Nov primer korupcije? Za nedolžnim obiskom ministrice Katičeve v Radečah se v resnici skriva veliko več: Župan iz kvote SD Tomaž Režun ima namreč več kot 20 odprtih sodnih zadev!

Foto: STA/Facebook

Pravosodna ministrica Andreja Katič se je nedavno udeležila dneva odprtih vrat Prevzgojnega doma Radeče. Če je ob novici o obisku Katičeve sprva kdo mislil, da gre le za nedolžen obisk, se moti, saj se za obiskom skriva veliko več. Gostitelj srečanja, župan Radeč, Tomaž Režun naj bi imel po naših informacijah po različnih sodiščih kar 24 odprtih sodnih zadev, Katičeva pa se je z Režunom srečala tudi na uradnem sestanku. Vsekakor gre za občutljivo zadevo, ki bi lahko glede na strankarske simpatije Katičeve in Režuna ter njune vloge – ona je na vrhu pravosodja, župan pa je v številnih sodnih postopkih – lahko imela tudi korupcijska tveganja vplivanja na odločitve pravosodnih organov. Stranka SD se je namreč komaj pobrala od afere, v kateri sta se mariborska sodnika Matjaž Štok in Slavko Gazvoda, udeležila strankarskega srečanja z visokimi predstavniki SD in tako ravnala v nasprotju s sodniškim etičnim kodeksom.

V uredništvu Nova24TV smo na ministrstvo za pravosodje naslovili novinarska vprašanja in ministrico Andrejo Katič povprašali glede njenega obiska v Radečah, dne 10. junija. Tam je obiskala Prevzgojni dom Radeče, srečala se je tudi z Borutom Pahorjem in županom Radeč Tomažem Režunom. Na vprašanje, kakšen je bil namen njenega obiska, nam je odgovorila, da je bil namen obiska dan odprtih vrat Prevzgojnega doma Radeče. Ob tem je izpostavila, da je bil obisk načrtovan vnaprej, in dodala, da ker se je obiska udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor, so protokol obiska pripravili na Protokolu Republike Slovenije.

Ko smo Katičevo povprašali, če se je morda tudi neuradno srečala z županom Tomažem Režunom in poslancem Matjažem Hanom, nam je razkrila, da so se predstavniki ministrstva za pravosodje in uprave za izvrševanje kazenskih sankcij srečali na uradnem sestanku z županom in predstavniki občine. “Pogovarjali smo se o možnosti prenosa zemljišč v okolici Prevzgojnega doma Radeče na občino Radeče,” je zatrdila.

Foto: Facebook

Katičeva zanika, da predstavlja njihovo vez in vpliv
Veliko manj pa je bila Katičeva zgovorna, ko smo ji zastavili vprašanja v zvezi z županom Režunom in družbo Radeče Papir nova d.o.o. Ko smo jo vprašali, če ji je znano, da je župan Režun tudi direktor družbe Radeče Papir nova d.o.o., je odgovorila pritrdilno. Na vprašanje, “Ali vam je znano, da ima družba Radeče papir 24 odprtih sodnih sporov na različnih sodiščih v Sloveniji, med drugim tudi na ustavnem sodišču?”, je Katičeva odgovorila, da s sodnimi spori naj ne bi bila seznanjena. Po nam znanih podatkih predstavniki družbe Radeče papir javno govorijo, da imajo sodišča pod kontrolo, zato smo ministrico povprašali, če je bil namen obiska tudi pogovor o teh odprtih zadevah in vplivu na sodišča ter če je ona tista, ki predstavlja njihovo vez in vpliv. Katičeva je na naše poizvedovanje odgovorila s kratkim odgovorom: “Ne.”

Foto: Facebook

Han v Radečah med najvplivnejšimi
Nemogoče je iti mimo dejstva, da je Katičeva kot ministrica za pravosodje zelo vplivna figura v pravosodju, Radeče pa so mesto, kjer kraljuje vpliven poslanec stranke SD Matjaž Han, ki je bil v preteklosti tudi župan Radeč. Pri vplivu mu zagotovo pride prav, da velja za enega najbogatejših poslancev, med drugim tudi na račun vplivnega očeta gospodarstvenika, ki si je bil blizu z nekdanjim režimom. Poleg tega je tudi lastnik uspešnega podjetja M&M, leta 2016 pa je na račun prodaje delnic Pivovarne Laško družbi Heineken prejel znesek kupnine v višini kar 210 tisoč evrov bruto. Nič čudnega, da ima eno največjih hiš v Radečah, ki po videzu spominja na pravo graščino.

Župan občine Radeče Tomaž Režun in poslanec Matjaž Han (Foto: Facebook)

Šaleški lobi z rdečo navezo ima velik vpliv
V času, ko si je vlada Marjana Šarca razdeljevala ministrstva, je Han izrazil prepričanje, da je Katičeva primerna kandidatka za pravosodno ministrico, ker je pravnica in ker naj bi pred tem uspešno vodila obrambno ministrstvo. Glede na to, da je bila v igri za ministrico tudi pravnica Dominika Švarc Pipan, je mogoče sklepati, da je Katičeva izbranka vplivnega šaleškega lobija, ki se je dobro zavedal pravnomočnosti sodne preiskave nepravilnosti pri financiranju TEŠ 6 na celjskem okrožnem sodišču. Projekt TEŠ 6 le predstavlja najbolj preplačan in kot vsi projekti globoke države najslabše preiskovan projekt v zgodovini Slovenije, njegova vrednost je namreč na račun šaleškega lobija vrtoglavo narasla s 655 milijonov evrov na 1,4 milijarde evrov, posledice pa smo na lastni koži najbolj občutili davkoplačevalci.

Foto: Twitter

Stranka SD si nedvomno po svoje razlaga neodvisnost pravosodja, glede na to, da je bilo mogoče na tradicionalnem srečanju SD na Sv. Urbanu nad Mariborom srečati kar dva sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru, Matjaža Štoka in Slavka Gazvodo. Zdaj pa se zdi, da je ministrica stvari vzela v svoje roke in se kar na štiri oči srečala z županom Radeč Režunom, ki ima kar 24 odprtih sodnih zadev. Tako se očitno deli “pravica”, če si prvorazreden.

Hana Murn

 • večni srb

  Kakšno pravosodje in obramba neki, hrvaška naveza.

 • večni srb

  Legalizirajte marihuano!
  Da bido lahko vsi živeli v takem dvorcu.

 • Luiggi

  Komentarji so mi v veliko veselj,pa jih je cezdalje manj!

  • Stajerka

   ….bodi srečen, da lahko komentiraš med 22. in 6. uro in to celo na članek objavljen 23.45……MSM mediji so takrat že v globokem spancu, s skrbno zaklenjenimi portali, števec za položnice pa kljub temu teče……
   …..eni ste res krajši od kratkega……žal

 • Stajerka

  ……slovenska vojska je v totalnem razsulu – beri Požarja……kjer je SD je pogorišče, pa gremo po vrsti: Židan/kmetijstvo, Mrak/sociala, Katič/obramba……

 • gušto

  V tej temi pa je večni srb manj zgovoren, ker gre za njegove.

 • učko

  Katička, ta rdeča lajdra.

 • Steiermark

  Nič hudega, če ima več, kot 20 odprtih obtožnic, bodo že tisti z oblasti poskrbeli, da vse obtožnice “padejo”, pa naj bo zaradi “zastaranja”, izločitve dokazov ali same pomoči in posredovanja rdečih podgan, pri tem, tako kot vedno in uspešno, posredujejo pri opankarju in ostali drhali, ki nas “tepihuje” in uničuje!

 • Beličič
 • mona lisa

  Tej državi vlada mafija.

 • Franc Šink

  Dežurna ekipa komunistov.

 • karpelec

  Bo že sodna Micka vse poglihala.

 • KAPIBARA

  Naj jankoviĆaz kresalko uprša za nasvet !! Gostilna AS v Knaflu, še dela..

 • piko8

  Slovenijo so nam rdečuhi uničili po mafijsko!!
  Razlika med Italijansko mafijo in slovensko je; Italijanska mafija je v ilegali in jo oblasti preganjajo in zapirajo!!
  Slovenska Mafija pa nam vlada, legalno nam krade zapira ljudi, ki kaj odkrijejo, skatka MAFIJA Boter mILAN kUČAN!!

 • Zombi Gartner

  Tomaž Režun ma več kot 20 odprtih sodnih zadev?
  Se norca delate iz nas. Gospod Tomaž je nedolžen. Novinarji pa kako vam sploh namisel pride, da bi imel kot župan kake sodne težave…
  Pretiravate. Nova24.
  Mogoče sonček nagaja☀

 • Viktorh

  Žal, levičarji so sinonim za kriminal. Odkar obstajajo – “čebine?” – še nisem slišal, da bi storili kaj dobrega za sodržavljane
  Zadnji primer minister Pikalo in odločba US

 • milanček

  katičeva je še en primer nesposobnosti, oz pomankanje zdrave pameti! po vsej verjetnosti še dobro sexati ni sposobna, je bolj za luplenje krompirja!

 • xtc

  Zanimivo bi bilo videti,kako bi bila Katičeva zgovorna čebi šlo slučajno za župana SDS,govora kar nebi bilo konca in kako smo pravni.

 • SIMON ROZIC

  Sram me je! Te fotografije zadrtih komunistov naj zaokrožijo po Bruslju in
  po centrih Evrope, pa bomo takoj zvedeli za našo priljubljenost!!!

 • Anton

  https://www.rtvslo.si/slovenija/pokojnine-brez-spremembe-starosti-bonus-za-tiste-ki-bodo-ostali-aktivni/493455

  poanta je v tem, da se je pokojninska reforma odlašala in prelagala iz ene vlade na drugo, to kar bi morali storiti na področju pokojnin pred 20/> leti dos edaj nismo storili razen nekaj lepotnih popravkov ki ničemur ne služijo.Dlje časa se neka obveznost odlaša, hujši je efekt, to je jasno, že starejši ljudje so vedli reči kar lahko storiš ne prelagaj na jutri. Hočem povedati tu ni treba uporabljati neke kvantne fizike, treba pa je upoštevati ZKP(beri: zdrava kmečka pamet)

  sarkazem press

 • Sonce

  Veliko naših politikov je imelo, ali pa ima postopke na sodišču, ta očitno ni nobena razlika.
  Levo desno – vsi.

 • Miro Jereb

  Čakam še, da obišče partnerja mariborske prebunkane sodnice….ker jo ne bi smel ponoči /erjavec/.

 • Amerikanc

  Ta bo še Kanglerja premagal, ko pride v njegova leta !

 • von Rhein

  . Pri vplivu mu zagotovo pride prav, da velja za enega najbogatejših poslancev, med drugim tudi na račun vplivnega očeta gospodarstvenika, ki si je bil blizu z nekdanjim režimom.
  ——————————-
  Ko sem poslušal tega bebavega in gobezdavega Hana mi je bilo neznano kako lahko tak bedak pride v politiko in preko nje kroji usodo drugim. Sedaj mi je razumljivo…borec za tekovine.

 • montyamp

  Ko boste počistili kozoroge
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Šketa Drago , Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , Svetlana Slapšak , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene ,
  iz slovenske politike , se bo dalo v državi spet normalno živeti .

 • montyamp

  UDBOVSKA DECA SO RAK RANA SLOVENIJE .

 • Olga101

  Če si naš, ti je vse dovoljeno!

 • Liberalec

  Bile so volitve. In večina teh je bila izvoljena, ali posredno nastavljena od “uglednih” tovarišev, kateri so bili ravno tako IZVOLJENI.
  Ne obsojajte teh nastavljencev in komunističnih naslednikov; obsodite pohabljene volivce, kateri sebi pljuvajo v skledo.

 • FRANC3

  Komunisti, kdaj boste nehali potapljat Slovenijo in siromašit Slovence?