fbpx

Za denar gre! Miha in Nika Kovač na lepe oči dobila jurja od Renate Zamide za… kuvertiranje!

Nika in Miha Kovač. (Foto: Facebook)

Predstavljamo vam bizaren primer pridobitve “davkoplačevalskega tisočaka” v režiji vplivnega slovenskega založnika in profesorja na Filozofski fakulteti, Mihe Kovača in njegove hčerke, po novem ljubljenke osrednjih dominantnih slovenskih medijev Nike Kovač. Kako se na lep način služi na račun države, je slovenski javnosti razkril samostojni novinar Bojan Požar. Kot razkriva, idoli progresivne revolucije na kreativen način naokrog prenašajo Finančno upravo Republike Slovenije in slovenske davkoplačevalce. “Povedano drugače: to je prilika o tem, kako cuzati denar davkoplačevalcev in se jim ob javni podpori odvisnih novinarjev še smejati v obraz. Žalostno,” je dejanje Nike in Mihe Kovača komentiral Požar.

Miha in Nika Kovač sta znana obraza, ki se pogosto pojavljata v medijskem kartelu tranzicijske levice. Njen oče je znan politični komentator levega političnega pola in vplivni založnik Njegova hčerka Nika Kovač se medijsko prodaja kot prvi obraz nevladne organizacije Inštitut 8. marec. V Požareportu so razkrili bizarno “cuzanje” davkoplačevalskega denarja. Nekdanja direktorica za knjigo Renata Zamida je podpisala pogodbo v vrednosti tisoč evrov z Miho Kovačem za tiskanje kuvert in kuvertiranja. Podjetni očka je za posel angažiral kar hčerko Niko Kovač. Le ta je dobila tisoč evrov neto neobdavčenega denarja na roko. To dokazujejo tudi dokumenti.

Sledil je modus operandi znanih levičarjev, ko jih razkrijemo, s prsti v marmeladi. Pogosto se zavijejo v molk ali pa se medsebojno bodrijo na družabnih omrežjih. Po objavi članka je Kovačeva na družbenem omrežju Facebook delila fotografijo sebe in očeta. Na njej je zapisala, nova fotka za nove diskreditacije. Spodaj pa je njuno sliko s komentarjem “samo hrabro” komentiral odgovorni urednik Večera, Matija Stepišnik.

Kako si “strokovna” elita levice deli jurja na račun slovenskih davkoplačevalcev
Nekdanja direktorica javne agencije za knjigo Renata Zamida se je v času svojega mandata večkrat soočila z očitki o nepravilnostih. Zamido so v preteklosti zato nameravali večkrat zamenjati, a se je s političnim vplivom levih kulturniških botrov, vsakokrat uspela obdržati na direktorskem mestu. Ni pa spodletelo sedanjemu kulturnemu ministru dr. Vasku Simonitiju, ki je Zamido razrešil s položaja. Kmalu zatem se je na kulturnega ministra vsul medijski stampedo v režiji  KUL koalicije.

Med obrazi “civilne” družbe se je v pismu podpore Renati Zamida podpisala tudi Nika Kovač. Državljani, ne smete se čuditi, ko vam v Dnevniku ali v informativnih oddajah 24ur povedo, da se je pod peticijo podpisalo na stotine “samostojnih” kulturnih delavcev. Resnica je drugačna, saj njihove kulturne vizije večinoma plačujejo slovenski davkoplačevalci. Oni pa nam prodajajo večno zgodbico, da so prav oni kritični predstavniki družbe v Sloveniji.

Nika Kovač je podpisala pismo podpore Renati Zamida. (Foto: Posnetek zaslona: Sodobnost)

V zgodbi je, po besedah Požarja, neverjetno predvsem to, da so zaznane kršitve. Za posel sta se Zamida in Kovač dogovorila že v naprej. To potrjuje dejstvo, da sta naročilo in podpis pogodbe bila opravljena v enem samem dnevu. Miha Kovač v statusu samostojnega podjetnika nima registrirane dejavnosti za kuvertiranje ali kaj podobnega. Prijavljeno ima le svetovanje na področju založništva, kar pomeni, da je bil celoten proces nezakonit.

Večina slovenskih delavcev si mora s krvavimi žulji zaslužiti minimalno plačo in komaj preživi mesec. Slavni očka in hčerka Kovač pa le pokličeta “javne” ustanove pod vladavino levih elit in “jurja” neto takoj pade v njun žep. Ali si slovenski delavci res zaslužijo, da jih na tak način ponižujejo Renata Zamida, Miha in Nika Kovač?

 

(Foto: Posnetek zaslona.-Pozareport)

(Foto: Posnetek zaslona- Pozareport)

(Foto: Posnetek zaslona-Pozareport)

Luka Perš