Na levici bojazen, da bi Kordiš uničil Brgleza!

Dva skrajneža: Miha Kordiš in Milan Brglez kandidirata za predsednika republike. (Foto: sta, Twitter)

“In mu vzel tistih nekaj %, ki bodo NPM (Natašo Pirc Musar) spravili v drugi krog je zapisal Bogdan Biščak, ki pa ni bil edini mnenjski voditelj z levice s stališčem, da lahko Levica z Miho Kordišem uniči napore globoke države za postavitev Milana Brgleza na mesto predsednika države.

Spomnimo: Svet stranke Levica se je odločil, da v tekmo za predsednika republike pošlje poslanca Miho Kordiša. In s tem pokopal pričakovanja levice, da bi stranke koalicije enotno podprle Milana Brgleza. S Kordišem so se namreč razmerja med levimi kandidati spremenila. Gre za tistega Kordiša, ki bi gospodarstvenike z bajoneti “steral v morje” in je znan po drugih ekstremnih stališčih, ki v demokratični družbi ne bi smela imeti prostora v javnem diskurzu.

Kordiš se je v preteklosti proslavil z nošenjem totalitarnih simbolov in podob balkanskih krvolokov – rdeče zvezde in Josipa Broza Tita. Vendar pa njegov vstop v predsedniško tekmo ne skrbi le razumnih volivcev, ampak tudi del tovarišije na levi, ki stavi na drugega skrajneža – Milana Brgleza. Globoka država namreč ne stavi več na Natašo Pirc Musar, več obeta evropski poslanec, ki se je javno razkazoval z majico s podobo kriminalca in množičnega morilca Che Guevare, ki svojih nasprotnikov ni le ubijal, ampak tudi zverinsko mučil (!!!).

Vrh vsega je Brglez povojne poboje razglasil za stvar “naravnega prava”, kar bolj sodi v kubansko džunglo kot v neko resno predsedniško tekmo. Od kandidata bi pričakovali kanček več pietete. Borut Pahor je zmožen spoštovanja in povezovanja z osebami povsem drugačnih nazorov. V tem je res mojster. Zdi pa se, da Brglezu primanjkuje omenjenih veščin in da Pahorju žal ne seže niti do popka. Nekateri gorečneži na levi pa ga vidijo kot zmernega(?!?) in primernega za Pahorjevega naslednika. Seveda mnoge bolj skrbi možnost, da bi zaradi vstopa Kordiša zmagal Anže Logar, ki ga na levici razglašajo za desničarja, v Novi Sloveniji pa vidijo kot “preveč” levega.

Povezovalni Logar bi utegnil preseči tabu, da je predsednik republike pripadnik kontinuitete
Denimo Bogdan Biščak (kader Gregorja Golobiča) se boji, da bi Kordiš Brglezu “maznil” nekaj odstotkov glasov, posledično pa bi v drugi krog vstopila Nataša Pirc Musar. Slednja je po vseh prestanih aferah, ki so jih kuhali zlasti na levi (Odlazkovi mediji & POP TV), res že precej “obrabljena roba”. Hkrati jo del levice težko “prebavlja” zaradi njenega karakterja. V ozadju pa je predvsem nek strah, da ne bo zmagal “naš”. Vse doslej še nismo imeli predsednika republike, ki ni pripadal kontinuiteti, tranzicijski levici. Povezovalni Logar bi ta tabu končno presegel.

Foto: posnetek zaslona, Twitter

Domen Mezeg