fbpx

Mizerija: Spregledali so mu nezakonito plačo, novinarsko konferenco je sklical pred prazno dvorano

Novinarska konferenca Roberta Goloba pred prazno dvorano. (Foto: Twitter)

Pozorno oko je na novinarski konferenci opazilo, da ima prvak Gibanja Svoboda Robert Golob zelo slabo publiciteto. Pred njim sta sedela zgolj dva človeka. Imel pa je več mikrofonov medijev, kar znova potrjuje, da je Golob medijski produkt sil iz ozadja, brez resne vsebine, programa, podpore ljudi. Še huje, njegovo nezakonito plačo so pometli pod preprogo.

Novinarska konferenca maziljenca globoke države Roberta Goloba priča o naravnost strašljivi moči medijev, vpletenih v politično dogajanje pred prihajajočimi parlamentarnimi volitvami. Ta razkriva, da gre zgolj za nekritičen aparat sil iz ozadja, ki lahko iz marionet ustvarijo zgodbo za prepričevanje ljudi. Toda resni mediji bi izpostavili natanko to, za kar so poklicani. Da obelodanijo resnico o nategu z imenom Gibanje Svoboda.

To je odkril tudi politični komentator Marko Pavlišič ob ogledu prispevka o Robertu Golobu: “A veš tist, ko kamermanu rata mal dolgčas, pa se z zoomom mal igra, pa pokaže mal več …. no, manj….“. V prazni dvorani pred Golobom sta bila namreč le dva poslušalca, toda mediji so formo prezrli, čeprav bi v isti situaciji nekoga iz druge strani ob takem prizoru medijsko raztrgali.

Do kdaj mu bodo mediji jedli iz roke?
Znano je, da novega “maziljenca” globoke države in “čudežnega dečka energetike” Roberta Goloba pri njegovih televizijskih nastopih ne spremlja sreča, še posebej ko gre za soočenja. V eni izmed Tarč na javni RTVS ga je notranji minister Aleš Hojs povsem povozil, v še eni pa je komaj krotil svoj bes na sogovorce. Zanimiv je bil tudi nastop v studiu N1 Slovenija, kjer je precej nediplomatsko verbalno obračunal z voditeljem oddaje, Miho Orešnikom: “Veste, da sem vas imel za resen medij, in da ne ponavljate tračev z družbenih omrežij, kot nekaj, na kar bi se moral kdorkoli ozirati, še najmanj pa jaz?” 

Foto: Bobo

Nastop vseh nastopov (prej javnih izpadov) pa je bil zagotovo tisti v Kinu Šiška, kjer je z dvignjeno pestjo pozival k izganjanju “fašistov”. Edina rešitev zanj so novinarske konference z vnaprej pripravljenimi govori, kjer lahko mirno pozira kot maneken na modni pisti in kjer ni nikogar, ki bi ga motil (mu kvaril razpoloženje) z antipatičnimi vprašanji.

Mediji bi morali opozarjati na nezakonitosti
Golob je v oddaji Tarča na Televiziji Slovenije zatrdil, da je kot predsednik uprave prejemal okoli 7.000 evrov neto plače, toda na podlagi znanega in preučenega smo nato izračunali Golobove bruto prejemke, k temu smo dodali še davke in prispevke, ki jih na te prihodke plačuje podjetje. Gre za tako imenovani bruto bruto znesek, kar je tudi skupni strošek delodajalca. Iz izračuna je razvidno, da je bil skupni strošek GEN-I za Roberta Goloba v vlogi predsednika uprave 566.130 evrov letno ali okoli 47.200 evrov mesečno, kar je v nasprotju z “Lahovnikovem” zakonom o plačah v državnih podjetjih.

Namesto spletne strani Facebook, logotip pa kot tetrapak Alpskega mleka
Verjetno tudi zato, ker njegova stranka vse do danes še ni pokazala resnega programa. Spodobila bi se tudi kakšna solidna spletna stran, ne pa da zainteresirani o stranki še največ izvedo iz Wikipedije, Facebooka in člankov. Kako “poceni” so, dokazujejo tudi s svojim logotipom, ki še najbolj spominja na slab ponaredek (plagiat) logotipa za Alpsko mleko.

Robert Golob in logotip Gibanja Svoboda (Foto: Facebook)

Ob tem se pojavlja vprašanja, kdo takšnega (potencialnega) mandatarskega kandidata sploh jemlje resno. Nekaj krepkih je na njegov račun izrekla novinarka Valentina Plaskan, v zadnji oddaji Slovenija izbira na Planet TV: “Tudi tokrat smo v oddajo povabili stranko Roberta Goloba Gibanje Svoboda, ki pa očitno tudi slabih sedem tednov pred volitvami, nima dovolj jasno oblikovanih stališč, da bi se soočenja udeležili.” 

Domen Mezeg