[Ekskluzivno] Tit Turnšek ni samo predsednik zveze borcev – je tudi med ustanovitelji podjetja, ki z ministrstvom za obrambo obrača milijone!

Foto: STA

Redkokdo ne pozna Tita Turnška, predsednika Zveza združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Slovenije, saj ta slovi po svojem kontroverznem obnašanju. Verbalni obračun z novinarko Financ, preklinjanje na odboru za obrambo, preklinjanje pred kamerami in cenzuriranje slovenske polpretekle zgodovine predstavljajo Turnška. Manj znano pa je, da ima Tit Turnšek tudi poslovno žilico. Bil je namreč ustanovitelj, prokurist in direktor podjetja AKRILA d.o.o., ki vse od leta 2013 obsežno posluje z obrambnim ministrstvom. Od ustanovitve pa do danes je ministrstvo za obrambo Turnškovemu podjetju izplačalo več kot milijon in šesto tisoč evrov.

Podjetje AKRILA, svetovanje in storitve d.o.o., s sedežem na Leskoškovi cesti 9D v Ljubljani, je bilo ustanovljeno 17. aprila 2008 pod klasifikacijo posredništva pri prodaji strojev, industrijske opreme, ladij. Prvi med borci Tit Turnšek je v podjetju opravljal funkcijo ustanovitelja, direktorja in prokurista, nato pa je 23. aprila 2008 izstopil kot direktor podjetja, 11. oktobra 2013 pa kot ustanovitelj podjetja in prokurist.

Vir: Gvin

Lanskoletno nakazilo najbolj izstopa
Od 4. novembra 2013 do 11. oktobra 2018 je podjetje AKRILA d.o.o. ministrstvu za obrambo izstavilo račune v vrednosti 1.661.482,55 evra. Aplikacija o porabi javnega denarja v Republiki Sloveniji Erar prikazuje, da je bilo leta 2013, ko je bilo ustanovljeno podjetje, s strani ministrstva nakazanih 93.144,56 evra, leto pozneje pa že kar 237.540,82 evra. Leta 2015 je kapnilo nakazilo v znesku 168.631,33 evra, leta 2016 pa v vrednosti 129.393,16 evra.

Vir: Erar

Najvišja transakcija denarja na račun podjetja AKRILA d.o.o. je bila izvedena leta 2017, v vrednosti 843.842,27 evra, v letošnjem letu je bilo meseca februarja nakazanih 3.682,32 evra, aprila 112.197,91 evra in oktobra 73.050,18 evra, skupaj torej 188.930,41 evra, pa leta še sploh ni konec.

Tit Turnšek na kongresu Levice, s katero se Marjan Šarec začenja dogovarjati o skupnem vladanju državi. (Foto: Spletni časopis)

Prišlo od opeharjenja upnikov
Turnšek pa ni bil dejaven le v podjetju, ki servisira vojaško opremo za Slovensko vojsko, pred tem je bil namreč tudi prokurist podjetja Svobodna misel d.o.o. V začetku lanskega leta je bil končan stečaj družbe Svobodna misel, katere večinski lastnik je bila Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije (ZZB NOB), katere predsednik je Turnšek. Ob tem je prišlo do opeharjenja upnikov zaradi propadle revije Svobodna misel, namreč, stečajna upraviteljica Angelika Lukačić je v predlogu za končanje postopka zapisala, da ker stroški postopka presegajo unovčeno maso, vlaga poročilo s predlogom zaključka postopka brez razdelitve upnikom. Upraviteljica je priznala le 0,11 milijona terjatev od prijavljenih 0,21 milijona evrov terjatev.

Mnoge je tedaj presenetilo, kako je mogoče, da ZZB NOB založniške hiše ni dokapitaliziral, glede na to, da je združenje v zadnjih 13 letih od ministrstva za obrambo in od ministrstva za delo, družino in socialne zadeve prejelo sedem milijonov evrov. Več kot očitno je, da borcem prioriteto predstavlja financiranje proslav, preostalo pa gre za razdelitev honorarjev in plač. Ob avtorske honorarje so bili tako Tiskarna Formatisk, Pošta Slovenije, ZPIZ, Elektro energija, ZZZS, FURS, Delo Prodaja, Mestna občina Ljubljana in fizične osebe. Seveda pa ta zgodba ni pomenila konca za izdajanje propagandne revije, saj je ZZB NOB pričel izdajati revijo z imenom Svobodna beseda. Kot je razvidno iz spletne strani ZZB NOB, je zadnja številka izšla septembra letos.

Živčni izpadi mu niso tuji
Turnška se je zaradi njegove vloge v slovenski politiki prijel vzdevek udbovski podtaknjenec. Glede na njegovo funkcijo v Demosovi vladi in stranki SLS v 90-ih letih je mogoče videti, kako se je infiltriral v pomladno opcijo in jo rušil od znotraj navzven. V zadnjih letih pa je v vlogi predsednika Zveze združenj borcev za vrednote NOB s svojimi radikalnimi izjavami pričel kazati svoje prave barve. Aktivno se je vključil v kampanjo o privatizaciji in v okviru le-te verbalno napadel novinarko Financ Petro Sovdat in jo označil za kozo, z grožnjo, da sama nikoli ne bo deležna pokojnine. 

Precej napeto je bilo pred enim letom tudi ob delitvi denarja “veteranom”, ko je o tem razpravljal tudi odbor za obrambo. Tedanji predsednik odbora Žan Mahnič (SDS) je bil zaradi zaradi zmerjanja poslancev z lažnivimi kurci primoran Turnška nagnati s seje. Razlog za njegovo jezo se je skrival v ogledalu, ki mu ga je o povojnih pobojih in komunističnih zločinih nastavil poslanec Franc Breznik. Glede na podatke, ki so razvidni iz Gvina in Erarja, lahko vidimo, da Turnškova specialiteta ni le cenzuriranje intervjujev, kot je bilo v primeru intervjuja dr. Jožeta Možine z dr. Jožetom Dežmanom, ampak tudi dobro delujoča poslovna žilica. Ni kaj, privilegiranci preteklega režima se znajdejo.

H. M.

 • ljubinica

  No, pa je prisla na dan motivacija za Turnskovo “obrambo tekovin revolucije” …
  V ozadju je DENAR. Dobro za njegove “posle” je kricati zoper “sovrazni govor”.
  Nobenega “idealizma” tukaj, samo grebatorstvo.

  • večni srb

   Vse je povezano, državni sekretarji, poveljniki, župani in stranke, celo policija in sodišča, ena sama velika družina.

   • Marija Rebek

    Zato pa lahko zganjajo komunizem tak kakršen pač je – L roka, D žep. SRAMOTA.

  • Djuro Sumar

   Denar je pač sveta vladar. Še zlasti v kapitalizmu.

   • učko

    Bumbar, to ni kapitalizem, to je neo-komunistični lopovizem !! Bumbar !

 • abc

  Lahko bi pa tale smrkavi Mahnič in pametnjakovič Breznik si prebrala še kaj o zločinih Hitlerjevih kolaborantov med II svetovno vojno, na območju Jugoslavije. Sramota, da tako blatita Narodno Osvobodilno Borbo z Josipom Brozom Titom na čelu.
  https://www.youtube.com/watch?v=0_lbbItoP-4

  • večni srb

   Sramota je, da so fašisti neposredni potomci partizanov in častni varuhi njihove slavne preteklosti.
   Komunisti očitno niso, oni so prvi v Titovi Jugoslaviji dali partijske knjižice nazaj in svojemu idolu zarili nož v hrbet, nekateri še pred Janšo.

  • Fosa Stefan

   Nasledniki komunistične
   partije v pravi luči: “Mi vse ukrademo na svetu, zato vse to je naša last,
   najlažje delavcu in kmetu, ker imamo tu pač mi oblast!”

   kdo in kako je “rešil” Slovenijo
   pred okupatorji, bi si lahko zavrteli novo Internacionalo, ki se začne s
   slikami žrtev komunistov in njihovih grobišč. “Vstanite
   v luč in blišč odeti, ki jarem vas teži zlata. Zdaj zvezda rdeča spet nam
   sveti, nas kliče spet krvava sla. Sledi pravičnosti razbijmo, do tal naj
   rop jo naš požge, do konca z davki jih odrimo, vzemimo vse, vzemimo vse!”

   • SIMON ROZIC

    Bravo Štefan! To bi lahko bila naša nova Slovenska himna!

    • antimur

     Sem kar zadovoljen z Zdravico, toda nujno ji moramo vrniti drugo kitico, da ne bo samo kučanistična, ampak vseslovenska in na čast naši domovini in Prešernu.

     • SIMON ROZIC

      Se popolnoma strinjam, samo malo sem se pošalil na
      Štefanove verze…Sicer pa, če bi naši kučanisti morali
      zlogovati besedo B O G, bi se zadušili od peklenskega
      krvavega cmoka v grlu!!

   • abc

    Za tebe so očitno tile borci osvoboditelji in vzorniki II svetovne vojne. Ampak vedi da so bili poraženci in ostali bodo poraženci, čeprav se nekateri ( ekstremni nacionalisti ) na vse pretege, tudi s svojimi mediji trudijo potvoriti resnico. Toda resnica je takšna, da med vojno tile borci niso Slovencem delili rožic in čokolade, ampak so nas pobijali in deportirali v taborišča po Italiji, Nemčiji, Avstriji in Hrvaški.
    https://www.youtube.com/watch?v=V14a2rp5fAM

  • Black_Raven

   jebo ti tito mater u škrbava usta kreten zarukan…

   • abc

    Preskoči mojo i jebi ti svojo , prostak primitivni.

  • antimur

   Ti si pa kreten nad kreteni, dobro, da se nisi spustil še dalje v zgodovino, naprimer nad vse okupatorje in klavce nad Slovenci, pa smo kot narod vse to preživeli, zanesljivo bomo tudi vašo kučanistično okupacijo, vprašanje je pa, če jo boste vi.

   • abc

    Nimam js s Kučanom nič in nisem noben simpatizer ali pristaš levakov, komunistov ipd in tudi ne desnakov, Janšistov, nacionalistov. Ampak takile smrkavci, kot je Mahnič in ki še v vojski niso bili so mi pa tudi bedaki. Sej je isti šmorn kot Mesec, obema še smrkelj iz nosa gleda in če kaj zagusti se mame za kiklo primeta. Pred kamero lapat ni težko, narditi kaj je težje.

   • domovina mili dom

    Malo sem šel nazaj. Tem butlom je treba samo z dokazi vračat, da se jim bo zaprl gepist.

 • večni srb

  A za te cigane gre denar, jaz sem pa res verjel, da fašisti deložirajo veterane za nakup municije za orožne vaje.

 • večni srb

  Kar se delitve denarja veteranskim zvezam tiče, vse pokradejo par pijančklov in kmetavzarskih šalabajzerjev, ki so čez noč postali heroji in osvoboditelji, ne da bi ustrelili en sam metek, veterani nismo dobili še popolnoma nič. Jaz osebno še na sendvič in pir nisem šel, ko je bil likof po vojni.

 • Stajerka

  ja…..Katićka je porihtala na abrambi, sedaj je pod nujno presedlala na pravosodje, naslednja služba bo RK ali pa kar nova sekretarka Zveze NOB……in krog je sklenjen…..navsezadnje je SD naslednica ZKS, kar tudi javno priznava, še več, celo ponosni so na to…….pa tudi če priznajo ali ne, dejanja govorijo zase……

 • SIMON ROZIC

  Ogabne , umazane , navadne barabe ? Za kakšne vrednote se že borijo?

 • Djuro Sumar

  Že nekaj časa intenzivno razmišljam, da bi se včlanil v Zvezo borcev.

  • Amerikanc

   Mislim da si že prestar.

   • učko

    Preblesau !

   • Djuro Sumar

    Kje pa, tisti na slikah so vsi starejši od mene. Jaz sem rojen po vojni, ata je bil vpoklican v nemško vojsko, sem ravno pravšnji.

  • učko

   Najprej prit k men, boš naredu “obuko” za borca. Se boš mal boriu za preživetje, pa zrak lovil, k te bom davu pa brcal k prasca !

   • Djuro Sumar

    Butec, saj se ne mislim pretepati in streljati.
    Ti boš zadavil samega sebe, al te bo pa kap zadela od samega sovraštva. Umiri se človek božji, zajemi sapo in pojdi na sprehod.

  • SIMON ROZIC

   Zeeelo te bojo veseli; saj jim vsako tele prav pride (preverjeno!)
   Ena članarina PLUS !

   • Djuro Sumar

    Se motiš. Bom imel več koristi kot znese članarina. Preverjeno. Ampak se še nisem odločil.

    • SIMON ROZIC

     Le daj!, obožujejo mlade partizane…

     • Djuro Sumar

      Jaz sem mlad 70 let.

     • SIMON ROZIC

      Gotovo imaš kaj pomladka (muško, žensko), pa vnuke,
      ki si jih že vpisal v društvo za “vrednote” NOB…
      V hostah , Židanovih, državnih, lahko po mili volji
      vadite rožljanje z orožjem in vzklikate enemu samemu
      božanstvu: Titu !

     • Djuro Sumar

      Jaz nisem in ne bom nikogar vpisal nikamor, se bodo sami odločili. Nihče v naši ožji in širši familji pa ne mara orožja, tako da po gozdu nabiramo le kostanj in gobe.
      Kar se Tita tiče, pa ni bil nikakršno božanstvo, temveč le zgodovinska osebnost, po mojem mišljenju pozitivna.

     • SIMON ROZIC

      Kaj je to : “tvoje mišljenje?”

     • Djuro Sumar

      Ali ti nimaš svojega mišljenja?

  • Andrej

   Glede na gluposti, ki jih tukaj trosiš, si kar taprav.

 • BlackOpsSystem

  Po zemlji pa že dobro smrdi…..a ga zemlja kar noče in noče vzeti k sebi….ker je bolj pokvarjen kot drek!!!

  • SIMON ROZIC

   Je Leban nedavno izjavil, da je Slovenija že dovolj zasmetena in zasmrajena !
   Rdeči kadavri širijo prav poseben smrad po žveplu….

 • Amerikanc

  To je pa že SOVRAŽNI GOVOR. V prejšnjem prispevku je govora o “lopovskem” Koseku, kako je nasamaril naivno “deco” okoli sebe, v tem prispevku je govora o “mehkih cu.ah” in njihovih sumljivih poslih. Se ne čudim, da je Nova pod drobnogledom “Yugovojaka” Savića, saj razkrinkava lopove kar enega za drugim.

 • učko

  Jah, na Erarju mate podatek, da je praktično za enak znesek to podjetje poslovalo tudi z Ministrstvom za notranje zadeve. Skupno je torej podjetje, ki ima enega zaposlenega, od države prejelo v nekaj letih več kot 3.3 milijona eurov ! To pa je kriminal !!!! Potrebno bi bilo kriminaliste poslat v te posle, pa da vidimo kaj je država dobila od te firme za ta denar !!!!!!

  • Mojca pokraculja

   Katere kriminaliste in glavno!!! kdo jih bo poslal? Si gluh in slep?

   • karpelec

    Na eno uho je gluh, na drugo pa nič ne sliši.

 • Olga2345

  Ukinimo financiranje norcev in starega “kurca” naženimo od državnega korita! Pred roko pravice pa tiste, ki z njim “poslujejo” (kradejo)!

  • RATATA

   Pa vse naj vrnejo!

   • karpelec

    Če je še kaj ostalo.

   • SIMON ROZIC

    Dokler se žvepleni “šeta” po svetu, ne bo nič iz tega!, ko pa se bo
    zvalil tja na un’ svet, bomo pa imeli možnosti dihanja brez plinske
    maske!

  • učko

   Jah Olga, to lahko najlažje storijo SDS-ovi politiki. Imajo cajt in politično moč, plačani so od države, pa še “plačilo” v obliki dobrega javnega mnenja jih čaka. Samo problem je v tem, ker so sami “DREK-PUMPARJI”.

   • Mojca pokraculja

    Cajt imajo in politicno moč? Prvo se nekako, drugo pa velik? Sicer pa ti povej v čem je ta moč in kako naj uporabijo.

 • učko

  Ajde, pa nej zdej posrani JaJotovci nardijo pizdarijo kot bi jo levuharji v takem primeru, pa nej začnejo “gonjo” proti Turenšku! Nimajo Jajotovci jajc in možganov za kej tacga ! Janševci, kurc vas gleda !!!!

 • VERRZIFIKATOR

  Josip Turnski

  S TITOM NAPREJ

  Zbrani so na trgu okrog Tita,
  s Titom v boj gredo vsi za resnico,
  Titovo ohranjati pravico,
  zbrana vsa je Titova elita.

  S Titom polnijo se nove vrste,
  titovke ne glavah so obvezne,
  glave kakor Titova vse trezne,
  gleda se sovražnikom pod prste.

  S Titom se sovrage zasleduje,
  Titovim dejanjem se skandira,
  padla še poslednja bo ovira,
  saj peščica vendar zbranih tu je.

  Ta za Tita vneto res navija,
  s Titom le naprej gre v nove zmage,
  takšne prireditve so ji drage,
  zbranih vod po titovsko zavija.

  Tita v transu mali vod pozdravlja,
  ki si borbe pasje ogleduje,
  upa, da njih favorit zmaguje,
  buldog pes, ki s Titom se naslavlja.

 • luka globus

  se pravi da kasira za maltenje slame, mi pa plačamo …
  stegen se že!

  • učko

   Jih imajo rdečkoti na zalogi še na deset tisoče. Tko da ni rešitev v “čakanju na stegnenje” ! To janševci počnete že 25 let, pa nobenga haska od tega čakanja !!!!

   • Hun

    Jajo in ozji krog ma korist

  • Oregon

   bojo že otroc naprej fural, imel najmanj 5 zakonov, nič bat, še nas bodo kradli!

 • Aron

  A prav berem, da Turnsek ze 5 let ni vec povezan s podjetjem? Lani pa so imeli ta dober miljon dohodka? Glupi ste.

  • ZatonMesecnikov

   Ustvari milijonček prometa Arone. Potem se pa slišimo….

   • Aron

    What? Blodiš….

    • ZatonMesecnikov

     Družboslovci ste bolj teoretiki ali kaj?

     • Aron

      Ce si enkrat prodal kolo prek bolhe se nisi podjetnik.

     • ZatonMesecnikov

      Celo življenje sem v prodajah, Arone. Vem kako težko je narediti milijon prometa. razen če nimaš posel “naštiman” z javnimi. In stričkom zadaj…

     • Hun

      Tud Rajko spada v ta krog sposobnih, ko mu brat vlada.

     • ZatonMesecnikov

      Koliko pa ima prometa Rajko? Že deset let po tvoji logiki ne bi smel imeti prometa, ampak se je ta preusmeril k “našim”?

     • Hun

      Moja logika, do politike ni predana s custvi. Zato mi razum nikakor ne dopusca, da mi kdo sugerira, da nekomu privoscim drugim ne, v stilu “vasi” uhka “nasi” ne.
      Ravno SDS, ko drugim naliva cistega vina o postenosti in vse kar spada zravn, crpa davkoplacevalski denar na zasebn racun.

     • Aron

      Miljoncek v orozarstvu ni nic, saj to vemo.

     • ZatonMesecnikov

      Definitivno. človek bi si lahko več privoščil z dostopom do teh poslov, kot pa starega Volvota.

     • Aron

      Kdo? Sedanji direktor?

     • Jože

      vsi fdv študentje so navadne zgage in nebodigatreba
      saj počasi imamo v Sloveniji več družboslovcev kot inženirjev raznih potrebnih strok
      lp
      joško

     • ZatonMesecnikov

      Družboslovcu ni treba delati. denar sam prileti vsak mesec. Kdo ne bi bil družboslovec. le vezo moraš imeti, da te spravi k jaslim…

  • Andrej

   Saj je bilo tudi druge svetovne vojne konec leta 1945, pa Turnšek še sedaj odloča o vsem glede izvensodno pobitih. Kučan je že zdavnaj “deponiral partijsko knjižico” in “odstopil”, pa še vedno serje naokoli. Teh povezav ti ne razumeš. Dokler tega ne razumeš glupost ostane pri tebi.

   • karpelec

    Saj glupost lahko za nekaj časa posodi, da uredi misel v možganih.

 • Franc Šink

  Za takega lažnivega gosposkega ku**a, je njegova pokojnina premajhna.

 • totex39

  Razen tega, da je hujskač, lahko ima tudi z lopovščino podjetje, kjer lahko nemoteno perejo denar še ostali državni priskledniki.

 • VERRZIFIKATOR

  Inteligenčni test

  DEFINICIJA

  So vprašali me, poznam če Tita,
  rekel sem, da rojen sem prepozno,
  oni pa so siknili nervozno,
  da reakcija sem neprikrita.

  So vprašali me, poznam če zvezo,
  nisem vedel, kaj so s tem hoteli,
  zbal sem se, da spet bi me ujeli,
  svojo če bi zinil hipotezo.

  So vprašali me potem prav besno,
  kaj beseda združenje pomeni,
  vedel sem, da redno je na sceni,
  mi pri srcu je bilo že tesno.

  So vprašali me, kaj so vrednote,
  in če vem, kaj to je en-o-be,
  rekel sem, da hodim v razred ce,
  kakšne sem deležen bil sramote!

  So vprašali me, če vem za borce,
  če že nisem bil sodobnik Tita,
  mi pa vsaj sedanjost ni prikrita
  in poznam gotovo njega dvorce.

  Sem potem se spomnil, kdo je borec,
  tip, ki se kot takšen rad postavlja,
  spomnil tudi, zvezo kdo predstavlja,
  sem o Titu bleknil: zvezan norec.

 • ZatonMesecnikov

  Gre za mafijsko navezo, ki ima tudi status razlagalca zgodovine in resnice v naši družbi. V ozadju so pa seveda mastni denarci, zato takšna zagrizenost pri razlagi resnice in vrednot….

  • Hun

   His-story. Kaj ces zmagovalci pisejo zgodovino. Kruto, nepravicno pa vseen pozegnano od zaveznikov.

   • ZatonMesecnikov

    Kolikor vem zmagovalci vojnih ujetnikov drugje niso pobijali.

    • Hun

     Kdo od velesil danes spostuje kako mednarodno instanco. Pozvizgajo se vsi na pravni red.

     • ZatonMesecnikov

      Se ga držijo Hun. tudi Nemci so se ga čeprav danes učijo drugače.

     • Hun

      Nemci se ga drzijo. VB, ZDA, Izrael in Hrvati k majo krit hrbet spilajo frajerje.

    • Steiermark

     Še Nemci niso pobijali vojnih ujetnikov, tudi Rusi ne, samo titovi satanistični izmečki so to počeli, v naši deželi, okupirani od njih…..

     • Jože

      vojne ujetnike? kdaj so jih pobijali?
      ustaška banda,ki so vstopili na napačen vlak v avstriji pa si je sama kriva.

     • Steiermark

      Komunistična banda je klala vse po vrsti, tako ujetnike nemške vojske, ki niso uspeli pravočasno oditi domov, kot legalno hrvaško vojsko, posebaj pa legalno vojsko domobrancev , da ne govorimo, da so poklali tudi vse družinske člane vseh teh ujetnikov, tudi majhne otroke, noseče ženske, klali so pa tudi in predvsem civile – poseba tiste, ki so kaj imeli, zato, da so se levaški divjaki, največkrat srbi in ostala rdeča drhal, lahko polastili vseh materialnih dobrin, vil, posestev, gradov……

  • Simon Novak

   Marš, pedofil nagnusni

   • ZatonMesecnikov

    Kje si pedofilčina Simone? Jes nešto karao danas?

    • Simon Novak

     Gnus pedofilski

     • ZatonMesecnikov

      Nisi odgovoril na vprašanje…

 • Caetano

  Turnsek je po eni strani zelo dober dokaz, kako je Kucan z udbo vrinil svoje ljudi v Demos. Ko je SLS sla v koalicijo z LDS se je zavzel, da je prevzel obrambni resor od Kacina, ki je poprej igral enako vlogo nastavljenca. Lo je Podobnik le ugotovil zakaj se gre ga je zamenjal s tem pa sam prisel v nemilost pri udbomafiji. Organizacija je namrec izbrala Turnska za vodjo t.i. zlahtne desne stranke, ki bi bila seveda v vsem usklajena z udbomafijo.

  • Hun

   Kako to, da se desnici vedno godi krivica, ceprav se zavestno odlocjo za svoje poteze.

 • Andrej

  Kdo bo taprvi, ki bo prijavil, da je za to kriv Janša?

  • Caetano

   Gotovo bo kaksen. Udba dela…

  • Simon Novak

   Andrejček

 • domovina mili dom

  Trakulja ima na prehranjevalnem organu kavlje, da se obesi na vir. Izleže na milijone jajčec, da se kontinuiteta nadaljuje.

 • montyamp

  ZVEZO NORCEV IN BANDITOV UKINT , TAKOJ VČERAJ !!!!!!!!!!!!!!!!

  • Simon Novak

   So jo?

 • montyamp
 • pajot

  Ne vem zakaj mi je zmeraj bolj pri srcu Harry Belafonte in njegova popevka Matilda.
  https://www.youtube.com/watch?v=5C-DShN82mc

 • Ryuk

  A so to vrednote NOB? Ropanje države, oškodovanje upnikov itd…

  • Simon Novak

   Ne, to so vrednote đesnjakov

 • Olga2345

  Sramotno za pravno državo je, da se lahko komunistični zločinci kot Kučan, Zemljarič, Turnšek…sploh oglašajo v javnosti in grozijo! V vsaki normalni državi bi sedeli zaradi komunističnih zločinov in kršenja človekovih pravic, saj vemo, da je komunizem enak nacizmu in fašizmu!
  Prav tako je nevzdržno, da se Fajonova upa oglašati zaradi “sovražnega” govora drugače mislečih!???
  Ravno ona, ki zlorablja status poslanke v evropskem parlamentu, s sodelovanjem z zločincem, nacistom Sorosom in zanj KORUPTIVNO dela proti interesom države Slovenije!
  Zagovarjanje nezakonitih vstopov v državo in boj za odprto, nezavarovano državno mejo, je TERORIZEM, saj gre za ogrožanje VSEH državljanov Slovenije in ropanje davkoplačevalskega denarja za vzdrževanje njihovih divjaških gostov, ki že vnaprej obljubljajo, da se ne bodo integrirali in da si bodo prizadevali za uničenje zahodnih vrednot in vsilili divjaško ideologijo, ki krši pravice otrok s pedofilijo, zatiranje žensk, mučenje živali….
  Evropo bodo s pomočjo skorumpiranih levih fašistov spravili na nivo izpred 500 let!???
  Zato sodi tudi tovarišica Fajon, zaradi korupcije, delovanja proti interesom drzave, ki jo je poslala v evropdki patlament, rusenja ustavne ureditve te drzave in terorizma, v vsaki pravni drzavi za rešetke!

  • večni srb

   Zakaj je komunizem isto kot nacizem in fašizem, kako je lahko oblast delavcev in kmetov zločinska?

 • METULJ

  HUH, PA TAK PREDSEDNIK ZVEZE BORCEV, TA UDBOVSKI MODEL RDEĆE BANDE V SLOVENIJI, TIT TURNŠEK!!

  JA, TA “BOREC” JE PO KONČANEM ŠTUDIJU V SLOVENIJI, STRAHOPETNO – STRAHOPETNO POBEGNIL IZ SLOVENIJE V TUJO DRŽAVO, DA SE JE IZOGNIL – IZOGNIL SLUŽENJU VOJAŠKEGA ROKA JLA!!

  TAKRAT JE POKAZAL SVOJ BEDNI- BEDNI ZNAČAJ IN GA STALNO NADGRAJUJE KOT PUCFLEK – PUCFLEK RDEĆE ZLOČINSKE SLOVENSKE UDBOMAFIJJE!!

  PFUJJ, SMET ENA NEKORISTNA, ŠKODLJIVA NAM SLOVENCEM!!

  SLOVENCI MAMO ŽE DOST TAKIH RDEĆIH PARAZITOV ALA TURNŠEK !! POKIDALI VAS BOMO NA SMETIŠČE UDBOMAFIJJSKO, VSE PO VRSTI!!¨HEH!!

  ZAPOZNELA LUSTRACIJA V SLOVENIJI SE PRIČENJA!!

  SLOVENCI NE DAMO SLOVENIJE NIKOLI TEM RDEĆIM MANJŠINSKIM UDBOMAFIJSKIM
  ZGAGAM !!

  VIDELI IN DOŽIVELI BOSTE RDEĆUHI, KAKO BOMO PREGAZILI VAS BEDNE LUMPENPROLETERE, HEH!!

  • Simon Novak

   Kaj se ti je CapsLock zataknil, zahojenec?

   • mginko

    Večni psihopat.

    • Simon Novak

     Me veseli, jaz pa sem Simon

 • milanček

  SRAMOTA¨Če bi se lahko vrnili pravi borci-domoljubi, bi vso to svinjarijo na licu mesta takoj postrelili, tudi vse tiste maškare z orožjen! neverjetno, kako je lahko tak idiot kot je turnšek predsednik ZB, kvečjemu predsdnik zblojencev!

  • FRANC3

   Ker so vsi člani ZB riti, priskledniki in kruhoborci.

 • pred 5 leti izstopil iz podjetja, torej?

  Da so ustanovili podjetje pa nič takega – živimo namreč v kapitalizmu,
  in v kapitalizmu ustanavljamo podjetja, in z njimi poslujemo.

  • Peter

   Res je. Sploh z Ministrstvi.
   In sploh, če smo na pravi strani.
   Imaš ti podjetje, ki posluje z Ministrstvom? Pa si na “pravi” strani, pa vseeno ne, luzerček, no.

   • Simon Novak

    Peterček, nehaj že smetit tukaj

  • Hun

   Ce je tko naj mu Kordis nacionalizira lastnino.

   • Simon Novak

    Ja, kot jo je že 100 drugim

 • Van Der Waals

  LEVI FAŠISTI KRADEJO LAŽEJO PREKRIVAJO!!!

 • dob
 • milanček

  ta dva na zg. sliki bi morala že zdavnaj biti za zapahi aresta, če ne drugje, npr na žalah!

  • Simon Novak

   Če pa ni JJ na fotki, bolje poglej, Malinček

   • učko

    Men zgleda k tvoja rt !

    • Simon Novak

     Pa če ni JJ

 • xtc

  Ne vem kaj bi komunisti svetovali?
  Kako kaj ukrast,zažret,zapravit in zbankotirat-to pa so navadno stvari ,ki jih večina ljudi ne mara.
  Tegale Maršala Kurca bi moral že davno nekdo poštero po orglicah in brcniti v r*** pa bi bil tiho.
  Sovdatova bi morala takrat ,ko ji je grozil dati samo en dober trefer med noge in odditi proč.

 • Black_hawk

  Kdaj bodo taki začeli delat, čas bi že bil!

  • Djuro Sumar

   Kaj ne vidiš, da so sami penzionisti.

   • tramal

    In kje so zaslužili penzijo .V hosti in trimesečnim tečajem v poneumljanju.

    • Simon Novak

     Si bil zraven?

     • mginko

      Ne bluzi izza zida. Pojdi spat.

    • Djuro Sumar

     Mene sprašuješ kje so zaslužili penzijo, vprašaj njih. Tisto s hosto je pa idiotsko, saj je od takrat minilo že več kot 70 let in bi morali biti sedaj stari tam okrog 130 let. Ti pa si idiot ti.

     • tramal

      Res čudno .Zakaj pa potem dobivajo borčevsko penzijo mlajši od 70 let.Ker še kar hodijo iz hoste ,a ne.Se pravi da si ti idiot z opranimi možgani.

     • Djuro Sumar

      V hosti nabirajo gobe, idiot. Borčevsko penzijo ne zaslužiš v hosti.

     • mginko

      Ker komunizem rabi volilne glasove, ki jih plača. Raja pa tej mafiji daje brez ugovarjanja od svojih bednih plač, da so tovariši preskrbljeni brez dela, za nagrado volilnega glasu.

  • večni srb

   Plačam, če sploh ne pridejo nikjer zraven.

 • piko8

  Ta dva PLENIČARJA zaslužita edino Dob ali pa naj MATIDA MALO POHITI!!

  • Simon Novak

   Pikec, če pa nista JJ in Anže na fotki, malo bolje poglej

 • Simon Novak

  Nekaj pa ja mora zaslužiti ob penziji, ne bodite nevoščljivi

  • učko

   Tvoje pojmovanje “zaslužiti” je tipično za LEVUHARJA !!!!!

 • učko

  Uglavnem, desnuharska golazen je totalno nemočna ob levuharskih roparskih podvigih. Pa bi radi desnuharji proslavljali svoj uspeh osamosvojitve itd. Svinje nesposobne desnuharske !!!!

  • RATATA

   Komu boš pa ti pomagal?

 • Gr Enze

  LOPOVI IN KURBE !

 • montyamp

  DRŽAVA Z GNILIM SODSTVOM , NI DRŽAVA .

  AMEN …

 • montyamp

  UDBOVSKA JUDIKATURA — ŠNELKURS ACADEMY OF KUMROVEC

 • cosmosjasnovidec

  Kontaktiral sem nekaj starih ljudi kateri so bili v komunistični partiji za časa enonogega pedofila diktatorja (posušenega penisa) “tita”.
  Razlagali so mi kako se je za časa komunizma držala v tajnosti istospolna oziroma lezbaška ter buzerantska dejavnost.Vsi komunajzerji so bili buziči komunajzarke pa lezbače.Nekateri so bili celo poročeni po ukazu partije in so pač zaradi večanja števila prebivalstva imeli medsebojne spolne odnose le,ko so se parili.
  To so sicer bili zelo redki (kronični pijanci) drugi so se pa oplojevali umetno v bolnišnicah.
  Torej so komunajzerji drkali v kozarce katero spermo so pozneje nasipali komunajzarskim lezbačam v njihove ogromne raztegnjene pizde.
  Zakaj ogromne?Zato,ker so imele ogromne zaradi raznih pripomočkov katere so si tiščale v nje.To so bile razne pivske ter vinske flaše spolne odnose so pa imele z domačimi konji po štalah ter raznimi domačimi živalmi od prašičev naprej..
  Komunajzerski moški so pa prirejali razna srečanja kjer so se grupno buzerirali ter kot PEDOFILI vabili na srečanja majhne fante (privabili so predvsem čefutarsko ter cigansko nacijo z ponujanjem sladkarij potem so jih pa tam posiljevali).
  Vse to kot so mi povedali se je držalo v strogi zaupni tajnosti,da se ne bi izvedelo v drugih državah sveta.
  Kot so mi ti starci povedali so pa levaki obdržali načelo in to tradicijo vendar so danes ponosni na to in imajo javna združenja LGBT.
  Lahko bi še opisal kaj vse so povedali ampak bom drugič.
  Zanimivo je predvsem to kako so ti odurni komunajzerski umazanci vsa leta v komunizmu to zadevo prikrivali,da se o tem ni javno govorilo levaki pa so dandanes na svojo buzerantsko ter lezbaško in celo pedofilsko nastrojenost ponosni.
  Torej ni čudno,da so vsi pristaši kamelotrajbarske muslimanske pedofilske golazni,ker so tudi oni popolnoma enaki smrduhi.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Djuro Sumar

   Po mojem si ti tole malo pomešal in se tvoj opis nanaša na pedofilske farje, lezbače pa so njihove kuharice.

  • Kataklizma

   ni treba tako javno razlagat, kaj sanjaš vsako noč

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!