Sanjski posel kmetijske ministrice Aleksandre Pivec! Kasirala kot državna sekretarka 70 tisoč evrov, zadnjo tranšo prejela že kot ministrica!

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec (twitter)

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec (twitter)

To je možno samo v Sloveniji. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, je v vlogi državne sekretarke na uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu zaslužila 70 tisoč evrov bruto v sumljivem projektu “Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo za trajnostni turizem SRIPT”. Svoj zaslužek si je prislužila zgolj na osnovi “ustnega sodelovanja”. Okrog projekta pa se gibljejo sama sumljiva in sporna imena iz bazena SMC, ki so za projekt v vrednosti 624.984 evrov “upravičenih stroškov” sedaj dobili izplačano polovico zneska. Ali bo zaradi očitnih dokazov kmetijska ministrica podala odstopno izjavo?

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je naslednja na spisku, ki se bo morala posloviti od svojega ministrskega stolčka. Znašla se je v sila neprijetni aferi zaradi sodelovanja v projektu “Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo za trajnostni turizem SRIPT”. V dveh letih projekta je zaslužila kar 70 tisoč evrov bruto. Svoj zaslužek si je prislužila samo na podlagi “ustnega sodelovanja“. Najbolj bizarno in čudno je predvsem to, da je vse zneske dobila takrat še v vlogi državne sekretarke urada za Slovence v zamejstvu in po svetu. Najhuje pa je, da je svoje zadnje nakazilo iz projekta dobila 11. decembra 2018, ko je že opravljala vlogo kmetijske ministrice.

Projekt SRIPT je sumljiv že od začetka delovanja, saj so glavni igralci v projektu same sumljive osebe iz političnega bazena SMC. Po poročanju Požareporta so v projektu imeli glavno besedo bivša padla ministrica za izobraževanje v Cerarjevi vladi Klavdija (Markež) Perger, mariborska odvetnica Nina Brumen ter njen mož Boštjan Brumen, nekdanji sporni tajnik Univerze v Mariboru in “turistični dekan iz Brežic”, znan po sojenju zaradi ponareditve poslovnih listin, težkih 300 tisoč evrov.

Klavdija Perger (ex Markež) je morala odstopiti z mesta ministrice za izobraževanje le po nekaj dneh, ko so ugotovili, da je njej magisterij plagiat. (Foto: STA)

Vendar pri nas ni nobenih naključjih, saj je v odvetniški pisarni Nine Brumen zaposlena Mojca Stropnik, partnerka zunanjega ministra in padlega predsednika vlade in SMC Mira Cerarja. Vodja projekta je bila Klavdija Perger v vlogi direktorice Turistično gostinske zbornice Slovenije. Nina Brumen je za omenjeno združenje sestavila pravno mnenje glede dokazanih očitkov v projektu SRIPT. Vendar je aktivna vloga Brumnove toliko bolj očitna, saj je glavni zmagovalec njen mož Boštjan Brumen, ki je v projektu SRIPT zaslužil 150 tisoč evrov.

Ministrica plava v 70 tisoč evrov vrednem honorarju, medtem pa njena volilna baza mora preživeti z 25o evri na mesec
Afera je zopet zatresla Šarčevo vlado. Vsi glavni akterji, od predsednika vlade Marjana Šarca do predsednika DeSUS Karla Erjavca in ministrice, so zaviti v molk. Vendar imamo samo eno vprašanje za predsednika DeSUS Karla Erjavca: kako lahko razloži svoji upokojenski populaciji, ki mora preživeti tudi z 250 evri na mesec, da je ministrica zaslužila 70 tisoč evrov bruto za “ustno sodelovanje”? Škandal, kjer se je znova pojavila vloga elitnih prvorazrednih uradnikov, profesorjev in državnih sekretarjev v namišljenih projektih za izčrpavanje slovenskega in evropskega proračuna. Razumi, kdor more.

Luka Perš

 

 • xtc

  Dejstvo je tako,ko si državni uslužbenec,si lahko samo to in nič drugega noben SP nobenega DOO,mnenja in ekspertize lahko pišeš ,a gredo v blagajno ali univerze ali države.

  • Andrej

   Ampak, bodo rekli, da si je proračun opomogel za DDV.

 • Laž ima kratke noge.

  Kwa pizdite, usta ma prav fajn, sigurno si je zaslužila, če je z usti garala

 • karpelec

  Jezus, Jezus, vse kar pogledaš pod lupo vse sama gniloba, a je sploh kaj še zdavega?

  • Andrej

   Je, SDS.

 • resnicaboli

  Koliko je takšnih?? ki si tako polnijo žepe narod je pa tiho.

 • VERZIFIKATOR

  Sandra Ex. Markež

  TALE NAVEZA

  Tale ptujska kaže se naveza,
  blond lasje, pogled precej odsoten,
  da zgrešen je cilj, v celoti zmoten,
  ko punčara takšna v prazno dreza.

  Dve punčari sta, zelo podobni,
  pa en sam projekt enake baže,
  slika in številka pač ne laže,
  v vlogi znašli sta se neudobni.

  Ena je priimek spremenila,
  druga še ne ve, kam naj se skrije,
  dejstvo je, da okrog njiju gnije,
  joj, Narava, kaj si nam rodila!

  Tale je naveza nekoristna,
  stvar v celoti vsa ponarejena,
  ena in pa druga izgubljena,
  je blondinka, a še to nepristna.

  • Vera

   Ministrica je rojena na Kogu občina Ormož, za Markeževo(bivšo ministrico) mi ni znano.

   • VERZIFIKATOR

    Čurinova vnukinja.

 • Jan Kovalski

  Svoj zaslužek si je prislužila zgolj na osnovi “ustnega sodelovanja”?
  To je bila pa draga kurbarija, ki se začne na fa… in konča na 70.000€

  • Amerikanc

   Draga kurbarija za državo, ampak inštruktorja ni nič koštalo; “ustno je sodeloval” na naše stroške.S to blonđo bi se tudi jaz upal “ustno sodelovati”, za razliko od marsikatere stare partijke.

 • montyamp

  Zato so komunisti med WW2 bežali v gozdove , da lahko danes njihovi potomci potamanijo Slovenijo do konca .
  Udbovska deca kot patološka oblika nastavljene oblasti s strani stare murglosrbske partije , ki se ukvarja za razpečevanjem drog , so za državo problem in ne rešitev .
  Kradejo kot srake , vladajo kot hijene .

 • Le, kje so se ti ljudje učili gospodarskega poslovanja ???
  Pa tudi nobenega sramu nimajo – so jih inštruirali cigani ???

  • Olga101

   V Murglah! Kučan je prejemal kar na roko!

 • Amerikanc

  Tako je to v tržni ekonomiji, kjer se po usmerjenem izobraževanju še nadalje inštruirajo pri naših oec majstrih; pri Tajnikarju, Kovaču,… in podobnih udbopartijskih ekonomistih. Saj ne moreš pričakovati da bo udopartijski mladež slabši od njih.

 • Amerikanc

  To pomeni, da z “ustnim sodelovanjem” daleč prilezeš, kar je dokazala že lepa NH.

  • SIMON ROZIC

   …ona je z ritjo in z nekaterimi “internimi” organi…

 • Andrej

  Pri tako butastemu folku je za celotno komunistično vlado tole en sam sanjski posel.

 • antimur

  Dobesedno ves gnoj, ki je natlačen v Šarčevi vladi je pokvarjen, nemoralen in antidomoljuben. Zbran je najslabši možen kader, edino kar jih drži skupaj je rdečezvezdaštvo in “anti Janša”. Takšno bando imamo Slovenci ne samo pravico, ampak tudi dolžnost raz=bati na pradelce.

 • rubec

  Usta niso slaba.

 • mona lisa

  Zadnji čas da banda spoka in se pobere še prej pa da odgovarja za kraje.

 • Edi Puc

  gnar je kurba, pokvari ljudi

  • SIMON ROZIC

   …revežev ne more!

 • SIMON ROZIC

  No, to je naša “vladavina prava”, ki je tako zelo uporabna za
  barabe “visokega” ranga….Cerar jo neprestano omenja, prav
  tako naš Šarko in vsi pridobitniški asi iz tega korita,
  Oh, bi rekel naš hišnik Francelj, saj ne vejo kaj govorijo! …

 • Antonius

  Grebatorske podgane!
  Saj so vendar izvoljeni, da se lahko potem priglodajo.
  Človek s pametjo na pravem mestu vse naredi, da se mu podgana ne prigloda v kaščo.

 • rubec

  “Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo za trajnostni turizem SRIPT”.
  So tovrstna poimenovanja zato, da izgleda bolj učeno, al to mene spet nekdo zajebava?

  • Vera

   Vse nas , učeno pa ni,temveč kar nekaj izmišljeno,saj imajo časa dovolj .

  • Janez Mayer

   Že sam pojem “trajnostni turizem” je sam po sebi zanimiv.

 • macon

  Ti ljudje živijo v ogromnih novih hišah, pravih graščinah, za vsaj pol milijona EUR do milijona, dva, pred njimi imajo parkiran vozni park za 200.000 EUR ter še kako nepremičnino v hribih ali ob morju. Hodijo na draga potovanja, ki stanejo po več tisoč EUR za en teden in to vsaj dvakrat na leto (poleg še službenih).

  Hkrati imajo plače največ kakih 3000 EUR neto, od kje so torej financirali vse razkošje s katerim se ponašajo? Ja, s tako legalno krajo državnega denarja. Vse po pogodbah in s plačanimi davki. Za ničvredno “svetovanje” ali pa “ustno sodelovanje” pocuzajo vsaj še eno uradno plačo na mesec.

 • JANEZ GUS

  Joj država-joj banda-Joj Slovenci kaj volite oz. kaj ne volite.Pa taka svinjarija se ne dogaja nikjer na planetu.Greznica od javne rtv in banda družbeno političnih delavcev pa si zatiska oči in laže o opoziciji,ki nima nobenega vpliva,razen da posamezni mediji odkrivajo to svinjarijo,če ne bi bili gluhi in slepi.To javno rtv kanalizacijo obvezno plačujemo jao za kozlat na prazen želodec.

  • macon

   Zavistnim debilnim Slovenčkom potem servirajo, da tudi desni dobivajo plače za izvoljene poslanske sedeže in Slovenčki potem vedo, da so “vsi isti” in vsi enaki pohlepni lopovi. Razlika je seveda v “svetovanjih” in podobnemu, ki državo letno stane več in več milijonov, ker so levi lopovi nenasitni in se njihovo število seveda tudi veča in veča.

 • lokec

  Uboga Pivka.

 • piko8

  In dogaja se samo levi GOLAZNI!!
  Desnim za 10€ rubijo hišo!!

 • Olga101

  To so “novi” (skorumpirani) obrazi po Šarcu!