fbpx

Tajkun Odlazek in predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel se osebno poznata!

Tomaž Vesel napoveduje revizijo financiranja našega medija, a sam odlični prijatelj obsojenega medijskega tajkuna Martina Odlazka. (Foto: STA)

Predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel ima lepo priložnost, da se izkaže za popolnoma neodvisnega v svoji funkciji glede vprašanja financiranja nekaterih slovenskih medijev. Eno najbolj spornih medijskih hobotnic v Sloveniji ima tiskarsko-smetarski medijsko pravnomočno obsojeni tajkun Martin Odlazek, ki pa je po vrhu vsega še Veselov znanec. “Poznanstvo predsednika Računskega sodišča RS Tomaža Vesela in gospoda Odlazka izvira iz njunega življenja na podeželju v Šentvidu pri Stični, kjer sta oba preživela vrsto let,” so nam odgovorili z Računskega sodišča.

“Eno izmed podrobnosti, ki jo omenjamo v revizijskem poročilu, je v kolikor lahko takšno ali drugačno financiranje preide v financiranje strank, kar pa je izjemno problematično,” je za RTV Slovenijo izjavil predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel. Zelo zanimivo bo namreč spremljati razvijanja dogodkov v prihodnosti, ali se bodo v revizijskem poročilu glede financiranja slovenskih medijev ujeli  Dnevnik, Večer, Delo, Mladina, Odlazkovi mediji in marginalni medij ubijalske četverice davčnih goljufov Cirmana, Modica, Rankove in Vukovićeve.

Tomaž Vesel je priznal, da se pozna z Martinom Odlazkom. Sta celo dobra znanca. Odlazek se je v preteklih letih znašel v veliko spornih zadevah. V eni izmed njih je opeharil več invalidno zaposlenih delavcev. V preteklih letih je skupaj s pomočjo prikrivanja denarja in nastavljanja svojih družinskih članov in znancev zgradil največji zasebni medijski imperij, ki pa se zaradi spornih finančnih praks lahko vsak trenutek sesuje sam vase.

Ali bo Tomaž Vesel preiskoval svojega prijatelja Martina Odlazka
Vesela smo povprašali, kako bo njuno poznanstvo vplivalo na njegovo neodvisno presojo na sporno medijsko hobotnico Odlazka. “Poslanstvo računskega sodišča je spremljanje poti javnega denarja, poslovanje oseb zasebnega prava izven tega obsega pa ni v njegovi pristojnosti. Vpliv teh podjetij ali posameznikov, ki jih vodijo ali imajo v njih kapitalske deleže, na oblikovanje programa dela ni mogoč, saj je izbira vsake od revizij utemeljena s strategijo dela računskega sodišča ali z zakonskimi obveznostmi,” so diplomatsko odgovorili z Računskega sodišča.

Posestvo na Selu pri Radohovi vasi pri Šentvidu pri Stični. Od tod se poznata predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel in pravnomočno obsojeni Martin Odlazek. (Foto: Arhiv Nova24TV)

Vesel v svoji izjavi povedal, da se mu zdi problematično financiranje našega medija, a se sedaj zgovarja na vprašanja novinarja
Glede zapisov v dominantnih medijih je naš medij postal tarča zaradi zasebne investicije madžarskega kapitala. Zato smo jih povprašali, zakaj se jim zdi financiranje našega medija problematično. “Izjava predsednika, ki jo omenjate, ni bila usmerjena v komentar revizijskih razkritij ali podanega mnenja računskega sodišča, temveč je le-ta zgolj odgovarjal na vprašanja novinarja o obstoju revizije ter času izdaje revizije. Opozoril je tudi na možna tveganja v povezavi z revizijami, ki veljajo za vse stranke ter obrazložil po Zpols,” odgovarjajo z Računskega sodišča.

Ali je Tomaž Vesel režiser novega poka v režiji tranzicijskih levih krogov Milana Kučana? (Foto: Spletni časopis)

Ali bo pretendent tranzicijskih levih krogov poskrbel za nov pok z Računskega sodišča
V prihodnjih dneh bomo lahko videli, ali bo tokrat nov pok prišel z Računskega sodišča, ne pa zopet z daljne Finske. Ne pozabimo, Tomaž Vesel se je že v lanskem letu v političnem ozadju pojavljal kot morebitni “nov obraz” krogov tranzicijskih levih sil Milana Kučana. Z omenjeno potezo “revizije” našega medija in povezave Slovenske demokratske stranke bi njegove delnice pri stricih z levega političnega pola poletele v nebo.

Luka Perš