Umazane igre Marka Ilešiča in Erika Kerševana: Sporno izbiranje sodnika EU pristalo v rokah KPK

Marko Ilešič na različne načine skupaj s predsednikom Sodnega sveta Erikom Kerševanom režirata čudno izbiro dveh kandidatov za sodnika Sodišča EU v Luksemburgu. (Foto: STA)

Marko Ilešič na različne načine skupaj s predsednikom Sodnega sveta Erikom Kerševanom režirata čudno izbiro dveh kandidatov za sodnika Sodišča EU v Luksemburgu. (Foto: STA)

Farsa v izbiranju sodnika za Sodišče EU se nadaljuje. O spornem izbiranju kandidatov za omenjeni dve mesti smo v preteklosti že pisali. Takat je kot prva favoritka veljala Nina Savin Bossiere, ki je popolnoma brez referenc. Cinizem, ki si ga privoščijo slovenski člani Sodnega sveta, je še toliko večji, ker glavna favoritka nima niti doktorata niti opravljenega sodnega izpita. Glavna favorita pa sta poleg Savinnove še prof. dr. Jure Vidmar in izr.prof. dr. Klemen Podobnik.

Sedaj pa je v naše uredništvo prišlo pismo, ki opisuje sporne poteze Sodnega sveta pod vodstvom dr. Erika Kerševana. “Glede na vse navedeno, zlasti pa glede na problematiko objektivnega videza nepristranskosti – stiki predsednika Sodnega sveta s sodnikom Ilešičem, ki se je v postopek vpletal z dopisi in kontakti, in resna korupcijska tveganja, ki iz tega izhajajo, bi se moral celotni postopek razveljaviti in ponoviti, saj predsednik republike sledi mnenju Sodnega sveta. Prav tako bi moral predsednik Sodnega sveta glede na svoje ravnanje nemudoma odstopiti, saj tvega ugled in ustavno vlogo te institucije.” o vplivanju sodnika EU Marka Ilešiča in sporni vlogi Erika Kerševana.

Ker se v Sloveniji popolnoma nič ne zgodi brez naključij, sta dva pravnika srečala na letalu iz Dunaja v Luksemburg Erika Kerševana. Omenjena pravnika sta šla na arbitražno obravnavo in sta pričakovala, da se je bo udeležil tudi Kerševan. A Kerševan je imel popolnoma druge načrte, saj ga je na letališču s službenim vozilom Sodišča EU pričakala soproga sodnika Ilešiča. Skupaj sta šla kosilo, kjer ju je pričakal sodnik Ilešič. S tem se je razkrila sporna vloga Kerševana, ki bi moral kot najvišji predstavnik sodnega sveta zagotavljati enakovredne možnosti vsem kandidatom.

Erik Kerševan in Marko Ilešič. Ali jima bo uspelo na prestižno sodniško funkcijo nastaviti popolnoma neznano in neizkušeno Nino Savin Bossiere. (vir STA)

Erik Kerševan in Marko Ilešič. Ali jima bo uspelo na prestižno sodniško funkcijo nastaviti popolnoma neznano in neizkušeno Nino Savin Bossiere. (vir STA)

Marko Ilešič poskušal vplivati na enega izmed kandidatov
V svojem pismu vir tudi izpostavlja vlogo sodnika Marka Ilešiča, kateremu je v celoti podrejen predsednik Sodnega sveta Erik Kerševan. “V zadevnem postopku je namreč sodnik Ilešič kot zunanji dejavnik, ki s postopkom nima nič, poskušal vplivati na postopek z dopisom zoper enega izmed kandidatov, naslovljenega na predsednika republike in predsednika Sodnega sveta dr. Kerševana,”  je napisal vir.

Kandidata prijavila zadevo tudi na KPK
Glede nepravilnostih v postopku sta se kandidata za sodnika sodišča EU podala prijavo na Komisijo za preprečevanje korupcije. Med drugim v pismu podrobno opišeta vse napake v postopkih, ki jih je naredil Sodni svet pod vodstvom Kerševana.

Sporni član Sodnega sveta, Emil Zakonjšek. (Foto: STA)

V omenjeni prijavi obeh kandidatov se izpostavi še vloga člana sodnega sveta, mag. Emila Zakonjška, ki je v celoti sledil pismu Marka Ilešiča ter tudi postavljal večino vprašanj kandidatom na zaslišanju pred Sodnim svetom. “Glede na vse navedeno prosiva, da se preverijo korupcijska tveganja in konflikt interesov, zlasti glede vloge sodnika Ilešiča v zadevnih postopkih in članov Sodnega sveta, s posebnim poudarkom na predsedniku Sodnega sveta in članu mag. Emilu Zakonjšek,” izpostavljata oba razočarana kandidatka nad čudnimi igrami Sodnega sveta pod vodstvom Erika Kerševana.

 

Prijava spornih postopkov na KPK. V tem delu besedila lahko opazite, kako so na Sodnem svetu pomagali kandidatki Nini Savin.

Zapisnik seje Sodnega sveta, kjer lahko vidite, da so izbrali omenjeno trojico, ki jo omenjamo v članku.

Luka Perš

 

 • Kapodistrias

  Čudne igre Sodnega sveta? Dajte no, saj ni bilo ne prvič in ne zadnjič. Tako imenovani sodni svet je pač levičarski komplot v službi perpetuiranja komunizma. Pika.
  Za Nino pa ni še vse izgubljeno. Bila bi kar postavna točajka v bifeju sodišča.

 • no name rider

  Samo še en dokaz več, da mora kjerkoli in kadarkoli je možno, za vsako ceno in na kakršenkoli način zmagati NAŠA ali NAŠ, kot bi dejal alfa in omega kumunajzarskega podzemlja in nadzemlja Kučka Milanska! Ta država je v prostem padu v črno luknjo brez vrnitve razen, če nam uspe z nad človeškimi napori obrniti krmilo v zadnjem poizkusu katerega imamo še na voljo, da se rešimo zle usode popolnega propada Slovenskega naroda…

  • zokispoki

   Skorumpirana komunajzarska banda !

 • JANEZ GUS

  Dno dna ali sramota na sramoto slovenskega krivosodja.Nič čudno,zakaj nas Evropa in Amerika tako visoko cenijo.Bavconovo revolucionarno sodstvo.Beda od bede.

 • lukec

  Pa v čem je tu težava? Saj se vendar moramo dogovoriti, kako bomo preko kadrovske politike še naslednjo generacijo sistematično uničevali svobodno Slovenijo po letu 1990. Take spužve na mednarodnih predstavništvih nam to v celoti zagotavljajo in predvsem omogočajo. Tale mladostna kandidatka vnaprej določa razživetje do 35 leta nato pa je odlična predstavnica LGBT.

 • JANEZ GUS

  Kdor pozna fotra od Kerševana,zadrtega komunarja,mu je lahko vse jasno.

  • čopkovseved

   Tako komunisti preko svojih otrok omogočajo kontinuiteto socialistično komunajzarske Juge. Po vsej verjetnosti so pravo končali s prsti v marmeladi, vsi sami pravniki. Tako so že v času Juge dolgoročno načrtovali svojo oblast.

 • Joško

  Povsod ena sama beda, kjer se pojavijo levaki.

 • Unikatna

  V Sloveniji ni zadeve, ki ne bi bila prepletena s korupcijo…ampak KPK ni učinkovita…žalostno…

  • Steiermark

   Če pa so ravno oni “cvet” skorumpirancev, kako pa misliš, da bodo delovali proti sebi in svojim botrom?

 • Steiermark

  Na zgornji sliki vsi dajejo vtis, kot da so pogrebniki Slovenije – na sedmini! Seveda pa vse gre tudi v tej smeri!

 • Anton

  al so se tokrat odločili za trojčka, pri izbiri kandidatke?

  sarkazem press

 • Peter

  Vidim, da za dokaz visokih entelektualnih sposobnosti dva priimka nista več dovolj, zdaj že črke podvajajo, no.

 • Peter

  Brnik, Letališče Jožeta Pučnika.
  Viri: pred 20 minutami pristalo letalo ameriške vlade, izstopilo približno 20 oseb, ob močnem policijskem spremstvu.

  Poroča Požareport, edini novinar v Dolini. Kaj se dogaja?

  Ps Baje so prišli v Lažgoše, no.

 • sloustava

  Retoricno vprasanje za vse kucaniste: zakaj? Mar res Slovenija ne predstavlja vam in vasim zakonjskom domovine?

 • Viktorh

  Smrdi, smrdi, pa še kako smrdi.

 • Garbage man

  Ko bo gretina revolucije, bojo tudi vse pravnike potolkli

 • Zdravko Lajh

  erik kerševan – že dolgo znani komunajzarski voluhar, doktor nakladanja v smislu očuvanja “tekovina naše revolucije”