To je 10 najvidnejših članov upravnega odbora Kučanovega Foruma 21!

Foto: STA

V leto 2004 segajo začetki ustanovitve Foruma 21, ki se preko uradne spletne strani predstavlja kot neodvisna institucija civilne družbe, ki želi s premisleki, prenosom znanj in izkušenj ter z analizami družbenih procesov bogatiti podlage za kompetentno odločanje o javnih zadevah v Sloveniji, v EU in v širšem mednarodnem prostoru. V resnici pa gre za Kučanovo omrežje, ki v stilu lutkarja po svoji meri usmerja dogajanje v državi.

Poleg zadnjega predsednika Komunistične partije Slovenije Milana Kučana, ki zaseda mesto predsednika društva, pomembna mesta zasedajo še podpredsednik društva, mladinski pisatelj Slavko Pregl ter člani upravnega odbora Sandi Češko, Zvone Dragan, Božo KovačMiha RibaričIgor Saksida, Janez ŠkrabecMaks Tajnikar in Franc Zalar.

Podpredsednik Foruma 21 Slavko Pregl (Foto: STA)

Uspeh na račun diplomacije globoke države
Češko, ki javno še vedno izkazuje zvestobo stranki SD, je javnosti dobro poznan kot lastnik Studia Moderna, ki se je lansko leto uvrstil na drugo mesto stotih najbogatejših Slovencev s 334 milijoni evrov. Do premoženja se je v veliki meri dokopal s pomočjo poslovanja na nezahtevnih vzhodnih trgih, na katerih velja visoko tveganje korupcije, pri tem pa mu je na račun davkoplačevalcev pomagala diplomacija, vodena s strani globoke države. Pri tem pa seveda Češko ni naklonjen temu, da bi sam plačal svoj delež, podjetja njegove hobotnice namreč spadajo pod krovne družbe Studio Moderna Founders B.V., Studio Moderna Holdings Investments B.V., Studio Moderna Brands B.V. in Scatenato B.V., ki so registrirane v davčno ugodnejšem okolju – na Nizozemskem, leta 2012 pa jih je prenesel na ciprsko družbo.

Foto: STA

Nekdanji partijski čudežni deček  se bori zoper revizijo zgodovine
Nič presenetljivega ni, da je med ustanovnimi člani tudi Zvone Dragan, uvršča se namreč v samo smetano globoke države. Nekdanji komunistični politik je čez čas prešel v diplomatske vode, po upokojitvi pa si čas krajša z udejstvovanjem v okviru paravojaške borčevske organizacije, kjer se bori zoper revizijo zgodovine. V hierarhiji zveze komunistov je Dragan hitro napredoval, zato ni nič čudnega, da je veljal za partijskega čudežnega dečka. Hvalijo ga, kako naj bi pri Mednarodnem denarnem skladu po Titovi smrti reševal Jugoslavijo pred bankrotom, se pogajal za nafto, posloval z zloglasnim Gadafijem in Huseinom. Nič presenetljivega ni, da je napisal knjigo Od politike do diplomacije, v kateri je polno hvalospevov Kučanu, njen izid pa sta med drugim sofinancirala Češkov Studio Moderna in podjetje Riko v lasti Janeza Škrabca.

Profesionalni totalitarni levičar Zvone Dragan (Foto: STA)

Škrabec, ki ima zelo dobre poslovne in politične zveze z Rusijo, velja za Kučanovega dobrega prijatelja. Potem ko se je Kučan na Škrabčevi domačiji pojavil kot gost, je Škrabec namreč celo priznal, da ima Kučan nanj velik vpliv, ker je po njegovo zelo “moder” človek, ker naj bi znal “pravi čas na pravi način nekaj povedati, nevsiljivo, je velik diplomat, je dobronameren”. Priznal je, da je za redko katerega politika prepričan, da tako dobro kot Kučan zastopa družbeni interes, in ne privatni interes. “Takemu človeku zaupaš in ima bistveno boljši vpliv kot marsikateri drugi. Ne bom rekel, da se vedno z njim strinjam in tega on tudi ne pričakuje od mene, da se bom z njim strinjal. Ta demokratični pristop ohranjam.” Škrabec, ki zase pravi, da je marksist in hkrati kristjan, ki verjame v Boga, je bil ob ustanovitvi Foruma 21 med njegovimi ustanovnimi člani. Potem ko je bil predlani razglašen za menedžerja leta 2017, je kot prvi mož inženiring podjetja Riko dejal, da v svojem podjetju ne postavlja kvantitativnih ciljev, na eni izmed novinarskih konferenc pa je izpostavil, da če se ljudje trudijo, tudi rezultati nikakor ne morejo izostati.

Milan Kučan in Janez Škrabec (Foto: Mediaspeed)

Med soustanovitelji se je znašel Božo Kovač, ki sicer izhaja iz novinarskih vod. Seveda to ni nič nenavadnega, glede na to, da je nekdaj opravljal delo glavnega urednika osrednjega komunističnega glasila Delo in pri tem tesno sodeloval s komunističnim vodstvom. Leta 2002 pa je celo postal prejemnik srebrnega častnega znaka svobode Republike Slovenije zaradi požrtvovalnega dela v dobro slovenske države. Isto priznanje kot Kovač je prejel tudi pravnik Miha Ribarič, ki je sprva delal kot sodnik na Okrajnem sodišču v Celju, v Trbovljah, nato pa je delal tudi v Socialistični zvezi delovnega ljudstva Slovenije, Skupščini Socialistične republike Slovenije, na Ustavnem sodišču SRS in v izvršnem svetu Skupščine SRS. Med manj znanimi člani upravnega odbora so še ekonomist in politik Maks Tajnikar, ki je med 25. januarjem 1993 in 30. januarjem 1996 opravljal funkcijo ministra za gospodarske dejavnosti Republike Slovenije, slovenski umetnostni zgodovinar in likovni kritik Franc Zalar ter slovenski literarni zgodovinar in predavatelj Igor Saksida, ki se večinoma ukvarja s slovensko mladinsko književnostjo.

Maks Tajnikar (Foto: STA)

Kučan, slovenski javnosti poznan kot stric iz ozadja, skupaj s svojimi člani Foruma 21 velja za praktično nedotakljivega pri doseganju svojih ciljev, namreč, če jim ne uspe doseči cilja po prvotno načrtovani poti, takoj najdejo drugo pot, ki bo prav tako privedla do cilja. Slovenija je po njihovi zaslugi ugrabljena s strani globoke države, ki zna zelo dobro poskrbeti za svoje, prav tako pa tudi za tiste, ki se tej poskušajo zoperstaviti.

H. M.

 • Antonius

  Dobri so, matrna jim! Samo deset jih je, pa uspešno =bejo celo državo.

  • SIMON ROZIC

   Veliko več jih je, teh zajedalcev, koritarjev, ki zaprisegajo
   na to človeško kreaturo za svoje lastne koristi

  • von Rhein

   Samo njih deset ima sekretarje,podsekretarje,vodje projektov in sami so poleg “upravnega odbora” tudi nadzorni odbor.

   • Antonius

    Najbrž me niste razumeli. Samo deset jih je, ki so zgradili podsistem globoke države.
    Njihovo potomstvo partijskega, partizanskega in udbovskega porekla so v podsistem vgrajena globoka država, ki jo volivci na vsake štiri leta še naprej tolerirajo.
    Vzrok težavam so volitve, globoka država je samo njih posledica.

 • Valter BraniSlav

  …”V resnici pa gre za Kučanovo omrežje, ki v stilu lutkarja po svoji meri usmerja dogajanje v državi.”…

  TOREJ STE SLOVENCI KI ZIVITE PRETEZNO.V SLO LUTKE BREZ MOZGAN?
  Ce je tako je se dobro da sem pravocasno spizdil v ZDA!!!

  • SIMON ROZIC

   Mali pohlepnež in sprijenec bi rad bil kralj in ga boli, da za svoje
   “jalove zasluge” ni dobil dosmrtnega mandata! Ambicije
   tega malega Murgeljskega palčka, so iz njega samega naredile
   veliko duhovno nakazo ! Slovenci se ne zmorejo izviti iz njegovega
   banditskega omrežja, ker deluje po vzorcih najbolj umazane notranje
   organizacije, s krvjo prepite UDBE !

   • Valter BraniSlav

    Oh oh… dajte se se naprej smiliti sami sebi.
    Meni Kucan ni preprecil oditi v ZDA, tebi tudi ne.
    POVEJ RAJE PO PRAVICI DA SI BOLJ LENE SORTE…

    • Slovenec

     Na račun teh ljudi se mladina izseljuje, oni pa zagovarjajo prihod migrantov katerim bodo
     hitro podelili državljanstvo in
     volilno pravco.

     • Valter BraniSlav

      In zakaj vrli Slovenci volijo levico?

  • janezxy

   Nič te ne pogrešamo,pa tudi brez tvojih bolnih izjav bi shajali,posebno onih od pedofila in zločinca TITA.

   • Valter BraniSlav

    Meni je Titova SFRJ dala dostop do izobrazbe in odprte meje, tebi tudi.
    Jaz sem to izkoristil, ti nisi.
    Jaz sem za to hvalezen, ti nisi.

  • Andrej

   Ti nisi v ZDA in samo nakladaš. Tukaj pa očitno dobro živiš na račun komunizma, ki svojim zvestim hlapcem kar dobro plačuje. V bistvu dobro živiš na račun malega človeka, ki s poštenim delom služi vsakdanji kruh, pa še tega mu pol pokradete. Zate ima možgane samo tisti, ki mu uspe uspešno krast.

   • Valter BraniSlav

    Ne jaz sem v ZDA
    Ti pa si luzer ki je bil prelen da bi iz sebe kaj naredil in sedaj isce zunanjega krivca za lastno lenobo.

 • Valter BraniSlav

  Neizmerno ga pogresam:
  https://youtu.be/jMao7zQ97lA

  • SIMON ROZIC

   Ej, vrati se ŠIme in se v čast velikega diktatoraja
   meči vsak dan na kolena tam v “hiši cvetja” v BG..
   .

 • VERZIFIKATOR

  Milko Škučanc

  NEVIDNA NEMATERIJA

  Dajte, no, kako je najbolj viden
  ta, ki kažete ga zdaj na sliki,
  le kako naj glavni bil bi v kliki,
  zapovrh opazno najbolj priden?

  Zadnjič me kolega je opomnil,
  da je mimo šel prav neopazno,
  toda zame vse bilo je prazno,
  nisem videl, ni da bi se spomnil.

  Temu nestrokovno zrak se pravi,
  vakuum, dejansko neoseba,
  vidnost si domišljati je treba,
  jo imeti nujno vselej v glavi.

  Če pa s tem se ne obremenjuješ,
  nematerije če ne opaziš
  in pomotoma če jo pregaziš,
  prazen prostor s tem le zapolnjuješ.

 • sloustava

  Poblize si oglejmo imena: Kucan, kateremu samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija; Skrabec: pod Kucanovim okriljem dobiva dela, in kako se je koncala zgodba v Rusiji/naveza Lovsin? ; Tajnikar: TAM, Maribor, stecaj, lacni ljudje; Sesko, studio Moderna, tajkun; cvetober tipov, katerim samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija! Vsi Kucanovi, en aksiom: njim samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija! Tisti, ki volite kucanizem, ste slabsi od Kucana!

  • Anton

   Škrabec je med drugim tudi mecen stranke NSi

   sarkazem press

   • SIMON ROZIC

    …samo zaradi lepšega ! Zaradi zavajanja ubogih na umu!

   • janezxy

    Saj se dobivajo pri njemu na kozolcu.Zato pa ima NSI TAKO VISOKO PODPORO.Za svojo izdajalsko držo bo nagrajena na naslednjih volitvah.

    • Anton

     imam na sumu, da je t.i. “kozolec” kraj kjer Škrabec prireja raznovrstne partije, ga bom ob prvi priliki, ko ga bom srečal na Šmarni gori pobaral če lahko še jaz pridem.

     sarkazem press

     • janezxy

      Za to pride druga ekipa.Ti so opazovalci.Takim pravijo pri tamehkihali suhih.

  • montyamp

   TAM MARIBOR ………………….
   BMW je bil pod Ropovo vlado pregnan , seveda na komunistični način , iz Maribora .
   BMW v MAGNI danes ne pusti barvati svojih automobilov , da ne bi slučajno smrdeli po komunistični golazni .
   TO SO DEJSTVA .

 • RATATA

  Tarče so že dolgo znane in jasno vidne, pa je vse tiho. Brez poka ne gre.

  • Andrej

   Ena velika težava je, ker imajo te tarče v rokah tudi puške in določajo poti metkom. Vodijo celoten sistem od začetka do konca. Zato je pa tista Janševa, da so nam državo ukradli, še kako resnična.

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDEJO HLAPCI NA OBLAST .

  Prazna država ne more funkcionirati .
  Cca. 100 miljard slovenskega denarja leži po davčnih oazah , kot pri Putinovi mafiji .
  Seveda je žvepleni pritlikavec v penziji in o tem nič ve .
  Komunicirajo UDBOVSKA DECA z atentati :
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K

 • janezxy

  Brez te bande bi Slovenija res lahko bila druga Šica.V Ameriki bi za svoje zasluga končali v vrečah za smeti.

  • Andrej

   Nič ne pomaga. Slovenski VOLilci se dosledno odločajo, da jim vse to ustreza.

 • Black_Raven

  ta govna bi blo treba postavit na sredino stadiona pa napolnit jim tiste izrojene betice s svincem prokleta banda lopovska…

  • janezxy

   Kitajci so maherji,kar se tiče stadijona.

   • Black_Raven

    točno to sem imel v mislih…

 • Slovenec

  Brez teh ljudi, bi Slovenija zaživela in zasijala. Tako pa nas veliko držav lepo
  prehiteva, mi pa gledamo in čakamo,
  da bo nekaj prišlo samo od sebe.

  • janezxy

   Res smo sami mone.

 • totex39

  Dokler bo narod tiho se bodo politični lopovi in tajkuni vedno bolj širili in vedno več jih bo.

 • Franjo Trojner

  Kučan v SLO vlada suvereno!
  Med Cerarjem in Šarcem ni prav nobene razlike! Tudi med stranko SMC in stranko LMŠ ni nobene razlike ( SMC že pospešeno vrag jemlje, LMŠ pa zagotovo še bo vrag vzel). Tudi med etično, sestopljeno afer in škandalov polno levo vlado Mira Cerarja in levo izključojočo, miceno, luzersko z 13% volilno podporo komedijantsko Šarčevo ni nobene razlike, za obema stojijo strici in tete iz ozadja, kar je za svojo levo vlado Cerar javno že povedal, Šarec za svojo levo vlado pa še bo. Obema je skupno, da jima poleg tet in stricev iz ozadja štango držijo politični levici servilni mediji, ki jima unetno, lažno z raznoraznimi spini dvigujejo rejting, dokler pač gre. Skupno jima je tudi, da ne Cerarjeva leva vlada in ne Šarčeva leva vlada ne znata in ne zmoreta izpeljati prav nobene, niti ene samcate nujno potrebne reforme, kar se v primeru leve Cerarjeve vlade že potrdilo, v primeru leve Šarčeve vlade pa se še zagotovo bo. Obema vladama so tudi lastni škandali in afere, posledica pa nenehni odstopi ali zamenjave ministric, ministrov.
  Porazni rezultati vladanja politične levice na oblasti skoraj že ves čas naše samostojnosti se odrazijo v :
  – gromozanskem javnem dolgu/prezadolženosti države
  – megalomanskem, pogoltnem na štrajk za višje plače vedno pripravljenem in čisto zbirokratiziranem, spolitiziranem javnem sektorju
  – kopici previsokih davkov
  – nedelovanju demokracije in žal tudi vsaj osnov pravne države ( nepošte volitve, nekaznovanje povzročiteljev grozljivo velikanske bančne luknje, nekaznovanje vseh vpletenih v 1 milijardo opranih € v naši državni banki, levici na oblasti servilni mediji, omejevanje svobode govora, politični zaporniki, mizerne plače in penzije, vsaj 3X manjše, kot v Avstriji, razpasena korupcija in neopotizem, rdeče ideološko obarvani sindikati realnega in javnega sektorja, rehalibitacija bivšega totalitarnega komunustičnega sistema, ter močno na dvoje razklan narod).
  – zakonodajni in izvršni veji oblasti, ki vehametno krši ustavo, domačo in zakonodajo EU
  – globoki državi
  – zafurani tranziciji
  – že skoraj goli in bosi SV, ki takšna, kot danes je zagotovo ne more zagotavljati unčikovite obrambe naše države, suverenosti itd.
  – zafurani zunanji rusofilski politiki, ki v prav vseh vladah nam prijateljskih sosednjih državah vidi same fašiste na oblasti
  – pospešenem begu mladih in malo manj mladih možganov iz države
  – 400 000 revnih, že čisto obubožanih sodržavljanih, ki so zaradi porazne politike vseh dosedanjih levih vlad oropani vsake prave možnosti za boljše, človeka vredno živlenje
  – centralastični samo v Ljubljano in vase zagledani vsakokrarni levi vladi/oblasti, katera načrtno bremza vzpostavitev regijskih oblasti in s tem enakomernega regijskega razvoja
  – neustavni volilni zakonodaji
  Za vse zgoraj našteto smo si v bistvu krivi volilci sami, ker se iz volitev v volitve pustimo/pustite napizditi bleferom iz politične levice in njihovim servilnim levim dominatnim medijem, pa tudi tisti, ki se volitev ne udeležujejo. Za stanje, kot je so krive tudi stranke in liderji na desnici, ki razen stranke SDS (ki na volitvah redno dosega zelo dobre rezultate), ne zmorejo iz okvirja štirih ali petih procentov volilnega rezultata. Tu imam predvsem v mislih stranko Nsi in SLS. Res pa je tudi, da zadnjih pet, šest let stranka Nsi v nerealni želji postati lider med strankami na desnem političnem polu, z svojim nenehnim spogledovanjem z strankami in volilci politične levice in pritlehnimi napadi na mogočno desno stranko SDS slabi pozicijo politične desnice v državi, kar z pridom izrablja ves levi političen blok.
  Stanje v državi je slabo, narod razklan, kot že dolgo ne, stanje v svetu in v EU zelo turboletno, negotovo, nova finančna kriza je pred vrati, nam v Sloveniji pa vlada ne od volilcev izbrana, nastopaška, narcisoidna samo vase in v Ljubljano zagledana, centralistična, nesposobna, nespodobna, afer in škandalov polna komedijantska Serpentinškova ideološka, izključujoča leva vlada, kar bi nas vse, ki v srcu za našo edino domovino in naš narod dobro mislimo zares moralo resno zaskrbeti.
  Ta zgodba se za našo državo in državljane ne na kratki in ne na dolgi rok ne more dobro končat, mar ne? Upam, da nas vse skupaj v kratkem sreča pamet in se na novih predčasnih ali rednih volitvah v bodoče odločamo bolj modro in predvsem bolj smelo. Prvo možnost imamo že na bližnjih volitvah na katerih bomo volili poslance za parlanent EU. Močno upam, da NE boste glasovali za vse tiste, ki vidijo v prav vseh vladah nam sosednjih, prijateljskih držav same fašiste na oblasti in NE vse tiste ki nam drugorazrednim nabijajo nagobčnike – omejujejo svobodo govora, ker takšni pač ne sodijo v parlament EU!

  • Vlado77

   Bravo odličen komentar, Tudi sam se strinjam , da nam experimenti s levimi novimi obrazi škodijo. Zgubljamo prednost ,ki smo jo imeli do vseh držav ,ki so prišle iz prejšnjega Varšavskega pakta s trdim komunizmom. Z viška smo gledali Madžare,Čehe,Slovake,Poljake . Nekateri to še počnejo , ker pač niso obveščeni o stanju in trendu. Desnica pa ne bo nikoli zmagala, če se bodo desne stranke obmetavale s očitki . Pri tem mislim nekdanjo Ljudmilo Novak in njenega Pogorevca in mnoge liderje SLS . Upam , da bo Tonin in Marjan Podobnik to razumela. Pomladnim strankam je nujno sodelovanje. Vsako sodelovanje s strankami ,ki so tako ali drugače leve in relikti ZK vodi v pogubo.

   • Olga101

    Mostogradnja nam je vsem v pogubo!

  • Olga101

   Super!

 • Nata

  Zelo zanimivo bi bilo povprašati katerega od teh ” podjetnikov “, koliko in zakaj prenašajo svoja podjetja v davčno ugodne države !! Zakaj škodijo državi katero so okradli. Od kje jim denar za podjetja.
  Veliko vprašanj, ali ne ?
  In tako globoka država ima sredstva , da pelje svojo rdečo politiko naprej. . . . . .

  • Andrej

   A je možno, da tega ne veš?
   V davčne oaze gredo zato, da se izognejo davkom. Prenašajo vse, kar morejo.
   Državi škodijo zato, ker to lahko delajo. To je značilna lastnost komunističnega razmišljanja.
   Od kje denar? 5 MRD smo dokapitalizirali NLB in tega denarja ni nikjer. 1 MRD od pranja Iranskega denarja. TEŠ6, zdaj drugi tir. Kamorkoli pogledaš, eno samo ropanje in lopovščina. Saj je komunizem vedno in povsod tako delal.

   • Nata

    + + + + Možno je, da mnogi ne vedo. Možno je , ker so se tajkuni zaredili kot uši v vse pore politike in podjetništva.

    In vse kar si naštel – je možno.
    Ampak jaz sem predlagala našim silnim svobodnim, neodvisnim novinarjem, da povprašajo te novodobne bogataše , kako oni na to gledajo. Ali jim je kdo dovolil ?
    Imena bi mi, Slovenci, radi slišali.

    Čeprav jih vemo.
    Še nisem pozabila tistih zaslišanj Jurčka in Damjana Jankovića. . . . . . o poštnih predalih na Cipru. Odgovor je enak prejšnjemu !!

 • montyamp

  Ko bo Slovenija imela sodišča ki bodo naredila tole :
  https://www.youtube.com/watch?v=7HjqWNvyn5I
  Bo država lahko normalno zadihala .

 • DEATH TO COMMUNISM

  Najbolj katastrofalna napaka slovenske države je, da leta 1991 ni bilo lustracije!!! Imeli smo priložnost zjebat, obsodit in zapret vse bivše komunajzarske špiclje in funkcionarje in ker tega nismo naredili, bodo Slovenci, ki niso pri koritu, trpeli še dolga desetletja.

  • Nata

   Jaz še dan današnji ne razumem, kar se lustracije tiče, kako je moglo prevladati tisto Bučarjevo mnenje
   ” samo preko mojega trupla “. . . . . ??

   • Franjo Trojner

    Spomenka se je na ves glas drla: ” lustracija je revanšizem”, danes vemo zakaj, iz istega razloga ,kot je Bučar zaustavljal lustracijo z njegovim mnenjem : “samo preko mojega trupla,”oba sta za takšno nasprotovanje imela predvsem lastne, danes nam vsem poznane interese, razloge, mar ne?
    Spomenka je šla še dlje in se nato drla : ” ustavite Janšo, ustavite desnico”. Bučar je pokojen, Spomenka pa aktivna zagovornica in somišljenica bivšega šefa komunistične partije Kučana, danes “upokojenega” predsednika prve samostojne baje demokratične in pravne države, ki še dandanes javno nastopa proti sprejetju resulucije (Havlove) komisije sveta EU v našem parlamentu, ki izenačuje in obsoja vse tri totalitarizme fašizem, komunizem in nacizem.
    Upam, da vam je zdaj kristalno jasno zakaj lustracije takrat leta 1991 in ne kasneje ni bilo možmo izpeljat in zakaj demokracija v naši samostojni državi nikoli ni imela prave možnosti za razcvet, kar potrjuje klavrno propadla tranzicija, pa tudi vedno bolj globoka , nepravna nedemokratična država.

    • Olga101

     In nekoč zgledno državo Slovenijo prehiteva bivši vzhodni blok po levi in po desni!

    • Nata

     Sijajno !! Zelo rada ponovno in še in še postavljam ena in ista vprašanja.
     Da taki, ki znate in veliko napišete, znova obudite naš borni spomin !!
     Saj vem, da je včasih že kar naporno, toda, zelo potrebno v naši domovini !!
     Najbolj žalostno pa je da inštitucije EU, takih potez javno ne obsodijo.
     Celo ono preambulo o krščanskih koreninah EU, so vrgli iz Ustave !!!
     Veliko je bilo takrat o tem napisanega. Tale ( uh, zopet Mladina ) članek iz leta 2004 se mi zdi dobro pokaže ta problem. . . . . .
     https://www.mladina.si/92877/posvetna-unija/

   • Olga101

    Oz. Peterletovo: “Dovolj je bila ena revolucija”! Ta dva sta sf…a prihodnost Slovenije. Kučan jima je neskončno hvaležen!

  • Franjo Trojner

   Mali žvepleni palček in njegovi partijci/zakrknjeni komunusti, ki so ob prevratu, kr čez noč čudežno postali vsi sami “demokratični” socialisti niso dopustili! Sami sebe ja niso želeli lustrirati.

 • montyamp

  Žvepleni pritlikavec je bil vajenec Staneta Dolanca .
  Ne more človek ki raste med zločinci biti drugo kot bandit .

 • karpelec

  Samo en cvet iz prikazanega šopka je dovolj, da se šopek obrne v napačno smer in je pot šopka okužena za vedno.

 • xtc

  Legalizirana mafija iz SFRJ doo.

  • RATATA

   Ja, mafija iz stečajne mafije sfrj d.o.o.

 • Hunyađi

  Izbranci, v vsaki demokratični državi obstajajo.

  • von Rhein

   Seveda obstajajo,samo ne taki kot v Sloveniji,ki so celo življenje gobcali in kradli.

   • Hunyađi

    Ne spososobni izbranci obstajajo. S takimi ali drugačnimi talenti.

  • Nata

   V eni normalni demokraciji ? Ne !!

   • Hunyađi

    V normalni demokraciji so izbranci desnice?

    • macon

     Za F21 izbrance zakoni ne veljajo, delajo kar hočejo.

     • Hunyađi

      Za katere pa velja zakon za izbrance Zvon1 in Zvon2?

     • macon

      Kraševec je bojda v zaporu pa par škofov je šlo v samostan, čeprav niso imeli neposredne zveze z mahinacijami. Časar iz luke tudi. Potem je še Lovšin iz Interevrope, ki je tudi nekaj hodil pred sodnike , ne vem, če je v zaporu. Njegovemu partnerju Škrabcu se seveda ni zgodilo nič.

      To so nekako vsi večji lopovi desne provenience. Trije in vsi v zaporu ali na poti vanj.

     • Hunyađi

      Preber se šenkrat. Zveniš patetični. Oprost ampak čisto resnično. A Kordež ni bil zaprt, Bavčar, Šrot, Hilda…res da smešno nizke kazni. Evo zvenim enako patetčno, kot, da bi branil lopove smrdljive.
      #Nekaj škofov je šlo v samostan#…ta je za v smešnice.

     • macon

      Kaj je patetično, a da so bili samo trije desni velelopovi pa še ti bolj pogojno, ker so imeli levega somahinatorja? Bavčar in Šrot sta solirala mimo udbomafije, to vsi vemo, Hilda je zabita tajnica, ki je podpisovala kar so ji dali za podpisat. Zidar? Ljubljanski žepan?

      Za škofe je verjetno dovolj noga in samostan.

     • Hunyađi

      Pravilno. Milijardo pufa pripetega zraven ostali cifri pufa kar plačujte, če je to divolj kot praviš za krivce bančne luknje.

    • Nata

     No, no, saj dobro veš, kam merim, a ne ???
     Pri nas so prav vsi pojmi postavljeni na glavo. Po meri ta rdečih !
     Vemo pa kaj je v ” normalnih ” državah desno in levo.

   • Hunyađi

    V moralni demokraciji je kritika namenjena izbrancem pozitivna.

    • Nata

     Ja?? Morala pa tudi v starih demokracijah vedno bolj šepa ! Pri izbrancih in onih drugih.

     • Hunyađi

      Moralo naj vsak “spuca” pred svojim pragom.

     • Nata

      Že. . . že. . . . . tukaj pišemo o politični morali.
      Ona druga je pa že čisto na tleh !

     • Hunyađi

      Politična morala? Če si sama naivna, te prosim, de ne sugeriraš še meni naivnost v karakter.

     • Nata

      Karakter imaš takega, kot ga sam želiš. Kako naj ti jaz kaj sugeriram ?
      Naivnost sicer ni najboljša lastnost. Najslabša pa tudi ne.

     • Hunyađi

      Naivnost je otroška bistrina duše.
      Karakter ti je delno dan že ob rojstvu, tako, da sam nimaš povsem zavestnega vpliva.

 • RATATA

  mafija iz stečajne mafije sfrj d.o.o.

 • von Rhein

  Ma dajte že enkrat tega kučmana postaviti ob nek predmet,da vidimo njegovo dejansko telesno višino.Npr. ob jedilno mizo,otroško posteljico z ograjo,kanto za smeti ali kaj podobnega.

  • Valter BraniSlav

   170 cm

   • Janez Kepic-Kern

    DOKAŽI. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

    • Valter BraniSlav

     Stefica mi je zaupala da njegov korenjak meri 24 cm in je zelo debel.
     Pozri se od zavisti!!!

   • Aresnica

    Ha,ha,ha- a tolk si ti?
    ___________
    Lep pozdrav

 • Nata

  Ker radi pozabimo, kdo ali kaj je Forum 21, namenoma, ali pa tudi ne, pripenjam članek z Mladine – napisan davnega leta 2004, ko je bil Forum ustanovljen, Le preberite , čeprav je iz revije , ki je ne berete, no !!
  https://www.mladina.si/92481/kdo-vozi-forum-21/

 • milanček

  imam recept, ra-ta-ta-ta! adijo!

 • Rotar Jakob

  pasjeglavi komunistični diktator kurćan s sprijenimi lgtb levaki nad kz slovenistan!

 • Rožle

  Zakaj ma pa Maksov Tajnikar tolk slabo fotko ..?

  • luka globus

   ker je prizadet

 • Jožef

  Kaj bi bilo pri nas v podalpskem raju, če bi vsi MS mediji bili, denimo, takšni, kot je Nova24TV. Najbrž tisti, rojeni po letu 90 ne bi sploh vedeli, da živi v Muglah neki sivolasi plavooki Milan z njego druščino.
  Tudi ne bi vedeli, da so “rešili” Evropo iz pod nacizma med drugimi tudi slovenski partizani. In kako “pravično” so kaznovali narodnega izdajalca.
  Ja, vsa hvala in slava slovenskenu MS.

  • Franjo Trojner

   Čuj tote tvoje politični levici servilne dominatne medije res nea gre hvaliti, so na nivoju nekdanjega partijskega trobila Komunist, čigar papir razen, če drugega ni bilo pri roki, še za rit brisat ni bil dovolj dober.

   • Janez

    Za peč podkurit je bil šše kar dober,ampak si ga moral z Delom mešat.

    • Franjo Trojner

     Res je.

   • Jožef

    G. Franjo, sarkazem, za sarkazem gre !!!!

 • Olga101

  Jurij Bezmenov v spodnjem videu

  https://youtu.be/xFqShpJm_zc

  opisuje, kako socialisti prevzamejo oblast. Povlecite paralele s Slovenijo in Kučanom: demoralizacija, destabilizacija, …

 • xtc

  Če zadevo parafraziram in prenesem na nivo nemške države zadeva realno izgleda takole;
  Večjih butlov kot so Slovenceljni ni.
  Zakaj?
  Da postavimo zadevo v Nemčijo;
  A si lahko zamislite ,da bi v Nemčiji delovalla legalno združba SSovcev in gestapovcev in njih otrok in sorodnikov,ki bi se javno izrekali o moralnih vrednotah,kaj je treba v državi in bili lastniki velikih podjetij in po državnih službah.
  A si predstavljate,da bi v Nemčiji dvakrat izvolili za predsednika Nemčije visokega uradnika NASP in člana SS?
  A si predstavljate ,da bi na državnih proslavah Nemčije,govorili in se jih udeleževali č lani NSAP in tam še imeli govore na odrih pa vihrali prapori NSAP in hackenkreutzi in naioonal socialistični simoli?
  A si predtavljate,da bi v Nemčiji na državni proslavi izrekel ,da so bili SS ,NSAP in Wrmacht zkodovinski temelji Moderne Nemčije?
  A si zamislite ,da bi nek tak govorec na proslavi pojasnil prisotnim ,da saj oni ki so končali v lagrih in raufnkih,so si to zaslužil in da so jih še premalo.
  No tole poslušamo v SLO od podobnih ljudi “osvoboditeljev” le zadevo sem prenesel v nemško okolje,pa dobite SLO realno sliko.

  • Valter BraniSlav

   Nacisti so drugo vojno zgubili, komunisti pa dobili, butl

   • Svadreb

    Komunisti bi lahko samo sanjali o zmagi nad nacizmom,če ne bi prišle na pomoč ZDA,Anglija,regimenti iz Nove Zelandije in Avstralije.

 • Olga101

  Skratka: udbomafija! Kdaj gre udbomafijec Kučan za zapahe?

  • Valter BraniSlav

   Tiho Olgistka

 • piko8

  Slo policija, kaj čakate??
  Imate jih na slikah in v katerih slaščičarnah se dobivajo!!
  Ali je slo kriminalistično policijo treba prijet za ušesa in ga pripeljat pred storilca, “kriminalca” da ga potem na kolenih prosi, če gre z njim, da mu postavi vprašanje??

  • Hribouc

   Šiško je približno tako najavil, pa je v čuzi.

   Kot Venezuela.
   Nova Policija, ne pa rdeči Miličarji! ČUVAJI TEKOVIN BANDE.

 • Steiermark

  Zanimivo, da v naši državi ne obstaja nobena legalna institucija, ki bi raziskla to kriminalno združbo jo obsodila in za vedno izločila iz našega okolje, ker v njem deluje kot napredujoči rak – oživljene mrliče satanističnega komunizma, ki kot zombiji, brez prestanka – harajo po naši deželi in jo uničujejo,pa tudi nas, avtohtone prebivalce….

 • rubec

  Zvone se je pa malce postaral, odkar ga ni bilo videt. Zanimivo, da se je Dragan približno enako.

 • Tratovc

  Gdaj bo ta banda šla na drugi svet

  • Valter BraniSlav

   Nikoli. Imamo pomladek, nase otroke in vnuke.

   • Janez Kepic-Kern

    ha, ha.
    A TISTI “SISTEM”
    OD
    SD J. ŠKOBERNETA : “moj dedi je bil v 14. diviziji” L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  TA
  Valter BraniSlav
  pa spodaj
  DIREKTNO LAŽE.
  EX CKZK ITD. M.K.
  NIKOLI NI BIL VISOK – 170 CM.
  JE
  170 CM – JE ŽE KAR NEKAJ. JE PRECEJ.
  DEBELI PODPLATI
  SE PRI MERITVAH VIŠINE ČLOVEKA – NE ŠTEJEJO.
  Valter – a ti ne veš tega. Si pa res en zelo “čuden ekonomist” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Schemva Miro

   To je provokator.

   • Valter BraniSlav

    Zakaj naj bi provociral?

    • Janez Kepic-Kern

     KOLIKO
     JE
     TOREJ REALNO – TELESNO – VISOK
     TISTI
     79 LET EX CKZK PENZIONIST.
     Saj ni nič pomembno,
     a vseeno – ne piši – nerealnih številk. L.r. JANEZ KEPIC- KERN

    • Janez Kepic-Kern

     Valtek !?
     Ti pa – “lažeš” -o tistih 170 cm.
     a? “BOLHE” – tudi – ješ? L.R. JANEZ KEPIC-KERN

 • Hribouc

  To je Vrhovni štab Elite Kučanovih rdečih Levuharjev.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA
  PUSTNA

  Ena lačna ženska lazI naokrog in išče kaj za ugriznit. Se zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  L.R.
  ŽENSKA
  LAČNA MESA
  https://www.google.com/search?q=cannibal+witch+eats+human+meat&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjo17C4697gAhWpqIsKHezzCNAQ_AUIDigB&biw=1920&bih=937#imgrc=p39uzIQVq5_nOM:
  KONEC ŠALE,
  PUSTNE ŠALE.

 • FRANC3

  Kaviar socialisti. Ti nam bodo še pili kri, predvsem pa denar.
  Poslušal sem predavanja Maksa Tajnikarja: PODEN OD PODNA. Najprej smo morali kupiti njegovo knjigo, po kateri pa ni predaval več kot 30%. Na vsakem predavanju je polovico časa porabil za ponavljanje prejšnjega predavanja, potem pa na hitro odpredaval novo snov.
  Najhuje je bilo na izpitu. Navedel sem podatke iz njegove knjige in padel, češ da on tako ni predaval.
  Potem se pa čudimo, da ima Slovenija ekonomistov za pol Evrope.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!