[Video] Gradbene jame, napol dokončane jame, nedokončane Stožice, avtobusna in železniška postaja: Zoran Janković, Ljubljana je daleč od najlepšega mesta na svetu!

Foto: STA

Ljubljanski župan Zoran Janković je tudi uradno napovedal svojo kandidaturo za četrti zaporedni mandat na mestu župana. Janković rad poudarja, da je Ljubljana najlepše mesto na svetu. Njeno središče je res uspel, tudi na račun zadolževanja, izpiliti do te mere, da se sveti daleč naokoli, a Ljubljana je mnogo več kot le Tromostovje in Slovenska cesta. Drugi deli Ljubljane so zanj  namreč pogosto drugorazredni.

Pa je to mesto res najlepše na svetu? Evropa ima v primerjavi z Ljubljano marsikaj ponuditi. 12 let, 3 mandati, urejanje središča mesta s pinceto, vse zunaj radija 1 kilometer od centra pa katastrofa. “Župan Janković, Ljubljana niso samo Mestni trg, Slovenska in Gosposvetska cesta,” je Zoranu Jankoviću prejšnji mesec prek enega izmed medijev javno sporočil občan Matej. A tako Janković naskakuje svoj četrti zaporedni mandat: samo s hvaljenjem, koliko je storil za Ljubljano in kako jo je spremenil v najlepše mesto na svetu. Čeprav bi se ob sprehodu tudi kje drugje kot od Mestne hiše v Ljubljani do Tromostovja spotaknil ob lastne napake.

Gradbene jame, nedokončane stavbe
Gradbene jame in napol dokončane stavbe postajajo mestna znamenitost, ki bi jih turistom lahko razkazovali kot evropski unikat. Stanovanjski projekt Tobačna mesto se je ustavil že v prvi fazi, vredni kar 80 milijonov evrov. Veliko stroškov je bilo že z zaščito gradbene jame ob železniški progi, kjer bi morala stati Emonika. Današnja železniška in avtobusna postaja sta lahko v sramoto glavnemu mestu. Na obvoznici stojijo napol dokončane Stožice, v strogem središču mesta pa so propadlo tovarno Rog okupirali samooklicani umetniki, v resnici večinoma drogeraši, migranti  in brezdomci, zaradi katerih je policija primorana posredovati vsak vikend. Prestolnica ima težave tudi z meteorno vodo, prav tako pa ostajajo neuresničene obljube glede ureditve potoka Gradaščica.

Tovarna Rog (Foto: STA)

Foto: STA

Ljubljana daleč od najlepšega mesta na svetu
Da je Ljubljana daleč od najlepšega mesta na svetu, fraze, ki jo naivnim Ljubljančanom že desetletje prodaja njihov župan, dokazuje že hiter skok čez mejo. V Avstriji na Dunaju ni gradbenih lukenj, imajo pa tudi veliko več turistov. Pravijo, da je Dunaj za tako majhno alpsko deželo, kot je Avstrija, preveliko mesto – skupaj s predmestji šteje skoraj 2 milijona ljudi. Vendarle je Dunaj poleti prijetno prazno mesto, ko se človek sprehaja po Dunaju, ima občutek, da se sprehaja po urejeni in moderni evropski prestolnici. Tudi za migrante je vlada Sebastiana Kurza poskrbela in jih namestila v kampih, nadaljnji dotok pa preprečila z zapiranjem svojih mej.

Na svojo krščansko preteklost in tradicijo so izjemno ponosni tudi na Bavarskem. V zadnjih treh letih je deželni minister večkrat poudaril, da se ji ne nameravajo odpovedati, čeprav bi nekateri v Berlinu želeli drugače. Precej bolj urejeno mesto kot Ljubljana je tudi nizozemska prestolnica Amsterdam, sproščeno in živahno mesto, katerega podobo je v treh letih načela migrantska kriza, a je v središču mesta ni čutiti. Čeprav velja Amsterdam za liberalno mesto, so njegovi meščani in župan ponosni na svoje nizozemsko poreklo, nizozemske zastave plapolajo praktično povsod, protestantske cerkve so med največjimi turističnimi atrakcijami. Zoran Janković, čaka te še veliko dela, a vse več je ljudi, ki so prepričani, da si nove priložnosti ljubljanski župan niti ne zasluži.

N. Ž.

 • Novakec1

  Je najbolj iznakaženo počefurjeno mesto na Svetu ki je zgubilo tudi dušo. Amen.

  • večni prekmurec

   Ljubljančani so isti kot jankovič in dokler bodo razmišljali kot on in ga volili,jih ne bomo marali nikoli.
   Najbolj bi bili srečni če jih ne bi bilo.Tisti ki pa pravi da je ljubljana najlepše mesto,bi moral takoj na slikanje glave,posebej pa tebi večni srb!

   • KAPIBARA

    Ljubljančani NE vilomi zokiĆa

 • večni srb

  Ljubljana ima najnižje cene v Sloveniji in je najbolje založena z različnimi proizvodi, pa slabe trgovce in kar je zame zelo pomembno, nikjer v Sloveniji nisem pil tako zanič ekspresso kot prav v Ljubljani. In to v Ljubljani, ki je bila nekoč italijanska, ki je kraljevina dobre kave, boljšo kavo bi pili, če bi dali franšizo Starbucku.
  Omeniti velja še popolnoma zanič brezplačni mestni wifi, od kod jim ideja, da je treba najprej vpisat svojo telefonsko številko, kdo pa danes to še ve na pamet.

  • Amerikanc

   Gladko je zmagal na Milutinovih volitvah.

 • Dado

  Desnica, če vam je kava zanič, pijte kaj drugega, po želji. Če je preveč čefurjev , se odseli kam drugam, kjer jih ni…. Prej 50 let ni nobeden župan toliko zgradil, obnovil v Ljubljani, in grem stavit, tudi naslednjih 20 ne. Jankovič bo zgradil, potem gre sedet za svoje kazni. Prej je bilo kar nekaj žensk zaporedoma županj, pa se nič ne pozna za njimi, ničesar niso mogle narediti, niti niso imele vizije. Enako v Kopru, očitno ženske vse poslušajo, imajo mehko srce, na koncu mandata ni kaj pokazati. To so vzele kot zmago na volitvah in kot službo, nekatere so bile potem brez…Moški imajo vizijo in sledijo viziji in po zaključku mandata je kaj pokazati……

  • Soave

   Jaj. . . . jaj. . . . . . in čigavega drevesca lističi so bile te ženske ?

  • boogin1

   Jankovič ni nič zgradil. Zgraditi na pufe ja lahko, problem jih bo vrniti, ko bo počilo in nastopila kriza. Po tvojem če na koncu meseca zmanjka denarja za jogurte, greš na banko in dvigneš kredit in tako vsak mesec dalje. Je pa fino če tega ni potrebno tega tebi plačati ampak plača tvoj puf nekdo drug. Njegove podvige in njegove vizije plačuje cela Slovenija.
   Koliko je tvoj idol sposoben:
   https://skandal24.si/topnovica/jankovicev-stecaj-dolguje-vec-kot-5-milijonov-evrov-davkoplacevalci-poglejte-kje-vam-je-jemal/
   SPLOH PA TOLE JE SRAMOTA:
   http://www.bizi.si/novice/podjetje-druzine-jankovic-se-je-znebilo-16-milijonov-evrov-dolgov-59b22d6b739b942b41fad91f
   Ja, komunajzli bi Ljubljančane najraje pospravili v jame, kot nekdaj. ne bom se odselil iz Ljubljane, tega mi me bo narekoval noben čefur in zmešani komunajzl, kot najbrž si.
   Vsi komunajzli odobravate kriminal in živite na račun drugih.
   Kaj koristnega ni beton. Mostove in zgradbe lahko zgradiš in porušiš, kulture in identitete, ki se je gradila skozi storltja in tisočletja, pa ko jo enkrat izgubiš ne dobiš več nazaj, zato je lahko župan Ljubljane samo nekdo, ki pozna in ne sovraži slovenske kulture. Menim pa da je na žalost z Ljubljano konec, nikoli ne bo več taka kot bi jo želeli imeti, krivi za to pa so volivci, ki takega župana podpirajo, ki razen betona ne prinaša nič dobrega našemu ukradenemu mestu Ljubljana. Krivi so volivci, ki sploh dopuščajo, da ZJ, Tanja F.,,,, in ostala komunajzarska fašistična zalega, v središču LJ vabi nezakonite migrante in njihove družine.

  • slosin

   …Desnica, če vam je kava zanič, pijte kaj drugega, po želji. Če je preveč
   čefurjev , se odseli kam drugam, kjer jih ni….

   posluš čefur, a maš ti rad svoja jajca…mater ti vidim…

  • SIMON ROZIC

   Za ta denar bi jaz zgradil novi New York ! Ta opankar gradi zaradi provizij, ki
   mu jih gradbeništvo za pridobljene posle nudi ! In nič več! …ko opankar
   dobi, kar želi iz poslov, ga zadeve ne zanimajo več! Takšnih kretenov kot so
   Janković , Popović, je v mali Sloveniji preveč!
   V Ljubljani je premalo pravih Ljubljančanov, ki bi se lahko temu mafijskemu
   svetu uprli in jih izgnali ! Seveda pa se ljudje, ki delajo “zanj” borijo za ljubi
   kruhek in so tiho kot miške ! On pa triumfira in se nam v faco reži kot pečeno
   prase! Adijo pamet!!!!

  • Gr Enze

   TI PA SI NOREC ĆEFURSKI !

 • Primoz Papez

  Stožice stojijo na obvoznici????
  Ali je N.Ž. spet enga pohnu???
  Ali pa črtico povleku…

  • Andrej

   Huje kot obvoznica je, da Stožice stojijo na vodovarstvenem pasu prve kategorije. Z deli so posegli neposredno v talnico, iz katere pijemo na srečo še vedno najboljšo vodo na svetu (tukaj nima Zoki prav nobenih zaslug). Ampak, to je hoja po robu in ena sama napaka vodi do katastrofalnega onesnaženja.

   • KAPIBARA

    Glede vode ima zoki zasluge.

    Ko se je dvignil parameter onesnaženosti vode, do še pitne, so-je dvignil parameter…

  • Jernej Ferenc

   Ne ob obvoznici kreten pa iz obvoznice ke super razhled na tiste deske ka dol visijo iz kupa razmocenega in z algami napadenega betona mislin da si ti napohani stalno ko se mimo peljes

 • Metka

  Ni problem v Zokiju, problem je v desnici ki ne zna ponuditi pravega kandidata za župana. Vedno ponuja ene čudne šalabajzerje.

  • Amerikanc

   Težko je farmacevtkam in učiteljicam ponuditi kaj več !

  • Fosa Stefan

   metka jaz imam večjega tiča, kakor zoki, dobiva se jutri na tromostovju ob tričetr napet

  • antimur

   Bolj čudnega, predvsem pa pokvarjenega kot je Janković, ne boš našla ne v Ljubljani niti nikjer v Sloveniji.

 • montyamp

  Ne me basat .
  Najlepše mesto med 700 morišči , zgrajeno od udbomafije za pokraden denar ubogim Slovencem .

 • Amerikanc

  Pobliže in podnevi si oglejte Stožice. Če bi bilo po pravilih bi jih morali gradbeni inšpektorji zapreti za obiskovalce in začeti z sanacijo in čiščenjem.

 • Franc Šink

  Jankovič misli da je Evropa zastala takrat ko je nastopil prvi mandat.

 • bubamara

  Rožna dolina, naselje najbolj grdih stavb kar sem jih videl. Da o napol zgrajenih bajturinah ne govorim. Divji zahod. Ni kaj, tako rade srbi.

 • Nšo-či

  Pri Jankoviču se problem ne skriva v tem kaj je naredil, apak bolj kako je naredil.

 • soc

  Kdaj sem že predlasgal, da tekoče spremljate mestne sramote in vsak mesec kratko poročate, kaj je novega na Bellevueju, pri Šumijju, na Čopovi, na Dalmatinovi, v jami nesrečnega Kolizeja, na železniški postaji in nasproti nje…

  Saj poročila bi bila vsak mesec ista. Nič.

 • ptr

  Tudi center, sploh pa “Zokijev ponos” Gosposvetska ni ravno nekaj, s čimer bi se človek hvalil. Poškilite kdaj na ljubljanske threade foruma Skyscrapercity (mmg., ustanovitelj foruma je neki Nizozemec, sedaj je v lasti Kanadčanov), kjer si forumaši (večinoma bi se jih dalo opredeliti, da volijo “samo da ni Janša”) lepo dokumentirano privoščijo Zokijeve “dosežke”. Eden boljših je tale fotoreportaža po šlamparijah komaj prenovljene Gosposvetske in Dalmationove:
  https://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=152596720&postcount=4775

  • Jernej Ferenc

   Ka te vi pricakujete to so delali Bosanci gazda jin je pa Srb kak bi naj to drugace vun vidlo ce se niti na klafter ne razumejo dnar pa krozi to je glavno

 • VERRZIFIKATOR

  Mangup Ibn Al Yanko
  ali ponarodela iz Stožic

  KOPLJE JAME

  Mesto orientalskega značaja,
  vedno več zakritih in prikritih,
  pa milijonov v bančne luknje skritih,
  čemur reče davčna se utaja.

  Jame vedno globlje so poleti,
  vsa je glavna cesta razkopana,
  mnoga delovišča razdejana,
  stroji delovni so vsi pregreti.

  Vedno globlje zdaj se v jame tone,
  vedno več denarja v njih ponika,
  vsak dan več v globoke žepe vtika,
  meče se že tedensko milijone.

  Koplje jame se, so kot vrtine,
  le da nafta pač iz njih ne bruhne,
  je obratno, tja denar izpuhne
  in ne sluti se vrtin globine.

  Da dogaja se polomijada,
  sedma sila se pač ne sprašuje,
  saj obnebje tamkajšnje je tuje,
  kar najstrožja jim cenzura vlada.

  Šerif namreč je tako ukazal,
  do despota vsi so ubogljivi,
  orientalsko v krvi upogljivi,
  in če ne, jih šerif je podmazal.

  Tega le se srenja ne zaveda,
  da globoke jame nezasute,
  čakajo na bebce in nadute,
  prva na najboljšega soseda.

 • domovina mili dom

  Če slaviš, opankoviću se jebe za to ,sam da ima imuniteto, rdečo zvezdo, ti je dovoljeno vse. Posilstva, utaje davkov, korupcija, pobiranje desetine od naropanega. Ni , da ni.
  Bo treba glavno mesto narediti kje drugje v Slo. Zgleda, da je živelj na barju 80% balkomafijski.

 • Andrej

  Še vedno ostaja odprto vprašanje: kje je PROTIKANDIDAT?

  • BlackOpsSystem

   iščejo ga še, mora biti skrbno izbran, in strinjat se more z protikandidaturo, ki je obsojena na propad za višji cilj!!!!!

  • Mojca pokraculja

   Prosim, lepo prosim, naj se ne pojavi noben protikandidat! Volilni listek na katerem bo en sam kandidat!
   To bi bilo najbolj zgovorno.

 • Black_Raven

  lj je cigansko selo ne pa najlepše mesto…

  • BlackOpsSystem

   Vsa mesta in vse vasi v Sloveniji so najlepši na svetu, problem je samo to, da skorumpiranci vodijo slovenijo in to samo za svoje lastno okoriščanje, ker, kdo jim pa kaj more, vse je ulavfano sej so 25 let sistematično tlakovali politiko in gospodarstvo in sodstvo, da danes, jutri in vnaprej lahko transparentno kradejo in se nam v ksiht smejejo!!!

 • Soave

  Res ne vem, kakšen uspeh za vraga so lokali in lokalčki v Stari Ljubljani. Spotikamo se ob reklamne panoje , mize in stole. Kolesar komaj zkozi pride..
  Da je naredil nekakšne balkončke ob Ljubljanici, je pregnal ves pleh na predel ob cerkvi sv. Jakoba in sv. Forjana. Plečnikove kocke letijo ven, kot za stavo. Še dobro, da je zadnja leta toliko plevela. . . . . . . jih malo skupaj drži.

  • Lokali in lokalčki ob Ljubljanici živijo izključno od teh 3 kategorij gostov:
   – javnosektoraške ‘jare gospode’ ali ‘srednji razred’ po slovensko, ki je preplačan iz pobranih davkov cele Slovenije
   – čefurskih malih in velikih kriminalčkov, ki tu uživajo svoje brezdelje in zapravljajo s sivo ekonomijo ter kriminalom ustvarjeni zaslužek

   – turistov, ki jih ne bi bilo, če ne bi EasyJet začel pred 10-15 leti pristajati na Brniku. Zoki ni niti enega turista več pripeljal v Ljubljano.

   • Soave

    Drži !! Samo majhen popravek . . . . . . . ” javnoupravna jara gospoda ” .
    Oni iz sektorja pa kar garajo.

  • Zgornji

   JA, IN TUDI KAMNIŠKI PRIJATELJI MI JAMRAJO, DA JIM KOCKE OD ŠAROTA VEN LETIJO …

   • Soave

    Seveda. Ker vemo, kakšni silni podjetniki to delajo !!

 • xtc

  Opanković bi moral že davno z mulcema vret čepeti v aresto.
  Mislim pa ,da je čas ,da se ga javno pozove k odstopu od kandidature saj je v precej nerodnem sodnem postopku velikih prevar in goljufij ,zato nebi smel kandidirati.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • althar

  Škoda besed o tem človeku. Itak je dno od človeka in itak bo udbomafija poskrbela, da bo izvoljen, dokler ji zvesto služi.

  • Zgornji

   AMENNNNN !!! ! !!!

 • WatsonForus

  ZOKI dela , jemlje cekine iz vaših žepov !

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOOOOO !!! ! !!! AMPAK, SLOVENCI SO ŽAL PREZABITI DA BI TO SPOZNALI !!! ! !!!

 • BlackOpsSystem

  Vse to kar je nedokončanega al pa samo razkopanega še ni zmenjeno kdo, koliko in kako(preko katere firme slamnate), bo jankovići dobil podkupnino, nagrado!!!! Če bi se skorumpiranci to lahko zmenili, potem bi bilo že vse pozidano….seveda nadstandardno a nadstandardna je pri nas samo cena in faking nč drugega!!!

 • sloustava

  Naj Jankovic odgovori na tole vprasanje: zakaj so tlakovci sredi Ljubljane enaki tlakovcem v Banja Luki in po koliko je bil kvadratni meter? Ne klobasaj o Ljubljani, klobasaj o politiki, ki te je nastavila, ti, cistokrvni mesanec!

 • sloustava

  Resnico je povedal g. Stih: kdor dela z betonom, ima kaj pokazati. A jaz bi naredil pol vec s p9l [email protected] denarja! To je aksiom, zaradi katerega politicno nastavljeni cistokrvni mesanec kandidira! Da ni sposoben, je dokazal na Mercatorju, dokazuje zdaj. Vemo pa, kaksni kadri so bili in so politicno nastavljeni! In tudi Jankovic to ve. A sovrazi Janso in nas, 300.00 volivcev, in to mu je vstopnica za haranje se naprej. Mar ste, smo, Ljubljancani in Ljubljancanke res tako nori, “ venezulanski “, da bi mu podelili se en mandat? Vprasajte Beograjcane, ce bi volili cistokrvnega mesanca za zupana!?

  • KAPIBARA

   Saj Ljubljančani NE volimo jankoviĆa… !!
   Koliko volilnih upravičencev MOL-a je še Ljubljančanov.. ?? – pa še ti ne gredo na volitve župana, odkar ni Hribarja..

 • Boy

  Župljana ni imela nikoli sreče s svojimi župani od Hribarja dalje. Kvakarje so zamenjali ići in od takrat naprej je hudič. Denar se daje potencialnim volilcem, a za mesto in njegove staroselce se ne skrbi. Pomembno je le, koliko se pri vsakem projektu spravi v žep rdečega župljana. Najlepše mesto na svetu je fatamorgana večnega župana, ki kot čarodej dela samo fasade, ostalo je stvar domišljije, zlasti kam je izhlapel ves denar.

  • učko

   To še ni naj slabša varianta. Ko bojo musliči preuzel Lubulano bo še 1000x slabš za u glavo pofukane trapaste Lubulančnane !!!! Ko bi jim Zoki le nabil še ene par parkomatov in radarjev, gnoj izdajalski.

 • Antonius

  Janković je županković, seksualni izsiljevalec penismanković, provizijanković, kleptomanković, menedžer leta in krivec za dolžniški brodolom najboljšega soseda Mercator.
  Odpis 16 milijonskega dolga najbolj uspešnemu Kučanovemu menedžerju, bi moralo biti Ljubljančanom vodilo, da na županskih volitvah biznis barabo ohladijo s svežo gnojnico.
  Po Ljubljani je v županski funkciji kradel povsod, kjer mu je bilo karkoli dosegljivo. Od gradbenih parcel, do zadnjega tlakovca, ki ga je položilo, zdaj po bosanskem Srbu *sprihvatizirano*, bivše Komunalno podjetje Ljubljana. Ne bom presenečen, če se bo kdaj razkrilo, da za bosanskim Srbom kot skriti lastnik bivšega KPL, stoji prav Janković.

  • dež

   Je tudi neke vrte inovator v krožnem gospodarstvu.
   Granitne kocke zamenja z asfaltom, čez 4 leta asfalt nadomesti s tlakovci, naslednji mandat pride na vrsto umetni ali naravni kamen, nato slavospev Plečniku in se vrnejo kocke.
   Vse skupaj se imenuje ureditev ulice, poleg tlaka položijo še nekaj cevi, zgradijo nove betonske jaške in zamenjajo robnike. Investitor je EU, ker svojega denarja MOL nima, ker bi v nasprotnem bankrotirala. 1-2 km iz strogega centra pa območja brez kanalizacije, z greznicami.
   Moška populacija s solzami v očeh, ženska z vlažnimi hlačkami, psi lajajo karavana gre dalje.

 • Zgolj v vednost in ravnanje:
  Janković podira oziroma je že podrl nekdanjo upravno stavbo in nadzorni stolp prvega ljubljanskega letališča (točno tam, kjer imamo danes letališko cesto).
  Bi bilo dobro vedeti, kako je (bilo) s spomeniškim varstvom tega objekta, ki je nedvomno pomemben pomnik nekega časa v razvoju mesta.

  Pa je mesto Ljubljana izgubilo še en objekt kulturno-zgodovinskega pomena, kot smo to že doživeli pri Kolizeju. Se je mudilo porušit, sedaj pa tam zeva gradberna jama …

  • Za Kolizej je kriv SDS, a si pozabu zgodovino ? ;)

  • Franc Vidrih

   Res je veliko uničil, sedaj bi rad uničil še ljubljansko tržnico. Kar je naredil pa v centru Ljubljane je pokasiral nezakonite provizije kakor tudi v Mercatorju. Sicer so prisluhi v njegovem primeru, po ugotovitvi “objektivnih” sodnikov pridobljeni nezakonito. Zaradi takih sodnikov Janković tako zelo zaupa v današnje sodstvo, tudi glede farmacevtke.

  • Soave

   Dobro, da si nas spomnil na še eno cvetko žepana !!

 • antimur

  Za balkanca in gledanja skozi prizmo primitivca, je morda Ljubljana lepo mesto, za poštenega domoljubnega Slovenca je pa katastrofa, kaj je ta čarapanski kriminalec naredil iz naše bele Ljubljane. Tega norca je potrebno zaustaviti na vsak način, prav tako tudi Kučana z njegovo golaznijo, ki temu norcu dopušča vse to.

  • Zgornji

   TOOOOOOOOOOČNOOOOOOOOOO TKOOOOOOOOOO !!! ! !!! DOOOBRO RAZLOŽENO / POBVEDANO !!! ! !!! AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • Res nevem kaj piskate desnaki ;) brez protikandidata ;p

  Da bi pa kateri desnak , nastel projekte izven centra , pa itak nimate jajc za to dejanje ;)

  • tohuvabohu

   Ljubljana je tako zavožena, da nihče izmed resnih ljudi ne želi postati župan.

   • Haha desnaki nimate jajc , da bi po vase zavozeno LJ popravili ;) Rejs jamrate in gledate od dalec ;p

    • tohuvabohu

     Škoda časa in denarja.

   • Zgornji

    Ja, bi se kar strinjal , … in tudi Celotna Slovenija je na istem … Po drugi strani pa Slovenija tudi ne zasluži kaj Boljše Rešitve, Kajti Preveč je (še) Pokvarjena !!! ! !!!

  • učko

   Točno tko !!!

  • Soave

   Katere pa ? Naštej jih ti.Hvala.

 • Soave

  Habibi6 me je spomnil na staro Ljubljansko letališče v Polju.Sprašuje se tudi, kaj je z dovoljenjem Spomeniškega varstva , saj je sedaj tudi letališki stolp podrl.
  Jaz pa pripenjam kratek info o letališču
  https://sites.google.com/site/staroljubljanskoletalisce/home

  • Jaz sem pa našel tole iz l.2015: https://www.delo.si/novice/ljubljana/obcina-spet-isce-vlagatelja-za-obnovo-letalisca-v-mostah.html
   Kar je bistveno je tole: Zasebnik bo moral ves čas obnove sodelovati z zavodom za varstvo
   kulturne dediščine in spoštovati konservatorski načrt, saj JE OBNOČJE SPOMENIŠKO ZAŠČITENO. O vsebini in programskem delu pa se bo moral
   usklajevati z mestnim zavodom Muzej in galerije mesta Ljubljana, ki bi,
   kot je predvideno v pozivu, ohranil nadzor nad strokovnim delom
   izvajanja programa v stolpu in muzejskem delu hangarja.

   • Soave

    O zasebnih koncesijah imam jaz zelo slabo mnenje. Je vse preveč ” zasebno ” !!
    Ravno tako tudi ravnanje Spomeniškega varstva. V Stari Ljubljani imamo z njimi same slabe izkušnje. Verjetno zato, ker imamo premalo ” cvenka ” ??

    • Saj ne gre, da bi to birokracijo ali “zasebnike” zagovarjal. Gre za dejstvo, da je “spomeniško varstvo” dalo roko čez ta objekt, potem pa ga nekdo (brez odobritve) poruši.
     Tu bi želel utemeljeno razlago, ker nekdo (iz spomeniškega varstva) je moral dati “žegenj” za to rušenje.

 • učko

  Zoki vas bo pozidal okol in okol in znotrej vas, majmuni. Pa še milijone bo še naprej kasiral, od vsake tone 10 eurov gre v Republiko Srbsko !

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! AMPAK, KAAAJ , KO PA SLEPI IN NEUMNI SLOVENSKI NAROD NE PREPOZNA PREVAR V KATERE GA VLEČEJO VSI TI ZLOBNI POLITIKI IN PREVARANTI BARABINSKE PEKLENSKE SATANOVE SORTE !!! ! !!!

  • opazovalec

   Saj iz tega pa SDS potem dobi kredit!

 • Soave

  Pa eno prijetno pesmico za. . . . . . Ljubljančanke !
  https://www.youtube.com/watch?v=s-LntmK2c4Y

 • montyamp

  Kjer dela UDBA so luknje v zemlji in mrtvi privatniki , pobiti zaradi dobrega dela .

 • Zgornji

  JAZ SEM SUMIL ZOKLNA ŽE OD SAAAAAAAMEGA ZAČETKA, DA JE PREVARANT PRVE KLASE , IN TUDI RAZLAGAL LJUBLJANSKIM PRIJATELJEM, DA JIH BO ZOPET PREVARAL , … AMPAK, NAIVNI SEBIČNI ZLOBNI KORISTOLJUBNEŽI KOT SO, SO GA ŠLI VSEENO IZVOLITI, SEDAJ JIH PA DOBIVAJO PO BUČI !!! ! !!! RAVNO ENEGA SE SPOMINJAM, KI JE REKEL, DA GA BO ŠEL VOLITI SAMO ZATO, DA BO DIBIL SLUŽBO , IN SEDAJ JE BREZ SLUŽBE ŽE VEČ LET !!! ! !!! NAIVNOST SLOVENISTANA NE POZNA MEJA !!! ! !!!

  • opazovalec

   Čuj, če je pa tvoj prijatelj v Ljubljani že nekaj let brez službe mora biti pa z njim nekaj res hudo narobe. Verjetno nekaj takega kot s teboj, ko se dereš kot sraka v javnosti (velke črke!)

   • Zgornji

    Ja, narobe z njim več stvari resda Je, Ampak, ne pa “Hudo” . Kajti, itak ga bejba preživlja, ker ima dovolj dobro plačo za dva in še jima ostaja na mesec .

 • mapu

  Barabine zašvasat v živinski vagon in jih poslat v Saraoce….

 • radames

  Njega volijo samo bedaki, ljudje brez etike in pameti.

 • opazovalec

  A ste že izbrali izvoljivega županskega kandidata, al bo potrebno zamenjat volivce?

 • david23

  Hecno je, da Ljubljana na začetku 21. stoletja niti nima v vseh delih mesta urejene kanalizacije. V kateri drugi državi članici EU prestolnica države nima urejene kanalizacije?

 • Gr Enze

  OJ LJUBLJANA TI S BOLANA SAJ MAŠ LOPOVSKEGA RDEĆEGA CGANA ZA ŽUPANA !!!!
  NAREDITE MI TO MESTO SPET SLOVENSKO .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!