Pravni strokovnjak dr. Boštjan M. Zupančič: “Nihče nima pravice blokirati zakonodajne veje oblasti pri nadzoru policije.”

Direktorica policije Tanja Bobnar mora priskrbeti vse podatke, ki jih želijo v KNOVS-u, sporoča priznani pravnik Boštjan M. Zupančič. (Foto: STA)

Direktorica policije Tatjane Bobnar hodi po istih stopinjah kot direktor Sove Rajko Kozmelj. Po besedah bivšega ustavnega sodnika ter sodnika za človekove pravice evropskem sodišču v Strasburgu dr. Boštjana M. Zupančiča je z onemogočenjem ogleda kršila pravila nadzora. “Vse podatke, ki jih policija ima, je KNOVS-u ali pooblaščenim v izvršilni in zakonodajni veji oblasti, vključno z ministrstvom za notranje zadeve, dolžna priskrbeti,” nam je na nov zaplet med KNOVS-om in policijo povedal Zupančič.

Novo prikrivanje slovenskih represivnih organov. V osrednji vlogi prikrivanja podatkov direktorica slovenske policije Tatjana Bobnar. V preteklih dneh so se pojavili resni očitki, da bi naj del policistov kriminalistov po nalogu Damirja Črnčeca izvajal zasledovanje in vohunjenje za člani političnih strank SMC, SAB, Desus ter njihovimi družinskimi člani. “Odvetnik Pevec in jaz sva zadevo natančno obdelala v pravnem mnenju, ki je bilo objavljeno v Pravni praksi konec januarja. Zakonodajna veja oblasti ima preiskovalna pooblastila za sodno vejo oblasti ter izvršilno vejo oblasti,” svojo izjavo o najnovejšem zapletu sporoča dr. Boštjan M. Zupančič.

Policija bi nastalo situacijo hitro rešila, če bi dovolila članom KNOVS-a vpogled v podatke, ki so jih zahtevali. Vendar se je Bobnarjeva odločila drugače, in sicer, da bo preprečila neodvisni nadzor policije. Kljub temu, da bi nadzor morala dovoliti. “Ravno tako, kot ima zakonodajna veja oblasti, se pravi Komisija državnega zbora pravico poizvedovati po nepravilnostih v pravosodju in ima pravico zasliševati sodnike, tožilce in vse ostale, razen tistih, kjer so zadeve pendentne, viseče, so še v teku. Ravno tako ima pravico zakonodajna veja oblasti,  pravico poizvesti pri policiji in jih nima nihče pravice blokirat,” nam razloži slovenska pravosodna eminenca dr. Boštjan M. Zupančič.

Dr. Zupančič v svojem članku pojasnil nadzor zakonodajne oblasti nad izvršno oblastjo
Dr. Boštjan M. Zupančič pojasni bistvo nadzora zakonodajne oblasti nad izvršno oblastjo skupaj z odvetnikom Aleksandrom Pevcem v reviji Pravna praksa v članku z naslovom Pravno mnenje glede eventualnih parlamentarnih preiskav, zadevajočih določene disfunkcionalnosti slovenskega pravosodja. “Ker je taka koncentracija moči prevelika, saj navaja k zlorabi oblasti, je naravno, da mora vsaka ustavna apostrofirati predvsem kontrolo zakonodajne in sodne oblasti nad izvršno, ne pa obratno. Pri odnosu med izvršno in zakonodajno vejo oblasti ne gre toliko za kontrolo prve nad drugo, kolikor gre za “balance of power” torej za uravnoteženje moči. Ker je očitno, da je koncentracija moči v izvršni veji oblasti že po naravi stvari izrazito nevarna in prej prevelika kakor premajhna, vse Ustave težijo k temu, da bi izvršni veji prirezale krila,” zapišeta priznana slovenska pravnika. Vas bralce pa pozivamo, da si preberete tekst, saj vam bodo pojmi moči med zakonodajno, izvršno in sodno vejo oblasti enkrat za vselej razumljivi.

Tatjana Bobnar se je okužila z lažnivim “jerčizmom”
Spomnimo na lažne in zavajajoče obtožbe Jerce Korče, da bodo padale glave po eni izmed sej KNOVSA. Takrat je nekaterim piškotarskim medijem izdala, da ji je Janez Janša grozil s padanjem glav. Hitro se je izkazalo, da so bile Janševe besede namenjene drugačni vsebini in kontekstu. Korčetova  se je hitro umaknila iz javnosti. Bobnarjeva je prav tako povedala zelo zavajajočo zgodbo in iz tega uprizorila dramatično predstavo za slovenske dominantne medije.

Namesto tvitanja bi si lahko vodstvo policije prebralo 25,. 26. in 27. člen Zakona o parlamentarnem nadzoru obveščevalnih in varnostnih služb
Vodstvo policije pa si je celo dovolilo, da so na svojem Twitter profilu napadali Mahniča. Vendar ob tem izpostavljamo najbolj bistvene in najpomembnejše člene zakona o parlamentarnem nadzoru obveščevalnih in varnostnih služb. To so 25., 26., in 27. člen zakona. V njih pa je zajeto celotno bistvo.  Tako da je bila celodnevna histerija režimskih medijev ves dan zaman.

Luka Perš

 • Antonius

  Očitno je Bobnarjeva svojo strokovnost dosegla še na miličarski poklicni šoli.
  O Ustavi in pravu ve toliko, kot takratni miličarji.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Njihova strokovnost (govorim o glavah, ki vodijo policijo) je za v sekret!

   • Metod Kvargl

    Policija je vedno bila orodje v rokah elite in bo tako tudi ostalo. Vojska pa orožje. Skušajmo ljudje zamenjati vlado, pa bomo imeli priliko videti vse tisto, kar se je ob takih prilikah že dogajalo po svetu, mi pa smo se zgražali. Oblast elitam gre preveč v slast, da bi se je tudi po volji ljudstva bile pripravljene odpovedati brez “kolateralnih” žrtev. Srbija denimo je lep primer, kjer je med ljudstvom s tem v zvezi nastal zgovoren pregovor: “Gde se bele kragne svađaju, tamo pošteni ljudi ginu…”

  • von Rhein

   In še to večji del med “strokovnimi ekskurzijami”.

  • Hribouc

   Oja, ve točno toliko, da po miličarsko ovinkari, ženče točno ve kaj mora narediti, da bo za “vse prav”. Ko je ob mikrofonu, pa zanjo in ob njej stojita dva strumna, mrka, resna, profesionalna, turbo imenitna miličarja – da se vidi moč organa! Beda.

  • Simon Rožič

   …je imela pa zadnjič super “kapo”…misliš, da bi mi jo za pusta posodila?
   Samo vprašam, če smem?

   • rabbit

    Če ti jo posodi leti iz službe no probaj jo nahecati.

  • Miha

   Nadzor zakonodajne nad izvršilno in pravosodno oblastjo je nujen v razvitih demokracijah, kjer spoštujejo temeljne človekove pravice. Nadzor nad zakonodajno oblastjo pa izvajajo volilci na volitvah. Nobeden ne sme biti brez nadzora.

 • piko8

  serpentinšek si je nastavil sebi lojalne lutke, ki jim je strokovnost deveta briga!!!
  Sedaj se vidijo posledice skakanja v prazen bazen!!!

  • crniocar

   a janša si ni in ne bo nastavil svoje lojalne lutke ( ovce )

 • Rožle

  Torej jo lahko pravno-formalno toži ..
  Bomo videli kako bo sedaj bobnala ..

 • Slovenec

  No, gospa Bobnarjeva na dan s podatki.

  • Joc 52

   oprosti a brez gospa, ker to ni…je samo na uslugo ukradeni državi

 • Slovenec

  Ali bi Šarec upal skočiti na glavo v bazen brez vode?

  • Rožle

   … pa meni on zgleda tako .. kot, da mu je ta podvig nekoč že ratal..

  • škoda

   Slovenec, Šarec si ne upa skakati v prazen bazen, kjer je strahopetec. Šarec zato norost pošilja rojeno lažnivko da opravi to norost Jerco Korče

   • Metod Kvargl

    Kurčetova samo južna in južna, ne pove pa nič konkretnega. Na njenem mestu bi jaz bil tiho kak rit, sploh pa po obelodanjenju tistega magnetograma…

 • Vrhovni sodnik

  SOVI in Policiji je treba uzde nadet

  • AlternativaZaSlovenijo

   Glave je potrebno odrezat. Verjamem, da so tudi tam ljudje, ki so predani strokovnosti in poštenosti, v tem ni nobenega dvoma.

   • rabbit

    Zato pa Požar dobi te informacije, ker nekdo pa je tam pošten dela zakonito in je enako plačan kot tisti, ki tam nič ne delajo in delajo protizakonito.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Jp

 • crniocar

  vedno neki “strokovnjaki” trobentajo neki bez veze ,
  a lahko kdo da gor zakon ,člen kjer piše kaj in kako komu policija odgovarja ????

  • Joc 52

   evo, se oglašaš (po dolžnosti) a da sploh nisi prebral; ti citiram iz zg. zapisa: 25,. 26. in 27. člen Zakona o parlamentarnem nadzoru obveščevalnih in varnostnih služb

 • est

  Žal. Frizura je za “v Tivoli”, pod frizuro pa na C.II. cesarjev.

 • JANEZ GUS

  Tale pa je boben in lajna v enem kosu.

 • totex39

  Potreben je bil čas, da se določene stvari skrijejo in ne pridejo v javnost.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Pa sej to človek z zdravim razumom ve. Opleta se samo takrat, ko nekaj prekrivaš, ali pa si totalno butast.

 • xtc

  Policaj Yogi pač nima velikega IQ in to bo kmalu plačal s “službeno glavo”,definitivno pa je babnica potrdila s svojim izpadom navedbo mojega znanca,ki mi je rekel ,da “JE TUPA ;KO FOSN” a pravoverna.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Gledam včerajšne odmeve z R. Pesek, ko je spraševala strokovnjaka za varnostne vede kdo je delal narobe policija ali KNOVS. Sklep bi bil, da je delala policija v skladu z zakonom, da pa ima KNOVS vso pravico vedeti kaj se dogaja, da policija dela trdo na strokovnosti in profesionalnosti. Sodišča in tožilstva so za to pristojna. Ma ne me jebat v glavo!
  Kaj pa pranje iranskega denarja, kaj pa korupcija v zdravstvu kaj pa…še in še? Kje se tu vidi kakšna strokovnost in samostojnost slovenske policije? MMC dajte jebat druge v glavo! Butale tv za idiote.

  • rabbit

   Tudi jaz sem včeraj gledala te Odmeve, zakaj Rosvita Pesek ni vprašala Zeresovega strokovnjaka Lobnikarja kaj pa primer Ornig , saj se spomnite Davida Orniga, ki je za policijo vlamljal v maile, prisluškoval ljudem, kje je bila pa tam zakonitost in to ni delal na podlagi sodnih odredb, ampak , kar so mu naročili šefi. Da politika izrablja policijo v politične namene je jasno vsem , ki imajo delujočo eno celico. Policijo in varnostne organe moramo imeti vedno pod nadzorom, ker drugače se dogajajo stvari kot se sedaj.
   Zakaj jaz ne zaupam policiji iz izkušenj, ker nekateri njeni pripadniki ne delajo po zakonu in če jim to dokažeš, kar je zelo težko ,ker držijo skupaj policija, tožilstvo in sodišče pa še opravičila ne dobiš. Res gospa Bobnar ne lagat ljudem, da dela policija strokovno, če bi bilo to res bi bil ljubljanski župan in njegova sinova že zdavnaj na Dobu pa veselo hodita po Ljubljani svobodno kot da nič ni, ata je celo župan.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Točno tako, primere bi lahko našteval do jutra.

    • rabbit

     Mislim, da cel mesec ne bi bil dovolj. Imaš poštene policiste imaš pa prave budale pa še lažnivi so povrhu,
     Mojega prijatelja so ustavili, ko je šel v rdečo, to je priznal ni bilo nobenega avtomobila in je pa šel v rdečo peš, zraven je potiskal kolo, policistka pa je trdila, da se je peljal s kolesom, nikoli mu ni uspelo dokazati da to ni res, ne na prvi stopnji pritožbe ne na sodišču, na koncu je namesto 70 evrov plačal krepko čez tisočaka.
     Isto se je zgodilo mojemu očetu, kljub temu, da je govoril, da ni stal pol ure na avtobusni postaji ampak je samo nekoga dostavil in odšel je plačal, polovičko potem pa čez leto dobil poziv plačila, češ da ni plačal, po urgenci in dokazilu je dobil odgovor, da je res plačano zraven pa nobenega opravičila, res tovarišica Bobnar vaša policija res dela v dobro ljudi in zakonito.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Imam podobno izkušnjo, tam okoli 1995, imam pa tudi dobre izkušnje, človeške. Vsega skupaj za prste ene roke, pa vseeno lahko rečemo ljudje so pač ljudje eni so ljudje, drugi so pa “nadljudje” in to velja tudi za policijo

     • rabbit

      Veš kaj je najbolj narobe, da vodstvo policije podpira nadpoliciste in zaničuje poštene to je problem.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Jp.

 • Damjan Ahacic

  Pa dajmo na tehtnico stromovnost policije in dr. Zupančiča!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Strokovnost pri lewuhih ne šteje. Šteje samo poskušanje pranja možganov, če pa to ne uspe pa njihove “zakonitosti” -metanja v jamo in podobno.

  • rabbit

   Pa recimo zaradi diskusije, da dr. Zupančič nima prav in da ima prav dr.Lobnikar, kot je razlagal včeraj na Odmevih. Zakaj direktorica policije, ko je Mahnič zahteval naj povedo kdo iz policije si je ogledoval v evidencah poslanska in ministrska imena ni rekla: Vi kot KNOVS nimate pooblastil, za tak vpogled ga ima pa informacijska pooblaščenka , takoj jo bom poklicala in namesto vas bo to storila ona. Tega ni storila zakaj ve sama pa še nekaj, Mahnič in Črnač sta oba povedala, da so hoteli posneti magnetogram pa je bila Bobnarjeva proti je že vedla zakaj.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Toliko o novinarjih na butalah tv

    • rabbit

     Vidim, da ne znajo nič spraševat so kot eni revčki zato mi je pa všeč Marjanca Schaicher ker si upa. Vsi kot ene miši iz moke, ki si nič ne upajo.

 • Ivan Ivanovič

  Živimo v udbomafijski državi, tudi po zaslugi pohlevne opozicije, ki si nikoli ni upala gledati udbomafijski oblasti pod prste, čeprav ima pravno podlago za to.
  Ovcam vladajo volkovi.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ni čist tko, poglej Rada Pezdirja in še bi se našlo….

   • Joc 52

    …Omerza, G.Radonjic,…

    • AlternativaZaSlovenijo

     Saj, številka ni mala in hvala Bogu da je tako.

     • Ivan Ivanovič

      30 tranzicijskih let na 50 let podlage nas molzejo in strižejo po mili volji. Ugrabili so nam državo, v davčne oaze so spravili desetine milijard evrov, igrajo se z nami kot mačka z miško že desetletja…
      In potm ni čisto tako?!
      No, kako pa je?
      Hrbet je biča vajen, biča željan in je hvaležen, že če pade kak udarec manj.
      Demokratična opozicija pa s svojo omlednostjo in nesposobnostjo žal ni bila kos vladajoči udbomafiji. Če bi bila, bi imeli pravno državo, ne udbomafijsko pravniško državo, bi imeli tržno ekonomijo, ne plenilsko udbomafijsko ekonomijo in bi omeli delujočo demokracijo, ne udbomafijsko demokraturo.
      Ovcam vladajo volkovi.

     • rabbit

      Zakaj kriviš opozicijo, krivi so ljudje, ki vedno znova in znova nasedejo novim obrazom, katere edini volilni program je: Ne z Janšo in ne vem zakaj potem ti ljudje niso zadovoljni saj so jim vsi novi obrazi to uresničili, v denarnici imajo pa vsak dan manj.

     • Ivan Ivanovič

      Žal je tudi naša demokratična (kao) opozicija del problema in ne del rešitve. 30 let je pa menda dovolj, da se nekaj pokaže kot to, kar je. Žal je tudi naša opozicija bila združba pragmatikov, koristolovcev, bleferjev in nesposobnežev, ki so se zadovoljili s funkcionarskimi plačami in privilegiji, ki jim jih je odobrila udbomafija

  • Joc 52

   pritrdim le prvi tezi, da smo udbomafijska država

   • AlternativaZaSlovenijo

    Se strinjam.

   • Ivan Ivanovič

    Si del problema, ne del rešitve. Ker nočeš videti realnosti. Tudi slepci tvoje sorte so prispevali k sfiženi tranziciji v korist udbomafije.

  • if

   Del opozicije zapirajo, zatirajo, del opozicije hranijo s korenčkom, večina ljudstvo molči, voli zatiralce.
   Del opozicije je demokratično nepohleven, vendar prešibek ob večinsko paraliziranem ljudstvu.

  • rabbit

   Praviš, da si opozicija ne upa gledati udbomafijski oblasti pod prste, to definitivno ne drži in zato ti postrežem s podatkom. V preteklem mandatu smo imeli v parlamentu dve zelo močni preiskovalni komisiji t.i. Logarjevo in od Jelke Godec, ki sta obe prišli do zelo obremenjujočih podatkov. Obe komisiji sta zadeve odstopili tožilstvu in policiji in kaj se je zgodilo, nič popolnoma nič. In kaj na sedaj stori opozicija, naj stori skupinski samomor ali naj gre v ti dve instituciji in jih par pobije, kaj naj naredi po tvojem.

   • Ivan Ivanovič

    Ovadbe zoper tiste, ki ne ukrepajo!

 • crniocar

  ,nekje mora bit napisano ( člen zakona ?) kdo ali komu je odgovorna policija

  • Ivan Ivanovič

   Če te zanima tema, tu imaš link na diplomsko nalogo o nadzoru policije.
   http://dk.fdv.uni-lj.si/dela/Zgajnar-Lidija.PDF

   • if

    crniocarju in Ivanoviču: “Meni zadošča stališče izražneo v naslovu tega članka.”

    • Ivan Ivanovič

     Brez zamere, ampak odklanjanje širjenja obzorja se mi zdi nekako tako kot zadovoljstvo prašiča, ki se valja v blatu…

 • crniocar

  janša z novo ekipo ,—-Na mladih svet stoji ??? KAJ RES?????

 • Minovak

  Ko levaki odprejo usta, se že Ostržku nos podaljša, vemo vsi, zakaj, a ne…Njegov nos pa je že hudo dolg…

 • Evolluks

  Mislim da ste sto zadnjo zadevo več izgubili kot pridobili. Še posebno Mahnič je najbolj pomagal da je javno mnenje proti SDS kar precej padlo. Kot sem rekel bolj bi morali delat po pameti, že smo jih skoraj imeli

  • Minovak

   Ali misliš, da si je kaj izmislil? Verjemi, da je zadeva še mnogo hujša in preberi, kaj sem napisal spodaj.

   • Evolluks

    Za razkritje te afere Mahnič pač ni prava oseba. Če bi izbrali koga drugega…

    • rabbit

     A misliš če bi jo razkril recimo Šircelj ali pa Irglova bi bilo pa kaj drugače nehaj že živeti v utopiji. Ta ne obstaja.

     • Evolluks

      Res ne vem kdaj vam bo končno jasno da sta javno mnenje i psihologija
      zelo pomembna v primeru takih stvari in za prihodnjo zmago.. seveda če si tega sploh želite? In ja zelo pomembno je ali je tam Mahnič ali pa npr. nekdo drugi iz katerega se ne dela norca cela “nevtralna” Slovenija.

     • Evolluks

      Ne zmaguje se na podlagi stalnih volilcev ampak da pri tem dobiš še kar nekaj novih.

     • rabbit

      Sem ti že včeraj napisala kaj ima slovenski volivec od tega, da voli kako je nekdo lep, ima modre oči ali zna pripovedovati šale, prav nič in dokler volivci tega ne bodo spoznali nam nihče ne more pomagati.

     • Evolluks

      V vseh državah je isto ne samo v Sloveniji. Očitno Janši sploh ni do zmage. Proti vsej tej medijski mašineriji se lahko boriš le na način kot sem ti rekel, počasi in s pametjo. Na žalost bomo po volitvah spet opozicija in karavana bo šla dalje.

     • Evolluks

      Pa LP

     • rabbit

      Če bi bilo v Švici tako, potem to ne bi bila Švica ampak banana država. Zakaj so v ZDA 2106 izvoili Trumpa zato, ker so imeli dovolj laganja tako levih kot desnih. In tudi sedaj bodo izvoli Trumpa, ker je edini, ki ne ujčka svojih ministrov ampak jih takoj nažene, če ne delajo tako kot on reče. In ljudje so siti politične korektnosti, laži in podobnega samo še v slovenski vukojebini ljudje padajo na lepe besede, mir na svetu in ne Janši.

     • pajot

      Imaš prav. Kljub temu pa bi bil deležen napadov kdorkoli,ki bi prišel šnofat na policijo ali na Sovo. Quod licet iovi non licet bovi.

     • Evolluks

      Je res ampak mogoče bi se to naredilo lahko malo bolj taktično ne tako “na silo:”. In kot sem rekel Mahnič je v tem primeru deloval malo preveč agresivno nezaupljivo v glavnem z njegovo pojavo je vse skupaj ,če prav z dobrim namenom padlo v vodo.

     • rabbit

      Na kakšno silo sedaj te vprašam ima KNOVS pooblastila za pregled ali nima. Ima in nadzor lahko opravlja vsak dan ob katerikoli uri. Pika . Minister ali predstojnik mora vse kar zahteva komisija tudi dati brez pardona.Tako pravi dr. Zupančič bivši sodnik na ESČP se pravi ti več veš kot on.

     • pajot

      He,he,he…mogoče bi pa Janša moral aktivirat Švarcenegerja. Njemu bi stoodstotno uspelo.
      Ker je markantnejša pojava kot Mahnič.

     • pajot

      Na silo? Nisem opazil,da bi trojka iz KNOVSA držala v rokah pištole.

     • Evolluks

      Ne razumeš in nikoli ne boš. Zmaguje se s pametjo in psihologijo. Očitno SDSu sploh ni v interesu da prevzamejo vlado. Še enkrat bom rekel največje bogatstvo so neopredeljeni volilci, če tega ne znate pograbit naj vam bog pomaga in celi Sloveniji, ker kot sem rekel s takimi potezami in obrazi iz SDS lahko skoraj sigurno pričakujemo desnico na naslednjih volitvah spet v opoziciji. No upam da se motim ampak vseeno si zapomnita moj komentar. Btw. Če sta člana SDS vama je itak vseeno vidva bosta preživela pa če bo naslednja vlada desna ali leva, nam ostalim ni vseeno. Pa LP

     • rabbit

      Jaz nisem članic stranke, nikoli nisem bila niti ne mislim biti, edino kar sem bila, so me prisilno včlanili v pionirčke in zvezo komunistične mladine brez, da bi kogarkoli vprašali.
      Lahko, da imaš prav ampak zato ni kriva SDS ali NSi ali katera koli opozicijska stranka, zato so krivi edino le volivci, ki ne znajo razmišljati s svojo glavo in kaj jim bo neka stranka prinesla v njegovo denarnico, sedaj pa volijo po principu resničnostnega šova kot je Kmetija kdo jim je bolj všeč in zato je Slovenija tam kjer je.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Evolluks, očitno bereš in gledaš uradne medije. Pa se ti zdi, da so ti mediji objektivni? Meni se ne. Sedaj pa uporabi pamet in psihologijo da boš obrnil situacijo vodilnim teh medijev. Poleg pameti in psihologije je potrebno imeti še kaj več, naprimer denar za anti-propagando. Jaz ki se vozim skoraj dnevno na relaciji MB-Lj pogrešam panoje za desno propagando. Ja prav si prebral, propagano in to desno, drugače ne bo šlo. Ogaševanje in še enkrat oglaševanje in še …. Čim več akcije ali pa ne bo nič.

     • rabbit

      Točno to si prav povedal desnica rabi medije in propagando, SDS je z Novo dobila samo recimo 1% medijev v Sloveniji. Bernard Nežmah (levi novinar) je včeraj povedal , da je Nova predvsem s portalom dosegla tisto točko, kjer je postala nevarna komunistični partiji. In upam, da bo Nova še naprej delala še tako.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Točno. Se pa vidi, da je Nova24 kadrovsko še vedno podhranjena. Za dejavnosti pa rabiš sredstva. Uradni mediji so kapitalsko hranjeni z davkoplačevalsim denarjem, ostali se morajo pa boriti za prostor pod soncem. Ampak jaz sem optimist, kepa se je z vrha odtrgala in za seboj vleče vedno večji plaz. Jaz sem optimist, sem pa dolgoprogaš. Hočem reči, potrebno je biti VZTRAJEN IN NE POPUSTITI. Brez skrbi tudi lewuhi berejo ta portal in točno vidijo da vsi niso njihove ovce. Točno je povedal Nežmah, Nova24 je trn v peti komunistom.

     • rabbit

      Točno tako vidi se ,da so kadrovsko podhranjeni, ker sredstev ni, si morajo pomagati s tistim, kar imajo, že včeraj se je videlo, ko je Luka Svetina vprašal Bobnarjevo na kateri člen zakona se sklicuje, da ne dovoli vpogleda, kako nervozna je postala in kar hitro zaključila s tiskovno konferenco, ker se je bala nadaljnjih vprašanj. Novinarja predvsem Luka in Marjanca bi morala večkrat na teren je pa težko ker morata oba voditi še oddaje.
      Bi bilo vredno premisliti, da SDS v podmladku najde mlade ljudi, ki bi to delali saj to bi bil en tak dober dril za politiko a ne.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Jp

     • pajot

      Pomota. Nežmah ni levi. Je pa edini,ki piše za Mladino,da ji na nek način daje pridih uravnoteženosti.

     • pajot

      90 odstotkov neopredeljenih so tako imenovani vsegliharji. Njihov moto je,da so vsi isti. Zato tudi ne hodijo na volitve. Janša je edini ponujal relevanten program,pa ga razen njegove zveste volilne baze ni jebal nihče drug. Mogoče bi se dalo dobiti nekaj procentov več,pa še vedno ne bi zadostovalo za večino v parlamentu.
      Očitno,po tvoje, tebe motijo predvsem obrazi v SDS-u.
      Vidiš,mene pa motijo dejanja in ravnanja tistih,ki so na oblasti že več kot sedemdeset let.

     • macon

      Ne zmaguje se s pametjo in psihologijo, ko je osnova pogoji režimske države. Takrat so vsa pravila izkrivljena in prilagojena v korist režimu in režimcem.

      Analogija je, da ima opozicijski tekač na 100m na nogi privezano utež. Nor je, če se potem zaganja, da se mu tribune smejijo. Iz take tekme je treba izstopiti.

     • macon

      Pusti javno mnenje, ker ga levi režim kreira in spreminja po potrebi. Zmešani skrajni levičarji se poserjejo na ljudi.

      Nas reši samo tuja intervencija pa če smo potem tudi uradno protektorat. Že zdaj smo nemška periferija in bazen delovne sile zanjo.

     • rabbit

      Bazen predvsem poceni delovne sile.

 • samsara

  Zakaj KNOVS ne ovadi Bobnarjeve zaradi oviranja in onemogočanja njihovega dela?
  Zakaj ni zaradi istega razlogaovadil Kozmelja?

 • von Rhein

  Samoupravno pravo je edina smer v katero verujejo popolni pravni diletanti.Oni to vejo prava razumejo kot…samo mi lahko upravljamo.Mnenja in predvsem trditve na temelju znanja (tokrat dr.Zupančič) so pri teh samooklicanih upravljalcih težava,ki presega njihove sposobnosti razumevanja.

 • Metod Kvargl

  En dr-kadžija govori tak, drugi sinoči na 24kur spet nasprotno.., saj človek več ne ve, komu bi verjel. Pa katerikoli laže za to itak ne bo odgovarjal, ker pri nas tako pač je.

 • Hribouc

  Bobnarca se že vse življenje strokovno uči in usposablja kako ravnati kontra Demokraciji- kdo pa je pričakoval drugačen razplet?

  Šema Šarac pa napleta, da so iskali nekaj tretjega s čemer samo blentavo prosojno blati s pozicije moči enako neverjetni kameleon Crnčec.

  Odgovornost! Mahnič, pelji do konca!

  • rabbit

   Tovarišica Bobnar je doma iz Novega Polja tako kot Tanja Fajon in sicer v naselju, ki je bil zgrajen za partijsko smetano od politikov do učiteljev, direktorjev, CSD delavcev. Tam so živeli kot ena majhna komunistična smetana, tudi Vidmar, ki je dela na Kemijskem inštitutu je tam živel .Potem veste zakaj je tovarišici uspel preboj v policiji ali mislite, da zato ker nekaj zna, ne zato, ker je v ta pravi partiji zato je direktorica policije.

   • Hribouc

    Tud ze take se palca najde.
    Takoj, ko je spregovorila v tej zadevi pet stavkov v kamere je bilo jasno, da nabija prazno slamo.
    Jasno mi, da ko najdejo Varuhi NOB.VOS.OF reda nov ksiht kot je Serpentinšek, dobi stranko , vso infrastrukturo, info sistem fotelj in fikus ter vso medijsko mašinerijo in denar – niti prdniti mu ni treba,
    da bi pridobil sam enega samega člana svoje partije…enako mu servisirajo kadrovski bazen z aligatorji, orangutani, opicami in osli, da jih novi Šarac pač razporedi na položaje. To ženše je samo en lolek med njimi, med mnogimi, ki so bili v kadrovskem razrezu-vse jim teče kot naoljeno z oljem Zvijezda.Kaj misliš, da se je ona rukala in borila za prevzem, ko je zaslišala, da prihaja Šarac na 1.peron.
    Organizacija poskrbi za vse.Pika.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Jerca Korce vpije Šarcu: “To mi deli miško!” :))

  • pajot

   Ji ne more delat. Trenutno ima v obdelavi vohunko.

 • Stajerka

  ….v državi imamo uradniški in politični kriminal na najvišji stopnji……pa nihče ne bi smel tem, ki NE opravljajo svojega dela, pokazat niti prsta kaj šele kritizirat njegovo nedelo…..
  – nedovisno sodstvo pa nismo P od pravne države,
  – ustavno sodišče, ki ščiti vse po dolgem in počez, samo lastnih državljanov ne
  – nedotakljiva policija ki na križ pribija prekrškarje, medtem najvišji kriminal v državi ostaja celo nagrajen,
  – tožilstvo ki ga daje demenca po dolgem in počez……
  – mediji, ki bi naj to bili, pa so samo pisunčki, ki niti ne preberejo več kaj jim je bilo diktirano……
  – nevladniki, ki uničujejo državo in družbo po dolgem in počez….

  ….in vsi navedeni so nedotakljivi, vključno z visokim kriminalom……KJE pa so ustavna določila o enakosti, o varni državi, o svobodi govora in volji ljudstva, ki bi naj imelo oblast……..NIHČE, ampak res NIHČE, ne bi smel bit nedotakljiv…….

  • AlternativaZaSlovenijo

   V parih točkah si strnila “strokovnost” policije. Sedaj se sprašujem kje so tisti neodvisni mediji, ki bi imeli jajca da kaj takega vprašajo generalno direktorico policije? In kje je včerajšnji strokovnjak za varnostne vede, ki bi izpostavil taka vprašanja, ki so na dnevnem redu. Seveda, “strokovnjaki” samo besedičijo na svojih “težko” pridobljenih katedrah. Narodu bo enkrat počilo. Je pa potrebno stopnjevat pritiske na policijo, sodstvo in vlado. Da ne bi Mahnič slučajno odnehal!
   Stajerka, odlično napisano!

 • dež

  Neverjetno, kakšno nabijanje, sprenevedanje in zamegljevanje dejstev okrog tega obiska KNOVS na Policiji. Vsakemu opravilno sposobnemu je zadeva kristalno jasna, tistemu ki ni, naj se malo pogleda v ogledalo in vzame kakšno knjigo v roke.
  Na osnovi prispevkov in fotografij na spletnem portalu Požareport ter komentarja PDZ Židana, na enem od omizij (Tarča) na RTV, da obstaja sum vohunjenja za politiki, je KNOVS, v skladu s svojimi pristojnostmi, prišel na Policijo in od Bobnarjeve zahteval vpogled v seznam policistov, ki so v zadnjem času dostopali do personalnih map politikov, v informacijskem sistemu Policije.
  Kaj je tu spornega, za kakšne tajnosti gre, da šefinja tega ni dovolila ? Navaden seznam, kjer piše, da je 13.01.2020, policist J.N. pogledal v personalno mapo ministra Počivalška. Ali pa ni pogledal, s čimer bi Policija dokazala, da ni utemeljenih razlogov za sum. A ona kura vpogleda ni dovolila, sedaj je pa Žan Mahnič kriv, da imamo afero. In SDS je spet zlorabila KNOVS. Čista Butnskala.

 • macon

  Seveda KNOVS ni pristojen za nič, ker ga vodi opozicija. In seveda je bila KPK nekoč najvišja moralna inštitucija, da cel represivni sistem ni bil proti tej komisiji nič, ko je Nosferatu odkrito lagal o Janši in bil zato nagrajen, namesto, da bi šel pred sodnika.

  Zato pa se temu reče režimska država. Naslednji korak je ukinitev nebodijihtreba KNOVS-ov.

 • Stajerka

  Iz Generalne policijske uprave so v sredo sporočili, da so tudi sami že začeli preverjati navedbe v primeru domnevnega vohunjenja za člani strank. Z dosedanjimi ugotovitvami pa je policija seznanila pristojno državno tožilstvo.

  ….torej, kjer je dim, je ogenj……tožilstvo??…..in zakaj potem KNOVS ni dobil vpogleda??…..

  • rabbit

   A greva stavit ,da niso nič ugotovili. Tudi primer Ornig so zanikali.

   • Stajerka

    …in zakaj bi potem seznanjali državno tožilstvo??…..ne razumem, saj pa ni bila podana uradna ovadba……a to pomeni, če nič ne najdejo tudi obvestijo tožilstvo, čeprav ni bil sprožen postopek……
    …..ma vedno bolj smrdi…..je pa res, da če tudi so kaj našli, bodo hitro pometli pod preprogo…..da bo zadeva navidezno regularna bodo pomagali še tožilci……

    • pajot

     Lažejo.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Saj drugega ne obvladajo.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Ja sej, vse skupaj je prepozno, sum ostaja in bo ostal na vekomaj.

    • dež

     Saj veš, da na državnem tožilstvu ali ne ukrepajo ali zavržejo takšne zadeve. Kljub temu, pa to ne spremeni dejstva, da je Bobnarjeva nezakonito preprečila nadzor KNOVS.

     • Stajerka

      …katere zadeve??….kaj so sporočili tožilstvu??….a to, da je Mahnič delal zdraho in stopil na žulj Bobnarjevi??…..a to, da niso iskali in niso nič našli :))

     • dež

      Pri nas se kriminalcem, ki ropajo državo na takšen ali drugačen način in imajo ustrezen pedigre, nikoli ne zgodi nič. Je kar nekaj takšnih primerov v zadnjem času, od Jankovića do iranske milijarde in bančnih kreditov. Ali zataji policija ali tožilstvo ali sodišče, gre za tipičen vzorec.
      Tudi če je policija kaj našla, bodo zadevo zavrgli na tožilstvu ali kasneje, s pojasnilom, da ni bilo naklepa, na sodišču. Pri slednjih dopuščam, da včasih zaradi fasade izrečejo kakšno pogojno sodbo.
      Pri tožilcih je pa sploh problem, ker nikomur ne odgovarjajo (ni priziva), zato je njihova odločitev vedno dokončna, tudi takrat, ko gre za čisto očitno zlorabo njihove funkcije. Se ne moreš pritožiti, če zavržejo ovadbo.

    • rabbit

     Tožilstvo so seznanili izključno zaradi tega da so zadostili zakonu. Drugega pa nič a veš to je tako kot placebo tabletka.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Ne grem se stavit, ker imaš prav.

  • samsara

   Vprašajmo se, koliko zaupanja javnosti zdaj še uživa vsaka od navedenih institucij.

   • Stajerka

    …a gre manj kot 0,00%??…..

    • AlternativaZaSlovenijo

     0,00000000% mrbit še manj
     KOKICE PROSIM :))

 • Stajerka

  …..na……

  Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik je za STA potrdila, da so na policiji uvedli inšpekcijski postopek, v katerem preverjajo, ali so policisti res neupravičeno pregledovali evidence določenih poslancev oziroma politikov.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Janko pregleduje Jankota, a je to v tem stilu? Če je potem je vse skupaj en ….

   • Stajerka

    …ja točno tako……in ker je vmes vstopila hudobna čarovnica (KNOVS)……mora Metka na hitro pregledat Janka in sporočit, da je nedolžen kot prodajalka ljubezni oz. pošten bolj kot je pošten največji šerif med šerifi……

    • AlternativaZaSlovenijo

     Dobra+++++++, si me pa nasmejala.

 • Simon Rožič

  Policisti pa so res neodvisni in edini nad državo, ki je itak ne priznavajo,
  saj se pridno učijo, kako lahko zaslužiš z enostavnim “transferom” ilegalcev
  preko meje ….nekaj je poleg minimalca potrebno primakniti na osebni račun,
  če že to počno vladarji in zagovorniki prava (SD)!

 • šmentanamuha

  Sem poslušala včeraj Damirja Črnčeca, ki je odgovarjal na vprašanja novinarja RTV Slo. Lažnivi nos mu je kar sproti rasel. Tudi novinar se je pretvarjal, da mu zelo resno in ostro postavlja vprašanja.

  • AlternativaZaSlovenijo

   “Neodvisno in strokovno novinarstvo” na butalah TV. Kaj bo pa danes, da ne zamudim? Auch, nimam tv priključka….

   • Stajerka

    …Tarča je že prosila Požarja za slike, ki bi naj vzbujale resen sum zasledovanja……pa da vidimo kako župo bodo skuhali……z norih gob ali canabisa…..

    • AlternativaZaSlovenijo

     Grem to gledat tašči. Sem ji naročil, naj nabavi KOKICE in PIR.

     • rabbit

      Če imaš računalnik ni potrebe , greš na RTV klikneš v živo klikneš prvi program in že gledaš.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Prepozno :(( je sporočila, da ima kokice in pir v hladilniku.

     • rabbit

      Potem pa na zdravje in dobra oddaja upam da bo.

     • Stajerka

      …če tašča časti kokice in pir, potem je ta nasvet zlonameren :))

     • AlternativaZaSlovenijo

      Ah, saj je rabiit hotela samo dobro :))

     • Stajerka

      …vem,,,,,tudi jaz ne mislim nič slabega :))

  • rabbit

   Ko Damir Črnčec laže tako opleta z glavo in očmi si ga videla, Ta bi slabo poker igral.
   Pisunček iz RTV je bil pa tak revež da sploh ne morem verjeti.

 • Svadreb

  Preveč je bilo skakalcev v bazen brez vode,kar se je odkrilo pri Sovi in policiji.Posledice so tudi po 27 letnih izkušnjah tovarišice vidne.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Buške so se sicer zacelile, na zunaj ni nič videti, zato je pa notranjost trajno poškodovana.

   • rabbit

    Samo notranjost je bila že prej tako poškodovana, da tudi beton ni mogel kaj spremeniti.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Točno, sicer ne bi skakali na armiran beton.

  • Stajerka

   …tega bazena ni več…..ni pomembno, da je bil brez vode……popustil je tudi beton, armiran…..

 • Ježek Teka Teka

  Mam občutek, da bo veliko komunjar zbežalo iz Slovenije, če pride JJ na oblast …

  • rabbit

   To se pa motiš, bodo spet vseslovenske vstaje. Ampak če bi bila jaz na Janševem mestu bi uporabila solzivec in vodo pa fajn hladna naj bo.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Kam? V Venezuelo? Srečno pot!

 • Stajerka

  ….o gosta smo dobili…..vohunčka, ki je stopil iz grma……en pa le ima toliko korajže, da vsaj palce dol stiska, za razliko od drugih, ki samo prebirajo in se penijo……penijo kot Persil iz Madžarske :))

  • AlternativaZaSlovenijo

   Prišej je malo gnojit na naš vrt. Ampak saj veš kako je z gnojem. Pognojena zemlja rodi obilno, vse kar raste iz gnoja razgradi gnojni odpad. Malo gnoja ne škodi. Ko pa ga je preveč se ga pa itak odstrani.

   • Stajerka

    ….ta medij je kot kislina na svežo rano lewakov…..osebno sem prenehala spremljat vse ostale medije, kar dobim novic je iz spleta…..razen Faktorja, ostalih dnevnih “informativnih” jajc na TV ne spremljam……ob vsem tem sprenevedanju, lažem, manipulacijam se človeku res prične obračat želodec in mojega želodca je škoda……ga potrebujem za KOKICE :))

    • Kalabicnikola

     Pridna punca

     • Stajerka

      …o…..lej ga….pisat tudi zna :))…..sedaj je samo še vprašanje, ali po diktatu ali intuiciji….dajmu času čas…..bo kar hitro jasno….

     • AlternativaZaSlovenijo

      Definitivno po diktatu…glede na spodnji odgovor.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Priporočam ti tudi kak dober kozarček za dobro počutje. Meni od časa do časa dobro dene.

     • Stajerka

      …ma v naši državi za boljše počutje pomaga samo še macola al pa špirit :))

     • AlternativaZaSlovenijo

      Ma daj no, saj ni tako hudo. Moraš gledat iz perspektive zmagovalca. Mi smo zmagovalci.

     • Stajerka

      …ne saj ni hudo….za nekatere……gledam štajerski konec, katastrofa…..vse kar je mlajše od 30 let beži iz domovine, da se še skadit ne uspe za njimi…..pa poznam kar nekaj resnih intelektualcev, znanstvenih, takih pravih iz naravoslovnih ved……pa ni ketne, ki bi jih zvezala v to pašaluk podružnico……da o tem kakšna revščina tolče med starostniki niti ne pričnem razpredat, ker me preveč boli srce……ko sredi EU slišiš, da si upokojenec kupi konzervo za mačke….to je nedojemljivo, nedopustno……

     • AlternativaZaSlovenijo

      Poznam te zgodbe od svojih najbližjih.

  • Unikatna

   Je pa hiter…bebec na kubik….

 • Unikatna

  Res neverjetno, kam po poti diktature, kriminala, birokratov in pokvarjenosti so pripeljali Slovenijo! Vsak od teh osebkov misli, da je sam vladar, ki bo odločal kaj in kako!

 • AlternativaZaSlovenijo

  Katastrofa.

 • Stajerka

  ….a si eden izmed tistih, ki ti + in – grenijo življenje…..do te točke, da je postalo že nevzdržno??……

 • Stajerka

  …ja, nič novega……na Golem otoku so pristali tisti, ki so upali razmišljat z lastno glavo…..upali to povedat na glas…..medtem ko so lopovi in morilci pošiljali na Goli otok poštenjake……so bedaki še danes na to ponosni…..
  …….OMG……kaj vse tlači našo slovensko grudo……upam, da vam NE bo lahka…..

  • Antonius

   Stajerka, tale *kolaborantićfrnikola* je na portalu zato, da nam pod raznimi nicki lima munuse.
   Ne odzivajte se na njegove provokacije, ker ni vreden nikakršnega odziva.

 • Ježek Teka Teka

  Vsekakor ima veliko večjo težo: resnično prisluškovanje UDBE kot pa lažnivo poročanje komunjar o financiranju SDS …

 • Ježek Teka Teka

  Kalabiću … de si lane moje … ;)

 • rabbit

  Nepravilnosti na POLICIjI bo preiskovala informacijska pooblaščenka, poglejte glavne slovenske medije vsi to skrivajo kot kača noge.

  • dež

   Se bojim, da se bosta državna preiskovanka in informativna pooblaščenka (državni rabelj) soočila na kakšnem kmečkem turizmu, na državne stroške.

 • Vana

  + + + + + + Ja, dragi moji , kaj pa pričakujete od ” vladnikov ” ??
  Da bodo prebrali kar je pojasnil g. Zupančič ??
  Je pa težko branje ! Jaz sem ga spravila. Bog ve, kdaj kaj prav pride ??
  Zato ONI takih dolgih pravnih podukov ne berejo, pa tudi brali ne bodo.

  ONI se ukvarjajo samo z neumnostmi. . . . kot naj bi bila grožnja Bobnarjevi !!
  Sramota za policijo.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Na butalovem portalu: “Policija vodi predkazenski postopek zoper nekoga izven nje”

  Hahahahahaha, kdo je to? Požar, NovaTV, tukajšnji komentatorji? Evo, njihove policijske strokovnosti, da padeš dol. Nekdo izven policije je vkorakal v samo stavbo in brskal po osebnih podatkih. Namesto da iščejo znotraj on iščejo zunaj. A se lahko še bolj osmešijo?
  Janko preiskuje Janka…..kako je že zapisala nekje tam doli Štajerka? Verjetno bo na koncu kriva Metka…hahahahaha