregovoril o ljudeh, ki nanj vplivajo. Poleg tega, da se je v odgovoru dotaknil teme evropskih volitev, je povedal, kdaj je nazadnje bral berilo v domači cerkvi v Šmarci pri Kamniku.

Foto: Twitter/STA

Enkrat poročajo tako, drugič spet drugače
Celoten intervju Šarca predstavlja v pozitivni luči, kar je nedvomno skregano z vso zdravo logiko, glede na to, da so v zvezi s prisluškovalno afero in poročanjem POP TV pisali, da “gre za partikularno zgodbo Šarca in največje komercialne televizije pri nas”. Pri čemer pojasnjujejo: “Afere z ‘razkritjem’ hrvaškega prisluškovanja v zadevi arbitraža ne bo unovčila Slovenija s svojimi nacionalni interesi. Naša država zaradi tega ne bo niti za gram težja niti ne bo Hrvaška niti za gram lažja v mednarodnem okolju. Niti to ne bo vplivalo na postopek naše tožbe zoper južno sosedo zaradi neuveljavljanja arbitražne odločbe o meji. Vse kaže, da gre pri zgodbi o tem, da je hrvaška obveščevalna služba SOA prisluškovala slovenski strani v času arbitraže o meji in o pritisku s hrvaške strani, da televizija POP TV te zgodbe ne bi objavila, za premišljeno igro premierja Šarca. Sploh je smešno, da skuša nekdo štiri leta po objavi prisluhov med slovenskih arbitrom Jernejem Sekolcem in agentko MZZ Simono Drenik pri arbitraži zadevo prodajati kot veliko razkritje.”

Marsikdo, ki spremlja medije, je opazil, da je Reporter povsem prestopil na drug prag glede poročanja. Poslanec SDS Žan Mahnič je na družabnem omrežju Twitter zapisal: “A veš tisto, ko na vsake toliko časa za potrebe bralcev kritiziraš premierja in njegovo stranko, potem te pa njegova desna roka in nadurednik revije Reporter pokliče, da naredi intervju z njim in kot pravi piškotar takoj letiš na Gregorčičevo izpolnit voljo najvišjega? No, to!” Med komentarji uporabnikov Twitterja je mogoče najti tudi takšne, kot je ta: “Prodane duše povabijo E. T. na pijačo. In vsi so izgubljeni v vesolju.”

Več kot očitno je, da držijo besede prvaka SDS Janeza Janše, ki jih je izrekel na začetku leta, potem ko se je revija Reporter spravila nad stranko SDS v zvezi z referendumi o zakonu o zloglasnem drugem tiru, ki jih je organiziral Vili Kovačič kot pobudnik. Poudaril je, da revija Reporter po tajkunskem prevzemu očitno vse bolj izgublja kakovost in gre še hitreje po poti Mladine, za katero pa se ve, da je že zdavnaj izgubila kompas oziroma zdravo pamet. Očitno živimo v državi, kjer so mediji, ki se držijo načel, le še redke izjeme. Žalostno, kako so se nekateri pripravljeni prodati.

H. M.

 • Stric iz ozadja

  A pol ga je treba samo hvalit, da ga lahko intervjuvas? Ste ga vi prebrali? Ker sta 4 in 5. odstavek, ki komentirata vsebino zgolj prepis iz https://reporter.si/clanek/slovenija/premier-marjan-sarec-v-velikem-intervjuju-za-reporter-bolj-kot-kdo-pritiska-name-manj-bo-dosegel-698869 (seveda z nekaj malimi “Kobalovimi” dodatki, da ne izgleda kot da je direktno prepisano in da bolje odraza politiko Nove24)

 • AlojzZ

  Očitno živimo v državi, kjer so mediji, ki se držijo načel, le še redke izjeme.

  Pa skoraj bo že stoletje minulo, odkar je tako. Zakaj sedaj ta hrup? Ko bo Nova24TV dovolj kvalitetno delala za resnico, se ji bo zgodilo isto.

  • Duhec

   Lol, Nova in kvaliteta.

 • VERRZIFIKATOR

  Martina Odkazek

  RAPORT IN KLOVN

  Cirkus je največji v zadnjem času,
  klovn vodi namreč vse zadeve,
  akrobati zdaj so prave reve,
  vse so prepustili temu asu.

  Se reporter znašel je v areni,
  med gledalstvom, da si stvar ogleda,
  saj je vidna že na daleč beda,
  vsakič, kadar klovn je na sceni.

  Dal reporterju je intervju poceni
  klovn, da bil sebe promoviral,
  je reporter stvar analiziral,
  znašel se na sceni je obsceni.

  Klovn bral mu je brevir polglasno,
  delal se naenkrat ves pobožen,
  po potrebi vtis dajal otožen,
  da reporterju bilo bi jasno.

  Jasno, da iz tega vsega stanja
  se ne on ne klovn ne izmaže,
  v raportu če še tako se laže,
  vredna sta oba pomilovanja.

  Ko potem reporter raportira,
  šefom o zadevi odgovarja,
  sploh se več ne trudi, ne pretvarja,
  da pokončen je, se s tal pobira.

  Temu cirkuška se drža pravi,
  raport ena sama je blamaža,
  zlomljenost s tem jasno se izraža,
  ko reporter hrbet svoj nastavi.

 • Roman Benedik

  Kaj pa sta Nova 24 in Demokracija?Janševo trobilo in Trump-Netanjuhojevi lizuni

  • Minovak

   Roman…tiho sedi v kot, premisli, kdo ti resnično laže, preveri…potem pa se oglasi, takole, kot ti delaš pa je ogledalo popolnega brezveznika.

 • Olga101

  Reporterja že dolgo NE kupujem in ne podpiram murglskih pisunov! Tovariš Šarec je pa tako samo kulisa udbomafijskega murglskega lutkarja!

  Tudi v oddaji spitzen kandidata za 40-dnevni post (!?) je spizenkandidatka levice, tovarišica Tomić povedala, da so ona in njeni ”’novo upanje za EU” !?? Da postane EU nova Venezuela?!!

  Volitve so blizu! Dajmo plačancem nogo! Ne dovolimo, da nas zastopajo v evropskem parlamentu osebki, ki so proti Sloveniji in njeni varnosti!

  • Duhec

   No, take prvrženke ni mel pa niti Hitler.

   • macon

    Ne, Hitler je imel privrženke, ki so ubijale. Koga je ubila Olga, avša?

 • Olga101

  Tudi “Bandera Rossa” kandidira s svojo spitzenkandidatko na evropskih volitvah!?? Po vzoru murglskega klovna “ne obljublja nič”..S svojo kandidatko želi samo uničevati demokracijo v Sloveniji in Evropi!

  • Duhec

   Olga, seks sprošča. Mogoče te pa kak od unih 50.000, ki so na poti, prtisne. Upam.

 • Olga101

  Tovariša Šarca “žalosti”, da nekateri bolj držijo s hrvaško (!?) kot z njim in murglsko udbomafijsko “”afero”…Hahahaha

 • Duhec

  Ja, čist ste osamljeni. Stari, zoprni, zafrustrirani, kronični nergači.

 • if

  Reporter: “Manko političnih izkušenj Šarec lahko nadomestil kar s svojo dolgo imitatorsko kariero?!”

  Reporter in Šarec ne moreta nadomestiti svojega vzajemnega nedemokratičnega stanja, ker je to njuna podstat preživetja.

  • Olga101

   Poleg pomanjkanja izkušenj, je tovariš sinonim za NEZNANJE!

 • soc

  Nekoč je desnico ustavljala Spomenka Hribar. Danes je Odlazkov Reporter.

  Slivnik pa se obrača v grobu.

  • VERRZIFIKATOR

   Odlazak

   Su tiraži svaki dan mu niži,
   reportéru teku gorke suze,
   tko ga svaki dan sve više muze,
   nema veze – ÓDLAZAK se bliži.

 • Anton

  glejte božji otroci, ni treba filozofirati, to še najmanj, treba se je zgolj zazreti v obraz aktualnega prvega ministra vlade, ta pove več kot 1000 – ero besed.Ne pove pa nič dobrega!

  sarkazem press

 • FORT WORTH

  Sarec si s svojo nerazgledanostjo in mlahavostjo sam dela najvecjo samopromocijo.
  Lahko ga mediji na vse pretege hvalijo, dejstva ne morejo spremeniti.
  Cim odpre usta negira in unici ves trud, ki ga namenjajo mediji njegovemu olepsevanju.
  Tip enostavno nima vizije o nicemer, ljubsa so mu prerekanja na nivoju branjevk.

  • Duhec

   Priljubljenost mu raste, ljudem je všeč. Kaj pa Janša???

   • Anton

    haha priljublejnost, ta je pa dobra, volijo ga vsi tisti, ki imajo v njem/v tej vladi neko korist/vidijo v nejm neko korist v prihodnje.koliko je že uslužbencev javnega sekstorja, da ne omenjamo še del telesa upokojencev. Tu ni treba neke višje matematike, temveč zgolj razumevanje osnovnošolskega računstva.Zgodba pri spoštovanemu, eminentnemu, patriotu, Gospodu Janezu JANŠI pa se močno razlikuje, njega ljudje spoštujejo, vendar se ga bojijo, ker je preveč inteligenten in preveč dobro pozna vse “žavbe” s katerimi so podmazani stari udbaši.S takim tipom človeka kot je Janez, se nemoreš igrati.

    sarkazem press

    • Duhec

     Slaba tolažba. Ljudem je všeč.

     • Anton

      se strinjam, ljudl je všeč doklerv nejm vidijo neko korist, ko pa te koristi več ne preproznajo v njem, pa ga odvržejo kot posrane gate. ako ej bilo z Cerarjem in tako bo stem bebcem, verjemi mi preveč dobro poznam naše politične intrige.

      sarkazem press

     • Duhec

      Si vse povedal kak človek si.

     • Anton

      bom popravil, hiker me že tako rad loviš na besede, hihi

   • FORT WORTH

    Ljudem je vsec, kot Serpentinsek ne pa, kot predsednik vlade.
    Ljudje v njem se vedno vidijo zabavljaca.
    Rad bi bil diktatorcek pa ne more…

    • Duhec

     Seveda to ne drži, pa sej sam veš.

   • FORT WORTH

    Jansa je za razliko od tega klowna resen in zrel politik, ki ne sega po oblasti za vsako ceno.

    • Duhec

     To pa res, tolk je butast, da je za vsako ceno v opoziciji.

     • FORT WORTH

      Duhi nehaj nabijat…
      Spet si zleht !

     • Duhec

      Žleht navsezgodaj. Ja, se zgodi.

   • Andrej

    Priljubljenost, všečnost, je prijetna, ne vodi pa k blagostanju. Ali imamo vlado za všečnost, ali da nam bo šlo dobro? Ljudi bi bilo potrebno vzgajat, ne izkoriščat njihovo naivnost.

    • Duhec

     Levica vzgaja svoje, desnica svoje pohablja. Ne bo bolš.

     • Andrej

      Si hotel reči: levica = dobro, desnica = slabo? Samo preverjam, če prav razumem.

     • Duhec

      Ne, oboje je slabo. Parlament je sam za zravnat.

     • Andrej

      Parlament ni nič kriv. Krivi so tisti, ki so notri. Notri jih je pa spravil narod na volitvah. Kaj je torej narod za zravnat?

     • Duhec

      Narod je butast, spran. Vsaj tisti del, ki to voli. Zato ja, zravnat. Taborili ne bojo.

     • Andrej

      In kaj predlagaš, da naj bi volili?

     • Duhec

      Ni kandidata, vse gnilo. Ziher pa ne to kar se ponuja.

     • Andrej

      Po bitki je tudi Duhec general.

     • Duhec

      Ne sam po bitki.

     • Andrej

      Prej si utvarja, potem je pa res. Ampak, bolj v teoriji.

     • Duhec

      Ne brihta, jst ne lapam. Ko se odločim, nardim. Marsikdo ma nočne more zarad mene.

     • Andrej

      Še vedno ostaja vprašanje: koga po tvoje volit?

     • Duhec

      Ga ni kandidata.

     • Andrej

      Po ustavi smo v taki družbi, da se vlada sestavlja na volitvah. Kaj res ni nikogar, ki bi bil vsaj malo bolj sposoben od Levice in komunistov?

     • Anton

      spet zavajaš, res si neumoren oz vztrajen kakorkoli že, ti moram čestitat na tej tvoji “trmi.”

      sarkazem press

    • macon

     Priljubljenost je umeten medijski konstrukt. Igra je znana od pamtiveka: levi “poslovneži” v miru kradejo državne milijarde, medtem ko spredaj nastavljeni nesposobnež in bedak ugiba, kaj mu je sploh početi in kako se delati lepega. V zameno mu omrežja javnega diskurza pod kontrolo režima in kriminalcev dajo mir.

 • centurion

  ¸Reporter?
  Včasih sem ga res bral.
  Po nasledniku Maga je ratal
  podaljšek Mladine.
  Sunčićka pa cvetka ..

 • Duhec

  Če vam gre Odlazek na k, pišite o njegovih povezavah z mafijo. Ne pa kr neki v tri krasne.

  • Andrej

   A ni že čas, da odrasteš?

   • Duhec

    Tko se dela. Levi znajo, desni ne.

    • Andrej

     Krast.

     • Duhec

      Tudi.

     • Andrej

      Ne, samo krast.

     • Duhec

      Ni res. Bolj sposobni so od desnih. Pa sej sam veš. Glej mene niti ne motjo, če gledam sam na svojo družino, nase. Mi je pa žal nedolžnih naivnih ljudi in seveda otrok brez prihodnosti. Sam men se več ne lub. Jst sm učas trdila, da si vsak zasluži kazen, sam to je utopija.

     • Andrej

      Bolj sposobni so v zavajanju ljudi. Ljudje upajo v sanje. Se še spomniš: danes so dovoljene sanje, jutri bo pa nov dan. In ljudje še vedno sanjajo.

     • Duhec

      Veš, ustvariš lačnega, pol mu ponudiš kos kruha in delaš z njim kar te je volja. Tko se dela, je pa svinjsko.

     • Andrej

      Ampak razbral sem, da ti to smatraš za sposobnost, vrlino, nekaj, kar je potrebno zagovarjat. Nekaj, kar je boljše od desne strani, ki pred tem svari.

     • macon

      Levi so imeli v štartni poziciji udbine milijarde, desni pa nič, niti omrežij niti operativnega znanja. Dogodek osamosvojitve, ki nikoli ni bil speljan do konca, ker levi kriminalci niso bili umaknjeni od državnih vzvodov.

      Potem pa razne sponzoruše naklepajo, da gre za večjo sposobnost, ker dojemajo samo najbolj prazen videz in pozo. Normalno je, da je milijonarjev sinko bolj sposoben kot nekdo, ki se je rodil v delavski družini, Jankovićeva sinka sta pa bogata, ker sta sposobna.

      Moralno relativizatorstvo in splošna pokvarjenost v povezavi s permisivno neumnostjo pokopavajo zahod.

    • učko

     Točno, desnuharji so butci !!!!

     • Andrej

      Aha, taprav se je zbudu. Zdaj smo pa na konju.

     • Duhec

      Res je. In hinavci do svojih.

     • Andrej

      Levaki so sesuli državo, desnaki so pa butci. Bravo.

 • antimur

  Ta pisunska banda bi se lahko brez vsake slabe vesti priključila Mladini ter Pop TV, saj imajo istega lastnika, to je zločinca Kučana z njegovo roparsko drhaljo. So pa že do skrajnosti neokusni in dolgočasni z nenehnim napadanjem SDS in Janše, naj že odprejo karte in gredo k svojim, seveda, če bi imeli vsaj malo poštenosti in pokončnosti, to pa je od izdajalcev zaman pričakovati. Domoljubni Slovenci smo jih že zdavnaj spregledali, v levofašistični medijski niši je pa že velika gneča in jih ne potrebujejo (razen za zavajanje redkih naivnežev), tako da je najbolje, da se samoukinejo.

  • lokec

   Verjetno bodo propadli ( reporter) tako kot MAG.

 • Andrej

  Oni vedo, kje je denar. Zanima jih samo to, pa še malo lastne oblasti, drugega nič.

  • Duhec

   Od česa pa ti živiš?! Ljubezni, zraka???

   • Andrej

    Pravzaprav od svojega dela. Če za to dobim plačilo.

 • Duhec

  Zberite pogum in začnite protestirat. Za otroke gre.

 • soc

  Predzadnji Reporter je objavil “članek” o ljubljanskem Intercontiju. Sramota! Popolnoma reklamno skrpucalo po navodilih bogvekoga, najverjetneje samega Odlazka. Seveda niti besede o srbskem lastništvu in navezi z ljubljanskim balkan-šerifom, niti besede o srbskem direktorstvu in kriterijih za izbor kadrov. In predvsem – niti besede, da gre za reklamni članek. Klavrne ravni.

  Avgusta mi poteče naročnina. Očitno zadnja. Reporter hodi po poti Maga po puču na Delu.

  • pajot

   jaz ga že zdavnaj ne kupujem več-

 • Andrej

  Ti si samemu sebi največji sovražnik.

 • macon

  Hvala adminu, ker je spet pobrisal pokvarjenko, ki tukaj zviška zaničuje vse, ki se ne plazijo pred režimom.

  • Imperial Commando

   Koga to, debila Duhca?

   • macon

    Ja, revše je resno pritlehno.

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI TUKAJ
  POMEMBNO.
  PONAVLJAM.
  ŽAL NAŠI”
  SD, LEVICA, LMŠ, SMC, DESUS, SAB ITD. POKOMUNISTI !
  SE ZDI
  SE SPRENEVEDAVO
  IZGIBAJO – OBSODBI – ISLAMISTOV
  IN
  IZRAZOM OGORČENJA – ZARADI NAPADOV NA KRŠČANSKE CERKVE IN KRŠČANE !
  ALI JE KDO ZBRAL – JAVNE IZJAVE
  “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK VIDNIH LJUDI IN STRANK?
  Ali
  SPLOH KAJ – OBŽALUJEJO,IZRAŽAJO OGORČENJE – ZARADI
  NAPADOV
  ISLAMISTOV – NA KRŠČANSKE CERKVE IN KRISTJANE?
  Ali
  pa se kot nekateri ex KP, ZK BEDNI PROVOKATORČKI TUKAJ
  – LE HINAVSKO IN UMAZANO NASLAJAJO
  NAD
  NASILJEM – NAD – KRŠČANSTVOM. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KAJ
  PRAVI SD, EU TANJA FAJON IN “LEVICA” L. MESEC, KORDIŠ

 • Minovak

  A ne, kako hitro postaneš izdajalec in z novim lastnikom postaneš še podrepnik, ki bi za denar prodali lastno mater, ja to so “Slovenci”, ki to ne bi smeli biti. Podpisujejo se pod dejstvo, kdo je bil PRAVI izdajalec med in po drugi sv. vojni….to je bila rdeča zvezda in vse, kar jo je “ljubilo” in, kar je največja možna beda – to počno še danes!

 • Matija Mataja

  Tipično v vašem stilu oz. VV-ja… zdaj imate še enega sovražnika več. Ubistvu “pametno”…
  Vi ne, da ste z vsemi sosedi skregani, vi ste že kar z vsemi doma.

 • Jožef

  Ja, ljudje, tudi Reporter se počasi a zagotovo uvršča v slovenjski MS. Denar, denar, denar, potem pa dogo nič. Uredniki in pisuni MS, kje je vaše domoljubje, kje je vaša vest.

  • Steiermark

   Spi, še naprej….

 • Drago

  Što je više kleveta i laži, Janša nam je miliji i draži!

  • wert

   Lažeš ! Drago nam je još draži.

 • rrrrr

  Reporter je danes kot tedenska priloga Mladini. Če jim tam kakšna laž po nemarnem uide, si jo morajo pač izmisliti na Reporterju .
  Zato pa na Reporterju naklada tako neznansko raste, da izvodi komaj zadoščajo za vse člane uredništva.
  (Čistilka in fotograf praviloma vedno staneta praznih rok.)

 • Borut Stari

  Vse skupaj je totalno debilno, Novinarji režimskih medijev konstantno ustvarjajo javno mnenje po nalogu iz ozadja. Vse krojijo in vodijjo prvorazredni, ki se za položaj nikoli ne potegujejo na volitvah.

 • Antonius

  Na daleč je opaziti, da je Marjan Šarec politični analfabet. V javnosti /gozdu/ ga mora zainteresirani opozicija pustiti pri miru, če ga pa izpostavi vsem na očeh /mu stopi na rep/, jo bo pa takoj pičil.
  Kaj takega pove v intervjuju samo popoln bedak.
  Kot sem že zapisal se Šarcu sploh ne sanja, kaj je vsebina, čemu služi politika. Zdaj je PM Slovenije in to mu je zadosten razlog, da je poln samega sebe.
  Če bi zmogel pamet, pa jo nima, bi v korist vseh državljanov prisluhnil tudi opoziciji. Saj vendar za njo stoji 32 procentov volilnega telesa. Ampak ne, Šarec se opozicijskih razmišljanj, pobud in nestrinjanj boji, zato jo iz *gozda* podi in ji na vse mogoče načine, nastope v javnosti onemogoča. Celo reklame v opozicijskih sredstvih obveščanja je prepovedal.
  Politika je vendar demokratični način urejanje odnosov v družbi. Ljudstvo politika izvoli, mu podeli mandat, da bo v okviru *domače hiše* in v širšem prostoru z vsemi sosedi gradil odnos vzajemnega spoštovanja in strpnosti.
  Kdor je prebral intervju Janše in vsebino izrečenega primerja z intervjujem Šarca, bo takoj opazil, zakaj je bedak Šarec v javnosti Serpentinšek in za povrhu še kača. Prvo, kar v politiko ne sodi je osebna zamera. Politik mora biti strpen do vseh sodelujočih v politiki, ker ne more vedeti s kom bo moral v dobro vseh, politično sodelovati jutri.
  Šarčev politični domet in njegova osebna širina je enaka Kučanovim politikantskim dimenzijam in kvalitetam. Če nisi z njim te bo onemogočil /Patria/ in, če potrebe nanesejo, …..
  4. maja 1936 se je dobrotnik rodil, 7. junija ’92 je bil pa opozicijski dobrotnik zaradi prilik, ki so nanesle, *pohojen*.

  • tonite falco

   Dobro napisano. Tako kot vedno se v celoti strinjam z vami.

 • Ava

  ———–
  Šarcu je za Slovenijo mar kot meni za polaganje ploščic. Pa še to me verjetno bolj zanima, kot njega država. Ne vem, kje vi vidite piškotarje. To so “zelišča”, no, najverjetneje pa kar trde droge.

 • lojze

  Po kmečko predlagam; bolj kot po dreku mešaš bolj smrdi. In danes že imate novo gnojnico na Reporterju.

 • murgl

  Na Reporteju so ugotovili, da se bolj splača trobit v rog leve politike kot pa proti vetru scat.

 • Janez Kepic-Kern

  SLAI MEDIJEM IN SLABIMPREDSTAVNIKOM NAS
  OK
  SLOVENCV – TOLE !
  ŽE SPET – SE ZDI
  – SE PONAVLJA SITUACIJA,
  – KOT NPR. V PRIMERU – “NLB-IRAN GATE”
  OB TEMAH KOT
  JE ZGORNJA

  IN OB
  – NAPADIH ISLAMISTOV NA KRŠČANSKE CERKVE IN LJUDI

  – OB IZJEMNO SLABEM STANJU IN DELOVANJU
  SODSTVA IN OSTALIH INSTITUCIJ PRAVA V R. SLOVENIJI,

  – OB ENAKO IZJEMNO SLABEM STANJU V Z D R A V S T V U NASE R. SLOVENIJE
  IN NA ŠTEVILNIH DRUGIH PODROČJIH

  PONAVLJA SE SITUACIJA,
  DA
  – ” ŽAL NAŠI IN
  – ŽAL IZVOLJENI ALI
  – “ŽAL” IMENOVANI NA POMEMBNA – JAVNA MESTA V NAŠI DRŽAVI R. SLOVENIJI
  NE
  NAREDIJO NOBENEGA JAVNEGA NASTOPA – NA TV !
  V KATEREM BI IZRAZILI JASNA OSEBNA IN URADNO POLITIČNO DRŽAVNA STALIŠČA
  DO
  ZGORAJ – NAKAZANIH – JAVNO POMEMBNIH PEREČIH TEM.
  O
  VZROKIH ZA NJIH
  JAVNO NEAKTIVNOST
  – V ZA VSE POMEMBNIH PEREČIH TEMAH
  TU
  NITI NE BI PISAL : ponavadi gre za banalne vidike kot so – da dotični, na visokih položajih
  – niti nimajo znanj,
  – ne volje po dopolnitvah – njih “neznanja”
  – da o oportunizmu, in “bednem” gledanju – bodo, naj se angažirajo – prvi – ostali, zakaj ravno – jaz !? itd. itd.

  Qb – NAKAZANEM – BI RAD IZRAZIL
  LE
  MOJE OSEBNO
  GLEDANJE NA – NEAKTIVNOST, NA NEODZIVNOST ITD.
  ZELO
  VIDNIH
  POLITIČNO DRŽAVNIH VISOKIH IN NAJVIŠJIH “FUNKCIONARJEV” ,
  KI
  NAJ BI BILI NEKAKŠNI – “PREDSTAVNIKI” – NAS – S L O V E N C E V !

  Vsako “neagiranje, neodzivanje – teh “predstavnikov”
  štejemo

  – mi Slovenci,
  ki smo vsaj 40 let že
  NEPRIMERNO BOLJ AKTIVNO,
  ODZIVNO, POZITIVNO, ITD.
  V DOBRO NAŠIH SONARODNJAKOV VSEH PLASTI IN STAROSTI – DELALI !

  ŠTEJEMO,

  NEAKTIVNOST, NEODZIVNOST ITD. – TEH – “PREDSTAVNIKOV”
  KOT – SRAMOTNO,
  KOT “DOKAZ”,

  DA SO – “NEVREDNI” – NJIH “POLOŽAJEV”, KI JIH ZASEDAJO

  IN
  DA SO SEVEDA TUDI,
  “ŽAL FORMALNO KOREKTNO”
  – A GLEDE DA PRAKTIČNO “NEZAZNAVNE POZITIVNE ” UČINKE
  NJIH ZASEDANJA TEH POLOŽAJEV
  TUDI

  – VELIKO ” P R E – DOBRO PLAČANI”!
  V visokem %
  – nedvomno – “PREDOBRO PLAČANI”. !

  Pozitivnim izjemam
  kot je vzorni g. sodnik Z. RADONJIĆ – se opravičujem
  – za tako moje
  – in ne samo moje – trdno – MNENJE. Mnenje, k se ga pa da – tudi – dokazati !

  Enako
  naj si omenjeni nakazani, večinoma – “SAMOVSILJENI ” PREDSTAVNIKI – NAS SLOVENCEV
  NIKAKOR
  NE DELAJO ILUZIJ, UTVAR ITD.
  DA
  SO – KAKORKOLI – S STRANI – NAS – OK SLOVENCEV -KAJ – SPOŠTOVANI !
  ČE
  KOGA OD JAVNO DELUJOČIH OSEB V SLOVENIJI – MI”OK” SLOVENCI – RES -SPOŠTUJEMO
  TO
  ŽE NA PRIMEREN NAČIN – JAVNO – IZRAZIMO !
  Torej,
  naj si večinoma “žal” naši – “PREDSTAVNIKI” – NE DELAJO UTVAR, NAJ NE ZAVAJAJO – SAMIH SEBE
  DA
  SO KAJ – JAVNO, MED NAMI SLOVENCI – KAJ POSEBNO – SPOŠTOVANI.
  Večinoma – niso – prav nič spoštovani !
  Le na – javni – SCENII – so. Le to in nič drugega !
  in
  kot rečeno – VEČINOMA SO VELIKO “PREDOBRO – PLAČANI,

  ŽAL – FORMALNO KOREKTNO – A MOČNO – “PREDOBRO PLAČANI”. Kar je možno dokazati.
  S slabim stanjem na večini področij v naši R. Sloveniji. Dejstvo

  ODZIV
  “žal” naših predstavnikov” na novejšepomembne javne dogodke v svetu
  in
  na javne probleme v naši Sloveniji
  je
  bil: SKROMEN, “REVEN” ALI “NIKAKRŠEN”. ALI GA TUDI
  – SPLOH – NI BILO.
  Koga
  in
  ZAKAJ – SPLOH – PLAČUJEMO – POŠTENI SLOVENSKI – DAVKOPLAČEVALCI !?
  PONAVLJAM.
  “ŽAL NAŠI”
  SD, LEVICA, LMŠ, SMC, DESUS, SAB ITD. POKOMUNISTI !
  SE ZDI
  SE SPRENEVEDAVO
  IZGIBAJO – OBSODBI – ISLAMISTOV
  IN
  IZRAZOM OGORČENJA – ZARADI NAPADOV NA KRŠČANSKE CERKVE IN KRŠČANE !
  ALI JE KDO ZBRAL – JAVNE IZJAVE
  “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK VIDNIH LJUDI IN STRANK?
  Ali
  SPLOH KAJ – OBŽALUJEJO,IZRAŽAJO OGORČENJE – ZARADI
  NAPADOV
  ISLAMISTOV – NA KRŠČANSKE CERKVE IN KRISTJANE?
  Ali
  pa se kot nekateri ex KP, ZK BEDNI PROVOKATORČKI TUKAJ
  – LE HINAVSKO IN UMAZANO NASLAJAJO
  NAD
  NASILJEM – NAD – KRŠČANSTVOM. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KAJ
  PRAVI SD, EU TANJA FAJON IN “LEVICA” L. MESEC, KORDIŠ

 • šrauf

  Sem naročnik Reporterja in lahko rečem ,da se je uredniška politika s prihodom Odlazka spremenila. Recimo pred leti so razkrivali rabote agro-tajkuna Vriska, nedolgo nazaj pa osladno pocukran intervju z njim… možno ,da je bil komercialen, ampak vseeno…

 • xtc

  Reporter gre zanesljivo po poteh Maga in le še prašanje je kdaj bo vseeno ali boste brali mladino,Delo ali reporter nato pa crk.

 • Nata

  Pa ste prebrali ta intervju ? Vprašanja in odgovore ?
  Tole pa je pričakovani bumerang !!
  Vzrok in posledica. . . .

  https://reporter.si/clanek/slovenija/prvi-v-sluzbi-resnice-lazejo-in-kradejo-zdaj-pa-bi-nam-se-narekovali-s-kom-lahko-objavljamo-intervjuje-699217
  Tudi vam, Nova ne bi krona z glave padla, če bi premiera intervjuvali.
  Seveda veste , kako se pravilno pišejo taki sestavki ?

  • Vera

   Nastavljen premier je prepovedal oglaševanje v medijih,kot je naša NOVA 24 TV , zato ga nima smisla vabit na interviju,ker ne bo prišel, če pa bo , nam ne bi nič pametnega povedal, ker se na vodenje vlade ne spozna .

   • Nata

    Se strinjam.
    A, morda bi bila to pametna poteza .

 • baubau

  kot že rečeno:reporter se je dokončno prelevil v cenenega kurirčka…