Šele sedaj smo v normalni situaciji, ko ima tisti, ki je zmagal volitve priložnost sestaviti vlado!

Foto: posnetek zaslona

V ponedeljek je povsem nepričakovano odstopil predsednik vlade Marjan Šarec. Še posebej je presenetil svoje koalicijske partnerje. Presenetil pa je seveda tudi javnost, namreč 15. januarja je na obeh velikih televizijah zagotavljal, da je s koalicijo vse v redu. Očitno tisti, ki imajo šest popravnih na Srednji lesarski šoli, rabijo kar leto in pol, da ugotovijo tisto, kar smo nekateri vedeli že takoj. O tem, o odzivih na njegov odstop ter o možnostih, ki so na voljo, sta v oddaji Kdo vam laže? z voditeljem Borisom Tomašičem komentirala predsednik Dobre države Bojan Dobovšek in predsednik Nove ljudske stranke Franc Kangler. 

Po besedah Dobovška obrat od nedavnih trditev Šarca, kako je vse v redu, pa do odstopa, kaže odraz politične kulture v Sloveniji. “Kot kaže so morali pripraviti piarovski odziv na vse to, da bi zvalili odgovornost na partnerje. V bistvu pa je počil milni mehurček v njihovi lastni stranki in so skušali to prikriti javnosti. Torej prikriti to, da ga zapuščajo najtesnejši sodelavci in da ne zmorejo več.”

Po besedah Kanglerja je bil le Šarec tisti, ki se je pred 14 dnevi počutil, kot, da je v raju. “Očitno mu je šlo, kot da je v raju, saj ima ob svoji strani dobrega svetovalca- nekdanjega direktorja Sove, ki ima neke informacije. Matej Tonin in Janez Janša pa sta pokazala, da več kot očitno poznata slovensko politiko, imata dolgoletne politične izkušnje in vesta, da muha enodnevnica ne more preživeti. Predsedniku vlade je lastna stranka razpadla.” Izpostavil je, da ni dovolj, da si všečen se navzven hvališ, pri tem pa spomnil tudi na to, da so ga v tujih medijih po odstopu zamenjali s hrvaškim predsednikom vlade. “Še en dokaz več, da nima niti mednarodne kilometrine, je pa dober igralec. Zna pa dobro igrati predsednika vlade in ta dobra njegova igra, ki jo je ves čas igral, je odraz tega, da mu je razpadla lastna stranka. Na domačem teatru je slabo igral, ni bilo komunikacije med ministri lastne stranke in med poslanci. Poslanci so zelo nezadovoljni nad Šarcem, na njegovega svetovalca pa so dobesedno alergični. To lahko potrdim iz prve roke.”

Foto: Printscreen

“Slovenija potrebuje resno vlado, ki bo operativna in bo delovala partnersko,” je prepričan Dobovšek. “V Dobri državi smo predlagali, da ima vlada devet ministrstev, kar je zelo operativno. To omogoča cilje, ki jih je potrebno zastaviti, ki so zelo operativni in na ljudeh, ki so strokovni. V nekem smislu tehnična vlada, ki ima zelo močno podporo v parlamentu. To je potrebno v Sloveniji, sploh v trenutku, ko se kažejo začetki krize v nekaterih drugih državah. Potrebno je speljati ključne zadeve: od zdravstva (konec čakalnih vrst, urediti javna naročila), infrastrukture (ta razpada, tukaj se izgubi veliko denarja), do skrbi za starejše. Urediti je potrebno domove za ostarele in poskrbeti, da mladim ne bo potrebno v tujino. Torej, da jim bo pri nas omogočeno življenje.”

Volitve vse bolj postajajo šov in če imaš šov, potem ga imaš tudi po volitvah
Na vprašanje, če so leto in pol nazaj pričakovali, da je Šarčeva vlada tista, ki bo tega sposobna, je Dobovšek odgovoril, da je vse znano v ekipah. “Ko smo bili na volilnih srečanjih, sem predlagal, da vsi predstavijo ekipe. Kajti skozi ekipe se vidi, kaj bo nekdo speljal. Vse stranke, ki so bile v koaliciji, niso želele predstaviti ekipe in so skrivale. Mogoče sploh niso vedeli, koga bodo imeli, ali pa koga imajo v ekipi.” Poudaril je dejstvo, da ima le resna stranka tudi resno ekipo. Volitve po besedah Dobovška vse bolj postajajo šov in če imaš šov, potem ga imaš tudi po volitvah. “Ne moreš potem pričakovati, da če si takega izvolil, da bo potem resno vladanje.”

Mediji odigrali ključno vlogo pri prejšnjih volitvah
Seveda potrebujemo volitve, ampak mediji, ki so odigrali ključno vlogo na prejšnjih volitvah, morajo postati resni mediji. To pomeni, da morajo vsem strankam omogočiti, da se enakopravno udeležijo volitev. Zato smo v Dobri državi predlagali, da v času volitev velja volilni molk, ne pa da agencije, ki naj bi menile javno mnenje,  poustvarjajo javno mnenje in omogočijo tistemu, ki ga želijo, da bo zmagal na volitvah.”
Povedal je, da so se kot Dobra država pritožili na RTV Slovenija in uspeli s tem, da je morala agencija, ki je delovala in merila za RTV Slovenija, prekiniti pogodbo, kajti ni članica  ESOMAR-ja in ne izpolnjuje teh standardov. “Na našo željo nismo dobili vprašalnika, na kakšen način so se zbirali ti podatki, tako da, se da vedno prilagajati to javno mnenje. Zavzeli smo se, da imajo vse stranke enako možnost pri predstavitvi. Če javna televizija ni sposobna zagotoviti vseh strank, potem ni potrebno, da plačujemo RTV prispevek. Ob takšni televiziji, ga ljudje ne potrebujemo,” je bil jasen Dobovšek in poudaril, da je sedaj jasno, kaj se zgodi, če ljudje trezno ne razmislijo preden gredo na volitve.

Foto: Nova24TV

Šarec kot politični kalimero
Kangler je izpostavil, da je Šarec v odstopni izjavi deloval kot politični kalimero. “Če poznate risanko piščančka, ki je bil zmeraj izgubljen, ki se ni znašel v okolju, vedno so bili vsi drugi vsega krivi in tu je le en dokaz več, da gre za političnega kalimerota. Ko se je ta koalicija delala, so šli vsi zavestno v to koalicijo, čeprav so vedeli in se zavedali, da niso sposobni narediti tega, kar so obljubljali. V ozadju so bili strici, ki so to od njih zahtevali, da Janez Janša ne postane član vlade in da Janša ne bi ponovno dobil priložnosti v predsedovanju Slovenije Evropski uniji.” Povedal je, da je zadovoljen z delom v Državnem svetu, namreč notri sedijo različne stranke. “Vedno, ko gre za veto smo soglasni. Skoraj ni glasu proti, ali pa so štirje. To je odraz, da vlada slabo dela. Ni reform, ni ničesar. Imamo težavo s korupcijo v porastu, človekove pravice se kršijo hujše, kot da smo leta 1945. Kot, da ne bi bili člani Evropske unije,” je bil kritičen Kangler, ki je obenem poudaril, da je odgovornost levega in desnega političnega pola, da aktivni politiki preudarno preučijo, kaj bo drugo leto, ko Slovenija prevzame predsedovanje. “Ta ekipa očitno ni bila sposobna priprav. Mislite, da se ti lahko pripraviš v enem mesecu, v enem letu ali v pol leta? Tu so krepke priprav, ki trajajo leto in pol. Kje smo pa mi? Izpadli bomo še kot večji kalimeroti.” Po njegovem prepričanju se je potrebno odločiti ali bomo imeli tehnično vlado ali pa bomo šli na volitve.

Premalo pozornosti se namenja dogajanju znotraj LMŠ
Dobovšek je prepričan, da je prihodnost Slovenije v prekinitvi delitve na leve in desne. “Le s preseganjem teh delitev je mogoče doseči, da Slovenija gre v prvo ligo evropskih držav. Menim, da smo v danem trenutku, kjer smo bili po prejšnjih volitvah. Tisti, ki so se nekako zaklinjali, da ne bodo šli z Janšo, so po tem poskusu izkoristili to karto in so na tem začetku. Izgubili smo skoraj dve leti in sedaj so v dogovarjanju, ki bi se moglo dogoditi pred dvema letoma. Sedaj se bo videlo, kakšne so resne pozicije, kaj si kdo misli.” Po prepričanju Dobovška se premalo pozornosti namenja temu kar se dogaja znotraj LMŠ. “Mogoče bo pa ta stranka razpadla ali pa bo prišlo do prehajanja. Sej ne vemo točno kakšne cilje so imeli. Glavni cilj je bil: ne bomo šli z Janšo. Niso predstavili ne ekipe, ne ničesar drugega.” Prepričan je, da se lahko v tem mesecu marsikaj zgodi.

Tako Dejan Židan kot Matjaž Han sta po besedah Kanglerja priznala, da so bili samo privesek Šarca. “Sedaj na Twitterju vidim, da med seboj obračunavajo Nemec in LMŠ, kjer jim vse očita. Očitno sploh ni bilo odnosov. Če bi jih imeli, do tega ne bi prišlo. Še en dokaz več, da so naredili vse, da Janša ne bi prišel na oblast. S tem so naredili škodo državi Sloveniji. Tako kot Dobovšek menim, da se Slovenci ne bi smeli več deliti na leve in desne. Nič ne bo narobe, če bosta tako levica, kot koalicija sedaj v vladi. Gre le za državo in državljane. Kot predsednik Nove ljudske stranke sem s predsednikom Slovenske ljudske stranke podpisal dogovor, da  greva skupaj ali na redne ali predčasne volitve. Važno je, da delamo v interesu Slovenije.” 

Foto: Nova24TV

Dobovšek je izpostavil, da v polni demokraciji velja, da tisti ki zmaga, naj bi tudi sestavil vlado. “Pri nas je bil ta fenomen, da so vsi šli proti temu in so se na tem gradili volitve in na tem so “jahali” mediji. Sedaj smo šele v normalni situaciji, ko ima tisti, ki je zmagal volitve, priliko sestaviti vlado. Pogleda se kaj kdo želi, kakšne program imajo in predvsem kakšne ekipe sploh imajo. Videli smo, kakšne ekipe imajo ti trenutni v koaliciji.” Med drugim je kritično izpostavil nedelovanje vlade in dejal, da je smešno hvalisanje okrog sprejetja proračuna, ker ga konec koncev vse vlade morajo sprejeti. Kangler pa je dodal, da je ta vlada nedvomno naredila najmanj za občine. “Ta vlada je še bolj bremenila občine, namesto, da bi jih razbremenila.” 

“Če bodo volitve takšne kot so bile prejšnje in bodo mediji tisti, ki bodo imeli glavno vlogo pri določanju kdo bo zmagal in bodo to podpirale mnenjske agencije, potem je boljše da se v tem času pripravi zakonodajo, ki bo omogočila pravo polno demokracijo. Če pa tega ni možno, gremo na volitve podobno kot prej. Če neparlamentarne stranke ne bodo dobile časa, da se predstavijo v glavnih medijih, potem je boljše, da se vzpostavi neka vlada. Mislim, da so možnosti za to,” je poudaril Dobovšek in dodal, da je glavni, ki bi moral sestavljati to vlado tisti, ki je dobil največ glasov. Dobovšek je prepričan, da so volivci tisti, ki imajo moč, da oni odločajo, da je potrebno iti na volitve, in oni so tisti, ki se odločijo, kako bodo živeli. “Nato s tem morajo živeti.” Glede vnovičnih volitev v kratkem je Kangler prepričan, da se nič ne bo spremenilo v primerjavi z letom 2018. “Na parlamentarnih strankah je, da preučijo možnosti. V očeh pa naj imajo predsedovanje Evropski uniji,” je izpostavil Kangler.

Hana Murn

 • karpelec

  Sedaj bomo pa izvedeli, kdo je od tistih , ki ni nič naredil, najmanj naredil, ker z delom se ta vlada ne more pohvalit.

 • WISKY 1000

  Kaj se s tem klovnom še ukvarjate v parlamentu,kartico od vrat mu vzet pa adijo,radio gaga čaka.

  • Slovenka

   V rezervi pa sta še gasilski dom in ljudski oder.

  • Novo Jutro

   sAMO NE NA RADIO gA-Ga. Mogoče tudi Hribar čaka na priložnost funkcije pred. vlade !?

 • Aton

  In J bo seveda nasedel…

 • FORT WORTH

  “Dobovšek je prepričan, da je prihodnost Slovenije v prekinitvi delitve na leve in desne.”
  Tega levaki ne zmorejo, niso pripravljeni in niti nocejo.
  Oni se imajo se vedno za avantgardo in vse, kar samo disi po desnici globoko prezirajo.
  Dobovsek, ce tega ne ves, potem si naiven.
  Naivnost pa ni za resno politiko.
  Ti in tvoja stranka morata pocakati se kaksno leto, da spoznas pokvarjeno miselnost levakov.

  • Iva

   Poudarjanje na levo in desno je v SLO postalo etiketiranje (tranzicija še ni končana, saj obsodbe komunističnega totalitarizma v DZ še ni bilo), ljudje-volivci so indoktrinirani(!), da so levičarji dobri ljudje, ostali pa … Ne razumejo, da rdeča zvezda simbolizira nedemokratičnost sistema!

   Oba komentatorja na Nova24tv sta bila odlična v primerjavi s tistimi na RTVSlo. Bivšemu LDS Gantarju (Odmevi) se je videlo, da je ZARES zaskrbljen, kar pomeni, da se, vemo kdo – Kučan in Golobič &Co. forumaši ter njihovi mainstream mediji in novinarji še kako bojijo, da bo Janši tokrat uspelo.
   In možnosti za stabilno novo koalicijo brez šaraste LMŠ, židane SD, v oblakih živeče Levice in prepotentne in koruptivne SAB (!) ter s sodelujočim Jelinčičem v opoziciji odpira možnosti, da se Slovenija reši iz greznice v katero so nas hlapčevske novoobrazne maske-lutke pripeljale.

   • Slovenka

    Samo, če se Kučan boji, da bi Janši uspelo, zakaj je prisilil Šarca, da je odstopil? Mar ima že koga pripravljenega v ozadju, s katerim bi šel na predčasne volitve?

    • Iva

     Kučan je ob odstopu Šarca za Večer izjavil: “To ni dobro za državo.”

     Kot kaže mu je (jim je) šele sedaj kapnilo, da se jim je SFIŽILA taktika iz ozadja – medijsko bildanje Šarca in dvigovanje priljubljenosti z anketami, v ozadju (!) povezovanje LMŠ in SMC v veliko “LDS” (o tem se je že govorilo), nato odstop Šarca češ da ne more sam izvesti reform in nato predčasne volitve in nastop nove “zveze” (najbrž so še izbirali ime) med LMŠ in SMC. SMCju so preko svojih medijev napovedovali izpad iz parlamenta (skušali prepričevati volivce) in ga potiskali v naročje LMŠ.

     Problem je nastal, ker je Šarčev EGO prehiteval(!) dogodke, nedavno mu je zato ušel najprej Dragonja, Šabeder je čakal (njegova izjava to nakazuje) kaj bo storil Bertoncelj. Vsi trije so mu bili “posojeni” s strani … Bertoncelj je ugotovil, da se ne gre več in Šarasti cesar je ostal brez “glave”.

     Je lutka Šarec dojel kaj se je zgodilo? Njegova funkcionalna pismenost je zelo nizka – pomanjkanje zdrave pameti, kar nadomešča z naučenim populističnim besedičenjem, ki pa butalce navdihuje. In smo pristali še niže kot pod Cerarjem, čeprav je v svetu še vedno konjuktura. Koliko časa še se bodo strici in mainsteam mediji še igrali z nami državljani in davkoplačevalci?

 • Vrhovni sodnik

  Je pa politični Luka Dončič bolj kratke sape, sem že po zabu katera kura ga je tko imenovala, itaq pojma nima, se je ustrašu predsedovanja EU.

  • Anton

   Predsedovanja EU se boji cela leva komunistična stran. Zavedajo se lastne nesposobnosti na tujem političnem parketu. Malo, res malo ta trenutek rabijo Janšo.

   • Slovenka

    Glej, glej, to bo to. Na predsedovanju se bo treba delati lepega, zato rabijo Janšo! Ko pa bo predsedovanja konec, pa naprej po stari poti!

    • samotoje

     Seveda ga rabijo, ampak leve stranke ne bodo predsedovale EU, ker ne bodo v vladi. Samo to je.

 • Vrhovni sodnik

  Varianta je samo 1, sestaviti vlado, volitve ne bi ničesar spremenile, lewaki bi spet sestavljali vlado in to bolj trdno in z manj strankami. Samo J.J. naj dobro premisli kaj bo naredil v 2 letih, da ne bo spet žagal sam sebi veje na kateri bo sedel. Špara naj na nevladnih organizacijah katerim je treba pipco popolnoma zapreti in na celi falangi ” kolturnikih, ala 3 J.J. 1) sprejet strogi azilni zakon, vse zavrniti na meji in kazen, te ki so tukaj pod ključ v AD. 2) zdravstvena reforma s sodelovanjem strokovnjakov , 3) davčna reforma, za vse mora biti enaka olajšava ( 12 x min. pl. 700 = 8400 EUR ) in sedaj naj bistveneje, urediti plačilne razrede s tem, da bi bil 1) razred minimalna plača 700 EUR , ne pa kot sedaj, ko je 380 EUR, in seveda do povprečne plače vsem dvigniti osnovo. Je pošteno, da laboratorijski tehnik v 22 pl.raz. dobi 945 EUR bruto, to je minimalna plača. Tak ukrep bi koštal cca par 100 m, v resnici pa nič. Vsako leto, da proračun v SPIZ nekaj čez 1M, tko bi pa manj dali, saj bi več dobili od višjih plač, pa še J.J. si bi zagotovil nove volivce

  • Vladni komik

   Kwa nisem imel tebe za svetovalca, bi še zdaj vladal.

  • rabbit

   Če bi bila jaz na mestu Janše bi najprej dobro premislila vse variante za in za proti. In če bi sestavila vlado bi sestavila 5 točk, ki jih damo na prednostno listo reševanja in to v roku 6 mesecev. In to bi bilo zdravstvo, oskrba starejših, varnost in vse kar je z njo povezano, črpanje evropskih sredstev in predsedovanje EU. Potem pa še 5 točk, ki pa bi imeli rok 1 leto in sicer davčna reforma in delovna zakonodaja, problem z odpadki, vojska in stanovanjska problematika ter organiziran kriminal.
   Najprej bi zmanjšala število ministrstev od 9 do največ 12. Za finančno ministrstvo bi predlagala Janeza Šuštaršiča, ki je trd, ker tak finančni minister mora bit. Za zunanje Franca Breznika, ker človek je načitan, govori več jezikov in ima veliko zvez in poznanstev. Anžeta Logarja bi predlaga za notranjega ministra, ker rabimo človeka, ki bo naredil vse da začne policija opravljati svoje naloge za katere je plačana in ne več, da ščiti lopove. Bi mu pa predlagala, da na vrh kriminalistične policije postavi Rada Pezdirja za namestnika pa Vinka Gorenaka zakaj ker Pezdir je zagnan Gorenak pa bi mu znal svetovati glede ustroja policije. Za ministrico za zdravje bi predlagala Jelko Godec za njenega namestnika pa dr.Mravljeta ali pa za direktorja UKC ker treba je končati te korupcijske prakse v zdravstvu. Ostalo se bo pa že zmenil z koalicijskimi partnerji samo nekaj bi še rekla vse predsednike strank na ima ves čas na očeh, ne poslati Tonina v parlament ampak v vlado.
   Zaposlila bi tudi Ivana Simiča, ki naj pripravi vse za davčno reformo, jaz bi ga zaposlila čeprav se z njim velikokrat ne strinjam samo potrebuješ ljudi, ki nekaj znajo in vedo pa tudi, če se z njimi ne strinjaš tako gre voz naprej ne pa, da je ujet v blatu. Rabi pa še nekoga, ki je močan v odnosu z javnostmi rabi najboljšega upam, da ga najde.

  • Štalmajster

   “Špara naj na nevladnih organizacijah” ;-))) ……….. obesili ga bodo za JaJa.

   Zelo lepo napisano. ;-))) To je tak, kot da bi v polinomu pozabil na …. vodilni člen ! oz. bolj po domače… račun brez krčmarja oz. ….. brez blagoslova izvoljenega ljudstva. :-(

 • realnost

  Glede na to, da se klovnu stranka razsuva na prafaktorje, zna kakšen normalen poslanec prebegniti na desno stran in začeti normalno odgovorno delati??

  • Slovenka

   To je realnost. Gotovo jim ni do tega, da bi po letu in pol spet rinili na volitve. Razen če jih z grožnjami prisilijo, da glasujejo proti novi vladi.

 • francelj3

  Šarči je pravkar odkril, da s 13 poslanci ni mogoče vladati. Ostali državljani smo to vedeli že takoj po volitvah 2018.
  Še najboljšo možnost sem slišal včeraj zjutraj na Zjutranji kroniki Radia 1. Državi plačujemo že 30 let davke, država pa s tem denarjem slabo upravlja, praktično ne dela drugega, kot ga krade in zapravlja. Zato jo je treba tožiti.

 • VERZIFIKATOR

  ZMAGATI TEKMO, ZMAGATI VOLITVE.
  Kateri jezik je to? Angleščina, hrvaščina?
  ZMAGATI NA VOLITVAH, DOBITI TEKMO!
  Nova, mar tudi vi?

 • Amerikanc

  Kot kaže, se predsedovanja Slovenije ES, ni ustrašil samo Šarko osebno ampak tudi večina ministrov, ki sploh niso opravilno sposobni, da bi delali na evropski ravni. Če pogledamo realno, razen redkih izjem, so sedanji “tekoči” ministri po znanju in izkušnjah, pod nivojem državnih sekretarjev in njihovih pomočnikov. Take degradacije znanja in pridobljenih izkušenj, kakor je bila pod to vlado, si Slovenija ne sme več privoščiti, če ne želimo, da nas “poje” Hrvaška in še kakšna sosednja država.

 • JANEZ GUS

  Včeraj končno v DZ glasovanje po zdravi pameti.

 • JANEZ GUS

  Obeta pa se tudi izgon iz raja pokvarjene podgane Moderndorferja,če se v DZvrne drugi debil Cmerko.

  • anzek

   Ne samo on, tudi šiviljina strokovnjakinja za krogece bo dobila nogo. Še pred enim tednom nepredstavljivo, hvala Bogu za vse to…

   • Nata

    Ja, lepo bi bilo !! A ti dve sta mojstrici, ne vajenki, zato jima bo uspelo ostati na nogah !

    • pesjanar

     Škoda in to ravno sedaj ko jima je avstriska strokovnjakinja za odpiranje vrat dokazala da gre v mali krogec veliki K samo da je valjaste oblike.

     • pajot

      Ha,ha,ha,izvrstno.

     • Nata

      Matematika in fizika za njih sploh nista važni !!Pri nas je vse mogoče.

   • Nata

    Še vprašanje-. . . . . le kje hodite , da se tako malo oglašate ??
    No, ja saj kar vem , kaj boste rekli. Manj, je več ! Ali ne ?
    Ste brali , kako se našim medvedom v Franciji slabo piše ??
    V Sloveniji so se razvadili, pa so mislili, da bodo enako dobro tudi tam živeli.

  • tohuvabohu

   Dolfe je zapečaten v vsakem primeru ne glede na nadaljnje dogajanje. Ode njegova preiskovalka.

  • Slovenka

   Dodaj še Matića, Črnca, Štromajerja in še kak biser bi se našel, ki bodo leteli iz ministrstev.

   • samotoje

    Popolno ugodje. Čas za špricer.

 • sloustava

  Slika Sarca, ki zapusca govorniski oder pove vec kot 1000 besed! To je on, na ravni dijaka Srednje lesarske sole, ki jo je izdelal s pomocjo 6 popravcev! To je on!

 • crniocar

  JJ v tretje gre rado ne v drugo

  • tohuvabohu

   Pezdir? Kam pa gre?

 • totex39

  Žal, spet bo vse odvisno od propagande medijev, kakšno podpihovanje bodo izbrali.

  • Joc 52

   žal, žal

   • JANEZ GUS

    Prvo.če JJ prime za belanco je,da totalno razfuka to javno rdečo grezničoRTVS z vsemi družbeno političnimo delavci.Zmanša ekipo na 300 NOVINARJEV,ostalo pa -cesta.Samo tako se bomo priboižali demokraciji.Bo pa ogromno upara.Notranji minister mora bit pravi.

 • Kučko pod pručko

  Klečeplazenje v vrsti

  Tudi tisti z ne prav dobrim spominom imajo pred očmi še vehementno gobezdanje po vseh mogočih murgelskih medijih, da v koalicijo z Janšo ne gredo. Kar tekmovali so med seboj, kdo bo bolj glasno povedal, kar mu je zabičal murgelski uničevalec Slovenije.

  Kakšno blebetanje smo poslušali od Židana, ki je trobezljal v mikrofone, da si je Janša sam ustvaril nasprotnike in si s tem zaprl mandatarstvo. Tudi Cmero ni mogel iz svoje rdeče kože, da ne bi ob vsaki priliki izustil, da SMC ne bo šla z Janšo nikoli v koalicijo. Tudi Korl in Bratuškova kura sta kokodakala tisto, kar je globoka država zabičala volilnim poražencem. In potem se je zgodila nesreča vseh nesreč, kamniški Tišler, ki ni bil sposoben normalno izdelati lubadarske šole, kaj šele voditi vlado.

  Komaj dobro leto in pol zatem, pa se po debaklu rdečih že slinijo okrog Janše. Židan še ne ve, kako bi se mu priliznil, da bi obdržal svojo pokvarjeno rit na položaju. Kura kot kura pa je užaljena, ker SAB po dveh dneh še ni dobil povabila za sodelovanje. Le Počivavšek in Pivčeva imata boljšo pozicijo, saj sta prejšnja vehementneža že na odpadu.

  In Janša? Uživa, ko jih vidi v najbednejši situaciji. Vidi, kako murgelske podgane izgubljajo ponos, da bi obstale in kako jim gre samo za svoje riti, za državo jih pa boli Džoko!!!

  • pesjanar

   Ta komentar bi morali javno prikazati na hanzi tv in tistim popovcem,polepšali ste mi dan hvala!!!!!!!!!!

   • Ivan Ivanovič

    Takšni škodoželjni in privoščljivi komentarji kvečjemu odbijajo neopredeljene razsodne volivce. kdo bi hotel imeti opravka z osebo, ki tako zlobno razmišlja? Mogoče sploh gre za provokatorja. Nick je že čuden.

   • Hribouc

    Odlično je spisou, sevede.Pomaga pa zlo mau.

  • Slovenka

   Dobro povedano! Janša naj si vzame čas, tudi če ne sestavi vlade, je gospodar položaja on. Presrečna sem, da sem to dočakala. Vsi, ki nimamo spomina zlate ribice, dobro pomnimo, skozi kakšen pekel je šel Janša, ker ni del Globoke države, pri čemer so trpeli tudi drugi člani družine. Bil je načrt spraviti v zapor Janšo in njegovo ženo, otroka pa dati v rejniško družino. Da ne govorimo o zaporu, v katerem je moral Janša zabiti šest mesecev svojega življenja, ne da bi mu karkoli dokazali.Dodajmo še trpljenje vseh zavednih Slovencev, ki smo morali gledali propad najlepše dežele pod soncem.
   Menda se bo Bog končno usmilil Slovenije.

   • Hribouc

    O , ki pa!
    S’ kod s’ pa ti doma?
    Zdajle tok štrikajo na Vrhovnem Štabu v Murglah, pa Franci Zavrl Co
    in Golobič Stalin, glavni komisarski kadrovnik in prestolonaslednik, pa ZZB, pa Udba, pa Nova Udba, kaj misliš, da spijo al kaj?

    • Slovenka

     Mislim, da tudi njihov položaj ni tako zelo ugoden. Kako to, da nam še niso predstavili novega predsednika vlade? Kaj čakajo? Ne morem verjeti, da niso predvideli Šarčevega odstopa in pripravili naslednika.

     • Hribouc

      Majo ga, pa nihče ne vidi!
      A nis’ brala mojega poziva?
      Naše Sonce, naše Upanje, Milan Kučan-Šepetalec je špicenkandidat !
      Končno se mu bi lahko izpolnila želja iz mladih let, da bi vladal enkarat iz ospredja!
      Samo še to, pol pa lohka umre, sam to mu še fali.
      Ne bodite kruti in glasujte za našega Milana, ki je s Sonjo Lokarco, edino Komunistko ravnokar prišel iz tujine, it Beograda!
      Tolk je srečen, de je kar zmešan, revež, namest z Golfom pride v mesto kar z bičikleto, ki jo poriva, tako, frajersko, z eno rokico ko koraka ob sopotnici Špeli !
      Ne bo treba kilometrine mu vračat za pot na delo, poceni bo.
      Si predstavljaš, Kučan predsednik vlade, Janša, njegova intimna opcija življenja pa minister za Slovence po svetu ?

      Veš kaj bo to za en preobrat, bliskovit vzpon Slovenije!

     • Slovenka

      Kučan – predsednik vlade!?! Ne kliči nesreče, če se to zgodi, je Sloveniji odbila zadnja ura!

     • jan Gedli

      Sicer pa, ali ni de facto vladar, pa čeprav se je šele vrnil v Slovenijo od doma.

     • Slovenka

      Od doma!

     • Hribouc

      Nisi brala?
      Do polnoči je Šaraca pumpou naj ne odstopi.
      Pol se je z Golfom pelou v tujino . V Murgle. Domov.
      In pol je šou v mesto. V center. Porivaje en babji bičiklet.
      In so ga slikal. In so ga sprašval.
      In ni imel pojma kva se dogaja.
      Šarac ga je tok šokiral, de ni vedu ze kva se gre, niti ni vedu
      a je biu v tujini al doma al oboje.
      V glavnem se ne ve a je spal pr Štefaniji al pri Špeli, to še grunta, važn je, de je najdu bičiklet in de je Šarac popolnoma zataju.
      To pa je slabo, tega se je pa spomnu.Šarac ga je čist zrukou!

     • Slovenka

      Ha, jaz pa sem mislila ravno obratno, da ga je Žvepleni vzpodbudil, naj odstopi. Pravzaprav, res je čudno, da o prestolonasledniku ni ne duha ne sluha.

     • Hribouc

      Ne vem, lubca, točno kaj, ampak ziher je, da je storil kar je storil z blagoslovom in z odvezo Hudiča murgelskega.Druge ni.Koliko je bil sesut, ko ga je našel Reporter na ulici – si razmišljala o tem, da včasih je Reporter moral iskati in loviti takle posnetke, zdaj pa Odlazka pokličejo, če bi njihov fotograf bil ob tej in tej urici blagovolil se postaviti tam in tam, da bi pofotkal našega Milovana tam in tam !
      Vse to je bilo zrežirano punca!
      Šarac odstopi – bomba !
      Kučana pa nikjer. Si to predstavljaš ?
      Vežda so morali najti način, kako slučajnično se Boter satanski nedolžno kot angelček božji sprehaja “s kolesom!”
      Pazi, lahko bi dali zdraven eno pol golo lepotico, samo, da bi se folk ves šokiran spraševal in raziskoval…itd lahko bi mu dali v roke cekar z jajci in šunko , pa bi ga novinarček spraševal bla bla – vse to so finte, da jebeš folk v glavo…na suho!
      Kaj misliš, da je uni norec šel v Parlament s prečrtanim križem po svoji volji ?
      A veš koliko ljudi ima Režim, Hunta plačanih, da iščejo finte, ki so nam čisto slučajne …?

     • Slovenka

      Saj, saj. Cel štab ljudi imajo, ki ne delajo drugega kot načrtujejo specialno vojno proti desnici in zavednim Slovencem. Samo Bog nas lahko reši in Bog si za Slovenijo jemlje nenavadno veliko časa!

     • Slovenka

      Te prav razumem, da se mu je Marjan uprl?

     • Hribouc

      Eno plačo dam, de ga vidim kako bi poštimou, recimo Zdravstvo tko de bi dal za ministra Zemljariča, pa za zunanjega ministra Bratuško, ki tok fajn govori tuje jezike,
      pa Janija Moderndorferja za vojnega ministra , da zrihta armado, recimo, pa Vilfana za gospodarskega ministra, pa
      Draga Kosa za financ ministra, za kmetijstvo pa filozofa Bezjaka !
      Kaj bi bilo užitek to gledati!
      KO BI SE VSE SESULO V % MESECIH VSE NA ČISTO NULO, A NE BI BIL TO SUPER BANKROT GOBCEV TATINSKIH . NE BI TO RADA VIDLA – GOLOBIČ BI BIL PA ŠEF DRŽAVNEGA ZBORA IN GLAVNI POGREBNIK!
      ————————————————————————-
      ŽUPNIK OSOLNIK PI PA POGREBNO MAŠO DRŽAL V CERKVI V HRASTOVLJAH, TAM KJER OKOSTNJAKI PLEŠEJO MRTVAŠKE PLESE , A?
      Bi ne blo fino za pocrkat? Mater bi se režal!

     • Slovenka

      Ob grobu bi pa zapeli Šifrerjevo Kdo bo za pijačo dal, ko umrla bo država?

     • Hribouc

      In mi bi z Jožico potem :Slovenija! Od kod lepote tvoje…?

      za blagoslov 2.Republiki !

   • jan Gedli

    Lepo ste napisali.

  • pajot

   Bravo. Natančno tako.

  • samotoje

   Kadar prikukaš izpod pručke, zadeneš bistvo. Odličen komentar.

  • Hribouc

   Za Pivčevo si falil, tam se ni nič spremenilo, Erjavčev fevd ostaja rdeč ko hudič-veš koliko pijavk je prisesanih?

  • Vrhovni sodnik

   ITAQ, čista + 10

 • Boy

  Tale Hans piše taka skropucala, da niso za objavo l Pionirskem listu. Tudi slovnično je na psu. Slovenija in Slovenci s takimi novinarji ne bomo preživeli, ker s takimi jezikovnimi packarijami ne moremo ohraniti slovenskega jezika. Stamota

  • tohuvabohu

   Slovenščina je preživela že dosti hujše čase.

 • Lisjak

  Po mojem je scenarij udbo-mafije takšen,da Janša sestavi novo vlado,sprejme nekaj ključnih reform po predsedovanju Evropski uniji pa ga zrušijo.Upam,da se bo Janša odločil za nove volitve.

  • Iva

   Napačno razmišljaš. Treba je razmišljati obratno kot razmišljajo “NAŠI” (kontinuiteta) vladajoči politiki in komentatorji in novinarji in strici iz ozadja, ki si TOKRAT javno in glasno VSI naenkrat ŽELIJO PREDČASNE volitve. LE ZAKAJ? Ker je še vedno dovolj časa za čiščenje(!) Avgijevega hleva, kar zahtevamo demokratični domoljubni državljani! GRE ZA SLOVENIJO!

   P.S. Zakaj (udba) Repovžev Gregec pisari, da se edini JJ boji predčasnih volitev? Retorično vprašanje.

 • DEATH TO COMMUNISM

  Slovenija predvsem potrebuje desno vlado. Bolj desna kot je, bolje bo za Slovence in Slovenijo. Predvsem pa pod nobenim pogojem ta vlada ne sme biti koalicijska! Desna in vecinska, pa da se zacne skrbet najprej za blagostanje Slovencev in sele ko bodo vsi Slovenci ziveli zgledno, potem pridejo na vrsto vsi tujci s pridobljenim slovenskim drzavljanstvom in ki spostujejo Slovenijo, njen narod, tradicije, zgodovino, obicaje, kulturo itd.. Vsi ostali pa samo adijo! Prej ko spokajo, bolje zanje!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Glede na Goebelss mašinerijo v kurniku in na hanziji bo težka.

   • DEATH TO COMMUNISM

    Torej se ve kaj mora it v zrak…

    • AlternativaZaSlovenijo

     Ni problem pognat hanzi tv v luft. Problem je zamenjat programe v glavah ljudi. Sedaj pa, zamenjat ploščo in volivce nafutrat z drugo melodijo, da bodo vlekli na desno, ker tako govorijo na hanzi tv, pa spet ni ne vem kakšna intelektualna pridobitev za Slovenijo. Še en problem je pa ta, da se folk nič ne nauči na lastnih napakah. Torej, čaka nas (če sploh) še dolga pot.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Mi izboljšanja ne bomo doživeli. Razen s silo…

     • AlternativaZaSlovenijo

      Tudi jaz pravim smrt komunizmu!!! :) samo glede po zakonih fizike akcija rodi reakcijo. Reakcija je pa lahko tudi ta,da se vzpostavi nasilje, da se dobri nameni sprevržejo v diktaturo. Pravna država, poštena sodišča,vsi smo enaki pred zakonom, poštenje, pravičnost, predvsem pa potrpežljivost in modrost glede teh načel; to so poti, samo so dolge-priznam. Druge poti ni, razen pot v pekel in trenutno smo na dobri poti v pekel.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Brez pekla se bojim, da nikoli ne bo bolje, skupaj pa očitno ne moremo živet.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Bojim se, da imaš prav. Ampak rešitev je v pozitivni selekciji, ko dobri napredujejo, slabi pa odpadejo in seveda v naravni selekciji, ko ljubitelji abortusa, LGBT-ja in podobnega govna nimajo več naslednikov.
      Potem je rešitev preprosta. ali se prilagodiš, ali pa propadeš.

     • tohuvabohu

      To, da akcija rodi reakcijo, fizikalno ne drži. Reakcija nastopi hkrati z akcijo in tudi preneha hkrati z njo. Ene brez druge ni in ne more biti.

     • AlternativaZaSlovenijo

      No ja tohu, si me pa našel na besedah. :) To pa je tako, če hoče človek s fiziko pojasnit (dati dodatno težo) neke človeške dejavnike, kot so nasilje in reakcije na nasilje.
      Drugače pa imaš popolnoma prav. Rojevanje s fiziko nima nobene povezave

     • tohuvabohu

      Oprosti, če sem bil zoprn. Ni bil moj namen. Profesionalna okvara, hehe.

 • Iva

  Po včerajšnjih odzivih padlih koalicijskih partnerjev in “naših” političnih komentatorjev na RTVS in POPTV (imeli so vidno žalostne obraze, brez najmanjšega nasmeha!)
  je več kot očitno, da se bojijo nove koalicije z edinim, ki jim (njihovim gospodarjem) lahko prekriža račune pri nadaljnjem praznjenju korita – kraji davkoplačevalskega denarja in nadaljnji indoktrinaciji naroda PROTI edinemu, ki jim lahko prekriža račune !!! Vse bodo skušali narediti (s pritiski na Počivalška), da se to ne bo zgodilo.
  Vendar Počivalšek ni cagavi in poslušni Cerar, ki mu je treba sedaj dati bonbonček, ki ga je želel že 2018, to je vodenje DZ. Tako bi lahko po koncu mandata kandidiral za predsednika, kar je njegova skrita želja, pa še pokvarjeni modeldorfer bo eliminiran iz parlamenta.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Ko je vse skupaj en gnoj, pa naj Janša sedaj kida ta gnoj. Ko levica zafura, naj potem desnica sanira. Potem pa spet vse po starem.

  • Iva

   Čigava alternativa si ZARES?

   • AlternativaZaSlovenijo

    Svoja! :-)

  • DEATH TO COMMUNISM

   In še ko nek desnak (nisem Janšev volilec) sanira, mu mečejo polena pod noge.

 • odzunaj

  Morda je pa res primernejši od novih volitev poizkus, da zmagovalec volitev Janša sestavi vlado potrjenih strokovnjakov in če uspe podpora drugih strank z vsaj 50 glasovi naj bo to nova tehnična vlada za prehodno obdobje. Da vidimo jasno, katera stranka dela ZA Slovenijo.
  Potem bomo rekli : Bravo Slovenija, ni več levih in desnih, so samo tisti, ki se trudijo delati za Slovenijo in drugi, ki delajo za interese mrež in s tem proti Sloveniji. Slovenskim volivcem je treba odpreti oči in tudi s tem prisiliti medije na kvalitetno in objektivno poročanje.

  • Slovenka

   Zveni pametno, samo ali je izvedljivo?

  • pajot

   Tehnična vlada?
   Neizvedljivo v Sloveniji.
   Najprej mora nekdo končati na Žalah.

   • samotoje

    A bo šel s kolesom?

 • črnaovca

  Bomo videli, lepo bi bilo samo kaj ko se že vidi kako se bodo zraven lepili razni Kanglerji in podobni poljedelci

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ja, Kangler je zamenjal ploščo. Nič ne rečem, da se mu niso godile krivice po sodiščih, samo ko je bil župan MB- ja je pa delal štalo. Spomnimo se samo kako je delal politično kadrovanje po firmah (en primer z bišvim SNS-jevcem Sašo Peče) in še in še. Nič nimam proti profesionalnim politikom, samo naj bodo načelni, Tale Kangler pa ni referenca!

   • Slovenka

    Zamerim desnici v Mariboru, da ni izbrala drugega kandidata.

    • AlternativaZaSlovenijo

     jp.

 • montyamp

  V Slovenski politiki rotira 2 000 – 3 000 topoglavih posameznikov , katerim lasten EGO povzroča resne težave .
  Novih obrazov ne spustijo v eter
  komunisti (A) kurćanisti in
  komunisti (B) SDS .
  Eni rabijo druge za dajanje videza demokracije .
  Amen .
  Al je pa država v qrcu zaradi tistih ki delajo v Austriji .
  Banda topoglavih kriminalcev , lačnih
  “””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””ZMAGE””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  na volitvah .
  Desni so 2006 trdili da imamo super sodstvo .
  Pa kdo je zaj tu nor .
  HOČEM “””””””””””””” PRAVNO “””””””””””” DRŽAVO , ENAKO ZA VSE .

 • Iva

  Ambiciozni obveščevalec in šarasti svetovalec Damir Crnčec je že v polni akciji, saj izgublja dobro plačano službo (pa toliko se je trudil z zaposlitvijo lepe N na Sovi), v nadaljevanju pa je računal na dobro službico v Bruslju!
  Na Voduškovem TOP(!) portalu Damir s pomočjo Vladimirja že manipulira, da Desus ne gre v koalicijo z JJ, angažiral pa je tudi Dragana Matića (trenutno SMC).

  Strici so pred predčasnimi volitvami skušali narediti novo LDS z združitvijo LMŠ in SMC je sedaj popolnoma jasno.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Problem vseh portalov je ta, da ustvarjajo zgodbice in da dobijo čim več bralcev.Nova 24 čisto nič ne odstopa. Gre predvsem za ekonomski interes, logično od nečesa morajo živeti. Reporter je bil včasih desni, sedaj se pomika preko sredine v levo, čeprav ima vrsto odličnih piscev:(Rado Pezdir Maja Sunčič-pogosto se z njo ne strinjam,..). Drugi problem je pa v nas, ki kao komentiramo in podajamo svoja mnenja. Če bi bilo tu več modrosti in manj bebcev, bi človek dobil občutek, da prevladuje zdrava pamet med ljudmi in bi se novinarji in uredniki malo zamislili kako spravit skup en soliden članek.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Čisto preprosto povedano: Janez Janša ima škarje in platno. Naj poizkuša sestaviti vlado, ne glede na drva, ki se mu bodo metala pod nogami. Nja pokaže pripravljenost za sodelovanje. Če ostali niso za, se bo razgalilo, da jih je samo gobec in nič drugega. To bo huda preizkušnja zanj, v tem ni nobenega dvoma Bo pa s tem bo pokazal, da mu je mar za Slovenijo.
  Ploskal pa mu bom, ko bo vzpostavil pravno državo in uničil korupcijo. Če to naredi, KAPO DOL!

  • rabbit

   Točno tako ampak kot poznamo Slovence bodo ti mislili, da se to naredi z levo roko. Jaz zmeraj dam tako primerjav, če kmet gnoj eno leto vozi na isto mesto ga ne more odpeljati v treh dneh. Pri nas pa se dela svinjarija 30 let na 60 podlage. Taka vlada bi morala imeti vsaj 3 mandate, da pride vsaj na pozitivno ničlo in od tam lahko gremo naprej.

 • Jan Kovalski

  Medianin Dončić je ugotovil, da ne more sodelovati z vlado Reporterjevega Drnovška.

 • odzunaj

  Morda je pa res primernejši od novih volitev poizkus, da zmagovalec volitev Janša sestavi vlado potrjenih strokovnjakov in če uspe podpora drugih strank z vsaj 50 glasovi naj bo to nova tehnična vlada za prehodno obdobje. Da vidimo jasno, katera stranka dela ZA Slovenijo.
  Potem bomo rekli : Bravo Slovenija, ni več levih in desnih, so samo tisti, ki se trudijo delati za Slovenijo in drugi, ki delajo za interese mrež in s tem proti Sloveniji. Slovenskim volivcem je treba odpreti oči in tudi s tem prisiliti medije na kvalitetno in objektivno poročanje.

  • Slovenka

   Nimam nič proti, če poskusijo, samo koliko bo sabotaž in ribarjenja v kalnem. Janša bo res moral biti gospodar položaja, drugače si utegne SDS silno škoditi. Nisem najbolj navdušena nad mislijo, s kakšnimi izprijenimi osebki naj bi šel v koalicijo.

   • Ivan Ivanovič

    Slovenka, če misliš, da obstajajo kakšni drugi, razen izprijenih osebkov, ki nam krojijo življenje, mi povej kakšnega. Niti globalistični papež, ki mu ni mar niti za kristjane in krščanstvo, nam ne dela nobene koristi…

    • Slovenka

     Zanimivo izvajanje!

 • Slovenec

  Vsak lopovski in nesposoben predsednik vlade bi moral tudi kazensko in odškodninsko odgovarjati za nastalo škodo in slabo stanje države.

 • Slovenka

  Šarec precej poklapano zapušča prizorišče.

 • bubamara

  Če gre Janez spet na led (kar je zelo verjetno, ker mu zelo diši oblast), bo SDS spet potegnila kratko. Proti medijem SDS z Janezom na čelu nima šans. Butalci verjamejo medijem bolj kot dejanskemu stanju.

  • rabbit

   To je res zato pa pravim, da bi moral Janša kot prednostno napisati samo 5 točk in se jih striktno držati potem tudi mediji nimajo možnosti napada. Pa dobiti najboljšega piarovca kar se ga najde.
   Slovenec je pa itak mahnjen na resničnostne šove, ne pa na realno življenje.

   • bubamara

    Tako tudi jaz jemljem demokracijo: možnost izbire na podlagi programov strank. Na žalost SLO volilno telo po principu navijaštva; oziroma striženja ovc.

    • Ivan Ivanovič

     Koga brigajo programi strank. Če jih slednje ne bi imele, bi bilo popolnoma isto. Kar zanima ljudi, vsaj pri nas, je samo to: ali je politik naš (človek) ali ni? Če je naš, je lahko tudi ključavničar, če ni naš, pa je lahko večkratni doktor ali karkoli, pa ni ta pravi.

  • AlternativaZaSlovenijo

   ne vem bubamara….. Ker imam glih cajt, razmišljam kako z….t medije. Šarca so mediji samo pozitivno slikali tako, da se je človeku že obračal želodec. V mojem habitatu pa imajo ljudje Šarca že poln k…c. Hočem reč, da se morda le nekaj premika v glavah ljudi. Ljudje so vendarle začeli premišljevati in primerjati kaj se dogaja v svetu in kaj nakladajo mediji. Bomo videli kaj bo JJ rekel, Do sedaj ni bili še nič iz njegovih ust.

 • Boy

  Proti Janša koalicija je neslavno propadla, Kučanu je uspelo od doma priti domov.

  Tisti, ki nima doma v srcu, tisti tudi ne ve kaj je to domovina. Tak je hlapec vsem in vsakemu, ki mu ponudi pest drobiža. Enkrat dela za mafijo, drugič za Ruse, blizu so mu jużni bratje, pa zopet denar Miki Miške, za drobiž prodaja svoje sestre in brate, in mimogrede zataji svojo mater.

  Ko ga bo Bog poklical na odgovor, mu bo
  uspelo zgubiti še zadnjo trohico spomina. Vendar Bog ne pozabi. Večina dobi plačilo za svoje grehe že tu na zemlji. Letos je tisto leto, ko bo plačilni dan marca.

  • Ivan Ivanovič

   Lepo si povedal, ampak takšni ljudje se ne obremenjujejo z vestjo, ne ker je nimajo, ampak ker je zavestno tajijo. Bog pa menda vse odpušča. Tako, da ne bodi presenečen, če te bo sprejel Kučko, ko boš prišel tja gor. Verjetno se bo že spet kam prigrebel…

   • AlternativaZaSlovenijo

    Oba komentarja za čisto 10+ Bravo Boy in Ivan!

   • Štalmajster

    Ja točno tako. Eni se bolj znajdejo v življenju. Bog pa menda grehe odpušča ……. da bi pa odpuščal neumnosti,….. še pa nisem slišal. ;-

   • Boy

    Hahaha, ne rabim takega boga, kot ga opisuješ ti. Torej nikjer ni pravice?!
    Zato se ne čudim, da jo ljudje vzamejo v svoje roke. Žal.

 • Andrej

  Iz koalicije samo da ni Janša se ne da sestaviti uspešne vlade pod vodstvom Janše. Če bo kdo iz LMŠ, SBC, SAB, DeSus, SD pristopil bo to s figo v žepu in bo samo čakal na priložnost, da vlado Janše sesuje. V njihovem interesu je sestavljanje nestabilnih vlad, saj so za to odlično plačani.

  • Ivan Ivanovič

   A potem misliš, da je škoda, da je Šarec odstopil? Stabilne desne vlade namreč v nobenem primeru ne bo mogoče sestaviti. Niti po ponovnih volitvah.

   • Andrej

    Ne! Škoda je vsake energije o sestavljanju vlade s to ekipo, ki je trenutno na razpolago. Ponovne volitve imajo vsaj možnost, zdaj pa niti te ni.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Ena prvih potez Goebelss strategij bo ta, da bodo njihov anketarji-beri ustvarjalic javnega mnenja “vprašali” ljudi ali podpirajo nove volitve ali pa da se najde nov mandatar. In odgovor bo (dam za pivo, če bo odgtovor drugačen): “57% se strinja in zahteva nove volitve, 23% se strinja da se najde nov mandatar, ostali so neopredeljeni”.
  Kot rečeno, ne verjamem, da se bom zmotil

 • Jan Kovalski

  Šarcu so v zadnjem letu ankete javnega mnenja kazale zelo dobro, tudi njegova stranka se je, z eno izjemo, stalno uvrščala na prvo mesto. Njegova vlada je imela več kot 50% podporo na koncu, preden je odstopil, pa malo pod 50%. Ne vem če je še kje na svetu kak predsednik odstopil, ko bi javnomnenjske ankete kazale njegovi vladi tako visoko podporo.
  Tu se kaže dvoje:
  Da te ankete ne odražajo objektivnega stanja, kar je posledica množične propagande dominantnih medijev saj je tej vladi odstopilo ali bilo odstopljeno 7 ministrov, pa tik pred odstopom so bili še trije.
  Da je Šarec odstopil z namenom, da se reši iz potapljajočega čolna in prikaže svoje partnerje za krivce in sebe za žrtev, češ:
  “Preveč ste guncali čoln in preveč ste hodili v kuhinjo pa so krofi padli dol, namesto da bi lepo vzhajali navzgor, jaz pa sem bil prisiljen skočiti v prazen bazen, za kar ste vi krivi”.
  In ko mu je v ponedeljek odstopil financ minister je tudi sam pohitel z odstopom in najavil, da je on mislil odstopiti že v petek. Ni prenesel, da ni bil prvi. Torej:
  V ponedeljek zjutraj je izvedel, da je nameraval odstopiti že v petek.

  Je jasno:
  Šarec meni, da mu ankete javnega mnenja kažejo dobro in da ima možnosti, da na volitvah, če že ne zmaga, pa vsaj poboljša svojih 12,6% kar je zelo verjetno. Šarec si želi na volitve! Takoj je na pomoč, poklical SMC, bolj kot za podporo jih je skušal prepričati, da bi jih odvrnil od sestavljanja nove koalicije z SDS, saj je vrednost SMC na volitvah enaka nič, sedaj pa le imajo 10 poslancev.

  Na volitve si ne želijo stranke, ki jim ankete slabo kažejo, ne samo da si ne želijo, bojijo se.
  To so stranke SMC, SAB, SNS, kar so že odkrito pokazali.

  Stranko SD je strah, da jih bo prehitela Levica.

  Volitev se ne bojijo pri SDS, NSi, Desus, LMŠ in Levici

  Iz tega je potrebno izhajati. Vlada, ki bi morebiti nastala z dogovorom bo imela samo dve leti časa, dobila pa bo “dediščino”, ki je zelo slaba. V dveh letih bi morala pomesti z vsem drekom ki se je še dodatno nabral v zadnjih 17 mesecih, če ne bo izgubila naslednje volitve.
  4 leta je več kot 2 leti, se splača tvegati?

  Zanimivo bo videti kaj bodo pokazale naslednje ankete javnega mnenja.
  .

 • Ivan Ivanovič

  Zdi se, da je levica pripravljena Janši dopustiti, da sestavi vladno koalicijo. Če smo čisto iskreni, je to morda vrabec v roki, volitve pa so golob na strehi. Repertoar levice, da obrne volitve spet sebi v prid, je zelo širok. Najprej je tu metoda medijske diskreditacije. Potem so možna šikaniranja z organi pregona., pogrevanje starih in odkrivanje novih afer… Sicer je vprašanje, zakaj je levica nekako pripravljena na mandatarstvo Janše. Zanesljivo bodo začeli gugati državo kot so to počeli ob zadnji Janševi vladi, ki je zato padla. Morda računajo tudi na to, da bi ob slovenskem predsedovanju Uniji Janšo razkrili kot antiglobalista, nacionalista, fašista … Skratka, verjetno računajo, da bi janša lahko vladal kako leto ali dve, v katerih bi se levica ponovno sestavila po debaklu s Šarcem, nakar bi Janšo zrušili in šli triumfalno na nove volitve, kjer bi spet zmagala levica….

 • Eden

  Vsi so se pokazali kaksni so ob ukinjanju dopolnilnsga zavarovanja. Tudi SDS. Vseskozi sem jih volil, sedaj nikoli več. Zavarovalniška mafija ki nas krade desetletja, ki imajo zagarantiran prihodek brez truda, je izgleda podkupila vse. Ko so zavarovalnice podrazile iz 30 na 35eur, so se zgrazali vsi. Ko pa je bil predlog 32 eur, pa se 50 milinonov bi se prihranilo ki jih pogoltnejo zavarovalnice zase, je pa premalo. Imajo nas za idiote, vsi, levaki in desnicarji, kot da ne znamo 1+1 izracunat. Vsi so ena in ista banda. Nikoli vec ne grem na volitve.

  • Jan Kovalski

   Če bi bila sprejeta ukinitev dopolnilnega zavarovanja bi plačevali več, posebej tisti, ki sedaj ne plačujejo dopolnilnega zavarovanja ampak samo osnovno.
   Korupcija v zdravstvu bi ostala nedotaknjena. Ves denar bi se stekal v eno samo zavarovalnico kar bi pomenilo še več denarja za korupcijo.

  • Iva

   Itak ne hodiš na volitve.
   Poglej kakšno ureditev imajo nordijske države. Zadeve se ne urejajo populistično in čez noč!

  • rabbit

   Ali te lahko nekaj vprašam. Kaj j bi rekel, če bi imeli predsednika vlade ali pa predsednika koalicijske stranke, ki bi v zakonodajni postopek vložil zakon, kjer bi pisalo od 1.1.2021 imajo vsi zaposleni ne glede kje so zaposleni v javni upravi ali pa pri zasebniku minimalno plačo 5000 evrov?

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ko bi bila ta matematika res tako enostavna. Predvsem je važno kam in zakaj se ta denar pretaka.
   Dejstva so pa sledeča:1. Zavarovalnice niso dobrodelne socialistične ustanove. Povsod v svetu so to profitne ustanove, če hočejo preživet. Svoj profit pa potem pretakajo tudi v razvoj. Med seboj tudi konkurirajo.
   Mene kot potrošnika zanimajo izključno samo njihove storitve. Kaj dobim za njihov denar. Za avto lahko imam kasko ali pa tudi ne. Mislim, da bi tudi za zdravstvo morali narediti nekaj v tem stilu. Imaš pa prav, dvignejo zavarovanje za 5 eurov pa niti ne veš zakaj in kakšne bodo za to storitve. Glede na mafijo, ki ji vlada v ozadju pa lahko delajo kar hočejo.
   Torej je potrebno najprej počisti z mafijo. Še večji problem je pa javno zdravstvo in njihove storitve. Če imaš še ne vem kako zavarovanje ti to nič ne koristi, če imaš podn zdravstveni sistem
   Imam sorodnike v Nemčiji. Ti so zamenjali ne vem koliko zavarovalnic in zdravnike. In za eno zdravljenje in operacijo ni bilo problema plačat 10.000Eurov. Kako je to mogoče? Pa ljudje spadajo v srednji razred. Zakaj moramo izumljat toplo vodo, če pa so nekje že uspešne rešitve, Pa sam problem je topla voda, ker tudi nje ne znamo odkriti ampak se vračamo v nek umetni socialistični raj. Pred izračuni je potrebno najprej pošlihtat storitve v zdravstvu in zavarovalništvu in ju skupaj peljat, ne pa posamezno.

   • rabbit

    Vse kar se napisali drži pri nas pa ljudi najbolj nategneš, če rečeš ,da boš nekaj ukinil, ljudje vsi veselo primejo, ne vedo ali pa ne razumejo, da zastonj kosila ni in ga nikoli tudi ne bo. Levica ni nobena Marijina družba ampak to populistično stvar delajo samo za lasten žep in žep svojih gospodarjev.Sem poslušala Mesca, ki je govoril da bi prihranili 50 milijonov za stroške zavarovalnic potem pa poslušaš Sušnika direktorja ZZZS, ki pravi, da bi morali oni dodatno zaposliti ljudi in tudi oni pri stroških ne bi ni prihranili. Itak ne vem kje je Mesec dobil to številko 50 milijonov, ker lani je imela Vzajemna 680.000 evrov dobička predlani pa slabih 750,000 izgube, tako da mi ni jasno od kod njemu ta velika številka.
    Zaradi mene lahko zavarovalnice ostanejo tudi pobirajo zavarovanje samo država jih mora omejiti za ta zavarovanja za zdravstvo, ni dovoljena nobena izraba sredstev v noben drug namen razen v zdravje njihovih strank, nobenega oglaševanja ali sponzoriranja ali donacije. Dobiček imajo že omejen na 5%. Lahko bi jim omejili še število zaposlenih na določeno število zavarovancev to bi tudi šlo. Sedaj imajo enega zaposlenega na 2500 zavarovancev, v dobi računalništva bi bilo lahko več,

 • Borut Stari

  Še nehaj dni nazaj je izgledalo, da bi Šarec lahko zmagal (ankete). No, zgodba se je obrnila. Ali je Šarec že politično truplo. še ne vemo, a videti je, da je zakuril raženj, ko je bil zajec še globoko v gozdu. Lahko bi verjeli zarotam in bi si lahko mislil, da je Janez Janša, ki bo, verjetno sestavil novo vlado, Šarcu Damirja Črnčeca pravzaprav podtaknil …

 • Štalmajster

  Začne se novi TV show. Gospodin Savršeni i …….14 cura.
  https://www.youtube.com/watch?v=euNtaHiXAf4

 • Olga101

  S kom pa naj zmagovalec volitev sestavi vlado? Z razpadli seštevkom ali prodanimi NSI in Jelinčičem? Nove volitve z novimi pravili!

  • Iva

   PRAVNIK DR. TOPLAK: PRAVILOMA SE VOLILNA ZAKONODAJA LETO DNI PRED VOLITVAMI NE SPREMINJA.

   Glede na to, da kontinuiteta ne pristaja na večinski sistem ali vsaj kombinacijo, je Dobovšek pravilno povedal, kaj bi pomenila 1. ukinitev okrajev (totalna centralizacija) in 2. preferenčni glas – zmaguje tisti, ki ga bildajo mainstream mediji. Le zakaj je Joveva v EU parlamentu?

   • samotoje

    Haha, a Joveva? Zaradi lepote inu inteligence, draga Iva.

    • francelj3

     Pa seveda zaradi porekla.

     • samotoje

      Če imaš nacionalnost v mislih, ta pri meni ne igra nobene vloge, če je človek tak, kot se šika. Za ilustracijo: poglej Radonjića in poglej Štromajerja.

     • francelj3

      Pri meni pa. In še pri kom, zato je pa v Sloveniji slovenščina formalno ravno še uradni jezik. Čez nekaj let ne bo več. V ustavi piše, da je Slovenija država slovenskega naroda, ne pa (v tem primeru) zahodnobolgarskega.

 • Jože Kramar

  PREDLAGAM DA JANEZ JANŠA PREVZAME VLADO IN NAJ POČISTI TO RDEČO GOLAZEN IZ VODILNIH STRUKTUR GOSPODARSTVA TER DA UREDI UKREPE V ZDRAVSTVU, SODSTVU, VOJSKI ,GOSPODARSTVU ,UREDI PRAVIČNO ODMERI POKOJNIN TER VSE OSTALO DA BODO DRŽAVLJANI ZADOVOLJNI Z VLADO TER DA LEVAKI NE PRIDEJO VEČ NA OBLAST ,DA NE BO NAREDIL NAPAKE KI BI GA STALA PREDMEJSKEGA STOLA. VSO SREČO ŽELIM NOVI DESNO SREDINSKI VLADI.

 • Štalmajster

  Ko tole prebiram, vidim, da ljudje še vedno verjamejo v ………. pravljice,……..

  • AlternativaZaSlovenijo

   Eni so pesimisti, drugi optimisti. Sam ne reči, da si realist.

   • Štalmajster

    Ravno tega me je strah, da sem ………. realist. ;-

 • Hribouc

  Spravite si zgornjo Šarčevo sliko mangupa politega cucka – kaj , ko bi takle prišel slavnostno na obisk k Merklci, kaj pravite?

 • svatne

  “…tisti, ki je zmagal volitve…” – vljudno prosim prevod v slovenščino.

 • Jan Kovalski

  Serpentinšek imitira Marjana Šarca.

  Šele od takrat ko je odstopil je Šarec sprevidel, da se je končno znašel v svoji naravni vlogi.
  Od takrat naprej imitira bivšega predsednika vlade Marjana Šarca.

 • Hribouc

  Milanova poslednja želja , zelo intimna opcija !
  Nocoj so mu dovoljene mokre sanje in jutri bo čisto nov dan!
  ————————————————————————————————————–
  Sploh ne vem kaj tolk komplicirate.
  Stvar je jasna.
  Člouk se matra že ceu žiulene vladat nekje od spodaj, pa odzadaj, pa iz strani in se trudi za narod že tok dougo cajta, a nede. In, kot, da ga ne vidite, pišuka!

  Glejte ga, spat ni mogu od hudega in je s Šaracem, s svojo zadnjo ljubeznijo iskal rešitev za vas pozno v noč, ampak Šarac ku Šarac, zmešan ku drek, ga je pustu čisto na cedilu.

  Dajte mu šanso naj sestavi svojo sanjsko, žlahtno tovarišijsko vlado, že enkrat!
  Uslišite glas pijočega v Puščavi, zdaj , ko ga najbolj rabimo, Genija vseh Genijev!
  ————————————————————————————————————–
  Naj zavlada enkrat iz ospredja!
  —————————————————————————————————————
  MILAN KUČAN-BICIKLIST za mandatarja in precednika rdeče slovenistanske vlade!

  • Štalmajster

   Ne delaj se norca iz stavka, ki ga še, kot izgleda, dandanašnji ne razumeš.
   (Tak kot froc, ko kljubuje staršem, pa misli, kako bi sam vse drugače, pa bolje, pa pa….potem pa ko sam dobi npr. kmetijo v roke…. pa gre vse počasi …… zugrunt.) :-(

 • Hribouc

  SVET GORI OD IZZIVOV
  Milanova poslednja želja , zelo intimna opcija !
  Nocoj so mu dovoljene mokre sanje in jutri bo čisto nov dan!
  ————————————————————————————————————–
  Sploh ne vem kaj tolk komplicirate.
  Stvar je jasna.
  Člouk se matra že ceu žiulene vladat nekje od spodaj, pa odzadaj, pa iz strani in se trudi za narod že tok dougo cajta, a nede. In, kot, da ga ne vidite, pišuka!

  Glejte ga, spat ni mogu od hudega in je s Šaracem, s svojo zadnjo ljubeznijo iskal rešitev za vas pozno v noč, ampak Šarac ku Šarac, zmešan ku drek, ga je pustu čisto na cedilu.

  Dajte mu šanso naj sestavi svojo sanjsko, žlahtno tovarišijsko vlado, že enkrat!
  Uslišite glas pijočega v Puščavi, zdaj , ko ga najbolj rabimo, Genija vseh Genijev!
  ————————————————————————————————————–
  Naj zavlada enkrat iz ospredja!
  Pol pa takoj k papežu Frančišku-rezervirano vnaprej.
  ————————————————————————————————————–
  MILAN KUČAN-ŠEPETALEC – za precednika rdeče sredinske slovenistanske vlade!

 • Hribouc

  SVET GORI OD IZZIVOV
  Milanova poslednja želja , zelo intimna opcija !
  Nocoj so mu dovoljene mokre sanje in jutri bo čisto nov dan!
  ————————————————————————————————————–
  Sploh ne vem kaj tolk komplicirate.
  Stvar je jasna.
  Člouk se matra že ceu žiulene vladat nekje od spodaj, pa odzadaj, pa iz strani in se trudi za narod že tok dougo cajta, a nede. In, kot, da ga ne vidite, pišuka!

  Glejte ga, spat ni mogu od hudega in je s Šaracem, s svojo zadnjo ljubeznijo iskal rešitev za vas pozno v noč, ampak Šarac ku Šarac, zmešan ku drek, ga je pustu čisto na cedilu.

  Dajte mu šanso naj sestavi svojo sanjsko, žlahtno tovarišijsko vlado, že enkrat!
  Uslišite glas pijočega v Puščavi, zdaj , ko ga najbolj rabimo, Genija vseh Genijev!
  ————————————————————————————————————–
  Naj zavlada enkrat iz ospredja!
  Pol pa takoj k papežu Frančišku-rezervirano vnaprej.
  ————————————————————————————————————–
  MILAN KUČAN-ŠEPETALEC – za precednika rdeče slovenistanske vlade!
  Tako nam,Bog pomagaj, do dna!

 • francelj3

  Volitev nihče ni zmagal. Pač pa je g. Janša zmagal NA VOLITVAH. Čefurizacija Slovenije in s tem slovenščine.

 • Slovenka

  Malo sem pogledala, kaj je novega. Janša ne daje izjav, se pa sladko smehlja. Šarec pa zgleda na sliki precej poklapan!