Prekmurska hobotnica Hakl-Židan-Polanič izčrpava davkoplačevalske milijone, ki jih uporabijo za prevzeme medijev v službi Židanove SD

Foto: sta

Cerarjeve besede o načelni vladi se kaj hitro razblinijo kot milni mehurčki, ko pogledamo, kako so člani njegove vlade, predvsem Dejan Židan, izkoristili možnost, da so pri koritu in svojim rojakom, predvsem nekdanjemu šefu Stanku Polaniču, omogočili milijonske zaslužke na njegovih podjetjih. Pod Cerarjevo vlado se odlično godi tudi Urošu in Borisu Haklu, sinu in očetu, ki sta s Polaničem sorodstveno povezana, pregledali pa smo tudi “stare zaloge”, ki so si jih nagrebli še v času Pahorjeve vlade. Očitno je, da denar iz t.i. pomurskega zakona, kar 272 milijonov evrov(!), ni šel izključno za razvoj regije, ampak se je porazgubil tudi po različnih žepih prekmurskih tajkunov. Denar iz državnih poslov pa nato uporabijo za prevzeme medijev, saj je družina Hakl lastnica časopisne hiše Večer, navijaškega glasila Židanove stranke SD.

Družina Hakl predstavlja del prekmurske hobotnice, njene lovke pa sežejo vse do najvišje državne politike. Sin Uroš Hakl se ukvarja z mediji, oče Boris pa je del močne gospodarsko-politične elite. Da to drži, priča revizijsko poročilo Javne agencije RS za zdravila in medicinske pripomočke o pravilnosti poslovanja v letih 2011 in 2012, iz katerega izhaja, da je podjetje Hakl IT s sedežem v Murski Soboti dobilo razpis za razvoj in vzdrževanje informacijskega sistema v vrednosti 140.340 evrov. Denar so pospravili, kar 75 odstotkov obveznosti iz pogodbe pa na agenciji niso opravili, piše v poročilu. Revizijsko poročilo agencije za zdravila namreč poroča, da bi morali ponudniki na razpisu predložiti reference, ki dokazujejo, da je ponudnik že vzpostavil delujoč informacijski sistem, iz poročila pa izhaja, da podjetje Hakl IT ni izkazalo tovrstnih referenc, zaradi česar so podjetje označili za neprimerno.

Kar 75 odstotkov plačanega informacijskega sistema ni bilo uporabnega
Revizijsko poročilo je sicer ugotovilo še kup drugih nepravilnosti. Poleg tega, da Hakl IT ni izpolnil zahtev iz zakona o javnem naročanju, je revizijsko poročilo razkrilo, da posel iz pogodbe ni bil opravljen v dogovorjenem obsegu. V enem od aneksov je bilo namreč določeno, da je podlaga za izstavitev računa “v vrednosti 80 odstotkov od pogodbene vrednosti za vzpostavitev informacijskega sistema in migracije starih podatkov prevzemnega zapisnika o funkcionalnem delovanju modula za zdravila in z njim povezanih modulov ter modula v produkcijskem okolju”. Hkrati še piše, da bo izvajalec v prevzemnem zapisniku odpravil odstopanja v modulu, medtem pa so v podjetju že izstavili račun v višini 103.680 evrov, ne da bi prej odpravili odstopanja. Še več, avgusta 2013 sta agencija in podjetje Hakl IT sklenila sporazum o prenehanju veljavnosti okvirnega sporazuma, v katerem stranki soglašata, da je bilo že izvedeno plačilo v višini 103.680 evrov ustrezno za delno izpolnitev pogodbenih obveznosti, agencija pa je nato septembra 2013 naknadno ugotovila, da 75 odstotkov plačanega informacijskega sistema ni uporabnega.

Kdo je Haklovim uredil dober posel za malo dela?
Glede na to, da je družina Hakl visoko na družbeni lestvici s poznanstvi z najbolj vplivnimi poslovneži v Prekmurju, tovrsten posel z državno agencijo ni slučaj. Spomnimo, da je Boris Hakl svak prekmurskega tajkuna in enega najbogatejših Slovencev iz kroga Kučanovega foruma 21, Stanka Polaniča, ki je prav tako solastnik podjetja Hakl IT d.o.o. V Polaničevem podjetju Panvita d.d., ki se tudi najde med solastniki podjetja Hakl IT, pa je nekoč služboval tudi večni minister za kmetijstvo in predsednik stranke SD Dejan Židan. Za pravo politično smer v celotni zgodbi in vez s politiko pa je poleg Židana v tem delu skrbel še Andrej Horvat, nekdanji državni sekretar v Pahorjevi vladi, nato pa osumljen korupcije in storitve kaznivih dejanj. Premoženje družine Polanič so v Financah že leta 2011 ocenili na 42 milijonov evrov, nato njega kot 26. najbogatejšega Slovenca, imenujejo jih tudi kralji Prekmurja, ki “bogatijo z agencijskimi delavci”, redno zaposlenih v svojih družbah imajo namreč vse manj.

Da je podjetje Borisa Hakla dobilo posel na evidentno sumljiv način, se ni zgodilo prvič. Pred leti je časnik Finance pisal, da je Hakl IT dobil donosen posel z Lekarno Ljubljana brez javnega razpisa. Javno podjetje Lekarna Ljubljana je takrat vodil še razvpiti Jankovićev deček Marko Jaklič, Haklovo podjetje pa je bilo izbrano na podlagi pogajanj, saj naj bi imelo takrat izključne pravice za programsko opremo.

Uroš Hakl obvladuje medije
Uroš Hakl je skupaj s Sašem Todorovićem kupil časnik Večer za milijon evrov. Spomnimo, v lasti ima 40 odstotkov Večera, skupaj z očetom Borisom, lastnikom podjetja Hakl & Hakl d.o.o., ki ima v lasti 19,9 odstotkov Večera in je lastnik Zavoda PISK, Maribor in Podjetja za informiranje Murska Sobota d.o.o. Polanič obvladuje vrsto podjetij, preko družine Hakl pa obvladuje tudi medije v severovzhodni Sloveniji. Poleg tega je Uroš Hakl preko Večera kupil blagovne znamke propadlega podjetja Delo Revije. Večer je tako pridobil blagovne znamke, kot so Jana, Lady, Obrazi, Stop, Smrklja, Naša žena, Kih, Radar, Eva, Rože in vrt ter znani prireditvi Viktorji in Slovenka leta. Uroš Hakl naj bi bil tudi med ovadenimi pri delitvi denarja iz t.i. pomurskega zakona, ki ga je z mesta državnega sekretarja in vodje regionalne vladne pisarne v Murski Soboti odlično odigral tamkajšnji rojak Andrej Horvat iz Židanove stranke.

Miro Cerar in Uroš Hakl (Foto: STA) 

72 milijonov evrov je delil Andrej Horvat iz Židanove stranke, ki mu KPK očita klientelizem in skorumpiranost
Z zakonom o razvojni podpori pomurski regiji iz januarja 2010, časa Pahorjeve vlade, so se nekateri pomurski in prekmurski tajkunski baroni še dodatno okrepili, med njimi izdatno ustanovitelj imperija Panvita Stanko Polanič. Pahorjeva vlada je namreč s t.i. pomurskim zakonom temu delu sicer obubožane države namenila 272 milijonov evrov neposredne državne pomoči, namenjene za spodbujanje konkurenčnosti in zaposlovanja, kjer je država povrnila kar 70 odstotkov stroškov novo zaposlenega. Nadalje je bila za 70 odstotkov znižana davčna osnova za plačilo davka iz dobička, denar je šel še za medpodjetniško izobraževanje, vzpostavitev regionalnega gospodarskega središča, kmetijstvo, gozdarstvo in živilsko-predelovalno industrijo ter oskrbo s pitno vodo. Denarja je bilo na voljo dovolj, 272 milijonov evrov je na primer protivrednost okrog 1.800 stanovanjskih hiš ali okrog 20 letnih proračunov povprečne slovenske občine. To je bil tudi odličen zastonjkarski vir, poleg tega, da so za svoje megalomanske načrte denar pobirali še iz bank, ki jih zdaj saniramo vsi davkoplačevalci. Vendar, pri delitvi denarja je imel z mesta državnega sekretarja in vodje regionalne vladne pisarne v Murski Soboti odlično vlogo tudi tamkajšnji rojak Andrej Horvat iz Židanove stranke. Takratni vladni predsednik Pahor ga je sicer kmalu umaknil z mesta vodje projektne pisarne, razlog je bilo pismo Komisije za preprečevanje korupcije, ki je Horvata zelo obremenjevalo. Po dostopnih podatkih so mu očitali tudi veliko mero klientelizma, osebne prijateljske zveze pa naj bi bile pokrite tudi s skorumpiranostjo pri delitvi finančne državne pomoči. Oktobra 2011 je prišlo do več hišnih preiskav na območju policijskih uprav Murska Sobota in Ljubljana, kriminalisti so med drugim preiskovali tudi Horvatovo pisarno v vladni službi za lokalno samoupravo.

NPU je aprila 2013 podal kazensko ovadbo na Specializirano državno tožilstvo RS zoper šest fizičnih oseb. Med ovadenimi naj bi bila tudi Andrej Horvat in Uroš Hakl. Slednji, ki je danes solastnik Večera, je bil takrat še zaposlen v Pristopu. V kateri fazi je preiskava, smo povprašali tudi na pristojnem tožilstvu. Njihov odgovor bomo objavili, ko ga prejmemo.

Polanič obvladuje tudi podjetje Pomgrad, kjer je nadzornik, njegov sin Iztok pa je predsednik uprave tega podjetja. Njegov drugi sin Peter pa zastopa podjetje Panvita, mesna industrija Radgona, d.d. Že Finance so pred časom pisale, da “oče predaja žezlo sinovoma”, a to v resnici ne drži, saj iz ozadja še vedno vse niti, pa čeprav “le” kot nadzornik, vleče oče Stanko. Še posebej dobro pa se jim godi v času Cerarjeve vlade. Pomgrad ima namreč stalne prilive že ves čas, še posebej pa izstopata leti 2015 in 2017, ko mu je ministrstvo za infrastrukturo in prostor nakazalo sledeče zneske:

 • marec:2015: 1,3 milijona evrov,
 • april 2015: 1,68 milijona evrov,
 • maj 2015: 3,19 milijona evrov,
 • junij 2015: 3,48 milijona evrov,
 • julij 2015: 2,48 milijona evrov,
 • avgust 2015: 2,30 milijona evrov,
 • september 2015: 2 milijona evrov,
 • november 2015: 2,5 milijona evrov,
 • december 2015: 8 milijonov evrov.

Pomgradu pa se je odlično godilo tudi v letu 2017, ko so na račun prav tako iz omenjenega Cerarjevega ministrstva kapljali milijonski zneski. Še posebej izstopa december 2017, ko jim je ministrstvo za infrastrukturo nakazalo kar 4,578 milijona evrov davkoplačevalskega denarja. Seveda jih omenjeno ministrstvo izdatno financira tudi v letu 2018, razkriva spletna stran Erar. Poleg omenjenih zneskov jim je milijonska nakazila poslala tudi družba Dars. Kot razkriva Erar, je Pomgrad dobil posle s tem državnim podjetjem šele, ko je oblast prevzela “načelna” Cerarjeva vlada:

Vir: Erar

J. G.

 • sprehajalec

  Prav je, da se stredstva kopičijo v rokah avantgarde delavskega razreda in njegovih najvišjih predstavnikov….

  • Peter

   Res je, oni vedo, kako jih zapraviti, ne pa neuka raja, no.

   • sprehajalec

    Akumulirati in alocirati, bi rekli teoretiki marxizma….

  • samotoje

   Mi, radikalna desnica, jih lahko samo občudujemo. Kolektivno akumuliranje obvladajo v nulo. Za distribucijo so se pa njega dni kar v vili Podrožnik pri kartah in viskiju zmenili.

 • učko

  Cerar in Židan kradeta milijone vsem na očem. Njihov šef Kučan pa milijarde. Za potolčt z motikami, krampi in lopatami !!!!!!!!!!!!

 • Vera

  Trdno upam, da se je Židan sinoči pri soočenjih zameril veliki večini, saj drugo ne zna,kot napadati , svoje grehe pa zamolči . Nekdo je nekje na enem portalu zapisal, če ima samo eno obleko in rdečo kravato , saj ga v drugačnem oblačilu na TV res ne vidimo . ” Obleka , res ne naredi človeka “, toda napadati človeka, ki je za Slovenijo naredil skoraj največ , je pa milo rečeno ” grdo ” !

  • samotoje

   Niti partija ne more iz Židana narediti nekaj gledljivega in prebavljivega.

 • Peter

  Sicer ne paše sem, ampak, nikoli nisem mislil, da bo kdaj naslov članka na Hanzi TV izgledal takole:

  Iz Gaze rakete na Izrael, ta odgovoril z letalskimi napadi

  Vedno je bilo Izrael zločinsko napadel Gazo, v zadnjem stavku pa so skromno povedali, da je Hamas začel z raketami in je Izrael samo odgovoril, no.
  Imajo tudi dolinski mediji počasi dovolj podpiranja teroristov?

  • Olga2345

   Komunisti in Islamisti so iz istega terorističnega legla…vsak,ki se brani, je za njih domobranec, fašist….21. stoletje bo zaznamoval boj proti zločinskemu neokomunizmu in islamizma, ki želita ljudi zasužnjiti in razčlovečiti!

   • Hun

    zidje s pomocjo VB so ocetje komunizma..glupaca placana

  • Aron

   Sej jst vem, da Peter in druščina težko razume, da se je legitimno in legalno po vseh mednarodnopravnih aktih upreti okupatorju z vsemi možnimi sredstvi. Z VSEMI MOŽNIMI SREDSTVI!

   In s kakšnimi raketami točno ‘napada’ Hamas? Kakšni so dosegi? Koliko žrtev? Sej vem, že ena žrtev je preveč, a vseeno, tako malo za primerjavo.

   • sprehajalec

    Danes si pa radoveden. pohvalno. sedaj pa prisluhni;

    in s kakšnimi raketami točno ‘napada’ Hamas?
    reče se ji Qassam rocket. Ki jih sami izdelujejo.

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b3/Flickr_-_Israel_Defense_Forces_-_Eight_Qassam_Launchers_in_Gaza.jpg/1280px-Flickr_-_Israel_Defense_Forces_-_Eight_Qassam_Launchers_in_Gaza.jpg

    Kakšni so dosegi?

    Qassam 1: 5 km; Qassam 2: 12 km; Qassam 3: 16 km

    Koliko žrtev?
    od leta 2001 je bilo izvedenih 12.338 napadov na Izrael s temi raketami. V njih je umrlo 33 Izraelcev in bilo 1700 poškodovanih. Povprečno dve na dan torej spustijo palestinski teroristi na nedolžno civilno prebivalstvo.

    še kaj zanima? Ti kar vprašaj, vidim da si indoktriniran z beblerjevo neuvrščenostjo in ljubiš kozojebce, tako kot pokojni Broz.

    • Aron

     33 mrtvih? Toliko civilov ubije Izrael v enem slabem tednu strelskih vaj na žici ob Gazi :)

     Ne resno, govora je o doma izdelanih petardah, ki stanejo par sto evrov, ne pa o resnem napadalnem orožju. Izraelci pa za vsak tak izstrelek potrošijo x tisoč evrov z uporabo Iron Doma. In še enkrat- okupatorju se je legitimno upreti z vsemi sredstvi in samo odpor je zagotovilo za svobodo. Lep primer je južni Libanon.

     • sprehajalec

      #33 mrtvih? Toliko civilov ubije Izrael v enem slabem tednu strelskih vaj na žici ob Gazi :)#

      Tudi kotijo se 5x hitreje kot Izraelci. otroci jim ne pomenijo nič. tako kot tale palestinec, ki poriva svojega malega sinčka, proti Izraelskim vojakom, naj ga ustrelijo.

      https://www.youtube.com/watch?v=oLdB56lvOF4

      še enkrat nabasan si z “narodna obramba” frazeologijo. O vseh sredstvih. Umor je umor, pa naj bo z dronom ali pa nožem. Zakaj pa so tako zabiti, pa ne razvijejo drona? Si se kdaj vprašal?

     • Aron

      Torej si si ustvaril mnenje na podlagi nekega videoposnetka, pa še tega vzetega izven konteksta? Bravo:)
      Na ostale nebuloze pa brezveze odgovarjat, nima smisla. Še posebej bistroum o dronu. Čist btw, Izrael dopušča uvoz dronov ali njegovih komponent v Gazo?

     • sprehajalec

      Normalen človek bi otroka nosil PROČ od bojnega vozila z vojaki. ne pa da ga tišči tja. Kontekst gor ali dol. kreteni so Aron, sprijazni se s tem.

      ne vem zakaj bi morali uvažati drone? Morda niso dovolj pametni, da ga sestavijo? če so sestavili tisti Qassam, ki je nekje na ravni sovjetskih katjuš iz leta 1930, dronov pa ne, potem so vsaj tehnično v 80 letnem zaostanku. Civilizacisjko so pa itak v 7. stoletju.

     • Aron

      Ne bom trdil, da je tale fotr genij, sploh pa ga ne zagovarjam. Ampak gre za izrezan klip, ter dejanje iz obupa. Že to, da je klip komentiral Netanyahu, govori o tem, da gre za propagando.
      In kaj bi potem rekel, če bi imeli dron in ga uporabili? Da Palestinci ‘napadajo’ z doma narejenimi droni nedolžne civile? Začaran krog:) Malo samorefleksije, prosim.

     • sprehajalec

      Dejanj iz obupa, ki svojega otroka tiščijo proti oboroženim vojakom na področju, kjer so prsti na petelinih, NI. Tega v Europi ne boš našel.

      Kretenčine so Aron sprijazni se s tem. Če bi bil Izrael slučajno ukinjen, bi jih imel pa pred vrati v beli Krajini in v Kladuši.

     • Aron

      Evo, da malo popiham na tvojo nedeljsko krščansko dušico, če je kaj od nje ostalo:
      https://www.oikoumene.org/en/press-centre/news/christian-organizations-in-palestine-release-open-letter

      Pa veselo še naprej zagovarjaj Izraelce, ki sistematično uničejejo krščansko dediščino v Palestini in starokrščanske skupnosti.

     • sprehajalec

      Kolikor vem so kristjani samo še v izraelu. drugje jih pobijajo (Sirija, Egipt) ali pa so jih povsem likvidirali.

     • samotoje

      Bravo, ta pravo lekcijo si mu odčital. Verjetno se pravovernega sledilca dolančevega faksa ne bo nič prijelo, ampak jaz sem pa užival. Srečanje “zgodovine” z zgodovino, “resnice” z resnico. Tega ne zmorejo prebaviti.

     • sprehajalec

      Pravzaprav me vedno impresionirajo, ko tolčejo tisto, kar jim sede v kontekst in preskočijo tisto, kar je za njih neprijetno ali izven konteksta.

     • Franc Šink

      Ne izgubljaj živcev z Aronom.Z njim je vsaka debata nemogoča.

     • sprehajalec

      On je predstavnik neke populacije, ki se vedno znova obnavlja tam za Bežigradom. Včasih, ko je bila to državna politika, kar danes on govori, se je mislilo, tako pač je. totalitarizem, zato tako govorijo.

      danes vidim, da to resno verjamejo.

   • sprehajalec

    Z VSEMI MOŽNIMI SREDSTVI!

    tole si pa indoktriniran z Zakonom o Splošni Ljudski obrambi in družbeni samozaščiti iz leta 1976. mednarodno pravo tega vsekakor ne prizna. In strogo sankcionira povzročitelje teh “vseh sredstev”, če jim le pridejo v roke. Sadama, pa Mladića, pa slobota.

    le v Sloveniji bodo izgleda ušli roki pravice, ko so uporabljali vsa sredstva v maju in juniju 1945.

    Vse skupaj si malo preveč pesniško predstavljaš Aron.

    • Aron

     Verjamem, da je nekomu, ki je indoktriniran v komunizmu mednarodno pravo španska vas:
     UNGA resolution 37/43 removed any doubt or debate over the lawful entitlement of occupied people to resist occupying forces by any and all lawful means. The resolution reaffirmed “the legitimacy of the struggle of peoples for independence, territorial integrity, national unity and liberation from colonial and foreign domination and foreign occupation by all available means, including armed struggle”.

     By all available means, including armed struggle. Bo šlo, ali rabiš prevod v hebrejščino?

     • sprehajalec

      Sem kristjan, hebrejščine ne razumem. Zgornje ti narobe razumeš, ker pač nisi pravnik, ampak si konstrukt Dolančevega faksa. Govori o nation, ki je (nationality + država). zato v palestinskem primeru odpade, saj nikoli niso bili država, ampak so kot nationality samo arabci.

      By all means pride do armed struggle. Ta armed struggle je pa urejena z nadaljnimi konvencijami, Haško, žemevsko in podobnimi. prepovedane so civilne tarče, uporaba bojnih strupov, ter sredstev za množično uničevanje. Hkrati pa drugi strani za pacifikacijo področja dovoli uporabo nebojnih sredstev, predvsem gumijaste naboje, vodne topove, solzilec. orožje se lahko uporabi v samoobrambi, kar je v palestinskem primeru izpolnjeno, saj so izraelski vojaki neprestano izpostavljeni oboroženim napadom. za pacifikacijo pa se lahko strelja tudi talce. Izrael to počne z napadi na svojce samomorilcev. kar je edini način, da se jih ustavi in je kot tak legitimen.

      Preveč vem o teh stvareh, da bi me peljal za nos, kot morda nekoga vlečeš na debatah ob alkoholu nekje v zakajeni kleti metelkove.

     • Aron

      Palestina je država, priznana s strani 136 držav članic ZN, tako da je tvoje nadaljnje izvajanje larifari. Saj to veva oba, kajne? Še posebej v delu, ki se nanaša na to kaj je prepovedano, saj Izrael pred očmi sveta krši vse te konvencije v stilu ne može nam niko ništa. Tudi to oba veva, kajne?
      Ostanimo pri mednarodnem pravu in dejstvih, gostilniške debate pa ohrani zase in svoje prjatle, OK?

     • sprehajalec

      Palestina je priznana v tolikšni meri, kot je bila na primer med drugo vojno priznana neodvisna država hrvatska. Ali pa danes kosovo. To pa zato, ker je njeno priznanje sporno in posega v suverenost države Izrael. Če Arabci na biblijskem ozemlju palestine ne bi igrali vloge napadalca, bi že zdavnaj živeli nekje na 5,5 milijona kvadratov velikem ozemlju, ki ga naseljujejo Arabci. Tako pa jih ta situacija živi. Brez nje palestincev sploh bilo ne bi. Bi bili samo jordanci, pa Egipčani, pa libanonci, sirci. Samo ta situacija jih ohranja pri življenju in daje sredstva za preživljanje.

     • Aron

      Še zadnjič Židov je bilo konec 19. stoletja v Palestini le za vzorec, šele z nasilnim evropskim priseljevanjem, terorizmom, uničevanjem in pobijanjem neoboroženih zgodovinskih prebivalcev Palestine, so prišli v stanje, da so de facto izsilili državo Izrael. Mokre sanje ateističnih zionistov. Torej, kdo ima večjo pravico: evropski bledolični židovski konvertiti ali originalni prebivalci regije. Pa zaključimo na tej točki, težko je debatirati z nedeljskim kristjanom, bi prezre eno izmed najstarejših krščanskih skupnosti v Palestini, ki se bori proti okupatorju. Obišči Betlehem.

     • sprehajalec

      Sveto pismo pravi drugače in arheološka izkopavanja. Tudi poročila križarjev govorijo o močnem odporu judov na Jeruzalemskem zidu med obleganjem leta 1090. Kozji pastirji po biblijski palestini so Arabci, en narod. tako so v socializmu učili. Ki so ga razdelili imperialisti in KGB z ustanovitvijo palestincev. Imajo 5,5 milijona kvadratov.

      palestinci so samo neka krinka za levičarsko sovraštvo do judov. Ki so ga delavski socialisti v nemčiji pripeljali do vrhunca.

     • Aron

      Ah nehaj jokcati no in enačiti antisemitizma in antizionizma. Nihče več ne pada na te PC fore. Najdite si nek nov izgovor za sovraštvo do Palestincev.

 • totex39

  Nič novega, kajti lopovi morajo držati skupaj, vse to pa je kriva politika, ki se med sabo podpirajo.

 • piko8

  SDS in g. Janez Jannša sta garant za boljši jutri za nas in naše vnuke!!!!
  Samo tako se bomo znebili in izsušili močvirje, ki ga je naredila rdeča golazen pod vodstvom krvavorokca milana kučana!!!
  VSI NA VOLITVE IN VOLIT SDS IN g. JANEZA JANŠO ZA BOLJŠI JUTRI SLOVENK IN SLOVENCEV!!!!

 • Olga2345

  Vsak, ki voli levičarje, sodeluje v kraji, zato je tudi sam posredno odgovoren!
  VSI na volitve! Volimo desnico z SDS!

 • Franjo Trojner

  Nekaj volilcev bo zmeden Židan in skupaj z njim leva rodeča stranka SD vedno imela.
  170 000 javnih uslužbencev mora glasovati za stranke politične levice, ki jim omogočajo vse te lagodne, dobro plačane in vseh raznoraznih privilegijev polne službe. Mnogi izmed javnih uslužbencev in uslužbenk se bo na bližnjih volitvah znova odločilo podpreti, glasovati prav za stranko SD. Tudi vsi ti rodeči sindikalisti bodo na volitvah dahnili DA za svojo levo stranko SD. Prav tako bodo levo rodečo stranko SD na bližnjih volitvah podprli jugonostalgiki, pa borci NOB in vsi bolj in manj zani levičarski koritniki, ki jim diši zastonjkarski davkoplačevalski denar, globoka država.
  Hm morda pa ima Židan celo prav, ko brezmejno širi in z cekini, ter raznoraznimi privilegiji bogato nagrajuje samo javni sektor.
  Po Židanovo je čas, da ukinemo brezvezno gospodarstvo v katerem morajo delavci fejst garati za male plače in se vsi zaposlimo v javnem sektorju, ki edini v državi prinaša dodano vrednost in polni državni proračun.
  Ja v Butalah so res vse možnosti odprte. Pa na zdravje do nedavnega še samo SLOVENSKIM, DANES TUDI S HRVAŠKIM TERANOM, V SLOVENSKEM MORJU, DANES TUDI PO ARBITRAŽI HRVAŠKE SAVUDRIJSKE UVALE.

 • Olga2345

  Nujno je treva vzpostaviti pravno državo, ki ne funkcionira, zaradi udbomafijskih povezav v sodstvu! Volimo SDS in pravo desnico, brez Kučanovih klopotcev!

 • Olga2345

  Preko meje pa vsak dan sto nezakonitih divjakov – dodstnih 200.000 mesečnega bremena za davkoplačevalce! To je “naša” policija, ki nam sporoča, da “obvlada” položaj (beri taksi službo)….. Levičarji bi radi z novimi volivci obdržali privilegije in nas parazitirali!
  Vsi na volitve! Volimo SDS in zavarujemo Slovenijo!

 • Ryuk

  Te dni se na mladini, glasilom levice, financiranim iz koruptivnih poslov z medicinskim materialom, neobičajno pogosto spotikajo ob madžarske investitorje v Novo24. Kot, da bi bilo tu kaj spornega.
  SD ima še več spornih medijev. En tak je naveden zgoraj v članku. Drug je Delo (prevzet s strani foruma21).
  Veliko govna je levo od sredine.

  • domovina mili dom

   A veš zakaj? Levim anarhistom je logično, da plenijo vse državljane preko proračuna. Butli slovenski pa jim držijo štango.

 • Hun

  SD in SDS okupatorji in rablji slovenskega naroda!!!

  • rubec

   A nisem tebi že pred časom ukazal da se spelješ s tega portala?

   • Hun

    ti ga louh dudlas..klosar

  • tramal

   Vem srbine ,ti bi najraje videl ,da slovenijo vodi srbijanska stranka.Spelji se nazaj v srbijo in ne samo s tega portala.

   • Hun

    jebo ti srbin mamicu u pickicu

 • mona lisa

  Dokler bodo taki na čelu Slovenije bo katastrofa. Med vsemi je čeprav ni čist najboljši JJ da počisti s smradom in migranti.

  • Krtača 20

   Kvote, ki jih je za posamezne države EU določila Evropska komisija, so korak v pravo smer. Breme mora biti pravično razdeljeno. Hkrati pa seštevek kvot predstavlja končno število beguncev, ki ga je EU še sposobna sprejeti na svojem ozemlju. To bi moralo biti zelo jasno poudarjeno in znano tudi v okoljih, kjer nastajajo vzroki problema. Janez Janša.

 • antimur

  Kakšen brezvezen tupko je Židan, človek skoraj ne more verjeti, da je predsednik kakšne stranke, na desnici imamo to srečo, da je levak in namesto, da bi pridobival volilne glasove SD, jih desnici. Še več takih, pa bo zločinec Kučan kmalu prišel na pranger.
  P.S.: Saj res, kaj ta baraba Kučan počne v Makedoniji in to par dni pred volitvami, je zopet šel mešati štrene, ta pošast ne bo dal miru, še ko bo v kanglici

 • domovina mili dom

  Ja Slovenci, odločamo se za kučanov koncept Udbovenije ali za demokracijo.

 • Nobody

  Noro24tv pa obvladuje Viktor Orban. Kaj bomo zdaj?

  • rubec

   Bomo? Hahahahaha. Take lahko sprašuje samo totalno teslo.

  • tramal

   POP in a kanal pa amerikanci ,ostalo pa komunajzerji.Kaj boste pa zdaj bedančki.

  • Soave

   Nothing.

 • Peter

  Tumpek nam sporoča, da bo danes mal zamudu. Neki mu net šteka, verjetn mu
  sosed, znan skrajni desničar, stoji na kablu, pa ne more vseh svojih
  nickov spremenit, no.

  • Osti jarej

   …a vice stresaš?

   no,pa dajva..

   ..peter ženi:draga,danes sem te prvič prevaral

   petrova žena….10:1

   • Krtača 20

    Janša Petrčku: Peterček, zdaj me neki časa ne boš videl.
    Peterček: Aja? Zakaj pa to? A kam greš?
    Janša: Ne dragi Peterček. Ne boš me videl, ker te bom od uzadaj…. Hahahahahahaha

    • tramal

     Res si popolnoma umsko prizadet .Če je taka bedarija komu smešna kar ti pišeš pa moramo res začeti graditi polno umobolnic.

 • rubec

  Andrej Horvat iz Židanove stranke je ovaden 2013 za krajo 1,2 milijona nepovratnih sredstev za razvoj prekmurja. Del denarja je pobasala tolpa iz domžal in kamnika in ga plasirala v črno gradnjo stavbe nasproti kamniške občine. Nafukali bodo šele potem ko bo tožilstvo dokazalo da kamnik ni v prekmurju. To bo pa težko.

 • Tweety Bird

  Volilna kampanja POP TV: Janša si je nadel prijazen obraz. Janja Božič Marolt, ki je ustanoviteljica Mediane, pravi, da smo letos priča politikom, ki so si nadeli “ovčjo podobo, četudi imajo v resnici volčji izraz”. Seveda je mislila na Janeza Janšo :)

  • Tweety Bird

   Prav tako je zanimivo, da se večina debat izogiba zahtevnejšim temam, kot so znanost in razvoj, izobraževanje in kultura. Bojim se, da je tako zato, ker so te teme postale prezahtevne tudi za dobršen del slovenskih medijev. LEVICA se želi o tem pogovarjati ampak enostavno ne gre. Luka je tukaj popolnoma osamljen :(

   • Krtača 20

    Kva pa jajo ve kva je kultura. Spomnimo, nazadnje je ukinil kulturno ministrstvo in povečal sredstva za farje, ker so mu ti “brezplačno” natiskali za 300jurjev brezplačnikov pred zadnjimi volitvami (glej kolo žalosti).

   • tramal

    Ja luna mesec tu popolnoma izstopa po bedarijah ki jih govori.Verjetno si ni zamenjal pleničko.

   • Soave

    Trapa neumna ! Kakšna znanost, pa kultura ? Za to, kar delajo in naredijo, imajo še preveč! Ne pisari neumnosti. Levica se nima sedaj kaj pogovarjati ! Je imela dovolj časa kaj narediti. 20 LET .

   • maksimalno

    Težko bi rekel da je Luka osamljen. Takih plehkih modelov je v njegovi soseski kar neki. Si pa res na nizkem nivoju, če od lukeca pričakuješ neke poglobljene razprave o znanosti in razvoju. O kulturi še mogoč dopuščam moźnost, seveda na nivoju njegovevih političnih botrov.

  • Brane

   Pomoje bo zaradi tega,ker je zdaj prijazen potem dvakrat hujši, prav trpi pod sladko preobleko:)

  • maksimalno

   Težko je ob tvojem izvajanju ne pomislit, da gre pravzaprav za zelo pokvvarjeno in sumim ,da tudi bledoumno persono v podobi nekoga kot nekakšnega ptiča.

 • Jaka Sraka

  Rdeči kriminalci, zločinci…golazen….

 • Včeraj na soočenju je pa JJ Židano marelo nazaj potisnil v kot. JJ: “Če smo mi radikalni, smo takšni pri zaščiti slovenskih interesov, gospodarstva, blaginje Slovencev. Ste pa vi radikalno NESPOSOBNI”. Hihihihi….Židani mareli se je kar zataknilo. Res dobra JJ.

 • JJ je lepo povedal: “Želim živeti v družbi, kjer se bo splačalo delati in da se bo splačalo dobro delati.” Židana marela pa ves čas kako je Pahoor dobro delal. Jst se pahorjeve vlade spomnem samo to: miška to mi deli, kokain, mnz, kokain, bulmastifi, senička in kresal,…

 • Tweety Bird

  POZOR POZOR POZOR !!!

  Evo vam vaša gnila in pokvarjena Lucija Šikovec Ušaj, ki si gobec brusi na tem portalu. Sram me je, da takšne Slovenke živijo pri nas.

  PROTI POLITIKI SOVRAŠTVA. Vsi na Trg republike v četrtek, 31.5.2018 !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=_QbY2ItCwhM

 • Tweety Bird

  Lucija Šikovec Ušaj: “Neonacisti imajo zadnje čase več pameti in okusa kot kdorkoli drugi.”

  Se pravi, če berete med vrsticami, so v SDS-u sami neonacisti.

 • Tweety Bird

  Lucija Šikovec Ušaj: “Oh, zato je župan Pirana tako zagorel in župan Ljubljane ne zna slovensko in pol poslancev vladajoče stranke tudi ne…”

  In to stvor od ženske boste volili za poslanko SDS-a ??????

  • dr Janez Sveti

   Ja. Zakaj pa ne? A mora govorit tebi všečno, oziroma mora govorit tako kot je drugim všeč? Ti mi tudi nisi všeč. Kaj bova zdaj?
   Dr Janez Sveti rdeči polž

 • Tweety Bird

  BREZ STRAHU

  Trg republike
  četrtek, 31.5.2018,
  ob 17 uri

  PROTI POLITIKI SOVRAŠTVA

  https://www.youtube.com/watch?v=_QbY2ItCwhM

 • Tweety Bird

  Gre za vprašanje, ali bomo državo res prepustili tistim, ki svojo politiko utemeljujejo z lažmi. Tistim ki na silo spreminjajo zgodovino.

  • tramal

   Potem je zadnji čas ,da komunajzerji nehate lagati in pisati banditske partizanske pravljice.

  • Jaka Sraka

   Za vsako ceno moramo preprečiti laži komunistov-revolucionarjev, ki nam lažejo že desetletja…

  • maksimalno

   Imam te na sumu, da nisi popolnoma nor.

 • Peter

  Tumpek, razširu si se kle k albanska industrija, alo popoki vse svoje nicke pa spat, no.

 • žogica

  ZPoIS-člen21– Prepovedano je pridobivanje sredstev stranke iz prispevkov tujih pravnih in fizičnih oseb….

 • Peter

  Hehe, kopipejsta tumpek k nor.

 • Peter

  Vendar se ta proces krepitve samoupravnega položaja delovnega človeka
  ne bi mogel razvijati svobodno in s potrebno dinamiko, če se
  samoupravnim družbenoekonomskim odnosom ne bi pravočasno prilagajal tudi
  politični sistem v celoti. zato postaja zdaj družbena nadstavba v
  celoti, posebno pa politični sistem, odločilno vprašanje našega
  nadaljnjega uspešnega samoupravnega razvoja. Naša družba je sicer s
  sprejetjem ustave leta 1974 v sistemu socialistične državne oblasti,
  posebno pa v skupščinskem sistemu, presegla in ukinila večino ostankov
  političnega sistema buržoazne države, ki si jih socializem v prvih fazah
  svojega razvoja sposoja od njega, toda z delegatskim sistemom še niso
  usklajene niti vse druge oblike političnega sistema niti položaj in
  način delovanja subjektivnih socialističnih sil. Vse to narekuje
  predvsem tri temeljne naloge:
  1. kritično moramo pregledati sedanje stanje našega političnega
  sistema in sprejeti ukrepe za njeno uskladitev s spremembami v
  družbenoekonomski in samoupravni strukturi družbe in splošnimi
  perspektivami, ki jih te spremembe odpirajo razvoju naše socialistične
  družbe;

 • tramal

  Komunajzerji skupaj kradejo Slovenijo,njihovi bedasti podporniki pa nimajo pojma da tudi njih kradejo .Tako je če nimaš lastne pameti. Asun šrorka

 • jovan jovan

  Je lahko predsednik vlade ali koalicijski partner nekdo, ki ponareja dokumente, zlorablja osebne podatke in družbene medije? Je lahko predsednik vlade ali koalicijski partner nekdo, ki ima težave s pojasnjevanjem izvora premoženja; ki po obvodih dobiva denar za kampanjo iz sosednje fašistoidne države; ki po optimistični varianti najema za delovanje stranke in kampanje t. i. mafijske kredite od fizičnih oseb (!), po pesimistični pa prek fiktivnih kreditov pere lasten denar? In za teatralno vrnjen denar še danes ne vemo, kam je bil nakazan … To so vprašanja za Cerarja, za Židana, za Šarca, za Dobovška, za novinarje in vse, ki pravijo, da jim je mar, kje živimo in kdo to državo vodi.

  Deli!!

 • Soave

  Vse te nečednosti bo potrebno še naprej skrivati, ali ne komunjare ? Da se ljudje navsezadnje le ne bi zavedli, kako jih goljufate . Kako sijajno nekateri živijo z goljufijami, v primerjavi z njimi, ki garajo od jutra do večera !
  Zato nujno potrebujete prav vse vaše drekomešalce ! Angažirali ste vse dosegljive ljudi. . . . . umetnike, bankirje, žepane ??
  Portrebujete pa seveda tudi navaden ” folk “, da bo ropotal po ulicah.Da vas ni sramk, barabe !
  Ponovno si preberimo , kaj nameravajo . . .
  http://vfokusu.com/post/396079/politicni-levicarji-nacrtujejo-nasilje-v-primeru-vlade-janeza-janse

 • Janez Smodis

  Za vso pomoč pri izčrpavanju in kraji je zraven čebelar napihnjeni Židan

 • Roman

  pa je kdo kaj drugega pričakoval od SD? “taprava” naslednica Komunistične Partije Slovenije!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!