Poslanec Bandelli bi se kar združil z organizatorjem nasilnih anticepilskih protestov Stevanovićem

Foto: STA

Kot opažamo, je poslanec SAB precej nestanoviten. Ko mu ustreza, bi sodeloval ali celo združeval z organizatorjem anticepilskih nasilnih protestov Zoranom Stevanovićem. “Verjamem in tudi prepričan sem, da želite dobro. Sam, kot veste, za v parlament je potrebno 45000 glasov. Če se bomo delili, ne bo iz tega nič. Če se bomo združili, bo morda uspeh” je Bandelli napisal Stevanoviću. 

Prilagamo dve različni sporočili Marka Bandellija, ki kažeta na to, da se poslanec stranke SAB obrača po vetru. Občasno bi celo sodeloval z desnico ali razmišlja kar o sodelovanju z njo, če bi sestavila koalicijo, po drugi strani pa zna desnico primerjati z “golaznijo”.

Prav tako je že trdil, da je so “celo psi pametnejši od nekaterih desničarjev”: “Drugič pridite še vi. Socializem tu nima veze, razen če ste mislili socializacijo s psi, saj so bolj pametni kot marsikateri desničar.” Slovi pa tudi po svojih ostrih kritikah vladajoče SDS, vendar pa smo ga nedavno ujeli prav na stojnici te stranke v Celju.

Poslanec SAB Marko Bandelli želi sodelovati, kadar mu to ustreza. (Foto: posnetek zaslona)

Priložena zapisa pa se nanašata na  Zorana Stevanovića. V prvem zapisu vso odgovornost za sprejemanje odlokov vali na vlado in poziva k volitvam, obenem pa zmerja s “filozofi, populisti in fašisti”. V drugem zapisu pa Bandelli jasno podpira mnenje Stavanovića, mu celo izkazuje spoštovanje in mu zatrjuje, da ga posluša.

Poslanec SAB Marko Bandelli zasmehuje te iste partnerje, s katerimi ob drugih priložnostih sodeluje. (Foto: Twitter)

Spomnimo še, da je Bandelli v času nastajanja aktualne koalicije celo zatrjeval, da bi Janševi vladi verjetno izkazal podporo. Spomnimo pa tudi, da je premier Janez Janša vselej jasno govoril o možnosti za sodelovanje in opozicijo celo pozival, da se mu pridruži, a odziv je bil mlačen.

Poslanec SAB Marko Bandelli bi sodeloval le, ko mu to ustreza. (Foto: posnetek zaslona, SIOl)

Domen Mezeg