fbpx

Politični karierist in Črnčečev človek Dobran Božič se ponuja za nove državne službe v morebitni Janševi vladi

Dobran Božič. (Foto: STA)

“Ne drži,” je na naše vprašanje odgovoril državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve in bivši načelnik GS SV Dobran Božič, ki se po naših zanesljivih virih zopet ponuja na najpomembnejši položaj v Slovenski vojski. Božič pa odlično igra vlogo političnega oportunista, saj se je v preteklosti prodajal kot kader strank SMC in LMŠ. Za razburjanje slovenske javnosti je poskrbel v letu 2015, ko je v vlogi vojaškega predstavnika pri OZN hotel, da mu MORS plačuje luksuzen službeni avtomobil, zavarovanje in šolnino za otroke. V Šarčevi vladi pa si je zaradi prijateljstva z Damirjem Črnčecem zagotovil službo državnega sekretarja na Cerarjevem zunanjem ministrstvu.

Iz naših zanesljivih virov smo izvedeli, da Dobran Božič in Damir Črnčec skupaj kujeta načrte za čimprejšnjo lagodno službo v tujini ali doma. Zato so do nas prišle informacije, da se Dobran Božič po zamenjavi vlade že vidi na mestu načelnika GS SV. Damir Črnčec pa si išče službo v tujini, kljub zanikanju v slovenskih medijih. “Ne drži. O menjavi karierne poti pa, ko bo čas,” nam je odgovoril Božič.

Dobran Božič se je v letu 2012 takratnemu obrambnemu ministru Alešu Hojsu prodajal in predstavljal kot vrhunski strokovnjak na področju vojske. S svojim znanjem ga je prepričal in zasedel položaj načelnika GS SV. Ob tem pa je tudi poskrbel za odlično službo svoje žene, ki se je zaposlila v upravi Telekoma. Za svojega prijatelja Damirja Črnčeca pa je po izgubi direktorskega stolčka na Sovi poskrbel s službo znotraj Slovenske vojske.

Dobran Božič si ob morebitni menjavi vlade obeta novo službo v državni upravi. (Foto: STA)

Božič se ni sprijaznil, da ne bo živel luksuznega življenja v ZDA na račun slovenskih davkoplačevalcev
Ob menjavi vlade se je hitro dogovoril z novim obrambnim ministrom Vebrom, da ga razreši z mesta načelnika GS SV in ga pošlje za vojaškega predstavnika na OZN. Zaradi luksuznih zahtev o višji plači in plačevanju šolnin njegovim hčerkam na MORS-u njegove zahteve zavrnejo. Razočaran se vrne domov in ob zmagi SMC zasede odlično mesto sekretarja na Ministrstvu za javno upravo. V Šarčevi vladi pa je zasedel mesto državnega sekretarja na Cerarjevem zunanjem ministrstvu.

Dobran Božič bi se naj po naših virih ponujal morebitnemu novemu obrambnemu ministru Mateju Toninu za novega načelnika GS SV. (Foto: STA)

Dobran Božič je večni politični karierist, sedaj svojo srečo preizkuša pri Toninu
Kljub bolestni ambicioznosti in popolni politični prilagodljivosti pa mu je potrebno dati priznanje le za to, ker je v vseh letih jasno zagovarjal usmeritev v severnoatlantskem zavezništvu, kljub rusofilni politiki zadnjih osmih let levih vlad, čeravno se je za svoje koristi brez težav priklonil komerkoli od njih. S svojimi ambicijami pa bi rad prepričal morebitnega novega ministra za obrambo v Janševi vladi Mateja Tonina.

Vprašanja in odgovori, ki smo jih poslali Dobranu Božiču

1. Ali to drži, da se že ponujate za novega načelnika generalštaba Slovenske vojske? Ne drži.
2. Prav tako smo dobili informacije, da Damir Črnčec razlaga, da ga ne skrbi za prihodnost, da ga boste zaposlili v generalštabu. Ali drži ta informacija? Ne drži.

3. V kolikor to ne drži, kako boste nadaljevali svojo karierno pot, saj se ob zamenjavi vlade menjajo tudi državni sekretarji. Ali imate kje zamrznjeno delovno mesto v Slovenski vojski ali na ministrstvu za obrambo? O menjavi karierne poti: ko bo čas

 

Luka Perš