fbpx

Razočaranje člana LMŠ: “Šarec je samo nase mislil. Boli ga za vse nas, ki smo zanj in za LMŠ izpostavljali. Dajali svoj denar in svoj cajt.”

Foto: STA

Kljub temu, da je prvak LMŠ Marjan Šarec po najavi odstopa z mesta predsednika vlade sveto zatrjeval, da ni prišlo do razkola znotraj LMŠ in da je razloge za njegovo odločitev iskati v neposlušnosti koalicijskih partnerjev, pa jezno pismo člana LMŠ razkriva, da temu le ni tako. “Ta (Šarec) je samo nase mislil. Boli ga za vse nas, ki smo zanj in za LMŠ izpostavljali. Dajali svoj denar in svoj cajt. Pol od zunaj privleče ono iz Popa, ki ni prej nič naredila za LMŠ,” je v pismu uvodoma kritično izpostavil, kar samo dokazuje, da Šarčeva samovšečnost, avtoritativnost in zaverovanost vase tako navzven sevajo, da temu ne morejo oporekati niti njegovi podporniki. 

“To je kar eno nakladanje, da je prej sodelovala. Prišla je intervjujat Šarca pa sta se za njen vstop v politiko zmenla,” je nezadovoljni član LMŠ izpostavil glede odločitve Šarca, da nosilka liste LMŠ za evropske volitve postane novinarka za področje notranje politike Irena Joveva.

Kritičen do povezovanja s SMC
Člana LMŠ je očitno zelo zmotilo, da je Šarec odstopil, nato pa je izjavil, kako bi se povezal s Počivalškovo SMC. “Prvo je kar odstopu, zdaj pa razmišlja, kaj bo nazaj sestavu. Pa saj ni gladek, še za naše ni mogel poskrbeti. Razen za Črnčeca. Ta bi mu lahko na glavo s***, pa bi rekel, da diši. Zdaj bi nad 50 odstotkov odpikal pa Počivalšku dal funkcije. Reševal Počivalška, ki sploh v parlament ne pride? Lej, če bo to naredil, LMŠ ne bo več, mi bomo šli. Bo pač SMC prevzel LMŠ.”

Foto: STA

“Šarc je verjetno kot mulc na glavo skakal v prazen bazen, se mu že zdej pozna. Ni sam sebe j****. Tudi državo in folk,” je zaključil nezadovoljni član stranke. S tem se je navezal na eno izmed Šarčevih “modrih” izjav, ki jo je ta podal tekom lanskoletnega srečanja podpornikov in simpatizerjev svoje stranke v Arboretumu Volčji potok: “Če želimo nekaj narediti, je včasih tudi treba nehati cincati, treba nehati se spraševati, ali je voda v bazenu in kako topla je, ampak je treba preprosto skočiti.” Če so se tedaj ob njegove izjave obregali kritični državljani, pa so očitno njegovo vsebinsko praznost dojeli tudi najzvestejši podporniki.

Če bi marsikdo pričakoval, da bodo Šarčevi sledilci prej spoznali, da je ta nedvomno stopil v prevelike čevlje, je zanemaril dejstvo, da je vse od izvolitve užival podporo mainstream medijev, ki so s konstantnimi objavami skrbeli za oblikovanje pozitivne podobe o njem. Označevali so ga kot sposobnega politika, ki dela v korist državljank in državljanov, in ga celo primerjali s košarkaškim čudežnim dečkom Luko Dončićem. Resnica pa je bila drugačna, znotraj stranke so namreč nastajale razpoke, ministri so odhajali, o reformah pa ne duha ne sluha.

Jasno kot beli dan je, da je Šarcu mlatenje prazne slame tako dolgo uspevalo tudi na račun pomoči ambicioznega državnega sekretarja za nacionalno varnost v premierjevem kabinetu Damirja Črnčeca, ki je imel dobro povezavo s Pop TV, s kadrovskimi potezami na portalu Siol.net pa je ta poskrbel tudi za poročanje v korist le ene politične opcije. Na mesto direktorja družbe TSmedia, ki ima pod svojim okriljem medij Siol.net, se je namreč z njegovo pomočjo zavihtel prijatelj Roland Žel.

Kljub temu, da se je Šarec potrudil, da bi ob odstopu izpadel kot žrtev, pa je dejstvo, da je to daleč od resnice, saj je ta ravno glavni akter, ki je omogočil, da je koalicija sploh nastala, pri njenem nastanku je namreč vztrajal kljub temu, da je že vnaprej vedel, da ta ne bo uspešno delovala. Prej ali slej se je izkazalo, da Šarec nima znanja, da želi vse delati po svoje in diktirati drugim, kaj naj počnejo. Očitno so se sčasoma ljudje naveličali praznih šal, s katerimi je Šarec odvračal pozornost od dejstva, da v resnici vlada sploh ničesar ne dela, ampak se bolj ukvarja sama s sabo. Kljub temu, da je Šarec po odstopu zatrdil, da so LMŠ trdna ekipa, pa pismo razočaranega člana LMŠ le dokazuje, da temu nikakor ni tako. Očitno se arogance prej ali slej naveličajo tudi tisti, ki so ti pomagali pri vzponu na oblast.

Hana Murn