fbpx

[Video] Se je poslanec SAB-a Andrej Rajh v Državnem zboru samoovadil? Govoril je provizijah pri prodaji zemljišč!

Poslanec SAB Andrej Rajh. (Foto: STA)

“Poglejte, vsi vemo, da se pri prodajah zemljišč dobi provizija,” je dejal poslanec SAB Andrej Rajh v DZ na seji komisije za nadzor javnih financ. Je s tem razkril način delovanja levice?

Poslanec Stranke Alenke Bratušek Andrej Rajh, je na seji v Državnem zboru vse prisotne “razsvetlil”, da “vsi vedo, da se pri prodaji zemljišč dobi provizija”. Odslej vsi uradno vemo kako deluje slovenska levica oziroma na kakšen način se financira. Gre za že znan in nadvse priljubljen način oplemenitenja politike z donosnimi gradbenimi posli, kot opažamo že v primeru ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Kot je znano, se je z gradbeništvom pred nastopom poslanske funkcije ukvarjal tudi poslanec Rajh. Od tam tudi očitno znanje in vedenje o provizijah.

Na spletni strani stranke SAB lahko o Rajhu med drugim preberemo: “Po poklicu je univerzitetni diplomirani inženir gradbeništva. Po diplomiranju leta 2004, je pričel pridobivati poklicne izkušnje s področja svetovalnega inženiringa pri podjetju IBE. Zadnjih 8 let je zaposlen v podjetju HSE Invest, kjer opravlja delo odgovornega projektanta in odgovornega vodje projekta ter je vključen v vse aktivne projekte izrabe OVE skupine HSE.” 

Domen Mezeg