fbpx

Discipliniranje po komunistično: Podmladek Židanove SD po navodilih Kučana napada župana iz svojih vrst, Emila Rojca, ki ima dovolj sprenevedanja glede nezakonitih migracij!

Foto: Facebook/Nova24TV

Radikalni podmladek stranke SD je šel v tolikšno skrajnost, da so pričeli z napadi na člana lastne stranke, župana Ilirske Bistrice Emila Rojca. Ta namreč stoji za svojimi krajani, ki se čutijo ogrožene in imajo slabe izkušnje zaradi vandalizma nezakonitih migrantov, ki v zadnjem času množično prestopajo mejo na tem območju. Predsednik Mladega foruma je Andrej Omerzel, za katerega je znano, da se redno sestaja z botrom globoke države Milanom Kučanom, njegov javni pamflet pa je oblika obračunavanja oziroma discipliniranja znotraj vrst SD. Enako so z neposlušnimi vrstniki počeli komunisti.

Mladi forum Socialnih demokratov se je obregnil ob župana Ilirske Bistrice Emila Rojca, saj jih moti, da njihov član stranke kot soustanovitelj Civilne iniciative za varovano mejo sodeluje pri organizaciji sobotnega protestnega shoda proti sprejemno-registracijskemu centru za varovano mejo. Shod so označili kot fašistoidno zborovanje, glede Rojca pa kritično zapisali, da kot socialni demokrat ne bi smel sodelovati pri pogrevanju čustev, ki so nastrojena proti drugim in drugačnim – beguncem.

Na družabnem omrežju Twitter je podmladek stranke SD, katerega predsednik je Andrej Omerzel, zapisal: 27. aprila praznujemo dan upora proti okupatorju. Dan, ko se spominjamo, kako smo se zoperstavili pošastnemu nacizmu in fašizmu. V Mladem forumu pa smo zgroženi, da na ta dan, ko bi morali praznovati vrednote, kot so solidarnost, skupnost, enakost v različnosti, in se spominjati vseh pregreh nacizma in fašizma, župan, ki naj bi bil član Socialnih demokratov in se ima za socialdemokrata, organizira fašistoidno zborovanje.” Zborovanje, na katerem bo po njihovem pogreval čustva, nastrojena proti drugim in drugačnim – beguncem.

“Proti njim (“beguncem” po njihovo, v resnici gre za nezakonite migrante) kot socialni demokrat ne bi smel protestirati, ampak bi jim moral pomagati. Pomagati, kot moramo pomagati vsem pomoči potrebnim ljudem,” so še zapisali in dodali, da so zgroženi, da nekdo, ki očitno ne deli njihovih vrednot, lahko zlorablja besedo “socialna demokracija”, ko pa več kot očitno ne deli teh vrednot z njimi. Zaključili pa so povsem v svojem stilu s parolo: “Smrt fašizmu/svoboda narodu!” 

 

Župan je raje na strani oškodovanih krajanov
Naravnost neokusno je, da Mladi forum županu Rojcu očita organizacijo protestnega shoda, glede na to, da so občani Ilirske Bistrice in župan tisti, ki se na lastni koži soočajo z realno situacijo, ki nastaja zaradi nezakonitega prehoda migrantov. Zaradi tujcev, ki nezakonito prečkajo mejo, se sprehajajo po dvoriščih, vlamljajo v njihove počitniške hišice, imajo prebivalci nemalo težav. Prav dnevno srečevanje z migranti, ki hodijo mimo hiš v neposredni bližini državne meje, je botrovalo ustanovitvi Civilne iniciative za varovano mejo. Migranti med ljudmi povzročajo strah in škodo, saj za seboj povsem brezbrižno puščajo odpadke. Ob obisku naselja Jelšane je prebivalec Alojz Rutar za Nova24TV povedal, da se vsakodnevno srečujejo z migranti, ki preko meje prihajajo po različnih poteh. “Ljudje se tako bojijo, da so hiše zaklenjene praktično cele dneve.” Ivana Kovačič Čekada, ki prav tako prebiva v Jelšanah, pravi, da je zaradi migrantov občutek zelo neprijeten, in to ne glede na to, ali se ob srečanju s petimi moškimi znajdeš sam ali skupaj z majhnim otrokom, saj človek ne ve, kakšni so sploh njihovi nameni.

Predsednik podmladka Židanove SD Andrej Omerzel (Foto: STA)

Skrunijo križe
Ne manjka pa tudi domačinov, ki imajo naravnost srhljive izkušnje, o čemer smo že poročali na našem portalu. Josip Surina je v svoji vikend hišici, v katero so mu vlomili migranti, za njimi našel križ z Jezusom, zlomljen na več delov. “Posebej si je nekdo vzel čas, saj je posebej odtrgal glavo, roke.” Surina pravi, da izkušnje dalj časa ni želel deliti z novinarji, saj se je bal, da ga bodo označili za nestrpneža. A si je premislil potem, ko je poslušal besede evropske poslanke Tanje Fajon, ki je glede migrantov dejala, kako je tem ljudem potrebno pomagati. “To je daleč od resnice, to so razbijači in vsiljivci in ne ljudje, ki so potrebni pomoči. Presodite sami.” 

Foto: Nova24TV

Ob takih nesmiselnih izjavah je nemogoče mimo zgodbe Doroteje Suša, ki se je na nas obrnila potem, ko je ugotovila, da so ji že četrtič v zadnjem letu dni v počitniško hišico vstopili migranti in za seboj pustili pravo razdejanje. Prekipelo ji je do te mere, da se je odločila, da vikend obda z bodečo žico in z njo oteži dostop v notranje prostore. “Tukaj smo izredno radi preživljali svoj prosti čas. Človek je v teh koncih res spočil svoje živce,” je povedala Doroteja, ki je skupaj z možem, ko je bil ta še živ, tukaj preživela tudi po pol leta. A vse to se je spremenilo ob izbruhu migrantske krize in migrantskega vala jeseni 2015. Doroteja in njen svak sta za nas ogorčeno pojasnila, da pri vlamljanju venomer razbijajo stekla na oknih, zato sta se jih odločila zabiti, že četrtič zaporedoma sta bila prisiljena tudi v popravilo vhodnih vrat.

Foto: Nova24TV

Kradejo nože in za seboj puščajo ostanke kurjenja na parketu!
Doroteja je za nas brez dlake na jeziku povedala, da migranti odnesejo vse, kar ima vrednost. “Glede na to, da so po slovenskih vikendih plenili tudi denar, mi denarja ne puščamo več tukaj. Vse kuhinjske nože so nam odnesli, razdejanje, ki ga puščajo za sabo, priča o tem, da gre za ljudi s povsem drugačnimi kulturnimi navadami in običaji. Vidni so ostanki kurjenja na parketu, ne pa v kaminu ali na ploščicah.” Ob tem poudarja, da jo najbolj bolita duša in srce. Odkar so se začeli vlomi v hišico, prihaja le še pospravljat za migranti. Pravi, da se tukaj ne bo več zadrževala, dokler se zadeve ne umirijo.“Tukaj se absolutno ne počutim več varne!” navaja in ob tem opozarja, da migranti ne odidejo na neznani kraj, ampak na znano točko, ko jih nekdo tja usmeri. Dorotejin svak Senad je ob tem opozoril, da je pred dnevi naletel na belega golfa – ko je voznik videl, da se približuje, je zapeljal vzvratno, nekaj oseb pa je zbežalo iz avta z italijanskimi registrskimi tablicami. “Počepnili so in vse to se je dogajalo le 300 metrov stran.”

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Tukaj so dokumentirali odpadke migrantov. (Foto: Printscreen)

Odpadki, velika materialna škoda in strah, ki ga je sejejo prosto hodeči nezakoniti migranti, kažejo na to, da nikakor ne gre za begunce, ampak za objestne migrante, ki brez slabe vesti povzročajo škodo domačinom, ki celo življenje trdo garajo in plačujejo davke. Očitno Mlademu forumu prav nič ni mar za uničevanje lastnine ljudi, ki so denar zaslužili s trdim delom. Sramotno je, da se sedaj spravljajo na župana, ki mu je mar za svoje občane, saj na lastne oči vidi, kakšno škodo migranti povzročajo. Seveda je lahko pametovati, medtem ko se človeku lepo godi in na svoji lastni koži ne čuti posledic prehajanja nezakonitih migrantov. Ko celo župan iz vrst SD jasno in glasno izpostavi problematiko nezakonitih migracij, se zdi, da je resnično napočil čas, da rožnata očala končno snamejo tudi člani Mladega foruma, da se ne bo Slovenija prej spremenila v državo brez prihodnosti za domačine in slovenske državljane.

H. M.