fbpx

Sanjski posel kmetijske ministrice Aleksandre Pivec! Kasirala kot državna sekretarka 70 tisoč evrov, zadnjo tranšo prejela že kot ministrica!

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec (twitter)

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec (twitter)

To je možno samo v Sloveniji. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, je v vlogi državne sekretarke na uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu zaslužila 70 tisoč evrov bruto v sumljivem projektu “Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo za trajnostni turizem SRIPT”. Svoj zaslužek si je prislužila zgolj na osnovi “ustnega sodelovanja”. Okrog projekta pa se gibljejo sama sumljiva in sporna imena iz bazena SMC, ki so za projekt v vrednosti 624.984 evrov “upravičenih stroškov” sedaj dobili izplačano polovico zneska. Ali bo zaradi očitnih dokazov kmetijska ministrica podala odstopno izjavo?

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je naslednja na spisku, ki se bo morala posloviti od svojega ministrskega stolčka. Znašla se je v sila neprijetni aferi zaradi sodelovanja v projektu “Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo za trajnostni turizem SRIPT”. V dveh letih projekta je zaslužila kar 70 tisoč evrov bruto. Svoj zaslužek si je prislužila samo na podlagi “ustnega sodelovanja“. Najbolj bizarno in čudno je predvsem to, da je vse zneske dobila takrat še v vlogi državne sekretarke urada za Slovence v zamejstvu in po svetu. Najhuje pa je, da je svoje zadnje nakazilo iz projekta dobila 11. decembra 2018, ko je že opravljala vlogo kmetijske ministrice.

Projekt SRIPT je sumljiv že od začetka delovanja, saj so glavni igralci v projektu same sumljive osebe iz političnega bazena SMC. Po poročanju Požareporta so v projektu imeli glavno besedo bivša padla ministrica za izobraževanje v Cerarjevi vladi Klavdija (Markež) Perger, mariborska odvetnica Nina Brumen ter njen mož Boštjan Brumen, nekdanji sporni tajnik Univerze v Mariboru in “turistični dekan iz Brežic”, znan po sojenju zaradi ponareditve poslovnih listin, težkih 300 tisoč evrov.

Klavdija Perger (ex Markež) je morala odstopiti z mesta ministrice za izobraževanje le po nekaj dneh, ko so ugotovili, da je njej magisterij plagiat. (Foto: STA)

Vendar pri nas ni nobenih naključjih, saj je v odvetniški pisarni Nine Brumen zaposlena Mojca Stropnik, partnerka zunanjega ministra in padlega predsednika vlade in SMC Mira Cerarja. Vodja projekta je bila Klavdija Perger v vlogi direktorice Turistično gostinske zbornice Slovenije. Nina Brumen je za omenjeno združenje sestavila pravno mnenje glede dokazanih očitkov v projektu SRIPT. Vendar je aktivna vloga Brumnove toliko bolj očitna, saj je glavni zmagovalec njen mož Boštjan Brumen, ki je v projektu SRIPT zaslužil 150 tisoč evrov.

Ministrica plava v 70 tisoč evrov vrednem honorarju, medtem pa njena volilna baza mora preživeti z 25o evri na mesec
Afera je zopet zatresla Šarčevo vlado. Vsi glavni akterji, od predsednika vlade Marjana Šarca do predsednika DeSUS Karla Erjavca in ministrice, so zaviti v molk. Vendar imamo samo eno vprašanje za predsednika DeSUS Karla Erjavca: kako lahko razloži svoji upokojenski populaciji, ki mora preživeti tudi z 250 evri na mesec, da je ministrica zaslužila 70 tisoč evrov bruto za “ustno sodelovanje”? Škandal, kjer se je znova pojavila vloga elitnih prvorazrednih uradnikov, profesorjev in državnih sekretarjev v namišljenih projektih za izčrpavanje slovenskega in evropskega proračuna. Razumi, kdor more.

Luka Perš