[Video] Marko Voljč po podpori propadlemu kandidatu Milanu M. Cviklu cilja na zmago Andreja Fištravca: V Mariboru pripravlja Jadranski parlament, ki ga označujejo za “Jugoslavijo v malem”

Foto: Nova24TV. Marko Voljč.

Jugonostalgiki še kar fantazirajo, da se bodo nekoč vrnili časi v podobi nekdanje Jugoslavije. Pod društvom Adriatic Council namreč poteka nekakšna akcija rekonstrukcije Jugoslavije, to pa bodo “okronali” z osrednjim dogodkom v Mariboru – s t. i. Jadranskim parlamentom 2018, ki bo potekal med 11. in 13. oktobrom v Habakuku, hotelu, ki je v rokah Rusov. Ob tem nikakor ne gre spregledati, da sta sporočili dogodka predvsem dve – prvo je podpora kampanji Andreja Fištravca za mariborskega župana, drugo pa dvodnevno druženje ostarelih balkanskih in slovenskih propadlih politikov in menedžerjev v družbi mladih lepih punc iz Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore v zavetju soban mariborskega hotela … Prav zaradi tega dogodek že dobiva oznako “Jugoslavija v malem”.

Nekdanji bankir in nesojeni mandatar Marko Voljč večino svojega življenja na starost preživi v Mehiki na svojem posestvu, od koder pa ima še vedno vpliv na slovenske levičarje. To mu uspeva tudi preko svojega kvazi društva Adriatic Council, kjer je podpisan kot predsednik le-tega. Voljč si je sicer v svojem društvu omislil tudi sopredsednika – to je Dejan Novaković iz Srbije, ki je član, soustanovitelj, sopredsednik in podobno več nevladnih organizacij. In prav društvo iz naveze Voljč – Novaković pripravlja med 11. in 13. oktobrom v hotelu Habakuk nekakšno okroglo mizo, na kateri bodo obujali duhove iz propadlega komunizma in Jugoslavije. Zakaj ravno v tem hotelu, verjetno ni nobeno presenečenje, saj je znano, da je leta 2014 Terme Maribor, h katerim spada tudi omenjeni hotel, prevzel ruski energetski gigant Gazprom, in sicer prek hčerinske družbe Factoring Finance. In glej ga, zlomka, ena izmed točk, ki jih bodo v Habakuku obravnavali Voljč in njegova levičarska druščina, je tudi vprašanje, kakšna je prihodnost Rusije v regiji.

Že po hitrem pregledu vabila je jasno, da si želi društvo Marka Voljča na enem mestu zbrati lepe mlade punce z Balkana, na drugi strani pa ostarele slovenske direktorje, ki se bodo tokrat v Mariboru zbrali v podporo mariborskemu županu Andreju Fištravcu. Eden izmed govornikov bo namreč tudi Fištravec, 15 minut pa so namenili Borutu Pahorju. No, slednji je barbika, ne baraba, kot se je sam označil.

Pozdrav Fištravca, ki ga na svoji spletni strani že promovira Voljčev Adriatic Council, v njem pa Fištravec upa, da bodo udeleženci Jadranskega parlamenta v Mariboru “preživeli nekaj lepih dni”, lahko pogledate tukaj:

Kot izhaja iz vabila, se bodo spraševali o tem, kam gre Balkan, se norčevali iz ameriškega predsednika Donalda Trumpa,  na koncu pa bo za poslastico državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje Dominika Švarc Pipan, novoizvoljena članica predsedstva Socialnih demokratov, vodila panel o prihodnosti socialne demokracije. Med njenimi sogovorniki najdemo nekdanjega srbskega predsednika Borisa Tadića pa bivšega črnogorskega predsednika Filipa Vujanovića ter Zlatka Lagumdžijo, dolgoletnega predsednika bosanskih socialnih demokratov, ki mu je George Soros financiral različne projekte.

Je Adriatic Parliament 2018 le krinka za kampanjo Andreja Fištravca?
Spletna stran Adriatic Councila razkrije, da je član predsedstva tudi zloglasni lobist Damijan Nacevski, ki je vpleten v afero financiranja kampanje Andreja Fištravca. Časnik Večer je namreč razkril, da sta družbi za strateško komuniciranje EPR in Agencija Odmev, ki sta v lasti prav Nacevskega, v mandatu župana Fištravca od Mestne občine Maribor dobili več kot 100 tisoč evrov brez enega javnega razpisa. Del tega denarja naj bi bil namenjen tudi za poplačilo storitev za Fištravčevo volilno kampanjo leta 2014, pišejo. Ob tem v oči bode predvsem dejstvo, da ima Fištravec kar štiri ljudi zaposlene samo za stike z javnostjo, a mu to ni bilo dovolj – najel je še zunanje svetovalce ter tako denarni tok preusmeril še k Nacevskemu. Ker je Nacevski na ta račun v letih 2013-2016 dobil več kot 100 tisoč evrov, je možno, da gre v tem primeru za izigravanje zakona o javnem naročanju, saj je omenjena vsota stekla na njegov račun mimo kakršnega koli javnega razpisa. Prav zaradi te tesne finančne vezi med Fištravcem in Nacevskim pa upravičeno sklepamo, da je tudi prireditev “Adriatic Parliament 2018”, ki se bo odvila v hotelu Habakuk, le en del kampanje Andreja Fištravca.

Med člani vodstva Adriatic Councila najdemo tudi Tanjo Fajon, evropsko poslanko iz vrst Socialnih demokratov, ki ne izbira sredstev pri napadih na desnico, predvsem na Viktorja Orbana. Po drugi strani pa je poznana kot migrantoljubka, ki je ilegalce širokogrudno vabila v Slovenijo in Evropo, ter kot tista, ki so ji še posebej naklonjeni Albanci. Da so v Tirani odprli lokal, ki so ga poimenovali po njej, ker se je zavzemala za liberalizacijo vizumov za albanske državljane, je poročal celo spletni portal RTV Slovenija. Zanimivo, da so se Albanci odločili, da ji posvetijo lokal, ne pa recimo slaščičarne, saj tako hote ali nehote pomislimo, da ima rada alkohol (in ne recimo tortice).

Voljč je bil Cviklu poročna priča, blizu sta si še danes
Med izbranimi, ki so povabljeni na srečanje slovenskih levičarjev in njihovih balkanskih kolegov, pa najdemo tudi propadlega politika Milana M. Cvikla, ki je prav s podporo Marka Voljča neuspešno kandidiral za novega guvernerja Banke Slovenije. Še več! Voljč in Cvikl sta prijatelja tudi zasebno, saj mu je bil Voljč poročna priča, ko se je Cvikl poročil z Jerco Legan leta 2009. Njuno prijateljstvo sicer ni nobeno presenečenje, poznata se namreč še iz njunih “ameriških časov”, ko sta delala v Svetovni banki. Cvikl in Voljč pa sta se skupaj pojavila tudi v širšem naboru za novega predsednika uprave NLB, a sta oba odletela kot gumb na “znucani” srajci.

Od Udbe do Voljčevega društva
Voljč pa se je v svojem Adriatic Councilu obdal še z eno družinsko prijateljico – lobistko Nevenko Črešnar Pergar, dolgoletno sekretarko Kučanovega Foruma 21, ki ji mnogi upravičeno rečejo kar teta iz ozadja. Poznana je sicer kot lastnica družbe NP Consulting, a bolj bodejo v oči njene povezave z vplivnimi Slovenci, predvsem pa z Južno Afriko. Reporter je leta 2016 pisal, da je Črešnar Pergarjeva tudi neizvršna direktorica sklada New Europe Property Investment. Sklad je bil sicer najprej ustanovljen pod imenom Green Flash Properties na Mauritiusu leta 2014, povezan pa je z južnoafriškim skladom Greenbay Properties. V njem ima prek družbe Resilient petinski delež Des de Beer, eden izmed najbogatejših Južnoafričanov, so zapisali. Svojo kariero je sicer Črešnar Pergarjeva, ki je bila tudi generalna sekretarka Drnovškove vlade, začela kot sodelavka Reza pri udbovski akciji v Italiji, v kateri so skušali odkriti obveščevalca italijanske tajne službe Sismi. Skupaj z istimi udbovskimi uslužbenci je pol leta pozneje na Dunaju odkrivala albanske obveščevalce, je razkril Reporter.

Predsednik društva Forum 21 Milan Kučan, sekretarka Foruma 21 Nevenka Črešnar Pergar in bivši sekretar OECD Donald J. Johnston (Foto: STA)

Glede na vse zapisano je evidentno, da je Adriatic Parliament 2018 levičarski dogodek, in ne bi se čudili, če ga financira sam George Soros. Dogodek ima sicer vsaj dve jasni sporočili – prvo je podpora kampanji Andreja Fištravca za mariborskega župana, drugi pa dvodnevno druženje ostarelih balkanskih in slovenskih propadlih politikov in menedžerjev v družbi mladih lepih punc iz Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore v zavetju soban mariborskega hotela Habakuk …

M. S.

 • Darko

  Takim, ki jih motijo juznjaki, homoseksualci in manjsine, smo vcasih rekli, da so malo prfu…….

 • cosmosjasnovidec

  Torej še ta nesnaga komunajzerska ni crknila.Mu bo moral nekdo pomagati.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • antimur

  Veliko lahko naredimo za Slovenijo, če se znebimo teh levaških prascev in njihovih podrepnikov, omenjenih v tem članku.

 • večni srb

  Maribor si zasluži župana SDS!

 • večni srb

  Približno polovica slovencev je po rodu srbov, od teh jih polovica ne loči Albanijo od Kosova, druga polovica pa bi raje vrnila partijsko knjižico kot podprla Fajonovo. Zato sklepam, da ima več podpore med desnimi volilci kot med lastno levo bazo, nenazadnje dela dobro za nekdanje nacistične zaveznike.

  • čopkovseved

   Slovenec je po rodu le Slovenec¨!

 • VERRZIFIKATOR

  Joško Toti

  PREROK HABAKUK

  Habakuk – ime je prav zveneče,
  toti konec ga pozna odlično,
  našli torej smo oporo stično,
  Habakuk zapišemo ležeče.

  Vendar drug pomen mi v misel hodi,
  spomnim Habakuka se preroka,
  pod prerokbami kako mož stoka,
  od vizij udarjen večno blodi.

  K njemu se zatekajo, naj pravo
  jim svetá vizijo spet razkrije,
  kruti svet sedanjosti razbije,
  dvigne da nekdanjo jim zastavo.

  Kličejo duhove preminule,
  ki že ni jih nič več med duhovi,
  klici so histerični, surovi,
  klici domovine so proslule.

  Kje si, ki si v jajcu se rodila,
  Kje si, ki nosila si štafeto?
  Spomni, Habakuk, nas na lafeto,
  ki svetnika truplo je nosila.

  In pričaraj nam vsaj hišo cvetja,
  če se duh noben več ne odziva,
  Hababukuk, mar nimaš nič več vpliva?
  Damo polovico ti imetja!

  A vizije kažejo se nične,
  Habakuk ničesar ne prikliče,
  kar se domovine bivše tiče,
  vidi le nekakšne gospodične.

  Niso kakšne mične to rusalke,
  punce so iz domovine bivše,
  ki pred Habakukom nastopivše
  služijo uradno kot plesalke.

  Habakuk prerokbo bo povedal,
  čakajo besed zdaj vsi napeto,
  čakajo nostalgično, zavzeto,
  kaj duhovom mož bo zapovedal.

  On pa v brk glasnó se jim zasmeje:
  »Vi, ki radi spet bi v domovino,
  dali boste celo pokojnino,
  ena teh, da noge vam pogreje.«

 • Amerikanc

  Kaj naredijo leta iz človeka !? V Mariboru se lahko “kockarji” na glavo postavijo, a bo vseeno zmagal naš Kangla.

  • Djuro Sumar

   No vidiš, vaš Kangla je še hujši lopov od Jankovića. Privoščim mu, da zmaga v Mariboru in naredi kaj pametnega, saj s Fištravcem res niso nič pridobili.

   • Amerikanc

    Če bi Kangli osebno, odpisali 16 MILIJONOV € DOLGA, na račun ostalih državljanov, …ali si to sploh znaš predstavljati,…kaj bi se dogajalo v Mariboru,…aufbix bi ponovno zaživel ?!

    • Djuro Sumar

     Zakaj naj bi mu karkoli odpisali?

 • Soave

  Ali mi lahko nekdo malo bolje razloži, kaj ta organizacija od leta 2013 dela pravzaprav ? Naj spremenijo naziv. . . . . . v Balkanski Parlament !
  Po moje je to bolj
  ” druženje
  ostarelih balkanskih in slovenskih propadlih politikov in menedžerjev v
  družbi mladih lepih punc iz Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore v
  zavetju soban mariborskega hotela Habakuk …”
  mimogrede bodo pa še kakšno šlamastiko naredili.

  • janko

   A bodo bodo puncam podarili državljanstvo – živela omladina, partija, Jugoslavija….

   • Soave

    Seveda. Rokca – rokco !!

  • Andrej

   Kaj delajo? Državni denar cuzajo. Saj piše, da so povezani z nevladnimi organizacijami. Hud preplet, ki ga v vsem mi plačamo.

   • Soave

    Saj to je tisti hudir. Ko bi denar zaslužili, tako kot smo ga morali mi, vseh teh nevladnikov sploh bilo ne bi.!!

 • Djuro Sumar

  Kar je res je pa res. Znajo se zabavati, kaj drugega itak ne bo od te veselice. Vsekakor pametneje, kot čepeti cele dneve v cerkvi.

  • tarantela

   Čak mal, oni, ki čepijo v cerkvi, računajo, da bojo enkrat u nebesih, verjet je treba, če pa iz tega ne bo nič, pa itak ne bojo vedeli, ko pride cajt za umret.

 • Gr Enze

  TO RDEĆO GOLAZEN BO TREBA POBIT !

  • janko

   Konkretneje povedano: z argumenti, z zakoni, prepovedjo delovanja in kaznijo! Preklemanski uničevalci naroda!

 • BlackOpsSystem

  tale vištravec je k lik iz kozlovske sodbe……a k joka mu solze po hrbtu tečejo???!!! AAAAAAAA sam briše mu solze iz hrbta pa exotika, ki mu jo plačuje Mariborski narod!!! Kangler bo zdej red naredu!!!

 • RATATA

  Ldje; oktober je!
  Čas je za!
  Za oktobrsko revolucijo!
  Na Bavarskem je zmanjkalo pira.
  Vsi na Češko! Avanti popolo.

 • von Rhein

  Ali ima Voljč ,ki starost preživlja na svojem posestvu v Mehiki,kakšne povezave z mehiškimi bankami. ?Z eno ali več.Mogoče tujimi,ki imajo svoje sedeže tudi tam. Bo pripeljal katero izmed uradnic v MB?

 • BlackOpsSystem

  Mexiko aaaaaaa…..a misli, da je tam varen……eeeee ko ga bodo karteli vzel, si bo želel, da je v sloveniji in na socialki……

 • RATATA

  Kaj pa ima Štajerska in Maribor z Jadranom in kaj imajo z Jadranom Srbi?

  • rubec

   Kako ne razumeš. Fištravec ima en uč vedno proti morju obrnjen, ne glede na to kako glavo obrača, Jadran, znan gostilničar iz Maribora pa vedno jamra, da ga vse srbi.

   • RATATA

    Za Fištro vem da ima različne poglede na svet, kar v bistvu niti ni tako narobe, če se z njim ne pogovarjaš iz oči v oko.
    Gostilničar je pa verjetno fasal tisto srbečico, ki se je bo težko znebil.
    Pa ne zaradi dolgih čakalnih kolon na kliniki za kožne in venerične bolezni, pač pa zato, ker Srbi znajo uživat, jest pa pit in se veselit in forsirajo geslo “kad se troši, nek se troši”, saj vedo, da bo država, Republika Slovenija zanje dobro poskrbela s socialnimi transferji, ki jim pripadajo.

 • Antonius

  Kaj se bo med brhkimi postaranimi mladinkami trlo kleno trdih starih *kurcev*, med zidovjem sob v hotelu Habakuk?!
  Za *poceni* Viagro naj se obrnejo pa na udbovca Zemljariča, ker pokriva vse potrebe v slovenskem zdravstvu.

  • Franc Šink

   Ali misliš da bodo seksal? Mariborska služba nujne medicinske pomoči naj se potem pripravi.
   Ampak mislim da ne bo tako hudo.
   Lagali pa bodo eden drugemu kajti to je edino kar znajo.

 • von Rhein
 • montyamp

  Balkanske orgije v Mariboru ????????????????
  Zato so zaprli Šiškota , ker bi lahko razgnal tole bando murklorusosrbsko .
  Upam da pride Kangler nazaj , ker , kaj je preveč je pa preveč .
  Zaradi komunistične buržoazije , navadni smrtniki iz golega sovraštva in posledično neumnosti , bojkotirajo volitve .
  Če imaš na volilnem listu samo podgane , se je pa res težko odločiti .

  • Steiermark

   V glavnem se z napisanim strinjam, razen tam kjer omenjaš šiškota, ki pravtako spada med te rdeče jugosrbske in rusofilske podgane! Tudi on je njihov!

 • tarantela
 • sloustava

  A ti, Voljc, res mislis, da smo se v Jugi v “malem in velikem “? A te poraz tvojega kronskega nesposobneza Cvikla se ni preprical, da ravno vsega sranja pa Slovenec ne bo pozrl?! Mariborcan tudi ne, brez skrbi.

  • Tatjana Ha

   Bravo !

 • althar

  Zombi party.

 • rubec

  Dominika Čaplja Pipan se veseli predvsem menija. Žabe bodo.

 • Franc Šink

  Spet je zraven Kučan. Ali brez njega res ne gre ?

 • Steiermark

  Preklete naj bodo te jugokomunistične podgane, ki nas, vseskozi, že od osamosvojitve dalje, vlečejo nazaj, pod jugo jarem! Prekleti, prekleti, prekleti…..

  • Vera

   Iste besede sem nameravala sama na začetku napisati , ker so in bodo še ” prekleti ” od vnukov in pravnukov, ki bodo upam pametnejši od teh stricev in jugovićev , ki so se pritepli k nam iz vseh nekdanjih republik .

  • Olga2345

   Lustracija ni bila opravljena zaradi komunističnega zločinca Bučarja in izdajalca Peterleta!

   • Steiermark

    Se strinjam, da sta tudi onadva kriva za “nelustracijo” (iz bojazni, da se ju razkrinka), vendar sta onadva samo hlapca ki lajata po ukazu gospodarja – jugoudbovse drhali!

 • WatsonForus

  Zdej ko so kitajci ga ven fuknl iz Gorenja se mora priklopit na naslednjo life-suport pipico !

 • Jože Kovač

  A zato se je BŠ večkrat odpeljal v mexiko City z beneškega letališča, da je tasti prinesel obresti?

 • Vera

  Slovenci : Pamet v roke na volitvah za župane , saj le ti iz desnega polla dobro in učinkovito delajo . Dokaz so Haloze in Slovenske gorice, kjer so po zaslugi občine v svojih krajih dobili vse, kar jim prejšnja velika občina ni nudila . Imajo kulturne domove , asfaltirane ceste, vodovod , kanalizacijo, čistilne naprave itd. Prej so o tem lahko samo sanjali .
  Ne dovolimo jugosom in Voljču ter drugim levakom, da nas spet podjarmijo pod neko jugo, saj mi Slovenci ne spadamo z njimi skupaj, ne po govoru, ne pisavi , ne po jeziku, ne po kulturi in veri . Zato smo šli vstran , ker se pod prejšnjim režimom ni dalo več živeti ! Maribor si zasluži nazaj Kanglerja, ki je veliko naredil za Maribor in za okolico !

 • Djuro Sumar

  Prav je, da se povezujemo z bivšimi republikami, saj je to 22 milijonski trg, ki rad kupuje slovenske izdelke. Denar ne pozna ne narodnosti, ne rase, ne spola. Škoda je res, da je Jugoslavija prehitro razpadla, saj bi v EU nekaj pomenila, tako pa smo le milni mehurček.

  • Olga2345

   Pejte dol k svojim, saj vam nihče ne brani! Srbija bo po napovedih postala res samo beograjski pašaluk!

   • Djuro Sumar

    Zakaj bi jaz hodil tja dol, saj bomo kmalu ponovno združeni, če ne v Jugoslaviji pa v EU. Ista figa.

    • Olga2345

     Bote naredili tunel pod hrvaško? Oni so svojemu veleizdajalci dali nogo! Srbija je pa tako vsak dan manjša!

     • Djuro Sumar

      Zakaj tunel? Tudi Hrvaška je bivša republika. Gre se za gospodarsko sodelovanje. Ko prodajaš, ni pomembno komu, pomembno je, da plača.

 • domovina mili dom

  Sanje Slovencev je bila vedno meja na Kolpi. Slovenci gravitiramo na sever. Ne na jug. Jug nam je vedno jemal. Po zadnjih videnjih tudi lopovsko spridil, kjer podaja roke ne velja več.
  Včasih smo rekli: srb zakone piše, hrvat jih bere, Slovenec jih izvaja. Sedaj videno, jih tudi Slovenci ne izvajamo več.
  Slovenci bežimo od pogrevanja balkanske župe.

 • Olga2345

  Bolje, da gredo v beograjski pašaluk in ga branijo, dokler jim ga Albanci ne ukradejo! Hahahahahahahahaha

 • Olga2345

  V Maribor Kanglerja!

  • Osti jarej

   ..dej,no dej,ga sračkat…..krabonja za župana

   • xtc

    Kangler bo povozil tele tepčke,to bo še smeh.

 • Osti jarej

  …ooooo,kriza……kakšno nakladanje in faflanje,pred logarjevo komisijo

  • tramal

   Prostitutka a veš da je severno korejski predsednik ,povabil papeža na obisk .S tem se lepo vidi da je ostala Slovenija zadnja komunistična država na svetu.A te kaj zvija.?

 • Borut Stari

  Druženje “mehkih cur” za medsebojno občudovanje in občevanje na tuj račun.

 • Tatjana Ha

  Tale bi si rad spet filu žepe tko kot si jih že skozi ….(Nekdanji bankir in nesojeni mandatar Marko Voljč )

 • xtc

  Voljč je “vahtar” miljard,ki so izginile iz SLo in so stacionirane v Mehiki,gre za udbaša in kučanovega človeka,ki pa je politični faliranec,je pa dejstvo ,da je Voljč skrbnik denarja ,ki je pokraden iz SLo in eden najzvestejših kučanovih ljudi.
  Dogajanja v zvezi z TO,rusofilija itd so le ,dokazi kaj želi Kučanova tolpa novo SFRJ,ki jo minirajo Hrčki(domoljubi) zato so ustši, in ravno Hrčki so garant ,da Kučan nikoli nebo tisto kar je goreče želel NOVI TITO,bo le znan kot podpovprečen balkanarski politik in šmuglar orožja v Bosno in nič več.

 • Oregon

  Voljč nekaj mora pač delat, zdaj ko ne bo imel več 50.000 evrov potnih stroškov kot nadzornik v Gorenju. Mislim da se je za ta denar 2x pripeljal iz Mehike. Razvidno iz letnega poročila Gorenja.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!