Arsenovič točno ve, zakaj je njegov vzornik Janković: Na lahek način se skuša rešiti za 8,5 milijona evrov dolgov!

Janković in Arsenovič skupaj na morju (Foto: posnetek zaslona)

Mariborski župan Saša Arsenovič se je pred volitvami večkrat pohvalil, kako je njegov vzornik ljubljanski šerif Zoran Janković, in šele v luči nedavnega odpisa dolgov Jankovićevemu sinu lahko razumemo Arsenovičeve besede v pravem kontekstu. Tudi Arsenovič je namreč močno zadolžen, saj ima njegov poslovni imperij za kar 8,5 milijona evrov dolgov, po vsej verjetnosti pa bi raje, kot da bi se mučil z odplačevanjem dolgov, te “izbrisal” s pomočjo politike. Že v začetku poletja je Arsenovič dal jasno vedeti, da namerava po Jankovićevem vzoru v zameno za posle na območju svojega mesta podjetja izsiljevati za donacije. Zaradi takšne prakse se je njegov vzornik že znašel na sodišču.

V teh dneh se državljani lahko samo zgražamo nad odpisom 29-milijonskega dolga Damijanu in Juretu Jankoviću, sinovoma ljubljanskega župana Zorana Jankovića, in mnogi so se verjetno zamislili nad svojimi povezavami s slednjim. A ob dogajanju ne moremo mimo mariborskega župana Saše Arsenoviča, ki je že pred volitvami brez sramu povedal, da mu ljubljanski šerif Janković predstavlja vzor. Takrat so se mnogi spraševali, kaj naj bi to pomenilo, saj so bile ljudem že znane zgodbe glede nasedlega projekta Stožice, afera farmacevtka, v kateri je bilo razkrito, kako je Janković v zameno za službo od mlade mamice v stiski izsilil spolne odnose, in številne druge obtožbe o korupciji, vedelo pa se je tudi za dolgove podjetij iz Jankovićevega kroga in njegovih sinov.

Arsenovičev imperij dolguje kar 8,5 milijona evrov
In prav dolgovi so stična točka med Jankovićem in Arsenovičem. Podjetja in nepremičnine v Aresnovičevi lasti so namreč visoko zadolžena, glede tega pa se je domnevalo, da se je podal v politiko prav zato, da bi lažje servisiral financiranje svojih kreditov prek javnih naročil. Po javno dostopnih podatkih Arsenovič namreč dolguje vrtoglavih 8,5 milijona evrov, večina njegovih načrtovanih projektov pa je na takšen ali drugače način povezana z mestno občino ali državnimi organi. Pri tem velja poudariti, da si je samo od NKBM izposodil pet milijonov evrov! Kako jih bo kot župan vrnil in kako bo, če na volitvah zmaga, hkrati vodil občino in svoj do vratu zadolžen imperij, še ni povedal.

Janković se sicer rad izgovarja, da nima nič s posli svojih sinov, a poročilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) je razkrilo, da je Zoran Janković še v času opravljanja funkcije župana in poslanca v obdobju med 17. novembrom 2006 in 24. majem 2012 na svoje bančne račune pri različnih bankah prejel skupno za kar približno 2,4 milijona evrov nakazil, ki niso bila povezana z rednim osebnim dohodkom ali drugimi običajnimi prilivi. Od tega je bilo za 208 tisoč evrov nakazil rezultat verižnega nakazovanja med gospodarskimi subjekti Jankovićevega kroga. Janković je nato na upravnem sodišču izpodbijal končne odločitve o nadzoru nad premoženjskim stanjem, ki jih je KPK izdala novembra 2015. Kot smo na Nova24TV že poročali, je vrhovno sodišče avgusta zavrnilo revizijo sodbe upravnega sodišča, ki je ugotovilo, da je KPK pri ugotavljanju premoženjskega stanja ljubljanskega župana Jankovića postopala pravilno in zakonito!

Zakaj bi se Arsenovič trudil z izčrpavanjem občinskega denarja za financiranje dolgov, če mu jih lahko preprosto odpišejo?
A ob nedavnem dogajanju lahko pomislimo celo na to, da je Arsenovič našel še lažjo pot do rešitve iz dolgov in se za to sploh ne bo trudil s prirejanjem javnih naročil. Verjetno pričakuje, da mu bodo v primeru insolventnosti njegovih podjetij dolgovi, tako kot Jankovićem, enostavno sanirani. Tudi v primeru poslovnega propada se mu za svojo politično prihodnost in županski stolček ni treba bati – tako kot za Jankovićem še vedno stojijo vsi njegovi politični botri, je tudi v Arsenovičevem primeru enako. Že pred lanskimi lokalnimi volitvami smo videli, kako se je v njegovo podporo zagnala celotna propagandna mašinerija globoke države, vključno z lokalnim časopisom Večer v lasti tajkuna Uroša Hakla iz kroga Socialnih demokratov, prejel pa je tudi podporo zdaj skoraj dokončno propadle Stranke modernega centra.

Foto: Nova24TV Arhiv

Arsenovič v Mariboru že napovedal izsiljevanje podjetij za donacije po Jankovićevem vzoru
Da že dela po Jankovićevem vzoru tudi na drugih področjih, je bilo jasno razvidno v začetku poletja, ko je na seji mestnega sveta ob načrtih Hoferja na Pobrežju namignil, da bi morala velika podjetja več denarja nameniti za kulturo in šport v mestu. Mariborski mestni svet naj bi takrat med drugim obravnaval tudi odlok, s katerim bi Hoferju omogočil umestitev male samopostrežne bencinske črpalke ob trgovini na Ulici Veljka Vlahovića na Pobrežju. A svetniki so na pobudo župana Arsenoviča odločanje o tej točki dnevnega reda prestavili, saj je župan izrazil mnenje, da bi morala biti velika podjetja, ki jim mesto omogoča dodatne zaslužke, družbeno bolj odgovorna in bi morala za kulturo in šport v mestu nameniti več denarja. Tu so se mnogi spraševali o zakonitosti takšne pobude.

Maribor (Foto: Facebook)

Prvotna izjava župana Arsenoviča je namreč spomnila na podobno prakso v ljubljanski občini, ko naj bi bila podjetja v zameno za posle prisiljena plačati donacije lokalni skupnosti, Janković pa se je zaradi takšnega načina delovanja celo znašel na sodišču, pri čemer je v javnosti odmeval primer Gratel, kot je pisal Večer. Kmalu zatem se je Arsenovič pričel izgovarjati, da je bila njegova izjava napačno formulirana: “Moja izjava je bila nekoliko napačno formulirana. Gre za to, da je treba preveriti okoljske in družbeno odgovorne učinke. O tem se bomo pogovarjali in videli, kam nas bo to pripeljalo.”

Rok Krajnc

 • Antonius

  Enim dajo neumnosti drugih vsaj misliti, ampak, Mariborčani so neumnosti Ljubljane pritrdili z izvolitvijo Aleksandra /Saša/ Arsenovića.

  • VERZIFIKATOR

   Aleksander Alisaša

   ARSEN DEDIČ

   Arsen dedič te je polomije,
   rekli so in se potem uprli,
   dediščino brž ko so uzrli,
   vrgli bi najraje jo v pomije.

   Kakšen Arsen, kakšen dedič neki?
   Pa ne vendar tisti pevec znani?
   Kje pa, drugi dediči so zbrani,
   tam ob Dravci, tej deroči reki.

   Dediščine vsak se njih otepa,
   kaos je v prostoru in prometu,
   glavni so zastoji na sekretu,
   Arsenova hiša pa je slepa.

   Arsen dedič je in upravljalec
   te kanalizacije brezglave,
   pravijo, da res šla v roke prave
   dediščina je, tako Butalec.

   Kar pa kdo za njim kdaj podeduje,
   to bo šele katastrofa silna,
   zbirka artefaktov bo fosilna,
   in potop vesoljni, ah, še huje.

  • zokispoki

   Sedaj nam manjka samo se Ciankalijevic, po Fukfehtarovicu in Arsenovicu, v naslednjem velikem mestu, pa bo, deee! Farmacevtke vas imajo rade !

  • tomven

   Saj prva fotka pove vse… gde si mali cakani…. Za tiste, ki ne razumejo; gde si mali crnjo, cuknem te u glavu…

 • joza joza13

  Jojoj, kaj ste te to izvolili za župana neko čudno raco?

  • SIMON ROZIC

   Mariborčani so tipični sadomazohisti, sicer te “crnogorske”
   pogoltne , sprevržene in neumne, neandertalske face ne bi
   volili.

  • mona lisa

   Ko bi bila vsaj raca. Bi bilo manj škode.

 • joza joza13

  O, moj Maribor je tak fejst nor,
  da srcu vse verjame,
  ko vino brcne pamet v rit,
  ko se mu duša vžge.

 • tasilo

  #čuj_pa_saj_te_ je_prasec_samo_je_pa_za_toti_Maribor_veliko_dobrega_naredo_čuj

  :-)

  • Hugo

   Popravek:

   #čuj_pa_saj_je_prasec_samo_je_pa_za_toti_Maribor_velko_dobrega_naredo_čuj
   ———–
   Tak bi Kanglar reko.

 • janko

  Kako je sploh mogoče, da nam vladajo rdeči in županujejo Srbi?
  Slovenija, kje si, kam greš?
  Apatični, še vedno v dno duše prestrašeni delovni ljudje ne hodijo na volitve, ostali pa vedno. Samo tako si lahko razlagam neprestani izbor negativizma.

  • Marko Snoj

   Rdeči sds komunisti ne vladajo in ne županujejo.Nimajo župana v nobenem večjem slovenskem mestu.Ljudje jih ne marajo.

   • ROMAN Naprudnik

    zato pa je to kar vidiš!

   • mona lisa

    To pravijo taki priskledniki kot si ti.

  • karlina

   Kako je mogoče????? Kučana vprašaj.

  • Steiermark

   Vprašaj raje “preštevalce glasov”, po “volitvah po stalinovo”!

 • Janez Novak

  Mariborčani so bili prvi vstajniki. Zrušili so ne preveč brihtnega Kanglerja, potem pa postavili za župana najprej enega vstajnika, ki ni bil v ničemer boljši od Kanglerja, zdaj pa imajo naravno katastrofo od župana. Ali v tej deželi res ni vsaj za silo pametnih in spodobnih ljudi?

  • mona lisa

   Ja zdaj je v Mariboru res dno kar se tiče župana.

  • karlina

   So in odhajajo, oz. bežijo v tujino.

  • Lustrator

   Ta “ne ravno brihten kangler” je udbomafiji tako velik trn v peti, da so morali proti njemu vložiti na desetine kazenskih ovadb v katerih je nato pri vseh OSMEŠIL sodišče, poslužili so se tudi medijskega linča, ga želeli spraviti za rešetke in proti njemu organizirali udar. Glede na to, da več kot očitno nisi poslušal nobenih daljših intervjujev z njim – se ti zdi logično, da bi režim vlagal toliko truda, da onemogoči enega “ne preveč brihtnega” Kanglerja? Ne nasedaj rdeči propagandi, ki diskreditira vse kar je še slovenskega in demokratičnega na naših tleh.

   • Observer

    “Brihtni” Kangler si je sam kriv. Če bi bil pošten in čist kot solza, mu ne bi mogli nič očitati. Situacija je taka, če hoče en desni vladati mora biti čist kot solza, ker levičarji bodo vsako še tako malo korupcijo zagrabili z vsemi kremplji in napihnili, pa čeprav je korupcija v primerjavi z nekim levičarjem ala Janković, 1000x manjša.

    Drugače pa, pred kratkim je bila novica na poročilih kako lepo v Ljubljani postavljeni inkasantski radarji skrbijo za red na cestah kjer so postavljeni, pa ni nobenih vstajnikov po Ljubljani in zahtev po odstopu župana kot v primeru Kanglerja.

    • Lustrator

     Z drugim odstavkom lastnega komentarja si si pravzapral sam sesul prvega in mi kaj dosti sploh ni potrebno dodati. Ravno za to gre – Kanglerju niso uspeli NIČESAR dokazati, prav v vseh stvarh zaradi katerih so ga vlačili po sodiščih, je razgalil simptomatične primere našega udbosodja – vse od predstavitve “dokazov”, do delegiranja sodnikov, tožilcev, medijev in ostalih pripetij. Kanglerja ni globoka država odnesla zato, ker nebi bil čist kot solza, ampak preprosto zato, ker se jim ni hotel globoko pokloniti, poleg tega pa je šlo za terensko generalko rušitve demokratično izvoljene oblasti, ki so jo potem razširili na celotno državo in dosegli cilj: državni udar in rušenje vlade preko nasilnih nespontanih(!) protestov.

     • Janez Novak

      Lustrator, si se kdaj vprašal, zakaj je tranzicija v Sloveniji spodletela? Po trideseteih letih od prvih pluralnih volitev imamo na oblasti še vedno staro partijsko nomenklaturo s pomladkom. Zakaj?? Zato, ker so se nekdanji pomladniki bodisi šli slogaštvo s Kučanovim klanom za drobtinice z bogatinove mize, ali pa so si sami poskusili napolniti žepe brez žegna vrhovnega botra, za kar so bili seveda kaznovani (Bavčar, Šrot, Kordeš, Tovšakova…) Če bi hoteli pomladniki parirati Kučanovim oldboysom, bi morali biti čisti kot solza. Samo tako bi jih sistem ne mogel sankcionirat, ljudstvo pa bi jih lahko podprlo. In še to ni gotovo, ker je korupcija v Sloveniji kapilarno razširjena navpično od države do občin in vodoravno v vseh državnih in lokalnih institucijah. Kradejo na državni ravni, v državnih bankah in državnih podjetjih in drugih državnih ustanovah, kradejo na lokalni ravni od občinskih podjetij do šol in vrtcev. Javni sektor, glavni operativec korupcije, je nezanemarljiva množica volivcev, ki vedno odloči volitve sebi v prid skupaj z raznoraznimi ideološkimi fanatiki leve provenience tipa člani ZZB, kjer je borcev le še za vzorec, kruhoborcev pa je vedno več.

     • Lustrator

      narobe, narobe in še enkrat narobe. v Sloveniji je biti “čist kot solza” prej žalitev kot pa kompliment in domnevna omadeževanost (ki je sicer ne moreš dokazati, vsaj v n0obenem večjem primeru doslej, pa pustimo to) ni niti približno razlog zakaj demos ne more priti na oblast. Dejansko je POPOLNOMA IRELEVANTNO ali nekdo krade ali ne, ključno je predvsem to kako nelustrirano sodišče razsodi in kako o tem nelustrirani režimski mediji poročajo. Prav nič drugega ne šteje med ljudstvom in zato je to pošast po 7 desetletjih pranja možganov tako težko premagati – zdravega razuma in kritične distance več ni, so samo še avtomatizmi, ki jih sprožajo udbomafijski podsistemi od kulture, izobraževanja, sindikatov, nevladnih organizacij, državmih podjetij, javnega sektorja in seveda mediji.

      “Bavčar, Šrot, Kordeš, Tovšakova…” – nihče izmed njih ni nikakršen pomladnik, od kod ti ta neumnost? Po tej logiki sta tudi Kacin ali Bučar “pomladnika”, ker sta bila aktivna v času osamosvojevanja?? Infiltrirani udbovci ki jih naštevaš, niso bili nič kaj prida kaznovani, ampak celo nagrajeni za svojo izdajalsko vlogo – kazni so bile zgolj simbolične, milijoni pa še vedno ostajajo nevrnjeni v offshore računih.

      “ker so se nekdanji pomladniki bodisi šli slogaštvo s Kučanovim klanom za drobtinice z bogatinove mize”

     • Alma mater studiorum

      Tam kjer je dim je tudi ogenj. Janković potem tudi ni nič kriv, ker mu niso uspeli nič dokazat.
      Zato je tako kot je status quo.
      Ljudstvo je krivo, ker vsak pri sebi oz svojih ne počusti oz razščisti.

     • Lustrator

      Ja pajade. Dim je v Sloveniji tam, kjer partija hoče da je. Tam kjer noče, pa policaji izgubljajo ovadbe v predalih do zastaranja, tožilci “spregledajo” ključne momente in jim padajo sodbe, če pa se po nekem naključju vse skupaj znajde na sodišču, tam kakšna dobra prijateljica F21 poskrbi bodisi za odstranitev ali celo uničenje dokazov.

      Ne vseglihari.

     • Steiermark

      On že ve zakaj…..

     • Alma mater studiorum

      Danes ni vec partije se je sesula sama vase. Še kako pa so ostali lutkarji raznih lož in redov.

     • Lustrator

      Govorim o udbomafijskem omrežju, ki smo ga podedovali še iz partijskih časov. Druga forma, isto bistvo, isto omrežje, isto politično zaledje in ideja.

     • Alma mater studiorum

      Ideja je povsem liberalna kot se svetovni red deli na liberalno in konservativno strujo, delujejo pa vsi v dobrobit kapitalizma in obstanka tradicionalnih redov, ki obstajajo centri moči že vec kot 1000let pred spisanim manifestom komunizma.

     • Lustrator

      O kakšni liberalni ideji govoriš?

      Komunisti nimajo z liberalci prav ničesar skupnega – prvim je najvišja vrednota to, da partija nadzira VSE aspekte človekovega in družbenega življenja, drugim pa to, da se te naosnovnejše človekove pravice brani do zadnje kaplje krvi. Pravi liberalci v komunističnih sistemih končajo podisi kot emigranti v tujini ali pa kot mrtveci pod zemljo.

     • Alma mater studiorum

      Če je tako kot praviš je komunistov veliko starih in mlajsih. Mlajsi imajo se dosti zivlenja do mrtvecev pod zemljo kot si se izrazil.

    • Janez Novak

     Bravo Observer. Ne more mali lopov očitati velikemu lopovu, da je velik lopov, če pa je sam tudi lopov. Mali lopov je enako pokvarjen kot velik lopov, le da je manj uspešen. To ga pa še ne naredi za poštenega lopova.

    • Alma mater studiorum

     Kangler je desn samo na papirju.

   • Janez Novak

    Lustrator, če bi bil Kangler malce bolj odprte glave, bi nikoli ne podpisal pogodbe za radarje, ki naj bi pobirali globe v korist zasebnika. Globe za prometne prekrške so kazen, ki jo kršitelj plača državi/občini, ne zasebniku. Tudi jaz takoj financiram postavitev parih radarjev, če bodo cekini od kazni padali meni v žep. Razloži, kako mora biti človek tako “neveden” (lepo rečeno), da se spusti v tak posel. Pa ne mi govorit o rdeči propagandi, ker sem nanjo popolnoma imun, kot sploh na vsako propagando in vse dogme, leve in desne.

    • Lustrator

     Lepo te prosim, ne še ti s temi radarji, ki nimajo NIKAKRŠNE zveze z namenom globoke države, da se znebijo Kanglerja – patetičen izgovor s katerim lahko nahujskaš le največje huliganske primitivce, ki pač potrebujejo nek alibi za zažiganje.
     Kar pa se tiče konkretnega primera; kolikor vem, je do protestov prišlo še predno bi se v blagajno prikotalil en sam cent, tako da je celotna farsa še bolj blesava vedoč kako nor radarski režim je v Ljubljani postavil Žepan (da parkirnin in javnega prometa niti ne omenjam). Kar pa se tiče tvojega modrovanja o zasebništvu, se vprašaj edino to; je cilj radarjev in navsezadnje vseh ukrepov za nadzor nad prometom dobiček na občinski ali državni ravni ali spoštovanje zakonov/reševanje življenj? Prav mentaliteta, da je potrebno zakon nadzorovati zato, da se bogatijo razni Mafijankovići in država, nas je pripeljala tja kjer smo;: drakonsko visoke kazni, ki nimajo nikakršnega učinka, razen tega, da mafijski botri iz ozadja mastno kasirajo. Misliš da milijoni, ki jih policija pobere preko kazni, pristane nazaj v tvoji denarnici ali v kakšnih smiselnih infrastrukturnih projektih?

     Si pozabil, da živimo v Sloveniji?

     • Janez Novak

      Lepo si zavozil zadevo na slepi tir. Cilj radarjev in glob zaradi kršitev prometnih pravil je cestna varnost. Globe pa so prihodek javnega sektorja. Kangler pa je hotel dobesedno privatizirati pobiranje glob v korist zasebne družbe v lasti družine Šešok. Kdo je zdaj tu delal v korist bogatenja “mafijskih botrov”??

     • Steiermark

      Zelo zanimivo, da levaki vedno uganete, kot da bi gledali v kristalno kroglo, kaj je kdo hotel ali kaj je kdo mislil! Isto kot takoj po vojni, tudi takrat so s kristalnimi kroglami “odkrivali” sovražnike “proletarcev”, jih poklali, in iz Slovenije naredili eno samo grobišče – preko 800 skupiskih – zadnjih počivališč, žrtev zločinskega sistema…… tudi njihove otroke ter tako ustvarili oz. eliminirali več kot 200.000 “izdajalcev”, kasneje se je pa ugotovilo, da edini izdajalci in zločinci so ravno levaki – pedofili in množični morilci, kot je bil kardel, maček, tito in company….. Nihče pa vam nemore odrekati “sposobnosti” za mešanje dreka in reševanje iztrebkov socializma, posebaj onih, ki nam še danes komandirajo in prihajajo z balkana….je, nje, de de…..

     • Lustrator

      Še enkrat: kam pa misliš da gre večina prihodkov, ki jih poberejo razne davčne, policija in ostali represivni aparati? V državni proračun, seveda, a kaj ko je nanj prisesanih na stotino paradržavnih podjetij, agencij in svetovalcev, ki preko državnih razpisov popijejo celoten med še predno ti zavpiješ “Gotof si”. S to razliko, da gre pri tistih nekaj radarjih za nekaj tisoč evrov, jaz pa govorim o milijardah na državnem nivoju.

  • montyamp

   No , jajnković ki te je nategnu za par sto mio.€ , je pa sposoben ???

  • Vera

   Kako pa ti lahko trdiš,da Kangler ni brihten ? Če nima pred imenom in priimkom dr.ali mag.še ni rečeno,da ni brihten! Glavno je bilo,da je za časa službovanja na občini delal v korist Mariborčanov in okoličanov.

   • Janez Novak

    Ko je poskusil delat v korist Šešokove Iskre (slavni radarji, ki bi kazni od prometnih prekrškov dajali Šešoku), pa so ga Mariborčani skenslali. Žal upravičeno.

    • Steiermark

     Zanimivo, da so Kanglerja “skeslali” (pa ne Mariborčani ampak balkanski ološ, ki ne mara reda….), zaradi radarjev, sedanji in bivši župan, pa kasirata naprej z njimi, pa nikogar ne moti! Bedak je pač beda in proglaša vse druge za “manj inteligentne”, kot je sam, ker pač sam ni sposoben doumeti, da je sam bedak in neinteligenten….

     • Alma mater studiorum

      Kangla šerif Maribora

   • Alma mater studiorum

    Toliko je pokvarjen, da je brihten za lasten žel. Prilagodljiv je. To je njegova vrlina. Sram ga ni prav nic.

  • Steiermark

   A Mariborčani so bili “prvi vstajniki”? Čudno da nikoli nisem, v njihovih vrstah opazila drugega ko jugoološ, jogurt protestnikov, ki so jih plačali rdeči in ki niso znali niti treh besed povedati v slovennščini….. res zanimivo, da razen fac z balkana nikoli nisem zasledila “plavookih in blond Štajercev”…..Ali lahko tudi navedeš, v čem so boljši ali slabši od g. Kanglerja, Štajerca, zavezanega svojemu mestu? Tudi na sodišču mu niti, na podlagi “dokazov” iz škorčjih hišic, niso mogli ničesar dokazati in je bil oprošen v tožbah, pa brez “zastaranja dokazov” in izločevanja le teh …..

 • Lisjak

  Če imamo za PV šiptara ne vem zakaj pol ne bi imeli za župane čefurje.Potrebno se bo pač sprijaznit,da smo Slovenci kot narod v lastni državi postali manjšina.

  • Lustrator

   Za začetek se bo potrebno sprijazniti, da smo v celotni nekdanji državi bili Slovenci najbolj trdovratni komunisti in to smo še danes – to kar se danes dogaja, je le posledica. Avtohtoni slovenclji so tisti, ki so najbolj jugonostalgični, obožujejo vse kar ima vonj po balkanu, avtohtoni slovenclji so tisti, ki so med in po vojno najbolj strastno pobijali slovence, slovenclji so bili tisti, ki so (in še) v udbi najbolj fanatično sodelovali pri ovajanju sodržavljane, slovenclji so tisti, ki so navsezadnje izvolili prav vse rdeče vlade v samostojni Sloveniji in avtohtoni slovenclji so tisti, ki jih je dandanes SRAM, da smo se osamosvojili in sovražijo vse kar je povezano z akterji in politično opcijo, ki je to izpeljala.

   Uvoženi rdeče voleči balkanci so le pika na i, posledica, ne pa vzrok problema!

   • Lisjak

    Žalostno,toda resnično!

   • Schemva Miro

    Točno tako.

   • Alma mater studiorum

    Po drugi strani pa najbolj poslušni in pokorni Nemcem. Zavedni hlapci.

    • Lustrator

     To si rekel ti, ne jaz. Je pa neovrgljivo dejstvo, da imamo z Nemci precej več skupnega kot z Balkanci s katerimi smo v celotni zgodovini našega naroda živeli tričetrt stoletja v ponesrečenem projektu od katerega je morda omembe vredna le kraljevina Jugoslavija, medtem ko smo z germani politično sobivali več kot tisočletje in to je tudi eden glavnih razlogov od kod danes tolikšna razlika med Slovenci in recimo Srbi, Makedonci, Črnogorci, Bosanci. Omenjeni so nas izčrpavali do sivega vzhodnoevropskega povprečja, medtem ko smo v Avstriji in kasneje Avstro Ogrski prosperirali tako kot večina ostalih zahodnoevropskih narodov. A ne ker bi nam bilo dano, ampak ker smo bili pridni in sposobni. Zdaj ko je prišel čas za osamosvojitev od obojih, pa bi blesava raja spet nazaj v naročje morilcev in tatov, ki so nas sploh pripeljali na dno Evrope.

     • Alma mater studiorum

      Nekateri ste nostalgični za časi AO drugi Jugoslavije. Oboji si pa ne želite EU.

     • Lustrator

      Glede na to, da smo v času Juge za vso Evropo krepko zaostali, mdetem ko smo v AO dohitevali ostale zahodnoevropske narode, lahko eni nostalgiji upravičeno pravimo norost, drugi pa realnost.

      Sicer pa nihče med nami demokrati nima nič proti EU kakršna je nekoč bila, nas pa močno moti to kar je EU postala in kamor se premika. Komiji so za razliko od nas APRIORNO proti EU, demokraciji, kapitalizmu, pravni državi, človekovim pravicam. Na vsak način bi rad relativiziral popolnoma nasprotne pojme, a ne bo šlo.

     • Alma mater studiorum

      Pametneje skupnost urediti kot zapustiti.

     • Lustrator

      Se strinjam. Zato pa med nami ni nikogar, ki bi želel oditi iz EU, kakor tudi ne iz Slovenije, čeprav sta obe družbi deformirani do nerazpoznavbnosti. Samo reve bežijo na lepše, pravi domoljubi popravljamo stvari tam kjer so se zgodile.

 • mona lisa

  Ali ni bil že en Jankovič preveč v tej mali Sloveniji? V tej mali državi je vedno več zajedalcev in država drvi s svetlobno hitrostjo v pogubo.

  • karlina

   To ni več mala Slovenija,ampak Balkan v malem.

 • Ryuk

  Že po sliki se vidi, da je arsenović en jankovićev kužek.

 • Vera

  Takrat,ko je bil župan Maribora g.Kangler,se je vedno nekaj na novo delalo ali popravljalo,kar sem videla sama na lastne oči.Mesto Maribor sem videla spet letos,toda po Fištravcu in sedaj pod Arsenovićem naš preljubi Maribor samo stagnira.Zakaj pišem”preljubi”, zato,ker je tam UKC,v katerega moram večkrat zaiti.Nekoč je mesto cvetelo,da ga je bilo vredno obiskati tudi drugače,ne samo zaradi bolezni,tudi kot “vajenka” sem tam živela pol leta,zato imam lepe spomine.Danes je Maribor “mesto strahov”,saj se ureja samo center,kjer ima
  župan svoje zgubaške lokale. Enako dela Janković,zato sta kolega .

  • Steiermark

   Vera, v Mariboru so harali vedno, pred in po Kanglerju, sami ići in “socialisti – komunisti”, katerim pa je samo ena stvar, sveta in skupna: Tako zelo ljubimo “sirotinjo”, da je vedno znova ustvarjamo – siromake. So nam najbolj pri srcu, ker ob ustvarjanju siromakov , imamo vedno večje premoženje na skritih računih, po svetu. Ljudi je potrebno “trdo” prijeti, da nebodo mislili, da je to, kar so sami ustvarili, tudi njihovo…..

 • karlina

  Dve enaki barabi zgoraj, ampak na sliki delujeta, kot p…a, hm.

 • pajot

  Slovencev kmalu ne bo več.
  Ko grem zjutraj po mestu,slišim samo še tujo govorico.
  Srbsko in albansko.
  Pa kje to jaz živim?

  • šmentanamuha

   Slovenci smo tukaj od pamtiveka, kar pomeni, da imamo zelo močno korenino in sposobnost preživetja. Morali bi prenehati s takimi stavki in razmisliti, kaj lahko storimo, da upravičimo svoj obstoj.

   • Hugo

    Mogoče pa on razume samo srbsko in albansko. To je značilnost Kosovarjev.

    • šmentanamuha

     No no, ne duhoviči po sili.

   • pajot

    Naj te moji stavki ne motijo. Ampak nekaj bo treba narediti za ta obstoj. Naši predniki niso kaj dosti govorili,so se turkov lotili z orožjem.
    Kar pa se tiče balkana,ki se je naselil v vse pore našega življenja (vključno s čevapi in folk muziko),nisem prepričan,da se ga bomo rešili.
    Je pa to stvar za daljšo debato.

 • Slovenec

  Že vrabci čivkajo, da Slovenijo obvladuje srbsko-komunisticni lobi. Naredimo to
  deželo v lasti Slovencev, ko bomo tudi
  gospodarji na svoji zemlji z znanimi
  slovenskimi vrednotami.

  • Steiermark

   Nikoli več ti nihče te dežele nebo naredil “slovenske”, ker je prvi , ki jo je posrbil oz. dal v kremplje srbom, bil ravno maister, ki je pripeljal srbski ološ v t.i. dravsko banovino ter jo z njimi posrbil in tudi čiče, ki jih je pripeljal na domove pregnanih in oropanih Štajercev – nemškega rodu ter naredil “to deželo ćefutarsko”…..In to se širi in šopiri po naši deželi, kot oljni madež, ki ga nihče ni sposobeen zaustaviti! Nazadnje pa Štajerci nismo priznani kot manjšina, smo brezpravni narod breez pravic, na svoji zemlji!

 • Olga101

  Tudi vrticke zeli vzeti ljudem po ljubljanskem mafijskem vzorniku! Naženimo srbsko mafijo iz slovenije!

 • montyamp

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • Hugo

  Portal Nova Mariborčankam in Mariborčanom, po vsej verjetnosti – po domače, dol visi.

  • šmentanamuha

   Ni čisto tako.

   • Hugo

    A zato, ker sva dve izjemi?

    • Peter

     Baje boste imeli svoj časopis. Arso novosti, no.

  • Steiermark

   Ni še vsak “mariborčan”, ki ga “pripeljejo” da “dobi začasno delo”, ter da glas za svojega “najemnika”……Balkanske prevare!

   • Alma mater studiorum

    Jah nemška nadoblast se v Maribor ne bo vrnila. Privilegijev ti ne boš deležna kot so jo bili tvoji predniki. Medusa.

    • Steiermark

     Ne debatiram s pasjimi iztrebki!

     • Alma mater studiorum

      Ravno ti si od priviligiranih odpadla kot pasji istrebek.

     • Steiermark

      Zanimivo, kako se trudiš vedno znova dokazati, da si pasji iztrebek in da v tvoji glavi ni nič drugega, kot to, kar imaš od zunaj…. Torej če nekdo odpade, kot, še to ne pomeni, “da je”, to kar si ti! Sicer pa, niti pasji iztrebki niti jugodebili tega ne razumejo, ne da nočejo……

     • Alma mater studiorum

      Lahko se mi zahvalis, ko skrbim, da ti moč forme ne pade.

 • Dragan Krstič

  Danes gre Janković skupa s prijateljem Šarcem na uradni obisk v Moskvo. Šarec in Janković s falconom, nekaj ministrov pa z redno letalsko linijo. Tako da veste kdo vlada Sloveniji.

  • Hugo

   Janši pa danes ostaja le delitev tvitov.

   • Peter

    Ja.

    Bolje deliti tvite, kot letati po svetu z lopovi, no.

  • šmentanamuha

   Hm, zanimiva informacija, hvala.

  • Peter

   Naša priznana umetnica Ceca M. je za tov žepana izjavila, da je strašen đek, ker on ne krade zase, ampak pola sebi, pola šarcu daje.
   No.

 • mare

  Srbi nam vodijo in kradejo državo. Očitno smo Slovenci nesposobni zanjo ustrezno poskrbeti.

 • Steiermark

  Zgornja slika me je takoj zbodla v oči, saj sem v prvem trenutku pomislila, da viim dve opici, ki si “vzajemno” obirata uši……..Pa resnica ni daleč od tega!

 • Alma mater studiorum

  Takim, ki uspe odpisat lasten dolg, ki ga je dolžan državni oz zadebni banki. Vsa čast.

 • učko

  Zoki šlata po glavi Arsenovića kot svojega Flokija, LOL .