Še verjamete v pošteno sojenje? Sodnica Vladislava Lunder po politični satiri v predbožičnem vzdušju vnovič sodi Jankoviću, ki mu je bila že večkrat očitno zelo naklonjena!

Sodnica Vladislava Lunder (Foto: Nova24TV)

Marsikomu ime sodnice Vladislava Lunder ne pove veliko. Sicer pa gre za sodnico, ki je bila vpletena v gonjo proti mladostniku Boštjanu Furlanu, ki je ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću navrgel: “Božiček nam je namignil, da vam letos verjetno ne bo prinesel ničesar, saj ste celo leto lagali in zapravljali premoženje prebivalcev najlepšega mesta na svetu.” Gonja zoper Furlana se je ob pomoči mainstream medijev sprevrgla v njegov medijski umor, kar ni čudno, glede na to, da so od samega začetka poročali v prid Jankoviću. Zanimivo pa je, da se je ista sodnica sedaj znašla na predobravnavnem naroku v sojenju ljubljanskemu županu Jankoviću, obtoženemu kaznivega dejanja jemanja podkupnine v zadevi Gratel.

Spomnimo. Boštjana Furlana, ki je Jankoviću leta 2009 navrgel, da je skozi celotno leto kradel Ljubljančanom, so na prvostopenjskem sodišču spoznali za krivega kaznivega dejanja razžalitve. Šele po pritožbi na vrhovno sodišče pa se je zadeva obrnila v njegov prid in se leta 2014, po petih letih pravdanja na sodiščih, tudi zaključila.

Marsikdo se je v konkretnem primeru vprašal, kako je mogoče, da je bil Furlanu izrečen sodni opomin, glede na to, da gre za redko videno prakso na slovenskih sodiščih. Medtem ko se pravniki strinjajo, da je bila grobo kršena njegova pravica do svobode govora, pa profesorji o konkretnem primeru predavajo celo na fakultetah. Glede na to, da slovenski zakoni odrejajo, da so lahko javne osebnosti izpostavljene ostrejšim kritikam, je presenetljivo, da je okrožno sodišče tolmačilo, da si Janković kot javna osebnost zasluži dodatno zaščito.

Le Furlan se mu ni opravičil
22. december 2009 je dan, ko se je pričel spor med Furlanom in Jankovićem. Torej dan, ko je Furlan skupaj z drugimi predstavniki podmladkov pomladnih strank SDS, SLS in NSi županu Ljubljane simbolično predal igro monopoli, češ, da naj se raje igra to igrico kot pa s premoženjem Ljubljančanov. Ker naj bi se Janković počutil izredno užaljenega, se je na Furlana spravil s tožbo, saj so ostali člani podmladkov klonili in se mu celo opravičili. Začela se je prava sodna in medijska gonja proti Furlanu, ki je čez noč postal drugorazredni državljan. Na stran Jankovića sta namreč stopila tako okrožno sodišče kot tudi višje sodišče.

Boštjan Furlan (Foto: Nova24TV)

Dr. Avbelj: Šlo je za politično satiro v predbožičnem vzdušju
Do oprostitve Furlana je prišlo šele potem, ko so se glede njegovega primera oglasili ugledni pravniki, ki so opozorili, da se mu dogaja krivica, pomemben kos pogače pa je tudi na ramenih odvetnika Stojana Zdolška, ki je Furlanu brezplačno priskočil na pomoč, ko je temu zmanjkalo denarja. Najbolj v oči je bodlo poročanje, da naj bi Furlan Jankovića označil za balkanskega kavboja, kar pa sploh ni bilo res. Tako ga je označil eden izmed članov podmladka, a ker je bil Furlan edini, ki se Jankoviću ni želel opravičiti, je postal grešni kozel. Ustavni pravnik dr. Matej Avbelj je v konkretnem primeru opozoril, da je bila Furlanu z obsodbo in izdajo sodnega opomina kršena svoboda govora. “Šlo je namreč za politično satiro v predbožičnem vzdušju. Svojim študentom tako predavam, da je bil v bistvu obsojen kar Božiček,” je izpostavil Avbelj, ki ga najbolj skrbi nepoznavanje prakse slovenskega ustavnega sodišča in Evropskega sodišča za človekove pravice na področju svobode govora. “Za razvpite politike je lahko javna kritika torej še posebej ostra!”

Sicer je res, da je bil Furlan pred štirimi leti na vrhovnem sodišču oproščen, a na drugi strani se nahaja Zoran Janković, ki se mu kljub vrsti ovadb, kot je afera farmacevtka, ne zgodi popolnoma nič. S tem sodišča dajejo vtis, da je Janković prvorazreden in nedotakljiv. Sicer se je Janković nazadnje na predobravnavnem naroku v zadevi Gratel na ljubljanskem okrožnem sodišču znašel 29. novembra, kjer ni priznal krivde za očitana kazniva dejanja prejemanja podkupnine. Sodnici Vladislavi Lunder je ob pričetku sojenja dejal: “Mislim, da bi bil kriv, če ne bi storil tega, kar mi očitajo.” V konkretnem primeru je glavno pozornost tožilstva vzbudilo pol milijona evrov, ki jih je ljubljanska občina dobila od gradbene družbe Gratel. Janković naj bi po navedbah STA marca 2007 od Gratela zahteval 500.000 evrov, v zameno pa naj bi podjetju znova dovolil prekop javnih površin pri gradnji kabelskega omrežja, kar mu je z odpravo prej izdanega dovoljenja prepovedal kmalu po izvolitvi. Gratel je nato občini nakazal donacijo za obnovo Ljubljanskega gradu v vrednosti 250.000 evrov in nadaljeval dela v skladu z novoizdanim dovoljenjem.

Foto: STA

Obsodila je Bavčarja, ki je bil v sporu z Jankovićem
Pred dvema letoma je sodnica Vladislava Lunder nekdanjega šefa Istrabenza Igorja Bavčarja, nekdanjega svetovalca Istrabenza Kristjana Sušinskega in nekdanjega predsednika uprave Maksima Holdinga Nastjo Sušinskega spoznala za krive na prvi stopnji, pri čemer je bil  Bavčar obsojen za pranje denarja, oproščen pa obtožb glede napeljevanju k zlorabi položaja. Glede na to, da je sodnica Lundrova vnovič vpletena v primer sojenja, v katerem se je znašel ljubljanski župan Janković, ta pa velja za nedotakljivega, je marsikdo zaman optimističen, da sodniki res delujejo po načelih zakonitosti in poštenosti, ter da bo pravica končno doletela tudi največje barabe.

H. M.

 • nevtrino

  A pošteno sojenje v pokvarjeni državi z gnilim sistemom, hehehe ?
  Očitno pa je tudi večini državljanom vseeno za poštenost, resnico in pravičnost …

 • PORK Amashina

  Vladislava…Po imenu sodeč je to neka Jankovićeva zema.Potem je vse jasno zakaj je tako kot je.Lahko kar pozabimo na kakšno pravico.

 • večni srb

  Jaz si to pr4edstavljam, kadar hoče država uresničiti nek javni oziroma nacionalni interes, pokličejo take kot je Jankovič, seveda se počuti nedotakljiv, če dela tako kot drugi rečejo.
  Kaj pomenijo ta veriženja, da je vse pri nas vsaj trikrat precenjeno in napol zanič, se počasi ve, tudi to je javni interes. Dvomim pa, da ti strici kradejo take milijone kar počez, velika podjetja, ki služijo z javnimi naročili neprestano kaj kompenzirajo med sabo, zato je povsem mogoče, da so na eni strani zaslužili, na drugi pa so morali dati nekaj nazaj, pa je bil spet mir v hiši. Oni ne delajo za državo, oni so država, zmenit se je treba, nekdo mora pač tudi to znat, žal.
  Tudi sicer sem vedno skeptičen do kriminala, kadar nikomur ni nič zmanjkalo, isto kot če se prostitutka dere, da se noče več igrat, ko ga ima že noter in je že vzela denar. Hočem povedat, zakaj ne bi raje reševali probleme malih ljudi, ki jim velike barabe delajo usodne krivice in lahko tudi dokažejo, da so jih res po nepotrebnem in nezakonito oškodovali, teh je na sto tisoče, pa se nihče ne spomni, da bi komu pomagal začeti kakšne postopke, z dobrimi izgledi za uspeh. Jaz sem že eden od takih, za 2 leti in pol dela mi je dolžan en ustaš, sin od nekdanjega direktorja komunale, pa 11 let sem oblikoval na črno za državno podjetje, ki se je medtem osamolastninilo, nikoli nobenih pogodb, nobene plače, le skromne nagrade, za cele kolekcije, s katerimi so služili milijone, jaz sem fehtal pa za hrano in za gorivo, da sem lahko zalaufal avto. Pa še več imam tega, med drugimi mi je tajkun vzel cel kulturi dom, brez enega samega papirja, z nekaj pomoči fašističnih prijateljev. Policija nič, inšpektorji nič, tožilstvo nič, NPU nič, brezplačni odvetnik je raje vzel denar od tistih, ki naj bi jih jaz tožil, strankam dol visi za enega reveža, saj so na obeh straneh, politika nič, predsednik države največji peder, mogoče bo kaj na Evropskih sodiščih. Lahko zatolčem tudi Erjavca, pa še koga, to so pomembne stvari, z usodnimi posledicami, o katerih ni mogoče razumno dvomiti, nobena stvar ni sporna, pa ne morem začeti niti enega postopka, lahko sem kvečjemu še kaj zraven kriv. Vi bi se radi pa žogali z Jankovičem, lepo vas prosim… Še manj ljudi bo na volitvah ,ker je čedalje več takih kot sem jaz, ampak režim je verjetno tudi na to že pripravljen, ker oni so se z našim znanjem ter delom okoristili in imajo zdaj vse, mi nimamo pa nič. Pa imam veze, poznam pomembne ljudi, ampak fašistom se ne da pri nas nič, to ni samo par posameznih oseb ampak je zadaj cel povezan aparat, isto kot pod komunizmom.

  • večni srb

   Naj še omenim, da delam odkar vem za sebe, kot otrok sem lopatal premog za stare upokojenke v bloku, med šolskimi počitnicami sem delal v vseh podjetjih v kraju, delavsko knjižico sem dobil v šestem razredu osnovne šole, ukvarjal sem se s številnimi rečmi, bil sem urednik časopisa, učitelj, na banki,… pa nimam nič, fašisti so mi vse pokradli, ker nisem hotel vzeti zaprtih modrih kuvert, nisem hotel dati ključe javnih prostorov na lepe oči, kritiziral sem vse kar se je dogajalo v kraju, organiziral na tisoče ljudi, nisem bil lopov, ne diler, ne zvodnik, nobenih pizdarij nisem delal, danes komaj še živim. O sodiščih i npoliciji raje sploh ne začnem, ne se hecat. Zato se samo še smejim, ko se kdo napenja kot en tak jastog in se dere, da je treba delat več in bolje ter obvezno udeleževati volitev, saj niste več normalni.

   Dajmo se menit raje kaj bolj pametnega, ne sprašujte kaj lahko vi naredite za Ljubljano ampak kaj lahko Ljubljana naredi za nas.

   • Flower Power

    bog ti oprosti grehe…neumnosti nikoli……..

   • Peter

    No ja, zanimiv klic.
    Si pa v napačne usmeril svojo grenkobo. Namesto, da bi jih v tiste, ki so krivi za to tvojo zgodbo, si jo v tiste, ki vsaj trdijo, da hočejo kaj narediti, da bo bolje.

 • VERZIFIKATOR

  ADAMIČ-LUNDROVO NABREŽJE

  (1908)

  Adamič-Lundrovo nabrežje,
  Kako je že ime dobilo?
  Protestnika je ustrelilo
  vojaštvo za dejanje težje.

  Kričala zoper sta krivice,
  ko streli so ju pokosili,
  bilo da je dejanje v sili,
  orožje argument pravice.

  Župan ljubljanski je zamenjan
  po teh dogodkih bil prav kmalu,
  se znašel narod je na tnalu,
  naboj vseh sil je bil napenjan.

  Zdaj Lundrov duh ponovno vstaja,
  ta strelja po protestih silno
  in v bran županu prav servilno
  postavlja se, stoji in vztraja.

  Zaščite je župan potreben,
  napaden ker je bil verbalno,
  v satiri sicer, teatralno,
  a mož je vendar klen, zaveden.

  Ta v brambo se pač kapitala
  postavil vedno bo napredno,
  ga Lunder brani vselej zgledno,
  spozna še zadnja to budala.

  Ni kriv župan, ga Lunder krije,
  ne bo mu sodil, ni pošteno,
  primazal tistemu bo eno,
  ki zoper vse krivice vpije.

  Adamič-Lundrovo nabrežje
  molči in skriva se v tihoti,
  ko priča takšni je sramoti,
  mu vsak dan je samo še težje.

  Nasmehne zdaj se zgodovina,
  ta ve, da vsak nekoč poplača,
  ker rada k tistemu se vrača,
  ki misli, da je veličina.

  Odneslo enkrat bo župana,
  mu niti Lunder ne pomaga,
  preteklost končno ko prevaga,
  zadihala bo spet Ljubljana.

 • anzek

  Ljudski rek pravi, da za vsako rit šiba zraste. Pri žepankoviću je iz šibe že zrasel kol. Kako pa boli, ko se ta dotakne teleščka, pa bomo imeli priložnost kmalu videti.

  Tudi romunski diktator do zadnjega ni verjel kaj se mu je zgodilo, tudi on je na koncu pel internacionalo …..

  • Flower Power

   daj ne nakladaj kloven pa se raje primi dela……..

   • antimur

    Cvikaš, kurba protislovenska in to upravičeno.

  • Nata

   + + + + vidim, da vas je kar nekaj optimistov na tem portalu. Hvala Bogu ! Kajti, ko bi bili vsi taki črnogledi, kot sem jaz, tega portala, kjer kar naprej čivkam, sploh ne bi bilo.
   Pa vendar. . . . . . . so moje napovedi do sedaj bile kar pravilne, Vse !
   Zato bi edino upor velike množice Slovencev, ki bi za večne čase odnesel na smetišče zgodovine komuniste in njihove podrepnike, bil edino sredstvo za rešitev ! Drugače bomo v ječah obsedeli vsi, ki dobronamerno pišemo in nikomur nič hudega nismo storili !!

 • Beli Sneg

  Ena od sodnic je rekla, da ta naš zoki pa res nekaj ima. Je pa na sodišču več sodnic, ki tako mislijo. In seveda temu primerno sodijo. In vrstni red je seveda “po naključju” zadevo dodelil Lundrovi?!!! Sodnija je poden.

  • Stajerka

   Ne vem, če je kje na tem svetu tako globok poden!?

 • Joško

  V vsaki drugi evropski državi bi Zoki že dolga leta pridno grel zaporniško žimnico.

 • Stajerka

  Ni pomembno KDO, pomembno je, da Jankoviću NE bi smeli sodit v Ljubljani, vse do Vrhovnega sodišča bi moral bit v obravnavi drugje in to bi MORALO veljat za VSE LOKALNE šerife!
  Tudi tožilka Žgajnarjeva ga mimo tolče – dokazi farmacevtka! In dokler TOŽILCI, SODNIKI NE bodo kazensko in materialno odgovarjali za svoja dejanja, tako dolgo NE bo bolje. Se zgodi, ampak če ima 1 sodnik več kot 5 razveljavljenih sodb, ADIJO in KAZENSKA ODGOVORNOST!

  • KAPIBARA

   Tudi tožilka Žgajnarjeva ga mimo tolče – dokazi farmacevtka!
   Pa na PP Postojna, preko kresalke, si pozabila..

 • BlackOpsSystem

  Veša stara zgonena.

 • david23

  “V konkretnem primeru je glavno pozornost tožilstva vzbudilo pol milijona
  evrov, ki jih je ljubljanska občina dobila od gradbene družbe Gratel.
  Janković naj bi po navedbah STA marca 2007 od Gratela zahteval
  500.000 evrov, v zameno pa naj bi podjetju znova dovolil prekop javnih
  površin pri gradnji kabelskega omrežja, kar mu je z odpravo prej
  izdanega dovoljenja prepovedal kmalu po izvolitvi. Gratel je nato občini
  nakazal donacijo za obnovo Ljubljanskega gradu v vrednosti 250.000
  evrov in nadaljeval dela v skladu z novoizdanim dovoljenjem.”
  Kaj so delali pristojni državni organi 11 let, da je zadeva komaj zdaj prišla na sodišče?

  • SIMON ROZIC

   Kaj so delali? Odprli so star zaprašen predal tovarišice Cerarjeve ali
   njej podobnih kreatur in slučajno odkrili primere Janković &….
   Mafijozo je lahko miren….

  • rabbit

   Čakali, da bo zadeva zastarala.

  • Mojca pokraculja

   Lovili zastaralne roke.

 • SIMON ROZIC

  Bolno do samega konca ! Ukinimo sprevržena sodišča, korupcijsko okužena,
  pristranska in umazano sprostituirana ! Sodišča so valilnica neresnic in nepravic!

 • Cmerko

  Mi je prav vseeno.

 • WatsonForus

  Ja, Zoki neki ma , mogoče tud za njo !?

 • Andrej

  Bravo, Boštjan. Lahko bi bil zgled vsem tistim, ki pravijo, da se ne da nič narediti.
  Zokijeva izjava, da je varen, dokler dela proti Janši, pomeni samo, da z njim drži sodna veja oblasti. S tem dokončno prizna, da je KRIVOSODJE.

 • Flower Power

  cviljenje svečkarjev.vse so drugi krivi…..bla…bla…bla….

 • janez

  Ta sodniška mafija v Slovenistanu bo prej ali slej dobila svoje.

  • Flower Power

   kaj bo dobila ? upam da ne tvioe posrane plenice v glavo,ker potem bi se to štelo za kemičen napad…….

 • Grog

  Mislite da Ustavni pravnik dr. Matej Avbelj predava tudi o primeru ko je JJ tozil klosarja????? ;)

 • antimur

  Ko se bomo rešili kučanistične okupacije, bodo pošteni sodniki opravili z Jankovićem, z njihovo sodniško drhaljo in vsem antislovenskim gnojem..

  • Flower Power

   to ste sanjali 42-44…..pa veste kje ste pristali……

   • antimur

    Ne grozi, pizda kučanistična, pa se že enkrat priplazi v današnje dni.

    • Flower Power

     kaj se nerviraš gnoj domosranski…….si se spet vsral v gate pa si jezen na cel svet…….

   • janez horvat

    Nam to spet leze na plano?
    Milan Kučan v Komunistu leta1973
    – učitelj je vojak revolucije…
    -predšolska vzgoja:ni pomembna le za izenačevanje startnih pogojev ob vstopu v šolo ampak je pomebna tudi z vidika socialistične vzgoje otrok
    – iz šole bodo morali ljudje, ki svojih osebnih ciljev ne morejo usklajevati z družbenimi
    Popit v istem Komunistu: Učitelj, ki želi biti v šoli, se bo moral pokoriti politiki ZK
    Celodnevno šolstvo bo omejilo morebitni kvarni idejni vpliv na otroke.

 • Silos

  “jaz se ne bojim sodišč,ne pa tudi pošto bom redno dvigoval,ne”

  • Flower Power

   za razliko od princa teme……

   • resnicaboli

    siromak v glavi.

  • resnicaboli

   siromak.

 • Grog

  Na ljubljanskem okrožnem sodišču so v četrtek obsodili 62-letnega brezdomca Borisa Klinarja na tri mesece pogojnega zapora z enoletno preizkusno dobo. Klinar je bil ovaden zaradi spletnih komentarjev.

  Klinarja ali Fidela, kot je bil znan na spletnem portalu Politikis, sta po poročanju medijev zaradi razžalitve ovadila politika Vinko Gorenak in Janez Janša. Ovaden je bil zaradi komentarjev, ki jih je konec leta 2011 in v začetku leta 2012 pisal pod članke, objavljene na omenjenem portalu.

  Med drugim je tako zapisal, da bi bilo treba Gorenaka vreči v Barbarin rov, za Janšo pa, da je lažnivec, tat in da bi moral pred strelski vod. Boris Klinar, ki ima stalno prebivališče sicer prijavljeno v mariborskem zavetišču za brezdomce, je na četrtkovem predobravnavnem naroku priznal krivdo. Kot je dejal, priznava navedbe iz obtožbe, ki mu očita kaznivi dejanji razžalitve.

  Kot je predlagalo tožilstvo, mu je sodnica Helena Vidic Bizjak izrekla pogojno kazen. Za vsako od kaznivih dejanj je dobil po dva meseca zapora, enotno kazen pa je določila na tri mesece. Tožilstvo je predlagalo dveletno preizkusno dobo, ker Klinar še ni bil kaznovan, pa se je sodišče odločilo za enoletno.

  • Peter

   Lepo, da skrbiš, da smo obveščeni o primerih, o katerih Nova ne poroča.
   Si kdaj poskusil obveščati npr MMC o stvareh, o katerih oni ne poročajo?

   • Grog

    Sem in kaj zdaj ??? Trenutno smo na Novi24tv ;)

    • Peter

     Lepo. In o čem si jih obvestil in kakšna je bila njihova reakcija?

     • Grog

      Ista k tukaj , ni bilo reakcije razen parih uporabnikov foruma ;)

     • Peter

      Potem verjetno nisi napisal na primer zgodbe o Jevgeniji in njeni sosedi, sodnici, ki je zgradila hišo brez dovoljenj, pa Jevgenija, novinarka nacionalke o tem molči?

     • Grog

      Pisem o primeru , ko politik tozi navadnega cloveka. Jevgenija ni politiki.

      Drgac pa iz clanka

      ” Glede na to, da slovenski zakoni odrejajo, da so lahko javne osebnosti izpostavljene ostrejšim kritikam, je presenetljivo, da je okrožno sodišče tolmačilo, da si Janković kot javna osebnost zasluži dodatno zaščito.”

      Kar pa ocitno drzi tudi za JJ , saj ga je klosar resno ogrozal ;)

     • Peter

      Ja, in?
      Imaš problem s tem, da sta končno enkrat Janković in Janša vsaj približno enako obravnavana pred dolinskim krivosodjem?

     • Grog

      Ne , sam ocitno Nova24tv in ostali strokovnjaki to pozabljajo . Saj JJ niso ocitali nic , kar so Jankovicu. Dvojni vatli pa to ;p

     • rabbit

      Kdaj je pa Janša opeharil podizvajalce na Stožicah, kdaj je pa žensko izsiljeval za spolni odnos v zameno za službo, kdaj je njegov sin pobiral podkupnine po ljubljanskih parkiriščih?

     • Grog

      Ah spet te mantre ;) Za Stozice je kriv nekdo u banki , ki je za to da Jankovica potunka ustavil zadnjih 15milijonov in banko spravil v 200milijonski minus. Zenska je izsiljevala njega , saj ga je ona prva klicala na zasebni telefon , ker je hotela pridet do kredita cim prej , on pa je to izkoristil za sex ( bednik se zmer za moje pojme ) . To za sina prvic slisim ;p

     • rabbit

      A dej no Janković pač nikoli ni klical v banko. Veš pa o tej zadevi veliko vem, ker so oškodovani moji bližnji sorodniki zato ne seri, da ŠERIF, ki je vsak dan težil na gradbišču ni čisto nič vedel. Čudno da nisi rekel, da je Janša žensko prisili, da je izsiljevala Jankovića. To o sinu pa je lepo pisalo v tistih zapiskih, ki mu jih je pomagala uničiti tožilka Žgajnarjeva. Vse to je lepo povedal Mimovič direktor CPL-ja. Pa ti resno misliš da bi bilo dovolj 15 milijonov, če je manjko 160 milijonov.

     • Grog

      To je bila ocena podizvajalcev , da rabijo 15milijonov za zakljucek ( tretja prosnja za dodaten denar ). Ker tega niso dobili od banke , je investicija nekaj cez 200milijonov sla po gobe. Zdaj mi pa povej kateri ekonomist bi ustavil zadnjih 15milijonov in zapravil moznost , da se povrne cela investicija ???

      Drgac pa cudno , da desni poznate vse , razen kar je farmacevtka rekla ;) Ker ona , ki je zrtev , se ne strinja z vaso teorijo dogodkov ;)

     • rabbit

      Seveda ne ker se Jankovića boji.

      To ni nobena ocena podizvajalecev ampak je za ta denar na banki prosil Grep in tudi Janković je sam priznal pred komisijo čeprav mu je šlo zelo težko iz jezika. Podizvajalci niso dobili denarja in ga nikoli ne bodo. Janković pa ni nedolžen ampak eden izmed glavnih lopovov v tej zadevi.

     • Grog

      Roger , ce pa ti tko pravis pol bo pa ze res ;)

     • rabbit

      No potem mi pa nekaj razloži, če bi namesto Janković pisalo Anže Logar in bi bil on župan a bi ga branil. Najbrž da ne . Še nekaj mi odgovori, pridno delaš na Stožicah ti in tvoji delavci, na koncu ne dobiš plačano, firma skoraj propade, delavci pa na cesti kaj bi rekel o človeku, ki govori ,da je to največji njegov uspeh. Pa da se ne piše Janković recimo Janša a potem bi bil še njegov branilec.

     • Grog

      Ce bi Logar naredil kaj za LJ , ja bi ga branil ( no pa upam da takrat nebi vec zalil ljubljancanov, ker je tezko nekoga branit k te zali ) . Kljub temu da sem levi .

      Glede teh podjetji , mene velikokrat niso placali za delo ( na zalost v vecini desno usmerjeni direktorji ). A sem zato zacel drugac poslovat , tako da me zdaj nemore neplacano delo unicit. Racunam na to in sem pripravljen ( zal sem vse zgubil pred tem in po 15letih sparanja in garanja zacel iz dna ).

      Del k ga je obcina delala je koncan in placan , kle se loh hvali. A z drugim delom Stozic , pa naj bo tiho. ;)

     • Peter

      Ja.
      Ne vem, vi si predstavljate, da bo Nova odgovarjala s fair igro na favlanje levih medijev na vsakem koraku?
      Se ti ne zdi to nekoliko naivno, no?

     • Grog

      Ne lih to da se negrejo fer igre , pove da so naivni ;p

     • Peter

      Ja, so.
      Pa še marsikaj drugega se jim bi dalo očitati, od brezveznega senzacinalizma, slabih člankov, nelektoriranih člankov do slabe izbire tem.
      Ampak sam se tolažim s tem, da bodo takrat, ko bodo imeli cca 2,000 sodelavcev in bodo plačani s strani vseh lastnikov električnih vtičnic, nekoliko dvignili nivo, no.

     • Grog

      Nisem desni a sem zelo upal , da bo Nova24tv normalen medij. A zal ni tko. Smo ze veckrat videli , kako se debelo zlazejo v svojo korist in kako neupajo pokazat drugo stran kovanca ;p

     • Peter

      Sva pač razočarana nad Novo kakršna je.
      Sam se velikokrat vprašam. ali so novinarji levih medijev, torej velike večine dolinskih medijev, res tako zaslepljeni, da pišejo, kot da ni na svetu nobene druge barabe kot desni, ali so za to plačani ali pa oboje, no.

     • rabbit

      Peter za razliko od Nove lahko greš in je ne bereš RTV Slovenija plačamo vsi a jo gledajo ali ne ravno tako komericalne programe, ki so v shemi kabelskih operaterjev, no pri njih se lahko odpoveš kablu in nič ne gledaš. . Delo, Dnevnik, Večer so živi samo zaradi tega, ker mi davkoplačevalci vlagamo velike zneske denarja poglej si na Erar. Če bi morali preživeti v enakih pogojih kot Nova, a misliš da bi preživeli.

     • Grog

      Am ze res , a ni lih pametno te mantre vlect . Marsikdo bi v Sloveniji propadel brez pomoci drzave, levi in desni pa se srednji ;p

     • Peter

      Ne bi.

      Zato sem vesel, da imamo Novo, razumem pa tudi, da so ljudje, ki so pričakovali več (med njimi tudi jaz), razočarani nad tem, kar je Nova dandanes.
      Za začetek bi nujno morali zaposliti admina, ki bi s tega portala spucal razne provokatorčke, no.

     • Grog

      Saj pucajo , tko na skrivaj brez razlage. Ti pa prepovejo tvoj IP ;) Meni so ze 2 profila in 3 IP zablokiral ;) Pa nikoli nisem napisal kaj groznega , kot kaki provokatorji tukaj ;)

     • rabbit

      No si vse povedal. Mi je Nova všeč ker lahko pišem, če mislim, da kdo provocira razni Tuneki in podobni jih daš na blokado pa imaš mir.
      Koliko zaposlenih imajo na Novi najbrž več ne kot 10 vsega skupaj.S tem so kar dobri.

     • rabbit

      A ja potem lahko vsak grozi vsakomur vsak dan, da ga bo ubil njega in njegove bližnje ker zato je bi obsojen.

     • Grog

      Ni rekel , da ga bo ubil . Reku je da bi bilo dobro , ce ga gdo drug.

      Konc koncu , pa je JJ bil javna oseba , ki je sodisce odlocilo , da rabi dodatno zascito pred klosarjem ;)

     • rabbit

      GUEST Seveda je rekel poglej si na blog Gorenak kjer so zapisani in objavljeni vsi zapiski ki jih je objavljal. Dobil je kar je iskal. Kljub večkratnem opozorilu, da naj preneha ni in kazen mora biti vzgojna.

     • Grog

      Tudi Furlan je dobil kar je iskal , saj je tudi on veckratnemu opozorilu , da naj preneha ni odzval in nadaljeval svojo mantro ;p

     • rabbit

      To je Furlan povedal samo enkrat in to takrat, ko so mu dali za darilo metlo. Ni pa se hotel opravičiti zakaj bi se opravičeval, če poveš človeku v obraz kaj si misliš o njemu, a mu je grozil, da ga bo ubil, ni. Tako, da ne laži.

     • Grog

      Model je z podporo strank prsu zupanu povedat , naj se pobere dol iz zupanskega stolcka , kljub temu , da so ga ljubljancani izvolili ;)

      Se opravicujem , ce je res povedu samo enkrat . A kazen si zasluzi , zal tko to je ;)

     • rabbit

      Vidiš razliko, podmladek pomladnih strank je Jankoviću prinesel darilo metlo ,ki simbolizira nesnago in da se z njo pometa, Njihovo mnenje je bilo, da Janković dela slabo in užaljeni Janković jih je ovadil. Ko pa je Mladi forum Janši prinesel metlo se je ta nasmejal in zadeva je bila končana nikogar ni ovadil zaradi njihovega mnenja, da dela slabo. Vidiš velika razlika.

     • Grog

      Vidim razliko ;) JJ dela stvari v ozadju , Jankovic pa v ospredju ;)

   • Stane

    Jaz sem poskusil,pa so me takoj zablokirali(na24ur isto) kot neprimerno in zaljivo.
    Da jim jebem izdajalsko mater.

    • Peter

     Tega pa Ceca ni rekla tako, torej si v nevarnosti, da te preganjajo za sovražni govor, no.

     • Stane

      Pravno gledano,sovraznega govora ni,ne obstaja. Sovrazni govor si je izmislila pokvarjena”elita”,ki nima realnih argumentov,za nasprotovanje nasprotnim staliscem. Obstajajo samo stalisca,prepricanja,obvescanje,oz.info.So pa tudi zalitve,kadar se govori neresnica.
      To,o sovraznem govoru,ki pravno ne obstaja govorijo samo dusevni spacki,ki niso ravno z demokracijo v dobrih odnosih.
      Ko pa te “elitne”majmune udaris z istim orozjem,se pa delajo “neumne”,ces,sovraznega govora pa ni.

  • goldhorn

   Še premila kazen je.

   • Grog

    Vem , kdor zali JJ bi moral za 10let minimalno v zapor ;)

    • Stane

     Kdor “zali” pa levake,bi mu/jim dal nagrado,ker resnica ni zalitev. To si zapomnite bucmani.

  • rabbit

   In katerega leta je bilo to?

   • Grog

    A res neves ???

    • rabbit

     GUEST to je spet nov nadimek. Jaz vem točen datum 29.11. 2013. No nisi pa povedal zakaj je bil dotični obsojen. Obsojen je bil, ker je vsak dan grozil s smrtjo obema. Gorenak mu je večkrat celo poslal pošto, da bi se dobila, da bi mu v obraz povedal kaj ga teži, da mu grozi s smrtjo njemu in njegovi druži. Ker po večkratnih pozivih ni prenehal in mu je Gorenak povedal, da ga bo kazensko ovadil pa še vedno ni prenehal je to tudi storil In celo sodnica je povedala, da mora politik prenesti več kot navaden državljan ampak vsakodnevne grožnje s smrtjo pa mu ni potrebno kljub pozivu, da naj z grožnjo preneha.

 • Franc Šink

  Te zgodbe postajajo dolgočasne.

  • Zgornji

   Niti ne , …

  • Stane

   Ja,dolgocasne,za tiste, ki se ne zavedajo v kaksnem svetu in ljudmi zivijo. Bog se vas usmili.

 • Janez Novak

  Vsako ljudstvo ima takšno oblast, kakršno si zasluži.

  • Zgornji

   Ja – Žal. Torej mora narod samo Spoznati, da se je že Preveč Pokvaril, in nato samo Ustrezno Ukrepati, ker drugače bo postal propad Neizogiben .

  • Stane

   Bebav narod,ki voli kretene,ki zrejo iz skupne blagajne(tudi tisti,ki niso sli na volitve),ne razumejo,da je v narodu moc,na volitvah.
   Na primer: 20%ljudi gre na volitve,ki podpira barabe,15% ljudi gre na volitve,ki podpira spremembe v plus.
   Kdo je zmagovalec,pri 35%udelezbi?
   Mislim,daje jasno,da do sprememb ne more priti,ker 20% volivcev voli barabe,15%ljudi za spremembe je pa premalo.
   Zato pravim,vsi na volitve,da se lahko kaj spremeni.
   Ugotavljam,da je narod apaticen.
   Tudi volilni sistem je diskriminatoren,do volivcev,ker ni vecinski. Tudi tega narod(marsikdo)ne razume.

 • Zgornji

  HA, HAAA, … MAR RAČUNA NA NJEGOVEGA LULČKA , ALI PA KAKŠNE TEŽKE “PROVIZIJE” V KEŠU ? :-P

 • Rožle

  Enkrat bo enmu poču film …

  • Zgornji

   Ja, … in – Čim Prej – Tem Bolje , Pa vnedarle Ne prekmalu !!! ! !!! Lp do tedaj :-)

 • Beli Medo

  Zvečer v dnevniku, lahko pričakujemo bebav nasmeh opankoviča. ki
  nas bo razsvetlil kako on pa že ni nič kriv!

  • Flower Power

   seveda se lahko reži ker ve kakšne neumnosti pišete kreteni zabiti……

   • Stane

    Neumni kreten si ti,ker si psihicni bolnik,ne ves,ali ne zelis vedeti,kolko denarja je majmun ?tudi tvojga pozrl. Se mu daj,da se bo lazje norceval iz nas davkoplacevalcev. Njegov zahublani sin,nic boljsi od njega.

  • Peter

   Ne, baje je zbolel. Zidaritis oz nekaj podobnega je fasal, revež, no.

   • rabbit

    Ne zbolel je odvetnik, a ni še na predvolilnem soočenju vpil, da on se pa ne bo izgovarjal, kot se je Janša. A odvetniška družba Čeferin ima pa samo tega odvetnika zaposlenega.

 • Minovak

  Slovenija ima sodišča samo za eno stran in to vemo katero, druga je vedno nedolžna, pa čeprav vsem na očeh krade iz vašega žepa. Rdeči fašisti niso NIKOLI delali in tudi ne bodo, dokler se ne zvrnejo v jamo, Slovenija z takimi sodišči, ki to sploh niso, nima v svetu nobenih šans in zadnji žarki zatona bodo kmalu ugasnili.

 • Rožle

  Upam, da ga bo za dedka mraza spet nekdo mal našpricu ..
  …” ne plači druže ..i to “

  • Stane

   Ne placi druze,kupujem za tebe uze.Eeerrrgotofsiiiii…..

   • Rožle

    Podnapisi …

    • Stane

     Rabis prevod?

 • Antonius

  Mene pa zanima cenik na sodišču, da je lahko izvoljeni ljubljanski Penismančić ves čas neomadeževan in pošten

  • Grog

   Kdo je Penismančić ???

   • Stane

    Jankosmancic,verjetno!

 • milanček

  tu je ravno obratno, ta pokvarjena, nagravžna sodnica bo zahtevala od čefurja jankovića za usluge, da jo nabriše! kateri moški pa bi se dotaknil take gravže!? lopov jankoić, na delo, za kakšen mesec ,dva se ti bo zagravžal sex, a ona te bo rešila v zadevi lopovščine v Stožicah!

  • BlackOpsSystem

   so vsi v jaavnem sektorju navlečeni na kokain…..marsikdo bi rezkiral 1gram ali pa 2grama bele kvalitete v nos, pol pa svi goli i ko šta voli!!!

 • BlackOpsSystem

  A je počepa tud službo preko jankovića dobila???!

 • Realist

  ‘Sodnica Vladislava Lunder po politični satiri v predbožičnem vzdušju vnovič sodi Jankoviću, ki mu je bila že večkrat očitno zelo naklonjena!’

  Ma jasno , lažje delaš, če imaš ‘mušter’ ! :)

 • Iva

  “Ker naj bi se Janković počutil izredno užaljenega, se je na Furlana spravil s tožbo, saj so ostali člani podmladkov klonili in se mu celo opravičili.”

  Kdor vztraja v resnici in pravici in se ne ukloni oblastnim (ali premožnim) “elitnikom”, mora računati na večletno mukotrpno (finančno in psihično) iskanje pravice preko množice sodnih instanc, ki jih obvladuje pravoverna kontinuiteta, včasih celo do ESČP. Zato je v SLO malo pokončnih ljudi, ki so nato še medijsko na udaru (Janšo pa bi radi odstranili celo njegovi konkurenti na desnici), saj pragmatični karieristi raje pokleknejo in se “opravičijo”.

  • Stane

   Takim bi se “opravicil”,ali opravicil s strelskim vodom po partizansko.
   Saj so mu take osebe poznate. Jih obozuje.

 • Borut Stari

  Če ne sodiš po Jankovićevo se lahko zjutraj v postelji zbudiš s konjsko glavo. Mafijska klasika.

 • Amerikanc

  Po velikem “naključju” je vedno njej dodeljen primer “Zokunić”. Žreb je res hudič.

 • rabbit

  V zadevi Stožice zahteva za izločitev sodnice. Uroš Ogrin direktor propadlega Grepa zahteva izločitev sodnice, sojenje je prestavljeno za nedoločen čas, a ni v primeru Janša-Carl-Šetinc sodnica takoj zavrgla zahtevo za izločitev. V tem primeru pa je sojenje prestavljeno za nedoločen čas. To je tipično za Ogrina tudi na Izvršbi je delal tako, je vložil ugovor, češ da je nekaj plačal čeprav ni in spet si moral ti plačati, da se je postopek nadaljeval in to je tip dela v nedogled dokler firma ni šla v stečaj.

  • PLavi-mil

   To je zato, da bo zastaralo, nič novega za to krivosodje.

 • mginko

  “Firma” ki ima vse pokrito, je izključila “stroj” za naključno izbiranje, vse po pravilu službe.

 • Anton

  toliko o nedolžnosti Jankovića

  sarkazem press

 • Hunyađi

  Bavconov kamp za rekrutiranja novih specialnih pripadnikov deluje brez predaha, po nacelu kapitalizma.

 • PLavi-mil

  A bo spet dala uničiti dokaze?

  • Stane

   Racunaj s tem,kot navadno. Stara praksa.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  O ne, ta sodnica pa ne bo spravila Zorangutana za zapahe. Ga ima preveč rada.

 • rubec

  Tu nekaj smrdi po Lekadolu.

 • Olga2345

  Kazensko bo treba preganjat politkomisarje v sodstvu! To niso sodniki, to so bavconovi politkomisarji, ki jih je treba nagnati na cesto, saj zlorabljajo pravo v politične namene in kršijo temeljne človekove pravice!!!

 • Janez

  “LUZER =TUNEK
  &POKOM MEDIJSKI, SODNI ITD. “LUZERJI”
  PA?
  ŠE VEDNO SO EX J.B. TITO – TOTALITARNO IDEOLOŠKI – se zdi.
  O
  nespornih dejstvih – nimajo pojma, see zdi.
  Niti
  O
  DEJSTVIH OKROH
  NJIH “IDEJNEGA OČETA” J.B. TITA – se zdi. Ne vedo nič.
  Niti
  TEGA – SE ZDI
  NE VEDO: katera ženska je zares rodila J.B. TITA? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  TUNEK- “LUZER” POJMA NIMA O SPODNJEM

  POŠTENJAK
  SRB M. JOKIĆ- pravi:
  J. B. TITA JE NEZAKONSKO RODILA POLJSKA GROFICA Marija Erdelyi.

  https://www.google.si/search?q=momčilo+jokić+samo+ja+znam&oq=momčilo+jokić+samo+ja+znam&aqs=chrome..69i57j69i59l2.19584j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  Akademik, Srb dr. DERETIĆ: Istina o Titu.

  https://www.google.si/search?q=deretić+istina+o+titu&oq=deretić+istina+o+titu&aqs=chrome.0.69i59j69i60.17597j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Gr Enze

  SLOSODSTVO: LOPOVI IN KURBE ! NE VSI AMPAK VEČINA !

 • xtc

  Zanimivo je,da se ti primeri vedno znajdejo v rokah iste sodnice-kaj pa sodni vrstni red?
  Tole so huda naklučja.

 • Black_hawk

  To se dogaja v stalinističnih državah, kot je Slovenija, daleč od demokracije!

 • alborebeka

  Baba je podkupljena in to je edini argument,krivosodja!

  • učko

   Baba je pod mafijsko komando. Drugi (mafija) jo vedno dodelijo na primer “Janković”, se ne “prijavi” sama. Lahko pa jo tud sfukajo, če ne bo poslušna !

 • Šobar Davorin

  Če verjamem? V pošteno sojenje. Absolutno. Verjamem! Še posebno po uvedbi nove tehnike v sojenjih gospodagradonačelnika. Če se dokazov ne uniči, se pa zamenja sodnike, poroto…tožilca…ustavno sodišče…papeža?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!