Politični analitik Matevž Tomšič: Predsednik vlade ne more biti zadovoljen z rezultatom! Obeta se zapletanje odnosov v koaliciji …

Foto: STA

Volitve v Evropski parlament so se končale s prepričljivo zmago skupne liste SDS in SLS, ki je z okoli 26,4 odstotka glasov osvojila tri poslanske mandate. Sicer sta po dva poslanska mandata osvojili tako Židanova SD z okoli 18,6 odstotka glasov kot tudi Šarčeva LMŠ s 15,6 odstotka glasov, a dejstvo je, da je premierjeva lista dobila 14.433 glasov manj kot SD, in to Šarcu nikakor ne more biti v zadovoljstvo. Glede na to, da je Šarec izgubil tako državnozborske kot tudi lokalne in sedaj še evropske volitve, je po prepričanju političnega analitika Matevža Tomšiča pričakovati, da bo to zapletlo odnose v koaliciji.

“Če bi želel biti malo ciničen, bi lahko komentiral to z: iz poraza v poraz do končne zmage. Šarcu je v preteklosti uspevalo nekaj precej neverjetnega, da je izgubil praktično vse volitve do sedaj. Od predsedniških volitev, ko je to še izpadlo kot presenečenje, kot dober rezultat za relativnega novinca v nacionalni politiki, potem pa je uspel postati predsednik vlade, in to kljub temu, da je izgubil državnozborske volitve. Nato je izgubil lokalne volitve in je še vedno ostal predsednik vlade,”  je za Nova24TV rezultat Šarčeve LMŠ komentiral Tomšič in dodal prepričanje, da bo to zapletlo odnose v koaliciji.

Tomšič poudarja, da si s tem rezultatom Šarec nikakor ni okrepil položaja. “Stranka SD je sicer dobila enako število evropskih poslancev kot LMŠ, ampak je dobila več glasov. Za Šarca ta rezultat, na nek način ne morem reči, da je uspeh, na drugi strani, če pa pogledamo, kakšna je bila sestava njegove liste za evropske volitve pa kako je nastopala vodilna kandidatka te stranke v soočenjih in nasploh v predvolilni kampanji, pa rezultat niti ni tako slab. Nikakor pa predsednik vlade ne more biti zadovoljen s tem rezultatom.”

Vir: DVK

Razlage Šarca so delovale smešno

Seveda Šarec ob razglasitvi rezultatov ni zmogel priznati, da je izid zanj slab. Komentiral je, da je uspeh, da je LMŠ kot novinka volitev dobila dva mandata. Ob tem pa je dodal, da je stranki takšen rezultat uspel, ker naj bi imela evropsko usmerjeno kampanjo, ki se ni ukvarjala z drugimi. Zanimivo, da ko so pa Šarca novinarji soočili z dejstvom, da je največji uspeh pravzaprav dosegla skupna lista SDS in SLS, je komentiral, da ne smejo pozabiti, da je šlo za skupno listo. Ob odzivu Šarca Tomšič poudarja, da vsak politik skuša podati interpretacijo, da je njemu v korist. “Te včerajšnje razlage od premierja so delovale tako smešno, češ SDS in SLS sta imeli skupno listo, da je praktično LMŠ zmagovalka, čeprav je ta zaostala za 11 odstotkov, v smislu, SDS ima samo dva poslanca, tako kot LMŠ.” Tomšič je prepričan, da tudi, če bi SDS nastopila samostojno, bi bila ta prepričljivo pred LMŠ. “Te njegove razlage nikakor ne pijejo vode,” poudarja.

Dr. Matevž Tomšič (Foto: Demokracija)

Politični komentator Mitja Iršič je za Demokracijo komentiral izid volitev in poudaril, da so evrovolitve konkludentno povedale, da so SMC, SAB in DeSUS politična trupla, s tem pa tudi koalicija. “Ta koalicija temelji na fantazmi Marjana Šarca in jugonostalgični, ultrakolektivistični volilni bazi SD. Sladko presenečenje je nadkoalicijska Levica, ki je nepričakovano izvisela – očitno so bili abotni nastopi Violete Tomić vendarle preveč tudi za vsega hudega vajene slovenske volivce. Najpomembnejša ugotovitev evrovolitev je, da koalicija Marjana Šarca nima več nobene legitimnosti, in je zato treba vlado čimprej razpustiti in še enkrat preveriti podporo pri volivcih. S tremi klinično mrtvimi strankami in eno nadkoalicijsko skrajno levičarsko je disfunkcionalnost takšne koalicije prevelika, da bi še naprej normalno funkcionirala,” je prepričan Iršič.

Foto: STA

Težko je razumeti, kako si Šarec razlaga, da je na evropskih volitvah doživel uspeh, glede na to, da je dobil 51.154 glasov manj kot skupna lista SDS in SLS in 14.433 glasov manj kot Židanova SD. Če si pogledamo statistične podatke in primerjamo rezultate evropskih volitev iz leta 2014 in 2019, lahko vidimo, da je Janševa SDS tista, ki je doživela zgodovinski uspeh na evropskih volitvah. Leta 2014 je dobila 99.643 glasov (24,78 odstotka glasov), tokrat pa je SDS na skupni listi z SLS prejela 124.634 glasov (26,43 odstotka glasov). Ni kaj, največja stranka v Državnem zboru RS, SDS, je včeraj proslavljala tretjo zmago v roku enega leta in Šarec se lahko upravičeno vpraša, kako to, da mu niti dajanje bonbončkov ne pomaga.

H. M.

 • tasilo

  Ah ja … evropski parlament:

  SINEKURCI VSEH DEŽEL — ZDRUŽITE SE!

  • branči

   a je to kurac od sineta? “moj sin je najbolji – zaslepljeni tata”! in takih je v slo kar nekaj!

   • tasilo

    Škoda razlagati, pa vendar … a si ti erudit že kdaj slišal za izraz sinekura?

    • branči

     ni treba razlagati! vse kar hočeš videti je strankarsko obarvano, tolmačenje pa ima pridih, s kater strani se na to gleda! p.s. nič od tega ni bilo zlonamerno!

  • samotoje

   Meni ob misli na “špicen” evropske politike najprej vun pade mediokriteta. Sinekura je na drugem mestu.

 • Matija Mataja

  Oglejte si včerajšnji faktor na youtube, kjer g.Bršič na koncu pove o hinavcih, ki so njemu in stranki Dom porinili nož v hrbet.
  To vse pive o vašem mediju…hipokriti, ne vredni in brez dostojanstva.
  Ni čudno in razumem in celo podpiram predlog Šarca da se vas izolira. Ukinit vas je treba.

  • Anton

   saj ne veš kaj pišeš, drugič premisli, potem piši.Preveč si čustven, to ni dobro

   sarkazem press

 • Matija Mataja

  Kako ste hitro spremenili naslovno stran po mojem spodnjem komentarju, ki sem ga objavil pod vsemi prispevki…..
  brez besed o vaši hinavščini

 • JANEZ GUS

  Pa kaj,smo že vsega vajeni.V nizu blamaž v Bruslju s temi kurami ,še ena več.Slovenija že itak nižje ne more.Smo na dnu,kamor so nas pripeljali ne sposobni levuharji.

 • Vlado77

  za Marija Mataja ; Zgodilo se je to kar je vsak vedel s preprosto kmečko logiko. Vaši napori v smeri anti vsem vključlno SDS so rodili “sadove” . V politiki je pač tako- nihče ni 100% tak kot ti. Da bi zamenjali leve produkte Mk ali Murgel produkcije potrebujemo skupno delovanje . Bitka znotraj desnih deluje pozitivno za leve ali Murgle. Novakova je uspeh ,ker ne bo sikala proti JJ vendar jeTonin podal spet podobno mnenje zakaj niso v koaliciji desnice. Spet je kriva SDS . Kučan pije na take izjave. Moje skromno prepričanje je , da brez enotne fronte ne bo zmage desnice. To si želi poredvsem Kučan in njegovi . Žal DOM tega ne vidi ali noče videti , Tudi Nsi ne. SDS je povečal število glasov. Nsi zmanjšala ,kljub pljuvanju Novakove , DOm pa pristal na sramotnem procentu, ki je bil že vnaprej napovedan. Čeprav ste bili prepričani , da boste dobili glasove tistih ,ki ostajajo doma. Trma in velika želja – bolj sanje naredi svoje.

  • Darth Vader

   medtem pa poslanci SDS glasujejo za migrantske kvote in še več kraje evropskega davkoplačevalca (beri evropska sredstva)…..majstr SDS je po evropskih merilih levo od sredine…..ostalointerpretacijo prepuščam tebi :)

  • VERZIFIKATOR

   Bernardka Lucija Domnik

   IZGUBLJENI DOM – ZA VEDNO?

   Neka je družina kar vzvetela,
   oče Brcko skupaj z mamo Luco,
   vzela v sredo sta še Normo, puco,
   da družina s tem bi zaživela.

   Naj družina dom se imenuje,
   Luca je povelje Brcku dala,
   norme dotedanje poteptala,
   češ, se ve, kdo tu lahko stanuje.

   Sosed Janez in z njimi tudi drugi,
   v domu našem niso zaželeni,
   še v soseski bodo izgubljeni,
   izogibajmo se takšni kugi.

   Dom en sam je in ves ekskluziven,
   Luca je hitela govoriti,
   Brcko norme nove v njem graditi,
   bil elan je skratka intenziven.

   Se pomerimo čimprej s sosedi,
   Luca je priganjala družino,
   osvojimo sami domovino,
   mi edini bomo dobri zgledi.

   So prežali vse dni na sosede,
   zmerjali jih, smešili ceneno,
   sami sebi znižali s tem ceno,
   ko streljáli so vsi iz zasede.

   Ko poleglo njih se je streljanje,
   ko se dim je razkadil dokončno,
   pri sosedih ko bilo je sončno,
   pokazalo se je dóma stanje.

   Žalostna je slika domačije,
   dom se vsem docela zdi porušen,
   ata Brcko z mamo Luco skrušen,
   nič na pogorišču več ne vzklije?

 • rrrrr

  Ne vem, kje vidi analitik Tomšič razliko oziroma konkurenčnost med SD in LMŠ.
  To sta le dva brata prasca, ki s sestrami svinjami (DeSUS, SMS, Levica, Zab, SNS in NSi) zajemajo iz istega davkplačevalskega korita, si delijo isti kolhozni rdeči svinjak, se med seboj prav po prašičje malo zravsajo in malo pokavsajo. Tako, zaradi vtisa…. In na volitvah si lastijo iste debilne kretene zato, da jih ti obilno futrajo.
  Predvsem pa VEDNO krulijo tako, kot jim glavni Prasec ukaže. Res, prav nobene razlike med njimi ne vidim.

 • marta

  Lista LMŠ je veliko dobila glede na to, kako slabo je odgovarjala njihova vodja stranke na soočenjih.
  Tu bi lahko govorili o zmagi medijev, ki so jo zelo, zelo podpirali, česar pa zmagovalka EU volitev
  SDS-SLS sploh ni bila deležna pač pa ravno obratno – udarci so sledili udarcem.
  ZAKAJ je bila potrebna takšna diskriminacija ?
  Kot vemo na soočenje na Novo24TV gospa sploh ni prišla.
  Hudo bo za nas, če bo tak način komunikacije uporabljala tudi v EU.

  • SIMON ROZIC

   Je pa Joveva tako na široko odpirala lape, da sem se moral
   prestavit na vogal moje sobe, da me ne bi požrla!¨Kaj bo pa zdaj,
   ko bo morala v Bruslju bolj molčati, ker pojma o pojmu nima!

 • Janez Kepic-Kern

  O
  neveljanih glasovnicah
  sem že pred EU VOLITVAMI – NAPISAL – TOLE !

  BAJE JE BILO KAR 10.000 GLASOVNIC – NEVELJAVNIH !
  Saj sem
  že prej pisal, da bo tako !

  HA, HA – TAKO BO !
  VELIKO GLASOVNIC BO NEVELJAVNIH, Se zdi.

  ŠALA

  KOZJEREJEC IZ OKOLIŠA HALOZE, PTUJ
  JE
  NAPISAL NA GLASOVNICO?
  “EU
  POSLANKA IZ SLOVENIJE
  NAJ BO
  MOJA – KOZA – JULIKA !

  VSI RAZEN NJE – SO BREZ VEZE” L.R. JANEZ. K. KERN KOMENDA
  P.S.

  MIHA K. iz LEVICE
  PA BO MORDA NAPISAL: “SM PROTI VAJOLETI, NI ZA V EU”
  KONEC ŠALE

  rez šale.
  Kaj pa je za temi neveljavnimi glasovnicami: vprašanje za PREDS. VOLILNE KOMISIJE !?

 • rubec

  Ošabnost in totalno nepoznavanje evropske politike, je Irena Bolgareva pokazala takoj po izvolitvi. Še isti večer je na tiskovni konferenci na moje vprašanje ali bi sprejela mesto komisarke za Kamnik in Veliko planino in letos ministrstvu dodanim Prevojam, je gladko rekla ne. Najbolj si osebno želi mesto komisarke za vzhodni balkan, kjer bi delala na združitvi Bolgarije in Severne Makedonije s skupnim imenom, Severna Grčija. To bi pravi prineslo tem narodom trajen mir in stabilnost v regiji.
  Moram pa še enkrat čez zvočni posnetek njenega odgovora, ker mislim, da ni zaključila z besedo v regiji, ampak v registratorju.

  • tomven

   Prosim če nehaš provocirati, jaz imam na Veliki planini vikend in nočem da mi krave serjejo po dvorišču.

   • branči

    a so jovovo kot testni primerek infiltrilali v slo politiko? izgleda, da se je obneslo, glede na naval inženirjev in zdravnikov, ki derejo čez našo vzhodno mejo!

  • Slovenka

   Bog nam pomagaj, to se lahko zgodi. Ne izzivaj.

 • tomven

  Največja klovnova težava je, da se je joveva plasirala dalje, hkrati pa je to za Slo velik uspeh, ker bo šarca brukala še v Bruslju, ne samo doma.

  • totex39

   Ima Grošlja ob sebi, ki ji bo pomagal haha.

 • Janez Kepic-Kern

  RESNO VABILO !

  Kdor je zainteresiran, ima čas
  in rasd in verdostojno – zna pisati, predavati itd..
  se
  lahko pridruži moji ekipi.
  ŠE TOLE !
  OKREPIMO BAZO
  POZITIVNIH SLOVENSKIH STRANK – SDS IN SLS (NSI – NE)
  Z
  VELIKO PODPORNIMI DRUŠTVI – PO VSEJ SLOVENIJI !

  VABILO !
  vsi beroči vidite sta portal in mesečna revija “SLOVENIANA” polna živih, pomembnih kulturno-zgodovinskih in aktualnih prispevkov. Če se čutite zmožne napisati kaj podobnega tudi vi, iz svojih spominov, znanja, itd. se nam kar brez zadrege oglasite.

  VSI ZAINTERESIRANI, KI IMATE RES RADI NAŠO SLOVENIJO, KI IMATE RADI SLOVENSKE PREDNIKE, NAŠ JEZIK in KULTURO, itd, vabimo kot AKTIVNE ČLANE ali PODPORNIKE k SODELOVANJU z nami pri “SLOVENIANI”, ki te tedne uradno registriramo, ustanavljamo dve SLOVENSKI, POZITIVNI, KOREKTNI DOMAČNOSTNI DRUŠTVI:

  VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO-IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  DRUŠTVO »DVOJINA-SLOVENIANA« ZA KOREKTNO DRUŽABNOST POLNOLETNIH DRŽAVLJANOV R. SLOVENIJE
  Lahko nas kontaktirate na: [email protected]

  Več info na naših straneh.

  https://sloveniana.si/
  L. R. Janez Kepic-Kern, odg. ur. in lastnik edicij SLOVENIANA

 • Vera

  Kdo so ljudje ,ki so Jovevi dajali glasove ? Tudi njihova izobrazba bi marsikoga zanimala .

  • realnost

   Ljudje brez pameti : đesenice in kamnik ter domžale. Migrantoljubko pa primorska. Evo imamo lokacije kje zgradit migracijske centre..

   • realnost

    pa še patrulje bodo zrihtal da nebodo v italijo bežal..

 • Iva

  “… če pa pogledamo kakšna je bila sestava njegove liste za evropske volitve, pa kako je nastopala vodilna kandidatka te stranke v soočenjih in nasploh v predvolilni kampanji, pa rezultat niti ni tako slab.”

  Še en dokaz, da je večina volivcev funkcionalno nepismenih (ne le starejših, ki so močno prevladovali na našem predčasnem volišču) in so volivci volili tako kot trenutno dominantni mediji pišejo o Šarcu – najmanjša kritična razprava o (prepotentnem) Šarcu&Co. je prepovedana celo v pismih bralcev. Podobno je veljalo za Cerarjevo vlado, ki je takrat (2014) “prepričala”, s pomočjo mainstream medijev seveda(!), kar 35% volivcev nato pa … ,
  tokrat na našem volišču le 0,12% (!) glasujočih. Prav take anomalije bi morali razkrivati – BRAINSTORMING – novinarji, analitiki, psihologi, sociologi, mogoče bi ljudstvo, vsaj mlajše pripravili do razmišljanja, razumevanja o pomenu meritokracije!

  • SIMON ROZIC

   In kaj vam vsem govori Slovenija od S do J in od V do Z ?- to, da je večina
   Slovencev za SDS, ostale stranke pa so zastopane kot na lokalnih volitvah!
   Ne potrebuješ fakultete FDV, da razumeš, kdo so Slovenski zmagovalci ,
   kdo pa Kamniški in rdeči Primorski ( zdaj že bolj Ruski in Srbski)
   Živijo Balkan! ..samo še na Kitajce čakamo, pa smo kompletni!

 • antimur

  Šarec je zadovoljen z rezultatom volitev, ker je idiot, normalen premier pa vsekakor ne bi bil vesel, najmanj pa evforičen, kot je ta bedak.

 • Roman Benedik

  Brez SLS bi SDS dobila 21 %.To je malo glede na migrantsko krizo in Šarca kot PV

 • Common Sense

  Vse lepo in prav. A vizavi lanskoletnih parlamentarih volitev, ko je SDS tudi zmagala je pač tako, da v našem proporcionalnem volilnem sistemu zmagovalec ni nujno relativni zmagovalec volitev, ampak tisti, ki je sposoben sestaviti vlado. Nič ne pomaga stokanje, da drugi niso hoteli z Janšo. Politika je ku*ba in včasih je treba biti malo pragmatičen, če hočeš vladati. Tu je treba priznati, da Šarec je bil, Janša pa ne. Slednji je že mesece pred volitvami začel napadati vse naokrog, namesto, da bi sklepal alianse in zavezništva z vsaj približno normalnimi strankami (pogojno rečeno sem štejem SAB; SMC, sploh v primerjavi s hard core komunisti SD in Levico ter usekanimi praznoglavci LMŠ) ter seveda Nsi. Pač, ponudil bi jim nekaj kar nihče od navedenih ne bi mogel zavrniti. Če bi pritegnil še SNS, bi lahko sestavil vlado. In sedaj se ne bi o temu sploh pogovarjali. Jaz pa bi bil veliko bolj zadovoljen z Janševo vlado. A je Janša raje pikal vse naokrog, nato pa se čudil, da ga noben ne mara in noče z njim v koalicijo. Skoraj se mi je zazdelo, da se je že v naprej odločil, da bo raje v opoziciji…Ker, če bi si izračunal matematiko, bi moral že dve leti prej vedeti, da ne bo dobil 50%+ in da bo torej potrebna neka koalicija. Saj vem, da moje mnenje ne bo popularno tu gor na tem portalu, a jaz tako vidim. Dopuščam pa, da se motim.

  • wert

   Lahko je biti po bitki general.

   • Common Sense

    Imaš prav. A Janša se branda kot nek strateg. No, ne vem. Če že, potem je bila strategija na zadnjih volitvah napačna. Zaklinjanje, da “smo zmagali” ne pomeni nič, če ne moreš sestaviti vlade. To je otročje.

  • Iva

   Papagajščina, ki jo že leta poslušamo.

   Šarec je bil prepričan v zmago in voditeljstvo (nov odrešitelj – so ga prikazovali antijanša
   dominantni mediji), vendar se mu ni izšlo. V koaliciji z SDS bi bil podrejen Janši, to pa je za samodržca komedijanta misija nemogoče. In je postal prvi. Njegova položajev vajena koalicijska kompanija vse bolj zaostaja, zato bodo razpoke v koaliciji vse bolj opazne in …..

   • Common Sense

    Jaz samo pravim, da laično mislim, da bi se dalo skleniti koalicijo in zavladati tudi BREZ LMŠ-ja. Šarec je narcis in nikoli ne bi dobro sodeloval z Janšo. SDS, NSI, SAB, SMC in SNS + 2 manjšinca bi imeli več kot 46 glasov. To je to. Kjer je volja, tam je pot. Vse ostalo je jokcanje. Sedaj je pa itak brezpredmetno, lajanje v luno. Morda nauk za prihodnost.

    • Andrej

     Tvoja teorija je lepa, ampak ne deluje. Iz Murgel je prišel drugačen ukaz. Neizvrševanje Murgelskega ukaza je smrtno nevarno. To vedo prav vsi: Cerar, Bratušek, Erjavec, Šarec…. Je ni obljube, da bi se komunisti drznili prestopiti Murgelski ukaz. Je ni.

     • Common Sense

      So vsaj poskusili?

     • Andrej

      Če me spomin ne vara, je Janša ponujal koalicijo večini strank. Ker pa so temeljili na sovraštvu in ukazu iz Murgel je nihče ni upal sprejeti. Ja, so poskusili.

    • Slovenka

     Če bi šel v španovijo z levico, bi ji moral zelo popuščati, tako zelo, da bi si odbil desne volivce in to bi bil konec njega in SDS, kar bi bilo pogubno za Slovenijo, ker ne bi imela več niti ene desne stranke, ki bi vsaj malo dišala po desnici.

  • branči

   brez levice bi bil navaden poganjen na kurjem gnoju!

  • iustinian

   Hudo narobe. Naj spomnim: v normalni državi vlada ni za to, da se krona sončnega kralja, ampak, da uresničuje neko politiko, ki naj bi bila skladna z večinsko voljo ljudstva. Sodelovanje v koaliciji s strankami z diametralno nasprotno usmeritvijo pomeni podopro potitiki, ki je nisi hotel niti sam, niti večina volilcev. SDS je to počela takrat, ko je lahko vsaj v neki meri uveljavila voljo volilcev (ko je globoka država potrebovala sposobno vodstvo – predsedovanje EU, finančna kriza…), pa še to z žrtvovanjem nekaterih bistvenih delov programa (lustracija, NLB…). Ocenjujem, da je zaradi takih kompromisov v nenaravnih koalicijah izgubila mnogo (vedno več volilcev ostaja doma, ker se njihov program ni uresničeval in so izgubili upanje). Sodelovanje v koaliciji, v kateri bi zaradi razmerja nujno prevladali interesi globoke države (ki jih zastopajo SMC, SAB, NSI in SNS), pa bi SDS utopili v talilnem loncu “žlahtne desice” – beri globoke države, za kar si slednja prizadeva že od nastanka Slovenije, tudi z zlorabo pravosodja (kazenski postopki in zapor za vodjo opozicije pred volitvami).
   Zato je bila največja zmaga globoke države, ko so s pomočjo “žlahtne desnice” poteptali voljo ljudstva in pregazili ustavno sodišče glede večinskega volilnega sistema.

   Večinski volilni sistem bi v volitve uvedel transparentonst. Z njim bi bilo konec vzpostavljanja instant satelitskih strank globoke države z dobo trajanja enih volitev. Večina, ki jo predstavljajo volilni abstinenti, bi pridobila zaupanje, da z volitvami lahko zares odločajo.

  • samotoje

   Pred lanskimi volitvami sem razmišljal, na kakšen način bi Janša lahko sestavil vlado ob zdajšnjem sistemu. Ne izide se. Že koalicija 2004-2008 je morala sklepati gnile kompromise zaradi Desusa, bistvenih stvari se ni dalo premakniti zaradi cokel v koaliciji. Brez Bajukove podpore bi bilo še mnogo slabše. Koalicija z SMC ali SAB (ali NSi) bi pomenila vdor globoke države na velika vrata in to Janša dobro ve. Zato SDS ne bo prevzela vlade, dokler ne bo koalicija vsaj 80% desna. Ali pa celo 90%. Po propadu te vlade bo že bistveno več možnosti za desno koalicijo- tudi z NSi, ki bo morala ugotoviti, da ji dosedanja politika obračanja po vetru ni prinesla nobenih koristi.

 • SIMON ROZIC

  Eno pa je zagotovo ! Z veseljem sem odprl penino, ko sem
  zvedel za Levico- razvalino! To je bila moja zmaga! Naj se
  poberejo v Venezuelo ali S Korejo!

  • JANEZ GUS

   Drugo enako veselje pa nad porazom rusofila kahle oz. vnuja vojnega zločinca.

   • SIMON ROZIC

    …pa nad šiviljo, ki z mlinarco skupaj ni spekla dovolj
    piškotkov in zašila dovolj rdečih zvezd na domišljave
    riti odpisanih strank! Naj se pobere, prej kot bomo
    vsi skupaj bankrotirali zaradi njenega neznanja in
    bebave samovšečnosti !

  • FRANC3

   Kdaj začnemo zbirati zamaške za nepovratne karte.

   • SIMON ROZIC

    Kar takoj!

 • Borut Stari

  Z Tomšičem se ne strinjam. Na domačem politićnem parketu je status quo. Razen, da je SMC, v DZ pridobil enega poslanca SD pa izgubil, je razmerje v vladni koaliciji ostalo enako.

 • totex39

  Če so tako hoteli, bomo po teh volitvah dejansko delali v državi tako, kot nam je pokazal zemljevid, kje se še lahko zaupa ljudem za vse ostale pa se naj sami borijo in tudi z prihajajočimi migranti.

  • VERZIFIKATOR

   Res je in odkar odšel je Jani,
   zemljevid na bolje se spreminja,
   tu opazovalec pripominja:
   spet normalnejši so Zagorjani.

 • branči

  l.95 sem bi delček tega, kar se je okradlo državo! da se je je to dogajalo na širšem področju, je odliv xxx miljard in prepiranje državljanov za oslovo senco! kaj je psihologija ljudskih množic, vam pove vsaj JS udbovec, vsa rdeča golazen panavija koz na fuzbal tekmi!

 • zamaškar

  Serpetinšek zgleda oziroma mi deluje,kot ptičje strašilo kateremu je ostal samo velik rdeč koren, ki je bil montiran ,kot nos, ki ga vzdržujejo maestram mediji in vsa režimska mašinerija.

 • Primorec 81

  Zakaj je nezadovoljen? Modeli so prvič v parlamentu, pa že vodijo vlado, prvič gredo v EU pa dobijo dva sedeža, jaz mislim da so zelo zadovolnji, bolj so po mojem razočarani v SDS sam tega ne priznajo..

  • Andrej

   Menim, da imaš popolnoma prav. Ampak, s SDS delim nezadovoljstvo tudi jaz. Navsezadnje me bodo v EU predstavljali tipsoni in tipsonke, ki nimajo nobenih delovnih izkušenj in komunistično agendo. Oni drugi se pa nočeno združiti.

 • Janez Kepic-Kern

  Na mojem zasebnem OK e- portalu “SLOVENIANA”
  IMAM
  OBJAVLJENH
  I KAR PRECEJ
  ZA NAS SLOVENCE POMEMBNIH
  – KULTURNO-ZGODOVINSKIH
  IN
  – AHTUALNO-POLITIČNIH TEN.
  Vse
  je napisano
  z- MOJEGA OSEBNEGA “POMLADNIŠKO- VZTRAJNIŠKEGA” VIDIKA.
  Nisem član,
  sem pa zanesliv podpornik ZELO POZITIVNE, OK STRANKE – SDS,
  KI
  JE DOSLEJ NAJVEČ NAREDILA ZA – POZITIVEN IZHOD NAS SLOVENCEV
  IZ
  NAS SLOVENCE – ZAVIRAJOČEGA EX KP, ZK POKOMUNIZMA.

  Tak
  je moj kratek
  KOMENTAR REZULTATOV: – volitev v EU !

  Izid volitev strankarskih kandidatov iz R. Slovenije z dne, 26. 5. 19. Od 23. ure, 26. 5. 19, dalje so znani izidi glasovanja kandidatov za EU poslance v R. Sloveniji in v vseh državah EU, kjer v EU parlament volimo poslance. Izid bo dokončen, ko bodo prispele tudi glasovnice iz tujine.

  Slovenija ima vsega skupaj 8 poslanskih mest v EU parlamentu.

  Moj osebni komentar, mene Janeza Kepica-Kerna, kot kulturno in narodnostno zavednega Slovenca, je na kratko takle:

  Od pro slovenskih SDS + SLS kandidatov so bili izvoljeni:

  dr. Milan ZVER
  gospa Romana TOMC
  SLS kandidat Franc BOGOVIČ
  Izvoljena je bila vodja NSI

  Ljudmila NOVAK
  ki pa ji je mi “pomladniki” zaradi njenega načina delovanja in povezovanja z EX KPZK akterji in strankami, nimamo za del naše pomladniške struje. Izjemno ugodno se je glasovanje EU volitev, 26. 5. 19, izteklo za kandidate LMŠ – izvoljena je bila

  ex. novinarka Irena JOVEVA
  malo znana javna oseba, poslanec LMŠ Klemen GROŠELJ
  Od SD sta bila izvoljena – dosedanja EU poslanka

  Tanja FAJON,
  med nami “pomladniki” zelo sporna javna oseba.

  FDV dr. Milan BRGLEZ – izvoljen je bil s t.i. preferenčnimi glasovi
  znana in v naših “pomladniških” krogih zelo sporna ex. SMC sedaj pa SD politična oseba.

  Kandidati iz ostalih strank, niso bili izvoljeni. Obširnejši komentar izida teh volitev, bomo pri “SLOVENIANI” napisali v kratkem. Izid teh volitev je za nas “pomladnike”, deloma ugoden, deloma neugoden. Izvoljeni kandidati se bodo v EU parlamentu morali povezovati v tam formirane velike skupine strank.

  L.r. Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lasnih edicij “SLOVENIANA”

 • Novakec1

  Bolj zaštrikat kot so ne morjo več, rezultati so vidni na vsakem koraku. Kdo je že presekal gordijski vozel?

  • Andrej

   Morda ga bodo zdaj muslimani.

 • Amerikanc

  Serpentinšek je veliki zmagovalec samo na POP TV in na Hanzi TV. Brez medijske podpore, financirane s strani ljubljanske udbopartije, bi ga že odnesli na prag parlamenta.

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++++, SE STRINJAM

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE BOLJ
  OŽIVITI MORAMO PODPORO – PREBIVALSTVA
  NAM
  “POMLADNIKOM IN VZTRAJNIKOM” TER POZITIVNIMA STRANKAMA SDS IN SLS.

  Na mojem zasebnem OK e- portalu “SLOVENIANA”
  IMAM
  OBJAVLJENH
  I KAR PRECEJ
  ZA NAS SLOVENCE POMEMBNIH
  – KULTURNO-ZGODOVINSKIH
  IN
  – AHTUALNO-POLITIČNIH TEN.
  Vse
  je napisano
  z- MOJEGA OSEBNEGA “POMLADNIŠKO- VZTRAJNIŠKEGA” VIDIKA.
  Nisem član,
  sem pa zanesliv podpornik ZELO POZITIVNE, OK STRANKE – SDS,
  KI
  JE DOSLEJ NAJVEČ NAREDILA ZA – POZITIVEN IZHOD NAS SLOVENCEV
  IZ
  NAS SLOVENCE – ZAVIRAJOČEGA EX KP, ZK POKOMUNIZMA.

  Tak
  je moj kratek
  KOMENTAR REZULTATOV: – volitev v EU !

  Izid volitev strankarskih kandidatov iz R. Slovenije z dne, 26. 5. 19. Od 23. ure, 26. 5. 19, dalje so znani izidi glasovanja kandidatov za EU poslance v R. Sloveniji in v vseh državah EU, kjer v EU parlament volimo poslance. Izid bo dokončen, ko bodo prispele tudi glasovnice iz tujine.

  Slovenija ima vsega skupaj 8 poslanskih mest v EU parlamentu.

  Moj osebni komentar, mene Janeza Kepica-Kerna, kot kulturno in narodnostno zavednega Slovenca, je na kratko takle:

  Od pro slovenskih SDS + SLS kandidatov so bili izvoljeni:

  dr. Milan ZVER
  gospa Romana TOMC
  SLS kandidat Franc BOGOVIČ
  Izvoljena je bila vodja NSI

  Ljudmila NOVAK
  ki pa ji je mi “pomladniki” zaradi njenega načina delovanja in povezovanja z EX KPZK akterji in strankami, nimamo za del naše pomladniške struje. Izjemno ugodno se je glasovanje EU volitev, 26. 5. 19, izteklo za kandidate LMŠ – izvoljena je bila

  ex. novinarka Irena JOVEVA
  malo znana javna oseba, poslanec LMŠ Klemen GROŠELJ
  Od SD sta bila izvoljena – dosedanja EU poslanka

  Tanja FAJON,
  med nami “pomladniki” zelo sporna javna oseba.

  FDV dr. Milan BRGLEZ – izvoljen je bil s t.i. preferenčnimi glasovi
  znana in v naših “pomladniških” krogih zelo sporna ex. SMC sedaj pa SD politična oseba.

  Kandidati iz ostalih strank, niso bili izvoljeni. Obširnejši komentar izida teh volitev, bomo pri “SLOVENIANI” napisali v kratkem. Izid teh volitev je za nas “pomladnike”, deloma ugoden, deloma neugoden. Izvoljeni kandidati se bodo v EU parlamentu morali povezovati v tam formirane velike skupine strank.

  L.r. Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lasnih edicij “SLOVENIANA”

 • Kučko pod pručko

  Vagineta Luftić in njen EU parlament

  Vsaj v eni stvari pa Slovencev le ni popolnoma zapustila pamet, saj je zunaj EU parlamenta ostala ostudna špicenkandidatka Mesečnikovih skrajnih levičarjev, Vagineta Luftić. Tako smo se po njenem grimasastem spakovanju med intervjujem za EU, vsaj malenkostno obvarovali nove sramote, ki nam jo vsak dan povzročajo levaki!!!

  • wert

   Dobro razmišljaš !

  • VERZIFIKATOR

   To pa to, Kučko, špica!

  • Slovenka

   Plača v slovenskem DZ ni tako bajna kot v EU, vseeno pa bo dovolj, da bo na počitnicah še večkrat upravičila sinonim, ki si ji ga pritaknil.

 • jefferson 55

  SDS ovce spet jadikujejo … Mislim, da je Šarec še kako zadovoljen.

  Prvič na državnih volitvah in postane premier, prvič na evropskih in dobi dva mandata, medtem ko SDS, ki se že 20 let svaljka po politiki, s skupno listo dobi enega več.

  • realnost

   In kaj mu pomaga naziv premier, če ne ve kaj bi z njim delal: mogoče bi mu zdaj pomagalo, da bi lažje naredil srednjo šolo??!! Da ne omenim jovevo, ki verjetno še nima niti znanja osnov angleščine, ki bo dala vse od sebe v evropi (njene besede).. Upam da bo imela vsaj študirane svetovalce, da ji bodo povedali kaj dogaja..

  • janez55

   Tudi srbski guslarji lajnajo o zgodovinski zmagi poraženih Srbov v kosovski bitki.

  • herman

   Janjci bleju, makaze zvekeću. zvec, zvec!

 • Igor Kodelja

  a ta joveva je za makedonjo al za slovenijo,potem ima šarac samo enga poslančiča

 • Janez Pavel Kanc

  Tomšič ni politični analitik, ker je zlizan s SDS.
  Ob, robu, Joveva se je odela v midi.

  • palačinka

   …kastastrofa …joveva v kikli stare mame in tomšič,ki naj shujša

  • Beli Sneg

   Glej če Tomšič ni analitik potem lahko kar vse rdeče analitike na RTV in POP ter kanalizaciji, takoj ukinete. Ker kar večina njih, ki jih vabite ima rdeč rep.

  • herman

   Tomšič ni analitik ampak anusliznik.

 • palačinka

  ..nobenega zapletanja ne bo,ker se vsi v koaliciji držijo za poslanske stolčke…vsaj na zunaj ne…za zaprtimi vrati se pa že tako ali tako cufajo med sabo…..

 • Franjo Trojner

  Stranka pod 400 000 dobljenih glasov na volitvah, ne bi smela postavljati vlade. 100 000 glasov prejetih na volitvah bi moral biti prag, da stranka lahko vstopi v parlament.
  Izvoljen poslanec v EU parlament bi moral zbrati vsaj 50 000 glasov volilcev.
  Udeležba volilcev na vseh volitvah in referendumih bi morale biti obvezne! Na vsa za državo pomembna mesta, tudi za politike, ne bi smeli kandidirati vsi tisti, ki so v totalitarnem komunističnem režimu pri svojem delu komerkoli, bilokdaj kršili človekove pravice in svoboščine.
  Ko bodo ti kriteriji izpolnjeni, bomo lahko rekli, TO JE NAŠA OD LJUDSTVA IZBRANA OBLAST, TO JE NAŠ SLOVENSKI PREDSEDNIK, TO SO NAŠI EU POSLANCI ..
  Zdajšna Šarčeva leva vlada/OBLAST , pa ni naša ljudska, TEMVEČ vlada stricev in tet iz ozadja, ki se jim rep vleče globoko v totalitarne čase!

  • janez55

   Po tvojih kriterijih bi se torej v evropski parlament uvrstila samo Fajonova, ki je edina dobila več kot 50 tisoč preferenčnih glasov.

   • Beli Sneg

    Ja, takrat ko bodo volitve obvezne.

 • Beli Sneg

  Glede na število neveljanih glasov, glede na to ko poslušam, kako stranke dobesedno vodijo ljudi na volišča, glede na to, da so kmetje po telefonskih SMS-ih dobivali pozive koga naj volijo, ko v pogovoru ugotovim, da se za politiko sploh ne zanimajo, ko vidim da slepo sledijo RTV, POP, kanalizaciji, Novicam, Dnevniku in Delu…, je nekako potrjena moja vseskozi v ozadje potisnjena domneva, da so Slovenci nerazlgedani butalci. No zdaj sem prepričan, da je temu tako.

 • Coeus

  Jah SDSovci, sprijaznite se… novinec na politicnem parketu pometa z vami.

  In vse manipulativne interpretacije, SDSovega hisnega analitika, Tomsica, da bi to olepsal ali ublazil, so samo pateticen poizkus sladkanja grenke pilule, ki jo SDS in Jansa kasira po vsakih volitvah.

  Krivcev, za te klavrne poraze, pa noce in noce zmanjkati… vsi drugi… samo lastna neumnost in nesposobnost ne :D

  • Beli Sneg

   Novincu na političnem parketu jih bo čez par let ostalo še za en fičo.

   • Coeus

    “Novincu na političnem parketu jih bo čez par let ostalo še za en fičo.”

    O cem ti to?

  • xtc

   A bi nehal klatiti neumnosti bebc?
   Zakaj misliš ,da si usrane od Posvojenčka ni upalo pred EP’?
   A?
   Zato ker bi izpadel tak debil kot AB.
   Kje ti vidiš pri Šarcu zmago na 3 jem mestu pa še to ob izdatni medijski maineriji,ki mu je pomagala.

   • Coeus

    Morda res… amapak tako kot se je bebec Jansa brukal pred Finsko kikiriki televizijo se noben drug politik v Slo se ni in se verjetno ne bo ;)

    • wert

     Jovo ustavi konje !

     • Coeus

      Kar je res je res… zal.

      Sicer pa samo spomnim, ker imajo/te desnicarji spomin kot zlata ribica… samo s prsti znajo/te kazati na druge, ceprav so desnicarji enaki, ce ne se hujsi pacienti… ampak ker so “nasi” je to OK ;)

 • xtc

  Nekaj je ,dejstvo Šarec je serijski looser volitev.
  Seveda njegovo napihovanje v stilu;Pa gremo na volitve-je navaden blef.
  Prvi od koalicijskih strank ,ki mu bo zabrusil nazaj :”Pa gremo in se stehtajmo-se bo usr*** kot piščanec,ker ve da je njegove kariere politika konec.
  Če biŠarec imel kaj v glavi in IQ,se nebi drl nad poslance,ki so mu zastavljali vpašanja na katera pač kot PM,po dolžnosti mora odgovarjat-on se je raje prepiral in žalil,seveda je jasno pokazal svoj nivo in IQ.
  Dejstvo pa je,da če bi me tako žalil kot poslanca kot je nekatere,bi mu jasno pričo vseh povedal da nismo v štali Srpentinčka in da če me bo še naprejke žalil namesto odgovarjal ga bom počil po zobeh..
  Skratka Šarec je že politično truplo,vrašanje je le še kdaj se mu peščena ura izteče.

  • rubec

   **********

 • FRANC3

  Vsi levičarji in komunisti so enaki: Poraz VEDNO razlagajo kot zmago.
  Laž je neumrljiva duša komunizma.

 • rubec

  Šarca danes bolj zaplet med srbijo in kosovim skrbi. Le kaj ima on z njimi.

 • Olga101

  To so rezultati kucangoebelsove propagande na Hanzi in POP in ne rezultati volitev! Mogoče so jim v Murglah izpolnili tudi glasovnice!

 • Janez Kepic-Kern

  KOT – ZANIMIVOST !
  O
  MOŽNI,
  LATIFUNDIJI – NA KRAJU SEDANJE
  vasi
  AMBROZFALVA pri SZEGEDU. NA MADŽARSKEM.

  https://www.google.com/sear

  VERJETNI KRAJ ROJSTVA IN
  PREBIVANJA T.I. MARŠALA TITA
  v njega predšolski dobi

  SAJ
  TISTI PRED SKORAJ 40 LETI UMRLI T.I. MARŠAL TITO
  DANES,
  LETA 2019 – NE BI BIL VEČ POZORNOSTI VREDEN,

  A?
  1. VSAJ UČEČA SE MLADINA IMA PRAVICO – DO REALNE RESNICE,
  TUDI O IDENTITETI JAVNIH OSEB KOT JE BIL T.I. MARŠAL – TITO,

  2.
  STRAHOVIT EGOMAN JE BIL TISTI T.I. MARŠAL TITO: tudi veliiko komunistično usmerjenih ljudi, je dokazano dal likvidirati – da bi bil – prav on – na vrhu – KPJ PARTIJE,
  DA
  3.
  O STO TISOČIH NESODNO POMORJENIH, NEOBOROŽENIH POLIT POMORJENIH
  POLITIČNIH
  NASPROTNIKOV KP STALINIZMA NA OZEMLJIH EX YU NITI – NE PIŠEM.
  IN
  4.
  TUDI: da ne pišem o napisu “ŽIVEO DRUG TITO” NA – GOLEM OTOKU.
  Res
  strahovit – EGOMAN – je bil – nedvomno.!

  Ampak !
  VELJAVNIH DOKAZOV,
  – DA
  JE BIL ROJEN V KUMROOVCU – VELAVNIH DOKAZOV – NI !!! Le trditve – so, nedokazane..

  ČE SMO RES REALNI:
  O
  ROJSTVU, O STARŠIH – T.I. MARŠALA OBSTAJAJO – SAMO – SLEDI !
  Ena
  realna
  SLED MOREBITNEGA KRAJA
  – ROJSTVA T.I. MARŠALA TITA – JE DANAŠNJA
  VAS – PRI SZEGEDU
  Z IMENOM

  – AMBROZFALVA.
  Lahko jo najdete na internetu.

  Najbolj
  verjetni – biološki oče – t. i . MARŠALA TITA
  JE
  BIL NAMREČ UPRAVITELJ NEKE – LATIFUNDIJE, VELEPOSESTVA – PRI SZEGEDU.
  TA
  LATIFUNDIJA – JE BILA VERJETNA LAST
  PRAVE
  BIOLOŠKE MAME, MATERE – T.I. MARŠALA TITA ?
  TE
  SLEDI BO MORAL PREISKATI – TISTI,
  KI
  BO RESNO ISKAL – PRAVO IDENTITETO JAVNE OSEBE T.I. MARŠALA TITA.
  Jaz
  osebno – Janez KEPIC-KERN – IN ŠE MNOGI
  BI RADI VIDELI,
  DA BI REALNE SLEDI ROJSTVA, STARŠEV, ŠOLANJA T.I. MARŠALA TITA
  preiskovali
  uradno pooblaščeni in usposobljeni ljudje državnih organov R. Slovenije.
  TO,
  DA
  V T.I. “URADNO PODOBO” T.I MARŠALA TITA
  INDOKTRINIRANI LJUDJE
  – ŠE DANES – LETA 2019
  “SLEPO”
  VERJAMEJO VEČ KOT PROZORNO KP IDEOLOŠKO SKONSTRUIRANI ZGODBICI
  O
  JOSIIPU BROZU, KOVINARSKEMU VAJENCU IZ KUMROVCA,
  JE
  DANES, LETA 2019. ŽE PRAV . GROTESKNO !
  A
  NEKDO IMA,- ALI HOČE IMETI – “SEDANJO , LETO 2019 – POLITIČNO KORIST”
  ALI – POSKUŠA IMETI – ŠE DANES
  OD
  TE IDEOLOŠKO GROTESKNE, GROZLJIVO – GROTESKNE- A “PROLETARSKE” PODOBE
  TEGA
  JOSIPA BROZA, KOVINARSKEGA VAJENCA IZ KUMROVCA ?! Se zdi.
  No?
  Tudi veljavni dokazi
  DOTLEJ
  BO
  SE ZDI – TA – KUMROVEC – ŠE KAR OBISKOVAN,
  Saj zdaj je že vsem znano, da je
  v t.i. “HIŠI CVETJA”
  – POD PLOŠČO Z IMENOM – J.B. TITO – LE VREČA PESKA.

  TUDI
  VELJAVNI DOKAZI
  O
  – kraju rojstva in kraju preživljanja otroških let in realnih šolah IN BIOLOŠKIH STARŠIH
  t.i.
  “MARŠALA TITA” – SE BODO NAŠLI.
  Kdorkoli jih bo že našel.
  Morda
  v kratkem, Kdo ve – morda v kratkem. L.r. JANEZ KEPIC-. KERN KOMENDA
  P.S.
  “VERNIKI”
  V JOSIPA BROZA – KOVINARSKEGA VAJENCA IZ KUMROVCA
  PA
  NAJ SEVEDA – KAR “VERUJEJO”
  DA JE T.I. MARŠAL TTO
  – ZNAL DOBRO IGRATI – LEPE IN TEŽKE ETUDE Fr. CHOPINA – NA KLAVIR
  IN
  DA JE IMEL GOSPOSKE KUŽKE – P U D L J E
  ZATO
  KER JE BIL – “PROLETAREC” , KOVINAR JOSIP BROZ iz Kumrovca.
  Take
  NEVERJETNE STVARI – VERJETI – NI KAZNIVO.
  Čisto “normalno” – pa tudi – ni ! Take stvari – verjeti.
  P.S.
  https://www.google.com/sear

  vas – AMBROZFALVA – pri SZEGEDU.

  P.S.

  Temu “tok-tok” Valerju Branislavu
  zaupam,
  kje je – nam “vsiljeni” ex KP MARŠAL J.B. TITO
  JE
  NAJBOLJ VERJETNO
  PREŽIVEL
  SVOJA – PREDŠOLSKA LETA !
  PREŽIVEL JIH JE V KRAJU, NA LATIFUNDIJI,
  kjer je danes vas

  AMBROZFALVA pri SZEGEDU.
  https://www.google.com/sear

  Malo severneje od SUBOTICE. A ti – to dojemaš ?
  TVOJ MARŠAL JE ZELO DOBRO ZNAL – MADŽARSKO
  PO
  ZAGORSKO – PA – NIČ.
  Valtej – glavo imaš zato, da misliš,
  ne zato, da verjameš v NESMISLE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  KOT ZANIMIVOST

 • Janez Kepic-Kern

  ZNAN
  CITAT IZ EVANGELIJA:
  “Ne bojte se jih torej; kajti nič ni prikritega, kar se ne bo odkrilo, in skrivnega, kar se ne bo zvedelo.”… “Kar vam pravim v temi, povejte na svetlem, in kar slišite na uho, razglasite s streh.” (Matej: 10,26-27)

  • Janez Kepic-Kern

   SVEŽE !
   RESNO VABILO !

   Kdor je zainteresiran, ima čas
   in rasd in verdostojno – zna pisati, predavati itd..
   se
   lahko pridruži moji ekipi.
   ŠE TOLE !
   OKREPIMO BAZO
   POZITIVNIH SLOVENSKIH STRANK – SDS IN SLS (NSI – NE)
   Z
   VELIKO PODPORNIMI DRUŠTVI – PO VSEJ SLOVENIJI !

   VABILO !
   vsi beroči vidite sta portal in mesečna revija “SLOVENIANA” polna živih, pomembnih kulturno-zgodovinskih in aktualnih prispevkov. Če se čutite zmožne napisati kaj podobnega tudi vi, iz svojih spominov, znanja, itd. se nam kar brez zadrege oglasite.

   VSI ZAINTERESIRANI, KI IMATE RES RADI NAŠO SLOVENIJO, KI IMATE RADI SLOVENSKE PREDNIKE, NAŠ JEZIK in KULTURO, itd, vabimo kot AKTIVNE ČLANE ali PODPORNIKE k SODELOVANJU z nami pri “SLOVENIANI”, ki te tedne uradno registriramo, ustanavljamo dve SLOVENSKI, POZITIVNI, KOREKTNI DOMAČNOSTNI DRUŠTVI:

   VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO-IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
   DRUŠTVO »DVOJINA-SLOVENIANA« ZA KOREKTNO DRUŽABNOST POLNOLETNIH DRŽAVLJANOV R. SLOVENIJE
   Lahko nas kontaktirate na: [email protected]

   Več info na naših straneh.

   https://sloveniana.si/
   L. R. Janez Kepic-Kern, odg. ur. in lastnik edicij SLOVENIANA

 • AndrejTauer

  Pa kje najdete te analitike in kolumniste? A jih noben drug noce, pa pr vas pristanejo?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!