Politični karierist in Črnčečev človek Dobran Božič se ponuja za nove državne službe v morebitni Janševi vladi

Dobran Božič. (Foto: STA)

“Ne drži,” je na naše vprašanje odgovoril državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve in bivši načelnik GS SV Dobran Božič, ki se po naših zanesljivih virih zopet ponuja na najpomembnejši položaj v Slovenski vojski. Božič pa odlično igra vlogo političnega oportunista, saj se je v preteklosti prodajal kot kader strank SMC in LMŠ. Za razburjanje slovenske javnosti je poskrbel v letu 2015, ko je v vlogi vojaškega predstavnika pri OZN hotel, da mu MORS plačuje luksuzen službeni avtomobil, zavarovanje in šolnino za otroke. V Šarčevi vladi pa si je zaradi prijateljstva z Damirjem Črnčecem zagotovil službo državnega sekretarja na Cerarjevem zunanjem ministrstvu.

Iz naših zanesljivih virov smo izvedeli, da Dobran Božič in Damir Črnčec skupaj kujeta načrte za čimprejšnjo lagodno službo v tujini ali doma. Zato so do nas prišle informacije, da se Dobran Božič po zamenjavi vlade že vidi na mestu načelnika GS SV. Damir Črnčec pa si išče službo v tujini, kljub zanikanju v slovenskih medijih. “Ne drži. O menjavi karierne poti pa, ko bo čas,” nam je odgovoril Božič.

Dobran Božič se je v letu 2012 takratnemu obrambnemu ministru Alešu Hojsu prodajal in predstavljal kot vrhunski strokovnjak na področju vojske. S svojim znanjem ga je prepričal in zasedel položaj načelnika GS SV. Ob tem pa je tudi poskrbel za odlično službo svoje žene, ki se je zaposlila v upravi Telekoma. Za svojega prijatelja Damirja Črnčeca pa je po izgubi direktorskega stolčka na Sovi poskrbel s službo znotraj Slovenske vojske.

Dobran Božič si ob morebitni menjavi vlade obeta novo službo v državni upravi. (Foto: STA)

Božič se ni sprijaznil, da ne bo živel luksuznega življenja v ZDA na račun slovenskih davkoplačevalcev
Ob menjavi vlade se je hitro dogovoril z novim obrambnim ministrom Vebrom, da ga razreši z mesta načelnika GS SV in ga pošlje za vojaškega predstavnika na OZN. Zaradi luksuznih zahtev o višji plači in plačevanju šolnin njegovim hčerkam na MORS-u njegove zahteve zavrnejo. Razočaran se vrne domov in ob zmagi SMC zasede odlično mesto sekretarja na Ministrstvu za javno upravo. V Šarčevi vladi pa je zasedel mesto državnega sekretarja na Cerarjevem zunanjem ministrstvu.

Dobran Božič bi se naj po naših virih ponujal morebitnemu novemu obrambnemu ministru Mateju Toninu za novega načelnika GS SV. (Foto: STA)

Dobran Božič je večni politični karierist, sedaj svojo srečo preizkuša pri Toninu
Kljub bolestni ambicioznosti in popolni politični prilagodljivosti pa mu je potrebno dati priznanje le za to, ker je v vseh letih jasno zagovarjal usmeritev v severnoatlantskem zavezništvu, kljub rusofilni politiki zadnjih osmih let levih vlad, čeravno se je za svoje koristi brez težav priklonil komerkoli od njih. S svojimi ambicijami pa bi rad prepričal morebitnega novega ministra za obrambo v Janševi vladi Mateja Tonina.

Vprašanja in odgovori, ki smo jih poslali Dobranu Božiču

1. Ali to drži, da se že ponujate za novega načelnika generalštaba Slovenske vojske? Ne drži.
2. Prav tako smo dobili informacije, da Damir Črnčec razlaga, da ga ne skrbi za prihodnost, da ga boste zaposlili v generalštabu. Ali drži ta informacija? Ne drži.

3. V kolikor to ne drži, kako boste nadaljevali svojo karierno pot, saj se ob zamenjavi vlade menjajo tudi državni sekretarji. Ali imate kje zamrznjeno delovno mesto v Slovenski vojski ali na ministrstvu za obrambo? O menjavi karierne poti: ko bo čas

 

Luka Perš

 • šmentanamuha

  Prava umetnost je vladati med temi pijavkami.

 • Novakec1

  Trojanski konji (ovaduhi) že rezgetajo.

  • tomven

   Na srečo so zbiti iz trhlih desk..

 • sloustava

  Kje si, Miha Skerbinc? Tonin, ce bos res Minister, naredi red v SLO vojski. Taki kucani, ki so sedaj na Vladi, so rak rana slovenske vojske!

 • Vana

  Hm. . . . . .a sedaj tudi Božič ni v redu ? Saj je bil dober načelnik SV ! Kolikor se spomnim so ga vojaki obrajtali. In tista zamenjava ni bila ravno posrečena !!
  Ali smo sigurni, da ugodnosti, ki jih je želel tam, čez lužo, niso bili deležni tudi drugi ?

  • pupa

   Vana, če parafriziram: Če vsi drugi kradejo potem sem upravičena tudi jaz? Ne nisem, ker sedma Božja zapoved pravi NE KRADI in to ne velja samo za mene. Malo razmisli kaj si napisala v zadnji povedi. To niso ugodnosti, to je naš davkoplačevalski denar in če se nekje razsipava neupravičeno troši ga drugje zmanjka, morda tudi pri pokojninah.

   • Vana

    Se vsekakor strinjam. . . . .vendar pa nisi prebrala do konca.

    Morda je tudi tu bilo tako, da eni lahko, drugi pa ne morejo ??

 • Black_hawk

  Lepo je živeti na račun države. Ko si enkrat prisesan, je to to. Drugi pa za minimalca za privatnike brez malice odmora. Poštena država bravo.

  • zaslosds

   Serpentinšek je že eden takšnik prisesanih,še naprej bo pomagal levakom uničevati Slovenijo.

 • Gren

  RITOLIZNIK

 • JANEZ GUS

  Tonin se mora prvo rešit starih žveplenih pjavk.Imamo še jugo oficirje,da o potomcih ne govorimo.Vse to prvo na dinos in strogo samo slovensko poreklo.Pa saj vojska ni nogometni klub,kjer je vse na ić.

  • Joško

   Tudi Mile se mora rešiti.

  • RATATA

   Tudi sodelovanja s HDZ se mora rešit!
   Toda kaj, ko je VERA ( in komanda) ISTA!!!

 • RATATA

  Ja, hrvati so agresivni.
  Povsod se ponujajo.
  Tudi Vatikan jih cen in podpira, saj so za njegovo stvar.
  Pri nas se jih najde mnogo, ki jih naravnost obožuje.
  So govorili že pred več kot sto leti, da je naš (Slovencev) Olimp Zagreb in ne Ljubljana(!!!)…. in tako se tudi obnašajo še danes.
  Morda se tega tisti, ki niso pokvarjeni sploh ne zavedajo, toda dejanja so prav vsa v tej smeri naravnana!!

  • Black_hawk

   Slovenije in hrvaške se ne more primerjati. To se enostavno ne da.

   • Kapodistrias

    V gospodarkem smislu smo močno pred njimi, na drugih področjih pa nas že prehitevajo, zlasti npr. v pluralnosti medijev in izobraževalnem sistemu.

    • Black_hawk

     Slovenija je amerika taspodnje. Zato tako radi rinejo k nam.

 • Joško

  Krti že lezejo iz svojih lukenj.

 • RATATA

  Ker je tu govor o ministrstvu za obrambo in je kandidat za ministra Tonin je treba povedati še vsaj naslednje:
  NSi izredno dobro sodeluje s HDZ (obiščite njihovo spletno stran…).
  Peterle je v tistem času zelo pohitel s prepisom Istrskih železnic (del SŽ)!!!
  Menjava je bila katastrofalna…. imam popis…
  Toda ozemlje je bilo odstopljeno, šenkano, ne sicer “uradno-internacionalno pravno/ formalno)…. kot je bilo sicer že prej, saj so bila preko slovenskega ozemlja spuščeni oklepniki s hrvatskimi oznakami v Istro (ve se kdo je držal reško območje – gen.Čad, ki je pričakoval slovenske teritorialce, dočakal pa hrvatski ZNG!!!

 • zaslosds

  Čim dlje stran od teh levih ptičev,ki so začeli letati kakor veter potegne.

 • tramal

  Vsekakor bodo komunajzerji poskusili infiltrirat veliko svojih vohunov v novo Janševo vlado.

 • Janko Lisjak

  Janez zivi lagodno zivljenje na racun davkoplacevalcev pa se smucat hodi kamor dosti delavnega razreda si ne more privoscit