RTV-cenzura na delu: Kako Tanja Gobec niti z besedo ni soočila prvorazrednega Danila Türka s polomom v zvezi z imenovanjem arbitra Jerneja Sekolca!?

Foto: Printscreen

Če se zadnje dneve v luči prisluškovalne afere poroča o posebni kemiji med predsednikom vlade Marjanom Šarcem in POP TV, pa večina osrednjih medijev povsem molči o vpletenosti nekdanjega predsednika republike Danila Türka pri izbiri slovenskega arbitra Jerneja Sekolca, ki se je skupaj z uslužbenko slovenskega zunanjega ministrstva Simono Drenik ujel v škandalozne prisluhe. V oddaji Politično s Tanjo Gobec na RTV Slovenija, v kateri je kot gost nastopil prav Türk, bi pričakovali, da bo ob ponovni aktualizaciji teme govora tudi o tem, zakaj je neformalno in zakulisno podpiral Sekolca, da je bil na koncu izbran in Sloveniji povzročil mednarodni škandal, ki pa ga je Türk pričakovano označil za “minorno zadevo”. To bi namreč morala biti ključna vprašanja medijev v interesu javnosti – še posebej javne RTV – da se afera dokončno razčisti.

Gobčeva je Türka vprašala, kako vidi zgodbo okrog prisluškovanja danes in kako jo je v času podpisa, ko je zasedal mesto predsednika republike. Türk je odgovoril, da zgodbo vidi enako kot pred leti. “To je minorna zadeva. Mislim, da se moramo v Sloveniji naučiti ločiti bistveno od nebistvenega. Bistvena je tukaj veljavnost arbitražne odločbe. Ta je veljavna. Imamo mednarodnopravno rešitev, državna meja je določena na kopnem in na morju, in to je bistveno.” 

Ko je Gobčeva Türka vprašala, če se mu v luči afere zdi, da gre sedaj za notranjepolitične potrebe, je izpostavil, da se mu v vsakem primeru zdi, da gre tukaj za vprašanje, ki ga ne moremo označiti za bistvenega. Če bi to počeli, bi stopili na stran Hrvaške. Kajti Hrvaška je to želela napraviti, a ji to ni uspelo. “Hrvaška ni uspela prepričati, da gre za kakšen velik prekršek, ki bi zahteval, da arbitraža ustavi svoje delo. Arbitri so se rekonstruirali in ugotovili, da gre za manjši prekršek, ki ne spreminja stvari, zato so nadaljevali delo in izrekli končno razsodbo. To je bistveno. Dobro bi bilo, če bi v Sloveniji v vseh razpravah izhajali iz osnovnih značilnosti, osnovnih dejstev, in ne bi dovolili, da ta zgodba o prisluškovanju postane velika zgodba. Veste, to želi Hrvaška. To so značilni balkanski triki, na katere Slovenija ne sme nasedati.”

Foto: Printscreen

Očitkov glede dvojnih agentov ni želel komentirati
Glede na to, da so v zadnjem času spet oživeli očitki, da utegne kdo biti dvojni agent, ga je Gobčeva povprašala za komentar. Türk očitkov ni želel komentirati in je dejal, da o tem ne ve ničesar. “Rad bi še enkrat povedal, da Hrvaška uporablja značilne balkanske trike.” Glede same uresničitve odločbe arbitražnega sodišča pa je povedal, da je potrebno počakati, zdaj ko se je zadeva znašla pred sodiščem Evropske unije v Luksemburgu. “Mislim, da moramo pokazati, kot smo to v zgodovini že večkrat, da imamo živce, da smo trdni, da si ne dovolimo, da nam drugi določajo dnevni red razprave in da vztrajamo pri tem, kar je prav. Mi smo na pravi strani.”

Jernej Sekolec (Foto: STA)

Namesto da bi Gobčeva nekdanjega predsednika vprašala, zakaj je prispeval k izbiri Sekolca za slovenskega arbitra, je pogovor raje usmerila v brexit, vrh iniciative držav srednje in vzhodne Evrope in Kitajske ter usodo Juliana Assangea, ki je vrsto let živel na račun Ekvadorja. Na našem portalu smo za razliko od drugih mainstream medijev poročali o razkritju nekdanjega sodnika Evropskega sodišča za človekove pravice dr. Boštjana M. Zupančiča, da je na izbiro Sekolca vplival Türk, ki je s Sekolcem vzpostavil stik v OZN, oba tudi povezujejo s sodelovanjem z nekdanjo Udbo. Türk pa je ob tem še poskrbel za svojo asistentko s pravne fakultete Vasilko Sancin, ki je mastno zaslužila na račun arbitraže. Z arbitražo o meji s Hrvaško – v odvetniški ekipi je bila od leta 2011 – je v žep pospravila kar 53 tisoč evrov.

Glede na to, da je imenovanje Sekolca namesto prof. dr. Ernesta Petriča predstavljalo interes Hrvaške, se človek vpraša, kako je mogoče, da se na RTV Slovenija niti z besedo niso dotaknili pogovora okrog tega. RTV Slovenija bi morala namreč pri poročanju zasledovati interese vseh državljank in državljanov ter strateške interese države, očitno pa ji je bolj mar za to, da se slučajno ne umaže obrazov tistih, ki veljajo za nedotakljive, saj so del tranzicijske levice.

H. M.

 • Stric iz ozadja
 • Dada

  Zakaj se nora24tv obremenjuje s tem kaj delajo na rtvslo, ali ” nič na temo “imenovanje Jerneja Sokolca”..
  Za stranko SDS in somišljenike je bilo večkrat povedano , je to “REŽIMSKA TV”. NOVA24 tv naj si povabi te goste in jih vpraša ta vprašanja, ki so pereča in , “ki manjkajo pojasnitve”. Tako se pride do odgovorov.

  • Stric iz ozadja

   Ce pa nocjo priti, ker se jih bojijo.

   • Dada

    Nimam komentarja drugega kot, isto kot nočejo v vlado z Janšo. Ne znam rešiti….

    • Darth Vader

     seveda ne, izdajalci slovenije so vsi v istem klubu…..na nasprotnem bregu pa stoji janez janša in slovenija ter roko na srce…..neko večinsko mnenje volilnega telesa….brez seveda zadnjega kiksa, ko je z agrokomunisti šel ustanavljat skupno evropsko listo :) ter z udbovcem Zverom :)

     • Stric iz ozadja

      Potem je kiksnil veckrat, ker je Zver tudi podpredsednik SDS https://www.sds.si/o-stranki/organiziranost , bil je minister za solstvo in ze tretjic kandidira za evropski parlament. Poleg tega so bili z njimi (SLS) v vladi. Trikrat.

  • Joško

   Kaj počne levak na Novi24 tv?

  • JANEZ GUS

   Ker moramo obvezno plačevati ta RTV-ejevski gnoj,lahko tudi komentiramo.

   • Dada

    Gnoj na gnoj, se reče. Smrdi na obeh straneh. Jaz tudi ne bi plačevala.

 • Antonius

  Ker je Tanja Gobec na Turku prišparala pomembno vprašanje, bi nam lahko vmes vsaj za mašilo zaupala, kaj zdaj jemlje proti bolečinam v hrbtu, ker v službi nič več ne opijanja, ne pije.

  • Mojca pokraculja

   Anti alko pilule.

 • VERRZIFIKATOR

  Sanja Trobec – Turk

  DIALOG IZ PODZEMLJA

  Dva sta srečala se iz podzemlja,
  spraševal je zopet mišji gobec,
  odgovarjal mu glodalski trobec,
  Bele hiše dialog in Kremlja?

  Mišji gobec tokrat stal je čvrsto,
  ni po sceni veter ga zanašal,
  bolečine dobro je prenašal,
  hrbet trden, za vojaško vrsto.

  Tema medsosedski so odnosi,
  mišji gobec ves je uvideven,
  pred glodalcem karseda pohleven,
  kot da spet za milost javnost prosi.

  Dvojnih da v podzemlju ni agentov,
  je glodalec v gobec ji razpredal,
  po hinavsko ven iz luknje gledal,
  bój se take vrste elementov.

  Ta s sosedi zgodba iz podzemlja
  naj bila minorna bi zadeva,
  po gledalcu vsaj, ki kakor šleva
  zgolj iz varne luknje vso stvar spremlja.

  Ni minorna, je hudo izredna,
  sprenevedata oba se jasno,
  je o njiju treba reči glasno,
  da oba sta res drugorazredna.

 • dež

  Tanja Gobec je režimska novinarka, pa še Junckerjev išias ima. Zato je naivno pričakovati, da bi drugorazrednega vprašala kaj konkretnega, ko bi ta dobil polna usta sline in rdečo barvo v ksiht.
  Bistveno od nebistvenega je pa to, da Hrvati ne bodo “NIKOLI !!!” sprejeli rešitve/razsodbe, ki ne bo njim v prid. Ne glede na sodišče in arbitre in o čemerkoli. Sprejeli pomeni, podpisali na vladi in potrdili v saboru, s čimer jih lahko držiš za besedo in tudi tožiš. Slovenija je ta vlak zamudila, ko smo jih spustili v EU pred razrešitvijo problema. Vse ostalo v zvezi z arbitražo je mlatenje prazne slame.

  • Oregon

   haha, išias jo. Ta je huda.

 • Matjaz Zitnik

  Glista glisti ne izkljuje oci!

 • bubamara

  Ko interese naroda zastopajo takšni OZN kadri, se narodu nič dobrega ne piše. Sekolac in Turek, dva OZN birokrata.

 • Andrej

  Komunisti sprašujejo kar njim ustreza in tožijo tiste, katere oni hočejo. Oboje z realnostjo nima zveze, ampak s tem, da jih pripelje na oblast. In na oblasti ohrani.

 • totex39

  Počasi se razkrivajo pravi izdajalci , ki so pripomogli, ko so nastavili arbitra za katerega so vedeli, da za Sloveniji ne bo naredil nič dobrega, kvečjemu jo bo izdal.

  • JANEZ GUS

   Bilo kuda ,udba svuda.

 • Miro Jereb

  Un sluzasti polž dobi listo z vprašanji nato prečrta tista ki mu niso všeč in tako steče “klepet ob kavici”…mi pa potem je.emo ježa… Pri prisluhih pa se obnašajo kot Kalimero namesto da bi spregledali BISTVO. Hrvati imajo pač BOLJŠO, bolj sposobno obveščevalno službo kot mi. Za vraga,to je delo vsake obveščevalne službe in je naraven in logičen pojav. Tudi nas zanima od kod našemu sosedu, varnostniku, denar za nakup novega Mercedesa…Tako je to. Bomo pač pojedli grenko pilulo potem pa sledi – pamti pa vrati. Naša SOVA pa tako že kar dolgo štrajka.

 • JANEZ GUS

  Rdeča pokvarjenka pijana.Hvala lepa za tako pluralno neodvisno novinarstvo.Kdo bo naredil red na tej greznici RTVS.Drugorazredni sluzavec in žvepleni spadata dosmrtno na Dob.

  • FRANC3

   Nova, desna vlada, ki bo zaprla finančne pipice raznim kvazi umetnikom, kvazi neodvisnim novinarjem in medijem, kvazi humanitarcem in kvazi civilnim organizacijam. Vse našteto je samo prikrito izkoriščanje državne blagajne, ki ne prinese niti centa za dobrobit Slovenije.
   Vlada in parlament razpravlja o nebistvenih stvareh, bistvo pa zanemarja. Edina izjema je zdravstvo, a o njem samo razpravljajo, ukrenejo pa nič. Najprej bi morala sposobna vlada iz zdravstva nagnati vse tajkune in pijavke. V tej mali Sloveniji ima VSAKA bolnica svojo nabavno službo (enako kot Kardeljevi TOZD-i), namesto da bi imeli centralno nabavo, ki bi se lahko uspešno dogovarjala s proizvajalci in ne s posredniki. Javni razpisi naj bi bili naslovljeni na proizvajalce in ne na posrednike. Lep primer so žilne opornice: Na Finskem 128 €, v Sloveniji pa od 700 do 1.200 €.

 • DEATH TO COMMUNISM

  Turk je prvorazreden bebec. To je vse kar on je.

 • Mojca pokraculja

  “Arbitri so odločili da gre za majhen prekršek”?! No to je bistvo zadeve.
  Koliko ste jim primaknili za tako uslugo?! No to pa ni bistvo zadeve kajne. Samo naivneži lahko to verjamejo.

 • Franjo Trojner

  Gobčeva ni smela vprašat, pa tudi, če bi Türk ni imel kaj pamtnega za odgovoriti! Zakaj? Ja kaj pa naj pove? Da je izbral arbitra, ki se je izkazal za nenačelnega, vprašljivega in da, kot takratni predsednik države pri izbiri arbitra ni upošteval nobenih drugih kriterijev, kot osko strankarskih, ideoloških. Da, tudi Türk je kriv, da se je arbitraža nato čisto sfižila. Türk s prstom v interesu države ( Slovenija toži hrčke na sodišču EU) tudi ni mogel pokazati na cincajočega, neiskušenega takratnega predsednika vlade Cerarja in nesposobnega preveč brbljivega zunanjega ministra Rjavca, ki sta agentko Drenikovo in arbitra Sekolca nedvomno vzpodbujala k nedovoljeni komunikaciji. Tudi na nedvomno nesposobno Sovo Türk ni mogel direktno zvaliti krivdo, ker so za zares diletantski, naiven pristop k arbitraži krivi vsi skupaj, Türk, Cerar, Rjavec, Drenikova, Sekolec in Sova! ( Zanimivo bi bilo videti dosje Sekolca in Drenikove v arhivu Sove, še posebej tisti del predno sta bila izbrana za agentko in arbitra in tisti del po aferi veleTELEfonistov)
  Vsi ti danšnji cirkusantni poizkusi predsednika leve vlade Šarca, ko preko medijev blati vlado naših južnih sosedov, služi samo notranji politiki, poceni nabiranju točk pred EU volitvami, na dolgi rok nam bofo pa ti Šarčevi histerični, bombastični izpadi v zunanji politiki nedvomno škodovali.
  ZATO ŠE ENKRAT! NEUMNO je kriviti takratno hrvaško vlado ali hrvaško varnostno-obveščevalno službo SOA, za prisluškovanje naši strani! NEUMNO in zelo NAIVNO je misliti, da SOA ni koga iz naše strani pridobila na svojo stran, ma saj to je njena naloga, da ščitili interese svoje države in naroda!
  ( prisluškujejo nam tudi danes in mi njim )
  PRAVO VPRAŠANJE JE, zakaj je naš takratni političen vrh: Türk, Cerar, Rjavec in agencija Sova k arbitraži pristopila na tak zelo naiven, nestrokoven, nezakonit način?
  In zakaj nihče od odgovornih ni sodno odgovarjal za VELEizdajo SLOVENSKEGA NACIONALNEGA INTERESA???
  A je kdo izmeril nastalo škodo za našo državo? A se je kdo vprašal, kakšna bi bila razsodba tribunala, če te afere ne bi bilo?
  Kje bi bila meja na kopnem in morju??? Morda bi tudi Joras bil znotraj Slovenije in celotni Piranski zaliv naš!

 • Franjo Trojner

  Gobčeva ni smela vprašat, pa tudi, če bi Türk ni imel kaj pamtnega za odgovoriti! Zakaj? Ja kaj pa naj pove? Da je izbral arbitra, ki se je izkazal za nenačelnega, vprašljivega in da, kot takratni predsednik države pri izbiri arbitra ni upošteval nobenih drugih kriterijev, kot osko strankarskih, ideoloških. Da, tudi Türk je kriv, da se je arbitraža nato čisto sfižila. Türk s prstom v interesu države ( Slovenija toži hrčke na sodišču EU) tudi ni mogel pokazati na cincajočega, neiskušenega takratnega predsednika vlade Cerarja in nesposobnega preveč brbljivega zunanjega ministra Rjavca, ki sta agentko Drenikovo in arbitra Sekolca nedvomno vzpodbujala k nedovoljeni komunikaciji. Tudi na nedvomno nesposobno Sovo Türk ni mogel direktno zvaliti krivdo, ker so za zares diletantski, naiven pristop k arbitraži krivi vsi skupaj, Türk, Cerar, Rjavec, Drenikova, Sekolec in Sova! ( Zanimivo bi bilo videti dosje Sekolca in Drenikove v arhivu Sove, še posebej tisti del predno sta bila izbrana za agentko in arbitra in tisti del po aferi veleTELEfonistov)
  Vsi ti danšnji cirkusantni poizkusi predsednika leve vlade Šarca, ko preko medijev blati vlado naših južnih sosedov, služi samo notranji politiki, poceni nabiranju točk pred EU volitvami, na dolgi rok nam bofo pa ti Šarčevi histerični, bombastični izpadi v zunanji politiki nedvomno škodovali.
  ZATO ŠE ENKRAT! NEUMNO je kriviti takratno hrvaško vlado ali hrvaško varnostno-obveščevalno službo SOA, za prisluškovanje naši strani! NEUMNO in zelo NAIVNO je misliti, da SOA ni koga iz naše strani pridobila na svojo stran, ma saj to je njena naloga, da ščitili interese svoje države in naroda!
  ( prisluškujejo nam tudi danes in mi njim )
  PRAVO VPRAŠANJE JE, zakaj je naš takratni političen vrh: Türk, Cerar, Rjavec in agencija Sova k arbitraži pristopila na tak zelo naiven, nestrokoven, nezakonit način?
  In zakaj nihče od odgovornih ni sodno odgovarjal za VELEizdajo SLOVENSKEGA NACIONALNEGA INTERESA???
  A je kdo izmeril nastalo škodo za našo državo? A se je kdo vprašal, kakšna bi bila razsodba tribunala, če te afere ne bi bilo?
  Kje bi bila meja na kopnem in morju??? Morda bi tudi Joras bil znotraj Slovenije in celotni Piranski zaliv naš! Dosti je vprašanj na to temo, odgovorov pa od nikoder.

 • RATATA

  Tuerkova sluz naj se najprej opredeli do Velikovca

 • milanček

  zavedni Slovenci, treba bo narediti red v naši domovini!

 • Janez Kepic-Kern

  SE JE PA POSTARAL GOSPOD OZ. TOVARIŠ DR. D.T. !
  še 1x
  je kar pomembno.
  “POČELO JE, POČELO” – je vsem poznan rek iz ex YU.
  Upajmo, da se res začenja preobrat
  v večjo PRAVNO ENAKOST – PRED ZAKONOM V NAŠI R. SLOVENIJI.
  ŠE 1X MOJ SPODNJI ZAPIS.
  Ah seveda,
  tale vedno prilizujoče, narejeno prijazno smehljajoči se dr. D. TURK
  je
  na podoben “čuden” način verjetno vpleten – še v marsikaj.
  A s tem naj se ukvarjajo
  pooblaščeni državni organi.
  Jaz navajam le moje osebne vtise iz naključnih videnj- z njim.

  Ker sem kot ex OK knjižničar delal v centru LJUBLJANE – sem ga nehote
  kar pogosto srečeval na cestah centra LJ,
  ko je letal naokrog po centru LJ – po njegovih – Bogve kakšnih opravkih.
  Dr. TURK ima verjetno
  – kot vsi, ki so vpleteni v razne “čudne” zadeve – znano
  – t.i. PREGANJAVICO oz. “paranojo” – pač – zaradi verjetne vpletenosti v – “čudne” zadeve.
  Konkretni
  izraz take “preganjavice” pri dr. D. TURKU
  JE TISTO NJEGOVO STALNO PRISILJENO; NEPRISTNO – SMEHLJANJE”
  in pa to,
  da večiino ljudi, ki jih sreča na cesti,
  zlasti pa moške bolj “ODLOČNEGA VIDEZA” – kakršen sem videti – jaz J:K:K:
  – VEDNO NEZAUPLJIVO IN POZORNO – A Z MASKO NASMEHA NA OBRAZU –
  POZORNO
  POGLEDA – V OČI ! Čudna navada – mar ne?
  Jaz – kadar sem videl, da se mi približuje na cesti ta “čudni” dr. D Turk – sem vedno
  NAMENOMA VEDNO GLEDAL – MIMO NJEGA,
  KOT DA SPLOH VE VEM – KDO JE
  – on pa je pred srečanjem na cesti – z menoj :NAPETO POZORNO GLEDAL VAME
  z
  očitnim namenom: “KDO PA JE TA ODLOČNI TIP; ALI MI JE KAJ NEVAREN”?
  Tako
  je -pač – se zdi — vedenje t.i. paranoikov.
  NISEM VELIK POZNAVALEC PSIHOLOGIJE:

  Ob
  tej priliki
  ZARADI ZAŠČITE INTERESOV NAS POŠTENIH DAVKOPLAČEVALCEV
  OPOZARJAM tudi na področje,
  na katerem je zagotovo -VELIKO NEKOREKTNOSTI.
  Mislimna SPLOŠNO ZNANO
  NAJEMANJE
  POSLOVNIH PROSTOROV USTANOV DRŽAVNEGA IN JAVNEGA SEKTORJA
  V
  STAVBA; V PROSTORIH,
  ki so – LAST PRIVATNIH OSEB.
  Konkreten primer:
  Stavba ex HOTELA “MIKLIČ” OZ. DOMA EX JNA je zdaj HOTEL METROPOL.
  V
  tej isti stavbi ex HOTELA “MIKLIČ” -je zdaj nastanjeno
  tudi DRŽAVNO TOŽILSTVO R. SLOVENIJE, ki nekomu zagotovo – PLAČUJE NAJEMNINO.
  Komu
  jaz osebno seveda – NE VEM.
  Osebno
  PA SEM POZNAL PO 2. VOJNI RAZLAŠČENE PRVOTNE LASTNIKE
  — člane družine – MIKLIČ.
  Bili so moji sosedi v Kranju: gospod Miklič, njegova žena profesorica, hči, sin in en handikapiran sin.
  Kdo
  in če so člani te družine – še sedanji lastniki
  – stavbe ex HOTELA ” MIKLIČ” v LJ – seveda ne vem.
  Opozarjam
  samo, da je ravno na področju
  NAJEMANJA POSLOVNIH PROSTOROV ZA DRŽAVNE IN JAVNE USTANOVE, LASTNIKI TEH PROSTOROV PA SO — PRIVAT LJUDJE … !
  DA
  JE NA TEM PODROČJU NAJEMNIN,
  K JIH PLAČUJE DRŽAVA, OBČINE ITD.
  OZ. VSI MI DAVKOPLAČEVALCI – lahko “na delu” zelo veliko – “NEKOREKTNIH DOGAJANJ”
  Kako
  je to na konkretnem primeru – ex “HOTELA MIKLIČ”
  seveda jaz osebno- Janez K. Kern – sploh ne vem.
  Le spomnil sem se tega primera,
  ker
  se je gospa MIKLIČ, žena tega dr. D. Turka – pač pisala tako.
  Če pa je mora solastnica tiste stavbe – pa seveda
  – TUDI
  – SPLOH – NE VEM.
  Le moja aluzija – pač – zvezi s “čudnim” dr. D. TURKOM.
  NIČ NE TRDIM, DA JE KARKOLI Z NAJEMOM PROSTOROV
  – ZA TOŽILSTVO R.S.
  V EX “HOTELU MIKLIČ” – KARKOLI -NAROBE. Pač. L.r. Janez K. KERN KOMENDA

 • marker

  Vsa vprašanja so bila že določena pred oddajo. Če bi bilo vprašanje o povezavi arbitra z ex predsednikom, oddaje ne bi bilo.

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
  POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO (državo), ne kot PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”, “nogomet krade” … in kar je še POTURJENIH bulšitizmov, ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti imajo +90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji), naselil v oprane glavice OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne? Sledimo? MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO. Medtem pa OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI, ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo … in DELA drugače kot MESSI, in sicer NA NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isti klub”, “vsi igrajo za isto državo” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA, ali pa “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo, rajcajo jih kurbice, kar je v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST; poštene kurbice so POŠTENE DELAVKE, ti pošteno plačaš, one ti nudijo spolne storitve, za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERČINA in KURBETIN, ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo vašo kulturo, v zameno pa vam nudijo storitev: “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”, skratka NISO VSI ISTI – osel v Lipici NI LIPIŠKI KONJ, ni LIPICANAC nje.
   ŠARAC ni slovenski premier, je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI FEJKpremier v Sloveniji, je nastopljena pi-ar mekanocurna lutka, ki pred kamerami svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. Vsi KOMINTERNOVCI in njihovi SERBUSI=hlapci so:
   –MURGL-srborvackoJUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji … oz. s starimi imeni: babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   • Get Smart

    Samo v primeru NEDOKONČANIH »Stožic« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila 220 MILIJONOV € za projekt, ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo 40 milijonov €, in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje, MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov, najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL ampak jih je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost.«
    ———
    Za koga dela »socialno ozaveščeno« MURGL JUGOKOMI govno? Kaj odmeva v Stošcah?
    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM … vsi ti »-izmi« so t. i. POPULISTIČNE floskule, vse po vrsti so tvorbe kaviaržido KOMINTERNE = SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.
     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21 = FORUM 21 je MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVILA naropala v Sloveniji, predsednik pa je tovariš Milan KUćAN, ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije, ki so ga uradno preimenovali v LDS.
     DeSUS Levica SABratuške SD ŠARAC … in Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški LDS i tako dalje do tokija, so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur (KPJ + SKOJ), ki je dejansko ENA = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

     Pamet v glavo.

 • montyamp

  Zato plačujem HANZA-KURBENHAUS CENZURA IN LAŽI NA POLOŽNICE , da lahko tole udbovsko sluz vabijo v prostore anonimnih alkoholikov .???

 • Janez Kepic-Kern

  ZATO PA JAZ
  NIMAM NAROČENE – RTV SLO – ŽE ETA.
  Zaradi tako nekvalitetno izvedenih – ” ha, ha – informatvnih oddaj “!
  Brez povezave z dr. D. TURKOM
  spodaj ponavljam tudi s strani “nebodigatreba” IZTOKA PUŠNIKA
  POHVALJENO serijo mojih
  LITERARNIH – ŠAL.
  Iztok Pušnik ke rekel, da ti sestanki potekajo – TOČNO TAKO
  KOT SEM JAZ ZAPISAL. Iztok je dodal še, da mu je skoraj
  “VAMP POČIL OD KROHOTANJA” ob branju – mojih spodnjih – ŠAL.
  Vredno branja – torej !
  ŠALA
  LITERARNA ŠALA, v 5 delih
  BREZ POVEZAVE Z G. DAMIRJEM Č.
  “ŽAL NAŠI
  EX KP, ZK PROVOKATORČKI” – SO – BOGVE – ČIGAVI !

  ŠE 1X
  PONATIS
  POHVALJENE MOJE ŠALE

  PODOBNOST S
  KONKRETNIMI OSEBAMI – JE NAKLJUČNA
  Nobene od nastopajočih oseb – osebno ne poznam,
  niti bi jih ne hotel – poznati, avtor Janez Kepic-Kern KOMENDA

  ŠALA
  1.DEL.
  NAJNOVEJŠI SESTANEK , april 2019
  – “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev na tem OK portalu NOVE24TV.
  V
  “PARLAMENTU-pubu” na ŠUBIČEVI v centru LJUBLJANE, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

  Mentor “žal naših” ex KP, ZK provokatorjev – imenovan
  “PLAŠČEK”,
  ker je vedno v nobel usnjenem plašču, da se oči od ostalih provokatorjev, ki so videti – bolj kot klošarji,
  “PLAŠČEK”
  pije sok in govori LILI PILIJU, ki pije PIVO +ŠNOPS
  “Oh LILI PILI
  – jaz bi najraje dal kar ODPOVED našim ex KP, ZK šefom: nobene reči več ne razumem,
  pa bojim se, da me ne bi naši “šefi” kar “pospravili”, ker preveč vem”
  “LILI PILI”
  pomirjujoče reče:
  ” ah, dej no, ne sekirej se, ne brihtej se s problemi šefov. Enostavn kt pasulj – nardiš – to – kar hočejo.
  Pa nehej pit sok, raj PIJ – PIR PA ŠNOPS – tko kt jest ! A ne vidš, kuko lepe “ŠNOPS RJAVE BARVE SEM” – še sončt se mi ni treba.
  Sploh pa z mano se ti “PLAŠČEK” nič ne brihtej – jest nisem zahteven.
  BOM NAPISOV VSE KR BOŠ HOTU – SAM TOLK M PAČEJTE, DE BOM MU ZA PIR PA ŠNOPS”.
  “PLAŠČEK”
  reče”
  “JA NAJBRŽ IMAŠ PRAV – “LILI PILI” – DA JE TREBA KAR NADALJEVAT S PROVOCIRANJEM “JANŠISTOV” NE GLEDE NA VSE – KAR SE DOGAJA.
  Ti kar pij – kar hočeš, jaz – bom kar sok pil – še naprej.
  Me pa skrbi, da nas bojo naši “šefi” kar naenkrat – nehal plačvat”..
  V
  “PARLAMENT-pub” – vstopi večji, trebušast precej mlahav dede pri cca 60 letih,
  ki vedno drži odprta šobasta usta – imenovan “ŠOBCA”, ki
  “ŠOBCA”
  se zadere:
  “DELU – ČAST IN – OBLAST” ! In se “utrgano zareži . L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  se bo nadaljevalo.

  ŠE. 2. DEL
  ŠALA
  2.del
  NAJNOVEJŠEGA, april 2019 – SESTANKA “ŽAL NAŠIH” ex KP, ZK provokatorjev
  V
  “PARLAMENT-pubu” na ŠUBIČEVI v centru LJUBLJANE, pri PARLAMENTU R. Slovenije.

  “ŠOBCA” se gladi po trebuhu in se reži v resneža “PLAŠČKA” in “LILI PILI” ja:
  “Kva pa je z vama, da sta tko resna.
  A nista dons še nć jedla pa pila. Jest kot se vid po mojem trbuhu rad jem pa pijem. Moram pa rečt, DA DELAM PA NE PRAV DOST. Mislm, da je dost, če kdaj pa kdaj reklamo za parolo naših ta starih delam
  “DELU ČAST IN OBLAST” Se razume – OBLAST imam sevede rajš – kukr pa – DELO.”
  “LILI PILI”
  znerviran reče:
  ” Ja ŠOBCA” manj govor, saj vsi vemo, DA TI ŠE NKOL U TVOJMU ŽIVLEN NIS RESN – DELOV”
  Si pač, “partijsko dete” iz TITO kaste ”
  V
  “PARLAMENT- pub” vstopijo
  “RDEČI BALON”, , nov provokator “IVO” in “JANEZ CEPEC”.
  Se
  “RDEČI BALON”
  dramatično zadere:
  ” Žalostna novica – a ne veste – naš
  “DUHEC”
  se je – OBESU – resno je MRTEV.
  Za NOGE se je – OBESU – en čas se je matrov – POL JE PA – KAR – UMRU. Mal pobrcov, pa UMRU.”.
  VSI
  SE POKRIŽAJO –
  “LILI PILI” pa vpraša: “JA ZAKUGA – SE JE PA ZA NOGE – OBESU”
  “SEJ – DUHEC – NI BIL NORMAL, AMPAK ZA – NOGE – SE OBEST – TO TUD NI NORMAL”
  Reče
  “RDEČI BALON” : ” ja ne vem točn, ampak zadnje dneve jje res postajal grozn ZLOBEN.
  ZLOBEN celo do ene OK ženske in mami s TV – drugi so DUHCA začel zmerjat, da je kukr
  EN ” FAŠIST”
  In “DUHEC” zmešan in pokvarjen kot je bil- je kar začel verjet, DA JE
  RES – FAŠIST :
  hotel je umret kot tisti BENITO M. iz Italije, ki so ga OBESILI ZA NOGE”.
  Pa
  se je DUHEC – obesu za noge, en čas je še mal MIGOV, POL JE PA KAR – OBVISU”
  VSI
  SE POKRIŽAJO IN REČEJO: “je bil res pokvarjen ni ga škoda.”
  “RDEČI BALON” reče:
  “sem prpelov novga ex KP, ZK provokatorja – KULTURNIK – “IVO” – je to. ”
  Kulturnik
  “IVO” reče:
  “VAM BOM V VELIKO – POMOČ – BOMO TUDI KAKŠNE “STALIN, TITO” pesmi PELI”
  SE
  ” JANEZ CEPEC”
  zareži in reče”: AH DEJ GA NO SEKLAT – PEJT TI MAU -U BEGNE ! Kdo bo pa tebe poslušov?
  ” TI
  S ČIST PODOBEN – LMŠ Marjanu.
  BI BLO BOL – ČE BI “SERPENTINŠEK – OSTOV.
  BI
  MU SAJ – POLNO DVORANO: tko ma pa kongres LMŠ – v napol PRAZN DVORAN”.
  Novi
  provokator ” IVO” reče :”NEHAJ ŽALIT MENE IN MOJE TITO, STALIN PESMI”
  Mentor
  “PLAŠČEK”:” reče:
  UMIRITE SE,
  POLITIČNA SITUACIJA ZA NAS EX KP, ZK – JE SLABA.” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  2.del
  se bo nadaljevalo

  ŠALA
  3. del.
  s SESTANKA “APRIL 2019” “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev s tega OK E- PORTALA NOVE24TV.
  Kraj sestanka: lokal
  “PARLAMENT-pub” ba ŠUBIČEVI V LJ, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

  Mentor ex KP, ZK provokatorčkov v usnjenem plaščku
  “PLAŠČEK”
  resno reče: “Nehajmo se prepirati in žaliti drug drugega. ZA NAS EX KP, ZK LJUDI – JE VEDNO SLABŠE.
  Ne zafrkavajte se,
  jaz sem že čisto na koncu z živci, bom dal ODPOVED, kot ZDRAVNIKI – pa boste VI – NA CESTI:.
  a CESTI boste. In brez DENARJA:

  ŠOBCA – se veselo in utrgano ZAREŽI in reče:
  “AH, DAJ NO NE DRAMATIZIRAJ – “PLAŠČEK”. Čisto OK nam gre – poglej, kako je moj TREBUH LEPO OKROGEL.
  Zmeraj imam denar – pa ne delam drugega – kot da včasih nosim napis”
  ” DELU – ČAST IN OBLAST”.
  Jest delam ne dosti, rad jem pa spim. NAJRAJŠ – IMAM PA – O B L A S T”.
  Malo letam po LJUBLJAN, povezujem ljudi, k res so “OBLAST” – PA DOBR ŽIVIM.
  Ne begaj teh revčkov – MI ŠE ZMEREJ SMO – OBLAST ! Tko kt za časa mojga fotra.

  Nas pa ljudi iz ex YU – pa RUSOV – JE VEČ KT STO MILJONOV,
  100milionov. Kaj bo tistih par SDSOVCE – PROTI NAM !.

  Reče
  “PLAŠČEK”:
  ” TO ŽE, AMPAK NAŠI EX KP, ZK “ŠEFI” SE ZAPLETAJO V VE HUJŠE – AFERE.
  OKOLI
  ARBITRAŽE S HR,, OKOLI ODTEKANJA DENARJA IZ ZDRAVSTVA,
  “SV” JE NEZADOVOLJNA itd.
  Zadnjič mi je “LEPOFRIZURNI NAŠ ŠEF”
  rekel, da se boji, da ga bojo na PREISKOVALKO PARLAMENTA – poklical !
  Je
  rekel “LEPOFRIZURNI” naš ŠEF,
  da bi kar šel – KAM V TUJINO: a da je prestar za to in da ne zna – nobenih – jezikov”
  Reče
  ” ŠOBCA” : ” a res. A to da ti je rekel?. Kam bo pa šu. Pa menda ja ne u Moskvo. Jest ke – že ne grem. Je tam mraz, pa tiste LITVINENKO pijače imajo. Ampak zapore pa kakšne gulage – še zmer – tud najbrž. Ruse mam rad kot zavezniike, ampak v Moskvo – pa ne grem”
  Se
  JANEZ CEPEC oglasi: ” Veš kuga ti- “ŠOBCA” – te v Mosvo tud noben ne vabi. Kwa pa nej u Rusiji s tabo? Za OLIGARHA si preveč prazne glave, pa preslabo zgledaš. Za u gulag – pa tko nis _ KER DELAT NE ZNAŠ PA NE MORŠ.
  Pejt ti mau u BEGNE – “ŠOBCA”..
  Reče
  “LILI PILI” : ja verjamem, da gre našim šefom že tud bolj slabo. In da “LEPOFRIZURN” – cvili !
  Ampak, saj jest nočem, da mi dajejo – velik denarja. Tolk nej mi dajo, DA BOM MU ZA _ ŠIR pa ŠNOPS -nej mi dnarja dajo- pa bom jest _ ČIST ZADOVOLN:
  A NE VIDTE KAKO LEPO, ŠNOPS RJAVO BARVO IMAM. Še sončit se mi ni treba”
  Se
  JANEZ CEPEC
  se zadere na “LILI PILIJA”:
  “LILI PILI – ti s en BUTL, PEJT TI MAU U BEGNE: Šnops rjava barva pride – OD CIROZE JETER. Kdo te bo pa zdravu?
  Noben – DOHTARJI BOJO ŠTRAJKAL, a ne veš? Dajejo ODPOVEDI. BUNKSL – PEJT U BEGNE”
  “LILI PILI” – le zamahne z roko in reče:
  “Ti JANEZ CEPEC – si pa res en CEPEC.
  Sej men je zarad zdravnikov, zarad NAŠIH DOHTARJEV – VSEEN !.

  Vsi vemo, da je MATILDA – NEJBOLŠ -DOHTARCA. A ne?” L.r. Janez K. KERN KOMENDA
  p.s.
  KONEC ŠALE
  3. del.
  se bo nadaljevalo

  ŠALA
  4.. del.
  s SESTANKA “APRIL 2019” “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev s tega OK E- PORTALA NOVE24TV.
  Kraj sestanka: lokal
  “PARLAMENT-pub” ba ŠUBIČEVI V LJ, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

  Mentor ex KP, ZK provokatorčkov v usnjenem plaščku
  “PLAŠČEK”
  resno reče:
  “nehajmo se prepirati in žaliti drug drugega. ZA NAS EX KP, ZK LJUDI – JE VEDNO SLABŠE.
  Ne zafrkavajte se,
  -jaz sem že čisto na koncu z živci,
  – bom dal ODPOVED, kot ZDRAVNIKI – pa boste VI – NA CESTI:.
  Na CESTI boste. In brez DENARJA:
  Vedeti morate naslednje:
  V FOND
  IZ KATEREGA SEM PLAČEVAN
  . JAZ “PLAŠČEK” – vaš mentor in
  – VI – KI NAJ BI BILI PROVOKATORJI – ZA ZAŠČITO INTERESOV NAŠIH EX KP,ZK LJUDI
  vplačujejo
  ex KP,ZK in podobno profilirani ljudje – KI SPLOH IMAJO DOVOLJ DENARJA IN INTERESA, DA
  – SPLOH – PLAČUJEJO – EVRE – ZA
  – mene “PLAŠČKA” , vašega mentorja
  in za vas ex KP, ZK BRANITELJE IN NAPADALCE – na tiste, ki so ex KP, ZK-jem nenaklonjeni !
  A razumete ?
  “LILI PILI”
  reče:
  ” jest nč ne razumem, niti nočem -nč – razumet. “PLAŠČEK” – TI MEN DEJ SAMO JASNA NAVODILA
  – KWA NEJ PIŠEM – PA BOM PISOV – TKO KT VI HOČTE.
  Men gre
  samo za to, DA MI DASTE TOLK DNARJA, DE BOM MU ZA
  – PIR PA ŠNOPS
  – kolkr ga morem jest – spit: cirka 10 PIROV in ! LITER ŠNOPSA na DAN.
  Se
  “PLAŠČEK” pokriža in reče:
  “LILI PILI – OK sva zmenjena – ampak vsak dan mraš napisati in objavit
  – VSAJ 100 E- POSTOV , ki bodo “sovražni” do SDS in do J. JANŠE”.
  “LILI PILI”
  rečr: ” Zmenjen. Bom delov – križce,- za vsak post enga. K sem že zlo pjan – pozabm štet – pišem a še lahko.
  Dnar mi pa nakazuj nejbol vsak pondeljk zjutrej – takrat sm trezem. Vse naenkrat 1x v mescu mi raj ne nakazuj, ker bom vse kuj zapiv, poj bom pa cel mesec brez dnarja pa brez pjače”
  Reče
  “PLAŠČEK” : Prav, zmenjeno.
  ZAPOMNI SI – 100 POSTOV NA DAN – JE TVOJA NORMA”
  Eeče
  še “JANEZ CEPEC”: ” BUNKSLA – PEJTA MAU U “BEGNE”. L.-r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE.
  4. del
  se nadaljuje.

  ŠE 5., KONČNI DEL ŠALE
  O SESTANKU V – PARLAMENT – pubu.
  ŠALA
  5… del.
  s SESTANKA “APRIL 2019” “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev s tega OK E- PORTALA NOVE24TV.
  Kraj sestanka: lokal
  “PARLAMENT-pub” ba ŠUBIČEVI V LJ, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

  Mentor ex KP, ZK provokatorčkov v usnjenem plaščku
  “PLAŠČEK”
  resno reče”
  ” no z “LILI PILIJEM” sem se dogovoril – velja najin dogovor – do preklica, a ne LILI PILI”?
  Flegma reče
  “LILI PILI”:
  ” seveda, do preklica. Jaz ne bom dolgo. Me pogosto Matilda otipava, šlata – a sem že za na un svet – al še nisem. MATILDA JE TA BOL DOHTARCA”.
  Mentor
  “PLAŠČEK” še reče:
  ” Nič vam ne morem obljubiti. NAŠI PLAČNIKI IN ŠEFI SO TA ČAS -V KRIZI : pod hudim pritiskom javnosti
  – zaradi arbitraže s HR,
  – zaradi vmešanosti v zdravstvo, v NLB …. ITD. Da vam ne razlagam.
  TUDI VI
  Z VAŠIMI PROVOKACIJAMI JIH NE MORETE REŠITI. Če jih bojo –
  – NAŠEGA LEPPO-FRIZURNEGA ŠEFA – poklicali na
  PREISKOVALNO KOMISIJO V Parlament – ga – PAČ BODO, BO PAČ – MORAL ITI !
  Jaz
  vaš mentor “PLAŠČEK
  SEM GLEDE TEGA – BREZ MOČI.
  Za en čas bom – PONIKNIL, NE IŠČITE ME ! Znajdite se – VSAK PO SVOJE.
  Se
  vidimo – čr se vidimo . ČE VAS BOM RABIL – VAS BOM – POKLICAL.
  Ostanite – v cvetju
  – ROŽE SI PA SAMI KUPITE”.
  In
  “PLAŠČEK” – se napoti – proti izhodu iz “PARLAMENT-puba”
  !RDEČI
  BALON”
  jezno reče:” Ma, nej gre “PLAŠČEK” – k vragu.
  Je res najbolje,
  DA NEHAM S PROVOCIRANJEM – JANŠISTOV, SDS – če ne se bom -ŠE RAZPOČU”.
  “dENARJA NI BLO tkoaltko – skor nič.
  LE VELIK – BREZ VEZE PREPIRANJ, PSOVK – PA TAKE REČI”
  “BOM
  JAZ “RDEČI BALON”
  USTANOVU SVOJO

  STRANKO
  ” Š M A R N I C A”,

  za tiste iz ex KP; ZK strank, KI RADI PIJEJO – ALKO – SEVEDE:
  Moja stranka bo MNOŽIČNA
  _ je ljubiteljev alko pijač v SLOVENIJI – VELIKO !
  Abstinentov
  – SPLOH NE BOM VČLANJEVAL. Nealkoholoki – so tečnobe.
  Za maskoto
  stranke “ŠMARNICA” – bo moja koza JULIKA ! Je OK – lepa KOZA.
  Nš ozdrav pa bo:
  “ŠMARNICA – JE VEČNA”
  še
  “ŠOBCA” – je ves navdušen in
  reče: ” SE BOM KUJ V TVOJO STRANKO VČLANIL – V “ŠMARNICO”
  Tudi jest ga rad pijem. NAS PA RUSOV – BO – 100 MILIONOV – V “ŠMARNICI”
  Se bomo drli:
  “DELU ČAST IN OBLAST – PA ŠMARNICA JE – VEČNA”
  Le
  debelo gleda ex kolege
  – JANEZ CEPEC in reče:
  ” VI STE ENI – BUTLI, . Dost vas mam.
  Jaz grem k OK J. JANŠI
  – ON JE VSAJ EN TAK – OK, NORMAL – DEDEC
  Z OTROKI IN OK ŽENO, ZDRAVNICO
  in
  v OK stranko SDS.
  vi pa
  – vi pa – ” gobe pijanske, zmešane”
  že enkrat – PEJTE VSI SKUP – U – KE – U “BEGNE”. L.r. Janez K. KERN KOMENDA
  P:s.

  ŠMARNICA, TRTA
  https://sl.wikipedia.org/wi

  KOZA – JULIKA
  https://www.google.com/sear

  KONEC 5. dela ŠALE
  o sestanku v Parlament-pubu.
  PODOBNOST Z REALNIMI OSEBAMI JE NAKLJUČNA.

 • Mavra

  Po letih analiziranja poročil uradnih medijev, tuhtanju in kombiniranju sem označil tri člane post-kučanovske nomenclature:
  Danilo Turk
  Violeta Bulc
  Igor Šoltes

 • Imperial Commando

  PRISTRANSKO

  S TANJO GOBEC

 • Janez Kepic-Kern

  SE JE PA POSTARAL – ta – GOSPOD OZ. TOVARIŠ DR. D.T. !
  še 1x
  je kar pomembno.
  “POČELO JE, POČELO” – je vsem poznan rek iz ex YU.
  Upajmo, da se res začenja preobrat
  v večjo PRAVNO ENAKOST – PRED ZAKONOM V NAŠI R. SLOVENIJI.
  ŠE 1X MOJ SPODNJI ZAPIS.
  Ah seveda,
  tale vedno prilizujoče, narejeno prijazno smehljajoči se dr. D. TURK
  je
  na podoben “čuden” način verjetno vpleten – še v marsikaj.
  A s tem naj se ukvarjajo
  pooblaščeni državni organi.
  Jaz navajam le moje osebne vtise iz naključnih videnj- z njim.

  Ker sem kot ex OK knjižničar delal v centru LJUBLJANE – sem ga nehote
  kar pogosto srečeval na cestah centra LJ,
  ko je letal naokrog po centru LJ – po njegovih – Bogve kakšnih opravkih.
  Dr. TURK ima verjetno
  – kot vsi, ki so vpleteni v razne “čudne” zadeve – znano
  – t.i. PREGANJAVICO oz. “paranojo” – pač – zaradi verjetne vpletenosti v – “čudne” zadeve.
  Konkretni
  izraz take “preganjavice” pri dr. D. TURKU
  JE TISTO NJEGOVO STALNO PRISILJENO; NEPRISTNO – SMEHLJANJE”
  in pa to,
  da večiino ljudi, ki jih sreča na cesti,
  zlasti pa moške bolj “ODLOČNEGA VIDEZA” – kakršen sem videti – jaz J:K:K:
  – VEDNO NEZAUPLJIVO IN POZORNO – A Z MASKO NASMEHA NA OBRAZU –
  POZORNO
  POGLEDA – V OČI ! Čudna navada – mar ne?
  Jaz – kadar sem videl, da se mi približuje na cesti ta “čudni” dr. D Turk – sem vedno
  NAMENOMA VEDNO GLEDAL – MIMO NJEGA,
  KOT DA SPLOH VE VEM – KDO JE
  – on pa je pred srečanjem na cesti – z menoj :NAPETO POZORNO GLEDAL VAME
  z
  očitnim namenom: “KDO PA JE TA ODLOČNI TIP; ALI MI JE KAJ NEVAREN”?
  Tako
  je -pač – se zdi — vedenje t.i. paranoikov.
  NISEM VELIK POZNAVALEC PSIHOLOGIJE:

  Ob
  tej priliki
  ZARADI ZAŠČITE INTERESOV NAS POŠTENIH DAVKOPLAČEVALCEV
  OPOZARJAM tudi na področje,
  na katerem je zagotovo -VELIKO NEKOREKTNOSTI.
  Mislimna SPLOŠNO ZNANO
  NAJEMANJE
  POSLOVNIH PROSTOROV USTANOV DRŽAVNEGA IN JAVNEGA SEKTORJA
  V
  STAVBA; V PROSTORIH,
  ki so – LAST PRIVATNIH OSEB.
  Konkreten primer:
  Stavba ex HOTELA “MIKLIČ” OZ. DOMA EX JNA je zdaj HOTEL METROPOL.
  V
  tej isti stavbi ex HOTELA “MIKLIČ” -je zdaj nastanjeno
  tudi DRŽAVNO TOŽILSTVO R. SLOVENIJE, ki nekomu zagotovo – PLAČUJE NAJEMNINO.
  Komu
  jaz osebno seveda – NE VEM.
  Osebno
  PA SEM POZNAL PO 2. VOJNI RAZLAŠČENE PRVOTNE LASTNIKE
  — člane družine – MIKLIČ.
  Bili so moji sosedi v Kranju: gospod Miklič, njegova žena profesorica, hči, sin in en handikapiran sin.
  Kdo
  in če so člani te družine – še sedanji lastniki
  – stavbe ex HOTELA ” MIKLIČ” v LJ – seveda ne vem.
  Opozarjam
  samo, da je ravno na področju
  NAJEMANJA POSLOVNIH PROSTOROV ZA DRŽAVNE IN JAVNE USTANOVE, LASTNIKI TEH PROSTOROV PA SO — PRIVAT LJUDJE … !
  DA
  JE NA TEM PODROČJU NAJEMNIN,
  K JIH PLAČUJE DRŽAVA, OBČINE ITD.
  OZ. VSI MI DAVKOPLAČEVALCI – lahko “na delu” zelo veliko – “NEKOREKTNIH DOGAJANJ”
  Kako
  je to na konkretnem primeru – ex “HOTELA MIKLIČ”
  seveda jaz osebno- Janez K. Kern – sploh ne vem.
  Le spomnil sem se tega primera,
  ker
  se je gospa MIKLIČ, žena tega dr. D. Turka – pač pisala tako.
  Če pa je mora solastnica tiste stavbe – pa seveda
  – TUDI
  – SPLOH – NE VEM.
  Le moja aluzija – pač – zvezi s “čudnim” dr. D. TURKOM.
  NIČ NE TRDIM, DA JE KARKOLI Z NAJEMOM PROSTOROV
  – ZA TOŽILSTVO R.S.
  V EX “HOTELU MIKLIČ” – KARKOLI -NAROBE. Pač. L.r. Janez K. KERN KOMENDA

 • xtc

  Balkanc Tuerek lače,kot vsi že vemo je ravno on sforsiral svojega Udbo tovariša namesto Petriča.
  In nenazadnje,kot se vse bolj ugotavlja je Šarec očitno s svojo “zrežirano” afero zatefnil štrik sebi in muriju okrog vratu zadeve pa postajajo neprijetne tudi za Pop tv in Ehjavca,Drenikovo,Sekolca in Tuereka,ki je ravnal v nasprotju z interesi SLo.

 • Janez Kepic-Kern

  No, verjetno veliko državljanov,
  nas Slovencev pričakuje podobno kot jaz,
  da se bosta obadva ta dva prav nenavadna “doktorja”
  pač
  ZNAŠLA PRED PREISKOVALNO KOMISIJO NAŠE DRŽAVE R. SLOVENIJE.
  Ali
  pričakujem-o – PREVEČ ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENFA

 • Princ Divjak

  povabite ga na nova24 pa vprašajte kaj bi radi vedeli ne pa da samo jamrate in pluvate po vseh..kalimeroti

  • Janez Kepic-Kern

   HA, HA, precenjuješ pogum tega gospoda, pardon – tovariša. Se zdi. Ti ga pripravi do tega, da bo prišel na Novo 24TV. “ L. r JANEZ K. K. KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  “GOSPODIČNA VESTE, JAZ SEM ZELO SRAMEŻLJIV. NE ME PROSIM VPRAŠEVATI O DR. SEKOLCU. Lahko še zardim, pa sebo to videlo na TV”
  “ Ne bom tega vpraševala. Nič o dr. Sekolcu
  obljubim, bom pridna”
  “Potem naj pa priżgejo kamere” L. r. Janez K. Kern KOMENDA
  P. s.
  KONEC ŠALE