Prvovrstni primer politične nekulture in dvojnih standardov! Šarec zamenjal že celo serijo ministrov, večni minister Karel Erjavec pa kljub zlorabi OVS MORS ostaja nedotakljiv!

Marjan Šarec in Karel Erjavec (Foto: STA)

Če se z distance ozremo na dosedanje delo predsednika vlade Marjana Šarca, lahko vidimo, da je njegovo predsedovanje vladi najbolj zaznamovalo nenehno menjavanje ministrov, saj storjenega v prid državljank in državljanov ni bilo praktično nič. Očitno pa se trend menjave ministrov kot po tekočem traku nemudoma konča, ko gre za prvaka DeSUS Karla Erjavca. Namreč, potem ko je v javnosti postalo znano, da je ta zlorabil OVS MORS s tem, ko je izdal ustno odredbo za nezakonito vohunjenje za brigadirjem Škerbincem, je postalo neizogibno, da Erjavec odstopi. V primeru njegovega sprenevedanja bi bilo na Šarcu, da poskrbi, da Erjavec odide z obrambnega ministrstva, kjer je v preteklosti že delal zdrahe. Šarec pa tako kot Erjavec molči in se spreneveda?!

Razkritje, ki ga je na novinarski konferenci na podlagi ugotovitev pooblaščene skupine, ki je opravila nenapovedan nadzor na OVS, podal podpredsednik KNOVS Žan Mahnič, je jasno pokazalo, da je minister Karl Erjavec nezakonito vohunil za brigadirjem Škerbincem. Zadeva močno spominja na afero “veberkom”, ko je minister Janko Veber v Cerarjevi vladi zlorabil OVS z namenom, da bi preprečil privatizacijo Telekoma Slovenije.

Matijevič nalogo sprejel in izvedel
Erjavec je po besedah Mahniča od direktorja OVS Dejana Matijeviča zahteval, da OVS ravna nezakonito, direktor pa je nalogo sprejel in jo tudi izvedel, ob tem pa dodal, da gre v tem primeru za odstavitev brigadirja Mihe Škerbinca z mesta poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske. Spomnimo na podrobnosti, ki jih je Mahnič razkril glede dogajanja: “V medijih so se pojavile govorice, da je bila načelnica Generalštaba Slovenske vojske Alenka Ermenc hospitalizirana zaradi psihičnih težav, istočasno so v Slovenski vojski verižno krožila SMS-sporočila, da je njeno zdravstveno stanje komentiral Miha Škerbinc najprej na kolegiju, kasneje pa še pred postrojem na Vrhniki 1. aprila letos.”

Foto: STA

Na podlagi ustnega ukaza Erjavca je OVS pričela izvajati klasično obveščevalno dejavnost. V sredo, 3. aprila, so pripadniki obveščevalno-varnostne službe na Vrhniki pričeli z zbiranjem informacij, kaj se je dogajalo na kolegiju in postroju na Vrhniki. “Naključno so zaslišali 25 pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske. Na podlagi vseh zaslišanj niso mogli potrditi, da je poveljnik poveljstva sil dejansko govoril grdo o načelnici,” je prav tako povedal poslanec Mahnič in dodal, da so bile podlaga za preiskavo le nekatere govorice in SMS-sporočila, ki so krožila po poveljstvu Slovenske vojske in ki so prispela tudi na OVS in tudi v kabinet ministra.

Izmazal se je kljub zapravljanju in Patrii
Kot je bilo rečeno že v uvodu, ni prvič, da Erjavec buri duhove v vlogi ministra za obrambo. V času Janševe vlade med letoma 2004 in 2008 je brez slabe vesti zapravljal. Pri Delu so tedaj izračunali, da je za polet s helikopterjem na proslavi, najprej na Brestanico in nato še na Ig, porabil kar dva milijona tolarjev. Še zdaleč se pri tem ni ustavil, saj je po poročanju RTV Slovenija za pot v Hannover in Pariz porabil 3,3 milijona tedanjih slovenskih tolarjev, ob tem pa je še nezakonito vstopil v državo, s čimer je kršil zakon o nadzoru državne meje – in vse to z zasebnim letalom. Zadeva se je končala v stilu Erjavca, torej daleč od tega, da je prevzel odgovornost, ampak je raje poskrbel za rošade na ministrstvu, kjer je dal premestiti tistih osem uslužbencev, za katere je sumil, da so podatke izdali medijem.

Ni pa seveda samo zapravljivost zaznamovala tedanjega ministrovanja v obrambnem resorju. Povsem nemogoče je mimo politično motivirane afere Patria, ki je izbruhnila v času, ko je Erjavec vodil obrambno ministrstvo. Skozi leta se je izkazalo, da je proces proti Janši predstavljal politično gonjo, niti katere je vlekla globoka države. Če je vpletene v afero Patria doletela nepopravljiva škoda, pa enako ni veljalo za Erjavca, ki je ostal nedotakljiv kljub resnim obtožbam tožilstva, ki mu je očitalo nevestno delo v službi, zaradi katerega naj bi prišlo do škode v znesku kar 16,8 milijona evrov.

Foto: STA

Erjavec seveda ne povzroča težav le v obrambnem resorju, saj je računsko sodišče tedanjemu predsedniku vlade Borutu Pahorju predlagalo, da naj odstavi tedanjega ministra za okolje in prostor Erjavca zaradi hude kršitve dobrega poslovanja pri ravnanju z odpadki. Seveda Erjavec o tem ni želel slišati ničesar, a je nato vseeno odstopil, da mu ne bi državni zbor izglasoval nezaupnice. To mu ni preprečilo, da se ne bi zavihtel na novo ministrstvo, in sicer na ministrstvo za zunanje zadeve. Tudi tam je pokazal, kakšno mero odgovornosti čuti v vlogi ministra, saj se kljub aferi s prisluhi, v katere sta se ujela slovenski arbiter Jernej Sekolec in uslužbenka zunanjega ministrstva Simona Drenik, ni pustil motiti med dopustom v Franciji.

Tako kot je Dimitrij Rupel veljal za večnega ministra, lahko enako trdimo za Erjavca, ki se je za razliko od Rupla preizkusil tako na obrambnem ministrstvu kot tudi na ministrstvu za okolje in prostor in ministrstvu za zunanje zadeve. Čeprav ga Erjavec lomi, kamorkoli pride, mu očitno to ne predstavlja ovire, da postane minister enega izmed resorjev. Nedavno razkritje, da je zlorabil OVS MORS s tem, ko je izdal ustno odredbo za nezakonito vohunjenje za brigadirjem Škerbincem, bi moralo voditi v njegov odhod, kot se je to zgodilo v primeru afere “veberkom”. Resnično nenavadno je, kako Šarec, ki je odstranil glave že toliko ministrom, nikakor ne želi ali ne upa ukrepati zoper Erjavca. Pa naj mainstream mediji še naprej prodajajo, kako je naš predsednik vlade odločen in načelen.

H. M.

 • Antonius

  Sindikat slovenske vojske mora vztrajati s svojo zahtevo proti Erjavcu, ker, če bodo popustili, so slabši od Turnškovih tabornikov zzb.

  • VERRZIFIKATOR

   Karlo Hrestač

   KARLI PRISKLEDNI

   Ime je slavno naše dinastije,
   kraljevsko, kakor je angleško Charlie,
   po naše lepše, pravijo mu Karli,
   ime kot nálašč za čar poezije.

   Navdaja blag francoski ga naglas,
   kot Asterix je mož postave galske,
   sposobnosti prav vse ima igralske,
   njegov kraljevsko sveti se obraz.

   Mu dala zgodovina je ime,
   in sicer Karli in nato Priskledni,
   so atributi res naslova vredni,
   kje jih dobil je, to se dobro ve.

   Naš princ se dŕžal je za skledo vsako,
   naj stregli z njo so levi ali desni,
   v poziciji še taki smrtno resni
   polizal z dna je sklede vso omako.

   Morda se kdaj samo za hip je zdelo,
   da zbrcali so tja ga, med smeti,
   jokála naj bi mama tiste dni,
   ker v skledi je bilo za druge jelo.

   Priskledni níkdar še ni bil sebičen,
   z razlogom prisesal se je na skledo,
   ko fanta so sprejeli v svojo sredo,
   ker bil za vse zadosti je jezičen.

   Starejše jesti on uči mladince,
   o lakoti jim rad pripoveduje,
   ki podlo da nasprotna stran jo snuje,
   mladincem da ostanejo drobtin´ce.

   Na te besede jih močnó priklene
   mladince Karli svoje te starejše,
   jedi jim nudi vsakič vse redkejše,
   ostati lider njihov trdno sklene.

   A tega se premalo fant zaveda,
   da v hipu izgubi naslov Priskledni,
   kraljevski atribut, ki žal ni dedni,
   ko sprazni se do polovice skleda.

   Tedaj krdelo lačnih ga odrine,
   ne bo mladincem délil več zastonj
   in nič več ne pomaga mu bonton,
   ob skledo je, še preden dvakrat zine.

   Ne bo premínil sicer od gladu
   in drug prisklednež bo mladince vodil,
   o lakoti in o nesrečah blodil
   bo Karli – vitez dolgega nosu.

   Zdaj že srednjeveška, iz leta 2014, a še vedno aktualna

  • Common Sense

   Upor vojske v vsaki normalni državi dvigne obrvi. Se bo to zgodilo pri nas? Dvomim.

   • Antonius

    A imate Slovenijo za normalno, demokratično državo?
    Po kanalu tihe diplomacije bi moral vojaški sindikat Serpentinškovi vladi sporočiti, dati vedeti s čim se igra. V svetovnem merilu bi bila Serpentinškova vlada prva, ki bi se ji zgodil vojaški protestni upor. Tudi veleizdajalec bi se zamislil, do česa v nobenem primeru ne sme priti.
    Malo ljudi se zaveda, do česa je pravzaprav prišlo. Funkcija obrambnega ministra je vedno civilna in njegova dolžnost je, da vojaške potrebe in interes zagovarja pri vladi. Z odstavitvijo brigadirja je civilist Erjavec posegel v vojaško strukturo strokovnih napredovanj in vodenj. Vojska je tista, ki meri in odloča o strokovnem delu oficirskega kadra in preko ministra predlaga vladi o starešinskih napredovanjih in imenovanjih.
    V delo in napredovanja se že ves čas vmešava povsem nestrokovna politika, ki očitno sledi Školjčevim mladincem, da Slovenija vojske sploh ne potrebuje.
    Danes je slovenska vojska podhranjena na vseh ravneh , edino kar Kučanove zanima je nabava lahkih oklepnikov. Provizije so jim ušle pri Patriah, zato so obtožili in zaprli nedolžnega Janšo.

    • Janez Kepic-Kern

     +++++++++++ KORAJŽA VELJA.
     LEPE POZDRAVE VAM G. ANTONIUS ! L.R. JANEZ K.K. KOMENDA

 • Rožle

  Karel Erjavec .. 1X izdajalec .. vedno izdajalec …
  ..še kanta za smeti ga ne mara …

  • Foglof Tunek

   ITAQ

  • VERRZIFIKATOR

   No, Rožle, vsaj ta ga vendar ljubi,
   čaka ga odprta na dvorišču,
   da končna dokončno na smetišču,
   kjer je mesto trajnostni izgubi.

 • AlojzZ

  Gospod H. M.,
  kaj resnično ne razumete stanja? Oni, ki je odletel zaradi sendviča, je bil sebičen in je zato moral odfrčati! Sendvič je namreč pojedel sam! Znameniti Karl pa je odstranil skupnega sovražnika, naredil je dobro delo!

 • Franjo Trojner

  Koj, ko pade “obrambni” minister Rjavec, se luzerska Šarčeva leva vlada s Šarčem na čelu v blatni jarek skotali.

 • totex39

  Sedaj se bo videlo koga ščiti koalicija izdajalca in nesposobneža Erjavca ali vojsko.

 • Andrej

  Zakaj bi Šarko nagnal Kahla? Saj ga vendar nujno potrebuje. Kahl je bil sposoben sesut Janšo in tega mu ne bodo nikoli pozabili. Janšo bo potrebno še sesuvati.
  Šarca ne zanimajo ne Slovenija, ne vojska, ne policija, ne ekonomija…. Zanima ga le lastna oblast. Dokler okoli sebe zbira tiste, ki imajo skupno lastnost: sovraštvo do Janše, bo vladal. Ampak, narod bo pa crknil. Za prvorazredne to ni noben problem, ker imajo dovolj nakradenega za njih in njihova deca in shranjeno v tujini. Pa še preparirano ljudstvo jim zagotavlja, da lahko še naprej kradejo.

  Bravo, SLO volilec. Res si VOL – ilec.

  • Anton

   očitno ne poznaš slovenske politike da take pišeš, kaj ima Šarko tu za opraviti, nič on je en brezveznik, kdaj in od koga bo odstavljen Kahl, bo odločal ata štrumf, pa če se ves svet na glavo obrne.

   sarkazem press

   • Andrej

    Lahko, da ne poznam naše politike. Vidim pa, da imajo Šarkota točno za to, kar praviš, ker je še najboljši za njihove namene. Idealen. Ljudje ga vidijo kot Serpentinška in kot takemu mu opravičijo vse nebuloze, ki jih izvaja. Lahko dela kar hoče. Ljudje ga imajo radi. Zakaj bi torej odstavil Kahla?

 • Anton

  Ata štrumf očitno vidi v Erjavcu po vseh teh letih od kar ga je nastavil na politiko še vedno korist za svoje pritlehne načrte.Erjavc ni nek klovn, daleč od tega, je ključna politična figura na ata štrumfovi šahovnici.Prav hecno se mi zdi akko razni analitiki Erjavca poimenujejo s klovnom, le kje so se ti analitiki učili svoje “obrti”? Mrš anzaj v šolske klopi!

  sarkazem press

 • Kučko pod pručko

  Dva na kupu

  Meni se pa za razliko od mnogih zdi dobro, da Serpentinšek ni odstavil specialista za usrane kante. Dva klovna na kupu sta večja garancija, da bo Murgleonejeva vlada prej odferzenkala!!!

 • JANEZ GUS

  Tako pa ni Šarko trapast kot zgleda.Sam sebi ne bo streljal v koleno.Če bi zamenjal kahlo,se bi zamenjal tudi sam in kompletni genijalci.

 • Common Sense

  Denar je. Denar se tala. Plače so. Položaji tudi. Strah je tudi. Pred Janšo. To so vse sestavine, ki jih potrebuješ, da se ne spremeni nič. Torej, Korl definitivno ostaja.

 • učko

  Jah, Kučan ne pusti Šarotu zamenjat Erjavca, ker je Kahlo Kučanov človek. Kučan je tudi “uturil” Kahlotu Šoltesa za EU poslanca.

 • Franjo Trojner

  Ne predsednik leve vlade Šarec, mali žvepleni palček ima od evih z nastavljanjem obrambnih ministrov same težave. Palčkovi kadri iz stranke SD so se na obrambnem ministrstvu pokazali, kot kronično nesposobni, škodljivi, Rjavec pa, kot obrambni minister ni nič boljši, kot je bil minister za kante ali zunanji minister, torej, škodljiv, slab. Rezultat nesposobnih obrambnih ministric, ministrov je pa gola in bosa SV, ki v vonji ni sposobna odbraniti države, kot trdi tudi predsednik države g. Pahor, ki ji je dal oceno negativno.
  Še golobradi kadri ekstremno leve stranke ZL pa imajo celo za stare revulucionarje preveč ekstremna stališča in so kot takšni zelo nepredvidlji celo malega žveplenega palčka, kar pomeni, da mini Che Gueara iz ZL minister za obrambo tako kmalu še ne bo.
  Žal je zgodba in stanje na prav vseh ministrstvih podobna, kar srečnega konca za državljane in državo ne obeta.

 • Janez Pavel Kanc

  Korln je pa Korln . . .

 • SamMiSto MiStoSam

  Ta ima izredno debelo kožo zaščiteno v krogu 360 stopinj.

 • Janez Kepic-Kern

  JE KAR ZANIMIVO
  O dopoldanskem
  SHODU EX KP, ZK PROVOKATORJEV
  S TEGA OK E-PORTALA – NOVE24TV
  v lokalu
  “PARLAMENT- pub” , na ŠUBIČEVI, V LJUBLJANI.

  ŠALA
  2.DEL

  VEDNO UREJENI, MLAJŠI MENTOR , V NOBEL USNJENEM PLAŠČU – ZATO IMENOVAN
  “PLAŠČEK”
  reče – EX KP, ZK PROVOKATORČKOM, ki so vsi bolj prepitega, klošarskega videza.
  “VESTE,
  NAŠI PLAČNIKI, ZAINTERESIRANI ZA VAŠE PROVOKACIJE – so zadnje dni tako
  – NERVOZNI – nekateri so naravnost
  – HISTERIČNI ALI ČISTO
  – BREZVOLJNI – eden od starih ex KP; ZK mogotcev, mi je kar naravnost rekel,
  da njemu
  – v DOBRO – VAM – NI TREBA NIČ VEČ PISATI;
  KER BO TAKOALITAKO V PAR TEDNIH – ŠKRIPNIL”

  Ampak
  “PREJLE – SE MI JE PRIKAZALA – CERKVENA
  – “MARIJA”
  – in mi rekla:
  “PLAŠČEK” – DAJ SVOJIM PLAČNIKOM, NAROČNIKOM – O D P O V E D !”
  VSI
  se zaderejo ;
  “ODPOVED – Kakšno ODPOVED?
  Kdo bo pa tebi – pa nam – potem DENAR DAJAL?”
  SE
  “PLAŠČEK” zmagoslavno zasmeje: ” NE BOMO BREZ DENARJA ”
  Bom
  PODJETJE – s.p ali d.o.o. USTANOVIL – podjetje “PROVOKACIJA” d.o.o. !
  Ne
  bom jaz več hodil in fehtal naokrog
  – ZA NAROČILA IN PLAČILA – PROVOKACIJ IN REKLAM POLITIKOV !
  Naj
  KAR ONI HODIJO K MENI – -k gospodu “PLAŠČKU” – IN MI NAROČAJO
  IN
  PLAČUJEJO – PO MOJIH ŽELJAH IN TARIFAH-
  Nič več ne bom “hlapec ex KP, ZK – jev”: naj kar oni hodijo k meni in prosjačijo !”
  “PLAŠČEK” še vpraša
  IZTOKA PUŠNIKA:” iZTOK – TI SVOJ – S.P. – ALI KAJ – TAKOINTAKO – žE IMAŠ !
  Kako ti pa gre ?”
  IZTOK PUŠNIK REČE:
  ” Jaz bolj vohljam – naokrog. je bolj – žalost.
  ŠE NAJVEČ DOBIM OD KAKiH ŽENSK. KI SE HOČEJO ZNEBIT SVOJIH BOGATIH – DEDCEV”
  Iz
  kota zajoka “LILI PILI:
  ” “PLAŠČEK” – A MI BOŠ DAL TOLK ZA PISAT, DE BOM ZASLUŽU . ZA ŠNOPS.?
  Sej ne bom več dolg – zdej sem že bl na ŠNOPSU. PIR pijem bl tko – ZA OKRAS”
  JANEZ
  CEPEC , se pokrižain se zadere: “VI STE VSI SKP – ZA U BEGNE ! PEJTE VSI – U BEGNE”
  GREM
  K
  OK – J. JANŠI IN K SDS”
  In JANEZ CEPEC – odide iz PARLAMENT puba ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE, 2. DEL

  VSAKA PODOBNOST Z REALNIMI OSEBAMI – JE NAKLJČNA.
  NIKOGAR OD NAVEDENIH OSEBNO NE POZNAM
  NITI JIH NOČEM OSEBNO POZNATI,
  LILI PILIJU se opravičujem,
  če ne pije toliko kot jaz naoišem,
  se bo nadaljevalo

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI TU
  ZA ODDIH.
  ZA ODDIH OD
  AKTUALNI H- GROZOT, KI NAM GROZIJO.
  ČE
  ZNA
  KDO DOVOLJ DOBRO NEMŠKO – NAJ SE PRI POTOMCIH – BRATOV – VINKMILER
  POZANIMA,
  KJE
  JE BIL TISTI KONVIKTSV. PAVLA.
  PA
  BO HITRO VSE JASNO
  O
  REALNI IDENTITETI T.I. MARŠALA TITA !
  MAR NE?

  Kar močno podkrepljena
  info
  O NENAVADNEM ZNANSTVU T.I. MARŠALA TITA
  Z
  AVSTRIJSKIMA BRATOMA – VINKMILER !? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  ZAPIS IN KOPIJA L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA

  CITATNO – TU – IZ HR MEDIJEV.
  HRSvijet.net
  https://www.hrsvijet.net/in

  Englez, koji je iz Lonodona doselio u Australiju, radeći zajedno, sa Hrvatom u Australiji, povjerio je da je on, na jednom mjestu u Londonu, sa naredjenjem palio hrpu knjiga. Iz znatiželje, uzeo je, jednu knjigu, sakrio, čitao i tu je knjigu donio u Australiju.

  Tu knjigu, sa naslovom, Razlog u pobuni, ( Reason in Revolt), napisao je Fred Copeman, koji je bio zapovjednik, bataljona, engleskih dragovoljaca, njih 500, u španjolskom gradjanskom ratu u sastavu internacionalne komunističke divizije u borbama protiv vojnika generala Franka. U toj knjizi, objavio je i sliku, na kojoj je Fred Copeman, zajedno, što je napisano, sa Josipom Brozom, pod nadimkom Šapajev, koji je bio zapovjednik bataljona Dimitrov, dragovoljaca sa Balkana. Ta knjiga je tiskana u Londonu, 1948.g. u 10.000 primjeraka, koji su svi završili na lomači.

  Došavši u London, 1972.g. otišao sam u knjižnicu engleskog parlamenta, potražiti tu knjigu i na iznenadjenje službenika u knjižnici, on je ustanovio, da tu knjigu nemaju. Na zadnjim stranicama te knjige, kad je prekinuo sa komunističkim neistinama, F. Copeman je napisao da je postao član organizacije u Londonu, sa imenom, ”moral rearmament,” za borbu protiv komunizma. Uz pomoć prijatelja u Londonu, od osobe u toj organizaciji, prijatelja F. Copemana, dobio sam tu knjigu, koju je on dobio od F. Copemana. Želio sam osobno razgovarati sa Fredom Copemanom ali njegov prijatelj reče, da njima nije poznato, gdje je on i da više nemaju nikakove vijesti od njega.

  Polubraća Josip Broz i Franc Ambrož

  Kad se je taj Tito pojavio u Beogradu,1945. dva brata sa prezimenom, Vinkmiler u Austriji, izjavili su u bečkim novinama Kurir, sljedeće:“ Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv.Pavao” u Kernstenu. Njegovo ime među nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rođen je u Beču…..Uživao je u ljepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje….Radi sređivanja nasljedstva od oca, na sudu u Ptuju, braća Vinkmiler, sačuvali su dokument, zahvale braće, što su uputili, svome školskom prijatelju, Francu Ambrozu, zvanome Tito, radi njegove pomoći, za sredjivanje, nasljedstva, na sudu u Ptuju.” U toj školi, Franc Amroz, dobio je najbolju naobrazbu na Wiener-deutsch govoru i završio je i glazbenu školu sa savršenim sviranjem na glasoviru skladbe Verdia i Chopina, što je i dokazao, sa priznanjem Zinke Kunc, koja je njemu pjevala, sa njegovom pratnjom na glasoviru. Na poziv Tite, otišla je u Beograd i došavši natrag u Zagreb, na sastanku sa svojim prijateljicama, rekla je da je na Dedinju u Titinom dvorcu, Tito svirao na glasoviru, od slonove kosti, prateći njezono pjevanje. Taj glasovor je dobio na poklon od Nehrua iz Indije. To svjedočanstvo, dobio sam od prijateljice Zinke Kunc, koja je sudjelovala u razgovoru, sa Zinkom Kunc.

  U prvom svjetskom ratu, taj Franc Ambroz, otišao je u Rusiju, gdje je 1918.g. primljen u komunističku partiju, pod imenom , Josip Broz, Valter i Tito.

  Njegova majka, Marija Javeršek, selo Podsreda, Slovenija, žena Franje Broza, Kumrovec, radila je u Beču, kod trgovca, Samuela Mayera, stvarnog biološkog oca Franca Amboza, rodjenog u Beču, 7. svibnja, 1891.g. pod imenom, Josua Ambroz Mayer. Po židovskom zakonu, djete nosi nacionalnost majke i prema tome zakonu, sin Marije Javeršek , od oca Samuela Mayera, Ambroz Mayer, on je Slovenac.

  Njegov otac, Samuel Mayer, školovao je svoga sina u Beču i višoj vojnoj školi u Pečuhu.

  Marija Javeršek, rodila je u Kumrovacu, 21. travnja, 1892.g. Josipa Broza, otac, Franjo Broz i taj Josip Broz polubrat, Ambrozu Mayeru, bio je po zanatu bravar, mehaničar. Od 1907.g. do 1913.g. Josip Broz radio je u Sisku, gdje mu je stroj odrezao srednji prst, na desnoj ruci. Niko Ivšić radnik, član komunistiške partije, bio je prisutan, pored Josipa Broza, kad se je to dogodilo.

  Poslje rata, 1945.g. kad je Tito došao u Sisak, Niko Ivšić, pred prisutnim svjedocima, rukova se sa Titom i reče:” Ti nisi Josip Broz,” jer je Tito imao sve prste čitave. Poslje toga razgovora, OZN-a je Niku Ivšića mučila i na kraju ubila.

  Fred Copeman prije odlaska u Španjolsku, došao je u ured komunističke Kominterne u Parizu, od kuda su prebacivali dobrovoljce u Španjolsku. Fred Copeman, ostavio je svjedočanstvo, da je tu u uredu Kominterne upoznao, Josipa Broza -Titu i došavši u Španjolsku tu je sa dokazima u toj njegovoj knjizi, dokazao i reče, da je tu upoznao Josipa Broza, pod imenom Šapajev.?? Radi čega??

  Radi toga jer je Kominterna, radi zavaravanja, upotrebila pravoga Josipa Broza, kao dvojnika, po majci sličnoga polubrata, sa Franc Ambrozom, prozvanim Tito, od oca Samuela Majera. Pri kraju španjolskog gradjanskog rata, stvarni Josip Broz, prozvan Šapajev, komandir bataljona Dimitrov, on je u Španjolskoj ubijen, jer Kominterni više nije bio potreban.

  Film, što je snimio Ante Vrdoljak, to je film o Francu Ambrozu, prozvanom Tito.

  Tko su ti, koji su uništili i zapalili knjigu Fred Copemana i zašto i radi čega u kojoj je Fred Copeman dokazao da je bio zajedno u Španjolskoj, sa Josipom Brozom, zapovjednikom, bataljona Dimitrov i da je u uredu Kominterne u Parizu upoznao osobu, sa imenom Josip Broz, Tito, gdje je u njegovoj službenoj biografiji napisano da on nikada nije bio u Španjolskoj. Što je i istina, jer je u Španjolskoj bio njegov polubrat, Josip Broz, po zanimanju bravar, bez jednoga prsta na desnoj ruci, kojega je partija ubila, jer partiji više nije bio potreban.

 • Montana

  Šarec ne bo zamenjal Kahla, ker se boji za lastno rit.

  • Janez Kepic-Kern

   JA, VERJETNO,
   ENA REVNO- BANALNA BURLESKA – BO. Se zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   SDS !
   KAR
   POGUMNO !
   “KORAJŽA VELJA! je star slovenski rek.
   Ne bojte se teh “scufanih” ex KP, ZK POKOMUNISTOV ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Janez Kepic-Kern

    OK
    STRANKA – SDS
    NAJ
    IMA ZA VZGLED VRLE, GOSPODARSKO SPOSOBNE
    “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940.

    TAKE “HORUK# LISTE – KOT JE LMŠ
    DE ZDIJO – PRAZEN – NIČ.
    POSNEMANJA VREDEN VZGLED SO
    “ORLI” DR.. J. E. KREKA, 1908-1949,
    ZATO TEKST – PONAVLJAM.
    Še 1x opozorilo na vrle,
    gospodarsko sposobne in krepostne
    “ORLE” dr. J.E. KREKA, 1908-1940.
    POSEBNE POZORNOSTI JE VREDNA
    – NJIH ORGANIZACIJA DRUŠTEV IN
    – CENTRALNE ZVEZE DRUŠTEV “ORLI”, ki so kot človeška, množična baza
    – KADROVSKO,
    – PODPORNIŠKO IN ČLANSKO IN KOT

    – VOLILCI, MNOŽICA VOLILCEV “ORLOV”
    OPIRALI
    TEDANJO, PREDVOJNO – ” L J U D S K O STRANKO”.

    Če vprašate mene osebno – so “ORLI” dr. J.E. Kreka – idealni in realni vzgled – dobrega dela z t.i. “BAZO”, Z LJUDMI, PODPORNIKI NEKE – POLIT STRANKE.
    Običajnih ljudi ne za nima le – POLITIKA, POLITIZIRANJE-
    Zanima jih tudi
    – poučna in prijetna družabnost, telovadba, plesi, zborovsko petje itd.
    – opora pri urejanju razmer bivanja in okolja, delovnih možnosti in možnosti zaslužka v lastnem okolju
    itd. itd.
    IN VSE TO JE ZVEZA DRUŠTEV
    “ORLI” DR. J. E. KREKA – NUDILA – ČLANOM, PODPORNIKOM “ORLOV” IN
    PREDVOJNE
    “LJUDSKE STRANKE”. VZGLED, VREDEN – POSNEMANJA ! Mar ne?
    Kogar “ORLI” dr. J.E. KREKA zanimajo,
    naj se mi kar brez zadrege oglasi, na moje KONTAKTNE PODATKE na “SLOVENIANI”
    NA: sloveniana.si-
    Z resnimi interesenti – se bom resno pogovoril – jaz osebno – Janez KEPIC-KERN KOMENDA

    Jaz sam, osebno
    ta čas ustanavljam, pripravljam
    USTANOVITEV
    – DOMOZNANSKEGA, DOMAČNOSTNEGA DRUŠTVA – “SLOVENIANA”
    – KOT PRIPRAVO NA POSODOBLJENO OBLIKO
    – PRED USTANOVITVIJO POSODOBLJENIH “ORLOV” DR. J. E. KREKA.
    Resno zainteresirani – brez zadrege – se mi predstavljeno – najavite. Vesel Vas bom.

    RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO, KLUB – “SLOVENIANA” – ŽE DELUJETA. GLEJTE::sloveniana.si.
    P.S.

    O “ORLIH” DR. J.E. KREKA – Z MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”

    BESEDILO IN NOTE
    HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
    Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
    k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
    te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
    a nad 80 let neizvajane
    originalno slovenske – skladbe !
    “BRATOM ORLOM”

    BRATOM ORLOM !

    DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
    KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
    SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
    K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
    GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
    BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
    ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
    V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
    V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
    DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
    MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
    OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
    NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
    – SE NAŠE SILE BORE !
    OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
    STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
    K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
    VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
    Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
    KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA
    – VSEKDAR !

    Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
    uglasbil Hugolin Sattner

    Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
    Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
    posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
    Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
    iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
    KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
    kulturno samostojnih “Orlov”.
    S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
    totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
    temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
    Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
    A v srcih nas
    – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
    nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
    – duh
    krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
    “Bog daj” !
    In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
    In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !

    Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”
    https://sloveniana.si/
    POLNI, BREZPLAČNI pdf TEKST MOJEGA PRISPEVKA V MOJI MESEČNI REVIJI “SLOVENIANA”
    na e-portalu “SLOVENIANA2
    pod tipko – mesečna revija “SLOVENIANA”
    O
    “ORLIH” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
    najdete TA TEKST TUDI
    na
    INTERNETU, V GOOGLE OKENCE
    VNESETE: Janez Kepic-Kern Oživimo ORLE dr. J.E. KREKA SLOVENIANA

   • Montana

    Včasih smo takim, kot je Šarec rekli, da ga je samo “gobc pa sapa.”

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI TU !

  VESELA VEST !
  ŠALA

  SPOROČAM VAM – VESELO VEST,
  DA
  JE NAŠ ZVESTI – NEBODIGATREBA – SOTRUDNIK – ZNAN KOT T.I. F. TUNEK=IZTOK PUŠNIK itd.
  dokončno
  ODNEHAL Z NJEGA EX KP, ZK PROVOKATORSKIN SOTRUDNIŠTVOM
  NA
  TEM OK E-PORTALU NOVE24 TV!
  KAKŠEN
  JE RAZLOG – SE NE VE: zdi se – depresija, nespečnost, težave z EMŠO,
  TA
  F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK
  BO
  NAMREČ DRUGO LETO – STAR 60 LET.
  ZDI SE,
  DA SE BO ODLOČIL – ZA UPOKOJITEV
  ZA
  T.I. “PENZIONISTIČNI RAJ”
  V DRUŽBI NJEGA
  KOZE
  JULIKE !
  Morda se bo sploh . posvetil – KOZJEREJI !?
  KOT VEMO JE NA PODROČJU ” K O Z L A R I J” PRVI
  IN
  PRAVI MOJSTER. VSEH MOJSTROV. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  .P.S.
  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  POPRAVLJAM.
  NAJNOVEJŠE !
  NEKOLIKO POPRAVLJAM – SPODNJO VESELO VEST !
  VEDNO
  OBSTOJI- ŠE KAKA – DODATNA MOŽNOST !
  Je
  IZTOK PUŠNIK?F.TUNEK
  ZADNJE
  VEČERE TARNAL
  – KAKO NE ZMORE VEČ NAPISATI PO 1000 PROVOKACIJ,
  MORDA

  ŠALA

  ZDAJLE – F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK – “REŠUJE – VOJAKA KARLA E.”?
  ŠE
  BOLJ
  VERJETNA PA SE ZDI – RESNICA

  TE
  ŠALE !

  F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK itd.
  po
  operaciji žolčnih kamnov odpre oči,
  zagleda
  pred seboj – moški obraz – “zdravnika”
  in vpraša:
  “GOSPOD DOKTOR – ALI JE OPERACIJA – USPELA”?
  iN
  F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK zasliši “strašljiv” odgovor:
  “Gospod
  TUNEK=IZTOK PUŠNIK – jaz nisem zdravnik JAZ SEM . sv. PETER – sem !
  Zastoka
  F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK:
  “Ojoj,
  JEŽEŠ MARIJA
  – KAKO SO ME TISTI “KOMUNISTI” – NALAGAL” ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije [ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak], za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo. Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«, »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »ZAKONODAJNO telo«. DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: Lm-ŠARAC_SOCIALNI_DEMOKRATI_DeSUS_Levica_SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   —————
   2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
   2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
   2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
   2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
   Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
    – pa nižji davki, pa manj davkov,
    – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
    – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
    – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    – pa za 100 % nižje notarske tarife,
    – pa za 100 % nižja brezposelnost,
    – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
    – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
    Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Janez Kepic-Kern

  F.TUNEK
  – ZVEČER PO 22H
  JAMRA
  IN HOČE ITI SPAT – POSTARAL SE JE. Se zdi.
  ŠE VESELA VEST !
  VESELA VEST !
  ŠALA

  SPOROČAM VAM – VESELO VEST,
  DA
  JE NAŠ ZVESTI – NEBODIGATREBA – SOTRUDNIK – ZNAN KOT T.I. F. TUNEK=IZTOK PUŠNIK itd.
  dokončno
  ODNEHAL Z NJEGA EX KP, ZK PROVOKATORSKIN SOTRUDNIŠTVOM
  NA
  TEM OK E-PORTALU NOVE24 TV!
  KAKŠEN
  JE RAZLOG – SE NE VE: zdi se – depresija, nespečnost, težave z EMŠO,
  TIPKANJE PO – 22 H
  IN
  TIPKANJE – 1000 E. – POSTOV — MU JE ŽE – PRETEŽKO. JAMRA – F.TUNEK.
  TA
  F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK
  BO
  NAMREČ DRUGO LETO – STAR 60 LET.
  ZDI SE,
  DA SE BO ODLOČIL – ZA UPOKOJITEV
  ZA
  T.I. “PENZIONISTIČNI RAJ”
  V DRUŽBI NJEGA
  KOZE
  JULIKE !
  Morda se bo sploh . posvetil – KOZJEREJI !?
  KOT VEMO JE NA PODROČJU ” K O Z L A R I J” PRVI
  IN
  PRAVI MOJSTER. VSEH MOJSTROV. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  .P.S.
  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  PRIREDIL BOM – VESELO – VESELICO !
  S PLESOM, S PETJEM NAŠIH – SLOVENSKIH PESMI ITD. !

  VREMENA – BODO SE – NAM – KRANJCEM, SLOVENCEM – SE ZJASNILA !

  ŠALA.
  Obeta se nam
  prava
  MNOŻICA – “POLITIČNIH TRUPEL”
  prava skladovnica t. i.
  MNOŻICA – “POLITIČNIH TRUPEL”
  Seznam je
  że obseżen:
  1. Karl E. – Desus,
  2. Lj. NOVAK – NSI,
  3. NEIZVOLJENE EX KP, ZK kandidatke
  za EU parlament !
  – itd. itd.
  Veselica, velika – V E S E L I C A – bo ! L. R. JANEZ K. Kern KOMENDA
  P. s.
  KONEC ŠALE

 • AlternativaZaSlovenijo

  Interesi koalicije so pred interesi države., tako da z interpelacijo ne bo nič.

 • Janez Kepic-Kern

  TA MAJ – BO VESEL !
  GLEDE – tistih – volitev v EU – PARLAMENT !
  bo pa takole:!
  NE BODO IZVOLJENE
  POKOMUNISTIČNE – POLITIČNO – NEPRIVLAČNE – KANDIDATKE – ŽENSKE

  1. “SD” – TANJA F. – NE BO IZVOLJENA:
  zdr. težave, nezanimiv, nastop,nam Slovencem morda celo škodljiva?
  iz – SD” – STRANKA “PONOSNIH NASLEDNIKOV KOMUNISTOV , KI SO STORILI – ZLOĆIN”
  ( prost citat besed SD poslanca – Koprivca, v PARLAMENTU R:S).

  2. “LMŠ” – I. JOVEVA – NE BO IZVOLJENA:
  kako naj neka MAKEDONKA ZASTOPA NAS SLOVENCE.
  LMŠ – je brezperspektivna stranka, lista, ki bo kmalu razpadla, kot SMC.

  3. “LEVICA” VIOLETA T., – NE BO IZVOLJENA:
  gospa oz. tovarišica V.T. je sama o sebi ma TV rekla, da je iztrošena igralka, v Parlamentu je pa
  trdila, da “mi smo se borilli 1941-1945,” rojena pa je 1963.
  “LEVICA” stranka je baje “neomarxistična”, če kdo ve kaj to pomeni, razen tega, da podobno
  kot K. MARX “NIMAJO POJMA OZ: SE POŽVIŽGAJO NA EKONOMIJO” – naj kar pove.

  Tako se meni osebno vidi:

  – IZVOLJENI BOSTA – ODLIČNI GOSPE – iz SDS
  – ROMANA TOMC IN PATRICIJA ŠULIN,, ki sta doslej lepo predstavljali nas SLOVENCE v EU.
  Nikakor
  pa –
  NE BODO IZVOLJENI

  – LJ. NOVAK, KI MED VEČINO NAS KC VERNIKOV – NI PRILJUBLJENA

  – I. ŠOLTES – ŽE ZATO, KER “IZRABLJA”
  NAS UPOKOJENCE, KI GA NE PODPIRAMO
  OZ. NE
  MARAMO KARLA E. IN NJEGOVEGA – DeSUSA.
  Moj
  osebni občutek, ki me redko vara. ex OK knjižničar L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  KI NITI NI ŠALA