Revija Zarja v lasti tajkuna Martina Odlazka oddaji Mojce Šetinc Pašek Brezno poje hvalospeve, čeprav so jo povsem raztrgali slovenski ekonomisti in pravniki, ki ne spadajo v krog Kučanovega Foruma 21!

Foto: YouTube/Printscreen/Twitter

Čeprav so ugledni slovenski ekonomisti in pravniki, ki ne spadajo v krog Kučanovega Foruma 21, enotno ocenili, da je oddaja novinarke RTV Slovenija Mojce Šetinc Pašek z naslovom Brezno na temo sanacije slovenskih bank totalno neprofesionalna, zavajajoča in celo lažniva, ji v reviji Zarja pišejo prave hvalospeve in dokumentarec označujejo kot posebej surov mafijski film, ki naj bi ga ustvarila pogumna novinarka. 

V reviji Zarja novinar Jure Aleksič glede dokumentarca Šetinc Paškove navaja, da je ta naravnost pretresljiv. “V tistem delu javnosti, ki še ni povsem pobegnil v new age in svoje mobitele, je sprožil velikansko ogorčenje. V njem pogumna novinarka na podlagi dokumentov in pričevanj slači tančico za tančico s tako grandiozne svinjarije, da bi se morale po tem razkritju v pravni državi tresti gore. Nič čudnega, da je avtorica v tednu po objavi dokumentarca že drugič prejela anonimno poštno pošiljko z zastrašujočim belim praškom,” je mogoče prebrati.

S hvalospevi dokumentarcu Šetinc Paškove poskušajo v reviji, ki je v lasti medijskega mogotca Martina Odlazka, povzdigniti vrednost oddaje, ki so jo popljuvali ugledni ekonomisti in pravniki. Profesor na ekonomski fakulteti v Ljubljani Igor Masten je na družabnem omrežju Twitter razkril, da v oddaji niso bili sposobni smiselno sestaviti skupaj dveh številk in so tako naredili povsem manipulativno oddajo, ki ne odraža realnega stanja o krivdi glede povzročitve bančne luknje, globini bančne luknje ter njeni sanaciji. Številne kritike, ki so se usule na račun oddaje, so povsem upravičene, saj je več kot očitno, da je bil glavni namen oddaje zvrniti vso krivdo za tako imenovano bančno luknjo na Evropsko komisijo, Evropsko centralno banko in SDS ter hkrati popolnoma zamolčati vlogo domačih tajkunov in njihovih kreditodajalcev pri omenjenem problemu.

Foto: STA

Dr. Avbelj hudomušno: Nacionalna televizija nas je poučila, da bančne luknje praktično sploh ni bilo
Na zgrešene zaključke v oddaji Brezno je opozoril tudi izredni profesor za evropsko pravo na Fakulteti za državne in evropske študije dr. Matej Avbelj, ki je glede oddaje zapisal, da je nacionalni televiziji v zvezi z bančno luknjo uspel veliki, čudodelni met. “Lansirala je nov narativ, novo resnico o bančni luknji na Slovenskem ter o krizi, ki se nam je dogajala med letoma 2009 in 2015.” Ob tem je hudomušno naštel tudi vse “resnice”, ki jih je gledalcem poskušala “prodati” Šetinc Paškova. “Toda pozor, vsi skupaj smo bili zavedeni. Živeli smo v zmoti, celo v laži. Zdaj, po toliko letih, ko je bančna luknja že zakrpana, nas je nacionalna televizija podučila, da praktično bančne luknje sploh ni bilo. Tisto, v kar smo metali milijarde davkoplačevalskega denarja, je bila nakana Evropske komisije, ki je na nas, poizkusnih zajčkih, preizkušala povsem zgrešeno metodologijo. Ta – in ne kazniva dejanja banksterjev in drugih gospodarskih kriminalcev ter njihovih političnih voždov – je povzročila luknjo, krizo in prikrajšanje davkoplačevalcev. Za to sta kriva tedanja vlada – ki je, pa saj že veste, Janševa – in pa novi, zdaj že bivši guverner, ki je v imenu in za Evropsko komisijo ter Evropsko centralno banko lastnoročno kopal razvpito luknjo v slovenskih bankah. Aleluja. Zdaj je vse jasno.”

Foto: STA

Paškova v službi tistih, ki so povzročili bančni rop
“Krizo so povzročile evropske institucije, tujci, ki so z domačimi zavezniki, neoliberalci, izkoristili so šibko slovensko državo, kot že neštetokrat prej v zgodovini, ter s tem zaustavili avtohtoni in povsem zdrav slovenski nacionalni gospodarski razvoj ter njegove prepoštene in presposobne izvajalce. V Sloveniji nismo in niso, razen konkretne, že omenjene vlade in vodstva Banke Slovenije, naredili ničesar narobe
.” Avbelj v kolumni ugotavlja še, da je iz nesmiselnih zaključkov, do katerih so prišli v oddaji, jasno, da bi bila Slovenija danes po njihovo v ekonomskem cvetju, če nam je le ne bi “praktično kriminalno zagodli iz Bruslja in Frankfurta”, je še zapisal glede “resnice” Šetinc Paškove.

Mojca Pašek Šetinc je s svojo oddajo naredila veliko uslugo Kučanovemu Forumu 21.

Da je z leti vse težje lagati, ker vse več ljudi spoznava resnico, preko družabnega omrežja Twitter opozarja prvak opozicije Janez Janša in dodaja, da mora biti ta vse bolj hvaležen tistim, ki lažejo namesto njega. Sicer pa se niti ni toliko čuditi, da je Šetinc Paškova na tako zavajajoč način oblikovala raziskovalno oddajo, ta je namreč partnerica Mileta Šetinca, lobista in vplivneža globoke države, ki je med drugim nasprotoval slovenski osamosvojitvi. Odlazkova revija več kot očitno s takim člankom pozdravlja namen, da se zamolči vlogo domačih tajkunov in njihovih kreditodajalcev pri omenjenem problemu, kar kaže na neko obliko sprege s Forumom 21. Resnično žalostno.

H. M.

 • montyamp

  Seveda murglosrbija ni imela bančne luknje , ima pa zato gore denarja po davčnih oazah in potem neke ruske banke tolčejo po prevaranih in oropanih Slovencih .
  Zato je žvepleni tolikokrat v Rusiji , denar hodi preštevat in sanjarit kakšen spomenik si bo kupil , ker zaradi normalnih Slovencev , ga lahko tudi vrane požrejo , na neznanem kraju , ob neznanem času …………………..

 • Antonius

  Na današnji dan pred 69 leti so komunisti centralistično *planinarjenje* zamenjali s samoupravljanjem, zdaj se pa Kučanove izvoljene vlade trudijo, da slovensko samoupravljanje nadgradijo s samoodpravljanjem.
  Mojca Ščetinc Prašek je pa zaupanja vredna ….stitutka, ker se na plačljivi tv kanalizaciji še nikoli ni pozabila zlagati.

 • Povprečen Državljan

  Me prav zanima,če je avtor članka gledal oddajo? Pavoverni komentatorji je verjetno niste,ker ne gledate RTVSlo.Pljuvate kar tako,na pamet.

 • VERZIFIKATOR

  Mojta Našek

  MOJCA POKRAJCULJA PO NAŠE

  Pravljica o Mojci Pokrajculji
  znana je, a silno zastarela,
  nova Mojca, vidno ostarela
  vlogo se sedaj na pamet guli.

  Vlogo, da lahko bo odigrala
  s piskrčkom nam vse prizore znane,
  pravljično izmišjeno igrane,
  pa še kaj da k temu bo dodala.

  Pa še kaj, so rekli ji v režiji,
  tisto s piskrčkom in luknjo bančno
  naj prikaže, stanje pa finančno
  naj pripiše drugih svinjariji.

  Pa še kaj, saj dobro zna lagati,
  Mojci zadnji hip so naložili,
  krivdo, ve se, komu naprtili.
  Pa še kaj? Nič treba ni dodati.

  Pravljica o Mojci, ki vse vzame
  v piskrček, ki si ga je kupila,
  oslarija, kot jo je vodila,
  ta otroških src, se ve, ne vname.

  Pa še kar, pa še, kot Mojca zmeraj
  natolcuje s piskrom prazne slame,
  pa še kdo naj revici verjame,
  saj ta pravljica pač ni od včeraj.

 • Joško

  Najbrž je tudi Odlazek pomagal “kopati” bančno luknjo. Res ni bila bančna luknja, bilo je bančno Brezno!

 • Olga101

  Gre za Kučan Goebbelsov agitorop! Komunisti prebarvani v levičarje želijo iz laži ustvariti resnico! Laz je nesmrtna duša komunizma! Nič novega!

 • althar

  Odlazek že nekaj časa pada v brezno, če mu je všeč ali ne.

  • mginko

   Se motiš, ker nič ne veš, kako je v ukradeni državi.

 • RATATA

  Kdo je ugleden lahko določi le in samo ugleden določevalec ugleda, kar objavijo pravi mediji, ki ustvarjajo javno mnenje, ker imajo to zapisano v svojem statutu.
  Javnost sploh ne ve kakšno je njeno mnenje dokler ji MPŠ tega ne potrdi.
  Sicer Pašek ni tako hudo,
  Šetinc je sraje od familije!!!!

 • sloustava

  Od kod Odlazku toliko denarja? Tov. presstitutka, naredite Brezno 3…Obljubim, da bomo gledali…

  • Garbage man

   Odlazek, se bo kmalu spotaknil na pomolu in se zaklal s papirnatim nožem……………..

 • Andrej

  Če je Šetinčeva obtoževala Janšo je vendar jasno, da bo RTV SLO to objavila. Resnica ni pomembna, ampak sovraštvo do Janše. To so že priprave na volitve.

 • Ryuk

  Edino vredno prebiranja v odlazkovih revijah so kolumne Rada Pezdirja (v reporterju).
  https://reporter.si/clanek/kolumnisti/ni-bilo-dovolj-da-so-iz-banke-pobrali-denar-prasice-pozresne-bi-zdaj-ropale-se-enkrat-709544
  Vse ostalo je poden.

 • Drago

  “Številke nakazujejo na politični mit o predvsem politični obarvanosti
  danih kreditov. Ali z drugimi besedami, intrigantna trditev, da naj bi
  “tranzicijska levica” navrtala državne banke v času, ko je banke
  upravljala in/ali nadzirala “pomladanska” desna vlada, se zdi boljkone
  mit. Zdi se, da sta tako levica kot desnica družno vrtali luknje v
  državne banke v obdobju 2005-2008. Morda desnica celo nekoliko
  prednjači. Čeprav sam nekoliko bolj verjamem v funkcionalno razdelitev –
  v tej zgodbi so očitno sodelovali vsi, ne glede na barve. Vse skupaj
  pa sta vodila čisto človeški pohlep in priložnost.”

  https://damijan.org/2018/03/12/kaksne-barve-je-bancna-luknja-rdece-crne-rumene-ali-je-zgolj-luknja/

 • Garbage man

  Mojca je ena stara zgubana ploskoglava kurba in tega se zaveda.

 • xtc

  Kdo pa še verjame Šetinkli?
  Dejstvo je ,da so Kučan in F21 & Co počeli povsem isto kot so počeli v zvezni Yugi in tudi konec bo enak-samo tokrat,pa ko bo zmanjkalo jo pa nebodo dobro odnesli.

 • Radolf Mitler

  Odlazek je lopov I.klase. Izkorišča svoje delavce z nizkimi plačami – sam pa kupuje draga zemljišča, radie in še kaj – ali boš to nesel s seboj v grob?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!