Razočaranje člana LMŠ: “Šarec je samo nase mislil. Boli ga za vse nas, ki smo zanj in za LMŠ izpostavljali. Dajali svoj denar in svoj cajt.”

Foto: STA

Kljub temu, da je prvak LMŠ Marjan Šarec po najavi odstopa z mesta predsednika vlade sveto zatrjeval, da ni prišlo do razkola znotraj LMŠ in da je razloge za njegovo odločitev iskati v neposlušnosti koalicijskih partnerjev, pa jezno pismo člana LMŠ razkriva, da temu le ni tako. “Ta (Šarec) je samo nase mislil. Boli ga za vse nas, ki smo zanj in za LMŠ izpostavljali. Dajali svoj denar in svoj cajt. Pol od zunaj privleče ono iz Popa, ki ni prej nič naredila za LMŠ,” je v pismu uvodoma kritično izpostavil, kar samo dokazuje, da Šarčeva samovšečnost, avtoritativnost in zaverovanost vase tako navzven sevajo, da temu ne morejo oporekati niti njegovi podporniki. 

“To je kar eno nakladanje, da je prej sodelovala. Prišla je intervjujat Šarca pa sta se za njen vstop v politiko zmenla,” je nezadovoljni član LMŠ izpostavil glede odločitve Šarca, da nosilka liste LMŠ za evropske volitve postane novinarka za področje notranje politike Irena Joveva.

Kritičen do povezovanja s SMC
Člana LMŠ je očitno zelo zmotilo, da je Šarec odstopil, nato pa je izjavil, kako bi se povezal s Počivalškovo SMC. “Prvo je kar odstopu, zdaj pa razmišlja, kaj bo nazaj sestavu. Pa saj ni gladek, še za naše ni mogel poskrbeti. Razen za Črnčeca. Ta bi mu lahko na glavo s***, pa bi rekel, da diši. Zdaj bi nad 50 odstotkov odpikal pa Počivalšku dal funkcije. Reševal Počivalška, ki sploh v parlament ne pride? Lej, če bo to naredil, LMŠ ne bo več, mi bomo šli. Bo pač SMC prevzel LMŠ.”

Foto: STA

“Šarc je verjetno kot mulc na glavo skakal v prazen bazen, se mu že zdej pozna. Ni sam sebe j****. Tudi državo in folk,” je zaključil nezadovoljni član stranke. S tem se je navezal na eno izmed Šarčevih “modrih” izjav, ki jo je ta podal tekom lanskoletnega srečanja podpornikov in simpatizerjev svoje stranke v Arboretumu Volčji potok: “Če želimo nekaj narediti, je včasih tudi treba nehati cincati, treba nehati se spraševati, ali je voda v bazenu in kako topla je, ampak je treba preprosto skočiti.” Če so se tedaj ob njegove izjave obregali kritični državljani, pa so očitno njegovo vsebinsko praznost dojeli tudi najzvestejši podporniki.

Če bi marsikdo pričakoval, da bodo Šarčevi sledilci prej spoznali, da je ta nedvomno stopil v prevelike čevlje, je zanemaril dejstvo, da je vse od izvolitve užival podporo mainstream medijev, ki so s konstantnimi objavami skrbeli za oblikovanje pozitivne podobe o njem. Označevali so ga kot sposobnega politika, ki dela v korist državljank in državljanov, in ga celo primerjali s košarkaškim čudežnim dečkom Luko Dončićem. Resnica pa je bila drugačna, znotraj stranke so namreč nastajale razpoke, ministri so odhajali, o reformah pa ne duha ne sluha.

Jasno kot beli dan je, da je Šarcu mlatenje prazne slame tako dolgo uspevalo tudi na račun pomoči ambicioznega državnega sekretarja za nacionalno varnost v premierjevem kabinetu Damirja Črnčeca, ki je imel dobro povezavo s Pop TV, s kadrovskimi potezami na portalu Siol.net pa je ta poskrbel tudi za poročanje v korist le ene politične opcije. Na mesto direktorja družbe TSmedia, ki ima pod svojim okriljem medij Siol.net, se je namreč z njegovo pomočjo zavihtel prijatelj Roland Žel.

Kljub temu, da se je Šarec potrudil, da bi ob odstopu izpadel kot žrtev, pa je dejstvo, da je to daleč od resnice, saj je ta ravno glavni akter, ki je omogočil, da je koalicija sploh nastala, pri njenem nastanku je namreč vztrajal kljub temu, da je že vnaprej vedel, da ta ne bo uspešno delovala. Prej ali slej se je izkazalo, da Šarec nima znanja, da želi vse delati po svoje in diktirati drugim, kaj naj počnejo. Očitno so se sčasoma ljudje naveličali praznih šal, s katerimi je Šarec odvračal pozornost od dejstva, da v resnici vlada sploh ničesar ne dela, ampak se bolj ukvarja sama s sabo. Kljub temu, da je Šarec po odstopu zatrdil, da so LMŠ trdna ekipa, pa pismo razočaranega člana LMŠ le dokazuje, da temu nikakor ni tako. Očitno se arogance prej ali slej naveličajo tudi tisti, ki so ti pomagali pri vzponu na oblast.

Hana Murn

 • Jan Kovalski

  “A smo se za to boril” …

  https://pbs.twimg.com/media/EEWo3MhX4AAnhwh?format=jpg&name=small

  … ugotavljajo razočarani serpentinškovi kolegi.

  • WISKY 1000

   Verjetno so zato razočarani,ker niso nič naredil?SO SO NAREDILI.17-MESECEV SO UNIČEVALI SLOVENIJO.

   • Jan Kovalski

    16 mesecev na 74 let podlage.

 • Antonius

  Jezno pismo člana stranke LMŠ, nikjer pa nobenega obvestila, da ime pisca pisma in člana in LMŠ hranite v uredništvu Nove.
  Kako naj človek razume povsem anonimno pismo? Tako pismo je lahko na uredništvo Nove poslal novinarski lažnivec Blaž Zgaga iz RtvS ali pa Igor Kršinar iz Reporterja, ki ima sicer veliko povedati čez Janšo in SDS.
  Hana Murn, a Nova pada na ceneni nivo Reporterja in Necenzurirano?!

  • Petr

   Včeraj je spletkar Kršinar na reporterjev portal celo “pripeljal” kuharico vampov iz Moravč, da mu pomaga pljuvati po SDS in Janši.

  • rabbit

   Samo za informacijo to pismo je prvi objavil Požar.Najbrž ima on te podatke.

   • Antonius

    Rabbit hvala za informacijo, a ostajam pri tem, kar sem zapisal. Novinarka bi vsekakor morala navesti vir, od kje je povzela objavljeno vsebino.
    Poštenje in zaupanje sta v igri. Ko ju enkrat zgubiš, si ju nikoli več ne povrneš.
    Slivnikov Mag je bil nekoč vreden branja in zaupanja, danes pa na Odlazkov Reporter samo še po nesreči zaidem.
    Novinarji NOVE morajo biti pri svojem delu odkriti, pedantni in pošteni do svojih bralcev.

    • samotoje

     Palec gor, cenjeni Antonius.

 • cosmosjasnovidec

  Prekleti lopovski sluzavci kot,da tega niso vedeli na začetku.Ko ladja tone in jo zapuščajo podgane se takoj prisesajo na drugo stran kjer vidijo korist.
  —————————————————————————————————————-
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  —————————————————————————————————————-

  • Joc 52

   spoznavajo, spoznavajo pravo resnico a žal pozno

 • Boy

  Če verjamemo piscu, pri nas nimamo demokracije, temveč nekakšno kupljeno oziroma podedovano rdečo tehnokracijo. Počasi počasi bodo prišle na dan prave barve mafijskih grebatorjev, ki nam vladajo.

  • Joc 52

   sorči, so znane že dolgo

   • Boy

    Za razliko od tebe menim, da je večini današnjih politikov rdeča barva le povod, da se jim vrata v politiko sploh odprejo. V resnici pa so politikanti le mafijski kriminalci, ki ne spoštujejo nič in ničesar razen svoje požrešne riti!

 • karpelec

  Papir vse prenese, tudi migajoče glave. okrog katerih žvižga veter in odnaša našo prazno vlado.

 • Anton

  stranke ki se imenujejo po svojih šefiv, pa sej človk tega ne more verjet, to kaže na narcisoidnost, če ne še kaj več. tega ne vidiš nikjer kjer je Demokracija, tega nimajo niti v severni Koreji, Kitajskem, venezule. Meni nebi niti na kraj pameta, niti v sanjah prišlo na misel, da bi svojo stranko poimenoval po sebi.Mislim haloo to morajo biti že psihopati, resno

  sarkazem press

  • Joc 52

   ti vse pove: cmerič, šivilja

  • Simon Rožič

   …in to tudi so! NARCISOIDNI PSIHOPATI !

   • to_mi_delaj

    dobro ime namesto lmš

  • sunday

   no, če tebi niti na kraj pameti ne pade, da bi stranko poimenoval po sebi (res bolno), meni niti na kraj pameti ne pade, da bi takšno stranko VOLIL!!!

 • Andrej

  Zblojeno pismo zblojenega politika zblojene stranke. Najbrž pa je resnično. Vsaj LMŠ se je ves čas tako obnašal.

 • Peter

  Zanimiv del “pisma”:
  Ni poskrbel za svoje….
  Da se ve, zakaj se ljudje včlanjujejo v stranke. Da se poskrbi za njih. Pa sem mislil, da tako samo v SDS delajo, no.

 • Unikatna

  Ko se je silil po volitvah, da sestavi vlado, sem takoj rekla, da to ne bo vredu. In takšni vodijo državo!? Adijo pamet. V tem pismu je resnica, toda zakaj tako dolgo vztrajajo v tej stranki? Takoj bi mu odpovedali podporo.

  • joza joza13

   Podporo je moč odpovedati na naslednjih volitvah in to se bo tudi zgodilo.
   Po pismu sodeč gre za vase zagledanega mulota, ki mu je globoka država zaupala guncanje afn – pa ni vzdržal in bo spet pristal na popravcu … hehehe

 • Peter

  btw, slišim, da so na hanzi in poop navalili kot norci na SDS, zaradi financiranja z Madžarske ali kaj.
  Ne razumem. Pa njih še razumem, bojijo se za svoje prihodke. Ne razumem ljudi, ki to vpijajo v svoje betice in pred vsakimi volitvami padejo na isto finto, no.

  • ZatonMesecnikov

   Opažam vse večjo agresivnost na Hanzi TV. Kot da smo leta 1946…

   • JANEZ GUS

    Hanzi greznica naj razmisli kaj bo,ko ne bomo več plačevali obvezne komunistične članarine Svinje 571 se bodo požrle med sabo ob praznem koritu.

   • rabbit

    Veš kaj sem jaz ugotovila, da na Hanzi portalu MMC pišejo novinarji le tega portala Sajoviceva, Vesov, Cerar in podobni. Sami med seboj se podpirajo.

    • ZatonMesecnikov

     Ja, bo že držalo. Toliko zagrizenih levičarjev menda Slovenija ne more imeti.

  • Stajerka

   ….berem odzive……ljudje več ne nasedajo in imajo dovolj mantre o kriminaliziranju SDS, dokler se ne razpuca pranje terorističnega denarja, financiranje MSM, financiranje ostalih političnih strank, lopovščino v zdravstvu…..in še in še…..je pa potrebno poudarit, da je cenzura na MSM neverjetna…..blokada komentarjev je na 90%, seveda tistih, ki upajo argumentirano usporavat MSM in globoki državi…..

   • sunday

    ne dialog – cenzura in grožnje to je njih orožje!!!

 • Viktorh

  Imajo pa “kasno paljenje”, veliko nas to ve od prvega dne.

 • saturnsky23 saturnsky23

  Kot ga že poznamo. Tudi na tej sliki je povedano, kako težko je življenje cirkuškega klovna.

 • WISKY 1000

  Volilci so ogledalo predsednika,upam,da se ne bo vec ponovilo.

 • Kapodistrias

  Še en dobronamerni nasvet ge. Hani: Nekaj je ali pa ni – ne pa temu je ali pa temu ni tako (na dveh mestih!). Saj se ne vprašamo, čemu je (ali pa ni) tako.

 • rubec

  Avtor pisma se je včlanil v LMŠ iz očitnega razloga. Od stranke je pričakoval, da mu bo kupila preostale tri razrede osnovne šole. Za štiri je denar dobil od mame, za peti razred je prispevala babica. Potem so se en večer vsedli skupaj za mizo, kjer je bilo slišati samo en stavek. Zdej pa nimamo več.

  • Vana

   Zresnil si se rubec ? Samo začasno , a ne ??

 • xtc

  Realno nekaj kar je bilo na ad-hoc zlimano skupaj kot Lista Šiptarja,pač nima dolgega roka trajanja,sploh pa če jo še vodi priučen Šipac politik-faliran tišlar in propadel burkač z veselic,ki misli ,da je Drnovšek ali celo JJ.

 • Simon Rožič

  Ravno takrat, ko se bojo vsi levaki prebudili iz “sanj”, bo države konec!
  Žal mi je poštenih, delovnih ljudi, ki jo bojo kot vedno najslabše odnesli !
  Šarčeva politika, ki jo goltamo je lahko v opomin : NIKOLI VEČ !

  • lokec

   Tudi med ne volivci so zelo dobri, delovni in pošteni ljudje. Na žalost depresivni in ne razmišljujoči.

 • šmentanamuha

  Ja, dobro jutro bi lahko rekli, nekaj pa se vas bo le prebudilo iz hibernacije.

 • šmentanamuha

  “Šarc je verjetno kot mulc na glavo skakal v prazen bazen, se mu že zdej pozna…”
  Tale stavek se prav fletno prebere:)

 • tramal

  Ta šipter šarec ,je verjetno od rojstva ,začel skakati na glavo v prazen bazen,da ima čisto pomešane pojme.

 • RATATA

  Da daš denar in izgubljaš cajt za lmš morš bit res prfukjec! Enako kot za smc, ab ipd.!

 • plavi-mil

  Kaj pa še dela v stranki sončnega kralja ?

  • RATATA

   Senco meče

 • MEFISTO MODRI

  Taka je usoda vseh bedakov.

 • MEFISTO MODRI

  Kuharica vampov iz Moravč je čudna kristjanka in krščanska demokratka.

  V mislih, besedah in dejanjih ima večkrat Janšo in Orbana kot Boga.

 • holzer

  Kako pa naj bo drugač.
  Ko gledaš tega Serpentinška,se obnaša in hodi kot petelin na gnoju.Že na daleč se vidi njegova aroganca,samovšečnost.
  Upam da volivno telo na volitvah to spozna in vse te politikante z Serpentinškom na čelu postavi pred vrata parlamenta.
  Absurd je da se vsi ti,ki so v tej in v preteklih levih vladah nesposobno vladali,nekateri prestopali iz ene v drugo stranko,zdaj zopet ponujajo na predčasnih volitvah.
  Volivci bi moral imet toliko pameti,da vsem tem,ki zavračajo pogovore,dialog,delijo narod,za vedno odrečejo in jih postavijo na smetišče zgodovine.
  V nasprotnem primeru,se bomo stalno vrteli v začaranem krogu,brez napredka.

  • sunday

   doro razmišljaš, ampak pozabljaš, da gre za slovence – masikateri bi za šarkota še mater prodal, šel pod most stanovat itd, samo, da ni janša – nerazgledana raja je vedno samouničevalna (sado-mazo)!!!

 • Garbage man

  Za Merkelco in šiptarje je delal cel čas

  • sunday

   njih edino ceni in tudi njih se edino boji!!!

 • Resnica

  Torej to je izoved enega od clanov ki ni zadovoljen s tem kaksen polozaj ima v stranki…to se dobro vidi pri komentiranju glede eu poslancev…lms je dobila cetrtino eu poslanski sedezev ra clan se pa pritozuje cez to…vsi so bili preseneceni da jim je uspel tak rezultat ta clo ek se pritozuje pa da ni v redu kandidatka…zgleda je bila volivcem ze vsec kaj ne? V bistvu so kandidati lms dobili najvec glasov na eu volitvah tako da ce prav razumem temu clanu ni vsec koga so volili ljudje
  No vprasanje je ce ta “nezadovoljni clan” sploh obstaja

 • UNI65

  Pravilno ocenjeno “anonimka”

 • GAS

  V GAS-Gospodarsko Aktivni
  Stranki s predsednikom Alojzem Kovšco bi nam predčasne volitve ustrezale. Vendar zaradi predsedovanja
  EU potrebujemo čim prej operativno vlado. Tako upamo, da se ne bo
  nadaljevala politika izključevanja in bodo obstoječe parlamentarne
  stranke znale komunicirati in delati v korist Slovenije.

 • Gren

  Serpentinšk še z bištekom jest ne zna !

 • črnogled

  Bilo bi fajn,če bi še objavil ime in priimek avtorja tega pisma.(če sploh obstaja).