Tajkun Odlazek in predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel se osebno poznata!

Tomaž Vesel napoveduje revizijo financiranja našega medija, a sam odlični prijatelj obsojenega medijskega tajkuna Martina Odlazka. (Foto: STA)

Predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel ima lepo priložnost, da se izkaže za popolnoma neodvisnega v svoji funkciji glede vprašanja financiranja nekaterih slovenskih medijev. Eno najbolj spornih medijskih hobotnic v Sloveniji ima tiskarsko-smetarski medijsko pravnomočno obsojeni tajkun Martin Odlazek, ki pa je po vrhu vsega še Veselov znanec. “Poznanstvo predsednika Računskega sodišča RS Tomaža Vesela in gospoda Odlazka izvira iz njunega življenja na podeželju v Šentvidu pri Stični, kjer sta oba preživela vrsto let,” so nam odgovorili z Računskega sodišča.

“Eno izmed podrobnosti, ki jo omenjamo v revizijskem poročilu, je v kolikor lahko takšno ali drugačno financiranje preide v financiranje strank, kar pa je izjemno problematično,” je za RTV Slovenijo izjavil predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel. Zelo zanimivo bo namreč spremljati razvijanja dogodkov v prihodnosti, ali se bodo v revizijskem poročilu glede financiranja slovenskih medijev ujeli  Dnevnik, Večer, Delo, Mladina, Odlazkovi mediji in marginalni medij ubijalske četverice davčnih goljufov Cirmana, Modica, Rankove in Vukovićeve.

Tomaž Vesel je priznal, da se pozna z Martinom Odlazkom. Sta celo dobra znanca. Odlazek se je v preteklih letih znašel v veliko spornih zadevah. V eni izmed njih je opeharil več invalidno zaposlenih delavcev. V preteklih letih je skupaj s pomočjo prikrivanja denarja in nastavljanja svojih družinskih članov in znancev zgradil največji zasebni medijski imperij, ki pa se zaradi spornih finančnih praks lahko vsak trenutek sesuje sam vase.

Ali bo Tomaž Vesel preiskoval svojega prijatelja Martina Odlazka
Vesela smo povprašali, kako bo njuno poznanstvo vplivalo na njegovo neodvisno presojo na sporno medijsko hobotnico Odlazka. “Poslanstvo računskega sodišča je spremljanje poti javnega denarja, poslovanje oseb zasebnega prava izven tega obsega pa ni v njegovi pristojnosti. Vpliv teh podjetij ali posameznikov, ki jih vodijo ali imajo v njih kapitalske deleže, na oblikovanje programa dela ni mogoč, saj je izbira vsake od revizij utemeljena s strategijo dela računskega sodišča ali z zakonskimi obveznostmi,” so diplomatsko odgovorili z Računskega sodišča.

Posestvo na Selu pri Radohovi vasi pri Šentvidu pri Stični. Od tod se poznata predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel in pravnomočno obsojeni Martin Odlazek. (Foto: Arhiv Nova24TV)

Vesel v svoji izjavi povedal, da se mu zdi problematično financiranje našega medija, a se sedaj zgovarja na vprašanja novinarja
Glede zapisov v dominantnih medijih je naš medij postal tarča zaradi zasebne investicije madžarskega kapitala. Zato smo jih povprašali, zakaj se jim zdi financiranje našega medija problematično. “Izjava predsednika, ki jo omenjate, ni bila usmerjena v komentar revizijskih razkritij ali podanega mnenja računskega sodišča, temveč je le-ta zgolj odgovarjal na vprašanja novinarja o obstoju revizije ter času izdaje revizije. Opozoril je tudi na možna tveganja v povezavi z revizijami, ki veljajo za vse stranke ter obrazložil po Zpols,” odgovarjajo z Računskega sodišča.

Ali je Tomaž Vesel režiser novega poka v režiji tranzicijskih levih krogov Milana Kučana? (Foto: Spletni časopis)

Ali bo pretendent tranzicijskih levih krogov poskrbel za nov pok z Računskega sodišča
V prihodnjih dneh bomo lahko videli, ali bo tokrat nov pok prišel z Računskega sodišča, ne pa zopet z daljne Finske. Ne pozabimo, Tomaž Vesel se je že v lanskem letu v političnem ozadju pojavljal kot morebitni “nov obraz” krogov tranzicijskih levih sil Milana Kučana. Z omenjeno potezo “revizije” našega medija in povezave Slovenske demokratske stranke bi njegove delnice pri stricih z levega političnega pola poletele v nebo.

Luka Perš

 

 

 • Antonius

  Odlazek je obsojeni kriminalec, Vesel je pa zadovoljen prijatelj in tihi sodelavec, zaupanja vrednega kriminalca.
  Odlazek je pijavka, redil se je pa tudi na račun invalidske krvi.
  Versel?! Zadovoljen, ker je njegov prijatelj *preužitkarsko* preskrbljen.
  Alah jima mater, alejkum.

  • zokispoki

   Vsi so to ptici iz istega gnezda, ce se ne motim…

 • karpelec

  Kuhali bomo ino pekli in se veselili, da bomo napekli nekaj kar bo družbo delalo ne samo holesterolu, ampak tudi glukozi.

 • VERZIFIKATOR

  Martinca Zalazek

  VESEL TOMAŽ

  Vesel Tomaž računske je naloge,
  dobil ki v šoli jo je v reševanje,
  docela zdi se fantu jasno stanje,
  naloga takšna je kot druge mnoge.

  Tomaž vesel naloge je rešitve,
  učitelj rezultat mu je prišepnil,
  Tomaž veselo da bi spet počepnil,
  podprl še z računi vse trditve.

  Trditve, kaj naj se ne financira,
  kaj prav ni, torej kje da so napake,
  rešitve so na dlani, kajpak take,
  da naš Tomaž veselo jih podpira.

  Pa se v računu mu problem pojavi,
  ga zmedel bil Martinček je, prijatelj,
  računov nepodprtih izdajatelj,
  da ni vesel Tomaž, nam nekaj pravi.

  Ga zmedla je docela strategija
  računska, zdaj rešitve išče v sili,
  vesel ni, še sam sebi se zasmili,
  z Martinčkom ker pekli ga španovija.

  Martinček? To ni kakšen reševalec
  In tukaj za Tomaža je zadrega,
  v težavah je globokih ta kolega,
  vsem znan kot časopisov raznašalec.

  Pozna Martinčka, moral je priznati
  in druge prišepetovalce tudi,
  rešitve išče naš Tomaž, se trudi,
  kako in s čim nasprotno dokazati.

  Vesel Tomaž ni, da so ga ujeli,
  naloge kdo dejansko mu rešuje,
  veselje ga mineva zdaj, da tu je,
  pogledi so njegovi neveseli.

  Tomaž se pri rešitvi je zaštrikal,
  v napoto hodi mu z Martinčkom znanstvo,
  vprašljivo s tem njegovo je poslanstvo,
  da lažne naj rešitve bi podtikal.

  Veselega ni videti Tomaža,
  prijateljstvo z Martinčkom je razkrito,
  priznati moral bo in to odkrito,
  da to samo še ena je blamaža.

 • Joško

  Ker je g.Vesel pameten in inteligenten človek, sem prepričan, da se nebo pustil levakom speljati na led. isti trenutek bo ob ves ugled in njegova karjera bo končana.

  • Joc 52

   Ne bi stavil. Kdo ga je nastavil? Dela po navodilih. Rad bi videl, da se motim a če bi bilo več časa bi bil novi obraz na naslednjih volitvah.
   Me pa pri njemu moti način oblačenja, kravate, nogavice – ni samo podeželski pedigre, bolj me spominja na levaka, takega in drugačnega

 • JANEZ GUS

  Vesl,da se kar naenkrat ne boš pisal žalosten.

 • terminalar

  Prej bosta odlazila, bolj bo narod vesel.

  • VERZIFIKATOR

   Odlazak u čuzu je rješenje,
   nadam se da već mu se priprema,
   tamo spada društvena ta krema,
   s njome Toma, veselo stvorjenje.

   • tomven

    Spoštovani Verzifikator. Predlagam, da zgornje vrstice napišete še v cirilici. Jezik tistih, ki podpirajo tako stanje je že pravi, če bo še pisava, bo morda znal to kdo še prebrati.

 • AGA

  Veseu radnik meseca 1+1=3

 • sloustava

  Toliko casa sem ze na tem svetu, g. Pers, da vam z vso gotovostjo lahko potrdim tale aksiom: kucanizem, naslednik sprijenega komunizma, nikoli ne naredi nicesar na pamet. Tudi g. Vesel je del tega nacrta-svoji k svojim! Edina resitev je sestava nove Vlade, kjer Kucan nima svojih krempljev! Vendar POZOR: paziti se je treba nastavljenih kadrov, nastavljenih vse tja do tretjega esalona, do snazilke! Kucan ne prepusca stvari nakljucjem, tudi l. 1990 jih ni…

  • AGA

   Točno to je problem,sam kako to vse nagont delat,preveč jih je pa še neuporabni ustvarjalno zavrti brez delavnih navad so.Problem večji kot si mislimo

 • rrrrr

  A.T.Linhart: ,,Ta Veseli dan ali Martinček se
  ženi.”
  Predstava, ki so jo sponzorirali davkoplačevalci , bo v stalnem Srbskem narodnem gledališču v ukradeni Vili Moskvič.
  Prezidij CK, medijski tajkuni in neodvisni sodniki, lahko gratis vstopnice ukradejo najmanj uro pred predstavo.
  Vljudno vabljeni!

 • Franc Šink

  V tem času se ptički ženijo.

 • Peter

  Ste pričakovali, da bodo imenovali koga, ki ni naš, no?

 • rabarbara

  A Janša in
  Kučan se pa ne?

  • tomven

   Predsednik racunskega sodišča vesel je nekdo, ki lahko morda odlazku reši jajca, rit… kućan in JJ sta v drugačnih razmerjih. Zato je vaše vprašanje brez pomena.

 • Garbage man

  Dobro jutro ” raziskovalni novinarji “

 • tomven

  Veš čas že trdim, da je vesel podtaknjenec. Kmalu se bo izkazalo, da je res.