Lažnivcem Cerarjeve in Šarčeve vlade nastavljam ogledalo

Foto: STA

O sedanji sestavi vladne koalicije Marjana Šarca sem že kar nekaj pisal. Naj svoj tokratni zapis oprem na lastne izjave predsednikov političnih strank, ki sestavljajo sedanjo vladno koalicijo.

Alenka Bratušek je bila v vlogi opozicijske poslanke neštetokrat hudo kritična do takratnega predsednika vlade Mira Cerarja. Očitala mu je vsemogoče okoli financ, upravljanja državnega premoženja, politike na področju zdravstva in še marsikaj. No, danes je njegova koalicijska partnerica. Seveda je pozabila na vse svoje izjave in verjame (ali pa tudi ne) v “dobro sodelovanje z Mirom Cerarjem”. Le zakaj? Odgovor je več ali manj jasen. Oblast in denar zgladita vse nesporazume.

Oblast in denar zgladita vse nesporazume
Ko je Miro Cerar marca letos odstopil, je o svojih koalicijskih partnerjih (SD in DeSUS) dejal: “Odstopil sem po premisleku zato, ker sem hotel pokazati, da se ne grem politike izseljevanja in metanja polen pod noge.”  In še: “Stare sile ne dopustijo, da bi delali za prihodnje generacije, zanima jih le osebna korist.” Ja, kako? Miro Cerar danes sodeluje z vsemi tistimi, s katerimi je sodeloval v svoji vladi, torej s SD in DeSUS. Stare sile pa so postavile tudi Šarčevo vlado, v kateri ponižno sodeluje tudi Miro Cerar. Le kdo bi Miru Cerarju sploh še verjel. Le zakaj? Odgovor je več ali manj jasen. Oblast in denar zgladita vse nesporazume.

Karl Erjavec je v predvolilnem času povedal, da v “političnem smislu Cerarjev mandat ni bil najbolj uspešen”. “Tukaj se je pokazala neizkušenost novih obrazov,” je še povedal. No, po volitvah je svoje besede pozabil, odločno je odklonil sodelovanje z izkušenimi politiki tipa Janez Janša, čigar vlada je v obdobju 2004–2008 pokojnine povišala za 25 odstotkov. Pakt je sklenil s ponovno novimi obrazi Marjana Šarca. Le zakaj? Odgovor je več ali manj jasen. Oblast in denar zgladita vse nesporazume.

Oblast in denar zgladita vse nesporazume
Dejan Židan
je še konec aprila letos dejal, “da si želi, da bi vlada Mira Cerarja naredila bistveno več”. Dejal je še, da na prihodnjo vlado prelagajo nekaj bremen, pri čemer ga najbolj skrbijo razmere v zdravstvu. Slednje je po njegovem mnenju “po nepotrebnem v slabšem stanju kot pred štirimi leti, kar bo potrebno urgentno reševati v prihodnji vladi”. Neverjetno sprenevedanje Dejana Židana, ki kritizira stanje na področju zdravstva, njegova SD pa ni glasovala za interpelacijo zoper zdravstveno ministrico Kolar Celarčevo, ki jo je kar dvakrat vložila opozicija. Le zakaj? Odgovor je več ali manj jasen. Oblast in denar zgladita vse nesporazume.

Foto: STA

Miro Cerar je v intervjuju v Mladini aprila letos dejal: “Sam si bom prizadeval za zavezništvo s tistimi strankami, ki jim je res mar za Slovenijo kot celoto. Tukaj vidim težavo pri DeSUS-u, saj njegovi predstavniki prepogosto pravijo, da so jim na prvem ali izključnem mestu zgolj pokojnine.” No, in v Šarčevi vladi Miro Cerar nima nobene težave več v sodelovanju z DeSUS-om. Le zakaj? Odgovor je več ali manj jasen. Oblast in denar zgladita vse nesporazume.

Oblast in denar zgladita vse nesporazume
Miro Cerar je v predvolilnem času pojasnjeval tudi težavnost vladanja z dvema partnerjema, kot sta SD in DeSUS. “Na področju zdravstva se je pod krinko sodelovanja dostikrat nagajalo. DeSUS je tukaj vedno dežural, da nam je lahko pod noge postavljal polena, temu ni bilo ne konca ne kraja,” nas je v predvolilnem času opominjal Miro Cerar. Kaj pa danes? Miro Cerar po volitvah nima nobenih težav pri sodelovanju z DeSUS-om. Le zakaj? Odgovor je več ali manj jasen. Oblast in denar zgladita vse nesporazume.

V času pred volitvami je bil tudi Marjan Šarec precej kritičen do vladajoče koalicije SMC, SD in DeSUS, sedaj pa se spušča v sodelovanje s prav tistimi igralci, ki jih je tako zelo kritiziral. Še maja 2018 je Marjan Šarec za Planet TV dejal: “DeSUS ni na prvem mestu za sestavo koalicije, čas je za novo generacijo.” Po volitvah pa je seveda vse drugače, volivci imajo besedo pač enkrat na štiri leta. Vmes pa s pomočjo dominantnih medijev tako ali tako vse pozabijo. O do volitev 2018 vladajočih pa je Marjan Šarec dejal: “Povzročali so bančne luknje, gradili drage projekte, omogočali kredite na lepe oči, pisali zakonodajo, ki omogoča izigravanje na vseh področjih, spravili so državo skoraj na kolena.” Lepe besede o bivših vladajočih. Toda po volitvah je sklenil koalicijo prav z njimi. Le zakaj? Odgovor je več ali manj jasen. Oblast in denar zgladita vse nesporazume.

Vinko Gorenak

 • Antonius

  Šibka točka slovenskih volilnih Butalcev je spomin.
  Kleptomanski politikanti se slabega spomina Butalcev zavedajo, Butalci pa niti ne vedo več dobro, zakaj prav pride spomin.

  • Tom Žnidarčič

   Če ti ni odveč, daj mi to malo objasni?

   • Rožle

    Teb je očitno treba vse pred nos prinest ..
    in še dodatno prevajat v butalščino …

   • SIMON ROZIC

    To je tako, kot če bi svoji ženi na poročni dan obljubil zvestobo do groba,
    drugi dan pa že pojahal sosedovo Micko,ki ima ‘gnar! Cerar je ravno
    ta prav!

  • Djuro Sumar

   Slovenci imamo zelo dober spomin, še vedno se spominjamo, kako lepo nam je bilo v socialistični Sloveniji.

 • Marijan

  Tako je, stara sablja. Bika je treba prijeti za roge. In to dobro.

 • Oblast in denar

  Oblast in denar zgladita vse nesporazume
  Oblast in denar zgladita vse nesporazume
  Oblast in denar zgladita vse nesporazume

 • Tom Žnidarčič

  Janša, naj se zamisli! Za ta rezultat je on glavni krivec! Sodni postopki proti njemu bi se vsi enako končali! To je dejstvo! Dejstvo pa tudi je, da Janša podcenjuje moč sovražnika! Skrhano jugo drhal je bilo lahko porazit, organizirano slovensko drhal, pa še zmerom ne moremo!

  • Fosa Stefan

   bravo slovenčki. postal sem svetovalec vlade za pokojnine in plače
   podal sem predlog, da se tako uspešnim politikom, kot so kučan, pahor, cmerar, židan, erjavec,…. poviša plače tako, da sejim doda od zadaj še eno nulo. vam slovenčki pa je treba plače in pokojnine znižati tako, da se prepolovi sedanji znesek TOREJ, TOREJ, za vaš doprinos je čisto zadosti 250 €, več si ne zaslužite in več tudi ne rabite. če vam to ne bo zadostovalo za hrano, pa lahko jeste travo, če pa ne bo trave, PA KAJ DRUGEGA, kakor v venezueli (kjer ni ne jajc ne trave)

   KORDIŠ in MESEC sta za tako, da bo predlog kot zakon sprejet

 • VERRZIFIKATOR

  Jurij Orvelšek

  ŽIVALSKA FARMA KOMPLETNA

  Orwell zdaj postal je spet kompleten,
  ko na farmo je poslal igralce,
  prave res živalske uživalce,
  čas je zanje karseda dovzeten.

  Šarec konj samo koordinira,
  konj z ročaji mirno držo vadi,
  ta zunanji faktor v tej je vladi,
  ki nekdo ji tretji komandira.

  Žaba rjava farmo brani celo,
  medved vodil javno bi upravo,
  kravi dali so živalsko pravo,
  kuri s klamfo socialno delo.

  Gospodarstvo farme spet počiva,
  počivalček se s kobilo brati,
  ni mogoče teh dejanj oprati,
  se fakin za zdravjem večno skriva.

  Brencelj farmo vso bi financiral,
  je maskota le, dežurni krivec,
  kakor izgubljen je vina pivec,
  česen se je zgolj naparfumiral.

  Velik farme bo zares dobiček,
  z novim vodstvom znaten bo presežek,
  a od vseh največji pač dosežek,
  da kulturno vede se prašiček.

  Prasci glavni kajpak so v ozadju,
  s farmo ki ravnajo kakor z lastno,
  v igro moštvo vržejo oblastno
  le na videz, farma je v brezvladju.

 • mali49

  Kot vedno, se tudi tokrat strinjam z Gorenakom. Komunistični levičarji so bili in so še zdraharji in lažnivci. Laž ima kratke noge, živi pa v Murglah. Enota za laž pa je 1 kučan.6

 • montyamp

  DELAVCEM DELO IN ČAST — KOMUNISTOM DENAR IN OBLAST

  Mladiči gošarskih skrivačev so čisto nič boljši od svojih mentorjev , NKVD-KOMINTERNA hlapcev , ki se že veselijo novega bankrota.
  Tretjerazrednim ljudem seveda skregana vlada prinaša koristi kot jih lahko prinesejo banditi v novih oblekah .
  Kučanov cilj je izredno stanje v državi , samo tako še lahko stari partijski fosili in udbovski teroristi obdržijo oblast s svojimi kastriranimi produkti SAVEZA KOMUNISTIČKE PARTIJE MURGLOSRBIJE .

 • janko

  Vse niti vlečejo strici, državo obvladujejo, še vedno, tri četrt stoletja, povsem, so v vseh porah. Ker imajo maslo na glavi, oni so bogati, niso pa še njihovi vnuki…

 • Djuro Sumar

  Vinko Gorenak je znova iznašel purfl.

  • sloustava

   Resnica boli, ti butl!

   • Djuro Sumar

    Ne vem zakaj bi mene bolelo, nimam nič s temi rabotami. Ti butec pa si zapomni, da se vsi grebejo le za denar, levi in desni. Nikar ne misli, da so tisti katere podpiraš, kaj boljši od drugih.

   • Zgornji

    Pa še rima se … ;-) purflbutl ;-)

 • sloustava

  Slovenec, zbudi se navcek ti bije! Lepo je v Parlamentu povedal clovek, ki najvec ve o krajah, tajkunih, bankerstvu, …to je g. Logar. Rekel je naj si zapomnimo imena Bratusek, Cerar, Zidan, Erjavec, Sarec, Mesec! Jaz dodajam Kucan, Forumasi 21, Carl, Repovz, Karba, ..Krsinar, falanga na RTVSLO, presstitucija, Mirovni institut…in pridemo do zla….denar, krvav denar! In oblast preko trupel! In ne pozabite nikoli, nikoli teh besed: …najprej diskriminacija, nato likvidacija, ce je potrebno, tudi fizicna! Zakaj ze in kako je moral umreti dobrotnik iz Negove?

 • Haloški Tunek

  Čujte, kdo nastavlja ogledalo? Vinko Gorenak ki ima pohabljene možgane? Ne me jebat…ta gnus od desničarja !!!

  • Zgornji

   A kar sexa da te nekdo ? No, to bi moral biti pa potem nek peder , kar pa ni toliko znano za desničarje, temveč bolj za levuharje . Torej si v Zmoti/Zablodi .

 • Haloški Tunek

  Čujte, se še spomnite kako je Vinko Gorenak izražal ogorčenje nad represijo španske policije nad katalonskimi ljudmi, ki so želeli glasovati o neodvisnosti. Zgražajoče je zapisal, da takšno nasilje ne sodi v moderno Evropo???… Taisti politik, zabiti Gorenak, leta 2012 ni imel težaf stem, kako so policisti s pendreki in solzivcem obračunali z ljudmi, ki so v Mariboru zahtevali manj korupcije in bolj pošteno politiko. Govoril je o ilegalnih protestih, zavedenih ljudeh in lovu na krifce za politično lažirane fstaje… Zato nekdanji miličnik…zapri greznico !!!

  • Olga2345

   Mislite Kučana, udbomafijca in VELEIZDAJALCA iz Murgl, ko se je privlekel na Hanzi?

  • ZatonMesecnikov

   Enak proces se ponavlja v Sloveniji danes, kjer so poslali Policijo nad domoljuben štajerski narod, ki želi imeti neodvisnost.

 • domovina mili dom

  Kućan je vedel, zakaj mora uničiti večinski volilni sistem. Tako je pasiviziral butle. Je vse eno, kdo zmaga na volitvah, kućan&golobović sestavita vlado.

  • Haloški Tunek

   Smo vas in še vas bomo !!!

   • domovina mili dom

    Čim večkrat, brez vazelina. Ko bo bolelo, pa dobite nazaj.

 • Olga2345

  Bravo Vinko Gorenak! Nova vlada je prava svojat (po Trčku)!

 • Joran Zankovič

  Mesec Luka koalicijo fuka.

  • ZatonMesecnikov

   Tako je, nova vlada si je omislila še celo Politične komisarje, ki preverjajo moralno-družbeno oporečnost vsakogar. seveda v smer skrajne levice.

 • Gr Enze

  SLUZAVI CIGANSKI NOVI OBRAZI ????? HAHAHAHA

 • Zgornji

  KAKOOOOOOO NAIVNI SO MORALI BITI KAMNIČANI, DA SO NASEDLI TEMU IGRALCU – PRETVARJALCU , IN KAKOOOOOOO NAIVEN JE CELOTEN SLOVENSKI NAROD, DA NASEDA RAZNIM CMERARJEM , KAHLOTOM IN PODOBNIM PARAZITOM !!! ??? !!! RES, NEOPISLJIVA JE BEDA TEGA UBOGEGA NARODA KI SE NE ZAVEDA KAM JE ZABREDEL … IN ŠE NA SLABŠE KAŽE … Žaaal.

  • totex39

   Sedaj se tudi vidi kakšen volilni zakon imamo, pisan za levičarsko elito, kajti narod ni izvolil Erjavca in Bratuškove, pa sta kljub temu ministra in da ne govorimo še za ostale, ki niso bili izvoljeni za poslance imajo pa mesto državnih sekretarjev, svinjarija, ki je sigurno nikjer ni, razen v butalah.

   • Zgornji

    TOOOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! AMPAK, SE BOJIM, DA SEDAJ POTI NAZAJ NI VEČ, KAJTI PRECEJ VELIK % POKVARJENCEV SE JE ŽE PRIGREBLO NA VLADAJOČE POLOŽAJE , … IN NAROD JE POSTAL ŽE TAKO DUHOVNO SLEP, DA SE SPLOOOOOH NE ZAVEDA KAM JE ZABREDEL Z SVOJO DUHOVNO BREZBRIŽNOSTJO , … Lp do Konca sveta v naslednjem desetletju.

 • črnaovca

  Oblast in denar zgladita vse nesporazume. To je edina resnica zakaj se vsi grebejo za oblast enim uspe drugi pa sanjajo

 • Franjo Trojner

  To morbidno politično in medijsko stanje v naši državi nima nič skupnega z demokracijo, prazaprav je antipropaganda demokratičnega, pluralističnega in pravnega.
  Dejstvo je, da so levičarji blokirali LUSTRACIJO in nato v novonastajajoči demokraciji v samostojni Sloveniji pod krinko spoštovanja in upoštevanja človekovih pravic in svoboščin, ki so jih dolga desetletja sami grobo zlorabljali, omejevali, pričeli grobo, fanatično, nasilno vsiljevati svojo levo ideologijo in s tem dobesedno gaziti po vsem kar je normalno, pravično, načelno, etično, moralno…
  Levičarski politiki, levičarska civilna gibanja in levici servilni mediji so z svojo izključevalno, nasilno, fanatično, maščevalno politiko ubili zdrav dialog v naši državi, družbi.
  Da moja trditev drži se nazorno vidi:
  – v njihovi protidružinski politiki, ki so jo hoteli mimo volje državljanov že dvakrat uzakoniti in smo jo bili nato državljani že dvakrat prisiljeni zavrnili na referendumu, da se je končno upošteval, slišal naš glas.
  – v izigrani volji volilcev in s tem izigravanju osnov demokracije, demokratičnega, pravnega, normalnega, pravičnega, moralnega in etičnega s strani vseh levih strank, vseh levih dominatnih medijev in celotne leve civilne družbe. Leve na volitvah poražene stranke so kljub dejstvu, da so volitve izgubile postavile svojo levo vlado in to navkljub, mimo volje volilcev, ki so glasovali za relativno zmagovalko volitev demokratično, domoljubno stranko SDS in njenega predsednika, osamosvojitelja, domoljuba, demokrata, političnega zapornika v totalitarni Jugoslaviji in pod levičarsko vlado v samostojni baje demokratični in pravni državi Sloveniji vpeti v EU in zvezo NATO.
  – v poročanju levici servilnih dominatnih medijev, ki ne problematizirajo dejstva, da smo volilci na volitvah želeli spremembe in smo glasovali PROTI levim strankam SD/Židanu, SMC/Cerarju in Desus/Rjavcu, ki kljub dejstvu, da so bile na volitvah totalno poražene danes tvorijo jedro nove skrajno leve vlade.
  – v prikrivanju resnice levici servilnih dominatnih medijih glede problema ilegalnih migracij in vsega kar je s tem povezano, tudi hudih incidentov, katerim smo bili priča v tujini in doma, kakor tudi vseh stroških in samih lokacijah kjer leva oblast kljub nasprotovanju lokalnih oblasti gradi ali najema prostore za zbirne centre in namestitev ilegalnih migrantov.
  – v vedno bolj globoki državi, kateri non stop naše samostojnosti vlada afer polna, neetična, nemoralna, nenasitna, požrešna politična levica.
  – v propadli tranziciji, velikem javnem dolgu, gromozanski bančni luknji, v oprani 1 milijardi € v naši državni banki, v zdravstvu iz katetega polzi denar in se čakalne vrste in dolgovi samo še kopičijo,
  – v nedelujoči pravni državi, ki se nikakor ne more iztrgati iz krempljev stare totalitatne ideologije, miselnosti in vseh stricev in tet, ki jo v naši državi še predstavljajo, tudi preko novokompiniranih levih strank in civilnih gibanj.
  – v šibki demokraciji, ki zaradi blokiranja lustracije s strani vseh tistih, ki bi morali biti lustrirani nikoli ni imela prave možnosti za uspeh.
  – v nenehnem blatenju in poniževanju drugače mislečih, še posebno KRISTJANOV in RKC, ki je v zadnjem času vse bolj prisotno in vedno bolj brutalno.
  – v blokiranju vseh nujno potrebnih reform, kar nas vedno bolj odaljujeje od gospodarsko,civilizacijsko, pravno in kulturno razvitih inovativnih družb, držav v naši okolici in v svetu.
  – v dejstvu, da vsi volilci, ki smo glasovali za spremembe, za stranke opozicije, za na volitvah zmagovito stranko SDS in ostale desne stranke opozicije NSI, SLS, za združena Kanglerja in Primca, za Požarja in SNS nimamo nobenega vpliva na politiko, ki jo mimo volje volilcev, državljanov vehametno izvaja leva oblast.
  Vsa našteta dejstva nazorno pokažejo, da v naši družbi, državi nič ni normalno, pluralno in tudi pravno in demokratično ne.
  Slovenija danes je nekak kompromis med totalitarnim in demokratičnim, med nepravnim in pravnim, kar je bolano, sprevrženo, neetično, nemoralno, nepravno in državo z vsemi nami državljani vred nikoli ne more popeljati med uspešne in zadovoljne narode, države tega sveta.
  Politiki stare totalitarne in nove samo preoblečenev levice so z blokiranjem lustracije vsem SLOVENKAM IN SLOVENCEM ukradli sanje, da bi lahko svobodni, ponosni, uspešno v slogi in blagostanju živeli v samostojni demokratični državi vseh Slovencev.
  In dokler bo tako mi uspešna, demokratična družba, država ne bomo nikoli!

 • Kučko pod pručko

  Murgelska farma

  Je farma prašičev pri nas zaživela,
  taka kot v knjigi je Georga Orwella,
  so živali enake, bolj ne morejo biti,
  vse site, nažrte, debelih so riti.

  Al’ ene enake mal’ bolj so drugačne,
  ni mar jim za blagor raje je lačne,
  na nogah pa kratkih vrh kupa stoji,
  največji nam prašič življenje kroji.

  • Franjo Trojner

   V knjigi Georga Orwella shirane od prašičev grozno izkoroščane živali na koncu prašiče združno v besu poteptajo, kar je v naši državi za enkrat še misija nemogoče.

  • Silos

   Tu se vidi,kaj je rima za razliko od verzifikatorjja. Lepo a žal resnično.

   • Kučko pod pručko

    Ne razumem!!!

    • Soave

     Pohvalil je tvojo rimo. . . . .

  • Warrior princess

   Kot en hlev je parlament,
   je prašičev regiment.

   Okrog korita kruli, ruka,
   to za narod spet bo muka.

   Kakšno naše bo življenje,
   če zadajajo trpljenje???

 • Beli Sneg

  Slovenske ovce, bolj jih nategujejo, bolj jim verjamejo. Zdaj bodo javnemu sektorju, štruklju, policiji in ostalim dvignili plače, raji in penzionistom pa davke. No penzionisti boste dobil priliko, da boste še naprej delali, seveda tisti, ki s par sto evrov ne morete preživeti. Tistim, ki imajo dovolj si niti ne želijo. Istočasno bodo nagnali v gozdove inšpektorje, da ne boste nabrali kakšnega jurčka, kostanja ali borovnic preveč.

  • ZatonMesecnikov

   Pravzaprav so te ovce spravili v stanje apatičnosti, kar je idealno za kleptokracijo, ki rotira po javnem in upravnem.

   Samoupravljalec je bil pa že tradicionalno kratkega dometa, hlapec ki je v življenju uspel z delavskimi in ljudskimi univerzami, administrativnimi tečaji ter kumrovškimi šnelkursi. Pozitiven genetski pool v smislu naravne inteligence, ki se je kreiral stoletja, pa je končal po breznih in rudnikih konec druge vojne.

 • Morala

  Še premalo nateguj.jo narod, še prenizki so davki in prispevki, še previsoke pokojnine,…skratka ljudem je še preveč lepo…

  Primopredaja Cerarja in Šarca-haha…celo bukvo je dobil Šarec, ki je spominjala na foto album in ena takšna bukva je stala nekje 7000 €, natisnili so jih pa 21.000 in to z davkoplačevalskim denarjem…In iz te bukve je bilo vse realizirano, se je pohvalil Cerar…da te kap…

 • tzt

  Reality show “Sam da ni Jansa” zadostuje bebavim lewakom kaksne 2-3 mesece po sestavi nase vlade. Potem bodo spet krulili kot njihovi sorodniki v Ihanu. Nategnjeni mentalni bolniki levice bodo stegnili roko za vsak bombocek venomer.

  • Kosobrin

   Ste se vprašali kdaj, zakaj “sam da ni Janša”?

   • Mojca pokraculja

    Ne ti nam povej ? Do zdaj še nismo slišali zakaj ?

 • Franc Šink

  Papir je res najmočnejša stvar na svetu.Prenese vse, res čisto vse.

 • Soave

  + + + + + Ja, dobro, neizkrivljeno ogledalo.
  A jaz bi želela še malo več !
  G. Gorenak. . . .. kako gledate na g. Črnčeca ?
  Tale pogled novinarja Steinbucha je zelo dober
  https://www.portalplus.si/2892/kdo-naj-spoka/

  • Vera

   Damir Črncec je bi ” levi podtaknjenec ” v SDS-u , dokler ga niso prepoznali .
   Znan je po twitih v Reporteju .

   • JOVO

    Tvita se na tviteri, ne pa na Reporteri…

    • Soave

     No ? Vendar tudi Reporter objavlja zanimive twitte znanih ljudi.
     Verjetno je Vera na to mislila.

   • Soave

    Hm. . . . . . veste ga. Vera, danes je vse tako povezano pa tako malo vemo, da sem jaz kar v dvomih.
    Reporterja berem in mi je večina člankov všeč. Ne oziram se na to, kdo jih plačuje.
    Saj je to velika napaka soditi po plačniku.

    Pred kratkem sem brala en dober članek ( a ga žal, ne najdem ) o Črnčecu in Bavčarju.
    Ne zdi se mi fer, da tisti Odbor, ki ga je vodil Bavčar ( pa tudi kot notranji minister ni bil slab ), nekateri tako v nič dajejo in celo trdijo, da je že takrat bil krt.
    Enako se sedaj dogaja s Črnčecom.

    • domovina mili dom

     Ne, Bavčar ni bil krt, Bavčar se je iskreno boril na strani pomladi. Komunisti ga hočejo očrniti zaradi sodelovanja v osvobajanju Slovenije.
     Okrog Črčeca pa je nekaj drugega. Ni za komunistična ušesa.

     • Soave

      Tako je. Moram poiskati članek, ki je oba označil za krta.
      Mene to jezi. Če nekdo ni več v eni stranki in malo drugače misli, še ni rečeno, da je nasprotnik, ali celo krt.

     • domovina mili dom

      Okrog Damirja pa brez veze, da midva debatirava.

     • Soave

      Prav.

     • Tanja Bor

      Mene Damir spominja na Viranta. Ambiciozen je verjel, da lahko kaj naredi tudi na drugi strani. Virantova liberalna stranka je nato pri Bratuškovi glasovala za višje davke in žalostno propadla. Viranta pa je protikorupcijska nehala preganjati takoj po prestopu.

      Ne verjamem da sta zaradi ambicioznosti Virant in Črnčeč bila krta ali slaba človeka, pri Virantu pa je sodelovanje z levo vlado prinesla katastrofo za Slovenijo in liberalno opcijo. Ali je Črnčec boljši?

     • Soave

      Bomo še videli ! Me pa veseli, da še kdo podobno misli, kot jaz.
      Ne moremo in ne smemo takoj napasti z vso municijo .

     • Tanja Bor

      In ne smemo biti na isti strani z nevladniki.

 • Miro

  kaj je ovce ?¨a se vam mal kolca, ker je Jajo tako nesposoben,

  • ZatonMesecnikov

   Modrost Ivana Janeza je globoka. Izognil se je temu, kar se je zgodilo včeraj, ko je Štrukelj zopet pognal svoj izsiljevalski voz….

   • Miro

    ja Mesija je tale Janez….

    • ZatonMesecnikov

     Kaj bi dali Mirko, da se sedaj Štrukelj zaganja vanj….

  • if

   Oven, ste se oglasili hripavo!
   Nedemokracije vas je prizadela bolj kot povprečno prizadete.

 • Kosobrin

  Gospod Gorenak, vsak človek in tudi vsaka stranka, bi morala ogledalo nastaviti najprej sama sebi!

 • JOVO

  Jovo Jamnica eno minuto nazaj

  Test!

  Spet se je zgodilo, da se je leva politična scena, ki se običajno javno oglaša skupaj z bivšim predsednikom partije in države Milanom Kučanom, uglasila s svojim največjim političnim nasprotnikom Janezom Janšo.
  ———–
  Vir Reporter

  • ZatonMesecnikov

   Jovice, odkod pišeš? Te je režim, ki želi zatreti stoletne želje štajerskega naroda po svobodi, skupaj s Šiškom zaprl?

   • JOVO

    Test!

    Jovo Jamnica > ZatonMesecnikov a few seconds from now
    Detected as spam Thanks, we’ll work on getting this corrected.

    Od doma. Sam tu se me zglea hočejo rešit… LOL

    • Morala

     Kako hitro lahko nekoga onemogočijo, če želijo, da se komentar ne objavi …niti odgovoriti ti nisem mogla…

     • JOVO

      Ja. Žalostno. In to na portalu, ki se diči z nazivom… V službi resnice…

  • Ana Job

   Zelo zanimivo…

 • Vera

  Take vlade , res nima nobena država na svetu . Primer : ZDA : 325,7 milijonov prebivalcev, toda samo predsednika in enega ( 1 ) podpredsednika , Slovenija : Nekaj čez 2 milijona prebivalcev, pa ima predsednika in pet ( 5 ) podpredsednikov . Prosim Šarca in vse v državni upravi ( vladi ) da si skupaj in posamezno nastavijo ogledalo .Kdo bo plačeval tako številen in zanič kader ? Mi narod seveda ,na žalost.

  • Marjan Šarac

   Ima jo Slovenija.

 • Ana Job

  Vladajoči politiki so narodov odraz, izbral jih je “slovenski” narod. Vprašajmo se kaj je z nami narobe, da so prišli na oblast antislovenci?????!!!

  • domovina mili dom

   Tu bi te popravil. Kar koli narod voli, vlado vedno sestavita kućan&golobić. Tako sta demolirala tudi zadnjo desno vlado s potaknjenci Žerjav in Previrant.

   • Ana Job

    Le kaj lahko naredimo, da bo kdaj drugače?

    • domovina mili dom

     Slovenija je zopet na nivoju eks države. Kajti na pomembnih položajih, kot so infrastrukture, JS/JU, so zopet partijci, tako kot včasih.

     Ena možnost je, da bo tako slabo, da bodo levičarji volili desne. Spomni se referenduma o družinskem zakonu, plebiscita za osamosvojitev. To bo mila oblika samoočiščenja.

  • luckyss

   Potomcev Hitlerjevih kolaborantov in izdajalcev lastnega naroda pač ne moreš imenovati narod ali celo slovenski…ali karkoli s to povezavo..
   Torej se vprašaj kdo je tu “antislovenec”…
   Z vami je sicer marsikaj “narobe”, med drugim tudi to, da vas je manj kot 15% volilnega telesa..
   Vklopi sarkazem detektor..;)

   • Schemva Miro

    Izdajalci lastnega naroda ste levičarji,ki ste navlekli v Slovenijo čefurje,šiptarje in zadnje čase uvažate še migrante.

 • Franjo Trojner

  Slovenke, Slovence, demokracijo, pravno državo, USTAVO, volilni rezulat, nacionalni interes niso zaobšli samo politiki levice Šarec, Židan, Cerar, Mesec, Bratuškova, Rjavec, ko so mimo volje volilcev in volilnega rezultata na osnovi politike izkljyčevanja sestavili svojo skrsjno levo vlado, temveč celo šef EU Juncker, ki je zamolčal mnenje pravne službe svoje komisije, ki gre v prid zahtevi naše države v kateri tudi z tožbo uremeljuje, da bi EU komisija na čelu Junckerjem morala Hrvaško prisiliti z vsemi razpoložljivimi pravnimi sredstvi, tudi z izgubo glasovalnih pravic in preprečitve vstopa Hrvaškr v območja Schengna, k spoštovanju arbitraže na naši južni meji!

 • luckyss

  Ja Vinko, morda bi bilo dobro, če bi se sam pogledal v ogledalo in videl “zafukanega” komunističnega miličnika (kot so vas opisovali sodelavci v Celju) s tečajem iz Tacna in dopisnim tečajem za “Dr”, ki ga je pisal en šlosarski vajenec za par sto takratnih DM..
  Ne se blamirat še v penziji..ali so morda honorarji za članke na teh straneh res tako dobro plačani ?!
  Ni čudno, da pobirate “ofer” od svojih ovc po vzoru cerkve …

  • Franjo Trojner

   Vaše zlonamerno, žaljivo pisanje nikoli ne bi upali podpisati z pravim imenom in priimkom, kar nazorno pove prav vse o vaših zblojenih načelih, nizki samopodobi, miceni/nikakršni osebnosti, zaupanju v vaš prav, zajčji in ne pasji hrabrosti. Vi v nobeni družbi ne morete biti spoštovanja vredna oseba, saj vi to veste, mar ne?

   • Miro

    resnica boli

   • luckyss

    Vinko, ne jamraj..poglej se v ogledalo..

    • Franjo Trojner

     Vinko?? Moje ime je Franjo!
     Jaz se ne skrivam za izmišljenim vzdevkom, tako, kot vi.

 • mginko

  Vinko – odlično ste opisali pogrebce slovenskih drugorazrednih državljanov in ukradene globoke države.
  “Oblast in denar zgladita vse nesporazume”. Drugorazredni državljani se bodo morda “zbudili”, ko se bo pritisk na “tošl” še povečal. Žal je tako pri našem narodu.

  • luckyss

   Ne jamrat ter pametovat…nakaži tistih obveznih 25 evričev, da bosta imela Vinko in Janez za “kofe”..
   Ovca bedasta..

   • if

    Oven, se prepoznate, da ste del črede?

    • Miro

     v čredi Ivana Janše so pravila jasna…

     • luckyss

      Seveda…okrog sebe v vrhu zbereš najbolj butaste osebke, da ti ne morejo ogroziti “trona”…

     • if

      Da, anarhisti živite brez reda, vaše ovnovsko oglašanje je hripavo, posledica prizadetosti z nedemokracijo.

   • Schemva Miro

    Psa lahko tepeš in brcaš,pa še vedno boš njegov gospodar in rad te bo imel.Taki ste pa tudi levičarji.Lahko vam lažejo,vas kradejo,vas jebejo v glavo,pa še vedno jih boste volili.Bedak zarukani.

    • luckyss

     Vidiš….že v prvem stavku vse poveš o sebi, pa še totalno se motiš…
     Psa nikoli ne smeš udariti, le pokazati moraš, da je drugi po rangu…Torej v mojem primeru sem alfa samec, vsi ostali človeški člani pa so po pasji pameti takoj za njim…Le v tem primeru jih bo pes ščitil s svojim življenjem…Seveda le, če se bom sam obnašal do družine ljubeče in zaščitniško…
     Če pa od nedeljske jutranje maše pridem zvečer nažgan domov in pretepem ženo ter otroke bo celo pes zmeden in bo lajal brezveze vse dni,podobno kot blejite ovce na teh straneh;))

     • Schemva Miro

      Ne obračaj besed,jaz nisem rekel,da ga moraš udariti,kar se pa tiče ovc in levičarjev pa drži.

  • Franjo Trojner

   Se pridružujem zapisani resnici.

 • zoltan

  Čisti dokaz da se gre tem gnidam (drugega imena za njih nimam) za oblast in denar.

 • Haloški Tunek

  Čujte, se še spomnite kako je Vinko Gorenak izražal ogorčenje nad represijo španske policije nad katalonskimi ljudmi, ki so želeli glasovati o neodvisnosti. Zgražajoče je zapisal, da takšno nasilje ne sodi v moderno Evropo???… Taisti politik, zabiti Gorenak, leta 2012 ni imel težaf stem, kako so policisti s pendreki in solzivcem obračunali z ljudmi, ki so v Mariboru zahtevali manj korupcije in bolj pošteno politiko. Govoril je o ilegalnih protestih, zavedenih ljudeh in lovu na krifce za politično lažirane fstaje… Zato nekdanji komunistični miličnik…zapri mongoloidno greznico !!!

  • if

   Takrt in danes imajo v MB koruptivno osebo, ki se odziva na Fištravec.

  • luckyss

   Si pač spil liter šmarnice preveč…
   Zakaj bi drugače od miličnika s tacensko “šolo” in dopisnim doktoratom preko Kumrovca pričakoval kaj več ?!
   Dopuščam sicer še eno možnost…da si spil premalo ;))

  • Lea Pralines

   ja res je miličnik član partije sedaj ko ga zapušča spomin in mu možgani ne delujejo ok,pa plkuva po naši vladi…daj mir že enkrat saj si v pwenziji,kar ne verjamem da je zaslužena od dela…

 • domovina mili dom

  Komaj čakam, da nam bo šlo tako slabo, da bodo levičarji začeli voliti desnico.

  • luckyss

   Še slabše je možno…ko kler voli komunista, ta “relativno zmaga”, potem pa ga “noben ne jebe pet posto”…;))

   • xtc

    Jep!
    Dokler bo kult levih ovac s tabo vred častil Kučana in ZZB apostole,je lahko še slabše-IN MORA BITI v saj še 10X.

   • domovina mili dom

    Mater sto mater komunističnih. To ti pa prekleto dajem prav. Od nedeljske maše na volišče volit plave očke kratkonožne. to je pa bolna resničnost Slovenije.

    • luckyss

     Res se mi smilite tisti, ki se bojite osebe, ki se niti v avto ne zna več usesti na pravi strani..

     • domovina mili dom

      Taki so najbolj nevarni.

     • luckyss

      Za promet morda..za državo pa ne…

     • domovina mili dom

      Avto je država.

 • xtc

  Ekonomska in EU realnost jih bosta dotolkli enako kot je bilo z Yugo,le ,da bo moral narod z levaki ,delati popravni izpit iz 91,ko ni naredil tisto kar bi moral.

 • Lea Pralines

  ha ha ha hagorenak le glej kako0 se dela …naša vlada je zmagovalna vlada,čeprav ni bila izvoljena bolj kot sds je vseeno prva ha ha ha ha kje pa je janša ha ha ha ha lahko tudi on le TIHO opazuje kako naša vlada dela…ha ha ha

  • אדוני

   Kaj pa je že naredila ?

  • borko

   zmaga je bila čista…je tale vlada čista?

 • Osti jarej

  …recikliranci ,kamor pogledaš…v janševi vladi jelinčič….bruhahahaha

  https://buchela.blogspot.com/2013/05/zmago-jelincic-ivan-macek.html

 • Osti jarej

  …krog se vedno sklene,naključij ni,ne teorij zarot….zarote pač…..

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  …a je tisto,kar trdi valenčič res

 • אדוני

  Je v Koalicijski pogodbi kaj omenjena ODGOVORNOST ?
  Jaz za GREHE TE VLADE, NE BOM PORAVNAVAL RAČUNOV, KER JE NISEM VOLIL .!!!

  • murgl

   ti ne razumeš, da si v sistemu. To ni otroška igra, ko ti ni všeč in lahko rečeš, “ne grem se več, grem domov”. Preko davkov ti bodo pobrali toliko, da bo vse poplačano do zadnjega beliča pa še kradli bodo nekateri na tej poti. Čas je da odrasteš!

 • Hribouc

  Stujte se sekirat doktor in gospod Gorenak!

  Po šeriatskem pravu se bo takim lažnivcem sodilo pospešeno, temeljito in brezkompromisno pred množicami in pred kamerami kalifata Rdeči Slovenistan.
  Najvišje kazni bodo vključevale tudi čez 100 udarcev (glede na izpričano trdobučnost)z grčavo bikovko po glavi po starem ruskem receptu, da ti zmeštra možgane tako, da obsojeni nikoli niti v sanjah ne bo več sral po svojih drugorazrednih in zaničevano brezpravnih soljudeh ne glede na to kolikokrat ga je Kučangolobični nadsistem izvolil na ljudske funkcije!

 • Simon Novak

  Nastavi ti sebi ogledalo, Vinko, in tvojim, pa napiši, kaj vidiš

  • joza joza13

   Hahaha… bebo, boli, a?
   Vinko vidi čefura ..

   • Simon Novak

    Mene niti malo, đešnjake boli, da ni zazvonil telefon

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!