[Video] Tako je Golobič popljuval Majniško deklaracijo, ker je “solo projekt ene skupine” uničil njihove komunistične sanje!

Foto: Nova24TV

Ob 30. obletnici Majniške deklaracije, dokumenta, ki je postavil temelje slovenski osamosvojitvi, se je v Ljubljani zbrala smetana takratne Zveze socialistične mladine Slovenije (ZSMS). Dejstvo ostaja, da se je protest lahko zgodil, ker je zborovanje kot svoj dogodek prijavila prav ZSMS, zato ga oblasti tudi niso prepovedale. A ZSMS je bila organizacija pod pokroviteljstvom zveze komunistov, zato je večina njenih članov nasprotovala osamosvojitvi. Tako je povedal tudi znani kadrovik stranke LDS Gregor Golobič in izpostavil prepričanje, da naj bi vsebina Majniške deklaracije povzročila veliko hudega v Sloveniji. 

“Državljanske svoboščine, ne pa suverenost slovenskega naroda. Moja teza je, da je mentaliteta za Majniško deklaracijo botrovala tudi izbrisu, enemu najbolj sramotnih poglavij v Sloveniji. Sam se z njo ne bi posebej hvalil. Mislim, da je kot nek simbol v nekem trenutku dobila razsežnosti, ki presegajo njeno vsebino. Njena realna vsebina pa je povzročila veliko hudega v Sloveniji,” je povedal Golobič.

Trditve, da naj bi Majniška deklaracija povzročila veliko hudega, si je težko razložiti glede na to, da so pisci zahtevali suvereno državo slovenskega naroda, utemeljeno na spoštovanju človekovih pravic in svoboščin. Očitno to Golobiču, ki simpatij do nekdanjega totalitarističnega sistema ne skriva, ne ustreza. Priznal je tudi, da takratni mladi socialisti niso bili navdušeni nad svobodno Slovenijo. “Majniška deklaracija je nastala v nekem trenutku kot en solo projekt ene skupine, ki se je želela iti nekaj prestiža po tistem, ko smo vsa nova gibanja, stranke in druge dvoživke poskušali najti skupen jezik, kako preiti v demokracijo.” 

Golobič je seveda izrekel laž, vse tako imenovane nove stranke levice so bili derivati nekdanje partije, zato ne čudi, da so se v času osamosvojitve vseskozi trudile, da se Slovenija ne bi osamosvojila. Grozno je, da človek, ki je leta gradil moč globoke države, govori o demokraciji in svoboščinah. Očitno je bil Golobičev cilj čim bolj poteptati še zadnji veliki simbol boja proti represiji nekdanjega komunističnega sistema. “Kdor bo pogledal posnetke – Majniška deklaracija je bila takrat en marginalen dogodek. Recimo Tone Pavček je za svoj govor dobil večji aplavz kot za samo Majniško deklaracijo.”

Foto: Twitter

A tudi to ni bilo dovolj. Golobič je pljuval še naprej. Še enkrat je ponovil, da imamo zaradi Majniške deklaracije izbrisane. Tiste, ki niso hoteli slovenskega državljanstva in so med vojno špekulirali. Nekateri pa celo sodelovali v napadu na komaj rojeno državo. “Kako so bile stvari pred 30 leti v resnici bistveno bolj kompleksne, bistveno bolj odprte, bistveno bolj intelektualno premišljene, kot pa je ta precej uboga redukcija, ki se kaže skozi Majniško deklaracijo, ki je po mojem mnenju duhovno ozadje izbrisa. Najbolj sramotnega poglavja v slovenski sodobni zgodovini.” Izbris seveda ni najbolj sramotno dejanje slovenske polpretekle zgodovine, pač pa so to medvojni in povojni poboji ter II. svetovna vojna sama. Izbris ni sramoten in če bi bil izpeljan pravilno, potem bi danes tudi veljal.

Foto: Twitter

No na koncu je Golobič le povedal nekaj modrega. “Jaz mislim, da nihče ne joče za nami.” Sploh po aferah Ultra in drugih poslih, v katerih je bila vpletena LDS in Golobič sam. Država si je oddahnila, ko se je zlomila moč LDS in ko so politiki tipa Golobič izstopili iz uradne politike. A tak grob poseg v enega ključnih dokumentov osamosvajanja je še eden v vrsti mnogih poskusov izbrisati ključne trenutke največje enotnosti slovenskega naroda v zgodovini. Za zagovornike nekdanjega režima osamosvojitev ne sme postati svetel simbol, če pa že, morajo imeti zasluge sami.

H. M.

 • Janez Kepic-Kern

  Ja?
  Kaj bi pa ta
  ex, ex, ex ex “politik” – G.G. zdaj rad?
  ZDAJ
  JE AKTUALNO – NA ŽALOST – TOLE !
  Situacija z južno mejo – POSTAJA – RES ZASKRBLJUJOČA !
  BRAVO – OK STRANKA – SDS.
  – odlična gospoda ČERNAČ in GRIMS.!
  IN
  – VRLI ŽUPAN ROJC
  IN
  GOSPA IZ BELE KRAJINE !
  Ostali – zlasti
  tisti poslanec – LMŠ – njegovega priimka se mi ne zdi vredno zapomniti,
  pa
  SMC – Jani. M – PA SO IZPADLI – “STRAHOVITO REVNO”.
  Mene in verjetno še mnoge
  so
  SPRAVILI
  V SKRAJNO – SLABO VOLJO.
  Prespimo – to revščino od LMŠ, SMC, LEVICE, SD ITD. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Antonius

  O Golobiču je pa že Žižek javno poveda, da ni najbolj brihten. Lažje, kot razumeti, gre filozofu Golobiču z jezika pljuvanje.

  • učko

   Golobič je generalni kadrovik v državnih podjetjih in državni upravi.

  • Slovenec

   Za krasti je brihten ob podpori oblasti.

 • Franjo Trojner

  Skoraj vsem nekdanjim komunističnim državam v Evropi je uspela demokratizacija in so se hitro postavili ob bok evropskim in svetovnim razvitim in blagostanja polnim demokratičnim državam/družbam, nam v Sloveniji žal uspelo ni.
  Slovenci smo narod zaspancev, kI jih je vedno bilo potrebno spodbujati k nacionalni zavesti.
  To, da nam je kljub odkritem nasprotovanju, izdajstvu in vseh sabotažah naših ljudi zvestih komunističnim gazdam na Balkana uspelo poraziti, izgoniti ponižano tujo agresorsko vojsko JLA, ki so jo gazde iz Balkana poslale, da nam prepreči osamosvojitev in za povrh takoj na hitro še postaviti prvo samostojno državo vsega SLOVENSKEGA roda, JE PRAVI ČUDEŽ!
  Za ta čudež je zaslužna peščica domoljubov, ki smo jim takrat in jim še danes pravimo OSAMOSVOJITELJI in ne silom prilike sestopljeni zagrizeni komunisti, kot nekateri lažno prikazujejo danes.
  Danes imamo po zaslugi osamosvojiteljev in prebujene nacionalne zavesti lastno državo, svoje SLOVENSKE državne simbole, svojo SLOVENSKO himno in USTAVO, kar pa je premalo, da bi lahko postali moderna in zares pravna in demokratična država, družba. Neizvedba lustracije, je vsem nelustrirancem, ki so lustracijo tudi zminirali, omogočila, da še danes delujejo iz položaja moči in tako, kot pred letom 1991 suvereno držijo vajeti oblasti v svojih plenilskih krempljih. Samo preoblečena v plašč demokracije a še vedno plenilska komunistična oblast tudi po letu 1991 ni dopustila vladavine prava, zato tudi mlada demokracija nikoli ni imela prave, stvarne možnosti za uspeh (razcvet), kar se je hitro odrazilo v propadli tranziciji in oblastni rehalibitaciji bivšega totalitarnega komunističnega režima, ter njegovih vidnih predstavnikov. Kar je razlog, da še danes v Sloveniji poteka BRUTALEN BOJ ZA OBLAST/DENAR znotraj dveh frakcij politične levice ( stare levice, ki izhaja iz ZKJ in nove Marxove mlade ZL) , hkrati pa poteka še ideoliški boj med politično levico in demokratičnimi silami v državi. Kar je razlog, da zamujamo z prav vsemi nujno potrebnimi reformani in tako se iz leta v leto slabi že tako ne rožnat gospodarski razvoj, slabša se gmotni položaj večini državljanom in krni ugled mladi državi. Pri tem brutalnem boju za oblast in s tem denar, nam mlada z MARXISTIČNO/socialistično ideologijo nabildana ekstremna politična levica javno grozi z SOCIALISTIČNO REVOLUCIJO, pa se še od stare SLOVENSKI narod ni čisto opomogel.
  Za naš SLOVENSKI rod usodno leto 1941 nam je prineslo strahote druge svetovne vojne, nemško in italijansko okupacijo, pa tudi revolucijo in s tem bratomorno vojno. Revolucija pa nam je prinesla izvensodne poboje aprila in maja leta 1945, množična morišča, socializem, samoupravljanje itd. Ni pa revolucija SLOVENSKEMU RODU prinesla lastne države, NE pravne države, NE demokracije, NE spoštovanje človekovih pravic in svoboščin, NE miroljubnega sožitja, NE enakopravnosti in tudi obljubljenega standarda NE. Tako, kot v kraljevini SHS smo bili SLOVENCI znotraj totalitarne YU samo balkanska provinca, o vsem se je odločalo v Beogradu, kamor je šel tudi ves SLOVENSKI denar, o čemer pričajo premnogi ohranjeni dokumeti. Takratna socialistična oblast je grobo obračunavala z razrednimi sovražniki: z RKC, z verniki, z kmeti, z trgovci, z izobraženci, skratka z vsemi, ki jem je bila komunistična ideologija tuja, morali so se umakniti ali pa so jih zlomili. Sedaj pa mi Vi povejte, v čem se je povojna socialistična oblast/ideologija tako zelo razlikuje od nacistične? Socialistična povojna delovna taborišča, zapori, celice, brutalni izvensodni poboji niso nič manj grozni od zloglasnih gestapovskih pobojev, mučilnic, zaporov in metod. Kako je mogoče, da pri določem številu državljanov še danes tako zelo opevana SOCIALISTIČNA REVOLUCIJA dopustila takšne grozote??
  Komunisti/socialisti v EX YU so vedno živeli na veliki nogi, se valjali v zaplenjenem bogatsvu, narod pa je stradal in so mu AMERIČANI ter BRITANCI metali UNRA pakete in pošiljali žito, da narod ni crkno od lakote. Kasneje so komunisti na oblasti udobno živeli na račun delavcev in kmetov, ki so vedno živeli skromno. Torej tudi socialistična revolucija, oblast ni dala, dajala vsem enako, kot so prej vsem na ves glas obljubljali! Zase in svoje so si komunisti na oblasti vedno odrezali navečji kos kruha, narod pa je dobil tisto kar je ostalo, DROBTINICE. Sam razumem, da je svet tako postavljen, da imajo eni več, drugi pa manj in tega tudi socialistična revolucija NI SPREMENILA, NE pri nas, NE po socialističnih državah po svetu ( dokaz moji trditvi je Venezuela še dandanes)! ZAKAJ TOREJ bi morali SLOVENCI verjeti novodobnim mladim agresivnim socialistom tipa mali Che Gueara iz ekstremno leve stranke ZL in drugim socialistom že dolga leta na oblasti, ki se voziji v pregrešno dragih Mercedesih, da bo njihova nova socialistična revolucija, nov socialističen svetovni red za nas navadne državljane pomenil kaj dobrega, kaj pozitivnega ??? Že ves čas tudi naše samostojne države vodi naše vlade s to ali ono ukano politična levica/socialisti, pa so naše plače in penzije še vedno mizerne, še vedno so državljanom kršene človekove pravice in svoboščine, še vedno se izigrava vladavino prava, naša demokracija je še vedno šibka itd.! Rezultat vašega vladanja prej v ex YU je, da je bila Slovenija balkanska kolonija, danes pa je zaradi vaše sluzaste politike vedno bolj samo evropska kolonija. Zakaj torej si levičarji še vedno lastite pravico do vladanja, saj pravica do vladanja v demokraciji ni dedna!
  Na koncu koncev naj vrag odnese vašo levo ideologijo, socialistično revolucijo, rodeče sindikate, raznorazne komisije, delavske svete, socialno zakonodajo itd., ker če bi to vse človeštvo imelo pred 1000 leti, danes ne bi imeli NE PIRAMID, NE AMFITEATROV, NE BAZILIK IN TUDI VERSAILLILESIA NE! To stvarmo dejstvo levičarji ne morete izpodbiti, pa če se še tako napihujete.

  • francelj3

   V jedru problema pa je proporcionalni volilni sistem, zaradi katerega smo Slovenci menda zadnja država v Evropi, katere državljani nimamo volilne pravice.

  • sloustava

   Je pa Kucanov srcek. Ta pa ne bije ZA Slovenijo, saj samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna tega tipa. Torej, zakljucke povlecite sami. Da pa namerno!!!!! dela skodo, ve, a ne bo priznal. Od tega zivi in se redi….

 • VERZIFIKATOR

  Grga Golobček

  MAJNIŠKA

  Majnik je, v njem tudi dan mladosti,
  a na tega raje se pozablja,
  druga pesem zdaj se uporablja,
  pesem o svobodi in prostosti.

  Majske ptice zopet so se zbrale,
  trideset je let odtlej minilo,
  ko nebo se vidno je zjasnilo,
  svoj prispevek ko so ptice dale.

  So bile tedaj še vse v mladosti,
  po mladinsko vse so frfotale,
  ptice vmes starejše so postale,
  kakšne tudi ni zdaj na prostosti.

  Ena pa posebej rada leta,
  ki pred leti je že odletela,
  ki si sama krila proč je vzela,
  s tem bila je ultra prizadeta.

  Ta je ptica ptiček golobíček,
  majnik ptičku ni pogodu zlepa,
  zanj bil vedno ulica je slepa,
  to zdaj čivka, miga kot črviček.

  Pravi, da golob je deklariran,
  z deklaracijo da je opremljen,
  pa vse kaže, da je zgolj našemljen,
  kakor prej v kanarčka zamaskiran.

  Deklarirano zdaj ptiček pljuva
  golobíček na preteklost jezno,
  a če nanj ozreš se mirno, trezno,
  vidiš, da frustracija ga kljuva.

 • Darth Vader

  golobić…..še en klošar več, katerega morajo hraniti slovenski davkoplačevalci, ker se ne zna sam preživeti s poštenim delom na trgu

 • FORT WORTH

  Pa koga zanima mnenje propadlega politika in kmeta Golubovica.
  Pri njem in njemu podobnim je vsa logika postavljeno na glavo.
  Ce bi cakali njega in Kucana bi bili se vedno, kot izgubljeni strahopetci v yugovini.
  Tista osamosvojitvena vojna je v resnici pokazala, cesa vsega je Slovenski narod sposoben zase narediti brez komunisticnih gobcačev in lopovov.
  V samo nekaj dneh smo z Demosovo organiziranostjo uspeli pripraviti zgodovinsko osamosvojitev naroda in drzave.
  1.000 letni san slehernega postenega Slovenca.

  O izbrisu pa : dana je bila moznost cisto vsem tujcem, da si v zakonskem roku uredijo nove dokumente za prebivanje in delo v NOVI neodvisni in samostojni drzavi Sloveniji.
  Veliko jih je to na hiter, enostaven in poceni nacin uredilo.
  Zadrti yugofili so si z balkansko matematiko nakopali ogromno problemov in bili po dolocenem roku izbrisani.

 • Ehnaton

  Mar nam hoče kadrovik povedati, da je leta 1989 z ZSMS že skoraj prepričal Miloševića in jugo vojsko v demokratizacijo takratne juge ter pravico do suverenosti ne samo Slovencev, ampak tudi Hrvatov, Bosancev ter Makedoncev, da o Albancih s Kosova niti ne govorimo. Pa mu je Majniška deklaracija podrla vse načrte. Kako žalostno, res.

  • JANEZ GUS

   Takrat tale smrkavec še vedel ni,da na svetu obstajata dve vrsti ljudi.

 • sloustava

  ULTRA laznivec pac ne ve in ne pozna resnicoljubnosti. Fino ga je opisal S. Zizek: slovenski Stalin. Kdaj pa je Stalin spostoval socloveka? Dajte, bodite prizanesljivi so tega zmazka od cloveskega uma. Res je dolgo hodil v solo…., vec okoli nje…kot Mesec.

 • Franc Šink

  Vse vojne ki so se vodile v človeški zgodovini se niti ena še ni končala.

 • Montana

  Golobič pojma nima! Takrat, ko smo podpisovali Majniško deklaracijo je bil prezelen,da bi sploh vedel zakaj gre!

  • Slovenec

   Pri koritu pa je, ker ni bilo lustracije.

  • FRANC3

   Še danes je zelen v glavi, da bi razumel.

 • althar

  Zgublat pa ne znajo dobro, komunisti.

 • JANEZ GUS

  Če kdaj pride v Sloveniji do demokratizacije in pravne države,bo sodišče samo s tem modelom imelo dela za 5 let.Ta je vice baraba,takoj za žveplenim.

 • Andrej

  Najbolj sramotno dejanje Slovenije je, da tistih, ki so delovali proti Sloveniji nismo pospravili v zapore in lustrirali. Ta napaka nas še zdaj tepe in je ne bomo mogli nikoli več popraviti.

  • Slovenec

   Natanko tako.

 • xtc

  Golobiću se res lahko toži pop SFRJ,gre za navadnega bleferja in prevaranta in goljufa-kar smo videli iz zadeve ULTRA,,ki je hvala bogu njegovo lsžnivo SFRJ jevsko politično kariero skurila na nič.
  Seveda pa je Golobić v zadnjem času vse bolj znan po vse bolj sumljivih kaznivih poslih na KI,kjer naj bi vil glavni vodja prometa z izdelovanjem nezakonitih substancpovezanimi z ogromnimi denarji incelo bojnimi strupi,ki so izginili neznano kam in ,ki lahko ubijejo 400000 ljudi,seveda kjer je Golobić daleč stran ni Kučan,kar je logično saj je KI dejansko ustanovila UDBA in očitno so prekonjega potekali zelo sporni posli,katerih sledi vodijo ravno k levici,kar opozarjam že dlje časa in zato se tako ogibajo preizkav dokumentov na KI in zato so tako pritiskali na Radoniča ,da pač morabiti Novič kriv,da se zadeva zapre a se je zalomilo,na drugi strani pa se nerazumno nižajo obtožbe zoper Stephena in njegovpostopek,v katerem je na dan priplaval ravno šef” Gregor,a policija trdi,da ni vpleten v nič in ni nič kriv,čeprav zaznaki policije ne govorijo ravno čisto tako.
  Torej kaj se dogaja?
  Dogaja se to,da očitno SLO levica preko KI že dolgo vodi izdelavo,strupov,amfetaminov,redči kokain in heroin in prekupčuje z raznimi kriminalnimi skupinami z tem in vrtijo se veliki denarji in posli ,ki ne smejo na dan in ljudmi ,ki so povezani s tem.
  Zato,je eden od poznavalcev že omenil,da Novič ni rešen in da se mu hitro lahko zgodi zapor nazaj,zadeva pa se bo vlekla do ESČP v tem času pa bo Novič umrl tako ali drugače in tista sodba nebo več pomembna saj jo bodo z medijsko mašinerijo minimalizirali,odškodnino itak plača tupa raja ampak pozornost bo preusmerjena proč od KI in Stephena,ki bo verjetno kmalu izpuščen in rabote se bodo nadaljevale.
  Skratka vse bolj prihaja na dan,da je SLO levica zelo povezana z kriminalom mednarodnih razsežnosti.,kot je bila že za časa SFRJ a so bili takrat popolnoma nedotakljivi in nič ni prilezlo na dan.

 • AG Eric Holder

  Golobić “sfukaj” golazen domobransko. :)

  PS: Tito, kaj si mislil……….. :(

 • Anton

  tip doštudiral smer filozofija na temo “Ko fiozofi umolknejo” pri 38 letih.

  sarkazem press

  • Janez Kepic-Kern

   Spodnjemu – v branje.

   SPODAJ JE NEKAJ
   NESAMOKRITIČNIH, NERAZGLEDANIH
   EX KP, ZK
   PROVOKATORČKOV,
   KI
   NE GLEDE
   NA SVOJE “MALO OZ. – N I Č – ZNANJE – KAR PIŠEJO”
   IN
   SI CELO
   – UTVARJAJO,
   DA KAJ POZITIVNEGA POČNEJO”
   NAJ
   SI KAR – UTVARJAJO,
   Čas in Matilda bosta izbrisala – njih same
   in
   njih – utvare ! Zagotovo !

   Iz moje revije “SLOVENIANA”
   NA: sloveniana. si.

   “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO, ISLAM !”
   Spoštovani beroči!
   Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih, ki so se zgodovinsko
   izpričano in dokazano – že – zgodila.
   Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
   tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.
   Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.
   Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
   TV slovenskem mediju, na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
   ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
   itd.. Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
   aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
   konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
   s TV – seveda.
   “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
   – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
   seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.
   Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
   stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti. Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
   Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO o tako pomembnih temah se meni
   osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
   “pogovorov”: voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
   da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
   Tak čisto zasebni vtis – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
   Da bi torej “po vtisu – predšolsko malovednim” novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
   – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd. – preden se lotijo
   obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.
   Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
   nekaj dejstev iz zgodovine!
   Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
   1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
   • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
   • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
   • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
   • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
   • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
   porazil turško vojsko pri Dunaju.
   Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.
   Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi
   2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
   Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
   Ferdinand LETA 1599 izdal t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
   PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
   VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!
   Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta – utemeljeni v “razumnem
   stališču”, da dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
   – na istem ozemlju! Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!
   Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern
   P.S.
   “SLOVENIANA” MOJA MESEČNA REVIJA IN E-PORTAL.
   NA: sloveniana.si.

 • milanček

  golobić, Slovenci imajo počasi dovolj te komunajzarske kućanove lopovske golazni, zapomni si, ni več daleč dan, ko bo počilo in zato ti svetujem pokvarjeni seronja, skupaj s kućanom si izberita grob, da bosta še v grobu skupaj lagala, kradla !

 • Iva

  “Država si je oddahnila, ko se je zlomila moč LDS in ko so politiki tipa Golobič izstopili iz uradne politike….”

  Na žalost Golobič ni izstopil, klonirana LDS pa nastopa v vseh koalicijah po letu 2008.

  V političnem spopadu za naslednika Kučana (ta je še vedno glavni v ozadju) med Bavčarjem (kaj je leta 1994 delal s Kacinom in Kučanom pri B. Pericu – udba banka KB1909?) in Golobičem, je zanimivo zmagal Golobič, ki pa ni dovolj karizmatičen (so ugotovili strici) in ga je kasneje pokopala afera (Ultra). Je pa postal pomemben igralec iz ozadja, povezan z novinarji, tudi Cirman&co. Vpleten je tudi v primer – umor J. Jamnika. Zanimivo, kako se je od samega začetka trudil, da bi bil obsojen nedolžni Milko Novič! Le zakaj?

  P.S. Organizacija – nomenklatura je odločila, da je treba JJ (edini, ki jim je bil politično nevaren) dokončno likvidirati s sodnim procesom – od nastopa F571, preko filma o Patrii, procesa in zapora je teklo 6 let medijske diskreditacije (umora). Kar se sofisticirano nadaljuje še danes.
  Pomagali so tudi razni “demokrati” vsegliharji in konkurenčna sorodna politična opcija. J. Pogrelec (NSi), ki danes kandidira za US(!), je takrat trdil, da JJ ni politični zapornik ampak politik v zaporu, zagovarjal je tudi nezakonit(!) odvzem mandata!

 • montyamp

  Golobić je na seznamu kozorogov , uničevalcev Slovenije .
  Domet teh uničevalcev je bankrot in atentat .
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , Svetlana Slapšak , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .
  Atentati :
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K
  Bankroti .
  v glavnem rafalni .

 • Slovenec

  LDS-Le daj sebi.

 • SIMON ROZIC

  Veliki “žuti” Golubič je ULTRA baraba, znan in poznan po lažeh in
  javnih nečednih poslih že od osamosvojitve dalje!

 • svatne

  Da ne bo prazne slame:
  Pravni terminološki slovar ZRC SAZU na strani 54 pri geslu DEKLARACIJA zapiše:
  “(v mednarodnem pravu) slovesna izjava, s katero države in mednarodne organizacije zavzemajo določeno stališče, ki je praviloma politično, ne pa pravno zavezujoče.”
  Čakamo, da bo kdo od k vzvodom upravljanja in ustvarjanja javnega mnenja prilepljenih končno enkrat slavil kakšno (od številnih v naši DRŽAVNI zgodovini!) “v mednarodnem pravu” relevantno in zavezujoče dejanje ali dokument. Doslej večina še nobenega niti omenila ni.
  Toliko slavljene “deklaracije”, pa naj bodo majniške ali majevske, so prijazno čtivo in ilustracija nekega razpoloženja. Nič več, Če bi imela deklaracija nek pomen, bi Korošec izza govorniškega pulta v dunajskem parlamentu šel neposredno pred strelski vod. Šef cesarjevega urada (Hofkammer) je tisti čas poklical “na zagovor” knezoškofa Jegliča in ga – ker da je “duša jugoslovanskega gibanja” – odločno povprašal, če ima pri zadevi kaj zraven Zagreb. In Jeglič se je zaklinjal, da nima Zagreb nič pri tem, da se ljubljansko jugoslovanarstvo tiče samo slovenskih (cislajtanskih) dežel. Šef je pojasnilo sprejel, opozoril pa odločno: Ne pozabite, da je Zagreb v drugi državi, mi pa smo v vojni! (Pojasnjevati ni potrebno!).

 • FRANC3

  Golobič avtorjem Majniške deklaracije ne seže niti do gležnja.

 • Janez Kepic-Kern

  še tu.
  SPODAJ JE NEKAJ
  NESAMOKRITIČNIH, NERAZGLEDANIH
  EX KP, ZK
  PROVOKATORČKOV,
  KI
  NE GLEDE
  NA SVOJE “MALO OZ. – N I Č – ZNANJE – KAR PIŠEJO”
  IN
  SI CELO
  – UTVARJAJO,
  DA KAJ POZITIVNEGA POČNEJO”
  NAJ
  SI KAR – UTVARJAJO,
  Čas in Matilda bosta izbrisala – njih same
  in
  njih – utvare ! Zagotovo !

  Iz moje revije “SLOVENIANA”
  NA: sloveniana. si.

  “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO, ISLAM !”
  Spoštovani beroči!
  Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih, ki so se zgodovinsko
  izpričano in dokazano – že – zgodila.
  Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
  tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.
  Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.
  Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
  TV slovenskem mediju, na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
  ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
  itd.. Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
  aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
  konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
  s TV – seveda.
  “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
  – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
  seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.
  Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
  stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti. Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
  Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO o tako pomembnih temah se meni
  osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
  “pogovorov”: voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
  da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
  Tak čisto zasebni vtis – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
  Da bi torej “po vtisu – predšolsko malovednim” novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
  – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd. – preden se lotijo
  obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.
  Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
  nekaj dejstev iz zgodovine!
  Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
  1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
  • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
  • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
  • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
  • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
  • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
  porazil turško vojsko pri Dunaju.
  Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.
  Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi
  2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
  Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
  Ferdinand LETA 1599 izdal t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
  PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
  VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!
  Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta – utemeljeni v “razumnem
  stališču”, da dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
  – na istem ozemlju! Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!
  Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern
  P.S.
  “SLOVENIANA” MOJA MESEČNA REVIJA IN E-PORTAL.
  NA: sloveniana.si.

 • Montana

  Golobić je bolnik, ki ne more preboleti, da je politični mrlič.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!